Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Redmi Note 11 : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Testvideo
Prijs Redmi Note 11
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie

Smartphones Reviews

Redmi Note 11 : test / review


Gepubliceerd op: 26-01-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Ik heb het Redmi-assortiment getest sinds de Redmi Note 5, dus ik heb er veel getest sinds die eerste telefoon. Het Redmi Note-assortiment lijkt een cyclus te hebben waarbij de ene generatie slechts een kleine evolutie lijkt van de volgende generatie en soms maakt het Redmi Note-assortiment een grotere sprong voorwaarts. Het vorige model, de Redmi Note 10, maakte een grote sprong voorwaarts door de lat erg hoog te leggen ten opzichte van de concurrentie. Deze Xiaomi Redmi Note 11 zou dus een lichte evolutie moeten zijn, maar een lichte evolutie is niet per se een negatieve zaak, want Xiaomi is er tot nu toe altijd in geslaagd om het beter te doen dan de anderen met een lagere prijs.

Testvideo

Als je de voorkeur geeft aan het videoformaat, heb ik een video gemaakt die in grote lijnen vat de inhoud van deze test samen:
youtube previewyoutube preview


Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Redmi Note 11

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 11 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

19 januari 2022: ontvangst van de telefoon in preview
26 januari 2022: officiële lancering van de Redmi Note 11

Waarom deze telefoon?

Ik test systematisch alle Redmi Note, want bij het testen van telefoons is dit assortiment een van de producten die je absoluut moet testen. Elke generatie Redmi verkoopt miljoenen exemplaren en soms weet Xiaomi in een paar uur een paar miljoen exemplaren te verkopen. Dit is waarschijnlijk ook het geval voor sommige nieuwe Samsung- of Apple-modellen, maar het grote voordeel van de Redmi is de prijs.

Xiaomi heeft in de loop van de tijd veel dingen getest met de Redmi, gaande van een heel eenvoudig ontwerp tot soms meer fantasievolle keuzes zoals de Redmi Note 9, de Redmi Note 11 speelt eerder in een elegante soberheid die zichzelf geeft een mid-range lucht zonder de prijs op te blazen. Xiaomi heeft technische keuzes gemaakt die me een beetje verbazen voor dit nieuwe model en in een wereldwijde context waar een tekort aan bepaalde componenten de prijzen opdrijft, zal de Redmi Note 11 ongetwijfeld zijn plaats vinden dankzij zijn prijs in plaats van zijn nieuwigheden van een technisch standpunt.

Uitpakken

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
De verpakking van de Redmi Note 11 volgt dezelfde trend als alle telefoons van het merk, de dozen zijn bijna allemaal even groot en bevatten allemaal hetzelfde. De doos bevat de telefoon, een transparante siliconen beschermhoes, een handleiding, een naald voor de simlade, een oplader en een USB type C-kabel.

Eerste configuratie

Het instellen van een telefoon is niet spannend, vaak gewoon de instructies volgen en binnen een paar minuten is je telefoon klaar voor gebruik. De eerste verrassing bij deze telefoon is dat MIUI 13 vanaf het begin verschijnt. Dit is de eerste telefoon met MIUI 13 die ik heb getest. De configuratie van de telefoon is niet anders dan die van MIUI 12.5, ik merkte niet echt verschil, Xiaomi probeerde alle Google-schermen te vervangen door een meer grafische interface. Xiaomi gaat ook een stap verder door elke keer te proberen je te misleiden om hun cloudservice te gebruiken en met elke generatie vinden ze nieuwe trucs om je aan te melden. Het maakt niet uit, de Xiaomi-cloud is een goed product, alleen heb ik hem niet nodig omdat ik al een cloud heb bij Google en Amazon.

Afwerking

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 9
Zoals ik hierboven schreef, is deze 11e generatie op weg naar een sober en elegant ontwerp. Ik heb de grijs/antracietkleurige versie getest en hoewel deze telefoon grotendeels van plastic is gemaakt, geeft dit soort kleur hem een beetje een metaalachtige look. De textuur is een beetje mat en in tegenstelling tot glazen oppervlakken vallen vingerafdrukken minder op en is de telefoon minder glad.

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 22
Het scherm beslaat ongeveer 83% van de beschikbare ruimte, wat een gemiddelde bezettingsgraad is. De selfiesensor bevindt zich in het midden van het scherm, hij is niet groot of klein, hij is gemiddeld. Bezels zijn rondom het scherm zichtbaar, maar het is hetzelfde als op de meeste telefoons in deze prijsklasse.

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 20
De volume- en ontstekingsknoppen bevinden zich aan de rechterkant op een vrij gebruikelijke plaats, de ontstekingsknop wordt ook gebruikt om de telefoon te ontgrendelen dankzij de sensorvoetafdruk. De knoppen zijn vrij discreet en ook erg dun.

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 21
Hierboven bevindt zich een audio jack-connector, een luidspreker, een infraroodzender en een geluidssensor.

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 19
Hieronder vinden we een zeer klassieke configuratie met de USB type C-poort, een luidspreker en een andere sensor voor het geluid.

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 18
De simlade zit aan de linkerkant en je moet de naald ver genoeg duwen om hem te openen. Ik dacht ook dat ik te ver was gegaan maar het is vanwege de lengte van de simlade dat je zo ver moet gaan, deze biedt plaats aan twee simkaarten en een geheugenkaart.

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 17
Het fotoblok valt een beetje op, maar ik vind dat het Redmi-assortiment aan deze kant is verbeterd, omdat bij eerdere generaties het optische blok veel beter zichtbaar was aan de achterkant.

Ik vind dat deze Redmi Note 11 ondanks het gebruik van plastic een goed afwerkingsniveau heeft, het ontwerp is vrij sober en elegant. De grijze kleur geeft het een meer metallic look en de textuur geeft het een goede grip.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Redmi Note 11 bestaat in verschillende versies en de eerste die op de markt wordt gebracht is de Chinese versie. De kenmerken van de Chinese versie liggen erg dicht bij die van de Poco M4 Pro, dus ik verwachtte dezelfde kenmerken in deze Redmi Note 11 te vinden in de globale versie, maar dat is helemaal niet het geval. Ik ben ook bang dat dit de potentiële koper in verwarring zal brengen, want zelfs als deze telefoons dezelfde naam hebben, zijn het nogal verschillende producten. De versie die ik heb getest is daarom een Redmi Note 11 in globale versie die draait op een Qualcomm-architectuur.

De Redmi is uitgerust met een Snapdragon 680-processor die iets lagere instapprestaties biedt dan de vorige reeks. Kopers van dit soort producten zijn waarschijnlijk niet op zoek naar prestaties, maar een stapje terug doen zit niet in de gewoontes van Xiaomi. Deze processor wordt vergezeld door een Adreno 610 GPU die ook noodzakelijkerwijs op het instapniveau is.

Deze Qualcomm-architectuur omvat ook het gebruik van een Snapdragon X11-modeminterface die beperkt is tot 4G en een downloadsnelheid biedt van 390 Mbps (met 150 Mbps upload). Ik ga er vanuit dat er later een 5G-versie uitkomt zoals bij de vorige generatie het geval was.

Voor wifi vind ik de WCN3990-chip die ook wordt gebruikt op duurdere modellen, dus wifi-prestaties zullen waarschijnlijk goed zijn.CPU / GPU PrestatieZoals ik in de vorige paragraaf beschreef, is deze telefoon uitgerust met een Snapdragon 680 en een Adreno 610. Dit zijn instapcomponenten die hun plek hebben in dit soort telefoons, dus zoek hier niet naar prestaties. Het zijn vooral de games die door deze keuze worden beïnvloed, want voor dagelijks gebruik is dit prestatieniveau ruim voldoende.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 233.000 punten met Antutu, ik kreeg een score van 225.000 punten met de vorige generatie. De prestatiewinst is dus niet echt zichtbaar maar het kan zijn dat deze processor zuiniger is, dit zal blijken uit de batterijtesten. Deze score laat zien dat het met geheugen is dat dit model zich onderscheidt van zijn voorganger met 67.000 punten waar ik 48.000 punten had behaald met de Redmi Note 10.

Prestaties zijn nooit de troef geweest van het Redmi Note-assortiment, moeten degenen die op zoek zijn naar prestaties in dezelfde prijsklasse naar het merk Poco kijken. Dit gebrek aan prestaties is echter vrij relatief, want de Redmi Note 11 zal perfect voldoen aan de behoeften van een bevolking die op zoek is naar een telefoon die niet te duur is, concurrenten doen het sowieso niet beter.

De temperatuur van de telefoon is tijdens de Antutu-test slechts 2,9°C gestegen, dus de processor lijkt niet erg warm te worden en/of de warmteafvoer doet zijn werk naar behoren.

Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.Nog niet beschikbaar / getest

Netwerkprestatie

Zoals ik hierboven schreef, is deze versie van de Redmi Note 11 beperkt tot 4G. Er zijn andere versies van deze Redmi Note 11, dus je moet controleren welke het is voordat je het koopt. Deze versie gebruikt de codenaam "2201117TG".

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeDe gevoeligheid van het 4G-netwerk heb ik gemeten door meer dan 1200 metingen uit te voeren. Ik kreeg een uitstekend signaal van -91,32 dBm met de Redmi Note 11 waar mijn sonde een gemiddeld signaal van -92,5 dBm kreeg. Het verschil is niet groot, maar ik heb niet veel telefoons getest die het beter kunnen dan de sonde, dus dat is een redelijk goed resultaat. Ik ben een beetje verbaasd omdat deze telefoon waarschijnlijk een Snapdragon X11-modem gebruikt zoals de Poco M3 Pro en OnePlus Nord N100, ik had met beide telefoons redelijk gemiddelde resultaten behaald. We zien in de volgende grafiek dat de Redmi de sonde domineert op 100% van de metingen.
redmi note 11 4G performance


Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Deze telefoon is voorzien van een wifi chip die ik heb getest in andere telefoons die goede resultaten hebben opgeleverd, dit is ook het geval bij deze telefoon. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -18dBm bij de router en -63dBm op afstand. Ik heb ook de signaalstabiliteit gemeten door de telefoon op mijn router te leggen en ik krijg een signaalniveau onder -10dBm (dat is een uitstekende score) en het signaal blijft perfect stabiel.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 11 is uitgerust met een Qualcomm GPS-chip en zoals gewoonlijk krijg ik met dit soort chip een nauwkeurigheid van 3 meter buitenshuis, het is me nog nooit gelukt om een betere score te behalen. Dit niveau van precisie is voldoende om correcte lokalisatie mogelijk te maken met een navigatie-applicatie zoals Google Maps, de applicatie kan correcties toepassen om u op de juiste plaats te lokaliseren. De eerste fix van de GPS daarentegen duurde vrij lang maar toen ik deze etappe gepasseerd was, hoefde ik niet meer te wachten.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Ik heb de oplaadtijd gemeten met een Ugreen 100W snellader en het kostte me 69 minuten om de batterij op te laden van 1 naar 100%. De snelle lading van 33 W van de Redmi Note 11 maakt hem tot de snelste in deze prijsklasse. In de volgende grafiek zien we dat de laadsnelheid helemaal niet lineair is, het duurt slechts 12 minuten om 20% te laden, maar de laatste 20 procent duurt 25 minuten. Vanaf 80% vertraagt het opladen sterk.
redmi note 11 battery charging


Met de helderheid van het scherm op 100% kreeg ik een batterijduur van 592 minuten, het is een batterijduur die vrij gelijkaardig is aan die van de Poco M4 Pro en Redmi 10 die waarschijnlijk hetzelfde gebruiken batterij. Het verbruik is vrij lineair zoals te zien is in de volgende grafiek.
redmi note 11 battery discharging 100
Als ik de helderheid verlaag tot 50%, neemt de autonomie toe tot 1376 minuten. Het is een comfortabel niveau van autonomie, maar ligt iets onder het gemiddelde voor telefoons met dezelfde batterijcapaciteit. Het scherm stelt dan ook meer eisen aan deze telefoon.
redmi note 11 battery discharging 50


De autonomie van de Redmi Note 11 is daarom goed zonder buitengewoon te zijn, de batterij zou bij normaal gebruik 2 dagen mee moeten gaan.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Deze telefoon is voorzien van twee Samsung sensoren aan de achterkant, allereerst is er de 50 miljoen pixel Samsung S5KJN1 die ik ook terugvind in de Redmi 10 of de Poco M4 Pro. Verder is er de 13 miljoen pixel Samsung S5K3l6 voor het ultragroothoekgedeelte en zijn er nog drie sensoren voor diepte, portretten en macro (Omnivision en Galaxycore).

Ik heb de Samsung-hoofdsensor in twee andere telefoons getest en dit type sensor produceert slechtere foto's dan de Sony-sensor van de Redmi Note 10. De Samsung-sensor is waarschijnlijk compacter dan de Sony, maar dit gaat ten koste van de kwaliteit. Ik ken de ultragroothoeksensor die in deze telefoon wordt gebruikt niet, dus ik ben benieuwd wat Xiaomi heeft gemotiveerd om de Sony IMX 355 te vervangen, die goed werk deed in een grote meerderheid van hun vorige modellen.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Hoofdsensor: Samsung S5KJN1
xiaomi redmi note 11 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1
De meeste camera's die ik in de studio test, produceren te donkere foto's en deze Samsung-sensor is geen uitzondering op de regel. Het probleem kan worden opgelost door de handmatige modus te gebruiken, soms duurt het slechts een of twee inkepingen om een goede belichting te vinden. Het is vrijwel hetzelfde probleem op alle telefoons, dus daar zal ik niet bij stilstaan. De scherpte in het centrum is daarentegen best goed, de letters op de kubus zijn op 100% goed leesbaar en ik zie geen spoor van slijpbehandeling. De colorimetrie wordt beïnvloed door de onderbelichting, de technische test moet uitwijzen of dit klopt. Ik zie wat ruis en sporen van compressie op de gladde oppervlakken.

xiaomi redmi note 11 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 32
Op deze foto heb ik de indruk dat de kleuren te warm zijn, vooral als we dezelfde foto vergelijken die gemaakt is met de secundaire sensor. De scherpte in het centrum is goed, het laat toe om de kleine lettertjes van de Canadese noot te lezen, de scherpte in de periferie neemt iets af maar het heeft niet veel invloed op de kwaliteit van het beeld. Ik zie hier ook compressie en ruis als ik verder inzoom dan 100% maar dat is niet zichtbaar als ik naar het beeld kijk op een klein scherm.

Secundaire sensor: Samsung S5K3l6
xiaomi redmi note 11 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 16
Deze sensor is een ultragroothoeksensor en dit is te zien aan de aanzienlijke vervorming van het beeld voor objecten in de buurt van de sensor. De foto is iets beter belicht dan met de hoofdsensor maar de scherpte is daarentegen veel minder goed en dat zal ook op de volgende foto te zien zijn. Kleurverwerking lijkt getrouwer dan bij de hoofdsensor.

xiaomi redmi note 11 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 31
Mijn eerste indruk van de kleuren lijkt te worden bevestigd met deze nieuwe foto, de colorimetrie lijkt nauwkeuriger met deze sensor omdat de hoofdsensor foto's produceert met een meer uitgesproken gele tint . De scherpte is minder goed, de kleine letters van het Canadese biljet zijn niet meer leesbaar, het gaat verloren in een wirwar van pixels. Lawaai is ook erg aanwezig. Dit is helaas bij alle sensoren van dit type het geval.Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Hoofdsensor: Samsung S5KJN1

Ik heb deze sensor getest in de Poco M4 Pro en de resultaten van deze test bevestigen mijn methodologie omdat ik ongeveer dezelfde resultaten heb verkregen met de Redmi Note 11

Scherpte in het centrum: goed
Scherpte in de periferie: 55% verlies aan scherpte (ik had ook 55% behaald met de Poco M4 Pro)
chromatische aberratie: geen (zelfde als Poco)
Perifere chromatische aberratie: licht (zelfde als Poco)
Dynamisch bereik: gemiddeld (zelfde als Poco)
Kleurgetrouwheid: ik heb een dE van 13,97 (iets minder op de Poco)
Vervorming: zeer laag

De evaluatietechniek bevestigt mijn subjectieve waarneming. Deze Samsung sensor levert prima foto's voor een telefoon in deze prijsklasse. Het vorige model was uitgerust met een Sony IMX 582-sensor die foto's van hogere kwaliteit produceert met een betere scherpte en kleurbeheer.

Secundaire sensor: Samsung S5K3l6

: laag
Randscherpte: 31% verlies aan scherpte
Chromatische aberratie in het centrum: licht
Chromatische aberratie in de periferie: bovengemiddeld
Dynamisch bereik: laag
Kleurgetrouwheid: ik heb een dE van 15,57
Vervorming: gemiddeld

Scherpte is duidelijk het zwakke punt van dit soort sensoren, dit wordt hier nogmaals bevestigd. Het gebrek aan scherpte lijkt veel op de Sony IMX 355 die Xiaomi installeerde in de meeste telefoons die in 2021 werden verkocht. Aan de andere kant was ik verrast door de colorimetrie, ik dacht dat het beter zou zijn dan die van de hoofdsensor, maar ik heb fout was, is het tegenovergestelde. Ik merk echter op dat op de rode en de gele getrouwheid beter is, het is ongetwijfeld datgene dat me heeft misleid. Deze ultragroothoeksensor is daardoor minder goed dan de Sony IMX 355 van het vorige model.

Buiten fotokwaliteit

Hoofdsensor: Samsung S5KJN1

redmi note 11 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 11
Deze buitenfototest werd in januari rond het middaguur genomen, de lucht was licht bewolkt maar de helderheid was overvloedig, dit zijn daarom goede omstandigheden om foto's te maken. Ik heb eerst zonder enige hulp in de automatische modus geschoten en vervolgens de AI-, HDR- en pro-modi getest om de verschillen te beoordelen. Deze eerste foto is gemaakt zonder AI of HDR. Het eerste dat me opviel was de blauwe verzadiging, het blauw is erg verzadigd en als ik de AI-modus gebruik is het resultaat nog meer uitgesproken. Esthetisch gezien vind ik het best mooi, maar deze overvloed aan blauw weerspiegelt niet de werkelijkheid. De scherpte op de voorgrond is correct maar er is een aanzienlijk verlies aan detail in de achtergrond van het beeld. Dit is niet te zien op een telefoonscherm. Het licht is warm, dit komt overeen met de werkelijkheid maar deze sensor heeft de neiging om warmere beelden te produceren ook als het licht zich er niet voor leent. Het dynamisch bereik is gemiddeld.

Hier is een voorbeeld met AI-modus:
redmi note 11 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 12
Met AI-modus wordt het blauw verder geaccentueerd tot het punt dat de foto volledig onrealistisch wordt, ik niet raden dus aan om het niet te gebruiken. Aan de andere kant maakt HDR het mogelijk om schaduwgebieden te herstellen zonder al te veel schade aan te richten.

redmi note 11 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 38
Hier is nog een foto genomen vanuit een andere hoek voor het licht, we zien weer een te uitgesproken blauw. De scherpte aan de periferie had iets meer uitgesproken mogen zijn, de basten zijn niet super gedetailleerd.

Ik kan niet zeggen dat de kwaliteit van de foto's geproduceerd door deze sensor slecht is, ik denk alleen dat de kwaliteit een beetje achteruit is gegaan in vergelijking met de vorige generatie die een Sony-sensor gebruikte. Het verschil zal niet al te opvallend zijn als je niet inzoomt, het meest zichtbare is de overvloed aan blauw.

Secundaire sensor: Samsung S5K3l6

redmi note 11 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 15
Op dit soort landschappen is de ultragroothoeksensor ondanks zijn technische zwakheden het beste tot uitdrukking brengt. Er is hier geen dominantie van blauw, de kleuren zien er natuurlijker uit dan bij de hoofdsensor, maar aan de andere kant heeft de verwerking van de lucht de controle volledig verloren. De takken die in contact staan met de lucht zijn omgeven door een lichtblauwe spookachtige halo. De scherpte is vrij laag en de foto maakt veel ruis (ondanks de 50 ISO).

Hier zijn enkele andere foto's die u in staat moeten stellen een mening te vormen over de fotokwaliteit van deze telefoon:


Test foto / nacht

redmi note 11 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 5
Telefoons op instapniveau produceren niet vaak goede nachtopnamen, maar het Redmi-assortiment wist me te verrassen omdat ik een aantal geweldige nachtopnamen had gemaakt met de Redmi Note 7. Het werd erger. is helaas in de loop van de tijd verslechterd omdat zelfs met een nachtmodus kan de Redmi Note 11 de prestatie van de Redmi Note 7 niet herhalen. De kwaliteit van nachtfoto's is vrij gemiddeld, digitale ruis is erg aanwezig en te veel smoothing zorgt ervoor dat veel details verloren gaan.

redmi note 11 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 8
De ultragroothoeksensor doet het niet beter, maar als ik hem vergelijk met andere sensoren van dit type, vind ik dat hij het beter doet dan gemiddeld, de foto's niet helemaal donker. Aan de andere kant is de digitale ruis goed zichtbaar en is de afvlakking te uitgesproken.

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 11 kan fotograferen in 1080p en 60fps, de 4k-optie is niet beschikbaar. De stabilisatie is niet erg effectief omdat de schokken van voetstappen niet erg goed worden gedempt, de video gaat een beetje alle kanten op. Het is vrij zeldzaam om videostabilisatie op instapniveau te vinden, dus dit resultaat verbaast me niet.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
Ik heb deze video gemaakt in 1080p en 60fps, de telefoon biedt niet de mogelijkheid om in 4k te filmen, het is jammer omdat dit de kwaliteit van de video beïnvloedt. De vloeiendheid van de video is goed dankzij de 60 fps maar aan de andere kant is de scherpte niet goed als je hem op een groot scherm bekijkt. Dit is niet te zien op een telefoonscherm, maar als je deze video's op een pc-scherm met een goede resolutie bekijkt, zul je zien dat de video erg korrelig is.

Video low light

youtube previewyoutube preview
De video die overdag was gemaakt, had aangetoond dat de Redmi Note 11 geen spectaculaire scherpte voor de video bood, het is nog erger voor de nacht waar ik het gevoel heb dat de focus het decor niet haalt . De video is van begin tot eind gepixeld, digitale ruis is ook erg aanwezig. De Redmi Note 11 is dan ook geen kampioen voor nachtvideo/fotografie.

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

youtube previewyoutube preview

Muziek met externe speakers

De Redmi Note 11 produceert een redelijk fijn geluid in de hoge tonen, basgeluiden daarentegen ontbreken een beetje diepte met de externe luidsprekers. Het geproduceerde geluid is iets krachtiger dan gemiddeld.
Geluidskwaliteit tijdens gesprekken
Voor gesprekken produceert de Redmi een redelijk hoog geluid, maar zorgt voor duidelijke communicatie. Het luistervolume is hoger dan gemiddeld. Als ik naar de luidsprekermodus schakel, is het volume duidelijk hoger en iets boven het gemiddelde, het geluid is nog steeds hoog maar niet zo veel als bij de hoofdluidspreker.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
redmi note 11 frequency respons
Het geluid geproduceerd door de jack-uitgang is van goede kwaliteit, deze telefoon kan alle frequenties dekken zonder al te veel af te wijken van de norm. De frequentiedekking is zelfs beter dan op de Redmi Note 10s, hij wijkt af van de referentie in de hoge tonen maar het verschil is niet waarneembaar. De kracht van het geluid is gemiddeld en de vervormingen zijn zeer laag.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi note 11 screen calibration
Het scherm van de Redmi Note 11 is niet correct gekalibreerd uit de doos, u moet de kleurmodus wijzigen in standaardkleur om uitstekende colorimetrie te verkrijgen. Nadat ik deze wijziging had aangebracht, behaalde ik een dE van 0,91, een uitstekend niveau van colorimetrie dat high-end telefoons waardig is. De temperatuur van het wit is 6629k, wat het een licht blauwachtig uiterlijk geeft, maar bijna onzichtbaar voor het blote oog.Helderheid / Contrast

Het contrast van de Redmi is bijna oneindig doordat hij gebruik maakt van een goed amoled scherm, dit geeft prima diepte aan het beeld. De helderheid is zonder hulp rond de 400 cd/m² en als je de zonmodus gebruikt, zal de helderheid sterk genoeg zijn om het scherm onder de zon te lezen. Ik merkte echter een hoge reflectiviteit van het scherm op (spiegeleffect).

Biometrie

De vingerafdruksensor zit op de contactknop, deze sensor werkt erg goed en is best snel. 2D gezichtsherkenning is ook beschikbaar, in principe zou het beter moeten werken onder MIUI 13 maar ik merkte geen verschil.

Besturingssysteem


De Redmi Note 11 is de eerste telefoon die ik heb getest met MIUI 13, de meeste telefoons van dit merk die ik onlangs heb getest, hadden MIUI 12.5.

Wat is er nieuw?
- prestatieverbetering (+15% volgens Xiaomi)
- nieuwe live wallpapers
- verbeterde multitasking
- nieuwe functies om uw gegevens te beschermen
- nieuwe lettertypen
- documentwatermerken
- nieuwe widgets met uitgebreide compatibiliteit voor tablets met MIUI

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Redmi Note 11

Vergelijk Redmi Note 11 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Redmi is er tot nu toe altijd in geslaagd om de concurrentie op het instapniveau te domineren door complete telefoons op de markt te brengen tegen een betaalbare prijs en daarom vroeg ik me, voordat ik de conclusie voor dit nieuwe model schreef, af wat de concurrentie zou kunnen bieden voor een vergelijkbare prijs.. Bij Samsung niets. Bij Apple niets. Bij Huawei niets. Bij Oppo niets. Ik zou zo kunnen doorgaan met de meeste grote merken. Het is duidelijk dat al deze merken telefoons op de markt brengen die kunnen concurreren met de Redmi Note 11, ze produceren zelfs veel modellen die het beter doen, maar elke keer duurder zijn. De grootste concurrent van Redmi is Redmi/Xiaomi/Poco!

Ik vond de Redmi Note 10 erg leuk, het was voor mij verreweg de beste telefoon rond de € 200. Dus ik vroeg me af of dit nieuwe model het nog beter zou doen en mijn antwoord is ja voor bepaalde criteria en nee voor andere criteria. De Redmi Note 11 steekt qua afwerking iets beter uit dan het vorige model, een iets beter gekalibreerd scherm, betere netwerkgevoeligheid, betere wifi-gevoeligheid, iets hogere prestaties. De verschillen met het vorige model zijn niet gigantisch maar wel heel reëel.

Het is op de foto waar ik vind dat de Redmi Note 10 het beter doet, de "oude" Sony-sensor die al 3 jaar geleden werd gebruikt, produceert scherpere foto's en eerlijker dan dit nieuwe model waar ik hebben te veel blauwe accenten en minder scherpte dan het vorige model. Dit verzwakt de Redmi Note 11 niet teveel in vergelijking met andere merken maar ik constateer een achteruitgang ten opzichte van het vorige model

Wordt deze Redmi Note 11 een succes? Hoogstwaarschijnlijk omdat zelfs als het verschil met het vorige model niet gigantisch is, het enkele discrete verbeteringen met zich meebrengt waardoor het assortiment kan evolueren terwijl het een voorsprong op de concurrentie behoudt.

Xiaomi heeft besloten hard toe te slaan met deze nieuwe Redmi Note 11 door hem te lanceren voor een prijs van 159 $. Voor deze prijs vind je niets beters. De hoeveelheden zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Beperkte aanbieding: Redmi Note 11 vanaf $159

De lancering van de Redmi Note 11 gaat gepaard met de lancering van de Redmi Note 11s met ook een introductieaanbieding: Redmi Note 11s vanaf € 229


Sterktes

- uitstekend scherm (colorimetrie, contrast, helderheid, 90hz,...)
- goede gevoeligheid voor het 4G-netwerk en wifi
- goed luistervolume voor oproepen
- goede prijs/ prestatieverhouding
- laadsnelheid batterij

Zwaktes

- colorimetrie van foto's
- scherpte van video's (1080p beperking)
- gebrek aan diepte van geluid door luidspreker

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden