Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Wemax Nova laser 4k: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Waar te koop?
Prijs Wemax Nova
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Projectoren Tests Reviews

Wemax Nova laser 4k: test / review


Gepubliceerd op: 12-12-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Deze projector is de 12e projector die ik dit jaar (in 2022) heb getest, dat is meer dan ik in alle andere jaren van het bestaan van deze blog heb kunnen testen. Ik stapte geleidelijk af van mijn referentiemerken (XGIMI en Xiaomi) om andere soorten projectoren (LED, lamp, laser, enz.) te testen die door andere merken op de markt worden gebracht. Vandaag ga ik de Wemax Nova testen, het is een laserprojector met ultrakorte projectieafstand (UST, ultrakorte projectieafstand) die een 4k-beeld kan produceren door extrapolatie (XPR) en een ALPD-laserlichtbron 3.0 gebruikt, waardoor de deur naar breder wordt geopend kleurdekking. Ik heb andere projectoren van dit type getest, zodat ik dit model beter kan vergelijken met zijn concurrenten.

Voordat ik tot de kern van de zaak kom, neem ik een kleine pauze van algemene kennis en geef ik wat informatie over het merk Wemax, omdat dit merk niet erg bekend is in Europa. Wemax is een in New York gevestigd bedrijf dat deel uitmaakt van de Chinese Appotronics-groep. Hoe is het interessant? De Appotronics-groep werkt samen met Xiaomi (ze weer!) en het Belgische bedrijf Barco, de wereldleider in indoorprojectie. Appotronics brengt projectoren op de markt onder het merk Fengmi voor de Chinese markt, Formovie voor de Amerikaanse markt en Wemax voor de Amerikaanse en Europese markt. Al deze merken komen dus allemaal van dezelfde oorsprong, de overeenkomsten tussen de producten van deze merken zijn niet het resultaat van toeval. Als je een Xiaomi-laserprojector koopt, is de kans groot dat je een Fengmi-label op de achterkant van de projector aantreft.

Promotie tot 22 januari

Wemax biedt een korting van 500€ op deze projector, dit positioneert de prijs van deze projector op een zeer interessant niveau. Om hiervan te profiteren, wacht niet te lang, de aanbieding is geldig tot 22 januari.
Wemax Nova op Amazon

Waar te koop?

Wemax is nu beschikbaar in Europa en is verkrijgbaar in de meeste grote winkels:
Wemax Nova op Amazon
Wemax Nova op Nothingbutlabel (vaak de goedkoopste)
Wemax Nova op Fnac.com
Wemax Nova op Cdiscount (goedkoper dan op Amazon)

Prijs Wemax Nova

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Wemax Nova van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

12 december 2022: levering van de projector uit de officiële winkel op Amazon.de

Waarom deze projector?

Ik gebruik een Xiaomi Laser Cinema 2-projector als mijn hoofdprojector en hoewel ik erg blij ben met de prestaties van deze projector, ging ik op zoek naar een opvolger om niet te lang bij dezelfde projector te blijven. Het is geen gemakkelijke taak, want deze projector heeft de lat erg hoog gelegd. De Wemax Nova heeft een paar voordelen die hem in staat zouden moeten stellen om op bepaalde criteria, zoals contrast, kleurdekking, geluid of scherpte, de Xiaomi te evenaren. De Wemax Nova draait op Android TV waarbij de Xiaomi gebruikt moet worden in combinatie met een externe box omdat deze alleen in het Chinees verkrijgbaar is, kan dit "kleine" verschil een grote rol spelen in de aankoopbeslissing.

De Wemax Nova vertegenwoordigt de top van het assortiment bij Wemax op het moment van schrijven, dus er is geen betere. Het gebruikt dezelfde DMD0.47 DLP-chip als de Xiaomi en vele andere projectoren, dus de specificaties zullen het dichter bij verschillende modellen van Xiaomi en Fengmi brengen. Ik heb niet alle betreffende modellen getest maar hoop met de test van deze Wemax Nova uw vragen te kunnen beantwoorden.

Uitpakken

wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 1
De Wemax Nova is verpakt in een vrij eenvoudige kartonnen doos, het is nogal imposant maar vooral omdat de projector goed wordt beschermd door een dikke laag zwart schuim. De doos bevat de projector, een afstandsbediening (zonder batterijen), een AC-adapter, een handleiding en een doekje om stof van de laserstraal te verwijderen.

Besturingssysteem


De Wemax Nova draait op Android TV, dit is een gestandaardiseerde en volledig officiële versie. Dit is een duidelijk voordeel ten opzichte van de Xiaomi die alleen in het Chinees beschikbaar is en ik vind ook dat deze versie van Android TV vrij puur is, ik heb geen specifieke aanpassing voor Wemax opgemerkt. De opstartprocedure lijkt erg op wat ik heb gezien bij andere merken die Android TV gebruiken. Mijn Google-app kan de projector niet vinden, dus ik doorloop de handmatige installatie en het was in orde. Aan de andere kant was de projector behoorlijk slecht afgesteld toen hij uit de doos kwam omdat het beeld aan de randen nogal wazig was, maar na het scherpstellen werd de scherpte uniform. Op de voorgaande afbeeldingen zie je ook het effect dat sterk licht kan hebben op de afbeelding. Koop je een projector om bij daglicht films te kijken, dan kom je bedrogen uit omdat sterk licht (kunstlicht of daglicht) het contrast verslechtert. Dit is geen specifiek probleem van deze projector, het is een algemeen probleem bij de meeste projectoren, zelfs als u een technisch scherm koopt waarmee u het contrast kunt vergroten.

Afwerking

wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 6
Ik vind dat de Wemax Nova een sobere en futuristische esthetiek heeft. De projector is wat kleiner dan de Xiaomi Laser Cinema en alle randen zijn scherp, er zijn geen rondingen. De keuze tussen een structuur met rondingen of een hoekige structuur heeft geen invloed op de eigenschappen van de projector, het is gewoon een kwestie van smaak. Aan de andere kant vind ik dat het plastic dat door Wemax wordt gebruikt een meer kwalitatieve uitstraling heeft dan het standaard zwarte plastic van de Xiaomi, de Wemax ziet er verfijnder uit.
wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 12
Aan de voorkant bevindt zich een honingraatafdekking die 4 luidsprekers verbergt die een geluidsvermogen van 30W leveren.
wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 30
Aan de zijkanten zit een wieltje waarmee je de hoogte van de voeten van de projectoren kunt aanpassen (er zijn er 2 aan de voorkant), aan de rechterkant is er ook een USB-poort maar aangezien deze USB-poort zit goed verborgen, ik weet niet zeker of hij bruikbaar is, het is waarschijnlijk een USB-poort voor onderhoud, ik moet hem nog testen.
wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 18
Aan de achterkant is het oppervlak helemaal glad met alleen een onderbreking voor alle connectoren (hier kom ik later op terug).
wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 8
De Wemax Nova is iets kleiner dan de Xiaomi Laser Cinema 2, hij meet 46 cm bij 31 cm met 10 cm voor de hoogte.
wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 38
De afstandsbediening is bijna identiek aan die van de Xiaomi Laser Cinema 2, de positie van de knoppen is identiek, de home/instellingen-knoppen zijn omgekeerd. De afstandsbediening heeft 2 AAA batterijen nodig om te werken en deze batterijen zitten niet in de originele verpakking.

Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

De Wemax Nova is niet voorzien van een accu.

Stroomverbruik

wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 40
Op de officiële Wemax-website zie ik dat het aangekondigde verbruik 300W is, dat is veel. De projector verbruikt eigenlijk iets minder, ik heb 242 Watt gemeten in werking met een verbruik variërend tussen de 200 en 242 Watt. Het verlagen van de helderheid heeft geen effect op het verbruik, alleen de helderheidsmodus kan het verbruik verlagen (kijkermodus).

Het verbruik van de Wemax is dus lager dan dat van de Xiaomi, maar als het verbruik voor jou een belangrijk criterium is, doet de Optoma Cinemax D2 het stukken beter.

Werkingsgeluid

wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 68
De projector maakt een hoorbaar ventilatorgeluid (vooral bij het opstarten), ik heb iets meer dan 50 dB gemeten in de buurt van de projector en als ik een meter verder ga, is het geluid nog steeds hoorbaar als de projector geen geluid uitzendt. De Wemax Nova is wat luider dan gemiddeld.

Connectiviteit

wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 20
De connectiviteit van de Wemax Nova is vrij compleet met 3 HDMI-poorten, waaronder 1 in ARC, een USB-poort (+ nog een aan de zijkant), een audio-uitgang voor een hoofdtelefoon, een video-ingang, een SPDIF-uitgang en een Ethernet-poort . De projector is ook wifi-compatibel in 2,4 en 5 Ghz, ik heb beide frequenties getest en alles werkt zonder problemen. Het kan ook worden gebruikt als een Bluetooth-luidspreker.

Beeld instellingen
De Wemax Nova biedt de volgende configuraties:
- standaardmodus (koude toon)
- filmmodus (warme toon)
- levendige modus (zeer koude toon)
- sportmodus (koude toon)
- monitormodus (zeer koude toon)
- spelmodus (koude toon)

Er is ook een gebruikersmodus waarin je kan helderheid, contrast, verzadiging, tint, scherpte en kleurtemperatuur aanpassen. De mogelijkheden van aanpassingen zijn zeer beperkt en laten geen fijne aanpassing van de eigenschappen van de afbeelding toe.

Naast de beeldparameters heb je de mogelijkheid om handmatig de focus aan te passen (dit is nodig omdat het basisbeeld onscherp was), de keystone-correctie (het beheer is dun genoeg) en de positie van de projector.


Beeldkwaliteit

Ik ga 3 trailers gebruiken om je de beeldkwaliteit van deze projector te laten zien, maar ik moet zeggen dat de kwaliteit zelfs beter is dan wat je gaat zien, omdat de telefoon die ik gebruikte om deze video's op te nemen niet had niet altijd gelijke tred kunnen houden tussen lichte en donkere scènes.

Dune
youtube previewyoutube preview
Deze film heeft een heel speciale esthetiek, elk frame is netjes en de gebruikte kleuren zijn niet erg gewoon. We gaan van koude kleuren met blauw, lichtgroen naar een oranje sfeer en de kleurweergave is redelijk geslaagd. Ondanks de bijzondere tonaliteit van deze video weet de projector de sfeer van de kleuren te herstellen. Scherpte en contrast zijn ook van zeer goede kwaliteit.

Top Gun Maverick
youtube previewyoutube preview
Hier vinden we een meer ritmische film waar dingen in alle richtingen bewegen en even belangrijke variaties in de sferen. Ook hier doet de projector het erg goed, de kleine verschuivingen in het beeld zijn niet waarneembaar en de kleuren worden over het algemeen goed gerespecteerd.
The Batman
youtube previewyoutube preview
Ik gebruik deze trailer vaak omdat de film erg donker is en een probleem vormt voor projectoren die niet voldoende contrast hebben. Dit is niet het geval met de Wemax Nova, het contrast is uitstekend en donkere scènes worden perfect weergegeven, behalve wanneer mijn telefoon het belichtingsniveau niet snel genoeg heeft gewijzigd.

Ik kan veel technische tests doen om aan te tonen of een projector een goed contrast, goede colorimetrie of goede scherpte heeft, maar door voorbeelden als deze beseffen we echt wat een projector in zijn buik heeft. Ook al haalt deze Wemax Nova nog niet het niveau van de Xiaomi Laser Cinema 2, hij levert een heel mooi beeld op!

Colorimetrie

Ik heb het colorimetrische verschil gemeten voor elke beschikbare configuratie, het is de "Film" -modus die het beste presteert met een dE van 7,68 en een iets te koud wit. Ik deed deze metingen op een wit scherm.
Standaard: vanaf 9.27
Film: vanaf 7.68
Sport: vanaf 9.67
Levendig: vanaf 10.94
Monitor: vanaf 10.04
Game: dE 9.67
Levendige modus is daarom het minst geschikt om films te kijken, de wittemperatuur is erg hoog en het hele beeld heeft een blauwachtige tint.

Deze projector kan 78% van de DCI-P3-ruimte dekken, dus biedt hij een bredere kleurdekking met een versterking van bijna 10% in vergelijking met de REC709.

Helderheid

Deze projector heeft een theoretische helderheid van 2100 ANSI lumen. Er zijn twee helderheidsmodi beschikbaar: bekijken, markeren. De highlight-modus biedt een aanzienlijke winst in helderheid, maar dit gaat ten koste van de beeldkwaliteit, ik zie niet direct een scenario waarin deze modus echt nuttig zou zijn. De weergavemodus verdient daarom de voorkeur, het is in deze modus dat ik mijn lichtmetingen heb uitgevoerd.

"Standaard"-modus: 1671 lumen
"Film"-modus: 1193 lumen
"Levendige" modus: 1736 lumen
"Sport"-modus : 1376 lumen
"Monitor"-modus: 1416 lumen
"Game"-modus: 1333 lumen

Door de highlight-modus te testen met de levendige modus, heb ik verkregen 1988 lumen

Hoewel deze projector zeer helder is, is het niet mogelijk om hem op klaarlichte dag als televisie te gebruiken zonder verlies van contrast, zoals u kunt zien op de volgende foto:
wemax nova 4k alpd laser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 67
Als je kijkt naar een voetbalwedstrijd of iets waarbij het contrast niet belangrijk is, het beeld zal bij daglicht zichtbaar zijn maar voor films is het niet aan te raden.

Scherpte

Om een perfecte en gelijkmatige scherpte te krijgen, moest ik handmatig scherpstellen. De procedure is niet ingewikkeld, een paar klikken op de afstandsbediening zijn voldoende voor een goed resultaat. Ik fotografeerde de lijnen van scherpte op de vier hoeken van het beeld en het onderscheid tussen de lijnen is nog steeds zichtbaar.

Contrast

Met een contrast van 3000:1 zou deze Wemax Nova een zeer goed contrast moeten bieden en dat geldt ook voor mijn metingen, dus het is niet alleen marketing. Net als bij kleur en helderheid resulteert elke beeldconfiguratie in een ander contrastniveau. Ik heb een contrast verkregen dat dicht bij het maximum ligt (tussen 2900:1 en 3000:1) voor de modi "standaard", "levendig" en "monitor", maar deze modi hebben een te groot colorimetrisch verschil en produceren een te koud beeld . De "film"-modus komt gelukkig net achter met een contrast van 2705:1, het is een uitstekend contrastniveau en dit zonder tijd te besteden aan het configureren van de projector. Met dit contrastniveau kun je probleemloos genieten van donkere films, maar dat betekent niet dat zwart zwart wordt, dat kan niet met een projector. Het uitstekende contrast komt door het grote verschil tussen de donkergrijze vlakken en de lichte vlakken.

Met zo'n contrastniveau kan deze Wemax Nova het opnemen tegen een Xiaomi Laser Cinema 2, ook al is de laatste iets beter. Het verschil is in ieder geval niet duidelijk.

Bewegingscompensatie

youtube previewyoutube preview
De Wemax Nova heeft geen bewegingscompensatiemechanisme (MEMC), films in 24 frames per seconde zullen daarom niet in staat zijn om de 60 frames te vullen die nodig zijn bij de frequentie van 60hz. Dit veroorzaakt onvermijdelijk schokkerige beelden bij snelle bewegingen, zoals u in de video kunt zien. Best jammer voor een projector in deze prijsklasse.

Beeldgrootte en projectieafstand

De Wemax Nova heeft een projectieverhouding van 0,233:1, waardoor hij een beeld van 221 cm breed kan produceren met een afstand van slechts 24 cm. Deze throw ratio is beter dan gemiddeld, de meeste projectoren van dit type die ik heb getest hebben een throw ratio van 0,25.

Met een beeld van dit formaat kun je de projector in het halfduister gebruiken maar gebruik bij daglicht is niet mogelijk vanwege het verlies aan contrast. Ik heb hieronder een video toegevoegd waarin je kunt zien wat er gebeurt als het scherm wordt blootgesteld aan direct licht, het beeld is nog steeds zichtbaar maar het contrast is slecht. Dit is een beetje een extreem voorbeeld, maar je kunt je voorstellen wat voor effect het kan hebben in je woonkamer.
youtube previewyoutube preview
Met dit helderheidsniveau zou je in totale duisternis een beeld van iets meer dan 3,3 m breed moeten kunnen krijgen.

Audiokwaliteit

youtube previewyoutube preview
Om de geluidskwaliteit te testen, speel ik een paar willekeurige nummers van Spotify af en zoals altijd kan deze video heel goed worden geblokkeerd door YouTube, dus je zult naar YouTube moeten gaan om het te zien in als privévideo. De geluidskwaliteit voor films en muziek is goed, het geluid is behoorlijk krachtig en de lage frequenties worden zeer goed weergegeven, zelfs wanneer het volume wordt verhoogd. Het is mogelijk om de geluidsconfiguratie in de instellingen te wijzigen om het geluid in bioscoopmodus of muziekmodus te optimaliseren volgens uw behoeften.

Als ik dit geluid vergelijk met de Xiaomi Laser Cinema 2, zou ik zeggen dat de Xiaomi het iets beter doet, ik merk dat het geluid beter vrijkomt in de ruimte waar de Wemax lijkt te zitten een kleinere ruimte.

Videospellen

Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Ik ben niet echt bugs tegengekomen, maar ik heb wel wat vertragingen in het besturingssysteem opgemerkt bij het gebruik van YouTube, Spotify of Kodi en het spelen met de menu's terwijl de projector bezig is met het afspelen van een video. Het is niet systematisch, maar ik ben dit fenomeen verschillende keren tegengekomen.

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie

Deze Wemax is de eerste projector van dit merk die ik mag testen en bij het testen van deze projector test ik twee projectoren tegelijk omdat de Wemax Nova of de Fengmi Formovie hetzelfde zijn. Vond ik deze projector leuk? Ja. Zal het mijn Xiaomi Laser Cinema 2 vervangen? Nee, maar ga niet weg, de Wemax Nova zou voor veel gebruikers heel goed een goed alternatief kunnen zijn voor de Xiaomi.

De beeldkwaliteit is duidelijk een sterk punt van deze projector en afgezien van het eenmalig aanpassen van de scherpte, hoef je niets te doen behalve overschakelen naar de "film"-modus om een mooi beeld te krijgen . Ik kreeg een beter beeld met de Xiaomi, maar ik denk dat alleen een geoefend oog het verschil kan zien voor films zonder HDR of Dolby Vision. Het native contrast van deze projector is uitstekend en stelt je in staat om donkere films te kijken zonder detailverlies, maar pas op, zwart zal nooit echt zwart zijn, dat kan niet op een projector. U krijgt een uitstekend contrast dankzij het maximale verschil tussen donkere en lichte gebieden. De Wemax Nova kan ook de REC709-kleurruimte met iets minder dan 10% overschrijden, zodat u een bredere kleurdekking krijgt.

De Wemax Nova is een energie-intensieve projector met zijn 240 watt, maar hij is verre van de slechtste, hij verbruikt ongeveer evenveel als een lampprojector terwijl hij veel minder warmte afgeeft. Het ventilatiegeluid is echter hoorbaar wanneer de projector geen geluid uitzendt.

De projectorinterface wordt bestuurd door Android TV, dit lijkt misschien triviaal, maar dit is niet het geval voor alle projectoren van dit type. De Xiaomi en Fengmi draaien meestal op een Chinees besturingssysteem en de CinemaX van Optoma heeft absoluut geen native besturingssysteem. Het is een onmiskenbaar comfort dat u ervan weerhoudt een externe oplossing te gebruiken en u toegang geeft tot de meeste applicaties uit de Play Store. Merk op dat Netflix niet standaard beschikbaar is, ik kan me voorstellen dat het opnieuw een kwestie van certificering is, Wemax is niet de enige fabrikant die het probleem heeft.

Als ik mijn mening in een paar woorden zou moeten samenvatten, zou ik zeggen dat deze projector een beter beeld geeft dan andere projectoren in deze prijsklasse, zoals de Optoma CinemaX D2, maar dat is precies zijn prijs die zijn aankoop rechtvaardigt of niet. Op het moment dat ik deze regels schrijf, zie ik prijzen tussen de 1500 en 2600 € voor dezelfde projector en natuurlijk zou je bij 2600 € aarzelen, terwijl je in het lagere prijsbereik zonder problemen rond de 2000-2100 € kunt gaan.

Sterktes

Contrast
Helderheid
Scherpte
Kleurdekking
Aanpassingsgemak
Native Android TV
Geluidskwaliteit
Formaat compact
Ethernet-poort
Goede throw-ratio

Zwaktes

Verbruik
Input lag te hoog voor snelle games
Ventilatorgeluid
Geen Netflix
Geen bewegingscompensatie

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Philips Screeneo UL5 videoprojector: test / review
Philips is niet de bekendste speler in de wereld van videoprojectoren, maar ze innoveren wel met de Screeneo UL5...een draagbare triple UST-laser!
Formovie Theater: test / mening / kalibratie
Volledige Formovie Theater test en gelijkwaardige vergelijking met zijn meest directe concurrent
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Viewsonic X2 4k projector: test / review
Op papier heeft de Viewsonic X2 4k projector alle kwaliteiten die je je maar kunt wensen: hij is helder, heeft een goed contrast en is geweldig om mee te gamen. Wat ontbreekt er aan?
XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Dangbei Atom : test/mening
Draagbare projectoren zijn een rage, maar succesverhalen zijn schaars. De Formovie S5 effende het pad voor succes en deze Dangbei Atom zou wel eens in zijn voetsporen kunnen treden.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
Optoma UHD38x 4k projector: test / beoordeling
Contrast, licht, kleur... de Optoma UHD38x heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om uw volgende videoprojector te worden. Ontdek zijn sterke en zwakke punten.
Thundeal TDA6 : test / recensie
De Thundeal TDA6 is een LCD-projector die ik kocht voor minder dan €200. Kan hij concurreren met de middenklasse DLP?
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
Blitzwolf BW VP9: test / review
Blitzwolf is een Chinees merk dat allerlei producten verkoopt, waaronder goedkope projectoren. Ik koos hun nieuwste model om te zien wat het waard is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden