Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Lefant M210P robotstofzuiger: test / volledige review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Waar te koop?
Uitpakken
Overzicht
Kenmerken
Geluidsniveau
Spottest
Zuigtest
Tapijtzuigtest
Reinigingssnelheid
Autonomie
App
Conclusie
Huis

Lefant M210P robotstofzuiger: test / volledige review


Gepubliceerd op: 03-01-2023 / gewijzigd: 03-01-2023

Ik heb verschillende stofzuigers van het merk Lefant getest, zowel instap- als high-end. Dit merk is in 2 jaar enorm geëvolueerd en ik zal het waarschijnlijk kunnen demonstreren door een nieuwe versie van een robotstofzuiger te testen die ik twee jaar geleden heb getest. Ik had de Lefant M210s getest en ga nu de M210P testen. De robots zijn vergelijkbaar, maar dit nieuwe model zou zijn voorganger op veel punten moeten overtreffen en binnen een redelijke prijsklasse blijven.

Waar te koop?


De Lefant M210P (net als de andere modellen trouwens) is beschikbaar op Amazon voor 259 € (basisprijs), maar er is een korting van 115 € om hem te kopen voor 144 €.
Productlink: Lefant M210P op Amazon

Uitpakken


lefant m210p test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing%20 1

De verpakking is het eerste contact met een product en geeft vaak een goede indicatie van de volwassenheid van een merk. De eerste Lefant die ik testte was verpakt in een licht verfrommelde bruine kartonnen doos. Lefant heeft een identiteit gevonden met vrij unieke kleuren, het merk is geëvolueerd en de producten ook.

De doos bevat de stofzuiger, 4 borstels, een reserve HEPA-filter, een oplaadstation, een stroomkabel en een klein schoonmaakborsteltje. Het is een redelijk compleet apparaat, er zit geen dweil bij want deze robot is niet voorzien van een schoonmaakmodule.Overzicht


lefant m210p test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing%20 7

De Lefant M210P heeft met zijn zwarte plastic en zijn ietwat eigenaardige vormen een bijna militaire uitstraling, de robot lijkt een schild als een schildpad te hebben. Alleen een grote ontstekingsknop onderbreekt de schelpvormige structuur.
lefant m210p test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing%20 11

Vooraan vinden we de gebruikelijke obstakeldetectiezone met een brede band die infraroodstralen uitzendt om te beoordelen wat de stofzuiger in de weg staat. Er is geen schokdemper, dus deze robotstofzuiger zal hoogstwaarschijnlijk obstakels aanraken en ze vervolgens ontwijken, tenzij de infrarooddetectie gevoelig genoeg is om contact te vermijden.

lefant m210p test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing%20 12

Hieronder niets uitzonderlijks behalve dat de robot is uitgerust met 2 borstels, het is vrij zeldzaam in deze prijsklasse. Hierdoor kan de robot de uitworp van vuil beperken wanneer er maar één borstel is en moet hij ook minder heen en weer rijden om het hele te reinigen gebied te bestrijken.
lefant m210p test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing%20 15

Onder de motorkap bevindt zich een stofreservoir met een inhoud van 500ml en is tevens voorzien van een HEPA-filter voor fijnere deeltjes.
lefant m210p test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing%20 14

De borstels worden beschermd door een rubberen film die het risico zou moeten verminderen dat haren zich rond de borstel wikkelen.Kenmerken


Lefant M210P
- zuigkracht: 2200pa
- tankinhoud voor stof: 500ml
- 120 minuten autonomie

Lefan F1
- zuigkracht: 4000pa
- tankinhoud voor stof: 600ml
- 210 minuten autonomie

Lefant M210S
- zuigkracht: 1800pa
- tankinhoud voor stof: 500ml
- 100 minuten autonomie

De M210P is dus krachtiger en heeft een betere autonomie dan het vorige model maar is duidelijk minder krachtig dan de Lefant F1 met zijn 4000pa. Vergeleken met de vorige versie kan de M210P worden bestuurd met een veel geavanceerdere applicatie dan het vorige model, dus de verbetering is niet alleen technisch.

Geluidsniveau


De Lefant M210P maakt minder geluid dan de meeste stofzuigers die ik heb getest, ik heb ongeveer 60dB gemeten op 1 meter van de stofzuiger en ongeveer 65dB ernaast. We kunnen niet zeggen dat het stil is, maar het zit eerder in het goede gemiddelde. Het is ongetwijfeld het lagere vermogen van de motor dat het mogelijk maakt om het geluid te verminderen.

Spottest


youtube previewyoutube preview

De Lefant M210P gedraagt ​​zich vergelijkbaar met de meeste stofzuigers voor tracking, hij probeert een pad te volgen dat bestaat uit parallelle lijnen en wanneer hij een obstakel tegenkomt, probeert hij zijn pad aan de andere kant van het obstakel te hervatten. . Dit type stofzuiger heeft de neiging om zijn omgeving aan te raken om er beter omheen te komen en ik was nogal verrast dat deze de neiging heeft om systematisch elk obstakel aan te raken om het te duwen. Toen ik de opties in de app doornam, vond ik een optie die de detectiegevoeligheid beheert en deze was ingesteld op minimaal. Door de detectiegevoeligheid te verhogen zie ik duidelijk verschil, de stofzuiger raakt nog steeds obstakels maar minder vaak. Dit is de eerste keer dat ik dit soort instellingen zie op een stofzuiger in deze prijsklasse, overweeg de configuratie te wijzigen als je ook vindt dat hij te vaak stoot.

Zuigtest


youtube previewyoutube preview

Deze robotstofzuiger is minder krachtig dan de meeste modellen die ik heb getest, maar hij kost ook minder, het is een compromis tussen kracht en prijs. Het vermogen is vooral handig om iets zwaarder of verder weg gelegen vuil naar het zuiggedeelte onder de stofzuiger te brengen. Minder vermogen betekent niet dat de robot niet efficiënt is, het zal alleen moeilijker zijn om vuil op te rapen waar hij niet kan bewegen. Ik denk dan met name aan de hoeken van een kamer of onder bepaalde meubelstukken die te laag zijn om de stofzuiger door te laten.

Zoals gewoonlijk heb ik de zuigkracht getest met granen van verschillende groottes, daarna heb ik de "afstandsbediening" -modus van de applicatie gebruikt om de stofzuiger naar het te stofzuigen gebied te leiden, dit verklaart de grillige beweging van het 'vacuüm'. De stofzuiger slaagde erin om alle granen op te zuigen zonder alles met de borstels naar buiten te werpen, de kleinste kruimels worden bij de eerste doorgang opgezogen terwijl de grote stukken vast komen te zitten onder de stofzuiger terwijl ze wachten om de weg van de kanaalzuiging over te steken. Met de "afstandsbediening" -modus kan ik het vacuüm laten bewegen zoals ik wil, zodat het het werk voltooit, als het in de automatische modus staat, kunnen de grotere stukken het vacuüm helemaal volgen (terwijl ze eronder blijven). Uiteindelijk is het resultaat goed en het gebruik van twee borstels heeft hier een voordeel, het vermijdt het fenomeen van uitwerpen van vuil dat ik vaak tegenkom bij stofzuigers met een enkele borstel.

Tapijtzuigtest


youtube previewyoutube preview

Tapijten zijn niet het favoriete oppervlak voor robots, het is eerder het domein van steelstofzuigers, maar dat betekent niet dat robots volledig nutteloos zijn op dit soort oppervlakken. De Lefant kan oppervlakkig vuil opzuigen, maar als je een grondige reiniging wilt, heb je een steelstofzuiger nodig die langer op dezelfde plek kan blijven staan ​​en door zijn kracht goed vastzittend vuil kan opzuigen. Voor de video heb ik de modus "afstandsbediening" gebruikt om de stofzuiger naar de juiste plek te brengen en ook om hem vervolgens terug te laten gaan naar waar er nog graan was. De automatische modus doet één doorgang en kan wat vuil achterlaten.

Reinigingssnelheid


De schoonmaaksnelheid is afhankelijk van de configuratie van je huis, want als de robot veel obstakels moet tegenkomen, zal de schoonmaaktijd langer zijn. Ik probeer mijn huis zoveel mogelijk leeg te maken zodat de stofzuiger vrij kan circuleren. Door het gemiddelde te nemen van de verschillende reinigingen, meet ik een reinigingssnelheid van ongeveer 0,45 m² per minuut. Zo kunt u de tijd inschatten die nodig is om uw huis schoon te maken en controleren of de autonomie voldoende is voor het te reinigen oppervlak.

Autonomie


Autonomie is een vrij variabel element bij robotstofzuigers omdat de samenstelling van je huis een rol gaat spelen in de snelheid van schoonmaken en dus ook in autonomie. Met een snelheid van 0,45m² per minuut duurt het dus 1 uur voor 27m² en 2 uur voor 54m². Na twee uur kom je onder de 20% batterij. Als u wilt profiteren van een langere batterijduur, moet u uw huis zo veel mogelijk leegmaken, zodat de stofzuiger niet te veel tijd verspilt aan obstakels. Het opladen gaat niet heel snel, het duurt meer dan 3 uur om de accu weer op te laden, dus je moet jezelf zo organiseren dat de stofzuiger in 2 uur zijn werk kan doen.

App


Om deze stofzuiger te bedienen, moet je de Lefant-app gebruiken, waarmee je al je Lefant-stofzuigers kunt beheren als je er meerdere hebt zoals ik. Alleen oudere modellen worden niet ondersteund. De app is eenvoudig in gebruik en vooral handig voor het instellen van zuigkracht of detectiegevoeligheid. Aan de andere kant kun je de cartografie van je huis niet beheren en dat vind ik nogal merkwaardig omdat de kaart duidelijk zichtbaar is wanneer de robot aan het werk is, maar zodra hij terugkeert naar zijn basis, verdwijnt de kaart.

Conclusie


De Lefant M210P is een robotstofzuiger op instapniveau, wat betekent dat hij niet alle functies of kracht heeft van een duurdere stofzuiger, maar dat betekent niet dat hij zijn werk niet goed doet. . Dit model stofzuiger is zeker minder krachtig dan de andere modellen die ik heb getest, maar het is goedkoper en kan gemakkelijk dierenhaar, veren, ontbijtgranen, kruimels en al het vuil van het dagelijks leven verwijderen zolang dit vuil niet te aangekoekt of te groot. Om optimaal te profiteren van een robotstofzuiger van dit type, is het noodzakelijk om regelmatige reiniging te bevorderen om overmatige ophoping van vuil te voorkomen en als u plaatselijk moet ingrijpen, raad ik aan om de modus "afstandsbediening" te gebruiken om er zeker van te zijn dat u voldoende passeert .

De applicatie is goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken, maar het in kaart brengen van uw huis is niet beschikbaar op dit model, dus u kunt de robot niet naar een specifieke locatie sturen zonder hem handmatig te begeleiden. Aan de andere kant kunt u met de applicatie het gevoeligheidsniveau aanpassen en standaard is dit minimaal en dit zal de stofzuiger dwingen overal obstakels aan te raken. Ik adviseer dan ook om de gevoeligheid te wijzigen om te voorkomen dat deze overal gaat stoten.

Autonomie is correct voor een middelgroot huis of appartement, maar voor een grotere woning (bijv. 100 m²) moet de stofzuiger mogelijk terugkeren naar zijn basis voordat hij klaar is met zijn werk en moet u daarom bijna 3 uur wachten voordat kunnen doorgaan. Bij alle tests die ik heb gedaan, heeft de robot altijd zijn basis gevonden.

Sterke punten:
- klein formaat dat gemakkelijk onder meubels past
- minder luidruchtig dan gemiddeld
- uitgerust met twee borstels, meer beperkte vuilafvoer
- zeer gemakkelijk te gebruiken
- goed ontworpen app
- mogelijkheid tot manuele begeleiding
- instelbare gevoeligheid

Zwakke punten:
- Laad tijd
- niet geschikt voor grote woningen
- geen cartografie
- niet geschikt voor grote woningen


Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Lefant F1 (robotstofzuiger): test / mening
De Lefant F1 is klein en wendbaar maar heeft niets om zich voor te schamen in vergelijking met de concurrentie, hij heeft een grote zuigkracht, gebruikt twee borstels en heeft een tank van 600 ml. Klein maar sterk!
Lefant P1 : test / mening
Klein maar sterk, de Lefant P1 komt overal dankzij zijn kleine formaat maar zonder afbreuk te doen aan zijn zuigkracht.
Dreame T30 stofzuiger: test / mening
Ik kocht de Dreame T20 in crowdfunding en ik was erg blij met mijn aankoop, ik zei tegen mezelf dat ik verder moest gaan en ik ga nu de Dreame T30 testen.
Dreame Bot L10 Pro: test / review
Ik kocht mijn eerste robotstofzuiger lang geleden en de wereld is sindsdien veranderd. Na het testen van de uitstekende Yeedi, is het nu de beurt aan Dreame met zijn Lidar sensor uit een science fiction film.
Dreame T20 : test / review
Ik ben niet gewend om stofzuigers te testen, maar de Dreame T20 had mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en werd voor een scherpe prijs aangeboden op Indiegogo. Dit zal de eerste keer zijn dat een van mijn tests me zal helpen met huishoudelijke taken.
Lefant M210P robotstofzuiger
De Lefant M210P is de derde stofzuiger van dit merk die ik heb getest, het is een instaprobot met een wat militair design.
Yeedi Mop Station: test / review / recensie
Ik heb verschillende robotstofzuigers/reinigers getest, maar de Yeedi Mop Station is veruit de interessantste, het is de eerste robot met een echt efficiënte vloerreiniging.
Dreame H11 Max: test / recensie /review
De Dreame H11 is een rariteit in de wereld van stofzuigers, half stofzuiger en half reiniger, hij is in staat om hardnekkig vuil zonder enige moeite te verwijderen.
Jimmy HW10: test / review / recensie
Ik testte een nieuwe Chinese curiositeit met deze Jimmy HW10 die de functie van een bezemstofzuiger combineert met die van een stofzuiger. Het idee is interessant, maar werkt het ook?
Lefant M1 robotstofzuiger: test / review
Lefant brengt voornamelijk vacuümrobots op de markt, ik had 2 basis instapmodellen getest, ik ga nu een high-end model testen met LIDAR.
Xiaomi Mi G9: test / review
Xiaomi brengt echt allerlei producten op de markt, ik heb veel smartphones van dit merk getest maar ik was benieuwd of ze ook goede stofzuigers konden produceren.
Draadloze stofzuiger TROUVER Power 12: test / review / prijs
Ik heb verschillende snoerloze stofzuigers van Dreame en Xiaomi getest, ik kan ze nu vergelijken met een goedkoper alternatief met deze Trouver Power 12.
Oclean W10 - water flosser : test / review
Hou je niet van flossen? Er is een meer praktische en even doeltreffende oplossing met de Oclean W10 waterflosser
Yeedi Vac Max Station: test / review
Na het Yeedi-schoonmaakstation te hebben getest, zal ik nu het vacuümstation testen en het vergelijken met zijn directe concurrent bij Dreame om te zien welk product beter is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen