Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Poco M4 Pro 4G: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:

Prijs Poco M4 Pro 4G
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Poco M4 Pro 4G: test / review


Gepubliceerd op: 28-02-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Poco blijft de wereld veroveren door elk jaar veel nieuwe telefoonmodellen te lanceren en ondanks de weelde van het aanbod, vind ik dat het Poco-assortiment tot nu toe vrij eenvoudig is geweest met zijn M-, X- of F-assortiment met telkens een pro-variant. Ik testte de Poco M4 5G eind 2021 en ik wist dat er een nieuw toestel uit de M-reeks in de maak was, ik dacht dat het de Poco M5 was maar nee, het is eigenlijk de Poco M4 Pro 4G. A priori zou je je kunnen afvragen of het niet dezelfde telefoon is met alleen 4G, maar nee, het is een heel andere telefoon.

Deze Poco M4 Pro in de 4G-versie verschilt op meerdere vlakken van de 5G-versie, het begint bij zijn uiterlijk en gaat door tot een keuze uit totaal verschillende technische componenten. In plaats van hem te vergelijken met de Poco M4 Pro 5G, moet hij eerder worden vergeleken met de Redmi Note 11 Pro die een gemeenschappelijke basis gebruikt met deze nieuwe Poco. Ingewikkeld? Ik zal proberen wat licht te werpen op deze nieuwe versie om je te helpen kiezen tussen de 4G-versie en de 5G-versie.

Profiteer voor de lancering van de Poco M4 Pro 4G van een tijdelijke korting van € 20, waardoor de prijs van € 199 naar 179€. Om hiervan te profiteren: Poco M4 Pro 4G 179€

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Poco M4 Pro 4G

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco M4 Pro 4G van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

14 februari 2022: na wat tegenslagen bij de douane, ontvang ik eindelijk de Poco M4 Pro 4G, de test kan eindelijk beginnen
28 februari 2022: marketingdatum van de nieuwe Poco.

Waarom deze telefoon?

Ondanks het groeiend aantal modellen bij Poco, ben ik erin geslaagd om alle Pocos die sinds 2020 zijn uitgebracht te testen en ben ik tot nu toe nog nooit teleurgesteld geweest. Sommige modellen zijn natuurlijk interessanter dan andere, maar Poco is erin geslaagd om zich te vestigen als de kampioen van de prijs-prestatieverhouding zonder zichzelf een publiek te ontnemen dat gewoon een goede telefoon wil. Het gamerformaat is in de loop van de tijd een beetje vervaagd. De M-reeks vertegenwoordigt het instapmodel bij Poco maar de M Pro-reeks is in twee generaties zo geëvolueerd dat we deze modellen nauwelijks als instapmodellen kunnen beschouwen, zeker als we ze vergelijken met de concurrentie.

De Poco M4 4G brengt een aantal verbeteringen ten opzichte van de 5G-versie, maar meestal is het tegenovergestelde het geval. Het is niet aan de prestatiekant dat je de verbetering moet zoeken omdat deze 4G-versie iets minder krachtig is, maar het is eerder aan de kant van de hoofdcamera dat je het verschil moet zoeken. Deze Poco is uitgerust met een Omnivision-sensor, een Sony IMX 471 die met name in meerdere OnePlus-modellen te vinden is waaronder de OnePlus 9 Pro en een tweede Sony-sensor voor ultragroothoekfoto's.

Uitpakken

poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 2
De doos van deze nieuwe Poco volgt in grote lijnen de Poco-identiteit met de dominantie van geel en zwart. De doos van deze 4G-versie wijkt iets af van die van de 5G-versie, maar geen erg zichtbaar onderscheidend teken, dus u moet voorzichtig zijn om er zeker van te zijn dat u de juiste versie koopt. De doos bevat de telefoon, een transparante zachte siliconen bescherming, een 33W oplader en een USB type C kabel.

Eerste configuratie

De Poco M3 begint zijn leven met het verzenden van MIUI 13, de configuratieschermen zijn enigszins verbeterd, maar zonder de ervaring fundamenteel te veranderen. Omdat het het merk Poco is, hoef je de schermen niet over te slaan om je te registreren voor de Xiaomi-cloud, maar Xiaomi heeft een nieuwe truc gevonden. Aan het einde van de configuratie heeft u de mogelijkheid om achtergronden in de carrouselmodus te activeren. Het is een geweldig idee en ik heb altijd gemerkt dat deze Xiaomi-sferen en -animaties behoorlijk succesvol waren, maar deze keer zullen deze schermen de mogelijkheid bieden om advertentiecookies te maken. Xiaomi is transparant en eerlijk omdat je niet alleen wordt gewaarschuwd voor cookies, maar je hebt ook de mogelijkheid om ze te weigeren. Veel mensen zijn allergisch voor dit soort processen, maar u moet weten dat reclame deel uitmaakt van het bedrijfsmodel van Xiaomi en dat dit hen in staat stelt telefoons tegen concurrerende prijzen op de markt te brengen.

Afwerking

poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 9
Terwijl ik deze regels schrijf, weet ik niet hoeveel kleuren er beschikbaar zullen zijn voor deze nieuwe versie, maar ik zie al enkele verschillen met de 5G-versie. De versie die ik testte was volledig zwart met een groot fotoblok van dezelfde kleur. Op de 5G-versie viel het fotoblok vrij sterk af vanaf de achterkant van de telefoon, bij deze nieuwe versie waar het fotoblok de volledige breedte van de telefoon beslaat, is dit minder het geval. Je kunt hem dus op zijn rug leggen zonder dat hij uit balans raakt. De samenstelling van de achterkant is vergelijkbaar met de 5G-versie, deze versie gebruikt alleen een meer reflecterend plastic.

poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 19
Het fotoblok is vrij uniform, vormt een geheel met het logo en beslaat bijna de gehele breedte van de telefoon. De hoofdsensor wordt vergezeld door twee andere sensoren en een LED voor de flitser.
poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 15
Aan de rechterkant vinden we de gebruikelijke volume- en ontstekingsknoppen, deze laatste is ook uitgerust met een vingerafdruksensor. De positie van deze knoppen is ongeveer hetzelfde als op de andere telefoons van het merk.
poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 14
Aan de andere kant vinden we de simlade die plaats biedt aan twee simkaarten en een geheugenkaart, deze lade is dan ook vrij lang.
poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 17
Hieronder ziet u een van de twee externe luidsprekers, een geluidssensor en de USB-C-poort.
poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
Hierboven vinden we de audio-uitgang, de tweede luidspreker die niet aan dezelfde kant zit als de onderste, een geluidssensor en een infraroodzender.
poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 16
De selfie-sensor is gecentreerd in de vorm van een stoot van vergelijkbare grootte als andere telefoons in deze prijsklasse. De randen zijn duidelijk zichtbaar, maar ook niets abnormaals voor dit type telefoon.

De Poco M4 Pro neemt in grote lijnen de codes van de M-reeks over, maar met een paar kleine veranderingen in termen van kleuren en de integratie van de fotomodule en ik vind dat deze nieuwe integratie van de foto module is succesvoller dan in het vorige model. Het afwerkingsniveau is over het algemeen hetzelfde.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de 4Gb / 64Gb versie van de Poco M4 Pro 4G getest, de technische kenmerken van dit model vind je in de volgende screenshots. De codenaam voor dit model is 2201117PG.

Samengevat:
- Mediatek architectuur (CPU, GPU, Wifi, GPS, Bluetooth)
- 6.43 inch scherm in 2400x1800 en 90Hz
- 5000 mAh batterij
- Omnivision hoofdsensor


CPU / GPU PrestatieDe Poco M4 Pro 4G draait op een Mediatek-architectuur zoals de vorige versie. Voor de CPU vertrouwt het op een MediaTek Helio G96 4G die ook beschikbaar is op de Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11s en enkele andere minder bekende modellen. Deze CPU biedt behoorlijke prestaties die u een goed niveau van comfort bieden voor bijna alle dagelijkse gebruik.

Voor het grafische gedeelte is het uitgerust met een ARM Mali-G57 MC2 900MHz, hier is het ook hetzelfde als de Redmi Note 11 Pro en het is ook een beetje hetzelfde prestatie-ding. We kunnen dit model niet beschouwen als een model ontworpen om te gamen, maar je zult de meeste games zonder problemen kunnen spelen met soms wat concessies op het niveau van detail.

Ik heb goede resultaten behaald met de modem in combinatie met deze architectuur bij het testen van de Redmi Note 11 Pro, dus ik zou een goede 4G-netwerkgevoeligheid op deze telefoon moeten krijgen.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik heb met deze telefoon een score van 253.000 punten behaald, een score die deze telefoon in een comfortzone plaatst waar een groot publiek geluk zal vinden. De telefoon reageert snel en toegang tot apps is snel.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De Poco M4 Pro 4G is geen telefoon ontworpen voor gamers maar het merk Poco heeft altijd een goede prijs/prestatieverhouding kunnen bieden en dat is bij dit model weer het geval. Hoewel het niet kan concurreren met modellen zoals Poco X3 Pro, biedt het nog steeds een goede game-ervaring. PUBG Mobile kan in HD draaien en ik merkte geen vertraging tijdens het spelen. Voor andere games die meer hebzuchtig zijn, moet je misschien lager het grafische niveau, maar nogmaals, dit zou je er niet van moeten weerhouden om te spelen.

Netwerkprestatie

De Poco M4 Pro 4G biedt een frequentiebereik dat breed genoeg is om overal in Europa te kunnen worden gebruikt.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodepoco m4 pro 4g network test
Ik heb 1200 metingen gedaan om de 4G-signaalkwaliteit van deze telefoon te meten en kreeg een uitstekende score van -88,95 dBm, dit is het beste signaalniveau dat ik kon krijgen sinds ik deze netwerktest heb gedaan. Mijn sonde kreeg tegelijkertijd een gemiddeld signaal van -90,85 dBm, dus de Poco M4 Pro 4G heeft een uitstekende netwerkgevoeligheid en het signaal bleef tijdens de test zeer stabiel.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een gemiddeld signaal gemeten van -19 dBm in de buurt van de router en een gemiddeld signaal van -55 dBm op afstand, dit zijn zeer vergelijkbare waarden als wat ik had verkregen met de Poco M4 Pro 5G. Deze score plaatst deze Poco iets boven het gemiddelde.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

youtube previewyoutube preview
Deze Poco M4 Pro gebruikt een Mediatek-chip voor GPS. Ik had vrij snel een nauwkeurigheid van 1 meter, wat vaak het geval is met Mediatek-chips. Ik heb ook gecontroleerd of deze telefoon meerdere frequenties kon opnemen, maar vond alleen de gebruikelijke L1, B1, E1.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
De Poco M4 Pro is voorzien van een 5000 mAh accu met 33W snelladen. In deze prijsklasse is snelladen van 33 W vrij zeldzaam en kan de batterij in 77 minuten van 1 tot 100% worden opgeladen. Het duurt ongeveer 14 minuten om de eerste 20 procent op te laden, maar de laadsnelheid neemt de laatste 20 procent sterk af omdat het 25 minuten duurde om de laatste 20 procent op te laden.
poco m4 pro 4g battery charging
Ik heb een batterijduur van iets meer dan 700 minuten gemeten met de schermhelderheid op 100% en 1500 minuten met de schermhelderheid op 50%. Autonomie is dus vrij lineair in verhouding tot de helderheid van het scherm, het zit ook in het gemiddelde van telefoons in deze prijsklasse. Bij normaal gebruik moet je het 2-3 dagen volhouden voordat je je telefoon moet opladen.
poco m4 pro 4g battery discharging

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Poco M4 Pro 4G is uitgerust met de volgende sensoren:
- 64MP Omnivision OV64B40, ik heb deze sensor al getest op de Redmi Note 10s, ik was niet erg onder de indruk van de resultaten.
- Sony IMX 471 met 16 miljoen pixels voor selfies, het is hetzelfde als op de OnePlus 9 Pro
- Sony IMX 355 met 8 miljoen pixels voor ultragroothoekfoto's, ik heb deze sensor getest tientallen keren
- 2MP Galaxy Core GC02M1 voor macro's.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 10
De Omnivision OV64B40-sensor is ook aanwezig in de Redmi Note 10s en ik zie geen verandering in de beeldverwerking tussen de Redmi en deze Poco. De foto is onderbelicht zoals de meeste telefoons die ik test, de scherpte is goed en ik zie geen spoor van teveel bewerking, de kleuren zijn voldoende verzadigd en ik merk geen digitale ruis. Puur technisch gezien doorstaat deze sensor deze eerste test met een goed resultaat. Ik heb hieronder foto's toegevoegd die in verschillende modi zijn gemaakt en ik heb ook foto's toegevoegd die zijn gemaakt met de ultragroothoeksensor die ik vaak op andere telefoons heb getest.

poco m4 pro sharpness
Op deze foto kunnen we zien dat de scherpte in het centrum correct is zonder overdreven te zijn, maar deze scherpte verslechtert aan de periferie. Ik kan een probleem met de hoek voor de opname niet uitsluiten, maar als dat zo is, toont het aan dat het scherptegebied niet erg diep is en dat de degradatie nog steeds erg reëel is.

Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Omnivision OV64B40

Scherpte in het centrum: goed
Scherpte in de periferie: goed
Chromatische aberratie in het centrum: geen
Perifere chromatische aberratie: geen
Dynamisch bereik: gemiddeld
Kleurgetrouwheid: ik heb een dE van 10,12, dit is een van de beste scores die ik op dit moment heb gekregen. Vervorming: zeer laag

Ik was positief verrast door de technische kwaliteit van deze Omnivision sensor omdat de sensoren van dit merk niet zulke goede prestaties leveren. De lijndikte in de scherpteanalyse was een van de dunste en ik zag geen sporen van overbewerking.

Sony IMX 355

Centrumscherpte: zwak
Randscherpte: 20% verlies van scherpte
Chromatische aberratie in het midden: laag
Chromatische aberratie in de periferie: gemiddeld
Dynamisch bereik: gemiddeld
Kleurgetrouwheid: ik heb een dE van 8,31. Dit is een zeer goede score, ik kreeg een vergelijkbare score met andere telefoons die dezelfde sensor gebruiken.

Ik heb deze sensor vele, vele malen getest en de resultaten met deze Poco zijn vergelijkbaar met die van andere telefoons die dezelfde sensor gebruiken.

Buiten fotokwaliteit

Omnivision OV64B40

poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 3
Het weer was niet erg mooi buiten toen ik deze foto's nam, ik profiteerde van een stilte in de storm Eunice om foto's te gaan maken. Het licht was niet erg goed en het landschap was erg modderig. Het is ook de eerste keer dat ik deze Omnivision-sensor heb getest en aangezien ik nog nooit een buitengewone ervaring heb gehad met de andere sensoren van dit merk, had ik geen hoge verwachtingen van de kwaliteit van de foto's. Ik was echter verrast door de kwaliteit van de foto's die door deze sensor worden gemaakt. Foto's zijn te donker maar dat is vaak het geval als de belichting niet ideaal is, het dynamisch bereik goed is, ik heel weinig overbelichte of onderbelichte gebieden zie, kleuren lijken ook redelijk accuraat. Scherpte is goed, detail van takken is echt goed, ik zie ook geen sporen van slijpverwerking. Deze sensor heeft dan ook onmiskenbare kwaliteiten met met name een mooie natuurlijke scherpte die boven het gemiddelde uitstijgt.


Sony IMX 355

poco m4 pro 4g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 6
Dit type sensor (ultragroothoek) produceert bijna geen nooit foto's van superieure kwaliteit voor de hoofdsensor maar deze Sony IMX 355 weet het beter te doen dan het gemiddelde. De scherpte is gemiddeld, er zijn chromatische aberraties, er is afvlakking maar dit is allemaal gebruikelijk voor dit soort sensoren. De kleuren zijn daarentegen natuurgetrouwer dan de hoofdsensor, het is een van de sterke punten van deze Sony sensor.


Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
De Poco M4 Pro 4G kan filmen in 1080p en 30 frames per seconde, filmen in 4k is niet mogelijk. De stabilisatie is goed voor een telefoon in deze prijsklasse, het beeld trilt slechts kort bij elke stap en het beeld wordt vrij snel herberekend. Het is waarschijnlijk de beperking tot 1080p die dit mogelijk maakt, omdat met een 4k-video een telefoon met dit vermogen het beeld niet correct kon stabiliseren.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
Deze telefoon is beperkt tot 1080p en 30 frames per seconde, maar de video's die hij produceert zijn redelijk goed voor deze prijscategorie. De video is vrij donker, maar de helderheid was niet goed en de meeste telefoons produceren onder deze omstandigheden onderbelichte video. De scherpstelling is snel, de belichtingssprongen zijn merkbaar maar snel, de scherpte is ook goed en het dynamisch bereik is ook goed, de lucht wordt niet wit als ik onder de horizonlijn zak. Deze Poco M4 Pro 4G biedt een betere scherpte dan het vorige model.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

youtube previewyoutube preview
De Poco M4 Pro 4G produceert medium power geluid uit zijn externe luidsprekers, het geluid is gericht op de hoge tonen zonder dat het echt problematisch is, de basgeluiden zijn een beetje diep, maar voor een telefoon in deze prijsklasse, het is heel normaal.

Het belvolume is vrij laag in vergelijking met wat ik al heb gemeten, de externe luidspreker compenseert deze tekortkoming. Het geluid is ook behoorlijk gericht op de hoge tonen en mist ook diepte. De gesprekken zijn volkomen begrijpelijk, het is gewoon een bijna esthetisch probleem met het geluid.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
poco m4 pro 4g dynamic range
Met een koptelefoon is het geluid van veel betere kwaliteit dan met de externe luidsprekers, de Poco weet op bijna alle frequenties natuurgetrouw geluid te produceren, het wijkt af van de norm in de hoge tonen maar de Het verschil is niet erg belangrijk. Het gebruikt hoogstwaarschijnlijk dezelfde hardware voor geluid als de Redmi Note 11 Pro, omdat ik exact hetzelfde resultaat kreeg met die telefoon.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

poco m4 pro v2 calibration
Het Poco-scherm is niet correct geconfigureerd wanneer het de fabriek verlaat, u moet overschakelen naar de standaardmodus om bijna perfecte colorimetrie te verkrijgen met een dE van 1,33. Wit is daarentegen iets te warm met een temperatuur van 6388K, maar de meeste gebruikers zullen het niet eens merken, het verschil is zo klein.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid van 414 cm/m² gemeten en kon de helderheid niet hoger krijgen, zelfs niet als ik de sensor met licht overspoelde. Deze helderheid is voldoende voor de meeste situaties, maar zal onvoldoende zijn voor de leesbaarheid in direct zonlicht. Deze telefoon kan normaal gesproken hoger, maar ik weet niet waar de sensor moet komen.

Het contrast is oneindig dankzij de amoled, het scherm ondersteunt ook een frequentie van 90Hz voor een betere vloeiendheid in de bewegingen op het scherm. Het vorige model gebruikte een LCD-scherm, dus dit is een belangrijke ontwikkeling.

Biometrie

Deze telefoon is uitgerust met een vingerafdruksensor aan de zijkant die op de contactknop is geplaatst. Deze sensor werkt erg goed, hij is goed geplaatst en is erg snel.

Besturingssysteem


Deze telefoon draait onder MIUI 13 zodra deze op de markt wordt gebracht, het is ook een van de eersten die deze versie van Xiaomi's besturingssysteem draait. MIUI 13 brengt een prestatieverbetering met zich mee in vergelijking met de vorige versie (12.5) en kan multitasking nog beter aan (tot 14 applicaties tegelijk openen). MIUI 13 brengt ook enkele verbeteringen aan de interface en de aanpassing ervan.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Poco M4 Pro 4G

Vergelijk Poco M4 Pro 4G met de anderen

Test / beoordeling conclusie


De Poco M4 Pro 4G bevindt zich op het instapniveau van het Poco-assortiment en kan toch worden verward met een middenklasse telefoon van een ander merk (bijv. Samsung). Deze nieuwe 4G-versie verschilt op de volgende punten van de vorige 5G-versie: betere fotokwaliteit, meer geheugen, beter scherm en hij is lichter voor identieke afmetingen. Deze nieuwe Poco zal zich daarom op het instapniveau vestigen met dezelfde belofte als de vorige modellen door een zeer goede prijs/prestatieverhouding te bieden zonder degenen die niet geïnteresseerd zijn in prestaties te verwaarlozen.

Deze Poco M4 Pro 4G is geen gedegradeerde versie van de 5G-versie, het is in sommige opzichten zelfs het tegenovergestelde. Ik was positief verrast door de kwaliteit van de foto's, deze telefoon kan niet concurreren met de top van het assortiment maar de kwaliteit van de foto's benadert wat een Sony IMX 682 kan doen, de scherpte is goed en zonder agressieve behandeling, de kleuren zijn ook behoorlijk trouw.

Het scherm is een van de kwaliteiten van deze telefoon, het biedt oneindig veel contrast dankzij de amoled, maar heeft een kleurgetrouwheid die de top van het assortiment waardig is. Dankzij de frequentie van 90 Hz kan het zich onderscheiden van andere merken, naast de andere reeds genoemde kwaliteiten. Er zijn niet veel amoled-schermen van hoge kwaliteit voor minder dan € 200.

Netwerkgevoeligheid is ook erg goed, ik had vergelijkbare resultaten gemeten met de Redmi Note 11 Pro en dat is normaal omdat deze twee telefoons dezelfde architectuur gebruiken. Hetzelfde geldt voor de GPS en de wifi die boven het gemiddelde scoren (gevoeligheid en precisie).

Wat de batterij betreft, is het de snelle lading die deze telefoon wat extra punten zal geven, de autonomie is goed, maar is gemiddeld.

Storingen? Ik heb geen grote gebreken gevonden. Ik vind het belvolume iets onder het gemiddelde en het geluid een beetje te hoog. Hetzelfde geldt voor het geluid dat door de externe luidspreker wordt geleverd. Als we in gedachten houden dat dit een telefoon is voor minder dan € 200, kunnen we er nauwelijks iets fouts aan vinden.

Sterktes

Schermkwaliteit
4G-gevoeligheid
GPS-nauwkeurigheid
Wifi-gevoeligheid
Prijs/prestatieverhouding
Videostabilisatie
batterij

Zwaktes

Belvolume
Hoge toon (oproep + luidspreker)
Schermhelderheid (sensor niet gevonden)

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getestVind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Black Shark 4 Pro : review / test
De Black Shark 4 Pro is de nieuwste toevoeging aan Xiaomi's reeks van gamersmartphones. Deze telefoon heeft een sterke visuele identiteit en niets lijkt in de weg te staan.
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen