Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Oclean W10 – waterflosser : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Lanceringsaanbod
Uitpakken
Overzicht
Functioneren
Eerste indruk
Huis

Oclean W10 – waterflosser : test / review


Gepubliceerd op: 01-09-2021 / gewijzigd: 18-10-2021

6 maanden geleden kende ik Oclean nog niet, mijn referentie voor tandenborstels was Oral-B, maar sinds ik de Oclean X Pro Elite tandenborstel heb getest, is mijn goede oude Oral-B in de kast gebleven. Oclean biedt nu een ander product aan dat flosdraad moet vervangen met de Oclean W10.

Ik denk dat ik gelijk heb als ik zeg dat niemand graag flost, het is niet gemakkelijk of aangenaam om te gebruiken. De Oclean W10 biedt een vrij eenvoudig idee. In plaats van te flossen, schiet de Oclean W10 een waterstraal door de ruimte tussen twee tanden, dit mechanisme werkt een beetje als een hogedrukreiniger maar dan op maat van de tanden. Ik vind het een goed idee, nu moet ik het alleen nog uitproberen.

Lanceringsaanbod


Ter gelegenheid van de lancering van zijn nieuwe product biedt Oclean een prijsverlaging aan. De Oclean W10 is verkrijgbaar voor £51,95 in plaats van £68. Wil je er voordeel uit halen?
Oclean W10 - Inleidende aanbieding op Oclean.com

Uitpakken


oclean w10 flosser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1

Het doosje laat niet veel twijfel bestaan over de doelgroep van dit product, roze kleurstoffen met vruchten, Oclean richt zich op een vrouwelijk publiek. Dit was waarschijnlijk ook het geval bij de tandenborstel die ik heb getest, maar die was veel minder zichtbaar. De Oclean W10 is zorgvuldig verpakt en het geheel ziet eruit als een schoonheidsproduct. De doos bevat het apparaat, 4 tips voor verschillende toepassingen en een USB-kabel om het apparaat op te laden.Overzicht


oclean w10 flosser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 11

Na de zeer vrouwelijke identiteit van de verpakking, wat me het meest verbaasde was de grootte van het apparaat, de Oclean W10 is echt groot, vooral als je het vergelijkt met een tandzijde. Het apparaat bestaat uit drie afzonderlijke delen, er is een reservoir van 200 ml aan de onderkant (maar dat wordt gevuld aan de bovenkant), er is het lichaam van het apparaat met de verschillende knoppen om de werkingsmodus te kiezen en ten slotte het mondstuk dat wordt gebruikt om het water door jr tanden te spuiten.

oclean w10 flosser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 7

Er zijn 4 tips voor verschillend gebruik: ruimte tussen de tanden, tandvlees, beugel en tongreiniging.

oclean w10 flosser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13

De USB-poort zit verborgen achter het klepje met de kleine bliksemschicht. Je moet het rubberen deel optillen.

oclean w10 flosser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 16

Het water past bovenop, maar je kunt het waterreservoir aan de onderkant losmaken om het schoon te maken. De tank heeft een inhoud van 200 ml. Oclean adviseert om de tank na gebruik te reinigen. Er zit een schuimrubberen bescherming in de tank, vergeet niet deze te verwijderen voordat je het apparaat voor de eerste keer gebruikt.

oclean w10 flosser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 14
Functioneren


oclean w10 flosser test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 12

De Oclean W10 lijkt vrij eenvoudig in gebruik, maar je moet voorzichtig zijn met de kracht van de spray. Om hem aan te zetten druk je gewoon op de bovenste knop, maar zorg er wel voor dat je eerst de juiste modus hebt gekozen. Je kunt de juiste modus kiezen met de knop onder de 5 LED's. Het apparaat kan in 5 verschillende modi werken en de volgorde van deze modi is niet erg intuïtief, hier is de overeenkomstige modus per toets:
- Bovenste LED = standaard modus (constante nevel)
- tweede LED = intensieve modus (constante straal)
- derde LED = pulsatiemodus (intermitterende nevel)
- vierde LED = minst intense modus (constante stroom)
- vijfde LED = "on demand" modus, het apparaat sproeit alleen water wanneer je op de bovenste knop drukt.

Meestal lees ik nooit de handleiding voordat ik een product gebruik en meestal heb ik die ook niet nodig, maar voor deze Oclean W10 had ik een uitzondering moeten maken, want ik heb met veel plezier alle standen getest zonder echt te weten wat ze zouden doen. De waterstraal is vrij krachtig, vooral in de intense stand. Als je gevoelig tandvlees hebt, gebruik het dan niet! Ik denk dat ik mijn test begon met deze stand en ik eindigde met bloed over mijn tanden omdat de straal te krachtig was voor mij. Dit is geen probleem met de zachte modus of de standaardmodus. Ik had echt het gevoel dat ik een hogedrukreiniger in mijn mond had, verrassend genoeg. Wat je ook moet weten is dat je je mond het beste kunt sluiten als je je tanden poetst, ook al laten de foto's anders zien. Als je je mond open houdt, komt er overal water uit.

Eerste indruk


youtube previewyoutube preview

Hier is al een kleine demonstratie van de Oclean W10 in actie. Zoals je ziet, is het gebruik heel eenvoudig, zolang je maar de juiste intensiteit kiest. Deze intensiteit varieert sterk van modus tot modus en kan soms zeer krachtig zijn. Je kunt ook kiezen voor de "on demand"-modus als je het door het apparaat opgelegde tempo niet kunt bijhouden. De tank bevat slechts 200ml, wat overeenkomt met een klein glas, maar het feit dat dit water geprojecteerd is zal je waarschijnlijk in het begin verbazen en je zult het moeilijk vinden om het water in je mond te houden. Het kost dus wat tijd om aan het apparaat te wennen.

Werkt het? Ja, maar zoals ik hierboven al zei, je moet het juiste niveau van intensiteit kiezen. Met een flosdraad is het gevoel vrij neutraal, maar met de Oclean W10 heeft je een verfrissend effect door het water dat tussen je tanden doorloopt. Ik moet toegeven dat ik het eerst niet echt geloofde omdat de spleet tussen mijn tanden erg klein is, maar ik voelde het water van de ene naar de andere kant van de tand gaan. In tegenstelling tot een tandenborstel kan ik het effect van de reiniging niet zien, maar het gevoel van frisheid is echt.

Aangezien ik de Oclean W10 net ontvangen heb, kan ik nog geen mening geven voor de lange termijn. Ik zal het artikel na een paar weken updaten, zoals ik ook met de Oclean Elite X Pro heb gedaan.

In de tussentijd is hier een samenvatting van mijn eerste indrukken:
+ efficiëntie van waterdoorgang
+ fris gevoel
+ gemakkelijker te gebruiken dan tandzijde

- vrij groot apparaat
- de intense mode is te intens voor mij

Heb je ook de Oclean W10? Deel je ervaring met andere bezoekers in het commentaarveld hieronder.Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Lefant F1 (robotstofzuiger): test / mening
De Lefant F1 is klein en wendbaar maar heeft niets om zich voor te schamen in vergelijking met de concurrentie, hij heeft een grote zuigkracht, gebruikt twee borstels en heeft een tank van 600 ml. Klein maar sterk!
Lefant P1 : test / mening
Klein maar sterk, de Lefant P1 komt overal dankzij zijn kleine formaat maar zonder afbreuk te doen aan zijn zuigkracht.
Dreame T30 stofzuiger: test / mening
Ik kocht de Dreame T20 in crowdfunding en ik was erg blij met mijn aankoop, ik zei tegen mezelf dat ik verder moest gaan en ik ga nu de Dreame T30 testen.
Dreame Bot L10 Pro: test / review
Ik kocht mijn eerste robotstofzuiger lang geleden en de wereld is sindsdien veranderd. Na het testen van de uitstekende Yeedi, is het nu de beurt aan Dreame met zijn Lidar sensor uit een science fiction film.
Dreame T20 : test / review
Ik ben niet gewend om stofzuigers te testen, maar de Dreame T20 had mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en werd voor een scherpe prijs aangeboden op Indiegogo. Dit zal de eerste keer zijn dat een van mijn tests me zal helpen met huishoudelijke taken.
Lefant M210P robotstofzuiger
De Lefant M210P is de derde stofzuiger van dit merk die ik heb getest, het is een instaprobot met een wat militair design.
Yeedi Mop Station: test / review / recensie
Ik heb verschillende robotstofzuigers/reinigers getest, maar de Yeedi Mop Station is veruit de interessantste, het is de eerste robot met een echt efficiënte vloerreiniging.
Dreame H11 Max: test / recensie /review
De Dreame H11 is een rariteit in de wereld van stofzuigers, half stofzuiger en half reiniger, hij is in staat om hardnekkig vuil zonder enige moeite te verwijderen.
Jimmy HW10: test / review / recensie
Ik testte een nieuwe Chinese curiositeit met deze Jimmy HW10 die de functie van een bezemstofzuiger combineert met die van een stofzuiger. Het idee is interessant, maar werkt het ook?
Lefant M1 robotstofzuiger: test / review
Lefant brengt voornamelijk vacuümrobots op de markt, ik had 2 basis instapmodellen getest, ik ga nu een high-end model testen met LIDAR.
Xiaomi Mi G9: test / review
Xiaomi brengt echt allerlei producten op de markt, ik heb veel smartphones van dit merk getest maar ik was benieuwd of ze ook goede stofzuigers konden produceren.
Draadloze stofzuiger TROUVER Power 12: test / review / prijs
Ik heb verschillende snoerloze stofzuigers van Dreame en Xiaomi getest, ik kan ze nu vergelijken met een goedkoper alternatief met deze Trouver Power 12.
Oclean W10 - water flosser : test / review
Hou je niet van flossen? Er is een meer praktische en even doeltreffende oplossing met de Oclean W10 waterflosser
Yeedi Vac Max Station: test / review
Na het Yeedi-schoonmaakstation te hebben getest, zal ik nu het vacuümstation testen en het vergelijken met zijn directe concurrent bij Dreame om te zien welk product beter is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen