Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Dreame T30 stofzuiger: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Lanceringsaanbieding
Prijs/kopen Dreame T30
Dreame T20 / Dreame T30?
Uitpakken
Eerste indruk
Dreame T30 vs Dyson v11
Harde oppervlakken
Rugs
Test/Review/Conclusie
Huis

Dreame T30 stofzuiger: test / review


Gepubliceerd op: 31-05-2021 / gewijzigd: 01-10-2023

Ik test voornamelijk smartphones maar ik heb in 2020 enkele uitzonderingen gemaakt om een beetje te diversifiëren, ik heb bijvoorbeeld de Dreame T20 gekocht in crowdfunding op Indiegogo omdat ik dit product wilde proberen en ook omdat mijn vrouw al heel lang een stofzuiger zoals de Dyson wilde. De Dreame T20 bleek een goed product te zijn, een goed en goedkoper alternatief voor de Dyson stofzuigers. Sinds deze aankoop heb ik andere stofzuigers getest en nu ga ik de Dreame T30 testen.

Lanceringsaanbieding


Voor de lancering van de Dreame T30 op Aliexpress, krijgt u een gereduceerde prijs en de eerste 150 krijgen ook nog een roterende mop cadeau!
Link: Dreame T30 / startaanbieding

Prijs/kopen Dreame T30
Dreame T20 / Dreame T30?


Ik heb de versies voor de Dreame T20 vergeleken op de Dreame T20 pagina, hier heb ik me geconcentreerd op het verschil tussen de Dreame T30 en T20.

Dreame T20

Levensduur batterij: 70 min
Oplaadtijd: 4 uur
Zuigkracht: 150 AW / 25000A
Motordraaiing: 125 000 rpm
Gewicht: 1,6 kg
Tankinhoud: 0.6l

Dreame T30

Levensduur batterij: 90 min
Oplaadtijd: 4 uur
Zuigkracht: 190 AW / 27000A
Motordraaiing: 150 000 rpm
Gewicht: 1,6 kg
Tankinhoud: 0.6l

De Dreame T30 biedt een hogere zuigkracht en een betere autonomie. Naast deze basiskenmerken hebben beide Dreame-modellen nog andere voordelen, zoals een 5-lagen filtersysteem bestaande uit een Hepa-filter, een schuimfilter met hoge dichtheid, 12 conusfilters, een cycloonfilter en een laatste filter met hoge dichtheid. Deze filters vangen 99,97% van de deeltjes op, het is onmogelijk dit te verifiëren, maar het is duidelijk dat ze het product ontworpen hebben om een maximum aan stof te filteren.

Ondanks de hoge snelheid vind ik het geluid heel acceptabel, de Dreame T30 maakt een hoog fluitend geluid dat varieert afhankelijk van de zuigkracht, maar zelfs in turbostand maakt hij minder geluid dan mijn traditionele stofzuiger.

Uitpakken


dreame t30 avis recensione prueba opinion beoordeling antutu 3Dmark 4

Toen ik de doos voor de eerste keer opende, voelde ik me als het openen van een schatkist, de doos zat vol met accessoires, de Dreame T30 biedt een breder scala aan accessoires dan de Dreame T20 en sommige van hen zullen een aantal zwakke punten van het vorige model compenseren.

Het vacuümblok
dreame t30 avis recensione prueba opinion beoordeling antutu 3Dmark 25


Hoofdborstel (aangedreven, met rotatie)
dreame t30 avis recensione prueba opinion beoordeling antutu 3Dmark 17


Secundaire borstel (aangedreven, met rotatie)
dreame t30 avis recensione prueba opinion beoordeling antutu 3Dmark 9


Onaangedreven borstels


Zuigbuizen


Adapter met voeding
dreame t30 avis recensione prueba opinion beoordeling antutu 3Dmark 8

Deze adapter is bijzonder handig omdat u hiermee onder meubels kunt komen zonder dat u wordt geblokkeerd door de afmetingen van de stofzuiger, hij kan in een hoek van 90 graden buigen. De T20 had dit accessoire niet en de hoofdbuis kon niet onder al het meubilair door.

Adapter zonder voeding
dreame t30 avis recensione prueba opinion beoordeling antutu 3Dmark 22

Deze adapter is bedoeld om niet-aangedreven borstels flexibiliteit te bieden, hij is gemaakt van een zachte buis die aan vele situaties kan worden aangepast.

De inhoud van de doos:


Eerste indruk


youtube previewyoutube preview

Ik heb de Dreame T20 een paar maanden gebruikt voordat ik de Dreame T30 testte, dus ik heb genoeg afstand om ze te vergelijken. De buitenkant lijkt erg op elkaar, de kleur maakt het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Het eerste verschil dat ik opmerkte is het aantal accessoires dat bij de doos wordt geleverd, de Dreame T30 biedt meer accessoires, waaronder deze elleboog, wat duidelijk een gemis was voor de Dreame T20. Met deze aangedreven elleboog kunt u roterende borstels onder meubels of het bed door laten lopen over de volle lengte van de stofzuiger, waar de T20 al snel vastliep door de stofzuiger.

Naast de accessoires is ook het scherm anders, het scherm van de T20 wordt gebruikt om te schakelen tussen de modi, terwijl de T30 verder gaat door informatie weer te geven over het niveau van de zuigkracht. Het geeft bijvoorbeeld aan of het in een vuiler gebied is. Ik had hem bijvoorbeeld getest op kleine broodkruimels zonder enige verandering op het scherm te zien, maar toen ik naar grotere broodkruimels ging, nam het zuigniveau toe en gaf het scherm aan dat de hoeveelheid stof was toegenomen. Deze automatische aanpassing was niet aanwezig op de T20. En daar blijft het niet bij, want de T30 biedt 4 zuigstanden (auto, eco, midden, turbo) waar de T20 er 3 biedt (auto, eco, turbo).

Het geluid dat de T30 produceert is zeer vergelijkbaar met wat de T20 produceert, ik merkte niet echt een verschil. De stofzuiger produceert een licht geluid met hoge tonen in de eco-modus en is veel luider in de turbostand. In de eco-modus produceert de stofzuiger veel minder lawaai dan een traditionele stofzuiger, terwijl in de turbomodus het lawaai gelijkwaardig is, maar waarschijnlijk hoger.

De Dreame T30 biedt 8% meer zuigkracht dan de T20 en dit brengt hem op gelijke hoogte met de Dyson V11 die tussen de £500 en £600 kost.

Dreame T30 vs Dyson v11


Dreame producten hebben een vergelijkbare positionering als Dyson en op basis van de kenmerken van beide stofzuigers kunnen ze gemakkelijk worden vergeleken.

Dyson V11
Zuigkracht: 185 AW (190 AW voor Dreame T30)
Bus: 0.75l (0.6L voor Dreame T30)
Omwentelingen per minuut: 125.000 (150.000 voor de Dreame T30)
Levensduur batterij: +/- 60 min (+/- 90 min voor Dreame T30)
De Dyson biedt een betere filtratie, maar het is moeilijk om dit soort dingen te vergelijken, het zou bijna een laboratorium vergen om de analyse te maken. A priori valt de verhouding tussen prestatie en prijs in het voordeel van de Dreame T30 uit.

Harde oppervlakken


De Dreame T30 biedt een zeer goede manoeuvreerbaarheid en stelt u in staat om vrijwel overal in te stappen zonder een stofzuiger op wielen achter u aan te moeten slepen. Het stokformaat en het feit dat de stofzuiger snoerloos is, geven u een vrijheid die u niet kunt krijgen met een traditionele stofzuiger. Ik dacht lange tijd dat dit soort stofzuiger alleen kon worden gebruikt als reservestofzuiger, maar ik ben van gedachten veranderd. Ik had een traditionele stofzuiger met een hoge zuigkracht, maar ik bracht mijn tijd door met het verminderen van de kracht omdat op harde vloeren (tegels) de kracht te hoog was. De Dreame T30 is veel minder krachtig, maar ik ben nog geen situatie tegengekomen waarin hij niet krachtig genoeg was om het stof op te zuigen. Ik heb thuis een kind en een vogel die zich niet veel aantrekken van het vuil dat ze produceren, de Dreame T30 maakt het mogelijk om snel in te grijpen op een plek en de stofzuiger net zo snel weer weg te zetten na het opzuigen van het vuil.

Ik heb thuis geen honden of katten, maar in principe is dit type stofzuiger ook geschikt voor het opzuigen van de haren van uw huisdieren.

Rugs


Ik heb heel weinig tapijt in mijn huis en ik denk dat de hoeveelheid tapijt die je moet stofzuigen je waarschijnlijk de voorkeur zal geven aan een traditionele stofzuiger. Hoewel de Dreame T30 in staat is om de verandering in oppervlak aan te voelen om zich aan te passen, vind ik dat hij zich veel meer thuis voelt op tegels dan op tapijt. De zuigkracht werkt op tapijt, maar als ik het effect vergelijk met mijn traditionele stofzuiger, vind ik dat de traditionele stofzuiger het beter doet. Aangezien ik thuis niet veel tapijt heb, heb ik hier geen problemen mee, maar als je grote stukken tapijt hebt, weet ik niet zeker of dit type stofzuiger (Dreame of een ander merk) voldoende is.

De Dreame T30 is uitgerust met een blokkeersysteem dat de zuigkracht stopt als de roterende borstel vast komt te zitten in bijvoorbeeld een tapijtrand of een mop. Dit voorkomt dat voorwerpen vast komen te zitten in de draaiende borstel.

Test/Review/Conclusie


Voordat ik de Dreame T20 kocht, zag ik niet echt het nut in van dit type stofzuiger. Ik zag dit type stofzuiger als een reservestofzuiger en voor een reservestofzuiger vond ik hem nogal duur. Ik liet me verleiden door het aanbod op Indiegogo om te beseffen dat ik het mis had. Tussen de tijd dat ik de Dreame T20 kocht en de tijd dat ik de Dreame T30 begon te testen, ging mijn traditionele stofzuiger kapot. Voordat ik me haastte om een andere te kopen, dacht ik de Dreame een kans te geven... en het werkte! Onze schoonmaakster die voor het schoonmaken de traditionele stofzuiger gebruikte, zei geen woord over de Dreame, ze vond hem zelfs handiger dan het traditionele model, ook al was de zuigkracht niet zo sterk. Tussen de schoonmaakbeurten door realiseer ik me dat ik de Dreame T30 meer gebruik dan mijn traditionele stofzuiger, maar voor kortere sessies. Door zijn lichtheid en levensduur van de batterij kan ik hem doelgericht en punctueel gebruiken, waar een stofzuiger veel meer moeite zou kosten voor hetzelfde soort resultaat.

De Dreame T30 heeft een paar nieuwe functies in vergelijking met het vorige model, maar degene die voor mij het meest nuttig was, was de aanwezigheid van een aangedreven elleboog in de accessoires. Ik had moeite om de onderkant van mijn bed te stofzuigen met de T20 omdat ik door de hoek niet helemaal naar binnen kon, maar met de aangedreven elleboog kan de buis de vloer scheren en helemaal onder het bed komen. De Dreame T30 is vergelijkbaar met een Dyson V11 als je de datasheets vergelijkt, maar aangezien ik nog nooit een Dyson stofzuiger heb getest, kan ik verder nergens iets over zeggen. Gebaseerd op de specificaties, biedt de Dreame T30 een goed alternatief voor de Dyson, terwijl hij aanzienlijk goedkoper is.

Naast een grotere zuigkracht past de Dreame T30 zich ook dynamisch aan aan de oppervlakken die hij tegenkomt of de hoeveelheid vuil die hij opzuigt. Dit is niet iets waardoor ik de T30 zou hebben gekocht in plaats van een T20, maar ik kan me voorstellen dat deze functie van pas zal komen bij zware reinigingswerkzaamheden.

Over het geheel genomen ben ik best tevreden met de Dreame T30, ik heb geen problemen ondervonden tijdens de test en ik gebruik hem nog steeds. Ik zou zeggen dat hij waarschijnlijk een zwak punt heeft op tapijten in vergelijking met een traditionele stofzuiger. Als u veel tapijten hebt, is dit misschien niet de ideale stofzuiger. Ik vind ook dat het zuigsysteem aan de voorkant efficiënter is, want als je heen en weer gaat in een vuile ruimte, heeft het achterste gedeelte de neiging het vuil terug te duwen in plaats van het op te zuigen zoals het voorste gedeelte.

De draagbaarheid en manoeuvreerbaarheid van de T30 is een voordeel, want toen ik bijvoorbeeld met mijn oude stofzuiger de tapijten in mijn auto moest stofzuigen, moest ik mijn auto dicht bij mijn huis parkeren, een verlengsnoer gebruiken en me bukken om alle plaatsen in mijn auto te bereiken. De grootte van de T30 en de verschillende soorten borstels maken dit soort werk veel gemakkelijker.

Highlights

Behandeling van
Geen koord
Levensduur batterij
Zuigkracht op tegels
Laag geluidsniveau in eco-modus

Zwakke punten

Minder efficiënt op tapijt
Tankinhoud
Minder efficiënte rugaanzuiging

Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Lefant F1 (robotstofzuiger): test / mening
De Lefant F1 is klein en wendbaar maar heeft niets om zich voor te schamen in vergelijking met de concurrentie, hij heeft een grote zuigkracht, gebruikt twee borstels en heeft een tank van 600 ml. Klein maar sterk!
Lefant P1 : test / mening
Klein maar sterk, de Lefant P1 komt overal dankzij zijn kleine formaat maar zonder afbreuk te doen aan zijn zuigkracht.
Dreame T30 stofzuiger: test / mening
Ik kocht de Dreame T20 in crowdfunding en ik was erg blij met mijn aankoop, ik zei tegen mezelf dat ik verder moest gaan en ik ga nu de Dreame T30 testen.
Dreame Bot L10 Pro: test / review
Ik kocht mijn eerste robotstofzuiger lang geleden en de wereld is sindsdien veranderd. Na het testen van de uitstekende Yeedi, is het nu de beurt aan Dreame met zijn Lidar sensor uit een science fiction film.
Dreame T20 : test / review
Ik ben niet gewend om stofzuigers te testen, maar de Dreame T20 had mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en werd voor een scherpe prijs aangeboden op Indiegogo. Dit zal de eerste keer zijn dat een van mijn tests me zal helpen met huishoudelijke taken.
Lefant M210P robotstofzuiger
De Lefant M210P is de derde stofzuiger van dit merk die ik heb getest, het is een instaprobot met een wat militair design.
Yeedi Mop Station: test / review / recensie
Ik heb verschillende robotstofzuigers/reinigers getest, maar de Yeedi Mop Station is veruit de interessantste, het is de eerste robot met een echt efficiënte vloerreiniging.
Dreame H11 Max: test / recensie /review
De Dreame H11 is een rariteit in de wereld van stofzuigers, half stofzuiger en half reiniger, hij is in staat om hardnekkig vuil zonder enige moeite te verwijderen.
Jimmy HW10: test / review / recensie
Ik testte een nieuwe Chinese curiositeit met deze Jimmy HW10 die de functie van een bezemstofzuiger combineert met die van een stofzuiger. Het idee is interessant, maar werkt het ook?
Lefant M1 robotstofzuiger: test / review
Lefant brengt voornamelijk vacuümrobots op de markt, ik had 2 basis instapmodellen getest, ik ga nu een high-end model testen met LIDAR.
Xiaomi Mi G9: test / review
Xiaomi brengt echt allerlei producten op de markt, ik heb veel smartphones van dit merk getest maar ik was benieuwd of ze ook goede stofzuigers konden produceren.
Draadloze stofzuiger TROUVER Power 12: test / review / prijs
Ik heb verschillende snoerloze stofzuigers van Dreame en Xiaomi getest, ik kan ze nu vergelijken met een goedkoper alternatief met deze Trouver Power 12.
Oclean W10 - water flosser : test / review
Hou je niet van flossen? Er is een meer praktische en even doeltreffende oplossing met de Oclean W10 waterflosser
Yeedi Vac Max Station: test / review
Na het Yeedi-schoonmaakstation te hebben getest, zal ik nu het vacuümstation testen en het vergelijken met zijn directe concurrent bij Dreame om te zien welk product beter is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen