Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Redmi Note 12 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie


Gepubliceerd op: 16-04-2023 / gewijzigd: 10-10-2023
Ik test al zo'n 5 jaar telefoons en ik begon dit avontuur met een Redmi Note 5. Sinds die telefoon heb ik er meer dan 75 getest en vandaag test ik de Redmi Note 12 Pro tegelijk met de standaardversie. Ik was vol hoop dat ik iets nieuws zou zien, maar de Redmi Note 12 was een koude douche.

Toch heb ik nog enige hoop dat de Pro-versie anders zal zijn, want dit nieuwe model is uitgerust met een Sony IMX 766 camerasensor. De Redmi Note Pro serie heeft sinds de Redmi Note 7 Pro geen Sony sensor meer gebruikt. Ik heb deze sensor getest op een OnePlus en de resultaten waren behoorlijk goed.

De veranderingen beperken zich niet tot de camera: deze nieuwe Xiaomi Redmi Note 12 Pro maakt ook gebruik van een nieuwe architectuur voor deze serie telefoons. Dit nieuwe model zou me dus de jammerlijke traagheid van de andere versie die ik heb getest kunnen doen vergeten

PromotieTijdens Amazon Prime Days keldert de prijs van de Redmi:

Redmi Note 12 Pro voor €209

Hetzelfde geldt voor de Redmi Note 12:

Redmi Note 12 voor €149,99

Dit zijn de laagste prijzen sinds de lancering van deze 2 telefoons.

Website waar ik de Redmi Note 12 Pro gekocht heb:
https://amzn.to/3Q7r...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Redmi Note 12 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 12 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

12 april 2023: aankoop van de telefoon bij Proximus.be
14 april 2023: ontvangst van de telefoon, zodat de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om het jaar weet Redmi me te verrassen maar het is ongeveer 2 jaar geleden dat de telefoons veel veranderd zijn, de prijzen daarentegen zijn omhoog gegaan. Ik herinner me dat ik minder dan 200€ betaalde om een Redmi Note 7 Pro te kopen, vandaag is de Redmi Note Pro reeks de 300€ grens gepasseerd.

Is dit gerechtvaardigd? Ik zou nee zeggen als ik naar de technische specificaties kijk, maar helaas moet je ook rekening houden met de algemene economische context. Alle telefoonprijzen zijn de afgelopen 2 jaar gestegen, hetzelfde geldt voor de Redmi.

Wat mij motiveerde om de Redmi Note 12 Pro te kopen was de camera. Dit is waar de meeste fabrikanten vechten voor je aandacht. Dit gebeurt met miljoenen pixels maar ten koste van het gezond verstand. Dit keer heeft Redmi eindelijk de 108 megapixel Samsung sensor die ze al jaren gebruiken gedumpt en zijn ze teruggegaan naar Sony met een goede sensor die ik vorig jaar op een OnePlus heb getest.

Uitpakken

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 10


De dozen van de Redmi en alle telefoons van de Xiaomi groep zijn allemaal hetzelfde, alleen de kleuren zijn soms anders. De doos bevat de telefoon, een usb type c kabel, een 67 watt lader, een zakje met daarin de naald voor de simlade, een handleiding en een zacht siliconen omhulsel.


Eerste configuratie

naDe Redmi Note 12 Pro draait op MIUI 14 dat gebaseerd is op Android 13. De startconfiguratie is dus hetzelfde als alle andere telefoons die op MIUI 14 draaien met slechts een paar verschillen op sommige schermen zoals de volgorde van de zoekmachines.

Als ik een paar jaar terugga om te zien hoe deze schermen zijn geëvolueerd, besef ik hoe invasief de telefoons van vandaag zijn en hoe ze je proberen aan te melden voor allerlei dingen. Google forceert zijn assistent en Google Pay, Xiaomi probeert je reclame te laten accepteren door de interface te manipuleren om je dingen te laten accepteren die aan de oppervlakte onschuldig lijken.

Ik was zo gewend geraakt aan dit alles, maar omdat ik een beetje terug in de tijd ging toen ik aan dit artikel begon, kon ik de schermen van de eerste Redmi vergelijken met deze. Het is helemaal niet hetzelfde. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om te voorkomen dat je je voor al die extra diensten moet aanmelden, je moet gewoon een beetje opletten en niet zomaar op de knop klikken om naar het volgende scherm te gaan.

Afwerking

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 29

Redmi telefoons zijn nooit erg origineel geweest, het zijn vrij standaard en vrij anonieme telefoons. Als je het logo eraf haalt, vind je geen specifiek element waarmee je ze op het eerste gezicht kunt herkennen. Ik heb nooit veel belang gehecht aan dit soort dingen, maar als ik meerdere telefoons tegelijk te testen heb, vind ik het soms moeilijk om ze uit elkaar te houden als ze naast elkaar staan.

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 18

De Xiaomi Redmi Note 12 Pro is vrij groot, met een scherm van 6,67 inch dat 86% van de voorste ruimte van de telefoon in beslag neemt. Het scherm wordt alleen onderbroken door de pittige selfie-sensor en vrij zichtbare randen. Hij meet 163mm bij 76 voor een dikte van bijna 8mm en een gewicht van 187 gram. Dit zijn vergelijkbare afmetingen als de Redmi Note 12, de Pro-versie is iets kleiner maar iets zwaarder.

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 28

De achterkant van de telefoon is bedekt met een reflecterend plastic oppervlak, ik denk dat dit spiegeleffect een meer premium gevoel moet geven, maar helaas is dit het soort materiaal dat vingerafdrukken het meest laat zien. Ik denk dat het mooi is, maar niet per se erg praktisch en als je een beschermend omhulsel gebruikt, krijg je het spiegeleffect toch niet.

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 6

Het camerablok is vrij imposant aan de achterkant met twee grote cirkels voor de hoofdsensoren. Ze zijn even groot, maar het is vooral een esthetisch effect omdat de sensoren nogal verschillen. Er is de Sony IMX 766 en een ultra groothoeksensor, ondersteund door een secundaire sensor. Dit is vergelijkbaar met de OnePlus Nord 2T die dezelfde hoofdsensor gebruikt.

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 7

Daaronder zit de USB type C poort, een uitgang voor geluid en de simlade waar twee simkaarten in duplex modus in kunnen, het is een kleine simlade.
xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 8


xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 4

Bovenaan is er nog een geluidsuitgang en in tegenstelling tot de standaard versie heeft de Pro versie twee geluidsuitgangen. Er is ook een infraroodpoort, een hoofdtelefoonuitgang, een infraroodpoort en een geluidssensor.

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 2

Aan de zijkant niets nieuws, de volume- en startknoppen zitten op de gebruikelijke plaatsen. De andere kant is perfect glad omdat de simlade geïntegreerd is in de onderkant van de telefoon.

Deze nieuwe Redmi Note 12 Pro is best aardig maar schittert niet door zijn originaliteit, Redmi heeft al allerlei formaten geprobeerd om met deze nieuwe generatie terug te komen op een zeer klassieke aanpak.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Redmi Note 12 draait op een Mediatek architectuur, dus alle componenten zullen gekoppeld zijn aan deze technische keuze zoals CPU, GPU, Wifi chip, geluidschip, GPS chip, .... Deze telefoon heeft allerlei componenten die ik nog nooit getest heb, het is de eerste telefoon op het MT6877 platform. In tegenstelling tot de Redmi Note 12 die grotendeels geïnspireerd is op de Redmi Note 11, is deze telefoon een echte noviteit. Ik heb de 6Gb / 128Gb versie getest maar er zijn ook andere configuraties

Het scherm is een 2400x1080 pixel amoled scherm met drie frequenties (60, 90 en 120Hz) en het heeft als voordeel dat het de frequentie automatisch aanpast aan het gebruik, dit heeft als voordeel dat het alleen een hogere frequentie vraagt als het nodig is. Dit bespaart u enkele milliampjes batterijvermogen. Dit scherm kan inhoud weergeven in Dolby Vision, HDR10, HLG en HDR10+. Het is compatibel met wifi 6 en Bluetooth 5, maar ik heb thuis geen wifi 6 dus ik zal dit protocol niet kunnen testen.

U kunt alle gedetailleerde functies vinden in de volgende screenshots:CPU / GPU PrestatieDe Xiaomi Redmi Note 12 Pro is gebaseerd op een Mediatek Dimensity 1080 CPU en een Mali-G610 GPU. Dit is de eerste keer dat ik dit CPU-model heb getest, maar het is niet de eerste keer dat een Redmi een Dimensity CPU gebruikt. Het is dezelfde CPU als in de Samsung Galaxy A34 of de Realme 10/11 Pro. Het is een mid-range processor die meer dan genoeg kracht zal bieden voor de overgrote meerderheid van de gebruikers. De GPU is een Mali G610 MC3, dat is een versie dicht bij die gevonden in de Poco X4 GT die zeer goede prestaties bood in deze prijsklasse. Dit versterkt de veelzijdige kant van deze telefoon, je kunt hem gebruiken voor de meeste games (met wat offers op het niveau van de graphics) en alle toepassingen die enige rekenkracht vereisen.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik scoorde 415467 punten met Antutu v9, dit is een grote toename in prestaties ten opzichte van de Redmi Note 11 Pro die slechts 300.000 punten was. Antutu v9 heeft de neiging om hogere scores te produceren dan v8, maar deze telefoon staat boven veel mid-range telefoons die ik heb getest. Ik kan deze telefoon geen prestatiegerichte telefoon noemen maar hij zal het in de meeste situaties zeer goed doen

Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview

De Redmi Note 12 Pro is geen telefoon voor gamers, maar toch doet hij het erg goed op PUBG Mobile. Hij kan het spel in HD-modus draaien en de Game Turbo-modus helpt de ervaring te optimaliseren. De beelden op PUBG Mobile zijn echt goed en omdat het scherm een bredere kleurruimte kan weergeven dan de REC709, is het landschap rijkelijk gekleurd. De in-game ervaring is perfect vloeiend, texturen zijn van een afstand zichtbaar en het detailniveau is echt goed. Ik voelde de telefoon niet warm worden tijdens de PUBG Mobile test.

Netwerkprestatie

De Redmi Note 12 Pro is een wereldwijde telefoon voor frequenties, hij is compatibel met een groot aantal 4G- en 5G-frequenties, je zou hem overal in Europa moeten kunnen gebruiken.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeIk deed 1576 metingen op het 4G-netwerk om de netwerkgevoeligheid van deze telefoon te beoordelen en kreeg een gemiddeld signaal van -94,93 dBm met de telefoon en -91,96 dBm met de probe op hetzelfde moment. Dit is een gemiddeld resultaat, de Redmi Note 12 Pro zit vrij dicht bij de probe en hield een veel stabieler signaal. De probe ondervond schommelingen van 7 dBm waar de telefoon in een veel strakkere enveloppe bleef.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een gemiddeld signaal gemeten van -13 dBm dicht bij de router en -59 dBm op afstand. Dit zijn uitstekende scores en geven aan dat de Redmi Note 12 Pro een goede wifi-gevoeligheid heeft.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

Ik heb met deze telefoon een theoretisch nauwkeurigheidsniveau van 2 meter gemeten, maar toen ik dat vergeleek met de werkelijkheid door mijn werkelijke positie te vergelijken met de gedetecteerde positie, bleek het verschil veel meer dan 2 meter te zijn. Ik deed dezelfde test verschillende keren bij heldere hemel en kwam met hetzelfde resultaat. Het nauwkeurigheidsniveau van deze telefoon is dus niet zo goed als in de GPS-applicatie wordt aangegeven. Een deel van deze discrepantie kan worden gecorrigeerd door je GPS applicatie, vooral als je je telefoon op de weg gebruikt. Voor off-road gebruik ben ik bang dat deze telefoon niet nauwkeurig genoeg is.
Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.

Oplaadsnelheid

redmi note 12 pro charging

De Redmi Note 12 Pro heeft een snellader van 67 Watt wat zou moeten resulteren in een vrij snelle laadtijd maar ik kreeg 120 minuten met mijn Ugreen 100W lader, dit is waarschijnlijk een incompatibiliteit van het gebruikte protocol. De lading is echter volledig lineair.

Batterijduur

redmi note 12 pro discharging

Ik kreeg 612 minuten met het scherm aan op 100% en 1294 minuten met het scherm aan op 50%. Het schermverbruik is dus bijna lineair. De autonomie van de Redmi Note 12 Pro is erg goed, want hij heeft een vergelijkbare autonomie als de Redmi Note 12 terwijl hij krachtiger is. Je zou dus 2 dagen batterijduur moeten kunnen halen bij normaal gebruik zoals de Redmi Note 12 maar dan met hogere prestaties.

Energie-efficiëntie

Ik heb de prestaties en het stroomverbruik van de CPU, GPU en FPU getest om de energie-efficiëntie van de Redmi Note 12 Pro te beoordelen. Uit de test blijkt dat de Redmi Note 12 Pro bijvoorbeeld twee keer zoveel rekenkracht heeft als de Redmi Note 12 terwijl hij bijna hetzelfde verbruikt. Dat is een behoorlijk indrukwekkend resultaat. Als ik kijk naar de prestatie/energieverhouding van de andere onderdelen, krijg ik een vergelijkbaar resultaat. Deze Redmi Note 12 Pro is zeer energiezuinig, wat betekent dat hij voor een hogere prestatie dan de Redmi Note 12 in sommige gevallen een vergelijkbaar of zelfs lager energieverbruik biedt.

In de onderstaande grafiek zien we de CPU oplopen, gevolgd door de GPU en vervolgens de FPU. Het maximale stroomverbruik ligt rond de 6 watt, waarbij de CPU de grootste stroomverbruiker is. De temperatuur van de batterij blijft stabiel wanneer elke component afzonderlijk wordt getest, maar stijgt snel wanneer alle componenten tot het uiterste worden gedreven. De temperatuur steeg met bijna 10 graden in minder dan 5 minuten. Dus als je een gamer bent, zul je voelen dat de telefoon heet wordt, maar niet zo heet dat je hem niet in je hand kunt houden.
redmi note 12 pro energy

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De laatste twee Redmi Note Pro's waren uitgerust met de 108 megapixel Samsung-sensor die in veel andere telefoons is gebruikt. Toen deze sensor voor het eerst op de markt kwam, zag ik het als een van de goede sensoren in het middensegment, maar de wereld gaat verder en Redmi bleef hem koppig gebruiken toen er betere alternatieven beschikbaar waren. Dit nieuwe model zal eindelijk de sensor veranderen en het zal de terugkeer naar een Sony-sensor markeren, wat niet meer is gebeurd sinds de Redmi Note 7 Pro.

De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een 50 megapixel Sony IMX 766 sensor die ik heb mogen testen in de OnePlus Nord 2T, ook met deze telefoon had ik goede resultaten behaald qua fotografie. Ik ben benieuwd hoe de Redmi optimalisatie laag zal werken met deze sensor.

De secundaire ultra groothoek sensor is waarschijnlijk een Omnivision sensor die niet erg interessant is maar ik zal deze ook testen om er zeker van te zijn dat ik niets mis.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Hoofdsensor: Sony IMX 766

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1


Voor deze eerste studiotest zie ik al een aantal vrij duidelijke verschillen met vorige generaties. Het eerste is dat het beeld dat de Sony IMX766 maakt veel duidelijker is dan de Samsung sensor van de vorige modellen. Het beeld is beter belicht. De scherpte is goed, als ik inzoom op 120% blijft het beeld scherp. De kleuren zijn echter te koud, wat ook een verschil is met de vorige generatie. Voor buitenopnames is dit misschien geen probleem, omdat het studiolicht de neiging heeft de kleuren van de foto's af te koelen.

Ik heb ook een foto gemaakt met alle beschikbare modi (nacht, pro, AI, HDR, ...) om de verschillen te laten zien.

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 9


De foto met de bankbiljetten laat goed zien dat het scherpteniveau echt goed is. In het midden is de kleine opdruk van het Canadese bankbiljet perfect leesbaar. Aan de randen neemt de scherpte iets af, maar die is nog steeds heel goed, alle kleine lettertjes zijn nog steeds leesbaar.

Ultra groothoek secundaire sensor 8 miljoen pixels

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 5

De ultra groothoeksensor laat minder licht door, waardoor het beeld donkerder is, maar ik vind het resultaat nog steeds heel acceptabel. De kleurweergave is veel beter dan die van de hoofdsensor, hij is niet zo koud en de kleurweergave is realistischer. Er is natuurlijk de gebruikelijke vervorming maar dat is normaal, dit type sensor is niet ontworpen om foto's te maken van objecten dicht bij de camera.

De scherpte is niet zo goed als de hoofdsensor, de omtrek van de rubix kubus is al minder scherp zelfs als ik onder de 100% zoom blijf.

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 10


Het scherptetekort is goed zichtbaar op deze foto waar de kleine letters niet goed leesbaar zijn op het Canadese bankbiljet en deze scherpte aan de randen vrij sterk afneemt. Dit is een normaal verschijnsel voor dit soort sensor

.

Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

Hoofdsensor: Sony IMX 766

redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 9

Ik zat een beetje in tijdsnood om deze telefoon te testen, ik moest 3 andere telefoons tegelijk testen en ik moest deze tests afronden voor de lanceringsdatum. Ik kon dus geen zonnige dag kiezen om goede foto's te maken, eerst had ik regen en zware bewolking en daarna een paar schuchtere zonnestralen. Telefoons produceren vaak onderbelichte foto's als het licht niet goed is en deze Sony IMX 766 is geen uitzondering op de regel, maar het was veruit de beste van de telefoons die ik die dag heb getest (POCO F5, Unihertz Luna, Redmi Note 12). Ik heb geen HDR of AI-modus gebruikt om de foto's kunstmatig te verbeteren, dus wat je ziet is het ruwe resultaat van deze camera.

De helderheid zou wat beter kunnen, maar ik laat hieronder andere foto's zien die met andere telefoons zijn gemaakt om te laten zien dat deze Sony het beter doet dan de anderen. Ik zie ook dat de verzadiging sterker is, de kleuren zijn feller en het geeft de foto's soms een bovennatuurlijk gevoel. Het detailniveau is goed, maar er is duidelijk wat software ingegrepen om het te verbeteren. Het dynamisch bereik is vrij goed ondanks de minder dan optimale omstandigheden. Ik heb alleen een volledig uitgebrand gebied in het midden en wat te donkere gebieden linksonder, maar over het algemeen is de weergave van de lichte en donkere gebieden vrij goed.

Hier zijn enkele foto's die op hetzelfde moment zijn genomen met andere telefoons/sensoren:

POCO F5 met Omnivision OV64B40 sensor
poco f5 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun uwide 10


Redmi Note 12 met Samsung S5KJN1 sensor
redmi note 12 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 11


Unihertz Luna met Samsung S5KHM2 sensor
unihertz luna test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 14


Zoals je kunt zien is het de Redmi Note 12 Pro die als beste uit de bus komt en dit bevestigt de resultaten verkregen met de OnePlus Nord 2T die dezelfde sensor gebruikt.

Hier zijn nog wat foto's genomen met de Redmi Note 12 Pro, je ziet vrij snel dat de helderheid erg veranderd is tussen het begin en het einde van de test.Omnivision OV16a1q secundaire sensor

redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun uwide 7


De ultra groothoeksensor kan zich volledig uiten op landschapsfoto's zoals deze en ik ben positief verrast door het resultaat. Dit soort sensor komt meestal in de problemen zodra het licht niet zo goed is, maar hier slaagt hij erin even heldere foto's te produceren als de hoofdsensor. Het dynamisch bereik is vrij goed en de kleuren zijn licht verzadigd, maar niet te veel. Wat ik in de studio had opgemerkt, wordt hier bevestigd. Deze Omnivision-sensor produceert betere foto's dan de meeste ultra-hoeksensoren

.

Test foto / nacht

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 1

De foto-app van de Xiaomi Redmi Note 12 Pro heeft een nachtmodus waarmee je behoorlijk heldere nachtfoto's kunt maken. Deze foto is eigenlijk helderder dan in het echt, hij is gemaakt met een sluitertijd van 1/6 seconden en ISO 2428. Met de nachtmodus kun je mooie nachtfoto's maken zolang je niet te veel inzoomt. Op de schaal van een telefoonscherm lijkt de foto scherp, maar in werkelijkheid zijn de randen wat afgevlakt. De digitale ruis is redelijk goed onder controle en de kleuren zijn realistisch.

xiaomi redmi note 12 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 8

De secundaire sensor doet het niet zo goed bij nachtopnames, maar in vergelijking met andere sensoren van dit type vind ik dat hij goed werk levert. Dit soort sensor is meestal totaal ineffectief voor nachtopnames, maar hier zie ik dat de sensor erin slaagt genoeg licht op te vangen om de foto er goed uit te laten zien. De scherpte is niet erg goed en er is wat ruis, maar ik vind dit resultaat verrassend voor een ultra groothoeksensor.

Met de nachtmodus kun je dus nachtfoto's maken zonder de pro-modus te hoeven gebruiken. De kwaliteit van de foto's is goed genoeg voor een telefoonscherm of om te delen op sociale netwerken.Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview

De Redmi Note 12 Pro is in staat om video's te stabiliseren, maar het lukt niet om trillingen volledig te absorberen, je ziet nog steeds de schokken die door elke stap worden veroorzaakt. De stabilisatie werd beter aangepakt op de OnePlus Nord 2T die dezelfde sensor gebruikt en het liet ook 60 fps filmen toe wat de Redmi niet doet.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview

De Xiaomi Redmi Note 12 Pro kan fotograferen in 4k en 30 fps waar de OnePlus Nord 2T met dezelfde sensor 60 fps kan schieten. Ik schoot deze 3 sequenties op dezelfde dag als de foto's die eerder in dit artikel zijn gemaakt, dus de omstandigheden waren niet geweldig, maar deze Sony sensor doet het nog steeds vrij goed. De video's zijn helderder dan de foto's, de scherpstelling is zeer snel, de scherpte en focus zijn goed, het dynamisch bereik is groot genoeg om niet tot overbelichting (of het tegenovergestelde) te leiden. Deze Sony IMX 766 sensor bewijst opnieuw zijn kwaliteiten.

Video low light

youtube previewyoutube preview

De Sony IMX 766 sensor is in staat om vrij heldere nachtvideo's te produceren, de helderheid komt eigenlijk vrij dicht in de buurt van het echte werk. De scherpte daarentegen is nogal willekeurig, hij weet zich snel te vestigen als ik niet beweeg, maar zelfs bij stilstand is hij niet buitengewoon. Dankzij het vermogen van deze telefoon om nachtvideo's te maken, kun je goede video's maken als je ze op een telefoonscherm bekijkt, maar als je ze op een groot scherm bekijkt, zul je de scherptegebreken vrij snel opmerken.

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

Audiokwaliteit / externe luidsprekers

youtube previewyoutube preview

De Redmi Note 12 Pro produceert stereogeluid met een luidspreker aan de onderkant van de telefoon en de headsetluidspreker die als tweede luidspreker wordt gebruikt. De twee luidsprekers hebben niet hetzelfde vermogen, die aan de onderkant van de telefoon is krachtiger. Het geluid is echter vrij evenwichtig, het is van goede kwaliteit waarbij de hoge tonen niet worden overdreven en de lage tonen goed worden weergegeven voor een luidspreker van dit formaat. De kracht van het geluid is iets bovengemiddeld. De geluidskwaliteit is veel beter dan op de Redmi Note 12.

Audiokwaliteit / gesprek

youtube previewyoutube preview

De geluidskwaliteit bij gesprekken is goed, de hoge tonen zijn niet overdreven en het volume is iets bovengemiddeld. Als ik de externe luidspreker gebruik is het volume ruim boven het gemiddelde met pieken boven de 80 dB. Het geluid is hier hoger dan met de luisterspeaker maar de stem blijft perfect verstaanbaar.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Audiokwaliteit via een hoofdtelefoon

redm note 12 frequency respons

Ik heb de geluidskwaliteit van de Redmi Note 12 Pro gemeten door alle frequenties af te spelen en het resultaat te vergelijken met het originele bestand. De Redmi Note 12 Pro neemt wel wat vrijheden op sommige frequenties waar ik kan zien dat er een gat in de frequenties zit, maar het gat is vrij klein en ik weet niet zeker of een ongetraind oor deze verschillen zou kunnen detecteren. Deze telefoon produceert een krachtig geluid, het overtreft de meeste telefoons die ik heb getest en het slaagt erin dat te doen met zeer weinig vervorming. Dit is de eerste keer dat ik een Redmi in de buurt zie komen van het high-end geluid van Samsung. Het heeft nog een weg te gaan, maar het komt in de buurt.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi note 12 pro calibration

Xiaomi was een van de eerste merken die amoledschermen gebruikte op instap- en middenklasse toestellen, daarna gingen ze terug naar LCD en nu zijn ze terug met amoled. Het scherm van de Redmi Note 12 Pro is op veel criteria een uitstekend scherm. Als je de standaardmodus kiest, krijg je een zeer eerlijke colorimetrie met een dE 0,97, wat een van de beste colorimetrieniveaus is die ik heb getest.

Met de standaardmodus blijft de telefoon vergrendeld in de REC709-kleurruimte. Dit is op zich geen probleem, tenzij je HDR-video's wilt bekijken. Om van een bredere kleurruimte te genieten, moet je de "intense" modus kiezen, die de kleurdekking uitbreidt tot DCI-P3 en superieure kleurweergave biedt. Het enige negatieve aan deze kleurruimte is dat het beeld kouder wordt en de kleurweergave slechter.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid van 475 cd/m² gemeten en kon het scherm niet hoger duwen, zelfs niet wanneer ik de zonnemodus gebruikte en het scherm overspoelde met licht. Dit betekent ofwel dat de helderheid inderdaad beperkt is of dat de lichtsensor niet aan de voorkant zit. Met dit niveau van helderheid kunt u de telefoon vrijwel overal gebruiken, maar in direct zonlicht zult u het scherm uit de buurt van direct licht moeten houden, omdat de leesbaarheid dan minder is.

Contrast

Ik heb een oneindig contrast gemeten, wat echt zwarte zwarten oplevert. Ik behaalde ook een uitstekend gamma van 2,19 met zeer weinig afwijking op alle grijzen, ik heb slechts 2 waarden boven een dE van 2.

Het scherm van de Redmi Note 12 Pro is dus een uitstekend scherm met misschien een kleine zwakte wat betreft helderheid, te controleren in gebruik afhankelijk van de positie van de lichtsensor.

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Ik gebruik MIUI al geruime tijd, dus ik heb geen leercurve nodig om me aan te passen aan de bijzonderheden ervan. Ik denk dat MIUI de laatste jaren veel vooruitgang heeft geboekt in de goede richting, het is bijna vergelijkbaar met Samsung's One UI. Er is echter één ding dat niet de goede kant op is gegaan, en dat zijn de standaard geïnstalleerde apps. Ik heb me nooit echt gestoord aan de aanwezigheid van standaard geïnstalleerde apps, maar ik denk dat Redmi te ver gaat.

Als ik een telefoon voor het eerst opstart, verwacht ik een startscherm met het absolute minimum zodat ik het aan mijn behoeften kan aanpassen. Redmi pusht zijn apps nu zo veel dat het startscherm letterlijk vol staat met apps die ik niet wil gebruiken. Ik eindig met 12 pictogrammen op het startscherm, waarvan ik er 8 nooit zal gebruiken. Deze bereidheid om hun apps te pushen is contraproductief en zal het tegenovergestelde van het gewenste effect hebben.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Redmi Note 12 Pro

Vergelijk Redmi Note 12 Pro met de anderen

Test / beoordeling conclusie


De Xiaomi Redmi Note 12 Pro komt in een hogere prijsklasse dan de vorige generatie en hoewel alle prijzen van alle telefoons omhoog zijn gegaan, hoopte ik nog steeds enkele nieuwe functies te vinden en gelukkig deed ik dat.

Wat me eigenlijk motiveerde om deze telefoon in de eerste plaats te kopen, was de Sony IMX 766-camerasensor die ik op de OnePlus Nord 2T heb kunnen testen. Deze keuze markeert een breuk in de Redmi reeks omdat het jaren geleden was dat Redmi dezelfde Samsung sensor had gebruikt in de meeste van haar mid-range toestellen. Sinds de Redmi Note 7 Pro heb ik geen Sony-sensor meer gezien in een Redmi Pro. Deze sensor is aantoonbaar een van de beste in deze prijsklasse, ik heb hem vergeleken met de 108 megapixel Samsung sensor of de 64 megapixel Omnivision sensor, de constatering is vrij duidelijk, de Sony overtreft ze allemaal.

De foto is niet het enige nieuwe aan deze telefoon, er is ook gekozen voor een Mediatek Dimensity CPU die de prestaties van deze telefoon naar een veel hoger niveau tilt dan de vorige generatie. Dit maakt van deze Redmi geen gamer telefoon maar het prestatieniveau is voldoende om de meeste games in goede omstandigheden te spelen, meer veeleisende toepassingen schrikken ook niet af. Deze prestatiewinst is ook voelbaar in alle dagelijkse gebaren, als je geen gamer bent zul je er ook van profiteren. Een prestatiewinst gaat meestal gepaard met een achteruitgang van de autonomie, maar dat is bij deze telefoon niet het geval, ik heb het vermogen per verbruikte watt gemeten en deze telefoon is een van de beste die ik heb getest. De telefoon wint aan prestaties en behoudt daardoor een goede batterijduur.

Het scherm is duidelijk een ander sterk punt van deze telefoon, het heeft een grote kleurdekking, goede kleurafstemming en kan automatisch schakelen tussen frequenties zonder tussenkomst van jou. De Redmi reeks gebruikt al een paar jaar amoled schermen en dit is een goed niveau van volwassenheid in schermkwaliteit.

De Redmi Note 12 Pro gebruikt een geluidschip dat ik in andere telefoons heb getest, maar het geluid dat deze telefoon produceert is krachtiger dan wat ik tot nu toe heb getest. Het geluid is krachtig met zeer weinig vervorming en een goede getrouwheid over de meeste frequenties.

Deze telefoon heeft natuurlijk niet alleen zijn goede punten, ik vond ook een paar minpunten. De meest duidelijke is de aanwezigheid van allerlei ongewenste applicaties in de telefoon vanaf het begin. Ik ben MIUI gewend, maar ik vind dat Redmi iets te ver gaat. Vanaf de eerste keer dat ik de telefoon opstartte, was mijn startscherm gevuld met applicaties die ik niet nodig heb. Ik merkte ook dat de nauwkeurigheid van het GPS-signaal er een beetje naast zit en dat de 4k-videostabilisatie er niet in slaagt om trillingen volledig op te vangen.

De Redmi Note 12 Pro kost dus meer, maar biedt je wel een aantal interessante nieuwe functies. Ik zie twee alternatieven met de OnePlus Nord 2T die ik ook getest heb, deze OnePlus is een iets meer premium telefoon en hoewel hij waarschijnlijk meer kost dan de Redmi is het in veel opzichten een betere telefoon. Het andere alternatief is de Samsung Galaxy A34 die beter is dan de Redmi, een betere afwerking biedt maar zijn camera is niet zo goed als die van de Redmi.

Sterktes

Schermkwaliteit
Fotokwaliteit overdag
Netwerkgevoeligheid
Wifisnelheid
Prijs/prestatieverhouding
Batterijlevensduur
Vermogensprestaties
Geluidskwaliteit

Zwaktes

GPS nauwkeurigheid
Ongewenste toepassingen
Slechte 4k stabilisatie

Alternatieven voor dit product

OnePlus Nord 2T
Samsung Galaxy A34


Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Black Shark 4 Pro : review / test
De Black Shark 4 Pro is de nieuwste toevoeging aan Xiaomi's reeks van gamersmartphones. Deze telefoon heeft een sterke visuele identiteit en niets lijkt in de weg te staan.
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen