Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Redmi Note 9T
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Test Reviews Nl

Xiaomi Redmi Note 9T : test / review


Gepubliceerd op: 11-01-2021 / gewijzigd: 28-04-2021
Xiaomi blijft veel telefoons lanceren tot het punt dat hun positionering moeilijk te begrijpen is. De Redmi Note 9T is een mid-range telefoon die in tegenstelling tot de Samsung Galaxy A51 en A52 (die in maart/april uitkomen).

Xiaomi heeft een componentenbibliotheek die hen in staat stelt om telefoons te monteren met slechts enkele verschillen tussen de modellen. Vorig jaar was de Redmi Note 8T een variant op de Redmi Note 8 voor de Europese markt. De Redmi Note 9T heeft niets te maken met de Redmi Note 9, het is een iets andere telefoon.

De overeenkomsten met de Redmi Note 9 zijn:
- hoogte, gewicht, camera

De verschillen:
- 5G, 1Gb meer geheugen, twee keer zoveel vermogen, betere afwerking...
De test zal waarschijnlijk andere verschillen aan het licht brengen.

Ik kocht de Redmi Note 9T op Aliexpress (origin Europe) in voorverkoop voor 185€. Profiteer dus van dit aanbod want de prijs zal stijgen tot 229€! (klik op de link waar ik het gekocht heb om ook van dit aanbod te profiteren).

Website waar ik de Xiaomi Redmi Note 9T gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_AtAcf3

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Xiaomi Redmi Note 9T

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Redmi Note 9T van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

11/01/2021 aankoop van Redmi Note 9T in voorverkoop op Aliexpress
19/01/2021 ontvangst van Redmi Noot 9T, test start

Waarom deze telefoon?

De Redmi Note 9T wordt verkocht tussen 200 en 300€, het is in deze prijsklasse dat ik de meeste telefoons koop. Ik was een beetje teleurgesteld over de Redmi Note 9 omdat het afwerkingsniveau ten opzichte van het vorige model was verslechterd en de kwaliteit van de foto's ook minder goed was. Dus ik hoop dat Xiaomi de situatie heeft gecorrigeerd met dit nieuwe model dat meer vermogen biedt dan een Poco X3 of een Xiaomi Mi 10 Lite, terwijl het toch concurrerend blijft in prijs.

De Redmi Note 9T is 5G compatibel en met zijn prijspositionering is het de goedkoopste 5G-telefoon op de markt (op het moment van de lancering).

Uitpakken

xiaomi redmi note 9t test avis review opinion recensione prueba analisis 1


De Xiaomi dozen volgen elkaar op en lijken op elkaar. Ik zie dat Xiaomi zijn grote componenten gereedschapskist maximaal hergebruikt, dit is ook te zien bij de dozen die ooit allemaal een beetje anders waren. Vandaag de dag zijn alle dozen even groot, de beelden veranderen soms, maar de inhoud blijft hetzelfde. De doos bevat de telefoon, een oplader, een USB-kabel, een handleiding, een transparant omhulsel en een naald om de SIM-lade te openen (die 2 simkaarten en een geheugenkaart kan bevatten).Eerste configuratie

De configuratie van MIUI 12 volgt dezelfde stappen als andere telefoons met hetzelfde besturingssysteem, maar ik merk elke keer een beetje subtiliteit op om je aan te moedigen je aan te melden voor de Xiaomi cloud. Ik herhaal het elke keer, maar het is ook omdat Xiaomi kleine veranderingen toepast die waarschijnlijk resulteren in het per ongeluk aanmaken van een Xiaomi Cloud account.

Hun nieuwste truc? Tegen het einde van de configuratie komt u een scherm zonder titel tegen met de vraag of u uw Google- of Xiaomi-account opnieuw wilt gebruiken. Dit is een normale vraag in een configuratieproces, behalve dat het hier niets te maken heeft met de configuratie van de telefoon. Als u op "Google" klikt en denkt aan het installeren van uw Google-account op de telefoon, meldt u zich ongewild aan bij de Xiaomi cloud. Als u vraagt om deze stap over te slaan, zal de telefoon u een tweede keer vragen of u zeker weet dat u zich niet wilt registreren.

De overstap naar een betaalde versie van Google Photos in juni 2020 zal Xiaomi zeker aanzetten om te proberen zoveel mogelijk klanten te krijgen, ze hebben gelijk maar ik denk dat ze het op een meer transparante manier moeten doen.

Afwerking

xiaomi redmi note 9t test avis review opinion recensione prueba analisis 16


De afgelopen twee jaar heeft Xiaomi alles geprobeerd. Ik heb telefoons gezien in alle kleuren, soms met matte gladde oppervlakken, soms glanzend, soms met een verloop, soms met glas, soms met metaal, soms met plastic,... De Redmi Note 9T neemt het textuuroppervlak van de Redmi 9C en voegt een gradiënt-effect toe. De telefoon is eigenlijk vrij uniform van kleur, maar afhankelijk van de hoek van het licht, krijg je een gradiënt effect. De textuur lijkt een beetje op een spijkerbroek.

Je moet altijd rekening houden met de prijs om een oordeel te kunnen vellen over de afwerking en de kleuren. De Redmi Note 9T is qua prijs iets hoger dan de Redmi Note 9 en ik vind hem eigenlijk iets beter ontworpen. De rugschaal van de Redmi Note 9 zou in de telefoon verzinken zodra je hem aanraakte en de plastic laag was zo dun dat ik de onderdelen in de telefoon kon voelen. Dit is niet langer het geval voor dit model, de gebruikte textuur is ook minder grillig en het geheel is beter gecontroleerd.

Xiaomi heeft zichtbaar een grote afwerkingsfout in hun entry-level en mid-range telefoons gecorrigeerd. De fotosensor komt meestal vrij sterk naar buiten, dit is hier niet het geval, het is een duidelijke verbetering. Door de sensor in het midden te plaatsen, krijgt de telefoon een betere balans wanneer deze op een plat oppervlak wordt geplaatst.

De vingerafdruksensor is ideaal gepositioneerd voor de rechterduim, maar de volumeknoppen zijn zo goed geïntegreerd in de telefoon dat ze moeilijker te vinden zijn bij het aanraken ervan, dat er geen scheiding is tussen de knoppen voor het volume omhoog en het volume omlaag.

Al met al biedt de Redmi Note 9T een zeer klassieke configuratie met de mono luidspreker aan de onderkant, de USB type C poort, de simlade aan de linkerkant (2 sims + geheugenkaart tegelijkertijd), de infrarood sensor aan de bovenkant en de geluidssensoren.

Het afwerkingsniveau is voor deze prijs dan ook zeer correct.Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de 4Gb / 64 Gb versie gekocht en u vindt de gedetailleerde specificaties in de volgende schermen. De Redmi Note 9T maakt gebruik van een processor die ik nog op geen enkele andere telefoon heb gezien en ik ben ook verbaasd te zien dat de fotosensor een 12 miljoen pixel sensor is. Hoewel Xiaomi de binning-pixel toepast, geven de technische specificaties meestal het totale aantal pixels aan.CPU / GPU PrestatieDe Redmi Note 9T is uitgerust met een Mediatek Dimensity 800U CPU. Ik heb dit type CPU nog nooit getest, maar in theorie kan het worden gemeten tegen een Qualcomm 765G en als dit waar is in de test betekent dit dat de Redmi Note 9T een uitstekende prijs/prestatieverhouding biedt.

Voor het grafische gedeelte is de Redmi Note 9T gebaseerd op een Mali G57 GPU. Ik heb nog geen andere telefoons met dezelfde GPU getest, maar de prestaties zouden dicht bij een Qualcomm Adreno 620 moeten liggen.

Op papier biedt deze Redmi Note 9T een zeer goede prestatie in vergelijking met zijn prijspositionering. In theorie biedt het een prestatie die overeenkomt met die van de Xiaomi Mi 10 Lite 5G voor bijna 100€ minder.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik scoorde 289.000 punten met Antutu. De Redmi Note 9T biedt prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de Redmi Note 9s, Redmi Note 8 Pro, Poco X2 of Xiaomi Mi 10 Lite.

Met zo'n score moet de Redmi Note 9T aanvoelen als een helper voor alledaagse taken, maar ook voor 3D-games. Door de prijspositionering van de Redmi Note 9T ten opzichte van telefoons als de Mi 10 Lite zal hij een goede prijs/prestatieverhouding hebben, wat een van zijn sterke punten is.


Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview


PUBG Mobile is een spel dat is geoptimaliseerd voor alle soorten telefoons, dus je kunt zowel een telefoon met een laag vermogen als een met een hoger vermogen gebruiken. Het verschil zal merkbaar zijn in de spelervaring met het niveau van de graphics of de vloeiendheid van de bewegingen. De Redmi Note 9T is krachtig genoeg om PUBG Mobile in HD te draaien, dus het biedt een goede game-ervaring op het gebied van details, animaties en beweging.

Netwerkprestatie

Telefoons die de afgelopen 6 maanden door Xiaomi zijn geproduceerd, hebben meestal dezelfde configuratie voor 3G/4G/5G-frequenties. De Redmi Note 9T onderscheidt zich een beetje van de massa, omdat hij een veel breder frequentiebereik biedt. Het bestrijkt 19 4G-frequenties en 12 5G-frequenties.

Aangezien 5G nog niet wijdverbreid is en er nog veel vragen zijn over welke frequenties gebruikt moeten worden, zou de Redmi Note 9T je meer zekerheid moeten geven dat de telefoon goed zal werken op de dag dat 5G overal beschikbaar is.


Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeAls je mijn tests regelmatig leest, is het je misschien opgevallen dat Xiaomi nooit een kampioen is geweest in netwerkgevoeligheid. Ik heb onlangs de Poco M3 getest die tot de beste telefoons behoorde wat betreft netwerkgevoeligheid en daar is nu de Redmi Note 9T aan toegevoegd.

redmi note 9T 4G performance


De Redmi Note 9T krijgt een iets beter gemiddeld signaal dan mijn meter, dit is de tweede telefoon die erin slaagt om de prestaties van mijn meter te evenaren. Het verschil is niet enorm, maar vergeleken met telefoons als de Poco X3 is het verschil wel heel belangrijk. Het 4G-signaal is ook vrij stabiel en in de grafiek is te zien dat de Redmi Note 9T vaker de maximale waarde bereikt dan het referentietoestel.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik mat een -15 dbM signaal dichtbij de router en een -63 dBm signaal op afstand. Dit zijn bovengemiddelde waarden, wat wijst op een goede gevoeligheid van de wifi (in 2.4Ghz).Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview


De Redmi Note 9T is uitgerust met een Mediatek CPU en dit type CPU is vaak synoniem met goede GPS-prestaties. Dit is inderdaad nog steeds het geval, aangezien ik in de open lucht een nauwkeurigheid van 2 meter heb bereikt. Ik wilde ook de gebruikte frequenties controleren en het lijkt erop dat de Redmi Note 9T slechts één frequentie per netwerk gebruikt.


Batterijduur

redmi note 9T battery charging test


Ik laadde de Redmi Note 9T van 0% tot 100% in 148 minuten, het is waarschijnlijk mogelijk om iets sneller te gaan met een geschikte lader, maar met de lader die ik gebruik voor mijn tests, is de Redmi Note 9T een van de snelste. De eerste paar minuten gaan bijzonder snel, zodat je snel een paar procent kunt opladen om je zo nodig te helpen.

redmi note 9T battery discharging test


Ik behaalde een autonomie van 768 minuten met het scherm op 100% helderheid en 2054 minuten met 50% helderheid. Het verschil is vrij groot en het betekent dat de helderheid van het scherm niet lineair is. Op 100% is het scherm bijna 3x helderder dan op 50%.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Redmi Note 9T gebruikt de Samsung S5KGM1-sensor als hoofdsensor, het is waarschijnlijk de meest gebruikte sensor in het middensegment van Xiaomi. Het zit ook in de Redmi Note 9, Poco M3, Redmi Note 8 of de 2 jaar geleden gelanceerde Redmi Note 7.

Het is dus geen nieuwe sensor en de kwaliteit van de foto's varieert nogal van model tot model. De foto's van de Redmi Note 7 waren goed, terwijl de foto's van de Redmi Note 9 niet goed waren vanwege een ongeschikte kleurbehandeling.

Deze sensor is in staat goede foto's te maken, maar de verwerking ervan kan de kwaliteit van de foto's soms aantasten. Dus ik hoop dat Xiaomi deze fouten heeft gecorrigeerd met de Redmi Note 9T.

Standaard app

De standaard foto-applicatie op de Redmi Note 9T is dezelfde als op andere telefoons met MIUI 12. Deze toepassing is vereenvoudigd sinds MIUI 12 en bestaat uit de volgende opties: foto, video, pro, portret. Het is vervolgens mogelijk de belangrijkste ingangen aan te passen om mogelijkheden toe te voegen zoals nachtmodus of slow motion.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

redmi note 9t photo quality qualite studio 3


Ik heb deze Samsung-sensor al in andere telefoons kunnen testen, met heel andere resultaten. Ik kan het resultaat echter al min of meer voorspellen, want deze Samsung sensor heeft wat moeite om de juiste belichting te vinden bij kunstlicht. Zoals je op deze foto kunt zien, is de belichting niet erg goed.

Alvorens weg te lopen en je naar een andere telefoon door te verwijzen, zou ik dit eerste resultaat willen nuanceren. De foto in dit voorbeeld is gemaakt in de normale modus en zonder enige assistentie (noch AI noch HDR, ....), het gebruik van deze functies kan een foto radicaal veranderen en dat zonder al te veel moeite, want je hoeft alleen maar de AI- of HDR-modus te activeren, afhankelijk van je voorkeur.

Hier in HDR modus:
redmi note 9t photo quality qualite studio 1


Het resultaat is nog niet perfect, maar de belichting is veel beter. Door te spelen met HDR en AI worden soms betere resultaten verkregen, maar ik heb de oefening verder doorgedreven door een foto te nemen in de pro-modus (RAW-bestand).
redmi note 9t photo quality qualite studio 8


Het verschil met de foto in de automatische stand is duidelijk, de belichting is veel beter en de kleuren zijn levendiger. Ik kom dus opnieuw tot dezelfde conclusie over de kwaliteit van deze sensor, hij is in staat om goede foto's te produceren maar het vergt een inspanning om een beter kwaliteitsniveau te bereiken. Dit is duidelijk niet wat een normale gebruiker zou verwachten van een telefoon van dit type.

Ik zou er alleen aan willen toevoegen dat foto's die in de studio zijn genomen niet noodzakelijk representatief zijn voor de kwaliteit van buitenfoto's. Dus ik moet de telefoon buiten testen om conclusies te kunnen trekken.Foto test / zon

Nog niet beschikbaar / getest

Foto test / bewolkt

redmi note 9t test avis review cloud 4


Ik heb de Redmi Note 9T in de winter getest, dus het licht is niet ideaal, het was vrij donker en bewolkt, maar dat maakt niet uit, dit zijn goede omstandigheden om te zien wat een telefoon in zijn buik heeft.

De eerste foto van dit voorbeeld mist een beetje licht, maar voor de rest vind ik hem best goed, want de helderheid was niet goed, de lucht was erg bewolkt en de vegetatie had al zijn kleuren verloren.

Wat de studiotest betreft, zal ik laten zien wat HDR/AI-verwerking in dezelfde omstandigheden kan opleveren.

Met HDR:
redmi note 9t test avis review cloud 3

Het resultaat is al veel beter, de foto is over het algemeen beter belicht, de vegetatie is minder donker en sommige kleuren zijn nu zichtbaar. De herpositionering van de beelden werkt vrij goed omdat ik geen spookeffect zie op de takken van de boom.

Als ik HDR en AI tegelijk activeer, krijg ik resultaten die soms een beetje verrassend zijn, zoals deze:
redmi note 9t test avis review cloud 6

Deze foto is zo helder dat het bijna pijn doet aan je ogen. Ik zie ook chromatische aberratie verschijnen op de takken. Vanuit technisch oogpunt vertoont deze foto enkele gebreken, maar ik ben er zeker van dat hij kan bekoren door zijn zeer heldere kant.

Met de pro-modus, krijg ik interessante resultaten zoals deze:
redmi note 9t test avis review cloud 1

De helderheid was nog minder goed dan bij de eerste foto's, ik nam deze foto een uur later dan de andere foto's en toch is de telefoon met de pro-modus in staat om de helderheid te herstellen en zelfs veel details te herstellen die niet zichtbaar zijn met de andere modi (HDR, AI, ...). Ik merk wat afvlakking in de periferie, maar voor de rest legt de Redmi Note 9T genoeg informatie vast om de rendering handmatig te verbeteren.Test foto / nacht

%E2%80%A6censione prueba opinion beoordeling photo night 4

De Redmi Note 9T maakt gebruik van een Samsung-fotosensor die ik in andere telefoons heb kunnen testen en elke keer was het resultaat voor de nachtfoto's absoluut correct. De Redmi Note 9T heeft een nachtmodus die prima werkt, maar gek genoeg kreeg ik betere resultaten met AI- of HDR-modi. Voor onderstaande foto's heb ik telkens de normale modus, AI-modus, HDR-modus en daarna nachtmodus gebruikt. Nachtmodus benadrukt details maar laat de foto er minder natuurlijk uitzien, terwijl HDR het soms beter doet. De nachtfoto's gemaakt door de Redmi Note 9T zijn redelijk goed.

De digitale ruis is bijna onzichtbaar, de contouren zijn vrij scherp, de scherpte is goed, ook al is het soms een beetje geforceerd. De lichtstralen worden beter gecontroleerd in de nachtmodus, maar op de andere foto's vind ik dat het resultaat redelijk correct is. Nachtmodus en HDR zijn vrij snel, ondanks de noodzaak om meerdere afbeeldingen te maken. Het centrum is altijd scherper dan de periferie, het is vaak het geval, hier kunnen we zien dat de boomtakken aan de periferie vaak minder scherp zijn.Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview


De Redmi Note 9T is in staat tot beeldstabilisatie, die standaard is ingeschakeld. Stabilisatie verzacht de schokken die door het lopen worden veroorzaakt, maar absorbeert ze niet volledig. Als ik het resultaat vergelijk met wat ik heb gezien op instaptelefoons, maakt het effect van de stabilisatie op de Redmi Note 9T de video kijkbaar, maar de stabilisatie is nog niet vergelijkbaar met wat je vindt in high-end telefoons.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview


De Redmi Note 9T is in staat om opnamen te maken in 4k 30 fps. De videokwaliteit is in overeenstemming met wat de fotosensor kan produceren. Er is ook een lichte onderbelichting en een eerder koude kleuring. De scherpte is goed, belichtingssprongen zijn niet erg zichtbaar, de telefoon berekent belichtingsveranderingen snel opnieuw. De Redmi Note 9T is in staat om goede video's te produceren, de inherente kwaliteiten van de sensor komen echter veel beter naar voren wanneer de zon aanwezig is. Bewolkt weer kan de koudebehandeling van kleuren versterken.

Video low light

youtube previewyoutube preview


De Redmi Note 9T heeft moeite om het juiste focusgebied te vinden, hij is constant op zoek naar een plek waar hij kan focussen. Bij afwezigheid van beweging is de focus correct vastgesteld, maar in beweging springt hij constant tussen de voorgrond en de achtergrond. Snelle bewegingen worden daarom niet aanbevolen. Als het beeld stabiel is, kan de Redmi Note 9T nachtvideo's van gemiddelde kwaliteit produceren. De scherpte is niet voldoende, de randen worden gladgestreken. Digitale ruis daarentegen wordt goed beheerst. Dit kwaliteitsniveau is normaal voor deze prijsklasse. json.php:78:13Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
redmi note 9t frequency response


De Redmi Note 9T is in staat om de meeste frequenties min of meer correct weer te geven, maar met enige instabiliteit op bepaalde frequenties. Als ik de test vergelijk met de Poco X3, zie ik dat de frequentiedekking beter is in de lage frequenties, maar de curve is niet lineair zoals bij de Poco. De Redmi valt ook sneller uit in de hoge frequenties.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
redmi note 9t dynamic range


Zoals ik hierboven al schreef, produceert de Redmi Note 9T een krachtig geluid en dat is ook te zien aan de curve als ik het resultaat vergelijk met de Poco X3. De Redmi komt heel dicht in de buurt van de referentie.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
redmi note 9t noise level


Ik heb geen storingsproblemen gevonden met de Redmi Note 9T, de curve ligt vrij dicht bij de referentie en de afwijkingen in frequenties zijn niet erg belangrijk.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi note 9t screen calibration


Standaard is de Redmi Note 9T niet goed ingesteld voor kleuren, u moet overschakelen naar de standaardmodus in de weergave-instellingen. Zodra deze modus is ingeschakeld, krijg ik een goede colorimetrie met een dE van 2,8. Het wit is bijzonder goed geregeld met een zeer lage dE en een ideale kleurtemperatuur van 6500k. Ik merk echter een zeer belangrijke afwijking op bij blauw en cyaan die veel meer buiten de norm vallen, blauw neigt naar paars af te wijken.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid gemeten van ongeveer 420 cd/m² als ik het scherm op 100% zet, maar als ik de sensor overspoel met een sterke lichtbron, heb ik een helderheid gemeten van 514 cd/m². De Redmi Note 9T biedt dus een goede helderheid waarmee je de telefoon ook in de zon kunt gebruiken (je moet dan wel de "zon"-modus activeren).

Biometrie

Xiaomi heeft veel plaatsingsmogelijkheden voor de vingerafdruksensor uitgeprobeerd en op dit moment is de meest gebruikelijke keuze om de vingerafdruksensor aan de zijkant te plaatsen op dezelfde plaats als de aan/uit-knop.

Het is een keuze die best goed werkt, ik zag het voor het eerst bij de Redmi Note 9s en na een paar variaties op de positie van de sensor vind ik dat Xiaomi een goede balans heeft gevonden. De detectiesnelheid is ook verbeterd, de sensor is echt snel.

Besturingssysteem


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Xiaomi Redmi Note 9T

Vergelijk Xiaomi Redmi Note 9T met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Xiaomi had de Redmi 8T gelanceerd als Europees alternatief voor de Redmi Note 8, dus de twee telefoons waren in alle opzichten vrijwel identiek. De Redmi Note 9T volgde deze logica niet, het heeft niet veel gemeen met de Redmi Note 9, het is een telefoon van een ander type. Ik vroeg me af wat Xiaomi met deze Redmi Note 9T had willen doen, omdat ik de positionering ervan behoorlijk nieuwsgierig vond, ik vroeg me zelfs af waarvoor het zou kunnen worden gebruikt in het Xiaomi-assortiment. Na een rondleiding door de telefoon, begrijp ik de positionering ervan beter.

Ten eerste is er 5G, dit type frequentie is nog niet wijdverspreid, maar de Redmi Note 9T is een van de goedkoopste 5G-telefoons op de markt. Naast 5G is het tweede interessante punt van deze Redmi Note 9T de prestaties. Dit is de eerste keer dat ik de MediaTek Dimensity 800U heb getest, hij kan prestaties leveren die vergelijkbaar zijn met sommige telefoons die worden verkocht tussen € 250 en € 350, terwijl de Redmi Note 9T minder dan € 200 kost. De Redmi Note 9T biedt daarom een uitstekende prijs / prestatieverhouding, hij onderscheidt zich duidelijk van de Redmi Note 9 met een zeer vergelijkbare vanafprijs.

Xiaomi heeft de afgelopen 12 maanden geen groot nieuws gebracht, ze hebben zich tevreden gesteld met het hergebruiken van bestaande componenten om iets andere telefoons opnieuw samen te stellen met een aangepaste prijspositionering. In de regel houdt Xiaomi een gemeenschappelijke basis voor de meeste componenten en ze selecteren er twee of drie die de telefoon moeten onderscheiden van de concurrentie. Voor de Redmi Note 9T kozen ze 3 elementen die zich onderscheiden van het gemiddelde: 5G (minder dan 200 €), prestaties (een met een betere prijs / prestatieverhouding) en een grote 5000 mAh-batterij.

Ik ben geen grote problemen tegengekomen met deze Redmi Note 9T, omdat deze veel goede componenten bevat die worden gebruikt in andere telefoons die hun waarde hebben bewezen. Het haalt dus een gemiddelde score op de meeste criteria met iets meer op prestatie.

Sterktes

5G voor minder dan € 200
Prijs / prestatie verhouding
Goede batterijcapaciteit
Goede netwerkgevoeligheid
GPS signaal

Zwaktes

Vrij koude fotoweergave (behalve in pro-modus)
Video-autofocus in nachtmodus

Alternatieven voor dit product

Als ik de sterke punten van deze telefoon (5G, prestaties, batterij, ...) neem, kan ik geen directe concurrentie vinden in deze prijsklasse. Aan de andere kant is er de Xiaomi Mi 10 Lite die ook 5G biedt, zeer vergelijkbare prestaties met een beter afwerkingsniveau, een beter scherm en een betere camera voor ongeveer 120 € meer. Het prijsverschil is daarom erg belangrijk.
Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden