Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
JMGO U2 4k laser : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs JMGO U2
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Projectoren Tests Reviews

JMGO U2 4k laser : test / review


Gepubliceerd op: 26-12-2021 / gewijzigd: 01-10-2023
JMGO produceert al een paar jaar videoprojectoren, maar tot nu toe heb ik niet de kans gehad om een van hun projectoren te testen. Omdat ik niet alles kan kopen, heb ik ze meerdere keren gecontacteerd om te zien of ze interesse hadden in een test op mijn blog en kreeg ik gewoon geen reactie. Gelukkig stopte ik daar niet, ik besloot de bank te breken om hun nieuwe 4k-laserprojector op Indiegogo te kopen, omdat deze projector op papier een uitstekende kijkervaring zou moeten bieden. Dit soort projector kost meestal meer dan 2000 €, ik heb hem voor ongeveer 1800 € op Indiegogo in de voorverkoop. Het is nog steeds een hels budget, maar aangezien ze binnen 30 dagen een teruggave boden zonder discussie, liet ik me verleiden.

Website waar ik de JMGO U2 gekocht/ontvangen heb: https://www.indiegog...

Prijs JMGO U2

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het JMGO U2 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

19 september 2021: ik koop de JMGO U2 in voorverkoop op Indiegogo
24 december 2021: met meer dan een maand achterstand ontvang ik eindelijk de projector en kan de test dus beginnen

Waarom deze projector?

Ik heb de televisie een paar jaar opgegeven, projectoren maken nu deel uit van mijn dagelijks leven en ik zie dat steeds meer mensen de stap zetten naar deze veel meeslependere ervaring. Ik wou dat ik alle goede projectoren kon testen die uitkwamen, maar het zou me te veel geld kosten, dus ik moet keuzes maken. Ik had al maanden geen laserprojector meer getest en de komst van deze JMGO U2 trok mijn aandacht.

De JMGO U2 is een 4k-projector of ik zou eerder een 4k XPR-projector moeten zeggen, dus het is geen native 4k, maar dat geeft niet, ik kreeg zeer goede resultaten op andere projectoren die dit proces gebruikten. Ik wilde een laserprojector testen om te profiteren van een betere beeldkwaliteit, betere helderheid en vooral beter contrast. De JMGO vult in theorie al deze vakjes en met deze test ga ik de kloof tussen theorie en realiteit opvullen ...

Uitpakken

De JMGO U2-projector is enorm, ik heb nog nooit zo'n grote projector gehad en hij is ook erg zwaar. Toen ik mijn UPS-trackingnummer ontving, was het aangegeven gewicht 19 kg! De projector meet 72cm bij 38cm met een hoogte van 16cm, de grootte van deze projector zal ongetwijfeld een bepalend criterium zijn voor de aankoop omdat je ruimte moet hebben om hem bij een muur te plaatsen en je moet ook een beetje terugtellen om de afbeelding op de juiste maat.

De projector is zeer goed verpakt en beschermd door dik schuim om schokken op te vangen. De doos bevat de projector, een handleiding, een afstandsbediening, een netsnoer, twee stukjes rubber waarschijnlijk om eventuele trillingen te dempen (controleren) en een usb-kabel. Er zit dus niet veel in de doos maar meer is er ook niet nodig om de projector te starten. Dit lijkt misschien triviaal, maar de stroomkabel is vrij kort, hij moet 1.50m zijn. U moet daarom een stopcontact in de buurt van de projector hebben.

Besturingssysteem


youtube previewyoutube preview
De JMGO U2 gebruikt een softwarelaag genaamd Luna OS, dit besturingssysteem lijkt gebaseerd te zijn op Android maar de JMGO site geeft niet veel informatie over dit onderwerp. Ik dacht dat JMGO een complete "fork" van Android had ontwikkeld zoals Xiaomi dat doet met MIUI maar als dat de bedoeling was, dan zijn we heel ver verwijderd van een MIUI.

Het hoofdscherm biedt 5 menu's: instellingen, bestanden, delen, jmgo en toepassingen:
- Instellingen: met het instellingenmenu kunt u uw projector configureren (wifi, taal, instellingen van de afbeelding, ...).
- Bestanden: met het bestandsmenu kunt u lokale inhoud (intern geheugen, usb-sleutel, ...) of externe inhoud (lokaal netwerk) verkennen. De bestandsverkenner gebruikt de mediaspeler die in de projector is ingebouwd om de inhoud af te spelen.
- Eshare: met het deelmenu kunt u casten vanaf een ander apparaat (telefoon, tablet) /
- JMGO: door de JMGO-toepassing op uw telefoon te downloaden, kunt u de projector bedienen vanaf jouw telefoon. Ik heb deze app geprobeerd, maar ik zie niet echt veel in omdat de afstandsbediening veel handiger is.
- Applicatie: toegang tot downloadbare applicaties voor de projector. We zijn hier erg ver verwijderd van de inhoud van de Play Store, het aantal applicaties is beperkt en enkele belangrijke applicaties zoals YouTube zijn niet beschikbaar. Er is een SmartTube-applicatie die YouTube vervangt, maar je kunt er geen video's mee maken die verder gaan dan 1080p, het is een beetje jammer voor een projector van dit formaat.

Als u een HDMI-dongle op de projector hebt aangesloten, ziet u een voorbeeld van de interface van de HDMI-dongle op het startscherm van de projector, zodat u toegang hebt tot de HDMI-sleutel zonder dat u een verandering van bron doormaken.

Je hebt ook toegang tot gedownloade apps door vanaf het startscherm naar beneden te gaan, het is best handig, maar we zijn hier ver verwijderd van de Android TV-interface.

Luna OS is daarom een nogal slechte interface in vergelijking met Android TV, de basisfunctionaliteiten zijn aanwezig maar het grote zwakke punt is de afwezigheid van een complete Play Store zoals die van Android TV. Ik gebruik YouTube veel op mijn andere projectoren en YouTube is niet eens beschikbaar. Het is mogelijk om SmartTube te gebruiken, maar deze versie is beperkter dan YouTube. Het is mogelijk om APK-bestanden te installeren om de gaten in de projector op te vullen, maar ik vind het erg jammer dat een projector voor deze prijs niet kan worden gebruikt zonder dit soort manipulatie. Het installeren van APK-bestanden is niet ingewikkeld, maar ik denk niet dat het grote publiek daar klaar voor is.

Ik test nu al een paar jaar projectoren en in de loop van de tijd heb ik een vorm van aversie ontwikkeld tegen versies die zijn afgeleid van Android. Waarom? Ik geloof dat een projector een eenvoudig product is dat geen tussenkomst van de gebruiker zou moeten vereisen en deze afgeleide versies zijn nooit compleet. Naast eenvoud is er ook de kwestie van updates. De meeste projectoren die Android TV niet volgen, worden uiteindelijk stopgezet en u krijgt een projector waar geen apps meer werken. Ik zeg niet dat dat het geval zal zijn met JMGO, de toekomst zal het leren, maar tot nu toe zijn zelfs grotere fabrikanten zoals Xgimi er niet in geslaagd een onofficiële versie van hun besturingssysteem te onderhouden.

Het alternatief voor dit soort problemen is het gebruik van een HDMI-sleutel zoals de Amazon Fire TV of een externe box zoals de Nvidia Shield. Deze oplossingen werken erg goed, maar nogmaals, voor een projector in deze prijsklasse zou ik niet verwachten dat ik een extra apparaat zou moeten gebruiken.

Afwerking

jmgo u2 finish 11
De JMGO U2 heeft een heel bijzondere vorm, hij is imposant, maar zijn ontwerp om geluid te verspreiden maakt hem uniek in zijn soort. Er is een cirkelvormige opening met daarboven een plaat aan elke kant van de projector, deze opening verspreidt het geluid rondom de projector. Deze dienbladen zien er fragiel uit, maar ze zijn behoorlijk sterk, ze zijn niet verwijderbaar en hun hoogte kan niet worden aangepast. Geluid wordt ook vanaf de voorkant uitgevoerd vanuit het onderste gedeelte van de projector.
jmgo u2 finish 10
De projector is grotendeels gemaakt van grijs plastic met een metallic brush-effect. Dit plastic is van goede kwaliteit, het geheel is vrij stevig, het plastic vervormt niet als je erop drukt. Ik hoorde ook geen geluid of trillingen wanneer de projector geluid afspeelt.
jmgo u2 finish 3
Aan de achterzijde bevindt zich een Ethernet-poort, een digitale audio-uitgang, een HDMI 1 (ARC)-poort, een HDMI 2-poort en een USB 3.0-poort. Aan de zijkant is ook een USB 2-poort aanwezig. De aanwezigheid van een ethernetpoort is een goede zaak omdat deze projector niet erg goed is in wifi.

jmgo u2 finish 7
De laserstraal wordt geprojecteerd door een opening in het midden van de projector. De afstand tussen je projectiewand en deze opening bepaalt de grootte van het beeld. Bij deze opening zijn sensoren aanwezig om de aanwezigheid van een persoon in de diffusiezone te detecteren. Wanneer de projector de aanwezigheid van een persoon in de buurt van de straal detecteert, wordt de straal automatisch uitgeschakeld om uw ogen te beschermen. Deze functie is erg handig, behalve dat deze soms wordt geactiveerd zonder in de buurt van de projector te zijn.
jmgo u2 finish 1
Onder de projector bevinden zich twee rollen waarmee u de helling van de projector kunt wijzigen en de positie kunt aanpassen voor een optimale projectie. Helaas beschikt de projector niet over een zoom of keystone correctie om het beeld aan te passen aan je scherm. Als u de projector te veel kantelt, krijgt het beeld een perspectiefeffect, net als in een Star Wars-creditsrol.

Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

De JMGO U2 heeft geen batterij.

Stroomverbruik

Nog niet beschikbaar / getest

Werkingsgeluid

youtube previewyoutube preview
JMGO had aangekondigd dat hun projector stil zou zijn en ik was nieuwsgierig om dit te zien (horen) omdat de laserprojectoren die ik testte nogal luidruchtig waren. De JMGO U2 is inderdaad erg stil, ik heb iets meer dan 40 db gemeten door mijn meetapparaat op de achterkant van het apparaat te plaatsen. Tenzij je je oor op de projector legt hoor je niets, het is een zeer goede prestatie voor een projector van dit type.

Connectiviteit

De JMGO U2 werkt in wifi, ethernet en bluetooth. Omdat ik geen video's van mijn NAS in goede omstandigheden kon afspelen, dacht ik dat de JMGO wifi-interface niet goed was, maar dat is niet zo. Ik heb de downloadsnelheid gemeten via wifi en ethernet, in beide gevallen kreeg ik een goede snelheid. Het probleem van videobuffering en onderbreking komt daarom niet van slechte wifi- of ethernetprestaties, het is echt de projector die moeite heeft met het interpreteren van bepaalde soorten video's.

Bluetooth kan worden gebruikt om geluid uit te zenden of om je telefoon als afstandsbediening te gebruiken.

Beeld instellingen
youtube previewyoutube preview
Om de eigenschappen van de afbeelding aan te passen, gaat u naar het menu "parameters" (1e menu linksonder op het scherm). De beeldinstellingen zijn op verschillende plaatsen in de instellingen verdeeld.

Dit is wat mogelijk is:
- kies de oriëntatie van de projector (voor / achter / ondersteboven). Ik vraag me af wat het nut van deze modi kan zijn op een projector met korte projectieafstand en een projector van dit formaat. - automatische of door de gebruiker gedefinieerde helderheid. U kunt de helderheid aanpassen met de knoppen aan de rechterkant van de afstandsbediening. Dit is de eerste keer dat ik de knoppen voor helderheidsregeling op een afstandsbediening zie, het is een goed idee.
- kleurtemperatuuraanpassing: standaard, koud, warm. Het is niet mogelijk om de kleuren individueel aan te passen, wat jammer is omdat de projector dit echt nodig heeft.
- beeldaanpassing: verzadiging, tint, scherpte en contrast

Dit zijn vrij basisinstellingen waarmee u het beeld naar uw voorkeuren kunt aanpassen. Wanneer een projector goed is gekalibreerd, is het ontbreken van fijnafstellingen geen probleem, maar bij deze projector is dit helaas niet het geval en door het ontbreken van fijnafstellingen is het niet mogelijk om het colorimetrische verschil te herstellen.

Deze projector biedt geen zoom- of keystone-aanpassingen, dus de plaatsing is van cruciaal belang bij het bepalen van de grootte en vorm van het beeld.

Beeldkwaliteit

Om dit overzicht van videokwaliteit te beginnen, begin ik met deze demonstratievideo die ik lokaal op een USB-drive heb opgeslagen. Als ik dezelfde video op mijn NAS-server zet, kan de projector deze absoluut niet zonder onderbreking afspelen terwijl mijn andere projectoren deze video zonder problemen kunnen afspelen. Ik zou de toegang tot deze video via de ethernetpoort testen om te zien of dat de situatie zou verbeteren, maar eerst zal ik me concentreren op de kwaliteit van de video bij het lokaal afspelen.

Videospecificaties: MPEG4 Video (H264) 3840x2160 24fps [V: English [eng] (h264 main L5.1, yuv420p, 3840x2160)
Audiospecificaties: Dolby AC3 48000Hz 6ch 640kbps [A: ac3, 48000 Hz, 5.1, 640 kb/s]
youtube previewyoutube preview
Hier zijn enkele opmerkingen:
- zwart is niet erg zwart, ik had een veel dieper zwart verwacht met dit type projector
- Ik zie groene lijnen en wegen in de contourgebieden met wit en zwart
- Ik zie een roodachtige tint onderaan het scherm
- de kleuren zijn erg levendig / verzadigd en voor dit soort van video, het geeft een zeer positieve indruk over de kwaliteit van het beeld

Omdat het moeilijk is om een mening te vormen over de kwaliteit van de video zonder te vergelijken, heb ik de JMGO U2 vergeleken met de Nebula Cosmos Max 4k. Het zijn nogal verschillende projectoren, maar ze gebruiken dezelfde DMD 0.47-chip, dus ze hebben een gemeenschappelijke basis. De Nebula Cosmos Max 4k is ook perfect gekalibreerd en geeft daarom het beeld dat elke goede projector zou moeten hebben. De opnames zijn gemaakt onder dezelfde omstandigheden, je zult zien dat de verschillen tussen de twee projectoren duidelijk zijn.

youtube previewyoutube preview

De helderheid van de JMGO was op zijn maximum en we kunnen heel goed zien dat hij niet kan tippen aan de nevel. De kleuren van de JMGO zijn eigenlijk iets minder rood maar het verschil met de Nebula is nog best groot. Ik heb de standaard instellingen van de JMGO gebruikt, de mogelijkheden om het beeld aan te passen zijn sowieso erg beperkt. Deze video is interessant omdat hij rijk aan kleuren is, maar hij is vrij rustig, dus ik zal een iets hectischer voorbeeld nemen om nog een vergelijking te maken.

youtube previewyoutube preview
De telefoon had wat moeite met scherpstellen in donkere scènes, maar over het algemeen blijft de video erg vergelijkbaar. Het duel keert niet opnieuw in het voordeel van JMGO uit. Ik heb deze video op een lokale harde schijf gehost om er zeker van te zijn dat de afspeelomstandigheden precies hetzelfde waren. De scherpte en kleuren van de Nevel zijn veel beter, de vloeiendheid van het beeld is iets beter op de JMGO.

youtube previewyoutube preview
Op deze derde video zie ik dezelfde problemen als op de vorige video's, maar ik vond nog steeds een element in het voordeel van JMGO. Het dynamisch bereik lijkt groter omdat op scènes met wolken de nevel een bijna volledig witte lucht vertoont waar de JMGO wolken weergeeft.

Ik verwachtte een geweldig beeld te krijgen met de JMGO en het resultaat bleef ver achter bij mijn verwachtingen. Ik denk dat een onwetende consument of iemand die nog nooit een projector heeft gehad, misschien denkt dat de JMGO een goed beeld produceert, maar dat is niet zo. Mijn "oude" Nevel geeft een veel beter beeld.

Colorimetrie

Colorimetrie is een essentieel element in de kwaliteit van het beeld, het is vaak op het niveau van de kleuren dat ik de verschillen bespeur tussen de video's van de fabrikant en de werkelijkheid. De JMGO U2 maakt gebruik van 3-kleuren lasertechnologie in plaats van een enkele straal. Deze technologie maakt het in theorie mogelijk om meer realistische kleuren te verkrijgen, maar dat is de theorie, want in werkelijkheid heeft de JMGO U2 een significant colorimetrisch verschil. Dit is op het eerste gezicht misschien niet te zien omdat de interface erg rijk aan kleuren is en een vrij positieve eerste indruk van de kleuren geeft. Toen ik mijn eerste video's lanceerde, veranderde ik van gedachten.

jmgou2 colorimetry neutral
Met de fabrieksinstellingen krijg ik een dE van 9,69 waar we idealiter een dE van minder dan 3 zouden moeten krijgen. De colorimetrische grafiek laat zien dat de ruimte JMGO's kleurbereik veel groter is dan de BT709, maar de referentiekleuren zijn niet waar ze zouden moeten zijn. De temperatuur van het wit is rond de 7500K, het is iets te hoog. Ik probeerde een beter resultaat te krijgen met behulp van de beschikbare parameters, ik kreeg een dE van 12,06 met de koude temperatuurinstelling en een dE van 8,31 met de warme temperaturen. Ik kon niet beter worden door de andere instellingen te wijzigen.

Ik heb nog nooit een driekleurenlaserprojector getest, maar merkte iets bijzonders op aan de contouren. Elke keer zie ik een lichte groene en rode halo rond de contrasterende gebieden zoals de onderstaande balken. Dit heeft ook invloed op de tekst die op het scherm wordt weergegeven.
jmgo u2 contours
Deze overloop van rood en groen verschijnt overal, zowel in de interface als tijdens het kijken van een film.

Ik was erg enthousiast om deze projector te kopen omdat hij in theorie een betere kleurweergave zou moeten bieden dan ik tot nu toe heb kunnen testen, maar helaas was mijn teleurstelling evenredig aan mijn aanvankelijke enthousiasme. De kleuren zijn helemaal niet eerlijk en de contouren hebben groene en rode lijnen. Als je door de mens gemaakte scènes bekijkt, zoals scènes in de ruimte of explosies, kan de projector de indruk wekken prachtige kleuren te produceren, maar als je naar een meer realistische scène kijkt met normale kleuren, zul je merken dat de kleuren niet correct zijn. Voor deze prijs is het jammer!

Helderheid

De JMGO U2 heeft een helderheid van 2400 ANSI lumen volgens de gegevens van de fabrikant. De realiteit is een beetje anders, ik heb minder dan 2000 lumen gemeten met de helderheid in handmatige modus en op 100%. Dit helderheidsniveau is ruim voldoende voor een projectie in een donkere kamer, maar in tegenstelling tot de afbeeldingen op de JMGO-site krijg je bij daglicht nooit een perfect scherp beeld. Deze afbeeldingen die we vinden op de websites van de fabrikanten zijn totaal vals, je hebt een veel hogere helderheid nodig om een beamer op klaarlichte dag als televisie te kunnen gebruiken.

Scherpte

jmgo_u2_sharpness
Ik test de scherpte van de afbeeldingen met statische afbeeldingen en 4k-video's die lokaal zijn opgeslagen. De scherpte is over het geheel van de afbeelding goed, we kunnen het onderscheid tussen de lijnen op de afbeelding hieronder zien, er is alleen deze overloop van rood en groen die eerlijk gezegd irritant is, vooral op de gebieden met sterk contrast zoals op deze foto. Alle witte teksten op een zwarte achtergrond hebben hetzelfde probleem, groen en rood overlappen elkaar in het witte vlak.

Short throw projectoren zijn erg gevoelig voor schermonregelmatigheden, dus u moet een perfect glad projectieoppervlak hebben, want aangezien de projectie van onderaf is, zullen de onregelmatigheden veel beter zichtbaar zijn alleen met een geplaatste projector aan de achterkant van de kamer. Ik heb een projectiewand waarbij de pleister niet altijd even uniform is, dit zorgt voor vrij duidelijke verschillen in scherpte:
jmgo U2 shartpness 2
Gelukkig heb ik een ALR scherm die geen grote gebreken vertoont, de scherpte is in dit geval veel gelijkmatiger . De scherpte is in het hele beeld goed maar fijner afstellen lukt niet, de scherpteafstelling helpt niet veel en dat is jammer want het beeld had wat scherper mogen zijn.

Contrast

De fabrikant geeft een contrast van 15000:1 aan voor deze projector, ik weet niet hoe ze aan dit aantal zijn gekomen maar met zo'n contrast zou zwart echt zwart wit echt wit moeten zijn. Dit is helaas niet het geval. Het contrast is nauwelijks iets beter dan dat van mijn Nebula, die echter geen maatstaf is op dit gebied. In het midden van mijn afbeelding heb ik ongeveer 1500 lux gemeten op het witte gedeelte en ongeveer 20 lux op het zwarte gedeelte. Mijn projector staat 52 cm van de muur. Als ik de projector dichter bij de projectiemuur zet, neemt de waarde van het witte deel veel meer toe dan het zwarte deel. Het contrast verbetert dus vrij sterk met de afstand (en dit is normaal). Ik weet dus niet onder welke omstandigheden het contrast gemeten is maar het is duidelijk geen 15000:1 contrast.

Bewegingscompensatie

youtube previewyoutube preview
De JMGO U2 heeft een bewegingscompensatiesysteem dat het schokkerige aspect van bepaalde bewegingen in het beeld beperkt. Deze bewegingscompensatie gebeurt door een soort vulling van de beelden in de videostream en dit geeft een effect genaamd "soap opera" omdat het doet denken aan het video-effect dat gebruikt werd in tv-series uit de jaren 80. Op deze video laat ik de modus zien compensatie in actie, het verschil is niet groot tussen de verschillende modi en video-opname is ook een bron van degradatie. Sommigen houden niet van dit effect, anderen houden ervan, ik laat iedereen beoordelen wat goed voor hen is.

Beeldgrootte en projectieafstand

De JMGO U2 is een short throw projector, wat betekent dat hij aan de onderkant van het projectiescherm zit en geen grote afstand nodig heeft om een groot beeld te krijgen. Deze projector heeft een projectieverhouding van 0.25:1 wat betekent dat je op een afstand van 25cm een beeld van 1 meter breed krijgt en op 50cm een beeld van 2 meter breed. Op Indiegogo geeft de beschrijving aan dat we een afbeelding van 100 inch kunnen krijgen voor een afstand van 23 cm. Deze berekening is niet helemaal correct omdat er geen rekening wordt gehouden met de positie van de laser, maar alleen met de afstand tussen de rand van de projector en de projectiewand.

Hoe de afbeeldingsgrootte berekenen?
Meet de afstand tussen de projectiewand en de plaats waar de laserstraal uit de projector komt. Deze afstand moet vervolgens met 4 worden vermenigvuldigd om de beeldbreedte in centimeters te verkrijgen. Ik plaatste mijn projector 52 cm van de muur, dus ik kreeg een beeld van 208 cm breed. Bij een afbeelding van deze breedte en met een beeldverhouding van 16:9 krijg ik een diagonaal van ongeveer 240 cm (94 inch). Dus ik zie niet in hoe we 100 inch diagonaal kunnen bereiken met slechts 23 cm terugtrekken.

Audiokwaliteit

Het audiosysteem van de JMGO U2 is misschien wel een van zijn grootste troeven. Het geluid is krachtig en omdat het dicht bij het scherm wordt uitgezonden (in vergelijking met de achterkant van de kamer met een traditionele projector), is het geluid veel meeslepender. Het audiosysteem bestrijkt een vrij breed spectrum aan geluid met een goede weergave van lage en hoge tonen. Dit geluid vervangt uiteraard geen dedicated geluidsinstallatie, maar het bespaart u wel een aparte audio-installatie aan te schaffen. Van de projectoren die ik heb getest, produceert de JMGO U2 het beste geluid.

Videospellen

youtube previewyoutube preview
Ik heb een weergavevertraging van 130 ms gemeten en kon geen instellingen vinden om de weergavetijd te verbeteren. Deze projector is niet ontworpen om te worden gebruikt voor gamen, maar met 130 ms moeten games die geen snelle reactie vereisen, onder normale omstandigheden kunnen functioneren. Als je een fan bent van auto- of FPS-games, is deze projector waarschijnlijk niet de beste keuze.

Bugs

Afgezien van de beeldkwaliteit (wat geen bug is), was ik erg teleurgesteld over de afspeelprestaties van de video. Ik speel voornamelijk video's af van lokale bronnen (NAS-server) en waar ik met andere projectoren nooit echt problemen heb ondervonden, is dit bij deze projector veel minder het geval. Een groot aantal video-inhoud wordt uiteindelijk onderbroken door buffering of schokken, terwijl deze inhoud onder dezelfde omstandigheden op andere apparaten heel goed werkt. Als ik deze bestanden naar een USB-stick kopieer, heb ik soms nog steeds het probleem, ook al is het probleem niet zo aanwezig.

Ik denk dat geheugen hier een rol speelt, want met 3 Gb RAM heeft de projector eigenlijk maar een derde van deze capaciteit omdat het besturingssysteem al het andere overneemt. Dit zou kunnen verklaren waarom ik dit bufferprobleem heb.

Bij het streamen (via SmartTube bijvoorbeeld) merkte ik ook problemen op met schokken (zonder buffering), ik kwam ook geluidssynchronisatieproblemen tegen. Ik kwam dit probleem tegen in wifi en met het bekabelde netwerk is mijn verbinding snel genoeg om dit soort problemen te voorkomen.

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie

Tot nu toe had ik nog nooit een JMGO-merkprojector getest, toch hebben ze de afgelopen jaren al veel projectoren op de markt gebracht en zijn gebruikersrecensies over het algemeen gunstig. Ik liet me verleiden door deze JMGO U2 omdat hij op papier alles had om te behagen en een van de beste projectoren op de markt te zijn. Dankzij de introductieprijs op Indiegogo kon ik het tegen een voorkeursprijs kopen, maar het is nog steeds een groot budget en voor die prijs waren mijn verwachtingen daarom hooggespannen.

De JMGO U2-projector is enorm, het lijkt misschien een beetje dwaas als opmerking maar buiten zijn formaat moet je een kleine tegenvaller bieden en heb je daarom veel ruimte om te kunnen gebruiken het. Controleer voordat u begint of u ruimte heeft voor een dergelijke machine. Op papier moet deze projector een uitstekende kleurweergave, een goede scherpte, een uitstekend contrast en een zeer goede geluidsweergave bieden. De realiteit is echt heel anders en na een week testen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik gebruik ga maken van de gratis retourprocedure. Ik zal de redenen voor mijn keuze gedetailleerd beschrijven, zodat u zich een weloverwogen mening kunt vormen over deze projector voordat u deze eventueel koopt.

De JMGO U2 bestrijkt een grotere kleurruimte dan andere projectoren die ik heb getest. Dus ik verwachtte hier een ervaring van zeer hoog niveau, maar ik realiseerde me al snel dat dit niet het geval was. Wanneer je een video op een projector bekijkt zonder het te kunnen vergelijken, past het oog zich vrij snel aan en raak je er uiteindelijk aan gewend ... behalve wanneer je deze video al op een andere projector hebt gezien of als we andere projectoren op de tegelijkertijd om dezelfde video te testen. Ik heb een perfect gekalibreerde Nebula Cosmos Max 4k die dezelfde 4k XPR-chip gebruikt als de JMGO, dus de vergelijking is interessant. Ik kreeg een dE rond 9 met de JMGO en een dE rond 3 voor de nevel. Je moet weten dat het menselijk oog de kleurverschillen waarneemt vanaf een dE van 3, de kleurverschillen op de JMGO zijn dan ook goed zichtbaar waar de JMGO het verschil zou moeten maken. De beelden zijn ofwel te rood of te groen en de projectorinstellingen kunnen de opening niet herstellen.

De JMGO U2 moet ook een zeer goede contrastverhouding hebben, maar dat heeft hij ook niet. Ik kan niet zeggen dat het contrast slecht is want dat is het niet, maar het verschil met de andere geteste projectoren is niet enorm. Het heeft duidelijk geen 15000:1 contrast zoals geadverteerd. De helderheid is ook niet zo sterk als geadverteerd, of in ieder geval niet met de projectieafstand die ik heb gebruikt.

Aan de andere kant is het geluid de echte kracht van de JMGO U2, deze projector produceert een krachtig geluid van goede kwaliteit. De positie dicht bij het scherm maakt het geluid nog meeslepender. Over geluid gesproken, ik moet het hebben over het geluid dat door de projector wordt geproduceerd, ook hier komt het zijn beloften na omdat het volledig stil is.

Deze projector draait op Luna OS en hoewel dit systeem prettig in gebruik is, mist het enkele essentiële elementen zoals bijvoorbeeld volledige toegang tot de Play Store zoals onder Android TV. YouTube is niet eens beschikbaar en de SmartTube-app die deze vervangt, is beperkt tot 1080p. Ik heb geprobeerd YouTube handmatig toe te voegen met een APK, maar geen enkele werkte. De beeldaanpassingen zijn ook te beperkt en maken het niet mogelijk om colorimetrische defecten te herstellen. Ik vermoed ook dat het vrije geheugen niet genoeg is om 4k-content af te spelen, omdat ik tijdens het afspelen van video's veel stotter- en bufferproblemen tegenkwam.

Ik heb de reviews van andere kopers van deze projector gelezen en zie al wat opmerkingen over de beeldkwaliteit, dus het is niet mijn exemplaar die defect is. Ik weet niet of JMGO een oplossing voor deze problemen kan bieden. Als deze problemen te maken hebben met de softwarelaag, dan kan de situatie inderdaad verbeteren, maar als de problemen inherent zijn aan de hardware, kunnen deze problemen niet worden opgelost. Ik kan deze projector dus niet aanbevelen voor aankoop en ik zou niet de kans hebben om te controleren of JMGO erin is geslaagd de situatie te verbeteren, omdat ik de projector niet meer zou hebben om het te controleren.

Sterktes

Geluidskwaliteit en vermogen
Stille ventilatie
, groot beeld met weinig terugslag
Goede ontlasting van de afstandsbedieningstoetsen

Zwaktes

Kleurgetrouwheid
Luna OS te beperkt in toepassingen
Leesprestaties (buffering / saccade)Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Formovie Theater: test / mening / kalibratie
Volledige Formovie Theater test en gelijkwaardige vergelijking met zijn meest directe concurrent
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Viewsonic X2 4k projector: test / review
Op papier heeft de Viewsonic X2 4k projector alle kwaliteiten die je je maar kunt wensen: hij is helder, heeft een goed contrast en is geweldig om mee te gamen. Wat ontbreekt er aan?
XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Dangbei Atom : test/mening
Draagbare projectoren zijn een rage, maar succesverhalen zijn schaars. De Formovie S5 effende het pad voor succes en deze Dangbei Atom zou wel eens in zijn voetsporen kunnen treden.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
Optoma UHD38x 4k projector: test / beoordeling
Contrast, licht, kleur... de Optoma UHD38x heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om uw volgende videoprojector te worden. Ontdek zijn sterke en zwakke punten.
Thundeal TDA6 : test / recensie
De Thundeal TDA6 is een LCD-projector die ik kocht voor minder dan €200. Kan hij concurreren met de middenklasse DLP?
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
Blitzwolf BW VP9: test / review
Blitzwolf is een Chinees merk dat allerlei producten verkoopt, waaronder goedkope projectoren. Ik koos hun nieuwste model om te zien wat het waard is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen