Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Philips Screeneo U5: beoordeling / prijs

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Philips Screeneo U5-projector
De sterke punten van de Screeneo U5
Conclusie / Opinie
Projectoren Tests Reviews

Philips Screeneo U5: beoordeling / prijs


Gepubliceerd op: 19-11-2022 / gewijzigd: 01-10-2023


Crowdfundingcampagne: Philips Screeneo U5 op Indiegogo

Risiconiveau: laag
Prijs: € 1699
Einddatum: 7 december 2022

Ik houd altijd in de gaten wat er gebeurt op crowdfundingplatforms om op de hoogte te zijn van wat er gebeurt maar ook om goede deals te vinden. Ik ben niet alleen een nieuwsgierige toeschouwer, ik koop ook regelmatig producten, maar gezien de risicovolle aard van dit soort platformen, probeer ik altijd informatie te vinden over het bedrijf dat de producten verkoopt om onaangename verrassingen te voorkomen. Deze keer kan ik het zonder deze stap doen, want het is Philips en bovendien heeft dit merk al crowdfunding gebruikt voor andere producten.

Philips Screeneo U5-projector


Ik test steeds vaker ultra short throw projectoren (ook wel UST genoemd) en had tot nu toe vooral projectoren getest van Chinese merken zoals Xiaomi, Fengmi, JMGO, … De komst van Philips in dit territorium is op meerdere vlakken interessant. Philips is een merk dat een vertrouwensfactor geniet die waarschijnlijk belangrijker is dan Xiaomi of Fengmi, het is ook een bedrijf dat producten ontwerpt voor de Europese markt met alle nodige ondersteuning.

Dus we eindigen met een projector met Android TV (en dus ondersteuning voor het downloaden van applicaties uit de Play Store) met een resolutie van 4k XPR, een helderheid van 2200 lumen, HDR/Dolby Vision-compatibiliteit, een beeld tot 150 inch, bewegingscompensatie, DTS HD-geluid en Dolby Atmos… dat alles voor… 1699€!!

Deze projector brengt niets nieuws op de markt, de meeste van deze specificaties zijn te vinden bij andere fabrikanten, maar het toegangsbewijs is veel duurder dan deze Philips Screeneo U5 en het is deze prijs die de belangrijkste reden zal zijn om van deze actie te profiteren. Voor € 1699 zie ik geen UST-projectoren van hetzelfde kaliber als deze, de Optoma CinemaX D2 komt het dichtst in de buurt van de projectoren die ik heb getest en de conclusie voor deze Philips zal waarschijnlijk dezelfde zijn... Deze projector zal waarschijnlijk niet zijn de beste projector op de markt, maar voor die prijs kan ik niet beter zien en zal een breder publiek de wereld van UST's kunnen betreden.

De sterke punten van de Screeneo U5Wat kunt u van deze projector verwachten?

- Afbeeldingsgrootte:
Philips noemt een beeldformaat van 150 inch, dat is al gigantisch, ik betwijfel of veel gebruikers een scherm van dit formaat hebben maar dat is goed nieuws. De projectieverhouding van 0,21 is ook een goede zaak, het is vrij laag in het middenbereik, het is niet nodig om de projector te ver naar achteren te verplaatsen om een ​​geweldig beeld te krijgen. Dit betekent dat je bij een afstand van 50 cm een ​​beeld krijgt van bijna 2,4 meter breed en een diagonaal van ruim 2,7 m (in 16:9 formaat). De Philips doet het beter dan de Xiaomi Laser Cinema 2 die een throw ratio heeft van 0,23.

- Helderheid:
Met 2200 lumen denk ik niet dat gebruik op klaarlichte dag mogelijk is zonder noemenswaardig contrastverlies, maar daarentegen voor een gedeeltelijk verduisterde ruimte of totale duisternis geen probleem. Het is echter noodzakelijk om te zien of de 2200 lumen beschikbaar zijn zonder verslechtering van de colorimetrie, maar onmogelijk te weten zonder het te testen. Er zijn helderdere projectoren, maar die kosten meer of verbruiken meer elektriciteit (of beide).

- Kleurruimte / Dolby Vision / HDR
Met een dekking van 130% van de REC709 biedt deze projector een kleurenpalet dat veel beter is dan dat van instap- en mid-range projectoren. Het is alleen nodig om te kijken of deze dekking correct is.

Compatibiliteit met Dolby Vision is zeker een goed argument voor deze projector, het is nog niet wijdverspreid en compatibele projectoren zijn veel duurder. Dolby Vision is een soort HDR die afbeeldingen deblokkeert om lichte en donkere scènes beter aan te kunnen.

- Contrast
Philips lijkt heel eerlijk met zijn contrast door een contrast van 1483:1 aan te kondigen. Voor een laserprojector is het niet veel maar wel veel beter dan de meeste LED projectoren in dezelfde prijsklasse als deze Philips. De Xiaomi Laser Cinema 2 doet het veel beter, maar kost ook aanzienlijk meer. Voor de prijs van deze campagne is het contrastniveau dus redelijk correct.

- MEMC
Steeds meer projectoren zijn uitgerust met MEMC, dat snelle zijwaartse bewegingen verzacht en beeldscheuren voorkomt, maar het ontbreken ervan zou een probleem zijn geweest voor deze projector.

- Verbruik
Het aangekondigde verbruik is 220W maar het is mogelijk om dit te verlagen naar 140 in eco-modus. Als deze cijfers kloppen, zal dat een sterk argument zijn voor deze projector omdat projectoren van dit type vaak meer energie verbruiken. Ik zit bijna op 300W voor de Xiaomi Laser Cinema 2

-AndroidTV
In tegenstelling tot veel projectormodellen die bedoeld zijn voor de Chinese markt, hoef je hier geen HDMI-dongle te gebruiken om je projector te bedienen. De Screeneo U5 biedt een native Android TV-ervaring die u toegang geeft tot alle applicaties die voor dit type apparaat beschikbaar zijn.

Dit zijn de belangrijkste argumenten voor deze projector, maar er zijn andere zoals 3D, autofocus, 8-punts keystone-correctie, enz.

Afgezien van het puur technische aspect, biedt Philips een garantie van 2 jaar, het is zeer zeldzaam voor crowdfundingcampagnes en ik kan me voorstellen dat de ondersteuning niet via een terugkeer naar China zal gaan.

Conclusie / Opinie


Bij crowdfundingcampagnes moet ik vaak mijn bedenkingen uiten omdat er altijd een risico verbonden is aan de soliditeit van het bedrijf. Dit is hier niet het geval, we moeten deze campagne ook zien als een alternatieve verkooptechniek in plaats van fondsenwerving om een ​​nieuwe projector te produceren. Philips heeft geen crowdfunding nodig om deze projector te maken, dus de kans dat dit project niet slaagt is zo goed als nihil.

De Screeneo U5 brengt geen revolutie teweeg in de wereld van projectoren, het is vooral zijn prijs die hem uniek zal maken. Als de prijs daarna boven de 3000 € stijgt, zou ik een veel kritischere mening hebben over deze projector, want voor deze prijs zijn er andere projectoren om te overwegen.

Profiteer van deze bodemprijs!

XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen