Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Fengmi V10 (VX): test / beoordeling

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Fengmi V10
Tijdslijn
Waarom deze projector?
Uitpakken
Besturingssysteem
Afwerking
Projectiekamer
Batterijduur
Stroomverbruik
Werkingsgeluid
Connectiviteit
Beeldkwaliteit
Beeldgrootte en projectieafstand
Audiokwaliteit
Videospellen
Test / beoordeling conclusie
Projectoren Tests Reviews

Fengmi V10 (VX): test / beoordeling


Gepubliceerd op: 19-09-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Fengmi is een Chinees bedrijf gespecialiseerd in de productie van projectoren dat al sinds 2016 bestaat maar nog niet zo bekend is op de Europese markt. Fengmi heeft een solide reputatie opgebouwd met enkele van deze laserachtige modellen die unaniem zijn geaccepteerd door degenen die het hebben gekocht. Ik was erg in de verleiding gekomen door de aankoop van de Fengmi Formovie C2, maar ik koos uiteindelijk voor de Xiaomi Laser Cinema 2 en ik wilde niet meer dan € 2000 uitgeven voor een andere projector van dit type. Met de komst van de Fengmi V10 (of ook wel VX genoemd) stelde ik mezelf opnieuw de vraag omdat deze projector in dezelfde prijscategorie zit als de Xgimi Horizon Pro maar toch enkele interessante troeven heeft die de Xgimi niet heeft. Qua timing kon het niet beter, want ik was ook op zoek naar een vervanger voor mijn goeie ouwe Nebula Cosmos Max 4k die al bijna 2 jaar op mijn projectiekast staat.

Speciale aanbieding


Je kunt de Fengmi V10 in Europa kopen met Europese garantie en een onklopbare prijs hier: Fengmi V10 1190€ / NothingButLabel

Voor die prijs mag je je kans om hem te kopen niet missen, hij verslaat de Xgimi Horizon Pro qua prijs.

Website waar ik de Fengmi V10 gekocht/ontvangen heb: https://www.banggood...

Prijs Fengmi V10

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Fengmi V10 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

18 september 2022: bestel Fengmi V10 op Banggood.com
03 oktober 2022: pakket ontvangen, test kan beginnen

Waarom deze projector?

Projectoren zijn een van die producten die ik heel graag test omdat het entertainmentproducten zijn en ze zijn altijd leuker om te testen dan een stofzuiger. Ik test nu al een paar jaar projectoren, ik beschouw mezelf niet als de grootste expert op dit gebied (verre van) maar met ervaring kan ik een beter beeld krijgen van de sterke en zwakke punten van elke projector. Ik test zowel instapniveau als high-end, er zijn interessante producten in elke categorie. Ik wilde al heel lang een Fengmi testen maar aangezien de prijs voor mij net zo belangrijk is als voor een normale koper, moest ik wachten tot de komst van deze projector.

Waarom is het interessant? Ten eerste omdat ik op zoek was naar een vervanger voor een projector om achter in mijn projectieruimte te plaatsen, maar ik wilde deze niet vervangen door de first comer, ik had een goede projector nodig en deze Fengmi zou het goed kunnen doen. Waarom? Voorbij 4k (waarschijnlijk in XPR), ziet het geluidssysteem er interessant uit, de hoge frequentie en de MEMC zullen beeldvertraging en tearing voorkomen, de kleurdekking is vrij breed, ... deze Fengmi zou wel eens een goed alternatief kunnen worden voor de Xgimi Horizon Pro .

Uitpakken

fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
De doos van de Fengmi V10 bestaat uit 2 delen, er is het zichtbare deel dat de hele doos omvat en waarop je de projector kunt zien en dit deel schuift omhoog om de tweede doos te onthullen die niet groter is dan 25% van de hoogte van de basisdoos. Ik was verrast om te zien dat deze twee dozen niet waren bevestigd, zodat ze bij het uitpakken uit je handen kunnen glippen. Hoewel de projector goed beschermd is, zult u waarschijnlijk dezelfde reactie hebben als ik bij het uitpakken, het onderste deel van de doos is erg dun en kan de projector uit balans brengen wanneer deze wordt geopend. De projector wordt ook ondersteboven in de doos geplaatst, ongetwijfeld om de optische eenheid beter te beschermen.

De doos laat zien dat de Fengmi V10 een succesvol product is, Fengmi is geen klein merk dat begint op de projectormarkt en dit is te zien aan de doos die meteen vertrouwen wekt. De doos bevat het absolute minimum met de projector, een afstandsbediening, een transformator (vrij zwaar en imposant), een Amerikaanse kabel, een handleiding, een afstandsbediening en een doek om de optische eenheid schoon te maken.

fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 19
De afstandsbediening is heel gewoon, hij is volledig gemaakt van plastic en voelt aan, het is geen erg premium ervaring. De 2 AAA-batterijen worden niet bij de projector geleverd. Er zijn de gebruikelijke knoppen, de afstandsbediening lijkt veel op die van de Xiaomi Laser Cinema 2.

Besturingssysteem


De Fengmi draait op Fengmi OS en Fengmi OS is een Chinees besturingssysteem. De interface is daarom volledig in het Chinees, maar het is mogelijk om de taal vanuit de instellingen te wijzigen, hierdoor kun je de weg terug vinden zonder de basisschermen te vertalen die altijd gevuld zullen zijn met inhoud in het Chinees. Dit type projector zou idealiter gebruikt moeten worden in combinatie met een externe HDMI-oplossing zoals een Amazon Fire TV Stick of een Nvidia Shield (dit is mijn geval).

Het starten van een projector in het Chinees is niet ingewikkeld als je weet waar je moet klikken. Ik zal je vertellen wat je moet doen om toegang te krijgen tot de instellingen en de taal te wijzigen.

Hier is het eerste scherm:
fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 24
In dit scherm kunt u kiezen tussen automatische of handmatige beeldcorrectie. Klik eenvoudig op de derde mogelijkheid om naar het volgende scherm te gaan.
fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 25
Je hebt dan het wifi-configuratiescherm waar je het netwerk moet kiezen en het bijbehorende wachtwoord moet invoeren. Gelukkig is het toetsenbord al in het Engels, dus je kunt je wachtwoord zonder verdere manipulatie invoeren.
fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 27
U komt dan op een scherm met een QR-code, dit scherm kunt u overslaan door op de knop rechts onder de QR-code te klikken. Hiermee gaat u naar het startscherm.
fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 28
Zoals je kunt zien, is het daarom vrij eenvoudig om aan de slag te gaan.

Hoe Fengmi OS in het Engels te configureren? Hier is de procedure in een paar stappen:
1. Druk op de instellingentoegangsknop op de afstandsbediening (horizontale lijnen rechtsonder)
2. Een menu met pictogrammen verschijnt aan de linkerkant van de scherm, kies het tandrad
3. Kies het naar rechts wijzende driehoeksymbool (het is het tweede symbool, dat na wifi)
4. Ga door de lijst naar de regel waar twee Chinezen staan symbolen in de titel en 8 Chinese symbolen in de uitleg
5. Gebruik de pijltjes op de afstandsbediening om naar rechts te gaan en Engels zal verschijnen.

Afwerking

fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 4
De Fengmi V10 is geen projector zoals de anderen, hij moet gezien worden als een luidspreker waarin een projector is geïnstalleerd. De projector lijkt daardoor op een grote met stof beklede bluetooth-speaker die het geluid in alle richtingen verspreidt en deze speaker wordt alleen aan de voorkant onderbroken door de optische unit en aan de achterkant door de verschillende aansluitmogelijkheden.

fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 5
Aan de achterkant is er een enorm rooster om de warmte af te voeren en de verschillende aansluitmogelijkheden.
fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 14
De projector is uitgerust met een ethernetpoort, een hoofdtelefoonuitgang, twee USB 2.0-poorten en twee HDMI 2.1-ingangen/uitgangen met een ARC-compatibele uitgang.
fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 12
Op het bovenste gedeelte is er een imitatie van een houten cirkel die de warme kant van de projector versterkt. Deze houten cirkel is niet alleen decoratief, hij wordt ook gebruikt om de projector te bedienen door middel van verlichte knoppen. Deze knoppen zijn niet handig als u de afstandsbediening gebruikt. De originaliteit van deze projector is niet beperkt tot zijn vorm, er is ook een luidspreker met het membraan zichtbaar onder de projector. Hierdoor is het gebruik van een statief of een ophangsysteem aan het plafond uitgesloten, omdat de luidspreker bijna het gehele oppervlak in beslag neemt.
fengmi v10 vx test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 10
De optische unit is behoorlijk imposant, maar wordt bijna vergeten, zozeer dat de rest van de projector op een luidspreker lijkt. Deze projector is echt mooi, het afwerkingsniveau is onberispelijk, niets is aan het toeval overgelaten en je kunt deze projector gemakkelijk in een woonkamer plaatsen omdat hij opgaat in het decor.

Projectiekamer

Mijn projectiekamer is rechthoekig, 4,6m bij 2,9m (hoogte 2,2m). Ik heb twee projectiewanden, een witte muur van 2,9 m breed met alleen witte verf met een mogelijke terugslag van 4 meter. Ik heb dan een 133 inch ALR scherm op een andere muur met een mogelijke setback van 2.8m. Ik gebruik hoofdzakelijk het ALR-scherm, behalve wanneer de opstelling of het type projector niet geschikt is voor deze situatie.

Batterijduur

De Fengmi V10 heeft geen batterij.

Stroomverbruik

Ik heb een verbruik gemeten van 167W aan het stopcontact, ongeacht de beeldinstellingen. Ik dacht dat ik het verbruik kon verminderen door de helderheid te verlagen, maar dat is niet zo, of de helderheid nu op 0 of 100 staat, het verbruik is hetzelfde. De kantoormodus voor helderheid verhoogt het verbruik zelfs met een paar watt. Tijdens mijn metingen zag ik het verbruik wel eens dalen tot 150W maar daaronder ging het nooit. Het verbruik is dan ook vrij hoog in vergelijking met andere projectoren van dit type, ik ga met mijn Nebula Cosmos Max naar 70W door de helderheid iets te verminderen. Deze projector is erg helder en dit wordt qua verbruik betaald, maar dit verbruik blijft veel lager dan wat ik heb verkregen met de Xiaomi Laser Cinema 2 voor min of meer vergelijkbare helderheid.

Werkingsgeluid

De Fengmi V10 heeft een licht bedrijfsgeluid, ik heb ongeveer 45db gemeten in de buurt van de projector, dus het geluid is hoorbaar als je in de buurt van de projector bent. Aangezien deze projector achter in de projectieruimte staat, zou je dit geluid niet te veel moeten opmerken (vooral als je een film kijkt).

Connectiviteit

De projector is voorzien van de volgende aansluitingen:
- koptelefoonuitgang
- 2x USB 2.0
- 2x HDMI 2.1 (waarvan één met ARC)
- port ethernet RJ45

Beeld instellingen
De Fengmi V10 biedt een scala aan beeldaanpassingen waarmee deze projector goed kan worden gekalibreerd. Dit zijn dezelfde instellingen als op de Xiaomi Laser Cinema 2 en dit is normaal omdat beide projectoren onder FengOS draaien. Als u de interface in het Chinees gebruikt, moet u de instellingen (instellingenknoppen) invoeren en vervolgens afbeelding kiezen om toegang te krijgen tot de instellingen. Als u een externe oplossing gebruikt (bijv. Nvidia Shield), drukt u gewoon op de instellingenknop op de afstandsbediening om het menu te openen.

Met de beeldinstellingen kunt u een van de voorgedefinieerde modi selecteren (film, standaard, sport, game,...) of naar het "aangepaste" menu gaan waarmee u de helderheid, contrast, scherpte, verzadiging, toon en kleurtemperatuur (met individuele aanpassing van de drie basis RGB-kleuren). Elke vooraf geconfigureerde modus heeft zijn specifieke kenmerken en sommige springen er echt uit omdat de kleuren soms erg koud en soms erg warm zijn. Na een eerste passage van de sonde zijn het de kinderachtige en filmmodi die de beste scores behalen in colorimetrie, maar ik kom hier later op terug.

De beeldaanpassingen zijn niet beperkt tot wat ik zojuist heb beschreven, deze projector heeft ook automatische beeldcorrectie volgens de kanteling van de projector en dit mechanisme werkt vrij goed. Beeldadaptatie gaat erg snel, de projector vindt snel focus en past de vorm van het beeld aan het projectievlak aan. Dit type correctie werkt tot op zekere hoogte goed, want als de te corrigeren hoek te groot is of als het projectieoppervlak te onregelmatig is, moet u handmatige wijzigingen aanbrengen. Ik moet ook degenen die nog nooit een projector met dit type correctie hebben gehad, eraan herinneren dat je dit type aanpassing niet te veel moet misbruiken, omdat dit de kwaliteit van het beeld kan verslechteren en grote grijze gebieden rond het beeld kan veroorzaken.

Ik moet er ook op wijzen dat deze projector is ontworpen om op zijn voeten te worden geplaatst... dit lijkt misschien normaal voor u, maar het is niet noodzakelijk het geval voor iedereen. Ik zet mijn projectoren meestal op een kast achter in mijn kamer, dat kan bij deze projector niet. De onderkant van de optische eenheid komt overeen met de onderkant van het beeld, dus deze moet ondersteboven worden gebruikt en deze projector is daar niet voor ontworpen omdat hij niet is uitgerust met een bevestigingssysteem om hem ondersteboven te gebruiken (vanwege de luidspreker eronder de projector) en ook vanwege de aanwezigheid van een bedieningsknop aan de bovenkant van de projector. Deze projector is dan ook ontworpen voor "laag" gebruik, het is een belangrijk element om te weten alvorens te kopen!

Beeldkwaliteit

Ik gebruik nu filmtrailers om de beeldkwaliteit te illustreren, omdat de video's die ik vroeger gebruikte nu auteursrechtelijk beschermd zijn en ik ze niet langer kan gebruiken zoals ik wil.

Eerste test: Top Gun Maverick trailer
youtube previewyoutube preview
Top Gun trailer bevat zowel koude als warme beelden met snelle bewegingen. Over het algemeen doet de projector het erg goed, ik had de "film" -modus gebruikt voor alle video's in deze paragraaf en hoewel de kleuren een beetje te warm zijn, is het beeld over het algemeen redelijk goed. De zwakte in contrast van de filmmodus is goed zichtbaar in donkere scènes waar bepaalde gebieden die zichtbaar zouden moeten zijn, verdrinken in een donkergrijs. Het is iets dat je moet kunnen accepteren voor dit soort projectoren en het is nooit een groot probleem voor mij geweest.

Tweede test: Batman trailer
youtube previewyoutube preview
Deze trailer is duidelijk donkerder en de aanwezigheid van grijs is beter zichtbaar. De contrastmeting is vrij helder, het contrast is niet hoog genoeg om alle donkere scenes weer te geven. Derde test: Fast & Furious 9 trailer
youtube previewyoutube preview
Dit type film werkt redelijk goed op dit type projector omdat de meeste scènes vrij helder zijn en de projector het erg goed doet met snelle bewegingen (hij heeft bewegingscompensatie, zie hieronder). De "film"-modus is weer een beetje te warm, maar als je de voorkeur geeft aan koelere kleuren, zijn er andere modi beschikbaar.

Er is geen perfect scenario voor deze projector, de instellingen maken het mogelijk om een aangename colorimetrie te verkrijgen, maar met ofwel een beeld dat te warm is of een beeld dat te koud is zonder te kunnen vinden de juiste balans. Afhankelijk van het type film, moet u mogelijk van modus wisselen om de ideale modus te vinden.

Colorimetrie

De colorimetrie wordt gemeten met een sonde om de nauwkeurigheid van de gebruikte kleuren te evalueren, de metingen worden weergegeven door een colorimetrisch verschil, ook wel delta E (dE) genoemd. Idealiter moet een dE van minder dan 3 worden verkregen om te overwegen dat de colorimetrie goed is. We kunnen dus wel zeggen dat een beeld mooi is omdat het bijvoorbeeld erg verzadigd is, maar dat wil niet zeggen dat de colorimetrie goed is.

Ik heb de verschillende vooraf geconfigureerde modi getest die beschikbaar zijn in de instellingen voor afbeeldingen en kreeg heel verschillende resultaten van de ene modus naar de andere. Ik kreeg een dE tussen 6 en 7 op een witte muur met de modi "kind" en "film", terwijl ik met sommige modi zoals oogzorg een dE boven de 12 kreeg. Net als bij de Xiaomi Laser Cinema 2, zal ik wat tijd doorbrengen ik probeer deze projector te kalibreren om een beter resultaat te krijgen en ik zal verschillende soorten canvas testen om het resultaat ook te meten.

Hier is het colorimetrieniveau in detail voor elke modus:
Kind, dE 6.92 (grootste verschil op blauw)
Display dE 9.16 (groot verschil op blauw, rood, magenta)
Oogverzorging dE 15.08 (het beeld is erg slecht in deze modus en is niet bedoeld om films te kijken)
Game dE 9.65 (erg koud beeld met een wit van 8711k)
Movie dE 6.98 (verschil op blauw, warmer beeld met een wit van 6806K)
Showy dE 11.43 (beeld veel te koud)
Sport dE 9.62 (vrij koud beeld)
Standaard 9,51 (vrij koud beeld)

Hier is de grafiek voor de modus "Film":
fengmi v10 colorspace
We kunnen zien dat de kleurruimte verder gaat dan de REC709 en het wit in " movie"-modus is vrij dicht bij perfect wit.

De colorimetrie van de Fengmi v10 is daarom behoorlijk verschillend, afhankelijk van de modus en het is de "film" -modus die de meest exacte colorimetrie biedt, maar de Fengmi zal niet tot de beste projectoren in de kleur niveau.

Daar komt nog bij dat het contrast vrij sterk varieert van de ene modus tot de andere, maar ik kom hier later op terug, zodat u de modus kunt kiezen die het beste bij u past.

Helderheid

In "view mode" en met de helderheid op 50% haal ik een helderheid van 760 lumen en met de "office" modus en de helderheid op 50% haal ik een helderheid van 1404 lumen. Afhankelijk van de geselecteerde modus en de instellingen kan de helderheid dus toenemen, maar het is me niet gelukt om de door de fabrikant aangekondigde 2500 lumen te verkrijgen. Het verhogen van de helderheid is niet per se een goed idee, want met het licht op 100% is de helderheid weliswaar sterker, maar de beeldkwaliteit neemt af, dus je moet een compromis vinden tussen goede helderheid en goede beeldkwaliteit. Met kalibratie zou ik die balans moeten kunnen vinden.

Scherpte

De scherpte van het beeld is goed met de basisinstellingen (50 voor scherpte). Met de verschillende testbeelden die ik gebruik zijn de verschillende lijnen goed te onderscheiden zonder dat deze lijnen afwijkingen vertonen. De scherpte is redelijk genoeg, hij is niet al te uitgesproken zoals op andere Chinese projectoren.

Contrast

Wat colorimetrie betreft, ik heb het contrast voor elke beschikbare modus gemeten en kreeg de volgende resultaten:
Kind 370:1
Scherm 455:1
Oogverzorging 599:1
Game 456:1
Film 296:1
Opzichtig 504:1
Sport 455:1
Standaard 456:1

Deze waardes verbazen me niet echt, de meeste DLP's die ik heb getest bieden een contrast tussen 400 en 500:1. Helaas bieden de modi met hoog contrast geen goede colorimetrie, dus je moet een compromis vinden tussen colorimetrie en contrast, het is de "Child"-modus die het beste contrast biedt met goede colorimetrie. Als je kiest voor de "film"-modus en je kijkt naar een donkere film, zul je waarschijnlijk niet alle details kunnen zien, het resultaat zal al beter zijn met de "Kind"-modus.

Bewegingscompensatie

youtube previewyoutube preview
De Fengmi V10 heeft last van schokkerige beelden voor snelle horizontale bewegingen, maar is gelukkig uitgerust met een bewegingscompensatiemechanisme dat het probleem elimineert. Wanneer de compensatie is gedeactiveerd, kun je duidelijk zien dat het bovenste blok scheurt wanneer het beweegt en dit scheurt vervaagt wanneer je de compensatie activeert. De video vertoont nog steeds een beetje schokkerigheid met het hoogste niveau van compensatie, maar dit probleem komt van de video-opname, de projector slaagt erin het probleem perfect te corrigeren.

Deze functie moet echter met mate worden gebruikt, omdat de compensatie zeer goed zichtbaar is in snelle films en het een "soap-opera"-effect veroorzaakt zoals in de tv-series van de jaren 80.

Beeldgrootte en projectieafstand

De Fengmi V10 heeft een throw ratio van 1.2 en dit vertaalt zich naar de volgende afmetingen:
Op 1 meter afstand heb ik een 83cm breed beeld met een grijze rand van ongeveer 1cm. Met deze beeldbreedte krijg ik een hoogte van 47cm. Om de afbeeldingsgrootte op een andere afstand te schatten, gebruikt u gewoon de regel van 3, dus u krijgt een afbeelding van 166 cm breed voor een afstand van 2 meter en een afbeelding van 232 cm voor een afstand van 3 meter. Het is een goede projectieverhouding waarmee je een groot beeld kunt krijgen zonder al te veel achteruit te hoeven gaan.

Als u uw worpafstand niet kunt regelen en u krijgt een beeld dat te groot is voor uw scherm, kunt u de digitale zoom in de instellingen gebruiken om het beeld met 100% te verkleinen tot 60%, maar wees voorzichtig, overdrijf het niet, want dan gaat de kwaliteit van de afbeelding achteruit.

Audiokwaliteit

youtube previewyoutube preview
De fengmi v10 is een projector die is ontworpen rond het concept van een luidspreker, de vorm lijkt te zijn ontworpen om een goede geluidsweergave te bevorderen. Ik heb geen apparaat of studio om de kwaliteit van het geluid van een luidspreker te meten, dus ik heb alleen mijn subjectieve oordeel om een mening te geven. Er is een subjectief gevoel van kwaliteit van de Fengmi V10 en dit heeft waarschijnlijk te maken met het formaat en ontwerp. Ik verwachtte dus positief verrast te worden door de geluidskwaliteit, maar dat was niet echt het geval. Ik vind het geluid goed, maar ik denk niet dat het veel opvalt van wat ik op andere projectoren heb gehoord.

Ik vind dat het geluid behoorlijk warm is, de weergave van de stemmen wordt niet verslechterd door de muziek, maar je moet het volume hoog genoeg zetten om het geluid echt meeslepend te maken, maar helaas vind ik dat het geluid op vol volume een beetje aan kwaliteit inboet. Ik begon deze video met een volume van 50 en ging toen snel naar 100, waar ik een beetje verzadiging voelde. Het geluid is niet overdreven krachtig omdat ik nog nooit de 90 dB heb overschreden waar onder dezelfde omstandigheden een Xgimi Horizon gemakkelijk de 100 dB kan overschrijden.

Ik herhaal, het geluid is niet slecht, maar deze projector projecteert een positieve uitstraling voor het geluid, maar ik vond het niet echt uitzonderlijk geluid.

Videospellen

youtube previewyoutube preview
Ik heb een game gefilmd met de game Chase Horizon Turbo, ik gebruik deze game omdat je snel moet reageren en de projectoren met een hoge input lag laten je niet correct spelen. Ik heb geen lag-problemen ondervonden met deze projector, de ervaring is uitstekend en het beeld is extreem vloeiend.

Deze projector kan de frequentie detecteren en tot 240 Hz gaan voor een perfecte vloeibaarheid, maar dit gaat ten koste van de resolutie die zal afnemen afhankelijk van de gebruikte frequentie. Je zult dus niet in 4k op 240hz kunnen spelen.

Ik heb de input lag afzonderlijk gemeten en in de meeste voorgeconfigureerde modi is de input lag groter dan 100. Je moet dus de "game"-modus gebruiken om te profiteren van een vloeiender beeld. Ik heb de input lag gemeten met de gaming-modus en ik heb toch een input lag gekregen die hoger is dan wat de fabrikant heeft aangekondigd (12 ms) maar ik zal een test opnieuw doen vanaf een apparaat waar ik de frequentie kan regelen.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

ALR/CLR Projectiescherm

Ben je op zoek naar een goed CLR/ALR-scherm voor je projector? Ik heb misschien wat je nodig hebt:
ALR/CLR NothingProjector scherm

Test / beoordeling conclusie

Als ik deze projector in een categorie zou moeten indelen, zou ik hem liever in de high-end DLP/LED indelen en zou ik hem in concurrentie stellen met de XGIMI Horizon Pro. De Fengmi V10 is een product dat is ontworpen om op het eerste gezicht te behagen, het onderscheidt zich zeer duidelijk van zijn concurrenten door zijn warme uiterlijk. Op de meer technische elementen onderscheidt de Fengmi zich door zijn verversingssnelheid van 240 Hz in 1080p, wat gamers zal aanspreken, maar op de meeste andere elementen biedt het een service die gelijkwaardig is aan een XGIMI Horizon Pro.

Het beeld is subjectief mooi en met de instellingen kun je de tonaliteit van het beeld aanpassen aan je smaak, maar puur technisch gezien had ik gehoopt op een betere colorimetrie of in ieder geval meer effectieve aanpassingsmogelijkheden. Uit de doos lijkt de colorimetrie erg op een XGIMI Horizon Pro, maar de laatste maakt een fijnere kalibratie mogelijk om nauwkeurigere kleuren te verkrijgen. Het contrast vertegenwoordigt een zwakte zoals de meeste projectoren van dit type, het is een inherente zwakte in de gebruikte technologie, maar om beter te vinden moet je voor een laserprojector gaan. Daarentegen is het beeld zeer helder zonder dat je de instellingen hoeft aan te passen en is de autofocus snel en effectief.

De Fengmi V10 biedt verschillende niveaus van bewegingscompensatie zoals de Xiaomi Laser Cinema 2 (het is hetzelfde besturingssysteem) en het helpt het scheuren van afbeeldingen in de snelle zijwaartse bewegingen te verminderen. Door deze optie eenvoudig uit te schakelen, wordt het nut van deze functie duidelijk.

Het geluid geproduceerd door de Fengmi V10 is goed, maar ik was ontevreden zonder een objectief argument te kunnen gebruiken om mijn mening te versterken. Ik vind dat het geluid erg zacht en warm is, maar het mist een beetje reliëf en het volumebeheer is niet lineair, dus je moet vrij snel in volume omhoog gaan om het voordeel te voelen. Ik vind het geluid van de XGIMI Horizon rijker en krachtiger.

De helderheid is goed, maar niet genoeg voor gebruik overdag, want zelfs als de projector technisch gezien in staat is om een zeer helder beeld te produceren, moet je in werkelijkheid de helderheid verminderen om te voorkomen dat het beeld volledig verbrandt. Deze helderheid heeft geen invloed op het verbruik, het is me ook opgevallen op de Xiaomi Laser Cinema 2 die hetzelfde besturingssysteem gebruikt. Ik behaalde een verbruik van ongeveer 170W, ongeacht het gebruikte licht.

Hoe verdedigt de Fengmi zich tegen de XGIMI Horizon Pro? Ik zou zeggen dat Fengmi een redelijk vergelijkbare ervaring biedt als de XGIMI, maar ik zou de XGIMI de winnaar geven omdat de instellingen een betere beeldkwaliteit bereiken, maar de meeste kopers zullen waarschijnlijk heel weinig verschil zien, ik geef ook de voorkeur aan het kwaliteitsgeluid van de XGIMI. De XGIMI doet het ook beter op het niveau van het besturingssysteem (Android TV) en is ook minder energieverslindend. Op een vergelijkbaar prijsniveau geef ik daarom de voorkeur aan de XGIMI, als de Fengmi wat goedkoper zou zijn, zou ik waarschijnlijk wat meer aarzelen.

Update: de Fengmi v10 is beschikbaar voor € 1190 bij NothingButLabel (EU-garantie), voor deze prijs is de vergelijking van de Fengmi in vergelijking met de XGIMI gunstiger voor de XGIMI die meer kost 1600€.

Fengmi V10 1190€ / NothingButLabel

Sterktes

- esthetiek
- beeldkwaliteit
- scherpte
- warm geluid
- effectieve bewegingscompensatie
- automatische beeldaanpassing snel
- hoge frequentie

Zwaktes

- energieverbruik bovengemiddeld
- geluid mist een beetje
- niet ontworpen voor gebruik op hoogte
- instellingen niet efficiënt genoeg om het beeld aan te passenVind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Formovie Theater: test / mening / kalibratie
Volledige Formovie Theater test en gelijkwaardige vergelijking met zijn meest directe concurrent
XGIMI Mogo 2 Pro test / volledige review
Ik had de eerste Mogo getest en was verbaasd over de capaciteit van deze kleine batterij projector, 2 jaar later is hier zijn opvolger. Zal het beter kunnen?
Viewsonic X2 4k projector: test / review
Op papier heeft de Viewsonic X2 4k projector alle kwaliteiten die je je maar kunt wensen: hij is helder, heeft een goed contrast en is geweldig om mee te gamen. Wat ontbreekt er aan?
XGIMI Halo+ test en beoordeling
De XGIMI Halo+ lijkt op een in tweeën geknipte XGIMI Horizon, maar gelukkig is de kwaliteit en functionaliteit niet in tweeën gesplitst.
Dangbei Atom : test/mening
Draagbare projectoren zijn een rage, maar succesverhalen zijn schaars. De Formovie S5 effende het pad voor succes en deze Dangbei Atom zou wel eens in zijn voetsporen kunnen treden.
JMGO N1 Ultra : test / review
JMGO slaat hard toe (in theorie) met zijn nieuwe N1 Ultra projector. Iets meer dan 1000€ voor een racebeest, het lijkt onwerkelijk.
Optoma UHD38x 4k projector: test / beoordeling
Contrast, licht, kleur... de Optoma UHD38x heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om uw volgende videoprojector te worden. Ontdek zijn sterke en zwakke punten.
Thundeal TDA6 : test / recensie
De Thundeal TDA6 is een LCD-projector die ik kocht voor minder dan €200. Kan hij concurreren met de middenklasse DLP?
Xgimi Horizon: test / review (+ vs Horizon Pro)
Ik begon mijn avontuur in de wereld van projectoren met Xgimi met de H1, ik zal nu mijn 4e Xgimi projector testen met de Horizon (en de vergelijking met de Pro)
XGIMI Horizon Ultra : test / review
De XGIMI Horizon-serie bestaat al 2 jaar en de concurrentie heeft de tijd gehad om te reageren, maar deze nieuwe XGIMI Horizon Ultra zal de zaken rechtzetten.
NothingProjector ALR scherm Black Series : test / review
Vraag je je af of je iets hebt aan een ALR-scherm? Ik heb de NothingProjector Black Series getest met een reeks metingen om het nut aan te tonen.
Formovie S5: test / recensie
De Formovie S5 schudt de draagbare projectormarkt door elkaar met een laserbron, uitstekend geluid en belachelijk stroomverbruik.
Anker Nebula Cosmos Laser 4k: test / review
Ik vond de eerste Nebula projector die ik kocht erg goed, dus ik kon het niet laten om er nog een te testen met een 4k laser.
Wanbo T2R Max: test / beoordeling
Dit is de derde Wanbo projector die ik heb getest en het merk wordt met elk model beter en biedt steeds meer voor een lagere prijs.
Fengmi V10 (VX):  review/recensie en beoordeling
Ik werd verleid door deze Fengmi omdat hij op papier een unieke ervaring biedt in deze prijsklasse met 4k, prachtig geluid en een 240hz frequentie.
Optoma Cinemax D2 Smart: test / review
Een projector van dit merk had ik nog niet getest en voor deze eerste keer ga ik meteen naar de top van het assortiment kijken. Kan het concurreren met de Xiaomi Laser Cinema 2?
Philips Screeneo U5 laserprojector: recensies
Philips introduceert UST 4k-laserprojectoren met deze Screeneo U5 via crowdfunding. Het ruikt naar een goede deal!
Wemax Nova laser 4k: test / review
Ik had nog niet de kans gehad om een ​​projector van het merk Wemax te testen, maar ik heb dit gat opgevuld met de Wemax Nova 4k
Xiaomi Mi Smart Compact Projector : test / review
Xiaomi verkoopt niet alleen telefoons, ze maken ook goede projectoren en deze Mi Smart Compact is waarschijnlijk een van de beste instap 1080p projectoren.
Blitzwolf BW-VP13 : test / review
Blitzwolf slaagt erin goedkope projectoren te produceren die in staat zijn tot goede beeldkwaliteit, maar je moet andere gebreken kunnen accepteren, zal deze VP13 het beter doen dan de vorige Blitzwolf die ik heb getest?
JMGO U2 4k laser : test / review
Ik heb al lang geen laserprojector meer getest en deze JMGO U2 heeft op papier alles in zich om alles te overtreffen wat ik tot nu toe getest heb... in theorie dan!
Wanbo T6 Max : test / review
Na de instapmodel Wanbo T6 Max te hebben getest, is het nu de beurt aan de Wanbo T6 Max die 1080p levert in een ultra draagbaar formaat.
Thundeal TD98 projector test & beoordeling
Dit is de eerste keer dat ik een projector test van dit merk dat al geruime tijd bestaat. Leuke ontdekking of complete flop?
Xiaomi Laser Cinema 2 : test / review
Ik test meestal entry of mid-range projectoren, maar deze keer brak ik mijn spaarvarken om de top van de top te testen met deze Xiaomi Laser Cinema 2
XGIMI Elfin: recensie
De XGIMI Elfin is een draagbare 1080p projector die in theorie alle kwaliteiten van een normale projector combineert, zal deze Elfin opnieuw een succes worden?
Xiaomi Mi Smart Projector 2 Pro: test / review
Xiaomi maakt allerlei producten en na de telefoons heeft Xiaomi ook een aantal goede projectors uitgebracht met dezelfde strategie om een goed product aan te bieden voor een prijs die lager ligt dan die van de concurrentie.
BenQ TH575 projector : test / beoordeling / prijs
Deze BenQ-projector is een 1080p-projector met een lamp die is ontworpen voor gamers en wordt verkocht voor een betaalbare prijs, het is ook de eerste BenQ-projector die ik heb getest.
Blitzwolf VT2 : test / review
De Blitzwolf VT 2 is een echte draagbare projector, hij is piepklein en werkt op een batterij, de ideale kandidaat om je films en series mee op vakantie te nemen.
Blitzwolf BW V2: test / beoordeling
Blitzwolf produceert instapprojectoren met een soms militair design, deze BW V2 lijkt een verandering in te zetten naar een hoger gamma.
Wanbo X1 : test / review
Ik test meestal projectoren uit het middensegment, maar ik maak soms een uitzondering voor het instapniveau als het product de moeite waard lijkt. Met de Wanbo X1 hoef je de bank niet te breken, maar is het beeld goed?
Blitzwolf BW VP9: test / review
Blitzwolf is een Chinees merk dat allerlei producten verkoopt, waaronder goedkope projectoren. Ik koos hun nieuwste model om te zien wat het waard is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen