Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Blitzwolf VT2 : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Blitzwolf VT 2
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Projectoren Tests Reviews

Blitzwolf VT2 : test / review


Gepubliceerd op: 19-06-2022 / gewijzigd: 02-11-2022
Ondanks dat het Duits klinkt, is Blitzwolf een Chinees bedrijf dat verschillende soorten producten produceert, waaronder projectoren. Blitzwolf positioneert zich op het instapniveau door eenvoudige projectoren aan te bieden tegen een betaalbare prijs. Je zult daarom (nog) geen Blitzwolf-projectoren vinden die kunnen concurreren met Xiaomi of Xgimi, ze produceren nog geen gelijkwaardige modellen.

Ik heb verschillende Blitzwolf-projectoren getest en deze keer zal ik me concentreren op de Blitzwolf VT-2. Deze projector is een ultralichtgewicht projector en het feit dat hij op batterijvoeding kan werken, geeft hem een echte reden om daar te zijn waar veel andere draagbare projectoren altijd op een stroombron moeten worden aangesloten. Dit is misschien wel de meest draagbare projector die ik tot nu toe heb getest.

Verwacht met dit formaat en deze prijs geen buitengewone beeldkwaliteit, maar dit is niet het soort criteria waarop deze projector moet worden beoordeeld.

Speciale aanbieding

Deze projector is verkrijgbaar bij Banggood voor iets minder dan € 180: Blitzwolf VT2 bij Banggood

Website waar ik de Blitzwolf VT 2 gekocht heb: https://www.banggood...

Prijs Blitzwolf VT 2

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Blitzwolf VT 2 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

17 juni 2022: ontvangst van de projector uit China (Banggood), de test kan beginnen.

Waarom deze projector?

Ik probeer altijd producten te testen die ik dagelijks gebruik, hierdoor kan ik geloofwaardiger zijn in het delen van mijn ervaringen. Na smartphones gebruik ik projectoren het meest. De Blitzwolf VT2 bestaat al een paar maanden maar ik denk dat het nu een breder publiek kan interesseren omdat het een projector is die je mee kunt nemen op vakantie om je films en series op groot formaat te bekijken.

Draagbare projectoren met batterij hebben altijd hun effect, zelfs als de beeldkwaliteit niet buitengewoon is en deze is nog interessanter omdat hij erg klein is. Ik heb bijvoorbeeld iets meer dan een jaar geleden een Xgimi Mogo Pro getest, maar deze projector was groot genoeg voor een draagbare projector. De Blitzwolf past bijna in de palm van je hand. U kunt met de projector in één hand rondlopen en het beeld projecteren waar u maar wilt (binnen/buitenmuur, plafond, meubel, etc.). Ik had de Mogo Pro op een kerkmuur getest, ik zal waarschijnlijk hetzelfde proberen te doen met de Blitzwolf ... gewoon voor de lol omdat het geen ander belang heeft.

Uitpakken

blitzwolf vt2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
Blitzwolf richt zich misschien op het instapniveau, maar ik denk dat ze erin geslaagd zijn om een consistente visuele identiteit op al hun producten te drukken. Blitzwolf dozen zijn groen en wit met een minimalistisch design. De VT2 box bevat de projector, een oplader, een HDMI kabel, een infrarood afstandsbediening (zonder batterijen, 2xAAA) en een handleiding. De doos bevat het absolute minimum, meer heb je sowieso niet nodig.


Besturingssysteem


blitzwolf vt2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 22
De Blitzwolf draait op Android, maar niet op een recente versie van dit besturingssysteem, dit is een alternatieve versie die is ontworpen om op dit soort projectoren te draaien. Je hebt toegang tot YouTube of de Play Store, maar met enkele beperkingen. Het besturingssysteem is compleet genoeg om optimaal te profiteren van de projector, maar je kunt ook je telefoon gebruiken om het beeld naar de projector te sturen. Deze projector is niet ontworpen om alle recente apps uit te voeren en het is een veilige gok dat hij Android-updates niet bijhoudt. We moeten deze projector dan ook zien als een simpele projector.

Afwerking

blitzwolf vt2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 9
Het afwerkingsniveau van een projector is niet erg belangrijk omdat het geen object is dat in het openbaar wordt tentoongesteld, maar het uiterlijk ervan zal een belangrijke rol spelen in de subjectieve perceptie van het product. Mijn eerste indruk toen ik de doos opende was best positief, deze projector heeft een heel bijzondere stijl, hij is voornamelijk gemaakt van plastic maar het is een mooi product. Als je in het openbaar rondloopt met deze projector in de hand, zul je zeker nieuwsgierige mensen aantrekken.

blitzwolf vt2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 14
Het optische blok is klein vergeleken met andere projectoren die ik heb getest. Deze projector gebruikt een DMD 0.20-chip met een native resolutie van 480p, maar kan 1080p of zelfs 4k afspelen (maar het is traag). De lichtsterkte is vrij beperkt, die moet ik nog meten maar de fabrikant kondigt 150 ANSI lumen aan.
blitzwolf vt2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 15
Rechts van het optische blok vind je een kleine knop waarmee je de scherpte van het beeld kunt aanpassen omdat de projector de scherpte niet automatisch aanpast. Dit wiel is precies genoeg om vrij snel een goede scherpte te krijgen. Ik zal de scherpte later in deze test testen.

blitzwolf vt2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 16
De connectiviteit aan de achterkant is vrij beperkt, maar dat is normaal voor een projector van dit formaat. Er is een USB 2.0 type A-poort, een ingang voor de oplader, een infraroodpoort en een HDMI-poort.

blitzwolf vt2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 19
Aan de zijkant is er een uitgang voor een koptelefoon waarvoor je dicht bij de projector moet zijn om een koptelefoon te gebruiken, de projector werkt ook in Bluetooth, dus je hoeft niet hoeft niet toe te kijken als je een draadloze koptelefoon hebt.

blitzwolf vt2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 20
U kunt de projector bedienen met een afstandsbediening, maar ook met het touchpad aan de bovenkant van de projector.
blitzwolf vt2 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 6
De afstandsbediening is zeer eenvoudig en zeer licht (100% kunststof constructie), wordt geleverd zonder batterijen en werkt via infrarood.


Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

Deze projector is voorzien van een 7000 mAh batterij waarmee je zelfstandig je films en series kunt kijken, alleen is de autonomie niet voldoende om een hele film te kijken. Door verschillende testen te doen kreeg ik een autonomie variërend tussen 1u en 1u30. De autonomie zal met name variëren afhankelijk van de helderheid en het volume. Als je de helderheid verlaagt, zou je misschien 1u30 kunnen overschrijden, maar in dit geval moet je in totale duisternis zijn en ook de grootte van het scherm beperken. Deze autonomie is vrij correct voor een projector van dit formaat, uw kinderen kunnen probleemloos enkele tekenfilms bekijken voordat ze de batterij moeten opladen.

Stroomverbruik

Deze projector is waarschijnlijk de minst gulzige projector die ik heb getest, ik heb 20W verbruik gemeten met mijn wattmeter aangesloten op het stopcontact.

Werkingsgeluid

youtube previewyoutube preview
De Blitzwolf VT2 is behoorlijk luid voor een projector van dit formaat, ik heb 57 dB gemeten aan de achterkant van de projector. Als u zich a priori op één meter van de projector bevindt en het geluid van de projector maximaal is, zou u niets moeten horen.

Connectiviteit

De projector kan via Bluetooth verbinding maken om geluid naar een luidspreker of hoofdtelefoon te sturen en is ook wifi-compatibel in 2,4 en 5 GHz.

Beeld instellingen
De beeldinstellingen zijn zeer beperkt en laten geen fijnafstelling toe om kleurafwijkingen te corrigeren. Het gebruikte besturingssysteem is daar sowieso niet voor ontworpen en meer mag je op dit prijsniveau ook niet verwachten.

Beeldkwaliteit

youtube previewyoutube preview
Om je een idee te geven van de videokwaliteit, heb ik mijn gebruikelijke 4 YouTube-clips gebruikt om colorimetrie, contrast, scherpte en vloeiendheid van bewegingen te evalueren.

Het eerste dat eruit springt, zijn de kleuren, ze zijn duidelijk niet correct, zelfs niet als je met de instellingen speelt. De tinten zijn te koud en sommige kleuren zien er wat overdreven uit. Het contrast lijkt me niet slecht voor een projector van dit type, maar ik zal het later eens meten. De scherpte is niet buitengewoon, ik had de video's in 1080p gezet maar de fysieke resolutie van de projector is 480p, de pixels zijn dus duidelijk zichtbaar. Ik merkte geen vloeibaarheidsproblemen, maar ook hier zal ik dit aspect later in mijn test testen.

Ik had niet verwacht dat ik een kwaliteitsbeeld van deze projector zou krijgen en dat is heel normaal voor een projector van dit type. Het is geen projector om te gebruiken in plaats van een home cinema projector, het is vooral een mobiliteitservaring en de kwaliteit voor dit soort gebruik is minder belangrijk. Ik waardeer altijd projectoren die een goede beeldkwaliteit bieden, maar eerlijk gezegd waardeerde ik de slechtere kwaliteit van deze projector omdat het voordeel van mobiliteit opweegt tegen de behoefte aan kwaliteit.

Stel je voor dat je op je vakantieplek bent, je hebt geen tv maar wel een muur die groot genoeg is? Nu kun je je films en series kijken waar je maar wilt!

Colorimetrie

Nog niet beschikbaar / getest

Helderheid

De fabrikant kondigt een helderheid van 150 ANSI-lumen aan op zijn site en vaak blazen fabrikanten deze waarden op omdat ze weten dat het een belangrijk aankoopcriterium is. Hier is een voorbeeld van de helderheid in een gemiddelde kamer die wordt verlicht door daglicht:
IMG_20220620_164939
Ik mat 300 lux in het midden van het beeld en had een beeld van 84 cm bij 48 cm. Na een snelle berekening kwam ik uit op 120 ANSI lumen. Het is iets minder dan geadverteerd. Met dit beeldformaat blijft de helderheid acceptabel, maar onthoud dat de helderheid afneemt met het kwadraat van de afstand en op een afstand van 2 meter zal het beeld aanzienlijk minder helder zijn dan in dit voorbeeld waar de projector zich op precies één meter van de afstand bevond. de muur.

Scherpte

IMG_20220708_200926
Deze projector heeft een native resolutie van 480p, dus verwacht geen beeldscherpte die gelijk is aan een 1080p-projector en hij wordt vrij snel weergegeven, afhankelijk van de beeldgrootte. Bij een afbeelding van 84cm bij 48cm zoals in dit voorbeeld is de afstand tussen de pixels zichtbaar. Op de testkaart is geen van de lijnen (1, 2 of 3 pixels breed) duidelijk te zien en dit is normaal voor deze resolutie en schermgrootte. De beelden zullen dus nog steeds iets zachter zijn dan met een 1080p projector, maar aangezien deze projector is ontworpen voor recreatief gebruik onderweg, denk ik niet dat dat een probleem is.

Contrast

De projector wordt geadverteerd met een contrast van 1000:1 en zonder het te testen, wist ik al dat het onmogelijk zou zijn. Met de helderheid op vol, krijg ik een contrast van ongeveer 170:1. We zijn dan ook erg ver verwijderd van de aangekondigde 1000:1 en de zwarten zullen dus niet heel diep zijn.

Bewegingscompensatie

youtube previewyoutube preview
Dit type projector heeft geen bewegingscompensatiemechanisme, zijdelingse bewegingen zijn daarom schokkerig en scheuren van het beeld is duidelijk zichtbaar. Dit is duidelijk beter zichtbaar bij hoog contrast zoals in deze video.

Beeldgrootte en projectieafstand

Ik heb een schermbreedte van 84 cm gemeten met de projector op één meter van de muur geplaatst, dus je krijgt een beeld van 168 cm breed op een afstand van twee meter, maar ik raad het gebruik van deze projector niet aan buiten deze afstand omdat het beeld niet helder genoeg en de kwaliteit zal ook niet erg goed zijn.

Audiokwaliteit

youtube previewyoutube preview
Het geluid geproduceerd door de Blitzwolf VT2 is niet van buitengewone kwaliteit, de hoge frequenties zijn niet erg helder en de lage frequenties zijn niet diep genoeg, maar met zo'n formaat had je niet verwacht beter, maar ik vind dat het voor gebruik op vakantie nog steeds redelijk acceptabel is. Wie een beter geluid wil, zal een externe oplossing moeten gebruiken, maar met het risico op een vertraging in het geluid.

Videospellen

Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie

De Blitzwolf VT2 is een draagbare projector in de ware zin van het woord, hij is zo klein dat je hem overal mee naartoe kunt nemen en hij wordt geleverd met een batterij. Het is een recreatieve projector om overal mee naartoe te nemen, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, want dit type projector is op geen enkele manier te vergelijken met een vaste projector die in een speciale ruimte wordt geïnstalleerd. Wanneer je een Blitzwolf VT2 koopt koop je een vorm van vrijheid en vanuit dit oogpunt is deze projector een succes.

Als ik deze projector puur technisch test, krijgt hij op bijna elk getest criterium een slechte score omdat deze criteria vooral relevant zijn voor vaste projectoren. Ik zou bijna kunnen zeggen dat mijn test geen zin heeft als het de bedoeling was om de beeldkwaliteit van deze projector te vergelijken met een conventionele home theater projector. De beeldkwaliteit is minder goed, de helderheid is minder goed, het geluid is minder goed, de instellingen zijn beperkt, ... maar gelukkig maakt dit allemaal niets uit in het licht van de vrijheid die deze projector biedt. Je kunt letterlijk met deze projector in de palm van je hand rondlopen en het beeld projecteren waar je maar wilt (zolang er niet te veel licht is). Ik weet ook zeker dat het overal om je heen reacties zal uitlokken als je op vakantie met dit soort producten rondloopt. Als je een beetje een purist in hart en nieren bent, weet ik zeker dat je kinderen dat minder zullen zijn en heel blij zullen zijn om met deze projector te kunnen spelen.

Sterktes

Batterij
Licht
Gebruiksgemak
Prijs
Ontwerp
Laag stroomverbruik

Zwaktes

Beeldkwaliteit
Geluidskwaliteit
Helderheid
Gemiddelde

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Philips Screeneo UL5 videoprojector: test / review
Philips is niet de bekendste speler in de wereld van videoprojectoren, maar ze innoveren wel met de Screeneo UL5...een draagbare triple UST-laser!
Formovie Theater: test / mening / kalibratie
Volledige Formovie Theater test en gelijkwaardige vergelijking met zijn meest directe concurrent
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Viewsonic X2 4k projector: test / review
Op papier heeft de Viewsonic X2 4k projector alle kwaliteiten die je je maar kunt wensen: hij is helder, heeft een goed contrast en is geweldig om mee te gamen. Wat ontbreekt er aan?
XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Dangbei Atom : test/mening
Draagbare projectoren zijn een rage, maar succesverhalen zijn schaars. De Formovie S5 effende het pad voor succes en deze Dangbei Atom zou wel eens in zijn voetsporen kunnen treden.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
Optoma UHD38x 4k projector: test / beoordeling
Contrast, licht, kleur... de Optoma UHD38x heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om uw volgende videoprojector te worden. Ontdek zijn sterke en zwakke punten.
Thundeal TDA6 : test / recensie
De Thundeal TDA6 is een LCD-projector die ik kocht voor minder dan €200. Kan hij concurreren met de middenklasse DLP?
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
Blitzwolf BW VP9: test / review
Blitzwolf is een Chinees merk dat allerlei producten verkoopt, waaronder goedkope projectoren. Ik koos hun nieuwste model om te zien wat het waard is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden