Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Redmi Note 11 Pro Plus 5G
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Energieprestatie
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review


Gepubliceerd op: 06-04-2022 / gewijzigd: 02-11-2022
Met alle Xiaomi-telefoons die ik de afgelopen jaren heb getest, dacht ik dat ik elk model had getest, maar met de creativiteit en productiviteit van Xiaomi lanceren ze altijd een model dat ik nooit heb getest. Deze keer is het de Redmi Note 11 Pro+ 5G, een meer gespierde versie van de Redmi Note 11 Pro en hoewel deze twee telefoons er identiek uitzien, zijn er enkele interessante verschillen. Als je niet tevreden was met de kracht van de Redmi Note 11 Pro, zou dit nieuwe model beter aan je behoeften moeten voldoen, het is op hetzelfde niveau gepositioneerd als de Poco X4 Pro, die ook in grote lijnen de basis van de Redmi Note 11 Pro dekt. Dat alles ingewikkeld? Ik geef toe dat je bij Xiaomi echt het nieuws moet volgen om de verschillen tussen de telefoons volledig te begrijpen. Ik zal proberen dit te vereenvoudigen met deze nieuwe test.

Website waar ik de Redmi Note 11 Pro Plus 5G gekocht heb:
https://s.click.alie...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Redmi Note 11 Pro Plus 5G

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 11 Pro Plus 5G van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

31 maart 2022: bestelling van de Redmi Note 11 Pro+ op Aliexpress
05 april 2022: ik heb mijn bestelling ontvangen, de test kan daarom beginnen

Waarom deze telefoon?

Het Redmi-assortiment lijkt een beetje op Xiaomi's blockbuster-assortiment, het zijn instap- en middenklasse telefoons die bedoeld zijn om grote verkoopvolumes te genereren. Prijs is een belangrijk element in dit bereik, maar ik merk dat dat element een beetje is afgezwakt met de stijging van de telefoonprijzen eind 2021 en begin 2022. Wat blijft er dan over voor het Redmi-assortiment? Nou, gewoon hetzelfde als voorheen met een goede prijs/prestatie/kenmerken verhouding. De prijzen van andere telefoons zijn ook gestegen, maar het concurrentievoordeel van Redmi is gebleven.

De Redmi Note 11 Pro+ deelt veel gemeenschappelijke elementen met de Redmi Note 11 Pro en de Poco X4 Pro. Ze hebben allemaal min of meer dezelfde afmetingen, hetzelfde type formaat, hetzelfde scherm, dezelfde camera, ... enz... Deze Redmi Note 11 Pro+ zal 120 W opladen toevoegen (met een kleinere batterij), meer prestaties dan de Poco X4 Pro, een betere sensor voor selfies, wifi 6 en snellere wifi en dual band GPS (nog te testen). Dit nieuwe model brengt dus een aantal nieuwe features met zich mee en deze test zou je moeten toelaten om te beoordelen of deze nieuwe features het prijsverschil waard zijn.

Uitpakken

IMG_20220405_204931_1
Redmi-boxen zijn redelijk gestandaardiseerd en bevatten vrijwel hetzelfde, de enige nieuwigheid hier is de 120W-oplader. De doos bevat dus de telefoon, een handleiding, een transparante zachte siliconen bescherming, een naald voor de simlade, een 120W oplader en een USB-kabel.


Eerste configuratie

Ik was nogal verrast om te zien dat de Redmi Note 11 Pro+ zijn marketing was begonnen met MIUI 12.5, waar de andere recente telefoons van het merk op MIUI 13 draaien, maar ik kan me voorstellen dat ik zeer binnenkort een update zal krijgen. De configuratieprocedure is identiek aan wat ik al heb getest op andere telefoons met MIUI 12.5. Pas op voor carrouselachtergronden als u uw gegevens niet met adverteerders wilt delen.

Afwerking

redmi note 11 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 51
De Redmi 11-reeks heeft een sprong voorwaarts gemaakt qua afwerking, deze nieuwe Redmi zijn soberder dan vorige generaties, maar het afwerkingsniveau is beter. Ze nemen een groter en zwaarder iPhone-type aan, maar met deze karakteristieke vorm en platte randen. De achterkant is gemaakt van kunststof en glas met wisselende tinten afhankelijk van het licht. De achterkant is erg glad en is beter bestand tegen vingerafdrukken dan de Poco X4 Pro, die een glanzendere achterkant heeft.
redmi note 11 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 49
De Samsung 108 megapixel sensor is een sensor die ruimte inneemt, hij steekt vrij sterk uit vanaf de achterkant van de telefoon, het is hetzelfde voor alle telefoons die deze sensor gebruiken. Op de Pocos is deze sensor geïntegreerd in een horizontaal blok dat de gehele breedte van de telefoon beslaat, waardoor het een minder massief uiterlijk krijgt. De Redmi daarentegen integreert deze sensor op een klein eilandje linksboven in de telefoon, dit eilandje is daardoor goed zichtbaar en breekt de balans van de telefoon wanneer deze op zijn rug wordt gelegd.
redmi note 11 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 42
Het scherm neemt 86% van de ruimte aan de voorkant van de telefoon in beslag, het is een 6,67 inch amoled-scherm, dus het is een behoorlijk groot scherm. Het wordt alleen onderbroken door de selfie-sensor aan de bovenkant en een kleine rand eromheen.
redmi note 11 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 47
Hieronder is de simlade die 2 simkaarten kan bevatten in de voor-/achtermodus of een simkaart en een geheugenkaart. Verder is er een van de twee speakers, een geluidssensor en de usb-c-poort.
redmi note 11 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 48
Hierboven vinden we de audio-uitgang, de andere externe luidspreker, een infraroodzender en een andere geluidssensor.
redmi note 11 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 46
Aan de zijkant vinden we de gebruikelijke volume- en ontstekingsknoppen, deze knoppen zijn erg dun en zeer goed geïntegreerd in de telefoon. De ontstekingsknop bevat ook een vingerafdruksensor.

Deze nieuwe Redmi Note 11 Pro+ lijkt dus erg op de Redmi Note 11 Pro en de Poco X4 Pro, we zouden ze kunnen verwarren omdat de verschillen minimaal zijn. Dit nieuwe model speelt niet de kaart van originaliteit, de verschillen zitten in de telefoon. Op zich niet al te ernstig, want het afwerkingsniveau van deze nieuwe Redmi 11-reeks is best goed.


Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Zoals ik hierboven schreef, verschilt de Redmi Note 11 Pro+ van de vorige versie in de gebruikte hardware. Allereerst is er de keuze voor een Mediatek architectuur maar daar kom ik later in de test nog op terug. Ik merk nog een paar andere verschillen, vooral op het gebied van de camera. Dit is dezelfde sensor als de Redmi Note 11 Pro, maar het is een andere versie.

Ik merkte enkele andere verschillen op in de accelerometer, de gyroscoop, de vingerafdruksensor, de audiochip, ... Dit model begint bij 6Gb geheugen waar de 11 Pro begint bij 4Gb. Er zijn dus veel verschillen met de 11 Pro.CPU / GPU PrestatieDeze telefoon vertrouwt op een MediaTek Dimensity 920 CPU, ik had deze CPU nog niet getest op een andere telefoon. Het is een mid-range CPU die vergelijkbare prestaties levert als de Poco X4 Pro, maar minder stroom verbruikt.

Voor het grafische gedeelte is het gebaseerd op een ARM Mali G68, deze GPU heb ik ook nog niet getest en ook hier is het een mid-range GPU die het veel beter doet dan de Poco X4 Pro en het is een geweldige keuze omdat Xiaomi altijd alles had ingezet op prestaties met het Poco-assortiment.

Zelfs als deze telefoon aanzienlijk minder krachtig is dan een Black Shark of Realme GT, biedt hij toch een goede prijs-kwaliteitverhouding. Is dit een teken dat de Redmi-reeks zich in het Poco-gebied zal wagen?

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 371278 punten met Antutu en met een score van dit niveau stijgt deze Redmi Note 11 Pro+ naar de top van telefoons uit het middensegment. De telefoons waar ik hoger op scoorde zijn allemaal duurder. Met deze score kun je elk spel spelen waarbij misschien het grafische niveau een beetje moet worden verlaagd bij de zwaarste spellen, maar dit is helemaal niet zeker.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De Antutu-score geeft een goede indicatie van de in-game prestaties en dat geldt ook voor deze telefoon. Ik kon PUBG Mobile spelen met het detailniveau in UHD en met een framesnelheid van meer dan 40 FPS, dus de ervaring is uitstekend. Er zijn uiteraard meer veeleisende games en daarvoor kan het nodig zijn om het grafische niveau met één niveau te verlagen, maar deze telefoon zit duidelijk boven het middenbereik.

Netwerkprestatie

De Redmi Note 11 Pro+ biedt een zeer brede frequentiedekking met 20 4G-frequenties en 14 5G-frequenties. Je zou deze telefoon dus overal in Europa moeten kunnen gebruiken.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methoderedmi note 11 pro plus network test
Om de netwerkgevoeligheid van deze telefoon te testen, heb ik 945 metingen gedaan (in 4G) en deze metingen vergeleken met mijn sonde die tegelijkertijd het netwerk meet onder dezelfde omstandigheden. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -93,54 dBm met de telefoon en -93,5 dBm met de sonde. Het verschil is dus minimaal en het geeft aan dat deze telefoon een goede netwerkgevoeligheid heeft. De openingen tussen de telefoon en de sonde zijn nooit erg groot, zoals te zien is op de grafiek, de sonde is iets stabieler.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

In de buurt van de router heb ik een gemiddeld signaal gemeten van -17 dBm, het is een goede score zonder bovenaan de tafel te staan en op een afstand heb ik een signaal van -58 dBm gemeten, daar is het daarentegen een zeer goede score.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 11 Pro+ gebruikt een Mediatek-chip voor GPS, dit type chip biedt vaak een hoger prestatieniveau. Ik kreeg vrij snel een nauwkeurigheid tot 2 meter en de signaalkwaliteit/nauwkeurigheid wordt verbeterd door twee frequenties te gebruiken. Ik heb de L1- en L5-frequenties (GPS, Glonass), E1- en E5a-frequenties (Galileo), B1 en B2a voor Baidu gedetecteerd.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Deze telefoon is compatibel met snel opladen van 120 W, zoals de Black Shark 4 Pro, het duurt slechts ongeveer twintig minuten om volledig op te laden en het opladen gaat zo snel dat mijn applicatie om de voortgang van het opladen te meten niet aankomt. Het opladen is bijna lineair, het vertraagt aan het einde een beetje, maar het laat niet zien hoe snel het opladen is.
redmi note 11 pro plus charging
Ik heb een batterijduur van 525 minuten met het scherm op 100% en een batterijduur van 1211 minuten met een helderheid van 50%. Het is een volledig gemiddelde autonomie waarmee je 2 dagen bij normaal gebruik en iets minder dan een dag bij intensief gebruik zou moeten meegaan.
redmi note 11 pro plus discharging


Energieprestatie

Ik ben een paar weken geleden aan deze test begonnen, dus ik heb nog niet veel historische gegevens om te kunnen vergelijk de prestaties van alle geteste telefoons.

Hoe de test werkt: ik voer de CPU, GPU, FPU gedurende enkele minuten achtereenvolgens op tot 100% om het specifieke verbruik van elk item te meten. De test duurt in totaal ongeveer 8 minuten. Ik meet dan het effect op de batterij.

Gemiddeld CPU-verbruik bij 100%: 4,52W
Gemiddeld GPU-verbruik bij 100%: 2,4W
Gemiddeld FPU-verbruik bij 100%: 1,41W
Verbruik in rust met helderheid op 100% en met scherm op 120Hz: 0,8W
Verbruik in rust met helderheid op 100% en met scherm op 60Hz: 0,6W
Gemiddelde batterijtemperatuur: 29,51°C
Het gebruik van 120Hz verhoogt het schermverbruik met 33%.

Ik heb deze resultaten vergeleken met de Redmi Note 11 Pro en de Poco X4 Pro omdat het erg op elkaar lijkende apparaten zijn en ik vind dat Redmi Note 11 Pro Plus verreweg het meest efficiënt is qua energie , het biedt superieure prestaties ten opzichte van de andere twee telefoons met een veel beter gecontroleerd energieverbruik. De Dimensity-architectuur lijkt daarom efficiënter te zijn.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De belangrijkste sensor in deze telefoon is een 108 MP Samsung S5KHM2 die ook te vinden is in de Poco X4 Pro, Redmi Note 10 Pro en Redmi Note 11 Pro. A priori is er geen verschil tussen deze telefoons maar dit nieuwe model maakt gebruik van een sensor variant, het is de sd_ii versie waar de vorige modellen de "zonnige" versie gebruikten. Het is misschien maar een bewoording, maar ik zal in gebruik zien of deze nieuwe versie iets oplevert in vergelijking met eerdere modellen.

De secundaire sensor is een ultragroothoek Sony IMX 355 die ook aanwezig is in de meest recente telefoons van Xiaomi/Redmi/Poco.

De selfiecamera is een Sony IMX 471 waar eerdere modellen een Omnivision-sensor gebruikten. De Sony sensor geeft normaal gesproken betere resultaten dan de Omnivision sensor en is ook wat kleiner wat minder ruimte in beslag neemt op het scherm.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Samsung S5KHM2 / 108 miljoen pixels
redmi note 11 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio pro
De automatische modus geeft zelden goede resultaten in de studio (zie foto's hieronder), dus ik begin deze test met een foto die ik heb gemaakt handmatige/pro-modus om te zien waartoe de camera in staat is. Het resultaat is best goed want door de foto correct te belichten heb ik geen last meer van onderbelichting en door een zeer lage ISO gevoeligheid te kiezen voorkom ik verslechtering van het beeld. De scherpte is goed en de kleuren worden goed weergegeven.

In de automatische modus maakt de telefoon de verkeerde keuzes en onderbelicht de foto, het is hetzelfde voor vrijwel alle telefoons die de studio in gaan, de overvloed aan vals licht hun beoordeling van het licht, dit probleem doet zich in principe niet voor bij foto's die buiten zijn gemaakt.
redmi note 11 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 13
Deze foto is gemaakt in de automatische modus, dus het belichtingsniveau is niet optimaal, maar dit heeft geen invloed op de scherpteclassificatie. De tekst aan de onderkant van het Canadese bankbiljet is perfect leesbaar en deze leesbaarheid blijft tot aan de periferie op een goed niveau behouden, ook al neemt deze scherpte, zoals bij alle camera's, iets af. Ik vind hier dezelfde kenmerken als op de Poco X4 Pro en de Redmi Note 11 Pro, dus ik zie geen verschillen met dit nieuwe model.
Sony IMX 355 / 8 miljoen pixels
redmi note 11 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 8
De ultragroothoeksensor van Sony kan geen fotokwaliteit leveren die gelijkwaardig is aan de hoofdsensor, maar in deze categorie van sensor, hij doet het goed. De foto is wat onderbelicht maar minder dan bij de hoofdsensor, de vervorming van de hoek is goed zichtbaar maar dat is normaal, de scherpte is veel slechter dan bij de hoofdsensor. Ik heb deze camera al vele, vele malen getest en de conclusies zijn steevast hetzelfde.
redmi note 11 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 14
Het gebrek aan scherpte is nog beter te zien op deze foto waar zelfs de teksten op het Canadese biljet niet superscherp zijn en aan de periferie de degradatie nog meer zichtbaar is. Dit zijn veelvoorkomende problemen met ultragroothoeksensoren, gebruik dit type camera niet om foto's te maken waarbij de details belangrijk zijn.

Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

Samsung S5KHM2 hoofdsensor / 108 miljoen pixels
redmi note 10 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 28
Ik heb geprofiteerd van een zonnestraal om deze foto's te maken voor de Redmi, maar ik had de Poco X4 Pro meegenomen om een vergelijking te maken, aangezien beide telefoons dezelfde sensor gebruiken, maar de Redmi lijkt een andere versie te gebruiken. Dus ik vroeg me af of ik een verschil zou zien tussen de twee telefoons, hier is een foto van dezelfde plek met de Poco:
vs poco x4 pro 1
Ik vind dat de Poco-foto een beetje meer verzadigd is, maar hij is erg licht, afgezien van dat, ik zie niet echt enig verschil tussen deze twee foto's. De verscherpingsverwerking is iets te sterk maar is alleen zichtbaar als je inzoomt. De kleurverzadiging had iets sterker mogen zijn, de helderheid was sterker dan de weergave van de foto. Het dynamisch bereik is goed, maar de foto leverde niet veel problemen op. Ik vind daarom hier in grote lijnen wat ik al heb geschreven voor de Redmi Note 11 Pro en de Poco X4 Pro, de foto's zijn van goede kwaliteit als de omstandigheden goed zijn maar het is een typische kwaliteit van de middenklasse. Dit is geen probleem voor een telefoon van 200-250 €, maar deze Redmi is nog steeds veel duurder zonder winst in fotokwaliteit.
Secundaire sensor: Sony IMX 355 / 8 miljoen pixels
redmi note 10 pro plus test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 29
Ik ben de tel kwijt van het aantal keren dat ik deze sensor heb getest, hij is aanwezig in bijna elke Xiaomi/Poco/Redmi-telefoon al maanden en dat is maar goed ook, want onder de ultragroothoeksensoren is het een van de beste. Hij kan niet concurreren met de Samsung sensor omdat de scherpte echt minder goed is maar de colorimetrie is een van de beste en op de foto is op het eerste gezicht te zien, de kleuren zijn realistischer en minder flauw dan bij de Samsung.

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
Gezien het prestatieniveau van deze telefoon verwachtte ik een goede videostabilisatie, maar helaas is dit niet het geval. De schokken van het lopen worden niet voldoende gedempt, de video's gaan bij elke stap een beetje alle kanten op. Het berekenen van de scherpte gaat echter erg snel maar in 4k is de stabilisatie niet effectief.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 11 Pro Plus kan filmen in 4k 30 fps, terwijl de Poco X4 Pro, die dezelfde sensor gebruikt, beperkt was tot 1080p 30 fps. De video is over het algemeen van goede kwaliteit, de scherpstelling is snel, de kleuren zijn correct verzadigd, de scherpte is goed (zelfs een beetje geforceerd en het dynamisch bereik is goed (maar het licht was goed dus geen probleem). had alle hulp uitgeschakeld en Ik vind dat de weergave vrij natuurlijk is. Het gebruik van 4k in plaats van 1080p levert natuurlijk een aanzienlijke kwaliteitswinst op als je de video op een groot scherm bekijkt, het verschil is veel minder duidelijk op een telefoonscherm.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

youtube previewyoutube preview

Externe geluidskwaliteit
De Redmi Note 11 Pro Plus heeft twee externe luidsprekers die gemiddeld geluid leveren, zowel qua vermogen als qua kwaliteit. De verschillende soorten geluid zijn redelijk goed te onderscheiden, maar deze telefoon haalt niet de finesse van het geluid van de mid/high-end Samsungs. De bas mist een beetje diepte en de hoge tonen missen een beetje finesse, het geluid is goed voor het middenbereik, maar wat de foto betreft, de prijs van deze telefoon is hoger dan het middenbereik bij Redmi en in dit bereik is de prijs daar , vinden we andere telefoons met beter geluid.

Geluidskwaliteit in gesprek
Het volume van het geluid in gesprek is vrij hoog, het stijgt gemakkelijk boven 55db en ik krijg bijna 75db met de luidspreker. De geluidskwaliteit is goed, het geluid is zachter en ik heb niet dat typische hoge geluid van sommige telefoons.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
redmi note 11 pro plus frequency response
Deze telefoon deelt veel componenten met de Redmi Note 11 Pro, maar geluid is een van de verschillen. Het geluid dat deze telefoon produceert is iets krachtiger dan het gemiddelde, maar dit gaat ten koste van de geluidskwaliteit. Wanneer het volume maximaal is, is er een merkbare vervorming van het geluid en dit is te zien op de grafiek hier waar de curve van de Redmi Note 11 Pro Plus in een slip gaat in vergelijking met het vorige model. Het is daarom noodzakelijk om het volume iets te verlagen om een correcte geluidsweergave te herstellen en een geluid van goede kwaliteit te produceren. De geluidskwaliteit met het lagere volume is redelijk vergelijkbaar met wat we in de middenklasse vinden, het is goed maar niet op het niveau van wat Samsung in dezelfde prijsklasse kan doen.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi note 11 pro plus screen
De Redmi Note 11 Pro+ gebruikt een 6,67 inch AMOLED-scherm, het is precies hetzelfde scherm als in de Poco x4 Pro of Redmi Note 11 Pro en het goede nieuws is dat het een heel goed scherm is. Om een correcte colorimetrie te verkrijgen, moet u de kleurconfiguratie omschakelen naar de "standaard"-modus, dit maakt het mogelijk om een dE van 1,86 te verkrijgen met net een groter verschil op wit maar niet waarneembaar voor het blote oog. Dit scherm biedt daardoor een uitstekende colorimetrie. Ik heb een temperatuur gemeten van 6521K op de witte, waar 6500K de perfecte temperatuur is, dus daar mogen we niet over klagen.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid van 403 cd/m² gemeten met de sensor en in de zonmodus. Ik kon niet beter worden, terwijl de Redmi Note 11 Pro, die hetzelfde scherm gebruikt, merkbaar helderder is wanneer hij wordt overspoeld met licht. Het is jammer, want het zou het mogelijk hebben gemaakt om deze telefoon in direct zonlicht te gebruiken. Ik begrijp niet waarom deze helderheid niet zo hoog gaat als op de andere modellen omdat het hetzelfde scherm is.

Ik heb een bijna oneindig contrast gemeten dankzij de AMOLED-technologie, de zwarten zullen dus echt zwart zijn en je beelden zullen dus meer diepte hebben.

Biometrie

De vingerafdruksensor bevindt zich op de ontstekingsknop en werkt erg goed, hij is erg snel en het slagingspercentage is erg hoog.

Besturingssysteem


Deze telefoon draait op MIUI 12.5, maar ik denk dat hij binnenkort zal upgraden naar MIUI 13. Xiaomi-besturingssystemen zijn zeer rijk aan aanpassingsmogelijkheden en de interface gaat veel verder dan een standaard Android-interface. De meest voorkomende kritieken op deze interface zijn: de aanwezigheid van advertenties, de aanwezigheid van ongevraagde applicaties (bloatware) en de aanwezigheid van een antivirusprogramma dat elke applicatie scant. Persoonlijk heb ik nooit problemen gehad met advertenties, ik heb elke keer gepersonaliseerde advertenties geweigerd bij het opstarten en ik moet Xiaomi niet interesseren omdat ik zeer zelden advertenties heb gezien.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Redmi Note 11 Pro Plus 5G

Vergelijk Redmi Note 11 Pro Plus 5G met de anderen

Test / beoordeling conclusie


De Redmi Note 11 Pro Plus brengt wat meer verwarring in het Redmi-assortiment, dat veel variaties heeft tussen Note 11 en Note 11 Pro met 4G-versies en 5G-versies. Wat wel moet worden onthouden is dat deze versie de krachtigste van de Note 11-reeks is en dat deze in principe is uitgerust met de beste componenten van deze reeks telefoons. In theorie zou deze telefoon dan ook beter moeten presteren dan alle andere Redmi-modellen, dit klopt grotendeels ook al zijn de verschillen niet altijd even duidelijk. De prijs daarentegen is veel hoger en als je je afvraagt of het prijsverschil gerechtvaardigd is, zou ik zeggen dat het afhangt van je prioriteiten, want op bepaalde aspecten is deze telefoon inderdaad veel beter dan de andere, maar niet op alle geteste criteria .

De Dimensity-architectuur voegt waarde toe aan deze telefoon, omdat hij niet alleen krachtiger is dan andere Note 11 Pro's, maar ook aanzienlijk energiezuiniger is, omdat hij, wanneer hij volledig wordt ingedrukt, minder batterij verbruikt dan andere. De oplaadsnelheid van de batterij is ook een onderscheidende factor, want met de 120 W aan snelladen duurt het minder dan 30 minuten om de telefoon volledig op te laden. Deze architectuur maakt ook gebruik van een andere GPS-chip die in staat is om twee frequenties te detecteren voor een betere positionering. Ruwe prestaties, gps en oplaadsnelheid zijn drie sterke punten in het voordeel van deze telefoon.

Voor het fotogedeelte zie ik geen verschil met de andere modellen en zelfs als de fotokwaliteit in lijn is met de mid-range positionering, denk ik dat Xiaomi ook een beetje heeft getrokken veel op het touw omdat deze telefoon in een prijszone komt waar men recht heeft op superieure kwaliteit. We betreden hier een gebied waar we telefoons vinden met een Sony-sensor die een betere fotokwaliteit levert. Alleen toegang tot 4k-video onderscheidt het van de Poco X4 Pro, stabilisatie daarentegen is niet goed.

Het scherm is een van de sterke punten van deze telefoon, maar aangezien het hetzelfde scherm is als de andere modellen, is dat geen voordeel. Ik heb van deze test gebruik gemaakt om het verbruik van de 120Hz-modus te meten en ik krijg een 33% hoger verbruik van het scherm en op de schaal van het verbruik van het scherm is het niet veel.

Ik heb een achteruitgang in geluidskwaliteit, want als je het volume hoger zet, is het verlies van geluidskwaliteit hoorbaar terwijl dit bij de andere modellen niet het geval was.

Deze telefoon scoort hoger dan de Redmi Note 11 Pro of Poco X4 Pro omdat hij op sommige punten beter is dan beide telefoons en op veel andere punten hetzelfde. De prijs is hoger en de aankoop is alleen gerechtvaardigd als de sterke punten van deze telefoon belangrijk voor je zijn.

Sterktes

CPU/GPU prestaties
Energiezuinigheid
120W snel opladen
Scherm
Dual frequency GPS
Mooie afwerking
Wifi snelheid
Hoog volume voor oproepen

Zwaktes

Geluidskwaliteit bij hoog volume

Indrukwekkende achterste foto-eenheid

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getestVind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Black Shark 4 Pro : review / test
De Black Shark 4 Pro is de nieuwste toevoeging aan Xiaomi's reeks van gamersmartphones. Deze telefoon heeft een sterke visuele identiteit en niets lijkt in de weg te staan.
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen