Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Xiaomi 11T
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit


Gepubliceerd op: 24-11-2021 / gewijzigd: 01-10-2023
Ik begon telefoons uit de T-reeks van Xiaomi te kopen door te beginnen met de Xiaomi Mi 9T, die twee jaar na de release nog steeds de concurrentie aankan omdat deze telefoon zo goed ontworpen was. De T-reeks ging een tandje hoger met de Mi 10T Pro, deze telefoon ging helemaal over fotokwaliteit, maar het ontbrak een amoled-scherm. Met de nieuwe generatie 11T en 11T Pro legt Xiaomi de lat nog hoger en deze nieuwe reeks is deze keer uitgerust met een amoled-scherm en een camera van 108 miljoen pixels.

De prijs van de T-reeks is ook gestegen omdat ik de Mi 9T Pro voor 300 € heb gekocht, terwijl de 11T Pro nu meer dan 500 € kost. Dus ik zal kijken of deze prijsverhoging terecht is en of de T-reeks Samsung nog kan doorstaan.

Website waar ik de Xiaomi 11T gekocht heb:
https://tidd.ly/3l6s...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Xiaomi 11T

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi 11T van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

19 november 2021: ik heb de Xiaomi 11T op RueDuCommerce.fr gekocht tijdens Black Friday-week
24 november 2021: ik heb de telefoon ontvangen, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Ik was niet van plan om de 11T te testen toen hij uitkwam, omdat hij te duur was en toen ik de opwaartse trend in prijzen zag, dacht ik dat ik hem nooit zou testen. Voor de eerste keer zou ik daarom de Xiaomi T-reeks hebben overgeslagen. Twee elementen deden me van gedachten veranderen, de eerste is een prijsdaling ter gelegenheid van Black Friday-week op RueDuCommerce.fr en de tweede is dat ik een voucher had bij RueDuCommerce die binnenkort zou verlopen.

Ik heb altijd genoten van de T-reeks en als de prijs niet zoveel was gestegen, had ik dit nieuwe model zonder aarzeling gekocht. De T-reeks staat voor prestaties, goede fotokwaliteit, goed vakmanschap en tal van andere goede dingen. Deze nieuwe versie corrigeert de fout van de vorige generatie door aan te bieden, met behulp van een amoled-scherm en de fotozijde, de 11T gebruikt de Samsung-sensor op 108 miljoen pixels die ook wordt gebruikt op de 11T Pro en de Redmi Note 10 Pro. De nieuwe generatie draait op een Mediatek-architectuur, dit zal waarschijnlijk resulteren in iets minder prestaties maar andere voordelen zoals een betere GPS-nauwkeurigheid.

Uitpakken

xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
In de loop van de tijd en de telefoons van de T-reeks die ik heb getest, zijn de dozen geëvolueerd en nu apart voor het merk Poco, standaardiseert Xiaomi zijn dozen tot het maximum. We vinden dan ook de gebruikelijke codes voor het formaat en de kleuren maar daar staat tegenover dat de inhoud net iets anders is. We vinden de telefoon en zoals gewoonlijk de handleiding, de transparante bescherming, de oplader en de USB-kabel, maar deze keer heeft Xiaomi een koptelefoon in de doos geplaatst, evenals een USB-adapter voor de koptelefoon. De oplader die in de doos wordt geleverd, is een oplader van 67 W, dus je hoeft geen extra oplader aan te schaffen om optimaal te profiteren van de laadsnelheid van de 11T.


Eerste configuratie

Het instellen van de Xiaomi 11T volgt hetzelfde proces als alle andere Xiaomi-telefoons die onder MIUI 12.5 zijn gelanceerd, ik merkte geen verschil met andere recent geteste telefoons. De schermen zijn hetzelfde met nog steeds deze poging om je aan te melden voor de Xiaomi cloud en er is nu ook een scherm voor Google Pay.

Afwerking

xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 8
De Xiaomi 11T volgt in grote lijnen de visuele identiteit van de vorige generatie met zijn achterkant met gespiegelde metalen reflecties. De achterkant is perfect glad, alleen onderbroken door een imposant fotoblok dat enkele millimeters uitsteekt, waardoor de telefoon niet plat op zijn rug kan worden gelegd. De sensor van 108 miljoen pixels neemt ruimte in beslag, dus die moet je ergens neerzetten. De achterkant is koel en glad, best aangenaam om aan te raken, maar je zult je tijd besteden aan het schoonmaken van de vingerafdrukken.
xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 28
Xiaomi heeft zijn grootste paneel op dit moment gekozen voor deze 11T, ik ben er bijna zeker van dat ik dit scherm al op een andere telefoon van het merk moest testen, met de schermtest kunnen we zien of ik gelijk heb . Het scherm is een 6,67 inch amoled-scherm met een resolutie van 1080x2400 pixels die 85% van de beschikbare ruimte inneemt. Het is nog geen schermvullende beleving maar we naderen het, de grenzen zouden daar ongetwijfeld dunner zijn voor een telefoon van deze prijs. De selfie-sensor is in het midden geplaatst, hij neemt niet veel ruimte in beslag, maar nogmaals, voor deze prijs had ik een meer discrete sensor verwacht.
xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
Hierboven bevindt zich een infraroodzender en een van de twee externe luidsprekers.
xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 16
Hieronder vinden we de andere externe luidspreker, de USB-poort en de SIM-lade die plaats biedt aan twee simkaarten in duplex-modus.
xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 21
Aan de zijkanten niets nieuws, we vinden de ontstekingsknop aan de rechterkant, deze is ook uitgerust met een vingerafdruksensor die vrij goed werkt. De volumeknoppen bevinden zich ook aan de rechterkant op de gebruikelijke plaats. De linkerrand is perfect glad omdat de simlade zich onder de telefoon bevindt.

De Xiaomi 11T heeft een goed afwerkingsniveau, we kunnen er bijna niets op aanmerken. Ik zie geen grote verandering met de vorige generatie, de prijs is daarentegen flink gestegen, dus het zal niet aan de kant van de afwerkingen zijn dat we een verklaring voor de prijsstijging zullen moeten zoeken.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de 8GB / 128Gb-versie van de Xiaomi 11T getest, wat ook de versie is die de lat qua RAM erg hoog legt. Deze telefoon draait onder een Mediatek-architectuur voor de CPU, GPU, wifi en GPS. Ik vind de gebruikelijke versnellingsmeter, magnetometer en gyroscoop, ik zie ook een barometer in de technische kenmerken.

Het scherm gebruikt een standaardfrequentie van 60 Hz, maar kan worden geconfigureerd tot 120 Hz, het ondersteunt ook een breed gamma, DolbyVision, HDR10 en HLG. De hoofdcamera is een Samsung S5khm2 die ook te vinden is in de Redmi Note 10 Pro, de groothoeksensor is de gebruikelijke Sony IMX 355, deze is aanwezig in bijna alle Xiaomi-telefoons die in 2021 worden verkocht.CPU / GPU PrestatieDe Xiaomi 11T is uitgerust met een Mediatek Dimensity 1200 processor, deze processor heb ik nog niet getest maar zou goede prestaties moeten gaan leveren aangezien hij meer in de top van het Mediatek assortiment zit. Voor het grafische gedeelte is deze telefoon gebaseerd op een ARM Mali G77 wat ook een high-end GPU is die ik al heb getest op de Samsung Galaxy S20. Deze smartphone is dan ook goed uitgerust om bovengemiddelde prestaties te leveren en ook al is hij niet de krachtigste op de markt, hij zou toch een hoog prestatieniveau moeten bieden.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 527.127 punten op Antutu, dit plaatst deze telefoon bovenaan de tafel, maar voor een vergelijkbare of lagere prijs doen andere telefoons zoals de Poco F3 of Realme GT het beter. Dit doet natuurlijk niets af aan de prestaties van de 11T, maar als je op zoek bent naar het beste prijs / prestatie-compromis, is deze telefoon een beetje te duur. Voor het grafische gedeelte krijg ik een score die erg lijkt op de Samsung Galaxy S20 en het is normaal omdat het hetzelfde materiaal is, maar ik had een betere optimalisatie verwacht.

De Xiaomi 11T biedt daarom zeer goede prestaties waardoor je elke game of applicatie kunt gebruiken zonder concessies te doen.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De Xiaomi 11T zit aan de top van gameprestaties, dus je kunt elke game spelen zonder concessies te doen aan de graphics. Het amoled-scherm met een weergavefrequentie van 120 Hz en een samplefrequentie van 240 Hz zullen ook uw game-ervaring verbeteren.

Netwerkprestatie

Deze telefoon is compatibel met 13 5G-frequenties en 23 4G-frequenties, dus hij is compatibel met alle frequenties die in Europa worden gebruikt en u zou hem in veel landen buiten Europa kunnen gebruiken.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeIk heb 1576 metingen gedaan om de signaalkwaliteit van de Xiaomi 11T te beoordelen en ik kreeg een gemiddeld signaal van -92.003 dBm terwijl ik op dit moment een gemiddeld signaal van -92.305 dBm kreeg met de sonde. Deze telefoon krijgt dus een beter signaal dan de sonde, dit komt maar heel zelden voor, dus deze score is een van de beste scores die ik heb behaald. Naast een goede netwerkgevoeligheid heeft deze telefoon op alle metingen een zeer stabiel signaal weten te houden, ik heb slechts een afwijking van 1 dBm gemeten. In de volgende grafiek tonen de oranje punten de zeldzame keren dat de sonde het beter heeft gedaan dan de telefoon en de stabiliteit van de telefoon een bijna perfecte blauwe cirkel vormt.
xiaomi 11t network sensitivity


Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb 343 wifi-signaalmetingen uitgevoerd om de signaalstabiliteit en -sterkte te meten. Ik kreeg een zeer stabiel signaal met een variabele van maximaal 3 dBm over de gehele duur van de meting, het gemiddelde signaal werd vastgesteld op 24 dBm in de buurt van mijn router. Deze score is een redelijk gemiddelde score, de Consys_MT6893 wifi-chipset behoort niet tot de meest gevoelige. Metingen op afstand resulteren in een signaal van -68 dBm, wat ook een gemiddelde score is. Als ik aangeef dat een score gemiddeld is, wil dat nog niet zeggen dat deze score slecht is.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

youtube previewyoutube preview
Deze telefoon is uitgerust met een Mediatek GPS-chip die hem een goed niveau van GPS-precisie geeft, ik heb hier een nauwkeurigheidsniveau verkregen in de orde van 2 meter, het is iets beter dan de nauwkeurigheid van Qualcomm GPS-chips. Deze telefoon kan ook meerdere frequenties ontvangen: L1 / L5, E1 / E5a en B1.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Een van de sterke punten van deze telefoon is de oplaadsnelheid van de batterij. Met snel opladen van 67 W is dit waarschijnlijk een van de snelste telefoons die ik heb getest. Het kostte me 96 minuten om de batterij op te laden van 1% naar 100% en de oplaadsnelheid is erg snel, aangezien het 16 minuten duurt om tot 20% te komen. De snelheid daalt tot 90%, maar niet significant omdat de laatste 10 procent in 10-15 minuten wordt bereikt.
xiaomi 11t battery charging


Ik heb een autonomie van 476 minuten met de helderheid op 100%, het is niet genoeg voor een batterij van dit type, maar het zal waarschijnlijk later worden uitgelegd schermtest. Het scherm lijkt me erg helder en daarom erg energie-intensief, de grootte van het scherm zal een goede batterijduur met 100% helderheid niet bevorderen. Voor normaal gebruik (bijv.: berichten lezen, pagina's, ...), zal dit scherm het element zijn dat de meeste bronnen verbruikt, dus je moet de helderheid een beetje verlagen om de autonomie aanzienlijk te vergroten. Met de helderheid op 50% kreeg ik een batterijduur van 1204 minuten, dat is bijna 3 keer meer dan met de helderheid op 100%. De prestaties van de batterij zijn vrij lineair, ik zag geen verandering in het ritme in het verbruik van de batterij.
xiaomi 11t battery discharging
Samenvattend, de oplaadsnelheid is uitstekend, de autonomie bij 100% helderheid is niet erg goed, maar bij 50% wordt het geclassificeerd in het goede gemiddelde.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Xiaomi 11T is uitgerust met een Samsung S5KHM2 van 108 miljoen pixels als hoofdsensor, ik heb deze sensor al getest op de Redmi Note 10 Pro en ik was een beetje teleurgesteld over de colorimetrie. Ik hoop dat Xiaomi het probleem met dit model heeft opgelost. Deze sensor is ook aanwezig in de Poco X4, de Redmi Note 11 Pro of zelfs de Motorola Edge 20.

Het is ook uitgerust met een 8 miljoen Sony IMX 355 ultragroothoeksensor.pixels die In 2021 heb ik meer dan tien keer getest. Er is ook een Samsung macrosensor maar dit soort sensor is niet erg interessant op een telefoon. Voor selfies koos Xiaomi voor een Omnivision OV16A10-sensor.

De hoofdsensor van deze telefoon is daarom ook beschikbaar op telefoons tegen een veel lagere prijs, dus hier hoeven we niet te zoeken naar een reden die het prijsverschil zou verklaren.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Hoofdsensor: Samsung S5KHM2
xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 3
Voor deze eerste test heb ik zoals gewoonlijk een serie foto's gemaakt met de hoofdsensor met alle beschikbare standen (108 MP, HDR, AI, . ..). De foto hierboven is gemaakt in de 108 MP-modus. Foto's gemaakt in de studio zijn vaak te donker, dit keer niet. Hoewel de foto iets beter belicht had kunnen worden, is het resultaat correct. De colorimetrie is te warm en is op het eerste gezicht misschien niet zichtbaar, maar als je deze foto vergelijkt met de andere foto's in de galerij, zul je merken dat de andere foto's koeler zijn. Met de colorimetrietest kun je zien welk type instelling het beste resultaat biedt, maar ik had dit verschil al opgemerkt op de Redmi Note 10 Pro, dus geen verandering. De scherpte in het centrum is goed en we vinden dat de telefoon al het gewicht van de scherpte op de objecten in het centrum legt, het is vrij gebruikelijk.

xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 8
Deze foto geeft een beter beeld van de scherpte die deze sensor produceert. De scherpte in het centrum is goed, de Canadese noot is goed gedetailleerd, de kleine letters zijn perfect leesbaar. Deze scherpte lijkt aan de rand niet enorm achteruit te gaan, de kleine letters van de bankbiljetten aan de rand zijn nog goed leesbaar, ik constateer een klein verlies op het Hongaarse bankbiljet.

Secundaire sensor: Sony IMX 355
xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2
Met het risico mezelf te herhalen voor degenen die andere tests op mijn site hebben gelezen, deze Ultra -groothoeksensor doet het best goed voor een sensor van dit type, maar kan niet concurreren met de hoofdsensor. De vervormingen zijn aanwezig, de scherpte is niet uitmuntend maar de kleuren daarentegen zijn correct.

xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 9
Het effect op de scherpte is hier duidelijk beter zichtbaar, het Canadese bankbiljet is minder scherp dan bij de Samsung sensor en dit verslechtert aan de periferie. Ik heb hetzelfde gezien bij elke andere telefoon die deze sensor gebruikt, dus de 11T maakt hier geen verbetering.Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Samsung S5KHM2
Scherpte in het centrum: goed
Scherpte in de periferie: gemiddeld (ongeveer 50% verlies van het centrum)
Chromatische aberratie in het centrum: geen
Chromatische aberratie aan de periferie: geen
Dynamisch bereik: gemiddeld
Kleurgetrouwheid: ik behaalde een dE van 16,65, dit is een redelijk gemiddelde score die de subjectieve indruk bevestigt die ik had de te hete colorimetrie van de foto's
Vervorming: zeer zwak

Sony IMX 355
Scherpte in het centrum : zwak
Scherpte aan de periferie: 20% verlies van scherpte
Chromatische aberratie in het midden: zwak
Chromatische aberratie aan de periferie: gemiddeld
Dynamisch bereik: gemiddeld
Kleurgetrouwheid: ik heb een dE van 10,36, mijn metingen komen overeen met die van andere telefoons die dezelfde sensor gebruiken. Een score van 10 is bovengemiddeld.

De Samsung-sensor kan een sensor van 108 miljoen pixels zijn, maar dit garandeert geen technische getrouwheid van de foto's. Hoewel deze sensor niet slecht is, is hij hier uitgerust in een high-end telefoon, terwijl het een mid-range sensor is. Ik vind dat nogal jammer van Xiaomi, want er zijn sensoren van betere kwaliteit die hun plaats in deze telefoon hadden kunnen vinden. Vervorming: gemiddeld

Buiten fotokwaliteit

Samsung S5KHM2 hoofdsensor
xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 32
Als ik in de winter telefoons test, heb ik altijd hetzelfde probleem met het testen van het fotogedeelte. De dagen zijn veel korter, het licht is niet erg goed en we moeten nog een dag zien te vinden zonder regen. Ik had niet veel keus om in ideale omstandigheden naar buiten te gaan, het was bewolkt en de zon was niet erg aanwezig.

Hier zijn mijn observaties voor deze buitenfoto's:
- de belichtingstijd had iets langer mogen zijn, de foto's zijn iets te donker
- de colorimetrie is te warm
- de scherpte in het centrum is goed, het neemt af aan de periferie
- de dynamische pagina ziet er goed uit, ik heb geen gebieden met over-/onderbelichting

Buiten de belichtingstijd die beter had kunnen zijn, stoorde me het meest de te hete colorimetrie die de bomen een bruine tint geeft. De omstandigheden waren niet ideaal, maar voor een high-end telefoon denk ik dat Xiaomi een betere keuze had kunnen maken.

Als ik de pro-modus gebruik om een RAW-bestand uit te voeren, kan ik onder identieke omstandigheden een beter resultaat krijgen:
xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun pro

Sensor secundair
xiaomi 11t test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 31
Ik heb een foto gemaakt op dezelfde locatie om de twee sensoren te vergelijken. Deze Sony sensor doet het goed voor zo'n sensor en overtreft zelfs de Samsung in colorimetrie en dynamisch bereik. Het slaagt er echter niet in om de scherpte van de Samsung sensor te evenaren, de foto is niet zo gedetailleerd als de hoofdsensor. Als je je foto's alleen op je telefoon bekijkt, kan deze Sony-sensor onder bepaalde omstandigheden aantoonbaar concurreren met de hoofdsensor. Pas echter op dat u onderwerpen niet te dicht bij u neemt, omdat de vervorming erg belangrijk is.

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
De Xiaomi 11T is krachtig genoeg om video's te stabiliseren met 4K 30 fps. De stabilisatie is effectief en vangt de schokken van mijn stappen vrij goed op, het scherpstellen gaat niet altijd snel genoeg en de belichtingssprongen zijn zichtbaar. Stabilisatie zal daarom vooral effectief zijn bij goede lichtomstandigheden.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Xiaomi 11T kan filmen in 4k en 30 frames per seconde. De kwaliteit van de video die door deze sensor wordt geproduceerd, is goed, de scherpstelling is vrij snel en ik zie geen belichtingssprongen. Ik heb alleen de indruk dat de video een paar frames heeft verloren (vanwege variabele framerate?) Wat soms voor een kleine schok zorgt. De colorimetrie is te heet, het is hetzelfde als voor de foto's. Ook vind ik het hier jammer dat Xiaomi een mid-range sensor in een high-end telefoon heeft voorzien.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

youtube previewyoutube preview
De Xiaomi 11T produceert geluid van goede kwaliteit met zijn externe luidsprekers, de hoge tonen worden goed beheerst en de lage tonen worden goed weergegeven, zelfs als ze een beetje vermogen missen. Het volume dat door de externe luidsprekers wordt geproduceerd, is gemiddeld.

Voor oproepen is het volume met de hoofdluidspreker gemiddeld. De geluidskwaliteit bij het bellen is goed, er is duidelijk werk aan het geluid omdat dit soort gesprekken vaak te veel hoge tonen opleveren. Ik voel hier dat het geluid is verzacht. Door de externe luidspreker te gebruiken voor gesprekken is het mogelijk om boven de 60 db uit te komen, wat ook hier een gemiddelde waarde is.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
De 11T heeft geen jack-uitgang en als ik een usb-naar-jack-converter moet gebruiken, krijg ik geen goede resultaten voor mijn metingen, dus ik moet terugvallen op het goede oude subjectieve oordeel. De geluidskwaliteit is over het algemeen goed, maar het geluid is niet zo dun als in de topklasse Samsung, het verschil is niet enorm, maar als je van de ene naar de andere gaat, is het verschil merkbaar. De kracht van het geluid met de jack-adapter is niet buitengewoon, want zelfs met het volume op volle kracht is er nog ruimte. Aan de andere kant is het volume met bluetooth-koptelefoons veel krachtiger. Het geluid is best goed geregeld omdat ik met de jack adapter geen vervorming hoorde, bij de bluetooth koptelefoon was het op 100% van het volume iets minder het geval.

Ik weet niet welke audio-chipset in deze 11T wordt gebruikt, hoogstwaarschijnlijk is het hetzelfde als in andere Xiaomi-telefoons. Tot nu toe is Xiaomi er nog niet in geslaagd om de top van het assortiment Samsung te onttronen op het gebied van geluid, maar ze zijn niet erg ver.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

xiaomi 11t screen calibration
Deze telefoon is uitgerust met een 6,67 inch Amoled scherm met een frequentie van 120hz. Ik kreeg een uitstekende dE van 1,97 met een goede kleurbalans en met wit gemeten op 6574K. Het contrast is ook erg goed (bijna oneindig contrast), de zwarttinten zullen dan ook erg zwart zijn. Het scherm is niet het beste scherm dat ik heb getest, maar het staat zeker in de top 10.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid van 596 cd/m² gemeten door de sensor te laten overstromen met licht, het is mogelijk dat het scherm nog meer helderheid kan leveren. Met een dergelijk helderheidsniveau kunt u deze telefoon probleemloos in direct zonlicht gebruiken (zolang u de "zon"-modus activeert).

Biometrie

De vingerafdruksensor zit op de aan/uit-knop van de telefoon, deze sensor werkt prima en is erg snel.

Besturingssysteem


De 11T voert MIUI 12.5 uit zodra deze wordt uitgebracht, dus het biedt dezelfde functionaliteit als alle andere telefoons met dezelfde versie van MIUI. Ik heb geen specifieke problemen ondervonden met deze telefoon.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Xiaomi 11T

Vergelijk Xiaomi 11T met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Zoals ik hierboven schreef, heb ik alle telefoons in het T Pro-assortiment gekocht sinds de Mi 9T Pro, dus ik heb een historische basis om de evolutie van dit bereik te vergelijken. De meest zichtbare evolutie is de prijs omdat deze 11T zijn marketing begon na 500 € waar de Mi 9T Pro was gelanceerd tussen 300 en 400 €. Dit jaar is ongetwijfeld een beetje speciaal omdat het voorraadtekort op mondiaal niveau de prijzen van de telefoons heeft opgedreven, de prijs zal daarom misschien over een paar maanden weer naar een meer normaal niveau terugkeren.

Ok, de prijs is gestegen maar is dit terecht? Ik denk niet dat er iets heel nieuws aan deze telefoon is dat de prijsstijging zou rechtvaardigen. Dat wil niet zeggen dat het een slechte telefoon is, nee het is een goede telefoon maar voor een prijs boven de € 500 is het niet mijn eerste keuze. Ik ga stoppen met praten over de prijs, dat is sowieso niet het punt van de test, laten we verder gaan met de evaluatie van de telefoon.

De Xiaomi 11T neemt ingrediënten van andere Xiaomi / Poco-telefoons om de top van het assortiment van andere merken te prikkelen. Het afwerkingsniveau is onberispelijk, zelfs als de telefoon zwaar en imposant is. Het scherm biedt zowel qua resolutie als qua kleuren of contrast een zeer goede ervaring. Xiaomi verwaarloosde ook het radiogedeelte niet met een goede netwerkgevoeligheid voor oproepen en een zeer goede downloadsnelheid.

Voor het fotogedeelte ben ik daarentegen een beetje teleurgesteld omdat de 11T een telefoon is met een premium positionering maar dezelfde sensor gebruikt als de Redmi Note 10 Pro. Deze sensor van 108 miljoen pixels is geen slechte sensor, maar heeft wel enkele zwakke punten die in het high-end niet thuishoren. Deze sensor heeft een onjuiste colorimetrie en vereist dat u de pro-modus gebruikt om de colorimetrie op een acceptabel niveau te brengen.

Hoewel de T-reeks geen prestatiegerichte positionering claimt, zijn de prestaties van deze telefoon uitstekend. U kunt dus vrijwel elke game of app uitvoeren zonder dat de telefoon langzamer gaat werken. Als je het heel intensief gebruikt, voel je een lichte temperatuurstijging, maar zonder enig ongemak.

Ik vond maar één echte zwakte in deze telefoon, het wifi-signaal was redelijk gemiddeld en hoewel het signaal niet slecht is, is deze score te laag voor een telefoon van dit bereik.

De 11T is daarom over het algemeen een goede telefoon, maar zijn grootste zwakte is de prijs.

Sterktes

Goede prestaties
Netwerkgevoeligheid
WiFi-snelheid
batterij
Geluidskwaliteit
Schermkwaliteit

Zwaktes

Wifi signaal slechts gemiddeld
Foto / video
Zeer hebberig scherm op 100%

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden