Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Wanbo T6 Max : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Speciale aanbieding
Prijs Wanbo T6 Max
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Projectoren Tests Reviews

Wanbo T6 Max : test / review


Gepubliceerd op: 13-01-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Ik heb vorig jaar de Wanbo X1 getest, ik wist dat deze projector niet zou kunnen concurreren met de middenklasse, maar als we in gedachten houden dat deze projector ongeveer 100 € kost, moeten we het in perspectief plaatsen. Ik zal nu de Wanbo T6 Max testen, een projector van een ander type dan een draagbare projector, maar ik zal dezelfde logica toepassen. Zelfs voordat ik de projector heb, ben ik er vrij zeker van dat hij niet kan concurreren met een € 400-projector als de Xiaomi Mi Compact. Is dat slecht? Nee, omdat de positionering van Wanbo niet hetzelfde is, is de prijs beduidend lager en komt ook de draagbaarheid van de projector met een prijs.

Speciale aanbieding

De Wanbo T6 Max-projector is beschikbaar op zowat elke Chinese site, maar ik bestelde hem bij Banggood omdat hier de prijs het beste was . Ik heb ook een promotiecode waarmee je een korting van 12% kunt krijgen (niet cumulatief), dus profiteer ervan!

Speciale aanbieding: Wanbo T6 Max op Banggood (gebruikelijke prijs: +/- 250 €)
Promo code: BGAProjector (vermindering van 12%)

De prijs die wordt weergegeven door Banggood is inclusief btw, dit betekent dat u geen douanekosten meer hoeft te betalen, tenzij er specifieke beperkingen zijn voor uw land.

Website waar ik de Wanbo T6 Max gekocht/ontvangen heb: https://www.banggood...

Prijs Wanbo T6 Max

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Wanbo T6 Max van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

10 januari 2022: bestellen op Banggood.com

Waarom deze projector?

Ik test meestal alle soorten projectoren, variërend van ultra-low-cost projectoren voor € 100 tot projectoren voor € 2000, iets voor alle budgetten. Door dit grote prijsverschil kan ik de verschillen qua beeldkwaliteit beter kwalificeren door de prijs mee te nemen in mijn evaluatie. Is een 800-projector 8x beter dan een $ 100-projector? Waarschijnlijk niet, maar het is noodzakelijk om de drempel te kunnen lokaliseren vanaf waar de kwaliteit acceptabel wordt. Hopelijk zal deze Wanbo die drempel benaderen en toch in de lagere prijscategorie vallen.

Er zijn verschillende dingen die me interesseren in deze Wanbo T6 Max en dat maakte dat ik het eens wilde proberen. Het eerste is de native 1080p-resolutie, die geen garantie geeft op de beeldkwaliteit, maar het is een goed begin. Dan is er nog het feit dat deze projector op Android TV draait, het is dus geen exotische versie van Android die op den duur geen updates meer zal krijgen. Ik stel me voor dat het verbruik vrij beperkt zal zijn en met 550 lumen is de lichtsterkte equivalent aan een Mogo Pro (dus verplicht gebruik in het donker).

zie ik een reeks risico's die specifiek zijn voor dit type projector, zoals scherpte aan de periferie, operationele ruis, colorimetrie, geluidskwaliteit, ... meer dan om het te testen om dat allemaal te verifiëren.

Uitpakken

wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
Ik was verrast door de grootte van de doos toen ik hem ontving, de projector is veel groter dan ik me had voorgesteld, dus de grootte van de doos is slechts een logisch gevolg en geen wens om het product groter te laten lijken. De projector wordt beschermd door een dikke laag schuim en de doos bevat de eerste levensbehoeften: de projector, de afstandsbediening (zonder batterijen), een stroomkabel, de transformator en een kleine handleiding.

Besturingssysteem


De Wanbo T6 Max gebruikt Android TV als besturingssysteem en dat is een goede zaak, want het maakt het gebruik van de Play Store voor projectoren en tv's mogelijk. Hierdoor heb je toegang tot een ruime keuze aan officiële applicaties, je hoeft zelf geen applicaties te installeren via een USB-stick (ook al is dat mogelijk). De projector wordt standaard geleverd met Netflix en Amazon Prime. Ik heb geen Netflix-abonnement, dus ik kan deze service niet testen.

Afwerking

wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 6
De Wanbo T6 Max is een curiositeit van de natuur, het heeft een heel bijzonder formaat dat ik nog niet bij andere merken ben tegengekomen. Ik was ook verrast door het formaat, ik had het me veel kleiner voorgesteld, maar het is een vrij groot blok dat amper in een van de verdiepingen van mijn projectiekast past. Deze projector is draagbaar, hij is voorzien van een draagriem maar het is geen pico projector, je zal hem niet zo makkelijk opbergen in een reistas.

De constructie van de projector is voornamelijk gemaakt van plastic maar het is eerlijk gezegd niet storend, ik vind hetzelfde type hard plastic op andere projectoren zoals de Xiaomi Mi Smart Compact of de Xiaomi Mi Smart 2 Pro. Ik denk zelfs dat deze skin voor beide merken op dezelfde plek is gemaakt.

wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 14
De bovenkant van de projector wordt gedomineerd door het enorme optische blok geïntegreerd in een zwart blok. Het optische blok is een beetje verzonken, dit zou het risico op contact moeten verminderen maar gezien de grootte van het optische blok vind ik dat Wanbo bescherming had moeten bieden. Er was bescherming op de Wanbo X1 maar niet op dit model.

wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 15
De onderkant van de projector wordt gedomineerd door een zeer groot honingraatrooster waardoor warmte uit de projector kan ontsnappen. Deze grille past redelijk goed bij het ontwerp van de projector, maar had waarschijnlijk aan de achterkant moeten worden geplaatst omdat een groot deel van de warmte van de projector via de voorkant wordt afgevoerd. Als je de projector achter je plaatst, krijg je hierdoor wat extra verwarming. Ik heb de temperatuur gemeten bij de uitgang, ik kwam uit op 39°C en ik kan me voorstellen dat dit de plaatsing van de projector kan beïnvloeden, want een hete wind van 39°C aan de achterkant van het hoofd is niet erg prettig.
wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 10
Aan de achterkant bevinden zich 2 USB 2.0 type A-poorten, een hoofdtelefoonuitgang, een AV-ingang en een HDMI-ingang. Dit is meer dan genoeg voor een projector in dit budgetbereik, al was een tweede HDMI-poort wellicht welkom geweest.
wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 11
De stroomaansluiting bevindt zich ook aan de achterkant.
wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 17
Hieronder bevindt zich een schroefdraad waarmee u de projector op een statief kunt bevestigen of een adapter kunt gebruiken om hem aan het plafond te hangen. De onderkant van het optische blok komt overeen met de onderkant van de afbeelding, dus u moet het laag genoeg plaatsen om bij de onderkant van uw scherm te passen of ondersteboven om bij de bovenkant van het scherm te passen.
wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
Bovenop de projector bevindt zich een enkele knop die de projector in- en uitschakelt. Deze knop wordt niet beschermd door een randje, wat betekent dat als je de projector ondersteboven wilt plaatsen door hem op een kast te plaatsen, je het risico loopt hem aan/uit te zetten.
wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 12
Aan de zijkanten vinden we de leren draagriem.

De Wanbo T6 Max heeft een unieke identiteit in zijn genre en een ietwat specifiek formaat, maar over het algemeen vind ik dat dit product een vrij mooi ontwerp heeft, je moet je alleen bewust zijn van het formaat om het te vinden de ideale plaatsing. Ik denk dat deze projector is ontworpen om voor je te zitten, omdat geluid aan de achterkant komt en warmte aan de voorkant.

Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

De Wanbo T6 Max is een draagbare projector maar heeft geen batterij, waardoor je de voeding altijd bij je moet hebben.

Stroomverbruik

wanbo t6 max power consumption
De Wanbo T6 Max verbruikt niet veel stroom, ik heb een verbruik gemeten van rond de 100W. Het is niet een heel hoog verbruik maar andere projectoren doen het beter.

Werkingsgeluid

youtube previewyoutube preview
Projectoren op instapniveau maken vaak veel lawaai omdat ze de door de lamp geproduceerde warmte moeten afvoeren, dit is ook het geval voor deze Wanbo T6 Max waar ik meer dan 65 dB voor de projector. Als je deze projector op 1 meter plaatst, zal het geluid dus altijd goed hoorbaar zijn. Het is van 40-50% van het volume dat we uiteindelijk de ventilatie horen.

wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 20
Deze ventilatoren draaien duidelijk om een goede reden, aangezien ik bijna 39°C heb gemeten die uit de voorgrill komt. Er is hier geen gevaar, maar de projector is een warmtebron die de temperatuur van je kamer zal verhogen als je hem lang genoeg laat draaien.

Connectiviteit

De Wanbo T6 Max is compatibel met wifi in 2,4 GHz en 5 GHz, ik heb de snelheid getest in 5 GHz en ik kreeg een lager resultaat dan mijn andere aangesloten apparaten, maar met een snelheid die snel genoeg is om een 1080p-bestand in streaming af te spelen. 4k-bestanden zijn daarentegen schokkerig en onderhevig aan frequente buffering.

Beeld instellingen
youtube previewyoutube preview
De Wanbo T6 Max biedt niet veel mogelijkheden voor beeldaanpassingen, het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de helderheid aan te passen of de colorimetrie aan te passen. Aan de andere kant is het mogelijk om keystone-correctie te activeren, de vorm en het perspectief van het beeld aan te passen met een 4-punts aanpassing en is er ook een digitale zoom waarmee je de grootte van het beeld kunt verkleinen.

Ik begrijp dat deze projector een instapprojector is en het type publiek voor dit soort projector is waarschijnlijk niet geïnteresseerd in beeldkalibratie, maar ik vind het jammer dat het niet mogelijk is om iets aan te passen. Ik had de Wanbo X1 getest die echt het instapniveau bij Wanbo vertegenwoordigt en zelfs deze projector bood beeldaanpassingen, dus het is jammer.

Beeldkwaliteit

youtube previewyoutube preview
Deze video baadt voornamelijk in een sfeer van koude kleuren en de koude weergave van deze projector gaat vrij goed, we realiseren ons niet echt dat de colorimetrie te koud is, het zal meer gezien worden op de volgende video's. De scherpte is goed, de beelden zijn vloeiend en de paar sprongen worden veroorzaakt door de telefoon waarmee ik het geprojecteerde beeld heb gemaakt, omdat het beeld in werkelijkheid perfect glad is. Ik had niet verwacht dat ik voor deze prijs een beeld van deze kwaliteit zou krijgen van een projector. Het beeld is duidelijk niet perfect, maar we zijn verre van wat ik heb waargenomen op andere instapprojectoren.

youtube previewyoutube preview
In tegenstelling tot de vorige video, gebruikt deze video vrij warme kleuren en ondanks de kleurkoeling die door de projector wordt veroorzaakt, vind ik dat het beeld redelijk goed is. Het beeld ziet er soms iets te donker uit, dit is in werkelijkheid ook zo maar het effect is minder uitgesproken, het beeld is helderder maar sommige gebieden zijn iets te donker. Sprongen in colorimetrie komen ook van mijn telefoon. De vloeibaarheid is uitstekend en de scherpte is correct, we mogen niet vergeten dat deze projector een 1080p projector is die ik op een redelijk groot oppervlak projecteer.

youtube previewyoutube preview
In deze video heb ik een beetje van alles op het gebied van kleuren en vooral scènes met een hoge (zelfs overdreven) kleurverzadiging. Sommige scènes, zoals de beginscène, zijn duidelijk te blauwachtig, maar ik vind dat de verzadiging van bepaalde kleuren, zoals groen, goed wordt weergegeven. Het detailniveau van bepaalde scènes maakt het mogelijk om een idee te krijgen van het detailniveau en voor deze prijs vind ik het redelijk goed. Ook hier zijn sommige donkere scenes te donker.

youtube previewyoutube preview
De grote zwakte van projectoren is het gebrek aan diepte van zwart, dus video's zoals deze zijn vaak te donker en je verliest veel details. Ik vind dat de Wanbo T6 Max het best goed doet, want als het beeld zeker duidelijker had kunnen zijn, is de scène nog redelijk goed hersteld.

Afgezien van het puur technische aspect waar ik een aantal tekortkomingen opmerk, kun je uit deze verschillende video's een subjectieve indruk vormen. Mijn subjectieve beoordeling is nogal positief omdat ik in gedachten houd dat het een projector van € 250 is. Puristen zullen ongetwijfeld alleen maar fouten in deze video's zien, maar aangezien deze projector niet op puristen is gericht, weet ik zeker dat een publiek dat op zoek is naar een projector voor een lage prijs, zal vinden wat ze zoeken.

ontbreken van aanpassingen aan het beeldniveau corrigeert kleurfouten niet en ongelijkmatige scherpte is een mechanisch fenomeen, dus het zal ook niet mogelijk zijn om dit probleem te corrigeren.

Colorimetrie

wanbo t6 max colorimetry
De colorimetrie is niet correct, het is met het blote oog te zien, het blauw is te dominant. Ik heb twee dingen opgemerkt bij het testen van de colorimetrie, er is ten eerste het colorimetrische verschil waar het blauw te dominant is, maar er is ook de kleurruimte (driehoek in de driehoek). Ik kan deze resultaten natuurlijk niet vergelijken met een projector van 500 of € 1000, de Wanbo T6 Max is minder goed, maar als ik deze resultaten vergelijk met andere instapprojectoren, bevind ik me in een redelijk vergelijkbare situatie. Ik had vergelijkbare resultaten met de Wanbo X1 of de Blitzwolf VP13, maar ik vind dat de Wanbo T6 Max een beter beeld produceert.

Helderheid

Projectorfabrikanten hebben de neiging om de lumenwaarden van de helderheid van hun projectoren te overdrijven, voor een keer is dit niet het geval omdat ik zelfs een helderheid heb gemeten die iets hoger is dan geadverteerd. De projector zou in theorie een helderheid van 550 ANSI lumen moeten hebben, ik heb 565 gemeten. Met dit helderheidsniveau kun je de projector niet bij daglicht gebruiken zonder contrastverlies. Hier is een voorbeeld van het geprojecteerde beeld met daglicht (bewolkte lucht):
wanbo t6 max brightness 2
Het beeld is perfect te bekijken, maar de zwarttinten zijn grijs. Als ik mijn raam verduister om in bijna totale duisternis te zijn, krijg ik dit:
wanbo t6 max brightness 1


Dus deze projector heeft een goede helderheid voor een draagbare projector, hij steekt duidelijk uit projectoren zoals de Wanbo X1, Blitzwolf VP9 of de Xgimi Mogo Pro.

Scherpte

wanbo t6 max test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 25
Scherpte en uniformiteit van scherpte is vaak een zwak punt van dit soort projectoren. In de meeste gevallen is de scherpte in het centrum correct maar neemt in de periferie snel af. Ik was positief verrast door de scherpte van deze projector aangezien het beeld duidelijk scherper is dan de Wanbo X1 of Blitzwolf projectoren die ik heb getest.

Ik verwachtte dit probleem van cirkelvormige scherpte te vinden zoals bij andere projectoren van dit type, maar dit is niet het geval. De scherpte neemt niet op een cirkelvormige manier af, maar neemt af op een horizontale as waar ik er niet in slaagde om aan beide zijden van het beeld een gelijkwaardige scherpte te verkrijgen. Als ik een scherp beeld krijg aan de rechterkant, is het de linkerkant die aan scherpte verliest en vice versa. Ik heb echter geprobeerd de projector in een as loodrecht op het scherm te plaatsen, ik heb de keystone-correcties gedeactiveerd maar ondanks al mijn pogingen is het me niet gelukt om van begin tot eind een duidelijk en uniform beeld te krijgen. . Ik heb een foto gemaakt van de onderstaande hoekkaders en je kunt zien dat de scherpte niet uniform is.

Is dit erg? Ik vind het niet, de algehele scherpte is meer dan acceptabel voor een projector voor deze prijs. Ik zag dit scherpteprobleem op het eerste gezicht, maar het komt waarschijnlijk omdat ik eerder andere projectoren heb getest. Als deze Wanbo je eerste projector is en je vergeet wat ik zojuist heb geschreven, merk je het misschien niet eens. Ik heb gemerkt dat het mogelijk is om het probleem een beetje te verlichten door de projector een beetje opzij te richten en de keystone-correctie te gebruiken om het beeld gelijkmatig te maken.

Contrast

Ik heb een contrastverhouding van 340:1 gemeten met mijn sonde, het is geen buitengewoon contrast, maar tegelijkertijd is het normaal in deze prijsklasse. Ik word nauwelijks beter (500:1) met een Xgimi Horizon die meer dan € 1000 kost, dus je moet het in perspectief plaatsen. Ik heb nog lagere contrasten gekregen op andere projectoren in deze prijsklasse, dus nogmaals, nee, de Wanbo T6 Max is geen kampioen als je naar de absolute cijfers kijkt, maar het doet het goed als je ernaar kijkt in vergelijking met andere projectoren in dezelfde prijsbereik.

Bewegingscompensatie

youtube previewyoutube preview
Er is niets wetenschappelijks aan deze vloeibaarheidstest, maar het toont snel het vermogen van de projector om snelle horizontale bewegingen aan te kunnen. Ik verwachtte geen buitengewone vloeiendheid van bewegingen en toch was ik positief verrast, de bewegingen zijn vrij vloeiend en ik heb geen scheuren van het beeld in tegenstelling tot wat ik op andere projectoren heb gezien.

youtube previewyoutube preview
Dit tweede voorbeeld bevestigt het eerste, de vloeibaarheid van het beeld is goed en het is zelfs beter in werkelijkheid dan op deze video.

Beeldgrootte en projectieafstand

De Wanbo T6 Max heeft een throw ratio van 1,35, wat betekent dat je voor elke meter afstand vanaf het projectievlak een beeld krijgt met een breedte van 65cm. Om een heel groot beeld te krijgen, moet je enkele meters terug. Deze projector is ontworpen voor gebruik onderweg, dus het verbaast me niet dat deze projectieverhouding lager is dan gemiddeld. Dit is ook te zien in alle afbeeldingen die het gebruik van het product illustreren. Deze projector is ontworpen om voor u te worden geplaatst en is niet ontworpen om het beeld over een groot gebied te projecteren, hoewel dit heel goed mogelijk is.

Ik projecteer het beeld vanaf een afstand van ongeveer 3 meter en ik krijg een beeld van 195cm breed, dit resulteert in een diagonaal van ongeveer 234cm. Dit is een vrij groot beeld voor een projector van dit type en de beeldkwaliteit is redelijk acceptabel, de video's in het gedeelte "beeldkwaliteit" zijn met dit beeldformaat gemaakt. Je kunt deze projector dus gebruiken voor niet-nomadisch gebruik, maar je moet wel zorgen dat je voldoende afstand hebt en de ventilatoruitgang niet in de buurt van je gezicht hebt.

Ik merkte iets anders op tijdens het testen van de worpafstand, ik test meestal het effect van afstand op de grootte, maar ik let niet vaak op de minimale scherpstelafstand op het punt. Terwijl ik mijn lichttests deed, was ik verrast om te zien dat het een afstand van een meter tot vier voet nodig had om een scherp beeld te krijgen.

Audiokwaliteit

De Wanbo T6 Max is uitgerust met een ingebouwde low power speaker. Je kunt het geluid horen dat het maakt op de demovideo's die ik in dit artikel heb ingesloten. Dit geluid is van gemiddelde kwaliteit, houd er rekening mee dat deze projector een draagbare projector is die niet te vergelijken is met een compleet home cinema systeem. Ik vind dat de geluidskwaliteit redelijk acceptabel is voor een draagbare projector en ik kan me voorstellen dat degenen die dit soort producten kopen geen geluid van hifi-kwaliteit verwachten.

Videospellen

youtube previewyoutube preview
Ik heb een input lag van ongeveer 180 ms gemeten, het is te veel om deze projector te kunnen gebruiken voor games die een snelle reactie vereisen (netwerk FPS-type). Voor meer statische spellen of puzzelspellen zou dit geen probleem moeten zijn.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie

Ik test projectoren in alle prijsklassen en daarom krijg ik onvermijdelijk een lagere beeldkwaliteit met een projector van € 100 dan met een projector van € 1000 en mijn artikel is niet bedoeld om dit soort voor de hand liggende aan te tonen, maar u moet de prijsfactor in gedachten houden om de kwaliteit van deze Wanbo T6 Max te beoordelen.

Ik heb andere projectoren op instapniveau getest, dus ik verwachtte dat deze Wanbo T6 Max een beeld van gemiddelde kwaliteit zou produceren zoals de andere, maar ik werd zelfs positief verrast. Het eerste dat me verbaasde was de helderheid, de Wanbo T6 Max is verreweg de helderste projector die ik heb getest in deze prijsklasse. Met dit helderheidsniveau kunt u het niet in direct zonlicht gebruiken, maar de helderheid moet voldoende zijn voor gebruik aan het einde van de dag bij het vallen van de avond. Wat me ook verbaasde was het contrast omdat het contrast van instapprojectoren meestal vrij slecht is en hier meet ik nog steeds 340:1, dat is beduidend beter dan het sub 100-contrast dat ik op andere projectoren heb gemeten.

De scherpte is deels goed, helaas is er een optische onbalans waardoor het niet mogelijk is om het hele beeld in hetzelfde scherpteniveau te hebben, dus je moet een beetje spelen met de focus en de oriëntatie van de projector. Dit zie je vooral op het Android TV-startscherm, in films iets minder.

De colorimetrie is te koud, het blauw is te dominant en het is helaas niet mogelijk om dit vanuit de instellingen te veranderen. Ik ben dit soort verschil gewend op instapprojectoren, de Wanbo is niet beter of slechter dan een andere, maar het ontbreken van aanpassingen is echt jammer.

Het beeld is vrij vloeiend, ik merkte geen schokken in horizontale bewegingen en er is geen regenboogeffect omdat de projector LCD-technologie gebruikt in plaats van de DLP die op veel andere projectoren wordt gebruikt.

De projector maakt nogal veel lawaai, het is een beetje hetzelfde als andere projectoren op instapniveau, geen enkele is echt stil. Dit heeft te maken met de keuze van de techniek die veel koeling vraagt, deze projectoren maken dan ook veel lawaai en geven warmte af.

Ondanks deze tekortkomingen, slaagt de Wanbo T6 Max erin zich op veel punten te onderscheiden van zijn concurrenten en zijn zwakke punten liggen vaak op een niveau dat vergelijkbaar is met de andere projectoren die ik heb getest. Het heeft dan ook zijn eigen reden om in de zone van 200 tot 250 € te zitten.

Sterktes

Helderheid
Draagbare projector
Contrast bovengemiddeld in deze prijsklasse
Alles-in-één met Android TV en ingebouwde luidspreker
Beeldvloeiendheid
Geen regenboog effect
Prijs

Zwaktes

Ongelijke scherpte
Bedrijfsruis
Gebrek aan beeldaanpassingen
Geheugen soms wat traag om toegang te krijgen tot applicaties
4k-weergave mogelijk, maar met buffer
invoervertraging hoog voor snelle games

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Philips Screeneo UL5 videoprojector: test / review
Philips is niet de bekendste speler in de wereld van videoprojectoren, maar ze innoveren wel met de Screeneo UL5...een draagbare triple UST-laser!
Formovie Theater: test / mening / kalibratie
Volledige Formovie Theater test en gelijkwaardige vergelijking met zijn meest directe concurrent
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Viewsonic X2 4k projector: test / review
Op papier heeft de Viewsonic X2 4k projector alle kwaliteiten die je je maar kunt wensen: hij is helder, heeft een goed contrast en is geweldig om mee te gamen. Wat ontbreekt er aan?
XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Dangbei Atom : test/mening
Draagbare projectoren zijn een rage, maar succesverhalen zijn schaars. De Formovie S5 effende het pad voor succes en deze Dangbei Atom zou wel eens in zijn voetsporen kunnen treden.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
Optoma UHD38x 4k projector: test / beoordeling
Contrast, licht, kleur... de Optoma UHD38x heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om uw volgende videoprojector te worden. Ontdek zijn sterke en zwakke punten.
Thundeal TDA6 : test / recensie
De Thundeal TDA6 is een LCD-projector die ik kocht voor minder dan €200. Kan hij concurreren met de middenklasse DLP?
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
Blitzwolf BW VP9: test / review
Blitzwolf is een Chinees merk dat allerlei producten verkoopt, waaronder goedkope projectoren. Ik koos hun nieuwste model om te zien wat het waard is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden