Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Nebula Cosmos Laser 4k
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Vergelijkingen
Projectoren Tests Reviews

Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review


Gepubliceerd op: 11-03-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Je hebt waarschijnlijk nog nooit van Nebula gehoord, het is normaal, het is nog een relatief nieuw merk in de wereld van projectoren, maar Nebula is verre van een klein bedrijf dat projectoren produceert in een garage. Nebula is een handelsmerk van de Anker-groep die u misschien kent van zijn batterijladers. Nebula heeft daarom sterke ruggen en bovendien staan ze niet in hun eerste schijnwerpers. Ik kocht mijn eerste Nebula in 2020 (Nebula Cosmos Max 4k) en ik gebruik hem nog steeds omdat het een goed product is. Het duurde bijna 2 jaar voordat Nebula met een nieuw model te koop kwam op Kickstarter, ik greep meteen de kans om er een te kopen en ik denk dat ik een van de eersten in Europa ben die er een heeft.

De Nebula Cosmos Max 4k was een klassieke projector om achter in een kamer te plaatsen, deze nieuwe Nebula Cosmos Laser 4k is een draagbare projector, dus hij kan overal worden gebruikt, mits je een stroomvoorziening hebt omdat de projector niet is uitgerust met een batterij. Aangezien ik meer dan een week nodig heb om een projector goed te testen, kan ik al een tipje van de sluier oplichten voordat ik inga op de details van de test. De projector is vrij zwaar voor een draagbare projector, maar de afwerking is uitstekend, ik zou bijna bang zijn om hem ergens buiten neer te zetten. Het eerste dat me verbaasde toen ik hem voor de eerste keer aanzette was de lichtopbrengst die ongelooflijk sterk is voor een projector van dit type, de scherpte lijkt me ook goed ... ik hoef me alleen maar onder te dompelen in de test om deze nieuwe projector in detail te testen.

Website waar ik de Nebula Cosmos Laser 4k gekocht/ontvangen heb: https://www.kickstar...

Prijs Nebula Cosmos Laser 4k

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Nebula Cosmos Laser 4k van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

Januari 2022: Ik koop de Nebula Cosmos Laser 4k op Kickstarter.com
15 maart 2022: Nebula heeft zijn beloften gehouden, ik was een van de eersten die de projector ontving, dus de test kan beginnen.

Waarom deze projector?

Ik probeer projectoren in alle prijsklassen te testen, maar ik geef er absoluut de voorkeur aan niet de bank te breken om er een te kopen. Daarom maak ik soms uitzonderingen door een projector te kopen voor meer dan €1000,-, maar dat doe ik als mijn vertrouwen in het merk voldoende is. Zoals ik in de inleiding schreef heb ik al een beamer van dit merk getest en gebruik ik deze nog steeds omdat ik er zeer tevreden over ben. Nebula had een projector met veel aanpassingen beheerd, waardoor ik een beeld van uitstekende kwaliteit kon verkrijgen. Deze positieve ervaring maakte dat ik een andere projector van dit merk wilde proberen.

Deze nieuwe projector is een draagbare projector, ik ben niet echt een typische klant van dit soort producten omdat ik mijn projector liever in een speciale ruimte bewaar voor een echte bioscoopervaring, maar ik zie hoewel de markt (vooral in de Verenigde Staten) evolueert naar een zekere draagbaarheid van projectoren. Het klimaat in België laat me niet toe om een buitentest te doen, maar dit zou geen impact moeten hebben op mijn metingen of mijn beoordelingsvermogen.

Uitpakken

nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
De Nebula Cosmos Laser 4k wordt geleverd in een prachtige doos die geen twijfel laat bestaan over de nogal premium positionering van de projector. De doos is ontworpen in de vorm van koffers met het handvat aan de bovenkant om hem gemakkelijker te kunnen vervoeren. De projector is ook zeer goed verpakt en beschermd door een dikke laag zwart schuim. Het uitpakken van een product is niet echt een interessante bezigheid maar het is wel belangrijk voor de beleving van een product en de verpakking van dit product geeft een zeer positieve indruk.

De doos bevat de projector, een stroomkabel, een handleiding, een afstandsbediening, twee AAA-batterijen en een dongle. Dat laatste is een curiositeit, het is de eerste keer dat ik een projector heb getest die heeft besloten zijn intelligentie uit te besteden. Deze dongle wordt aangesloten op de achterkant van de projector, zodat deze op Android kan draaien.


Besturingssysteem


nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 36
De Nebula Cosmos Laser 4k draait op Android TV maar in feite is dit niet helemaal correct omdat de projector geen besturingssysteem heeft, je moet de meegeleverde dongle in de doos pluggen om hem intelligent te maken. Het is een merkwaardige keuze, ik zie het punt niet echt in, dit onderdeel had in het geheugen van de projector moeten worden geïntegreerd in plaats van via een externe module. Ik zou Anker de vraag stellen om te kijken wat hen motiveerde om deze keuze te maken. Laten we aannemen dat ze daar een goede reden voor hadden en doorgaan met de rest van de test.

De initiële installatie van de projector volgt een typisch Android TV-installatieproces met externe koppeling, wifi-verbinding, telefoonkoppeling en de gebruikelijke Google-schermen die uiteindelijk op uw Android TV-startscherm arriveren.
nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 136
Update mei 2022:
Na verschillende updates en discussie met de Nebula-klantenservice is het afzonderlijke probleem met de geluidsregeling opgelost. Het is mogelijk om naast de dongle ook de afstandsbediening aan de projector te koppelen, zodat u het geluid en andere functies rechtstreeks vanaf de afstandsbediening kunt bedienen. Hier is de te volgen procedure:
youtube previewyoutube preview
Belangrijke opmerking: u moet de afstandsbediening op de projector richten, het is een infraroodverbinding!

Afwerking

nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 8
De Nebula Cosmos Laser 4k is een mooi product, het is ook erg zwaar, je zult het niet zomaar dragen. Uit dit gewicht ontstaat een indruk van degelijkheid, de indruk van een goed ontworpen product met hoogwaardige materialen. De enorme lens aan de voorkant is echter niet beschermd voor transport en dat vind ik jammer voor een portable projector want je neemt altijd meer risico's met een portable projector dan een projector die stil op dezelfde plek in huis blijft staan.

nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 20
De enorme lens wordt geleverd met 4 sensoren of ik denk dat het 4 sensoren zijn, sommige kunnen puur decoratief zijn. Met deze sensoren kan de projector de diepte berekenen om het beeld automatisch scherp te stellen. Zoals je op deze foto kunt zien, bevindt de lens zich heel dicht bij de rand van de projector, waardoor hij het risico loopt te blijven haken.

nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 16
De zijwanden zijn ingedeukt om geluid en ventilatie door te laten, dit is een vrij algemeen ontwerp voor projectoren, maar de metallic grijze kleur geeft het een meer premium uitstraling. Ook hier geeft de grip een indruk van stevigheid.

nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 15
Aan de achterkant bevindt zich een verwijderbaar paneel waarachter de dongle moet worden bevestigd met twee aansluitingen, een voor de voeding en een andere voor de audio/video-uitgang.
nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 12
Onder het verwijderbare paneel bevindt zich een HDMI-poort, een USB-poort en een aux-uitgang. Het is echt het absolute minimum, maar tegelijkertijd is deze projector ontworpen om onderweg te worden gebruikt, dus er zijn geen complexe verbindingen nodig.
nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 19
Het handvat is vast en verankerd in de projector, dus het kan niet worden verwijderd of gedraaid. Dit sluit dus ondersteboven gebruik uit. De onderkant van het beeld komt overeen met de onderkant van de lens, deze projector moet dus in lage projectie gebruikt worden wat mij bovendien wat problemen bezorgde omdat mijn projectieruimte niet aangepast is aan dit soort positie.

nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 18
Dit donkere paneel boven de projector is een aanraakpaneel waarmee u de projector kunt bedienen zonder een afstandsbediening te gebruiken. De functies die op dit paneel worden aangeboden, zijn niet allemaal bereikbaar met de afstandsbediening en dat vind ik echt jammer omdat de geavanceerde beeld- en geluidsinstellingen niet beschikbaar zijn in Android. Je zult de projector dus met deze knoppen moeten aanpassen in plaats van met de afstandsbediening en Android TV. In mijn geval is het best vervelend omdat in mijn projectieruimte de projector achter mij staat terwijl dit soort projector ontworpen is om voor jou te worden geplaatst.

nebula cosmos laser 4k test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 31
De afstandsbediening is erg basic, zelfs erg lelijk, maar het lost een probleem op dat zich bij het vorige model voordeed, omdat het reliëf van de toetsen het gemakkelijk maakt om te vinden waar de toetsen had bijna geen verlichting op de Cosmos Max en dit is het soort ding dat me een beetje irriteerde omdat ik vaak de verkeerde sleutel kreeg. De afstandsbediening heeft ook een snelle toegangsknop tot de meeste streamingplatforms: Netflix, Amazon Prime, Disney+ en YouTube.

Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

Deze projector is een draagbare projector maar heeft geen batterij!

Stroomverbruik

Ik heb het stroomverbruik van deze projector getest met 3 verschillende helderheidsniveaus. Met de helderheid op 100% verbruikt de projector ongeveer 150W. Met de helderheid op 50% verbruikt de projector ongeveer 90 Watt en met de helderheid op 40% kreeg ik 72%.

Ik vind deze projector vrij energiezuinig omdat hij met een dergelijke helderheid slechts 150W verbruikt en als je in het donker bent, kun je de helderheid gemakkelijk verlagen tot 50% en het verbruik onder de 100W laten zakken. Dit is een uitstekend resultaat voor een laserprojector.

Werkingsgeluid

20220318_083526
Ik heb ongeveer 46 dB gemeten vlak naast de projector, het straalt een klein hoog gezoem uit in de buurt van de projector. Dit gezoem is nauwelijks hoorbaar als u zich binnen een meter van de projector bevindt of als de projector geluid afspeelt.

Connectiviteit

De projector is compatibel met de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentie in wifi, hij is ook compatibel met Bluetooth 5.0.

Beeld instellingen
In tegenstelling tot het vorige model biedt de Nebula Cosmos Laser 4k niet veel instelmogelijkheden en ik vind ook dat toegang tot deze functies niet praktisch is. Vanaf de afstandsbediening kunt u de parameters van het Android-gedeelte van de projector invoeren, u kunt daar de schermresolutie aanpassen (keuze tussen 4k 60fps, 25fps,...). Aan de andere kant, als je wat verder wilt gaan, moet je het touchpad van de projector (bovenop de projector) gebruiken en de instellingen handmatig openen. Dit is contra-intuïtief omdat de afstandsbediening niet werkt voor deze functies, de afstandsbediening werkt alleen voor de Android-dongle die zich aan de achterkant van de projector bevindt. Ik begrijp deze keuze niet.

Met de aanraakknop kunt u een van de vooraf geconfigureerde modi van de projector kiezen, de beste is de "film"-modus, zelfs als de colorimetrie een beetje te heet is. U kunt ook de helderheid, het contrast, de verzadiging en de kleurtemperatuur wijzigen. Het is beter dan niets, maar onvoldoende om een significante impact op de colorimetrie te hebben. De keuze van de helderheid geeft u daarentegen de mogelijkheid om het verbruik van de projector te verminderen, bij 50% verbruikt de projector minder dan 100W.

Beeldkwaliteit

Ik gebruik meestal dezelfde video's om de beeldkwaliteit van de projector te vergelijken met heel verschillende video's, dit helpt ook om ze te vergelijken met andere projectoren. De onderstaande video's zijn gemaakt in de "film"-modus. Ik neem video's op met dezelfde instellingen en dezelfde telefoon, maar de weergave is altijd een beetje slechter dan de realiteit.
youtube previewyoutube preview
Deze video is vrij rustig met heel weinig beweging, maar het is rijk verzadigd van kleur, het is een video in 4k HDR 60 fps. De kleurweergave is warm en de kleuren zijn erg verzadigd zoals in de originele video. De scherpte van het beeld is uitstekend. De telefoon die is gebruikt om de video op te nemen, heeft waarschijnlijk wat dynamiek verloren omdat de scène met een hoog contrast in werkelijkheid beter wordt weergegeven. De beleving is dan ook best goed, de kleuren zouden net iets minder verzadigd en minder warm mogen zijn.
youtube previewyoutube preview
Deze video gebruikt koelere kleuren en bevat meer beweging dan de vorige. De warme colorimetrie van de "film"-modus maakt het mogelijk om de kilte van het beeld te dempen zonder zijn identiteit te verliezen. De scherpte is wederom uitstekend. Snelle bewegingen zijn onderhevig aan een lichte visuele vertraging (judder), deze projector heeft geen bewegingscompensatie maar de beleving blijft acceptabel.
youtube previewyoutube preview
Deze video is een mooie uitdaging voor het contrast en om het te beseffen moet je naar de voorbijgangers op straat kijken, deze voorbijgangers zijn zichtbaar maar in vergelijking iets te donker bijvoorbeeld met de Xiaomi Laser Cinema of de JMGO U2. Het contrast is beter dan dat van een LED-projector op instapniveau, maar het is niet op het niveau van een goede laserprojector zoals de Xiaomi (die bijna € 1000 meer kost).
youtube previewyoutube preview
Laatste video van de serie met de Top Gun 2-trailer waar we soms warme, soms koude kleuren en veel beweging vinden. De te warme colorimetrie is in bepaalde scenes goed zichtbaar, in koelere scenes valt het minder op. Er is een beetje schokkerigheid in bepaalde scènes, maar niets echt spectaculairs.

Ik kon geen fijnere kalibratie krijgen dan die aangeboden door de "film"-modus, dus ik heb een colorimetrisch verschil met andere projectoren waardoor ik verder kan gaan. Hier heb ik een iets slechtere colorimetrie dan een XGIMI Horizon of een Xiaomi Laser Cinema 2 maar beter dan een Xiaomi Mi Smart 2 Pro. Het verschil is groter bij warme kleuren (in filmmodus), je kunt een andere modus kiezen voor koudere kleuren als je de voorkeur geeft aan dit type weergave. De scherpte is goed, het contrast is correct maar niet op het niveau van de Xiaomi Laser Cinema 2 die beduidend meer kost.

Colorimetrie

De Nebula Cosmos Laser 4k heeft 5 voorgedefinieerde modi (standaard, zacht, levendig, film, game) en een configureerbare modus om het beeld aan te passen. Ik heb de colorimetrie van elke modus gemeten en kreeg de beste score met de "film" -modus waar ik een dE van 6,46 kreeg op een witte muur. Het is niet de beste score die ik heb gekregen, maar het is nog steeds een goede score voor een basisconfiguratie en je zult waarschijnlijk de kleurafwijkingen niet opmerken als je nog nooit een projector hebt gekalibreerd.

Hier is het CIE-diagram in "film"-modus:
nebula cosmos laser 4k calibration movie
Ik heb geprobeerd een beter resultaat te krijgen dan de "film"-modus, maar de aanpassingsmogelijkheden zijn vrij beperkt en ik kreeg een dE dichter bij 6 maar het verschil is niet merkbaar. In de standaardmodus straalt de projector te veel blauw uit en zijn de kleuren koud. De "film"-modus gebruikt warmere kleuren, zelfs een beetje te warm, maar de weergave is over het algemeen bevredigend.

Deze projector is daarom niet degene die de meest getrouwe colorimetrie biedt, maar we mogen niet vergeten dat het een draagbare projector is en dat hij daarom waarschijnlijk niet geoptimaliseerd is voor fijn gebruik in een gecontroleerde omgeving. Het is misschien wel de draagbare projector die de beste beeldkwaliteit biedt.

Helderheid

Deze projector is erg helder, Anker / Nebula heeft niet vals gespeeld met de specificaties, aangezien ik 2268 lumen heb gemeten en voor een draagbare projector is dat absoluut enorm. Kan deze projector bij daglicht worden gebruikt? Onder de zon nee, maar als de helderheid wegvalt wel met contrastverlies. Ik heb hier twee foto's gemaakt met direct licht van buiten, een keer met de helderheid op 100% en een keer met de helderheid op 50%. Het beeld blijft perfect zichtbaar maar het contrast is per definitie minder goed. De projectieafstand zal uiteraard een grote rol spelen bij het beoordelen van het vermogen om een beeld bij daglicht weer te geven, maar ik kan me voorstellen dat degenen die voor dit soort projector kiezen toch zullen proberen een groot beeld te krijgen en in dat geval raad ik aan te wachten tot de einde van de dag voordat u deze projector buiten gebruikt.
20220318_083906
20220318_083930


Scherpte

20220321_195322
Ik test de scherpte van het beeld met een ISO 12233 type beeld en analyseer de scherpte in het centrum en in de periferie. De scherpte van deze projector is over het algemeen goed, hij is niet geforceerd en maakt het mogelijk om op alle delen van het scherm duidelijk lijnen te onderscheiden. Ik heb wat sporen van chromatische aberratie waargenomen aan de uiteinden, maar je moet heel dicht bij het beeld komen om ze waar te nemen.

Contrast

Ik probeerde de beschikbare modi en speelde met de verschillende instellingen om te proberen het beste contrast te krijgen, maar ik kon niet meer dan 1700:1 krijgen, dat is op zich niet erg genoeg, maar ik verwacht meer van een projector voor deze prijs. De afwezigheid van fijne aanpassingen maakt het momenteel niet mogelijk om er het maximale uit te halen, ik hoop alleen dat Nebula in de toekomst toegang zal geven tot meer parameters, dit was het geval bij het vorige model waar je uren kon doorbrengen om alles te veranderen .

Bewegingscompensatie

youtube previewyoutube preview
De Nebula Cosmos Laser 4k heeft geen bewegingscompensatie en aangezien het beeld 60 verversingen per seconde (60Hz) ondergaat en de films worden geproduceerd in 24 frames per seconde, zullen er daarom noodzakelijkerwijs verliezen zijn . We zien heel duidelijk de schokkerigheid van het blok bovenaan de video, dus de zijwaartse bewegingen zullen een beetje schokkerig zijn. Ik vind het jammer dat een projector voor deze prijs geen bewegingscompensatie heeft. Het is niet de enige projector die deze oplossing negeert, het is ook niet de slechtste qua schokkerigheid, maar dat is echt jammer.

Beeldgrootte en projectieafstand

Deze projector heeft een projectieverhouding van 1:1,27, dat is iets minder dan gemiddeld, dus je krijgt een wat kleiner beeld dan de meeste projectoren die ik heb getest. Voor elke meter afstand vanaf uw projectiescherm wordt het beeld 73 cm groter. Op een afstand van 2 meter krijg je dus een beeld met een breedte van 146cm. Dit is waarschijnlijk niet de meest interessante projectieverhouding voor een vaste installatie omdat ik me kan voorstellen dat je geen oneindige projectiediepte hebt. Aan de andere kant is het voor buitengebruik waarschijnlijk minder een probleem.

Belangrijke opmerking: deze projector is ontworpen om voor u te worden geplaatst, zodat uw afstand tot het scherm nog groter is.

Audiokwaliteit

youtube previewyoutube preview
Het vorige model van Nebula had me een beetje teleurgesteld op het gebied van geluid, omdat de frequenties niet allemaal correct werden gereproduceerd en de stemmen niet krachtig genoeg waren, waardoor bepaalde dialogen moeilijk te verstaan waren in luidruchtige scènes. Nebula heeft de situatie met deze Cosmos Laser duidelijk gecorrigeerd omdat het geluid van veel betere kwaliteit is, zelfs bij maximaal volume ondergaat het geluid zeer weinig vervorming en behoudt het een goed kwaliteitsniveau. Deze projector produceert ook een zeer krachtig geluid, ik kreeg meer dan 105 dB op dit nummer van Adele.

Het geluid is daarom van goede kwaliteit zonder te kunnen concurreren met een speciale installatie, maar voor een draagbare projector vind ik dit geluid echt goed. Wat me echter stoorde, is dat het geluid op 2 verschillende plaatsen kan worden aangepast, een geluidsniveau in de projectorinstellingen en een andere in de afstandsbediening. Die van de projector moet idealiter helemaal omhoog worden gedraaid om vrijer met de afstandsbediening te kunnen spelen. J

Videospellen

youtube previewyoutube preview
De Nebula Cosmos Max 4k heeft een "gaming"-modus die de input lag verlaagt tot 70 ms. Het is duidelijk niet de beste input lag die ik heb gemeten en het is te hoog voor degenen die snelle multiplayer-games willen spelen. Anderzijds, wie lokaal speelt en met stillere games, kan deze projector gebruiken in combinatie met je gameconsole (Xbox, Playstation,...).
youtube previewyoutube preview
Hier is een eerste voorbeeld met Chase Horizon, het is een vrij eenvoudig spel maar je moet snel reageren. Ik speelde dit spel met een aanraaktoetsenbord met de ene hand en filmde met de andere, dus ik speel niet zo goed, maar de in-game-ervaring is heel behoorlijk.
youtube previewyoutube preview
Hier is een tweede voorbeeld met Void Bastard, ik had wat moeite om met een aanraaktoetsenbord te spelen omdat dit soort spel is ontworpen om te worden gespeeld met een toetsenbord en een muis (of een controller). Afgezien van dit toetsenbordprobleem, ondervond ik geen problemen met spelen, de ervaring was goed.

Bugs

Ik ben enkele kleine bugs of slechte ontwerpkeuzes tegengekomen, deze projector moet nog een beetje evolueren, alles is niet perfect. Het meest vervelende is deze bedieningscombinatie tussen de projector en de afstandsbediening. Het is geen bug, maar het is toch behoorlijk slecht. De Nebula Connect-applicatie geeft toegang tot de projectorinstellingen zonder dat je naast de projector hoeft te zijn, maar de projector bedienen met een telefoon is niet ideaal en je hebt toch een afstandsbediening nodig om door de andere menu's te bladeren.

Er zijn nog steeds veel vertaalproblemen waarbij ik Engels heb dat in de Franse menu's is ingevoegd, het is niet erg serieus, maar het laat zien dat er nog een paar kleine details moeten worden gladgestreken.

Er is ook de omschakeling van HDMI naar de projector die me een beetje stoorde, omdat je meestal op de "home"-knop drukt om HDMI te verlaten en terug te keren naar het Android-gedeelte, maar hier geen van de knoppen op de afstandsbediening kunt u de HDMI-modus verlaten. Je moet eigenlijk op de knop drukken om de projector uit te zetten (het is niet erg intuïtief!) om terug te gaan naar het Android-gedeelte.

De focus werkt te veel, het wordt soms geactiveerd wanneer de projector niet heeft bewogen en je hoort een licht focusgeluid bij de weergave van een tekst op het scherm. Dit probleem is veel minder aanwezig na de laatste update, het zou nodig zijn om de autofocus te kunnen deactiveren om dit probleem te voorkomen.

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie

Ik ben niet je typische draagbare projectorklant, ik denk dat het een erg Amerikaanse rage is om een ​​projector mee naar buiten te nemen, naar je achtertuin en films te kijken. Ik heb deze projector dus niet gekocht met de bedoeling hem buiten te gebruiken, dus heb ik hem getest als een traditionele projector die niet op zijn plaats kan bewegen.

Wat me eerst verbaasde was de grootte en het gewicht van de projector, het is een draagbare projector, maar hij is behoorlijk zwaar en massief. De illustratieve foto's van het product wekken de indruk dat je met de projector in de hand zou kunnen rondlopen, ja dat kan maar het is eerlijk gezegd geen formaat dat zich er voor leent. Het tweede dat me verbaasde was de helderheid, deze projector is heel erg helder, vooral voor een draagbare projector, ik heb 2268 lumen gemeten en met zo'n helderheid is buitengebruik in de avond heel goed mogelijk. Aan de andere kant zal het niet genoeg zijn om in direct zonlicht te projecteren, maar daarvoor heb ik nog geen projector gezien die dat kan.

De Nebula Cosmos Laser 4k geeft een mooi beeld met goede scherpte en goede kwaliteit kleurweergave maar door het ontbreken van instellingen was het voor mij niet mogelijk om het beeld zo te configureren dat het kon wedijveren met dat van een projector als de Xiaomi Laser Cinema 2 Het contrast is goed maar niet buitengewoon en ook hier denk ik dat het met andere instellingen iets beter had gekund. Ik vind dat de projectieverhouding ook wat beter had kunnen zijn, want met een verhouding van 1,27 moet je de projector iets meer naar achteren verplaatsen dan de meeste projectoren die ik heb getest.

Ik was ook erg (positief) verrast door het geluid van deze projector. Het geluid is zeer krachtig en u loopt het risico uw buren te storen als ze bij u in de buurt wonen. Het geluid is ook van goede kwaliteit, voor een draagbare projector is het geluid echt verrassend.

Deze projector is geen gamerprojector omdat zijn input lag daarvoor te hoog is, maar je kunt toch zonder al te veel problemen lokale games spelen. De paar games die ik heb geprobeerd, gaven me een goede ervaring.

Nebula had een curieus idee door het Android-gedeelte van de projector te scheiden via een dongle omdat dit een breuk veroorzaakt in de ervaring met de projector, u heeft een afstandsbediening nodig voor het Android-gedeelte en de andere parameters worden direct op de projector of via de Nebula Connect-app. Gelukkig kon ik na een paar updates en discussies met de klantenservice de afstandsbediening synchroniseren met de projector en dongle (zie artikelupdate).

Ik ben nog steeds heel blij dat ik deze projector heb getest, want hij heeft onmiskenbare kwaliteiten, het is niet de beste projector die ik heb getest, maar het is waarschijnlijk de beste draagbare projector. Het beeld is goed, de helderheid is indrukwekkend, het geluid is krachtig en van goede kwaliteit. Ik denk dat de prijs waarschijnlijk een beetje hoog is, maar het is altijd zo met Nebula, het zal in de loop van de tijd geleidelijk dalen.

Vergelijkingenvs Nebula Cosmos Max 4k

De Nebula Cosmos Laser 4k doet het beter op de volgende punten: helderheid, contrast, geluidskwaliteit/kwaliteit, HDR.

De Nebula Cosmos Max 4k doet het beter op de volgende punten: colorimetrie, verbruik, throw ratio, input lag.

De Nebula Cosmos Max 4k is in staat om een ​​uitstekend beeld te produceren, maar met een zeer laag contrast, wat eigenlijk zijn grootste zwakte is. Het geluid is ook minder goed dan het nieuwe model omdat de stemmen een beetje verdrinken in het omgevingsgeluid.

vs XGIMI Horizon

De Nebula Cosmos Laser 4k doet het beter op de volgende punten: helderheid, contrast, geluidskracht, HDR, native Netflix-ondersteuning, scherpte.

De XGIMI Horizon doet het beter op de volgende punten: colorimetrie, throw ratio, geluidskwaliteit, input lag, bewegingscompensatie.
De XGIMI Horizon heeft een aanzienlijke zwakte in contrast en het is behoorlijk opvallend in vergelijking met een laserprojector. Het weet echter een nauwkeurigere colorimetrie te produceren, een groter beeld op een vergelijkbare afstand en de geluidskwaliteit is beter. XGIMI heeft sommige van zijn gebruikers boos gemaakt over het gebrek aan Netflix-ondersteuning, dit is niet het geval voor de Nebula. HDR werkt niet erg goed op de XGIMI, het moet worden gedeactiveerd.

vs Xiaomi Laser Cinema 2

De Xiaomi doet het beter op de volgende punten: colorimetrie, contrast, input lag, dolby vision, bewegingscompensatie.
De Nebula Cosmos Laser 4k doet het beter op de volgende punten: verbruik, geluidsvermogen, native Android TV
De Xiaomi is een grotere projector dan de Nebula, hij doet het op zowat elk gebied beter, behalve het stroomverbruik en het feit dat de Xiaomi nog niet in een internationale versie bestaat.

Sterktes

Helderheid
Beeldkwaliteit
Geluidsvermogen
Elektriciteitsverbruik
Verlichting van de afstandsbedieningstoetsen (veel beter dan het vorige model)

Zwaktes

Beperkte instelmogelijkheden (impact op colorimetrie, contrast,...)
Afstandsbediening gekoppeld aan de dongle en niet aan de projector
Enkele vertaalfouten
Autofocus die willekeurig wordt geactiveerd (gecorrigeerd na update)
Licht zoemend
Geen bewegingscompensatie

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Philips Screeneo UL5 videoprojector: test / review
Philips is niet de bekendste speler in de wereld van videoprojectoren, maar ze innoveren wel met de Screeneo UL5...een draagbare triple UST-laser!
Formovie Theater: test / mening / kalibratie
Volledige Formovie Theater test en gelijkwaardige vergelijking met zijn meest directe concurrent
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Viewsonic X2 4k projector: test / review
Op papier heeft de Viewsonic X2 4k projector alle kwaliteiten die je je maar kunt wensen: hij is helder, heeft een goed contrast en is geweldig om mee te gamen. Wat ontbreekt er aan?
XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Dangbei Atom : test/mening
Draagbare projectoren zijn een rage, maar succesverhalen zijn schaars. De Formovie S5 effende het pad voor succes en deze Dangbei Atom zou wel eens in zijn voetsporen kunnen treden.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
Optoma UHD38x 4k projector: test / beoordeling
Contrast, licht, kleur... de Optoma UHD38x heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om uw volgende videoprojector te worden. Ontdek zijn sterke en zwakke punten.
Thundeal TDA6 : test / recensie
De Thundeal TDA6 is een LCD-projector die ik kocht voor minder dan €200. Kan hij concurreren met de middenklasse DLP?
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
Blitzwolf BW VP9: test / review
Blitzwolf is een Chinees merk dat allerlei producten verkoopt, waaronder goedkope projectoren. Ik koos hun nieuwste model om te zien wat het waard is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden