Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Xiaomi Redmi Note 12: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Redmi Note 12
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Xiaomi Redmi Note 12: test / review


Gepubliceerd op: 15-04-2023 / gewijzigd: 15-04-2023
Ik ben ongeveer 5 jaar geleden begonnen met het testen van telefoons, ik begon dit avontuur met de Redmi Note 5. Ik vond die telefoon zo goed dat ik andere telefoons wilde testen en 4 jaar later heb ik meer dan 75 telefoons getest. Ik gebruik de Redmi Note 5 natuurlijk niet meer maar hij werkt nog steeds geweldig, mijn vrouw heeft hem een paar jaar gebruikt en nu is het de beurt aan mijn schoonmoeder om ervan te genieten.

Ik heb elke Redmi Note en Redmi Note Pro getest sinds de Redmi Note 5 en vond dat elke keer het nieuwe Redmi Note-model een bleke kopie was van het vorige model. De Redmi Note 10 was een grote sprong voorwaarts, de Redmi Note 11 bracht niet veel meer dus logischerwijs zou deze Redmi Note 12 iets nieuws moeten brengen...of niet...dat is wat ik met deze test ga uitzoeken.

Website waar ik de Redmi Note 12 gekocht heb:
https://www.vandenbo...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Redmi Note 12

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 12 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

12 april 2023: aankoop van de telefoon op Vandeborre.be
14 april 2023: ontvangst van de telefoon, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Met het risico mezelf te herhalen, wat me in de eerste plaats motiveerde om telefoons te testen was nieuwsgierigheid. Naarmate de tijd verstrijkt en ik meer vertrouwd raak met de telefoons die ik test, ben ik minder verbaasd over hun evolutie, maar ik kan mijn ervaring nu gebruiken om u te helpen de juiste keuze te maken.

Als het gaat om de Redmi-reeks en gezien het aantal modellen dat ik heb getest, is het bijna een openbare dienstmissie om u te informeren over elke nieuwe generatie.

Telefoons zijn sinds de Redmi Note 5 sterk geëvolueerd, maar de evolutie is de laatste 2 jaar wat vertraagd, dus je moet een goede reden kunnen vinden om steeds meer te betalen zonder geweldige evoluties te krijgen. Als ik naar mijn ranglijst kijk, vind ik een aantal "oude" Redmi's die het volhouden. De Redmi Note 8 staat op het moment van schrijven slechts ongeveer 15 punten achter de nummer 1 in de ranking.

Het bestaansrecht van de Redmi Note is vaak prijspositionering, dus als alle telefoons meer kosten, zal deze nieuwe Redmi het dan voor een lagere prijs beter doen dan de anderen?

Uitpakken

xiaomi redmi note 12 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 20


De Redmi-dozen zijn erg gestandaardiseerd, dus daar zitten geen verrassingen, maar dat maakt niet zoveel uit, je hoeft de verpakking maar één keer aan te raken. De doos bevat de telefoon verpakt in een plastic folie, een 37 watt lader, een USB type C kabel, een zakje met daarin de handleiding en een transparant zacht siliconen omhulsel, een naald om de simlade te openen en dat is het


Eerste configuratie

De Redmi Note 12 draait op MIUI 14 dat gebaseerd is op Android 13. De startconfiguratie is dus hetzelfde als alle andere MIUI 14-telefoons met slechts een paar verschillen op sommige schermen. Als ik een paar jaar terugga om te zien hoe deze schermen zijn geëvolueerd, besef ik hoe invasief de telefoons van vandaag zijn en hoe ze je proberen aan te melden voor allerlei dingen. Google forceert zijn assistent en Google Pay, Xiaomi probeert je reclame te laten accepteren door de interface te manipuleren om je dingen te laten accepteren die aan de oppervlakte onschuldig lijken.

Ik was zo gewend geraakt aan dit alles, maar omdat ik een beetje terug in de tijd ging toen ik aan dit artikel begon, kon ik de schermen van de eerste Redmi vergelijken met deze. Het is helemaal niet hetzelfde. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om te voorkomen dat je je moet aanmelden voor al die extra diensten, je moet gewoon een beetje voorzichtig zijn en niet zomaar op de knop klikken om naar het volgende scherm te gaan.


Afwerking

xiaomi redmi note 12 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 26

Het afwerkingsniveau van de Redmi is sinds de Redmi Note 5 ver gekomen, maar deze telefoons zijn nogal anoniem geworden. Als je het logo verwijdert, is er niets anders om deze telefoon van een andere te onderscheiden. Dat is niet erg, want het heeft geen invloed op de functionaliteit van de telefoon, maar de Redmi-reeks heeft niet veel persoonlijkheid.

xiaomi redmi note 12 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 42

De telefoon heeft een vrij langwerpige vorm en meet 167mm bij 76 met een dikte van bijna 8mm. De Redmi Note 12 is dus geen kleine telefoon die in elke broekzak past. Zijn 6,67 inch scherm neemt 85% van het frontoppervlak in beslag met slechts een kleine onderbreking voor de selfie-sensor. De randen hebben de gebruikelijke grootte, dus er is niets nieuws hier.
xiaomi redmi note 12 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 41


De achterkant is een herhaling van veel Xiaomi ontwerpen, met een glad metaal-effect oppervlak, maar het is eigenlijk plastic. Er is een fotoblok in de linkerbovenhoek met 2 grote cirkels voor de groothoek- en ultragroothoeksensoren, er is ook een LED voor de flitser en een macrosensor die niet veel nut heeft. Het camerablok steekt een beetje uit de achterkant van de telefoon, maar niet zo veel dat het de telefoon in een wiebelige positie brengt wanneer deze op de achterkant wordt geplaatst.

xiaomi redmi note 12 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 6

Aan de rechterkant vinden we de gebruikelijke volumeknoppen en de homeknop die ook een vingerafdruksensor heeft. Aan de andere kant bevindt zich de simlade, die zich op een nogal ongebruikelijke positie bevindt, namelijk erg hoog. Het voordeel van zo'n geïsoleerde positie is dat je niet het risico loopt je naald op de verkeerde plaats te steken. De simlade is erg groot en biedt ruimte voor twee simkaarten en een extra geheugenkaart.

xiaomi redmi note 12 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 2

Aan de onderkant bevinden zich, zoals te verwachten, een luidspreker, een USB type C-poort en een geluidssensor. Aan de bovenkant is er een hoofdtelefoonuitgang, een infraroodpoort en nog een geluidssensor. Er is slechts één uitgang voor het geluid. Dat is een achteruitgang ten opzichte van het vorige model dat 2 aparte uitgangen voor het geluid had. Mijn test op het geluidsgedeelte zal zien of het geluid niet uit de speaker komt, dit is een configuratie die Xiaomi al eerder gebruikte.

Deze nieuwe Xiaomi Redmi Note 12 schittert niet door zijn originaliteit, maar het is een telefoon met afwerkingen die vrij correct zijn en in lijn met wat we in deze prijsklasse kunnen kopen.Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik had het aan het begin van deze review over generatie overslaan omdat ik heb gemerkt dat Xiaomi om de andere generatie nieuwe functies brengt en in principe zou deze Redmi Note 12 ook wat nieuwe functies moeten brengen...dat is niet het geval, echt niet, ik vind het zelfs vrij vervelend om precies dezelfde hardware van de ene generatie naar de andere te vinden. Er is een 5G versie die een beetje anders is maar de 4G versie is gewoon een Redmi Note 11 in een andere verpakking

Nou, ik overdrijf een beetje, er zijn wel wat verschillen maar die zijn minimaal. Deze nieuwe versie gebruikt dezelfde architectuur als de vorige en dus zijn alle componenten die te maken hebben met de Snapdragon 680 hetzelfde in beide telefoons. Er zijn wat verschillen in de magnetometer, de vingerafdruksensor, de geluidschip en in de secundaire sensoren, maar het is in principe dezelfde telefoon.CPU / GPU PrestatieDe Xiaomi Redmi Note 12 4G wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 680 CPU en een Adreno 610 GPU. Dit is precies hetzelfde als de Redmi Note 11. Het is een combinatie die genoeg prestaties biedt voor een goede dagelijkse ervaring bij het gebruik van de telefoon en apps. De Redmi Note 12 heeft echter wel een iets hogere kloksnelheid dan het vorige model, dus de prestaties zouden iets beter moeten zijn, zie het als een soort overklokken.

Er is een 5G-versie die gebaseerd is op een andere architectuur die betere prestaties biedt, maar voor basisgebruik zul je waarschijnlijk niet veel verschil zien. De overgrote meerderheid van de kopers van dit type telefoon heeft de rekenkracht toch niet nodig.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 298715 punten met Antutu v9, ik kon Antutu v8 niet draaien op deze telefoon. Ik had 233020 punten gescoord met de Redmi Note 11 terwijl ik dezelfde hardware gebruikte. Waarom het verschil? Ik zie twee redenen. De eerste is dat Antutu v9 de neiging heeft om hoger te scoren. De tweede is wat ik in de vorige paragraaf heb uitgelegd, de Redmi Note 12 heeft een hogere kloksnelheid,

Met dit soort prestaties kun je de meeste games spelen, maar met een afname van de graphics. Ik voel soms ook wat traagheid buiten games, maar omdat ik tegelijkertijd andere krachtigere telefoons test, springt het er sneller uit. Ik weet niet zeker of een normale gebruiker bijvoorbeeld merkt dat het toetsenbord er een seconde langer over doet om te verschijnen

Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview

De Redmi Note 12 is geen telefoon die ontworpen is voor gamers, maar dat betekent niet dat je er geen games mee kunt spelen. Ik heb het getest met PUBG Mobile en het spel is perfect speelbaar, maar met een lager niveau van graphics. Het spel schakelt automatisch naar de "vloeiende" modus om een goede spelervaring te garanderen. Texturen laden langzamer en je kunt niet erg ver in de achtergrond kijken, maar dit weerhoudt het spel er niet van om goed te zijn.

Er is geen Game Turbo modus op deze telefoon dus je kunt de in-game prestaties niet een beetje opkrikken. Deze modus is beschikbaar op de Pro-versie.

Netwerkprestatie

Deze 4G-versie gebruikt dezelfde frequenties als de vorige versie, maar ik zie dat één frequentie in 3G is verdwenen.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methoderedmi note 12 network sensitivity

Ik heb 1023 metingen uitgevoerd om de gevoeligheid van het 4G-netwerk te beoordelen en was een beetje verrast door het resultaat. Ik had een goed niveau van netwerkgevoeligheid verkregen met de Redmi Note 11 die op dezelfde architectuur draait, maar bij wat zoeken zie ik dat de Redmi Note 12 een andere baseband processor (BBP) gebruikt. Dit is waarschijnlijk de reden voor het verschil en helaas vrees ik dat deze zwakte niet door een update kan worden verholpen. De Redmi Note 12 is dus niet volledig identiek aan de Redmi Note 11 en dat is in dit geval geen goede zaak.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik kreeg een gemiddeld signaal van -18 dBm nabij de router en een gemiddeld signaal van -60 dBm op afstand. Dit zijn gemiddelde scores, niet goed of slecht. Ik merk geen abnormale degradatie van het signaal, ik zag ook geen instabiliteit.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

Ik heb een nauwkeurigheid van het GPS-signaal gemeten van 3 meter, deze nauwkeurigheid blijft stabiel en de fix is snel. Vervolgens heb ik dit resultaat vergeleken met de werkelijkheid door mijn echte positie te vergelijken met de positie die op een kaart werd gedetecteerd en meestal lokaliseerde de GPS mij binnen drie meter met enkele grotere afwijkingen. Deze afwijkingen kunnen worden gecorrigeerd door uw navigatieprogramma.

Ik kon niet meer dan één frequentie per netwerk vinden, dus deze telefoon heeft maar één frequentieband, maar dat is niet verwonderlijk in deze prijsklasse.

De GPS-chip in dit model is niet dezelfde als in de Redmi Note 11, dus de prestaties zijn niet vergelijkbaar.
Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.

Batterijduur

Ik kreeg een batterijduur van iets meer dan 600 minuten met het scherm aan op 100% en iets meer dan 1500 minuten met het scherm aan op 100%. Dit zijn vrij vergelijkbare waarden met de Redmi Note 11, de Note 12 doet het zelfs iets beter. Dit is een goede score voor de batterijduur die bij normaal gebruik 2 dagen meegaat.

Oplaadsnelheid

redmi note 12 charging speed

Ik heb mijn UGREEN 100W lader gebruikt om de oplaadsnelheid van deze telefoon te testen en het kostte me bijna 1,5 uur om deze telefoon van 0 tot 100% op te laden. Zoals u in deze grafiek kunt zien, is het opladen verre van lineair. De laadsnelheid neemt sterk af bij de laatste 20 procent. Het duurt 50 minuten om 80% te bereiken en bijna 40 minuten voor de laatste 20 procent.

Energie-efficiëntie

redmi note 12 power consumption

Ik heb het stroomverbruik van de CPU, GPU en FPU gemeten met een multi-minute load test. Hierdoor kan ik het individuele stroomverbruik van elke component meten, maar ook de temperatuurstijging van de batterij en de impact op het uithoudingsvermogen.
Elke component wordt bijna een minuut lang tot het maximum gepusht en daarna worden ze allemaal samen meerdere minuten gepusht. Je ziet dat het maximale verbruik rond de 5 Watt lijkt te liggen. Dat is een vrij laag verbruik dat in combinatie met een batterij met een goede capaciteit resulteert in een goede levensduur van de batterij.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Redmi Note 12 4G heeft twee hoofdsensoren. De eerste is een 50 megapixel Samsung S5KJN1-sensor die ik al op een dozijn andere telefoons heb getest, zoals de Redmi Note 11, de Poco M4 Pro, de Redmi 10, de TCL 30 SE en de Poco M5. Het is een instapsensor die goede foto's levert bij goed licht, maar hij kan niet concurreren met wat er in het middensegment te vinden is. De 5G-versie van de Redmi Note 12 gebruikt precies dezelfde sensor, dus op de foto zul je ze niet uit elkaar kunnen houden.

De secundaire sensor is een 8 megapixel Omnivision OV08D10 ultra groothoek, ik heb deze sensor nog op geen enkele andere telefoon getest, dus het is een noviteit. Ik verwacht echter geen wonderen omdat secundaire sensoren zelden effectief zijn en aangezien dit een instaptelefoon is, ben ik bang dat deze sensor nutteloos is.

Er is nog een 2 megapixel macrosensor, ik test dit soort sensoren nooit omdat ze volkomen nutteloos zijn.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Nog niet beschikbaar / getest

Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 10

De Redmi Note 12 heeft een nachtmodus waarmee hij nachtfoto's kan maken door meerdere foto's die op verschillende belichtingsniveaus zijn gemaakt over elkaar heen te leggen. Dit type verwerking is al jaren beschikbaar op de Redmi-reeks, maar het resultaat is niet altijd een succes. Dit is helaas het geval met de Redmi Note 12, die zeer ruisige beelden produceert die ook scherpte missen. Het enige positieve is dat de telefoon erin slaagt genoeg licht vast te leggen om een nachtscène zichtbaar te maken. Nachtfotografie is duidelijk geen sterk punt van deze telefoon.Videokwaliteit


Stabilisatie

Nog niet beschikbaar / getest

Video normale condities
Nog niet beschikbaar / getest

Video low light

youtube previewyoutube preview

Je hebt misschien in een van de vorige paragrafen gezien dat de Redmi Note 12 geen goede nachtfoto's maakt, dit is ook het geval voor video, het is nog erger want ook hier is de helderheid niet goed. De weergave is veel te donker en niet bruikbaar.

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

Audiokwaliteit/speakertest

youtube previewyoutube preview

De Redmi Note 12 is slechts uitgerust met één speaker en dat wordt al snel duidelijk als het gaat om geluidskracht. De Redmi Note 12 duwt een beetje te veel op de hoge tonen en heeft niet genoeg diepte voor de lage tonen, ik heb het gevoel dat deze nieuwe generatie het niet zo goed doet als de vorige generatie.

Audiokwaliteit/gesprekstest

youtube previewyoutube preview

De geluidskwaliteit in gesprekken is ok maar het duwt de hoge tonen een beetje te veel. Het volume is een beetje onder het gemiddelde, zelfs met het geluid op maximaal. Als ik het geluid overschakel naar de luidspreker, stijgt het volume tot boven de 60 dB, wat ook een vrij gemiddeld geluidsniveau is. Ook hier vind ik het geluid te hoog.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Geluidskwaliteit per hoofdtelefoon

redm note 12 frequency respons

Ik heb het vermogen van de Redmi Note 12 om alle frequenties te reproduceren gemeten en vergeleken met mijn referentiebestand en de Redmi Note 12 Pro. Over het algemeen doet de Redmi Note 12 het vrij goed, hij weet de meeste frequenties correct te reproduceren en doet het zelfs iets beter dan de Redmi Note 12 Pro die op sommige frequenties iets afwijkt van de referentie. De Redmi Note 12 weet ook een iets krachtiger geluid te produceren dan gemiddeld en dit met slechts een beetje vervorming.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi note 12 screen calibration

Het scherm van de Redmi Note 12 is een Amoled-display dat een onberispelijke zwartdiepte biedt. Als je de standaardmodus kiest in de display setup, krijg je een zeer goede kleurnauwkeurigheid met een dE van 1,16. Dit is een uitstekend niveau van kleurnauwkeurigheid voor een telefoon in deze prijsklasse, en is duidelijk een sterk punt.

Naast de kleurnauwkeurigheid kun je de schermfrequentie kiezen tussen 60 en 120Hz, maar wees je ervan bewust dat het kiezen van 120Hz de levensduur van de batterij wat verkort.

Door de standaard kleurmodus te kiezen, krijg je een kleurruimte die iets beter is dan REC709 met een goede colorimetrie. Als u wilt genieten van HDR-inhoud, zult u de "intense" modus moeten kiezen die een bredere kleurdekking biedt, maar met minder nauwkeurige colorimetrie, het beeld is kouder in deze weergavemodus.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid gemeten van 635 cd/m² met zonnemodus aan, het scherm kan waarschijnlijk nog hoger, maar ik had geen sterk genoeg lichtbron om het te testen. Met 635 cd/m² is het scherm helder genoeg voor gebruik in zonlicht,

Contrast

Ik heb een oneindig contrast gemeten, wat betekent dat de zwarttinten diep zijn en een zeer goed beeld bieden. Ik heb een gammaniveau van 2,06 gemeten, wat dicht genoeg bij de norm ligt om te voorkomen dat de grijzen te veel van hun traject afwijken.

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Ik weet niet of het een bug is, maar ik vind de opstarttijd van de Redmi Note 12 bijzonder lang.

Accessoires Redmi Note 12

Vergelijk Redmi Note 12 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


De Redmi Note 10 bracht de Redmi instaptelefoon naar een nieuw niveau, de Redmi Note 11 kopieerde gewoon de Redmi Note 10 met een paar veranderingen. Dus ik verwachtte een meer uitgesproken evolutie van deze Redmi Note 12, maar ik werd teleurgesteld. De Redmi Note 12 is een Redmi Note 11 met enkele kleine verschillen maar niets buitengewoons. Dat wil niet zeggen dat de Redmi Note 12 een slechte telefoon is, het moet worden gezien als een instaptelefoon die de basis van vorige generaties overneemt. Het zal een aantal vakjes aankruisen voor degenen die op zoek zijn naar een go-to telefoon voor normaal dagelijks gebruik.

De Xiaomi Redmi Note 12 is goed genoeg dat je je niet elke keer hoeft op te winden als je hem gebruikt, het scherm is van zeer goede kwaliteit, de batterijduur is goed, het geluid van de hoofdtelefoon is goed en de nauwkeurigheid van de GPS is ook goed. De telefoon heeft echter wel een paar zwakke punten, zoals een slechte fotokwaliteit wanneer het licht niet goed is (bewolkt weer of nachtopnames), de netwerkgevoeligheid is niet zo goed als bij de vorige generatie en het geluid bij gesprekken is wat hoger dan het zou moeten zijn.

De belangrijkste rechtvaardiging om deze telefoon te kopen is de prijs. In deze prijsklasse (rond de 200 pond) is Redmi nog steeds een stap voor op de concurrentie en hoewel mijn conclusie negatief lijkt, is dat vooral omdat ik meer had verwacht van deze telefoon. Ik denk dat ik zal moeten wachten op de Redmi Note 13 voordat ik een meer significante evolutie kan verwachten.

Sterktes

Schermkwaliteit
Prijs/prestaties
Batterijduur
GPS-nauwkeurigheid
Geluidskwaliteit met koptelefoon

Zwaktes

Netwerkgevoeligheid
Fotokwaliteit bij weinig licht
Hoger gespreksgeluid
Ongewenste toepassingen

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden