Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Dreame T20 : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs/aankoop Dreame T20
Dreame assortiment
Gebruik
Praktische aspecten
Conclusie / review
Huis

Dreame T20 : test / review


Gepubliceerd op: 06-02-2021 / gewijzigd: 01-10-2023

Ik ben niet gewend om huishoudelijke apparaten te testen, maar als ik een interessant product tegenkom, kom ik soms in de verleiding. Ik heb een paar jaar geleden een iLife stofzuiger gekocht en die gebruik ik nog steeds, ik heb een goede keuze gemaakt. Deze keer heb ik me laten verleiden door een draagbare draadloze stofzuiger van Dreame. Mijn vrouw wilde al heel lang zo'n product kopen, dus ik hoefde niet te onderhandelen om haar over de streep te trekken.

Dreame is een Chinees merk dat deel uitmaakt van het Xiaomi ecosysteem, het is dus geen kleine fabrikant en het is ook geen goedkope stofzuigerfabrikant, Dreame is gepositioneerd in het premium segment als alternatief voor Dyson. Dreame bestaat sinds 2015 en hun productstrategie doet me veel denken aan wat Xiaomi doet in de smartphonewereld. Ze laten zich vrij inspireren door de beste producten op de markt en brengen een alternatief op de markt tegen een lagere prijs.

Ik ben geen liefhebber van stofzuigers, maar ik moet zeggen dat het ontwerp van het product me zin gaf om het te proberen. Dit is precies wat Dreame probeert te doen, geeks aantrekken of mensen die worden aangetrokken door het technologische aspect en op dit punt zijn ze zeer goed geslaagd in hun opzet.

Ik kocht de Dreame T20 op Indiegogo via crowdfunding voor ongeveer 200€ (terwijl de verkoopprijs rond de 400€ ligt), ik kocht de stofzuiger op 1 oktober 2020 en ik ontving hem op 4 februari 2021. Productie en verzending liepen vertraging op zoals bij de meeste crowdfundingcampagnes, maar uiteindelijk is alles heel goed verlopen.

Prijs/aankoop Dreame T20




Dreame assortiment


Ik had de Dreame producten op verschillende sites gezien voordat ik ze kocht en had er nooit aandacht aan besteed, maar nu ik de Dreame T20 test, heb ik een kijkje genomen in hun product assortiment om de positionering van de Dreame T20 beter te begrijpen.

Het Dreame assortiment is verdeeld in twee categorieën: handstofzuigers en robotstofzuigers.

Handstofzuigers

Het Dreame assortiment van draagbare stofzuigers begint met de Dreame v9 die het instapniveau vertegenwoordigt. De Dreame v9 lijkt qua vorm en ontwerp sterk op de T20, maar het zijn de technische kenmerken die hem onderscheiden. Dan is er de Dreame v10 die is gepositioneerd boven de v9, deze wordt gevolgd door de Dreame v11 die ongetwijfeld het dichtst bij de Dreame T20 komt met een top-of-the-range positionering.

Naast de prijs, onderscheiden deze stofzuigers zich door de volgende kenmerken:

Dreame v9
Batterijduur: 60 min.
Oplaadtijd: 3,5 uur
Zuigkracht: 140 AW / 22000A
Gewicht: 1.5 kg
Tankinhoud: 0.5L

Dreame v10
Levensduur batterij: 60 min.
Oplaadtijd: 3,5 uur
Zuigkracht: 140 AW / 22000A
Gewicht: 1.5 kg
Tankinhoud: 0.5L

Dreame v11
Levensduur batterij: 90 min
Oplaadtijd: 4 uur
Zuigkracht: 150 AW / 25000A
Gewicht: 1.6 kg
Tankinhoud: 0.5L

Dreame T20
Levensduur batterij: 70 min
Oplaadtijd: 4 uur
Zuigkracht: 150 AW / 25000A
Rotatie van de motor: 125.000 omwentelingen per minuut
Gewicht: 1,6 kg
Tankinhoud: 0.6l
De Dreame T20 heeft ook een filtratie systeem met 5 filtratie niveaus.

De Dreame T20 en v11 zijn redelijk vergelijkbaar met de Dyson v11, de Dyson is iets krachtiger (185 AW vs 150 bij Dreame) maar de prijs is ook beduidend hoger.

Dreame illustreert wat te aspireren volgens het vermogen met de volgende afbeelding:
dreame t20 suction power puissance aspiration


Stofzuigrobots

Het gamma stofzuigers is eenvoudiger, er zijn twee modellen: DreameTech D9 en Dreame F9. Ook hier zijn het de technische kenmerken die hen onderscheiden.

Uitpakken

De Dreame T20 wordt geleverd in een grote kartonnen doos waarin alle accessoires via een kartonnen nestsysteem zijn opgeborgen. Als ik alle onderdelen terug zou moeten leggen waar ik ze gevonden heb, weet ik niet zeker of ik de exacte locatie zou vinden. Het geheel is zeer goed verpakt, de premium positionering is duidelijk zichtbaar.

De doos bevat de volgende onderdelen:
- stofzuiger (met tank)
- verlengstang (rood)
- borstel voor alle oppervlakken
- accu
- muurbevestigingsbeugel
- twee-in-één borstel
- anti-stofmijtborstel
- precisieborstel

Stofzuiger

dreame t20 test avis review recensione prueba analisis opinion 5

De stofzuiger doet qua ontwerp en vorm denken aan een koffiezetapparaat, dit type Dyson-geïnspireerde stofzuiger geeft een meer technologisch gevoel aan iets zo gewoon als een stofzuiger. De Dreame T20 is ontworpen om met één hand gebruikt te worden, hij is vrij licht en handzaam. De rode trekker is ideaal geplaatst om de stofzuiger in werking te stellen, je kunt hem ingedrukt houden of het vergrendelmechanisme gebruiken waarmee je de stofzuiger kunt aanzetten zonder je vinger op de trekker te hoeven laten. De stofzuiger heeft een klein scherm waarop u de taal kunt kiezen en vervolgens kunt schakelen tussen de verschillende beschikbare zuigstanden.

De Dreame T20 heeft een metalen uiterlijk maar de meeste materialen zijn van plastic, maar dit doet niets af aan de hoge kwaliteitsindruk die de stofzuiger maakt. De openingsmechanismen zijn vrij eenvoudig, de batterij is ook gemakkelijk te verwijderen.

Er is ook een vrij duidelijke wens om het geluid dat door de stofzuiger wordt geproduceerd te beheersen, vele roosters helpen niet alleen om de zuigstroom te beheren maar verminderen ook het geluid dat door de stofzuiger wordt uitgestraald. Het mondstuk voor de bevestiging van de verlengstang is uitgerust met twee stangen om energie over te brengen op de borstels, dit maakt het mogelijk om het borstelrotatiesysteem te activeren naast de natuurlijke zuigkracht van de stofzuiger.



Borstels

dreame t20 test avis review recensione prueba analisis opinion 30

Beide borstels zijn uitgerust met een roterend borstelsysteem dat de zuigkracht begeleidt om een maximum aan stof en vuil te recupereren. Deze roterende borstel wordt aangedreven door de stofzuiger, hij roteert niet door de eenvoudige mechanische wrijving van de stofzuiger. De bovenkant van de borstels is transparant, u kunt zien wat er in de borstel gaat, ik weet niet zeker of dit erg nuttig is maar het maakt ongetwijfeld deel uit van dit zeer technologische ontwerp van de stofzuiger.

Er is een borstel voor alle oppervlakken en een andere voor huisstofmijt maar ik veronderstel dat hij ook geschikt zal zijn voor kleine oppervlakken zoals fauteuils.



Andere accessoires

dreame t20 test avis review recensione prueba analisis opinion 28

De doos bevat ook twee andere soorten borstels, waarvan er een perfect is voor het stofzuigen van stoelen met zijn kleine borstel en fijnere punt. De andere is ontworpen om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken, zoals tussen de kussens van een fauteuil om kruimels te verzamelen. Er is ook een verlengmondstuk verkrijgbaar waarmee de borstel in een andere richting kan worden gericht.



Muurbeugel

De Dreame T20 wordt geleverd met een muurbeugel en de benodigde schroeven om hem aan de muur te bevestigen. Met deze muurbeugel kan de stofzuiger rechtop worden gehouden en kan ook de accu worden opgeladen, deze moet dus in de buurt van een stopcontact worden geïnstalleerd omdat de oplaadkabel niet erg lang is.



Eerste indruk

Na de eerste subjectieve indruk van het uitpakken, heb ik snel de stofzuiger getest om een eerste indruk te krijgen van zijn mogelijkheden. Ik had nog nooit een draagbare stofzuiger gehad voor de Dreame T20, het eerste voordeel dat ik voelde was de wendbaarheid en lichtheid (vergeleken met een traditionele stofzuiger). Het kleine LCD scherm maakt het mogelijk om snel over te schakelen van eco- naar auto- of turbostand. In de eco-modus is de stofzuiger veel stiller dan mijn traditionele stofzuiger, wat minder het geval is voor de turbo-modus.

Ik ben snel over verschillende oppervlakken gegaan om te zien hoe de stofzuiger presteerde. Op de tegels voel ik in de eco-stand de zuigwerking niet zo sterk als bij mijn traditionele stofzuiger, de beweging is vloeiender waar mijn traditionele stofzuiger soms zo hard zuigt dat hij vast blijft zitten aan de tegels. De Dreame T20 is dus minder krachtig maar ik zie wel dat hij alle kleine beetjes vuil opzuigt waar ik overheen ben gegaan. Ik heb de stofzuiger ook even snel getest op een tapijt en daar moest ik het in de eco-stand doen omdat in de turbo-stand de stofzuiger verstopt raakt omdat de zuigkracht te groot is. In de eco-stand kon ik nog steeds het zeer duidelijke effect van de stofzuiger zien.

Ik zal nu wachten tot mijn huis een beetje vuil is om de stofzuiger in normale omstandigheden te testen, maar ik weet dat ik erop kan rekenen dat mijn zoon het huis vrij snel vuil zal maken.

Gebruik


Hier is een kleine video die de Dreame T20 in verschillende situaties laat zien. Het is zeer eenvoudig te gebruiken en zijn kleine formaat maakt een regelmatiger gebruik mogelijk dan een traditionele stofzuiger. De stofzuiger start standaard in eco-modus, deze modus is minder luidruchtig dan een normale stofzuiger, maar als je de turbo modus inschakelt, zal de stofzuiger veel luidruchtiger zijn. Ik heb ongeveer 60 dB gemeten in eco-modus en bijna 80 dB in turbo-modus.

youtube previewyoutube preview


De Dreame T20 zuigt stof goed op, ik heb kunstleerafval opgezogen dat van de stoel viel als stukjes vuil van mijn wandelschoenen, dit soort vuil is geen probleem. Op een tapijt is de Dreame T20 iets minder comfortabel. Als ik de Dreame T20 in auto- of turbostand zet, loopt de stofzuiger vast omdat hij te hard zuigt en vast komt te zitten aan het tapijt. In de eco-stand zuigt hij wel goed stof op, maar de elementen die vastzitten in het tapijt willen er niet af. Om dit probleem te voorkomen, bevestigt u de roterende borstel rechtstreeks op de stofzuiger in plaats van de verlengbuis te gebruiken.

De hoofdborstel is uitgerust met een flexibele elleboog waarmee u alle fauteuils of bedden kunt passeren, u kunt gemakkelijk genoeg onder de meubels door terwijl u contact houdt met de vloer. Met de kleine borstel kunt u de fauteuils of bedden te lijf gaan met zijn anti-stofmijtborstel. Deze borstel maakt meer lawaai omdat hij meer aan textiel kleeft, het is onmogelijk te weten of hij echt huisstofmijt opzuigt, maar de zuigkracht lijkt goed genoeg om stof aan de oppervlakte op te zuigen.

De autonomie van de stofzuiger zal sterk afhangen van de gebruikte modus, want in de eco-modus kan de autonomie oplopen tot 1u30, terwijl deze in de turbomodus tussen 30 en 50 minuten zal liggen. Tenzij u een zeer groot huis hebt, zou de autonomie u in staat moeten stellen om overal te stofzuigen voordat u hem opnieuw moet opladen.

Praktische aspecten


Ik heb nog nooit een stofzuiger van dit type gehad en het eerste voordeel dat ik er uit haalde, was dat ik niet overal een stroomkabel hoefde mee te slepen. Dit is natuurlijk geen unieke eigenschap van de Dreame, maar het is duidelijk een voordeel ten opzichte van een traditionele stofzuiger. Het formaat van de bezem is ook een voordeel, zelfs voor iemand die zo lang is als ik (1m94), de verlengbuis is groot genoeg om de arm langs het lichaam te kunnen houden en voor- en achterwaartse bewegingen te kunnen maken zonder moe te worden. Het gewicht is geen probleem aangezien de borstel in contact staat met de grond.

Stofzuigers van dit type hebben minder zuigkracht dan een traditionele stofzuiger maar dit zou in de meeste gevallen voldoende moeten zijn, ik heb mijn oude stofzuiger nog niet hoeven gebruiken sinds ik de Dreame heb. Stof of klein vuil zoals kruimels of vogelzaadjes zijn geen probleem. Als u echter veel vloerbedekking heeft, is een traditionele stofzuiger waarschijnlijk geschikter.

De Dreame T20 is vrij klein, als u te lang wacht met stofzuigen zult u waarschijnlijk voor het einde de tank moeten legen. De tank is te openen met een simpele knop en het is beter om boven je vuilnisbak te zitten want hij gaat heel gemakkelijk in een keer open, er valt niets los te schroeven of te halen.

Conclusie / review


Ik ben geen expert in de wereld van stofzuigers (ik vraag me af of dit soort expertise bestaat) maar net als iedereen heb ik een stofzuiger nodig in huis. Dus maakte ik gebruik van deze aankoop op Indiegogo om de Dreame T20 te testen en mijn ervaring te delen. In tegenstelling tot de andere apparaten die ik test, zal ik deze stofzuiger waarschijnlijk houden en een update publiceren als ik andere dingen ontdek over dit product.

Deze stofzuiger zou je hoofdstofzuiger kunnen zijn als het te stofzuigen oppervlak niet te groot is en als je niet te veel tapijt hebt. Het meeste huishoudelijk vuil (stof, kruimels, zaden, ...) is geen probleem voor de Dreame T20. Door zijn wendbaarheid kunt u hem vaker gebruiken dan een traditionele stofzuiger, zodat u snel kruimels kunt opruimen die uw kinderen op de vloer hebben laten vallen of vuil dat door schoenen is afgezet kunt herstellen.

Wat ik fijn vond:
- de manoeuvreerbaarheid
- gebruiksgemak
- de afwezigheid van een netsnoer
- levensduur van de batterij
- de zuigefficiëntie van de tegels
- matig geluid in de eco-stand

Wat ik minder goed vond:
- turbostand onbruikbaar op tapijt
- tankinhoud



Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn
Lefant F1 (robotstofzuiger): test / mening
De Lefant F1 is klein en wendbaar maar heeft niets om zich voor te schamen in vergelijking met de concurrentie, hij heeft een grote zuigkracht, gebruikt twee borstels en heeft een tank van 600 ml. Klein maar sterk!
Lefant P1 : test / mening
Klein maar sterk, de Lefant P1 komt overal dankzij zijn kleine formaat maar zonder afbreuk te doen aan zijn zuigkracht.
Dreame T30 stofzuiger: test / mening
Ik kocht de Dreame T20 in crowdfunding en ik was erg blij met mijn aankoop, ik zei tegen mezelf dat ik verder moest gaan en ik ga nu de Dreame T30 testen.
Dreame Bot L10 Pro: test / review
Ik kocht mijn eerste robotstofzuiger lang geleden en de wereld is sindsdien veranderd. Na het testen van de uitstekende Yeedi, is het nu de beurt aan Dreame met zijn Lidar sensor uit een science fiction film.
Dreame T20 : test / review
Ik ben niet gewend om stofzuigers te testen, maar de Dreame T20 had mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en werd voor een scherpe prijs aangeboden op Indiegogo. Dit zal de eerste keer zijn dat een van mijn tests me zal helpen met huishoudelijke taken.
Lefant M210P robotstofzuiger
De Lefant M210P is de derde stofzuiger van dit merk die ik heb getest, het is een instaprobot met een wat militair design.
Yeedi Mop Station: test / review / recensie
Ik heb verschillende robotstofzuigers/reinigers getest, maar de Yeedi Mop Station is veruit de interessantste, het is de eerste robot met een echt efficiënte vloerreiniging.
Dreame H11 Max: test / recensie /review
De Dreame H11 is een rariteit in de wereld van stofzuigers, half stofzuiger en half reiniger, hij is in staat om hardnekkig vuil zonder enige moeite te verwijderen.
Jimmy HW10: test / review / recensie
Ik testte een nieuwe Chinese curiositeit met deze Jimmy HW10 die de functie van een bezemstofzuiger combineert met die van een stofzuiger. Het idee is interessant, maar werkt het ook?
Lefant M1 robotstofzuiger: test / review
Lefant brengt voornamelijk vacuümrobots op de markt, ik had 2 basis instapmodellen getest, ik ga nu een high-end model testen met LIDAR.
Xiaomi Mi G9: test / review
Xiaomi brengt echt allerlei producten op de markt, ik heb veel smartphones van dit merk getest maar ik was benieuwd of ze ook goede stofzuigers konden produceren.
Draadloze stofzuiger TROUVER Power 12: test / review / prijs
Ik heb verschillende snoerloze stofzuigers van Dreame en Xiaomi getest, ik kan ze nu vergelijken met een goedkoper alternatief met deze Trouver Power 12.
Oclean W10 - water flosser : test / review
Hou je niet van flossen? Er is een meer praktische en even doeltreffende oplossing met de Oclean W10 waterflosser
Yeedi Vac Max Station: test / review
Na het Yeedi-schoonmaakstation te hebben getest, zal ik nu het vacuümstation testen en het vergelijken met zijn directe concurrent bij Dreame om te zien welk product beter is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen