Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Unihertz Tank : test / recensie

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Video test
Prijs Unihertz Tank
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Energieprestaties
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Unihertz Tank : test / recensie


Gepubliceerd op: 19-12-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
We leven in een samenleving waar merken proberen te behagen, zelfs als dat betekent dat ze dingen moeten opofferen en dit gebeurt soms tegen gezond verstand in. Ik test veel smartphones die in deze categorie vallen, deze smartphones brengen niet veel nieuws, het zijn geen slechte telefoons, maar het bezit ervan is een emotionele keuze. Gelukkig zijn er een paar uitzonderingen met merken die risico nemen en tegen de stroom in varen door een iets ander product aan te bieden. Dit is het geval van Unihertz, een bedrijf waar ik nog nooit van had gehoord en dat me aanbood om zijn Unihertz Tank te testen... de naam zegt het al!

Waan je nu in een andere wereld, na een invasie van zombies bijvoorbeeld, wat zou je doen met je mooie telefoon? Met de Unihertz Tank zijn je overlevingskansen veel groter, want mocht de 22000 mAh batterij ooit leeg zijn, dan kun je nog steeds de telefoon gebruiken om jezelf te verdedigen, het beest weegt 560 gram!

Video testyoutube previewyoutube preview


Website waar ik de Unihertz Tank gekocht heb:
https://www.unihertz...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Unihertz Tank

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Unihertz Tank van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

19 december 2022: ontvangst van de telefoon, de test kan beginnen.

Waarom deze telefoon?

Ik test alle soorten telefoons en ik test ze met dezelfde objectiviteit, ongeacht het merk of type smartphone. In tegenstelling tot veel sites die smartphonerecensies aanbieden, test ik ook smartphones van weinig bekende merken en ook robuuste smartphones die op een zeer specifieke doelgroep zijn gericht. De Unihertz Tank is niet voor onhandige mensen die hun telefoon wel eens uit hun broekzak laten vallen, het is een telefoon die gezien moet worden als een hulpmiddel voor wie werk heeft waarbij de kans op beschadiging van een smartphone groot is. Ik denk ook aan avonturiers die naar afgelegen gebieden gaan zonder de telefoon op te kunnen laden.

Deze telefoon is duidelijk een heel exotisch model vergeleken met de telefoons die ik gewoonlijk test. Ik heb al telefoons van dit type getest, maar deze snijdt geen bochten, we hebben hier zware artillerie en ik vind het nogal komisch om te testen. Telefoons van dit type verwaarlozen vaak het softwaregedeelte, de prestaties of de foto en dit is normaal gezien hun primaire nut. Puur theoretisch gezien is dat bij deze telefoon niet het geval want hij moet capabel, vlot en gedetailleerd foto's kunnen maken. Het heeft ook een infraroodsensor waarmee je 's nachts foto's (en zelfs video's) kunt maken.

Uitpakken

unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 3
Door akkoord te gaan met het testen van deze telefoon, wist ik welk type product ik zou ontvangen en verwachtte ik iets wreeds tot aan de verpakking toe. Toen ik het pakket ontving, verraste het gewicht me, het is veruit de zwaarste telefoon die ik heb getest, maar aan de andere kant was ik positief verrast toen ik de verpakking opendeed. De zwarte doos geeft een indruk van kwaliteit en in de doos is het hetzelfde, het is geen typische verpakking voor een telefoon die uiteindelijk in de modder zal liggen.

De doos bevat de telefoon, een oplader, een oplaadkabel, een schermbeschermer (ik vraag me af waar die voor gebruikt zou kunnen worden) en een handleiding.


Eerste configuratie

De Unihertz Tank draait op Android 12, dus de opstartprocedure is bijna hetzelfde als op andere telefoons met dezelfde versie van Android 12. Ik merkte net een verschil op een scherm waar je een individueel of gezinsprofiel moet kiezen, ik had ' Ik heb dit nog niet eerder op een Android-telefoon gezien.

Afwerking

unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 10
De Unihertz Tank is een enorme telefoon en niet alleen vanwege zijn gewicht, hij is erg imposant, hij neemt ook veel ruimte in beslag om die enorme batterij te vervoeren. De telefoon wordt aan alle kanten beschermd door een metalen of harde plastic rand, het scherm wordt ook beschermd door een dikke beschermende film die ook het effect heeft dat het spiegeleffect vermindert wanneer het licht sterk is.

unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 10
Aan de rechterkant vinden we de gebruikelijke knoppen om de telefoon aan/uit te zetten en de volumeknoppen. Deze knoppen zitten vrij hoog, dus je hebt een grote hand nodig om de telefoon vanaf de onderkant vast te houden en bij de knoppen te komen. De ontstekingsknop is ook uitgerust met een vingerafdruksensor en de knoppen zijn van metaal en beschermd tegen binnendringen van water.

unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 9
Aan de andere kant is er een rode knop die standaard de zaklamp activeert en deze is gevoelig genoeg om de zaklamp per ongeluk te activeren. De andere knop is een knop die de gele zone en zijn LED's activeert, let op je ogen! Ik heb niet het gevoel dat het mogelijk is om deze knoppen aan te passen, maar in dit teststadium moet ik nog veel ontdekken in de telefoon.
unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 21
De simlade bevindt zich aan de bovenkant van de telefoon en kan zonder accessoires worden verwijderd. Ga gewoon met je vingernagel langs de zijkant van de lade. De sim-lade is klein in vergelijking met de grootte van de telefoon, er kan maar één simkaart in.
unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 14
De achterkant ziet eruit als een gepantserd voertuig met zijn grote metalen oppervlak. Bovenaan vinden we de hoofdsensor van 108 miljoen pixels, een macrosensor en een infraroodsensor die in het donker foto's en films kan maken. Het gele gebied bestaat uit zeer krachtige LED's die de meeste smartphonelampen belachelijk zullen maken omdat ze zo krachtig zijn.
unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 25
Hieronder bevindt zich een USB type C-poort beschermd door een waterdichte rubberen strip. De usb-poort zit niet in het midden, dus je moet de rubberen strip behoorlijk ver trekken om er bij te kunnen.
unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 28
Het scherm is enorm (6,81 inch) en zelfs als er randen zichtbaar zijn, zijn deze randen vrij klein voor dit type telefoon. Het scherm wordt beschermd door een dikke plastic film om het te beschermen tegen krassen, de doos bevat een tweede bescherming.

Je moet deze telefoon echt in je hand hebben om te beseffen hoe enorm hij is, het is geen telefoon die gemakkelijk in een zak past, maar als je hem laat vallen, vergeet dan niet je voet te verwijderen, want met zijn 560 gram kan je voet het zwaar te verduren krijgen.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Unihertz Tank draait op dezelfde architectuur als de Poco M5, maar ik kom hier in een van de volgende paragrafen op terug. Ik had geen gedetailleerde technische fiche bij de telefoon ontvangen, dus ik moest een beetje in de technische kenmerken graven om te begrijpen waar het van gemaakt was. Het feit dat het op dezelfde architectuur draait als de POCO impliceert dat het de volgende componenten deelt: CPU, GPU, modem, wifi-chip, gps-chip,... A priori vanuit technisch oogpunt zou het daarom vergelijkbare prestaties moeten hebben naar POCO, behalve dat zijn enorme bepantsering een rol zou kunnen spelen bij de netwerkgevoeligheid, maar dit punt zal later in deze test ook worden getest.

Deze telefoon is genereus in termen van geheugen, want met 8Gb RAM zult u geen probleem hebben om een groot aantal applicaties open te laten en dankzij de 256Gb opslagruimte kunt u veel foto's en videos. Mijn geheugentest laat ook zien dat dit geheugen vrij snel is, dus deze telefoon is vrij vloeiend in gebruik, hij heeft geen last van vertragingen. Ik zie dat het ook wifi6-compatibel is, maar ik heb geen compatibele router, dus ik kon dit type protocol niet testen. Hoe dan ook, voor een robuuste telefoon heeft Unihertz zijn technische fiche niet verwaarloosd, want zelfs als de POCO M5 een instaptelefoon is, biedt hij een goed prestatieniveau en dat is vrij zeldzaam voor telefoons zoals de Unihertz .

CPU / GPU PrestatieZoals ik in de vorige paragraaf schreef, is deze telefoon uitgerust met een Mediatek Helio G99 CPU, het is dezelfde CPU als de POCO M5 en voor de GPU is het ook hetzelfde, het gebruikt een Mali-G57MC2. De POCO is een telefoon op instapniveau die de prestaties van een telefoon uit het middensegment biedt, dus het mag niet als maatstaf worden beschouwd. Met dit soort uitrusting kan de Unihertz snel reageren wanneer je hem nodig hebt, ik merkte zelfs geen vertragingen op toen ik de 108MP-modus van de camera gebruikte.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 313766 punten met Antutu, het is 16% beter dan de POCO M5 die toch dezelfde hardware gebruikt. Dit verschil komt van betere GPU- en geheugenprestaties. A priori is deze telefoon niet ontworpen voor gamers, maar met zulke prestaties kan hij de meeste games onder goede omstandigheden uitvoeren en met zo'n batterij kun je veel langer spelen dan met een POCO M5. Het andere voordeel waar gamers mogelijk in geïnteresseerd zijn, is dat de temperatuur tijdens de benchmark met Antutu niet is gestegen, zelfs geen graad!Energieprestaties

De energieprestaties van dit type telefoon zijn belangrijk omdat is zij die zal bepalen of de batterij goed zal worden gebruikt en of je met deze 22000 mAh de telefoon heel lang kunt gebruiken voordat je hem oplaadt. Net als bij andere telefoons, heb ik deze Unihertz enkele minuten hard geduwd om de prestaties van elk onderdeel te isoleren.

Gemiddeld CPU-verbruik wanneer volledig ingedrukt: 1,26 W
Gemiddeld GPU-verbruik wanneer volledig ingedrukt: 2,2 W
Gemiddeld verbruik van de FPU wanneer ingedrukt de limiet: 3.94W
Wanneer deze 3 componenten tegelijkertijd tot het uiterste worden gedreven, stijgt het verbruik tot boven de 8W met een klein verlies aan efficiëntie.
Gemiddelde batterijtemperatuur gedurende de test: 31°C (met een starttemperatuur van 27°C en 36°C na 8 minuten testen)
Het scherm lijkt ongeveer 1W te verbruiken, wat is vrij laag voor een scherm van dit formaat (de helderheid was 50%).

Wat moeten we uit deze cijfers halen?
Vanuit puur prestatieoogpunt bevestigt deze tweede test dat deze telefoon beter presteert dan de POCO. De Unihertz heeft een efficiënter energiebeheer wat in combinatie met zijn enorme batterij zou moeten resulteren in een gigantische batterijduur, deze telefoon heeft een bovengemiddelde energie-efficiëntie.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De Unihertz Tank is geen telefoon voor gamers, maar hij zou heel goed aantrekkelijk kunnen zijn voor gamers die een goede batterijduur willen zonder al te veel prestaties op te offeren. Deze telefoon biedt een zeer goed prestatieniveau waarmee je bijna elk spel onder goede omstandigheden kunt spelen. Het is alleen voor zware 3D-games dat het detailniveau mogelijk moet worden verlaagd. De texturen zijn goed gedetailleerd, de diepte van het beeld is belangrijk en de ervaring is echt goed. De telefoon is waarschijnlijk te groot om echt als een gamerstelefoon te worden beschouwd, maar als je het type bent dat alles op de grond gooit als je een game verliest, gooi deze telefoon dan nergens heen, want je zou iets kunnen breken.

Netwerkprestatie

De Unihertz Tank biedt een zeer brede dekking van 3G- en 4G-frequenties en is compatibel met bepaalde frequenties die vrij zeldzaam zijn op andere telefoons. Geen probleem om hem in Europa te gebruiken, maar zonder elk land afzonderlijk te hebben gecontroleerd, denk ik dat we kunnen aannemen dat deze telefoon een wereldwijde telefoon is die in veel landen buiten Europa kan worden gebruikt.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeunihertz tank 4g signal
Ik heb 1426 metingen uitgevoerd om de 4G-netwerkgevoeligheid van deze telefoon te beoordelen en ik was positief verrast door het resultaat. Robuuste telefoons zijn zelden erg gevoelig voor het netwerk, waarschijnlijk vanwege hun bepantsering, maar de Unihertz slaagt erin dicht bij het referentiesignaal te blijven met slechts 2,76 dBm verschil met de sonde. Het is een redelijk goed resultaat voor een normale telefoon, dus het is nog steeds een beter resultaat voor dit soort telefoons. Ik merkte echter signaalverlies. Van de 1426 metingen merkte ik 15 signaalverlies op waarbij de telefoon het netwerk niet meer oppikte hoewel het netwerk aanwezig was, aangezien de sonde nooit het contact met het netwerk verloor.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik verwachtte een kleine verslechtering van de wifi-prestaties in vergelijking met de POCO M5 en dat is inderdaad het geval, maar het verschil is niet zo groot als ik me had voorgesteld. Ik had een gemiddeld signaal van -17dBm met de POCO en ik kreeg -23dBm met de Unihertz, dus het is minder goed maar het is nog steeds redelijk acceptabel. Voor mijn externe routertest zie ik hetzelfde type verschil met -56dBm voor de POCO en -59dBm voor de Unihertz. Deze telefoon is daardoor iets minder gevoelig maar scoort gemiddeld.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

youtube previewyoutube preview
Ik kreeg vrij snel een GPS-nauwkeurigheid van 1 meter met deze telefoon, hij kon tot 30 satellieten tegelijkertijd oppikken. Als ik dit precisieniveau vergelijk met mijn werkelijke positie op een kaart, krijg ik een iets grotere afwijking van maximaal ongeveer 2 tot 3 meter, dus het precisieniveau is vrij goed. Ik vond slechts één frequentie tussen alle satellietnetwerken, ik vond de L1, B1, E1.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
De Unihertz Tank is verreweg de telefoon met de grootste batterij van alle telefoons die ik heb getest en met een batterij van dit formaat verwachtte ik 2 dingen: een zeer lange oplaadtijd en een ongelooflijke batterijduur. Ik had het mis op beide punten. Allereerst is er de oplaadtijd, die vrij snel is voor een batterij van dit formaat, maar alleen als je een snellader gebruikt. Met mijn UGREEN 100W laadde ik de batterij op van 3 tot 100% in 188 minuten. Het is nog steeds 3 uur, maar met zo'n batterijformaat is het een uitstekende prestatie. Het opladen is vrij lineair, ook al heeft de onderstaande grafiek een afwijking, mijn meet-app verloor op een gegeven moment tijdseenheden waardoor het opladen aan het einde sneller leek te gaan. Dat is het niet, ik heb de tijdseenheden met de hand gemeten om 188 minuten te krijgen.
unihertz tank charging
Ik had een gigantische batterijduur verwacht en zelfs als de batterijduur goed is, heb ik een telefoon getest die het beter deed met een kleinere batterij. Ik kreeg de beste batterijduur met een Oukitel WP18 waar het me meer dan 47 uur kostte om de 12000 mAh-batterij leeg te maken, waar ik 41 uur kreeg met de 22000 mAh van de Unihertz. Hoe wordt dit verschil verklaard? Simpelweg door het feit dat de Oukitel een instaptelefoon is met zeer beperkte prestaties en dus veel gematigder verbruik. De Unihertz is een veel krachtigere en dus hebzuchtiger telefoon.
unihertz tank discharging

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Unihertz gebruikt een 108MP Samsung S5KHM2-sensor als hoofdsensor, deze sensor is vrij gebruikelijk in Xiaomi (Redmi Note 11 Pro, Poco X4 Pro,...) maar dit is de eerste keer dat ik hem in mijn robuuste telefoon heb gezien. Laat je niet te veel beïnvloeden door het aantal pixels want dat zegt niets, deze sensor is een middenklasse sensor die goede resultaten kan leveren maar in de prijsklasse van deze telefoon zijn er betere sensoren.

De selfie-sensor is een Sony IMX 350 met 32 miljoen pixels, het is ook een vrij gebruikelijke sensor in klassieke telefoons, het is ook de eerste keer dat ik hem in een robuuste telefoon heb gezien.

Naast deze klassieke sensoren is er ook een macrosensor en een infraroodsensor.

Unihertz heeft daarom het meer recreatieve deel van zijn telefoon niet verwaarloosd, want door deze sensoren te gebruiken hoef je geen offers te brengen voor de foto.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Hoofdsensor: 108MP Samsung S5KHM2
unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1
Ik heb deze sensor al op veel andere telefoons getest en vroeg me af of hij er op deze telefoon anders uit zou zien, omdat elke fabrikant een optimalisatielaag toevoegt wat de foto's vrij sterk wijzigt. Als ik deze foto vergelijk met dezelfde foto gemaakt met een andere telefoon met dezelfde camera, zie ik enkele verschillen. De colorimetrie is iets warmer op deze Unihertz en de belichtingstijd is anders. Onder dezelfde omstandigheden koos de Redmi Note 11 een sluitertijd van 1/125 waar de Unihertz een snelheid van 1/200 koos. De foto is daardoor iets donkerder ondanks dat het dezelfde camera en dezelfde belichting is. Ik heb alle andere beschikbare modi getest (AI, HDR, ...), alle foto's zijn beschikbaar in de onderstaande fotogalerij.

unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 8
Deze Samsung-sensor produceert foto's met een goede scherpte in het midden, de kleine karakters van het Canadese bankbiljet zijn perfect leesbaar, deze scherpte neemt af aan de randen maar blijft goed genoeg om kleine lettertjes te kunnen lezen. Ik zie hier ook dat de colorimetrie warmer is en de belichtingstijd langer is dan bij andere telefoons die dezelfde fotosensor gebruiken.

Deze telefoon is ook uitgerust met een infraroodcamera waarmee je foto's kunt maken in het donker, hier is een voorbeeld:
unihertz tank test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 5
Om deze foto te maken, heb ik de lichten uitgedaan zowel in de studio als in de kamer waar ik was. De duisternis was bijna totaal en toch kreeg ik een vrij duidelijk beeld van alles in de buurt van de telefoon. We zien ook de reflectie van de infraroodsensor op de achtergrond van de foto. Deze infraroodsensor werkt redelijk goed voor alle objecten tot 2-3 meter van de telefoon, want verder zie je niet veel, de infraroodverlichting is te zwak.Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

unihertz tank dng sample
Deze telefoon kan foto's maken in 108 miljoen pixels zonder een paar seconden te hoeven wachten op verwerking, hij is erg snel. Naast het snel maken van 108 miljoen pixelfoto's, kan het ook een DNG-bestand met de onbewerkte gegevens uitvoeren. Dit bestand bevat meer informatie dan een JPG-afbeelding en vergemakkelijkt de nabewerking met Photoshop. De foto net boven deze tekst is een DNG verbeterd met Photoshop waar ik de helderheid en verzadiging heb verhoogd. Dezelfde foto is onbewerkt beschikbaar in de volgende galerij. Hieruit blijkt dat deze telefoon voldoende informatie vastlegt om de foto's sterk te verbeteren. De foto's zonder bewerking zijn daarentegen een beetje te donker, dat had ik al gemerkt in de studio, het is een beetje alsof de telefoon een onbewerkte versie heeft gemaakt zonder aanpassingen en dat het de keuze aan de gebruiker heeft gelaten om de foto te bewerken. Deze sensor wordt gebruikt in veel telefoons uit het middensegment waar hij onderbenut is omdat het niet mogelijk is om DNG-formaten uit te voeren, deze telefoon niet.

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
Ik had niet verwacht dat deze telefoon video effectief zou kunnen stabiliseren en toch is het resultaat redelijk goed. De schokken van het lopen worden bijna volledig opgevangen door de stabilisatie en het herberekenen van pixels gaat vrij snel. Het is de eerste telefoon in zijn soort die ik heb getest en die video's goed kan stabiliseren en hij doet het beter dan de meeste telefoons uit het middensegment.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
Deze telefoon kan filmen in 1440p (equivalent van 2k) met 30 frames per seconde. Deze sensor is op veel telefoons meestal beperkt tot 1080p, dit is de eerste keer dat ik hem met een dergelijke configuratie heb getest en ik vind het resultaat behoorlijk interessant. Robuuste telefoons zijn zelden goed voor video, maar deze doet het redelijk goed. De video is zeer vloeiend dankzij de stabilisatie, de scherpte is goed en snel berekend en de belichtingssprongen zijn zichtbaar. Ik vind dat de video een beetje te donker is voor de foto's en dat je vrij snel een overstraling kunt zien verschijnen vanwege de zonnestralen, maar dit zijn acceptabele fouten voor een telefoon van dit type.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

Audiokwaliteit / oproepen

youtube previewyoutube preview
Het oproepgeluid van de Unihertz is behoorlijk krachtig, het is iets boven het gemiddelde, de geluidskwaliteit is correct hoewel de hoge frequenties soms te veel worden gepusht. Als ik overschakel naar de speakerphone-modus, schiet het volume omhoog naar meer dan 95 dB. Dit is verreweg het hoogste belniveau dat ik heb gemeten, ik kromp ineen toen ik de opname maakte, ik was zo verrast door het geluid. Bij dit decibelniveau is de geluidskwaliteit niet meer erg goed, het geluid verzadigt behoorlijk hard maar ik kan me goed voorstellen dat dit geen probleem zal zijn als je bijvoorbeeld in een rumoerige omgeving bent. Het is beter om uw beller te kunnen horen dan goed geluid te hebben en hem niet te horen.

Audio-/muziekkwaliteit

youtube previewyoutube preview
Dit type telefoon is niet ontworpen om naar muziek te luisteren, de Unihertz produceert een zeer krachtig geluid, maar het is niet van uitzonderlijke kwaliteit, hoewel ik vind dat het geluid beter is dan op andere telefoons van dit type, ook hier is het doel om het hoge volume te produceren en daarom is het zeer succesvol, het geluid is wreed.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
unihertz tank frequency respons
Het was me niet meteen opgevallen dat deze telefoon een hoofdtelefoonuitgang heeft, deze zit goed verborgen achter de rubberen bescherming aan de onderkant van de telefoon. Ik kan me voorstellen dat degenen die dit soort telefoons kopen niet op zoek zijn naar een telefoon die een goede geluidskwaliteit produceert, daarom is de geluidskwaliteit voor dit soort telefoons ook niet erg goed..toch produceert de Unihertz een zeer goed geluid. Toen ik met de koptelefoon naar muziek luisterde, werd ik verrast door de geluidskwaliteit die grotendeels kan wedijveren met wat er in de middenklasse van andere merken te vinden is. De frequentietest laat zien dat mijn oor goed was, deze telefoon kan de meeste frequenties correct weergeven en dat doet hij vrij goed. Ik vergeleek het met een andere robuuste telefoon en je kunt duidelijk de kwaliteitsvermindering van de andere telefoon zien.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

unihertz tank screen calibration
Het scherm van de Unihertz Tank is echt enorm met zijn 6,81 inch diagonaal, het is een van de grootste schermen die ik tot nu toe heb kunnen testen. Het is vrij zeldzaam om een scherm van dit formaat te vinden op een telefoon van dit type. Dit scherm wordt beschermd door een plastic folie waardoor de kleuren en helderheid veranderen. Ik heb de schermbeschermer niet verwijderd om deze test uit te voeren, dus de resultaten worden een beetje afgekapt door de aanwezigheid van de beschermende film.

Ik heb een dE van 9,51, dat is veel vergeleken met andere telefoons die ik heb getest en vooral op blauwe tinten (blauw, cyaan) is het kleurverschil het belangrijkst. Het beeld is daarom over het algemeen erg koud en ik heb geen parameters gevonden om de kleurtemperatuur te wijzigen.

Ik heb een witte temperatuur gemeten van 10906K met een dE van 17,5. De beschermfolie speelt een rol maar ik kan me voorstellen dat ook zonder de beschermfolie het kleurverschil nog steeds aanwezig zou zijn omdat het verschil te groot is. De kleurruimte is ook kleiner dan de gebruikelijke ruimte. Dit scherm is dus geen referentie qua colorimetrie.Helderheid / Contrast

Het scherm heeft een helderheid van 400 cd/m² en ondanks de projectie van licht in de sensor kon ik de helderheid niet boven deze limiet verhogen. De lichtsensor kan ergens anders zitten, maar ik kon hem niet vinden. Deze helderheid is wat beperkt om het scherm onder goede omstandigheden in de zon te kunnen lezen.

Ik heb een contrastverhouding van 1941:1 gemeten, een uitstekende score voor dit type scherm, maar net als bij de andere metingen speelt de schermbescherming hier ongetwijfeld ook een rol.

Biometrie

Deze telefoon is uitgerust met een vingerafdruksensor die zich op de startknop bevindt, deze sensor werkt erg goed en is vrij snel.

Besturingssysteem


De Unihertz Tank draait op een native versie van Android, dus er zijn geen ongewenste app-toevoegingen behalve de aanwezigheid van een toolbox met allerlei specifieke apps voor deze telefoon. Het bevat de volgende hulpmiddelen: geluidstest, kompas, zaklamp, waterpas, piekophanging, hartslag (meting door de camera), hoogtemeting, vergroting, alarm, stappenteller, loodlijn, gradenboog, druk, snelheidsmeter, onderwatercamera, kamp lamp. Dit bevestigt eens te meer dat deze telefoon een echt overlevingsinstrument is dat bedoeld is om te worden gebruikt in extremere omstandigheden dan het dagelijkse leven van iedereen.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Unihertz Tank

Vergelijk Unihertz Tank met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Er zijn niet veel recensies van robuuste telefoons op internet en dat is jammer, want sommige van deze telefoons zijn zeker de moeite van het bekijken waard en deze Unihertz Tank is er een van. Het is verreweg de meest massieve en zwaarste telefoon die ik heb getest, maar het is een veronderstelde keuze om een batterij van 22.000 mAh te kunnen dragen, het is bijna een overlevingstelefoon. Afgezien van zijn brutale uiterlijk, is het een zeer krachtige telefoon met een goede fotosensor en een goede geluidskwaliteit. Het slaagt er dus in om de wereld van robuuste smartphones samen te brengen met die van traditionele smartphones, zodat je geen concessies meer hoeft te doen.

Deze telefoon heeft me positief verrast op verschillende niveaus. Het is capabel genoeg om de meeste games te spelen en dankzij de enorme batterij kun je heel lang spelen zonder oververhittingsprobleem. De netwerkgevoeligheid is ook erg goed, wat handig kan zijn als u deze telefoon gebruikt op plaatsen met een slechtere netwerkdekking. Het scherm is ondanks de randen echt heel erg groot, het heeft geen voorbeeldige colorimetrie maar de bescherming speelt zeker een rol. Het geluidsniveau tijdens gesprekken is bovengemiddeld en de geluidskwaliteit via de koptelefoon is uitstekend. De GPS biedt bovengemiddelde nauwkeurigheid.

op mijn voorbeeld van een zombie-invasie vanaf het begin van dit artikel, kan ik nu zeggen dat deze telefoon de beste kandidaat is. Als je de enige overlevende bent, overleef je het langer met deze telefoon. Alle ingrediënten die nodig zijn om te overleven zijn aanwezig: goede GPS, goede netwerkgevoeligheid, goede autonomie, degelijkheid, zeer krachtige flitslamp, nachtzicht (tot 10-15m), ... en als je nog wat tijd over hebt om te doden, je kunt ook met deze telefoon spelen.

Sterktes

Duurzaamheid
Schermgrootte
4G-netwerkgevoeligheid
GPS-signaal
Prestaties
Geluidskwaliteit
Belvolume
Videostabilisatie
Batterijduur

Zwaktes

Gewicht
Grootte
Colorimetrie
Geluidskwaliteit externe luidspreker

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getestVind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Black Shark 4 Pro : review / test
De Black Shark 4 Pro is de nieuwste toevoeging aan Xiaomi's reeks van gamersmartphones. Deze telefoon heeft een sterke visuele identiteit en niets lijkt in de weg te staan.
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen