Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Xiaomi Redmi Note 10 : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Redmi Note 10
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Test Reviews Nl

Xiaomi Redmi Note 10 : test / review


Gepubliceerd op: 03-03-2021 / gewijzigd: 01-10-2023
Elk jaar is de lancering van de nieuwe middenklasse Redmi / Xiaomi-smartphone een groot evenement en deze smartphonelijn verkoopt doorgaans binnen enkele dagen miljoenen exemplaren. Xiaomi is er tot nu toe altijd in geslaagd om de grenzen van wat mogelijk was om in deze prijsklasse op de markt te brengen iets meer te verleggen en ik denk dat deze nieuwe Xiaomi Redmi Note 10 een hit zal worden.

Xiaomi heeft een grote toolbox met componenten (fotosensor, CPU, GPU, batterij, scherm, ...) waarmee ze spelen om modellen te maken (of opnieuw samen te stellen) op alle prijsniveaus, dit gaat soms ten koste van innovatie, maar Hierdoor kunnen we uiteindelijk smartphones kopen met een onverslaanbare prijs / kwaliteitverhouding. Welk recept zullen ze gebruiken voor de Redmi Note 10?

De Redmi Note 10 wordt officieel aangekondigd op 4 maart 2021 en wordt een week later op de markt gebracht. Geruchten lijken erop te wijzen dat de Redmi Note 10 zal worden uitgerust met een Amoled-scherm, dit is de eerste keer dat Xiaomi een telefoon in deze prijsklasse heeft uitgerust met een scherm van dit type. Amoled-schermen bieden een veel hoger contrast dan LCD-schermen, maar dat is niet alles omdat dit scherm een frequentie van 120 Hz gebruikt om een uitstekende vloeiendheid van het beeld te garanderen. Het andere grote gerucht betreft de camera. Xiaomi zou de 108 miljoen pixelsensor gebruiken die al in high-end modellen wordt gebruikt, deze sensor is niet nieuw maar wel een van de beste op de markt. Hierdoor zou de Redmi Note 10 (in de pro versie) de beste fotosmartphone uit het middensegment kunnen worden.

Net als bij de andere modellen van dit type van Xiaomi, zal ik de telefoon blindelings kopen zodra deze wordt uitgebracht en ik zou waarschijnlijk een van de eersten zijn die hem zou ontvangen, zoals ook het geval was voor de nieuwste modellen in het Poco-assortiment.

Website waar ik de Xiaomi Redmi Note 10 gekocht heb: https://www.goboo.com

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Xiaomi Redmi Note 10

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Redmi Note 10 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

03/08/2021 Ik kocht de Redmi Note 10 voor 159 € in pre-order op Goboo.com. Dit is de eerste keer dat ik iets op deze site koop, het is een officiële Xiaomi-reseller in Europa, dus de levertijden zijn korter en de garantie is twee jaar.
15/03/2021 Ik ontving de Redmi Note 10, snelle levering , de test kan beginnen.

Waarom deze telefoon?

Ik test al iets meer dan 2 jaar telefoons en de eerste telefoon die me motiveerde om deze tests uit te voeren, was de Redmi Note 5 (die ik nog steeds heb!). Xiaomi had de marktcodes door elkaar geschud door een ultra complete telefoon aan te bieden voor een onverslaanbare prijs, de camera van de Redmi Note 5 was ook een van de eersten die echt goede foto's aanbood bij Xiaomi.

Ik kocht toen de Redmi Note 7, Redmi Note 8, Redmi Note 8 Pro en Redmi Note 9, dus ik volgde de evolutie van het assortiment vrij goed. Ik was een beetje teleurgesteld over de Redmi Note 9, die niet zoveel nieuwe functies had gebracht als de vorige modellen.

Ik denk dat de Redmi Note 10 miljoenen exemplaren zal verkopen, omdat er goede high-end ingrediënten zoals het Amoled-scherm of de 108 miljoen pixel fotosensor voor nodig zijn om ze tegen een zeer concurrerende prijs aan te bieden.

Het is weer een blinde koop, maar het risico om teleurgesteld te worden is vrij laag. Dus degenen die niet kunnen wachten tot mijn test klaar is, zouden ook niet veel risico moeten nemen.

Uitpakken

Xiaomi lanceert waarschijnlijk meer telefoons dan welk ander merk dan ook, dus het is geen wonder dat ze proberen kosten te besparen door identieke dozen voor bijna al hun telefoons te produceren. De doos van de Redmi Note 10 is daarom geen uitzondering op de regel. Het bevat de telefoon, een transparante siliconen bescherming, een handleiding, een oplader en een USB-kabel.

Ik heb een korte video gemaakt om de inhoud van de doos te illustreren:

youtube previewyoutube preview

Eerste configuratie

De configuratie van de Redmi Note 10 volgt exact dezelfde stappen als de Redmi Note 10 Pro, deze configuratie lijkt hetzelfde te zijn voor alle telefoons die onder MIUI 12 zijn uitgebracht. Deze configuratieprocedure is verschillende keren verbeterd, ik vind het voldoende eenvoudig om te volgen , je moet gewoon oppassen dat je niet voor de gek wordt gehouden aan het einde van de cursus waar Xiaom het zal proberen

Afwerking

redmi note 10 test avis review recensione prueba opinion bewertung 10
De mate van afwerking van het Redmi-assortiment evolueert van generatie op generatie, maar niet altijd op een goede manier, de 9e generatie ging door een afwerking van mindere kwaliteit met zacht plastic aan de achterkant. Ik kon letterlijk de componenten van de telefoon voelen terwijl mijn vingers een beetje op de achterkant drukten. Xiaomi heeft het goed gecompenseerd met de Redmi Note 10, want hoewel deze telefoon nog steeds plastic aan de achterkant gebruikt, is dit plastic stijver. De textuur is ook soberder dan de vorige generatie, het is een kwestie van smaak, maar ik geef de voorkeur aan deze Redmi Note 10. Het plastic is nog steeds alomtegenwoordig, maar het biedt een goed afwerkingsniveau voor deze prijsklasse.
youtube previewyoutube preview


De camera is ook veel beter geïntegreerd dan op de Redmi Note 9, dit is de eerste keer dat ik een Redmi Note van dit type heb getest met zo'n goed geïntegreerde camera. Het blok met de fotosensoren is ondanks de aanwezigheid van 4 sensoren niet te groot. De inscriptie 'ultra premium' lijkt deze wens te bevestigen om deze telefoon naar een hoger afwerkingsniveau te brengen.

Wat me het meest verbaasde toen ik de telefoon voor het eerst in handen nam, is het van hem gewicht. In 2020 bracht Xiaomi veel redelijk zware telefoons uit, vaak met een gewicht van meer dan 200 gram, de Redmi Note 10 weegt slechts 179 gram ondanks het feit dat hij een scherm van 6,43 inch heeft. De Redmi Note 10 is iets kleiner en lichter dan het vorige model, terwijl de batterij dezelfde capaciteit behoudt.

De goede verrassingen houden hier niet op. De Redmi Note 10 Pro verraste me positief door de aanwezigheid van twee luidsprekers die stereogeluid produceren uit twee identieke luidsprekers aan beide uiteinden van de telefoon. De Redmi Note 10 gebruikt dezelfde basisprincipes, het is ongetwijfeld de enige instaptelefoon met stereogeluid! De Redmi Note 10 gebruikt ook dezelfde audio-chipset als de Redmi Note 10 Pro, dus Xiaomi slaat hard door geweldig geluid te leveren in een instaptelefoon.

De telefoon is ook uitgerust met een infrarood poort (zoals de meeste Xiaomi-telefoons), een SIM-lade die plaats biedt aan twee SIM-kaarten en een geheugenkaart en een USB Type C-poort die 33 W snel opladen ondersteunt.

Kijk even naar deze telefoon , Kan ik al zeggen dat deze telefoon waarschijnlijk heel goed gaat verkopen.


Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik kocht de Redmi Note 10 in zijn 4 GB / 64 Gb-versie (Onyx Grey kleur).

Dit zijn de technische specificaties van de telefoon:

Door deze informatie te analyseren, ontdekte ik de volgende informatie:

- de belangrijkste fotosensor is een Sony IMX 582, dit is de eerste keer dat ik deze sensor in het Redmi-assortiment tegenkom. Xiaomi heeft deze camera eerder gebruikt in de Xiaomi Mi A3 of in de Mi 9T die beide uitstekende foto's produceerden
- de geluidschipset is hetzelfde als de Redmi Note 10 Pro, de audiotest zal bevestigen of de kwaliteit ook is goed
- de ultragroothoeksensor is een Sony IMX 355, het is dezelfde sensor als op de Redmi Note 10 Pro, het is ook een goede verrassing
- de radio-interface is niet hetzelfde als de Redmi Note 10 Pro, hoop dat dit niet zal leiden tot verslechtering van de signaalkwaliteit
- het scherm is een 60Hz-scherm in tegenstelling tot de geruchten die de ronde

CPU / GPU Prestatie



De Redmi Note 10 is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 678 CPU, ik heb deze CPU nog niet op een andere telefoon getest, ik denk trouwens dat de Redmi Note 10 de eerste is die hem gebruikt. Dit type CPU levert theoretisch bijna 50% betere prestaties dan het vorige model en als dit waar is, zal het opnieuw een zeer sterk argument zijn ten gunste van dit nieuwe model.

De Redmi Note 10 is uitgerust met een Qualcomm Adreno 612 GPU, het is dezelfde GPU als in de Samsung Galaxy A70 die destijds voor meer dan 300 € op de markt werd gebracht. De Antutu-test die zal volgen, zou moeten bevestigen of de Redmi Note 10 een grote prestatieverbetering heeft gekregen.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 225.000 punten met Antutu, ik verwachtte een hogere prestatie, maar deze score vertegenwoordigt een prestatieverbetering van 20% in vergelijking met de vorige generatie. Vooral op GPU-niveau is de evolutie minder belangrijk omdat op CPU-niveau de Redmi Note 10 een score haalt die heel dicht bij de Redmi Note 10 Pro ligt. Hoe dan ook, met deze prestatieverbetering van 20% kan de Redmi Note 10 de meeste games draaien (soms met een lager grafisch niveau) en zullen alledaagse taken zeker geen probleem zijn.





Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
Redmi Note 10 kan PUBG Mobile in HD en hoog textuurniveau uitvoeren, hetzelfde als Redmi Note 10 Pro. Ik merkte geen vertragingen tijdens het spel, het laden van texturen is progressief, maar de diepte van het zicht is belangrijk. De Redmi Note 10 is geen gaming-georiënteerde telefoon, maar hij zal ongetwijfeld een grote meerderheid van de spelers tevreden kunnen stellen.

Netwerkprestatie

De Redmi Note 10 is compatibel met de meeste 4G-frequenties in Europa, dus je kunt hem overal gebruiken, hij is zelfs compatibel met de B28 700Mhz-frequentie die sommige operators gebruiken.

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.



Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methode



Ik heb bijna 1000 metingen gedaan in 4G om de signaalgevoeligheid van deze Redmi Note 10 te meten en kreeg een zeer goede score. Het Redmi-bereik is nog nooit zo goed geweest in termen van 4G-signaal, maar deze nieuwe generatie is veel beter dan alle voorgaande. Ik begon met het testen van de Redmi Note 10 pro, die de beste telefoon in de ranglijst werd, de Redmi Note 10 scoort ook erg goed.

redmi note 10 4g performance


.Op de 1000 metingen heb ik een gemiddeld signaal gemeten van -93,99 dBm met de Redmi en -92,35 dBm met mijn meetapparaat, het verschil is groter dan bij de pro-versie, maar het is voldoende limiet. Het signaal van de Redmi Note 10 is redelijk stabiel, dit is sterk te zien in de grafiek waar de metingen van de Redmi resulteren in een bijna perfecte cirkel terwijl het netwerk wat zichtbare fluctuaties heeft ervaren. De Redmi Note 10 is niet de beste in de ranglijst, maar wel in het bovenste gemiddelde waar eerdere modellen over het algemeen onderaan de ranglijst stonden.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

De Redmi Note 10 gebruikt dezelfde wifi-chipset (wcn3990) als de Poco X3 en de Redmi Note 10 Pro. Dus ik moest vergelijkbare resultaten krijgen met de Redmi Note 10. Voor de signaalmeting in de buurt krijg ik precies dezelfde score als de Poco X3, alleen de Redmi Note 10 Pro lijkt beter met dezelfde technische basis. De Redmi Note 10 scoort daarom in het bovenste gemiddelde op het gebied van wifi-signaal.



Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
Ik behaalde een nauwkeurigheidsniveau van 3 meter buitenshuis en in de open lucht met de Redmi Note 10, het is een gemiddeld resultaat. Deze precisie zakt van 1 tot 2 meter in het overdekte gebied. Deze precisie-afwijking kan in principe worden gecompenseerd door een GPS-applicatie (bv. Waze) die de afwijkingen compenseert door het signaal terug te brengen naar een bekende route.


Batterijduur

redmi note 10 battery discharging
De Redmi Note 10 heeft een zeer helder scherm en de batterijtest laat zien dat wanneer ik de helderheid naar 100% duw, het scherm bijna 3 keer meer stroom verbruikt dan bij 50%. De schermhelderheid is daarom duidelijk niet lineair

redmi note 10 charging
Ik heb de batterij van de Redmi Note 10 in 194 minuten opgeladen (0 tot 100%), het opladen is in het begin vrij snel ( vooral in de eerste 20 procent) en vertraagt dan geleidelijk. Het is vooral na 80% dat de lading langer is. De oplaadtijd is vergelijkbaar met wat ik op andere telefoons heb kunnen testen, het is een goede prestatie, maar het is niet de snelste telefoon. Het scherm is 100% erg hebberig, ik ging van 100% naar 0% in iets minder dan 700 minuten. Aan de andere kant krijg ik met 50% een goede autonomie van iets meer dan 1700 minuten (= meer dan 28 uur!). Ik kan me voorstellen dat je deze telefoon niet de klok rond zult gebruiken en maximale helderheid zult gebruiken, dus je zou het 2-4 dagen moeten kunnen meegaan, afhankelijk van je gebruik.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De hoofdsensor (48 Mpx) van de Redmi Note 10 is een Sony IMX 582. Xiaomi rustte de Redmi-reeks uit met Samsung-sensoren en ze hebben zelfs tot nu toe gerecycled dat de laatste 3 modellen waren uitgerust met dezelfde sensor Samsung in 48 Mpx . De Redmi Note 10 zal daarom de cyclus doorbreken met een camera die zichzelf al heeft bewezen op andere telefoons. Deze Sony sensor is dezelfde als de Xiaomi Mi A3 die ik twee jaar geleden heb getest en een aantal hele mooie foto's had.

De ultragroothoeksensor is hetzelfde als de Redmi Note 10 Pro, ik had ook geweldige resultaten met dit type sensor, dus ik denk dat de resultaten hetzelfde zullen zijn met de Redmi Opmerking 10.

Standaard app

De standaard fototoepassing van de Redmi Note 10 lijkt over het algemeen erg op wat je op andere Xiaomi-telefoons kunt vinden. De basisfunctionaliteiten zijn hetzelfde, de Redmi Note 10 biedt echter minder geavanceerde functionaliteiten dan de Redmi Note 10 Pro.

Ik heb een kleine video gemaakt met de verschillende fotomodi met telkens een zoom op de kwaliteit van de foto's. Het scherm wordt omgedraaid wanneer ik overschak naar de weergavemodus, maar ik kon deze schakelaar niet vermijden, het is de video-opnametoepassing die zich op deze manier gedraagt.

youtube previewyoutube preview


Fotokwaliteit


Foto test / studio

redmi note 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 12

Hoofdsensor: Sony IMX 582

Ik heb deze camera al getest op een andere telefoon (Xiaomi Mi A3), dus ik ben eerst de foto's gaan bekijken Ik had destijds genomen. De resultaten waren redelijk goed, maar bij Xiaomi verpest de optimalisatielaag soms alles, het vorige model had een goede sensor maar de beeldoptimalisatie was erg slecht. Gelukkig is dit bij de Redmi Note 10 niet het geval, Xiaomi heeft een goede keuze gemaakt voor de fotosensor maar ook een goede keuze gemaakt voor het optimaliseren van foto's. Ik heb foto's gemaakt in de normale modus, ik heb de pro-modus, de 48 Mpx-modus en de optimalisaties in HDR en AI getest. De foto die aan het begin van de alinea is gebruikt, is gemaakt in de normale modus met HDR en AI ingeschakeld.

Ik heb goede resultaten behaald met de eerste foto en zonder enige vorm van optimalisatie. De belichtingstijd is goed, de kleurverzadiging is goed, de scherpte is goed en dat alles zonder de minste moeite! De Pro-modus is hier niet nodig om goede foto's te maken. De 48 Mpx-modus daarentegen neigt tot onderbelichting van de foto's, maar dit probleem is vaak gekoppeld aan belichting onder kunstlicht, ik ben dit probleem vaak tegengekomen bij andere telefoons en bij daglicht verdwijnt dit probleem.

Foto test / zon

Hoofdsensor

De hoofdsensor van Redmi Note 10 is Sony IMX582-sensor, deze sensor is niet nieuw, ik heb hem voor het eerst getest in augustus 2019 met de Xiaomi Mi A3 en ik vond het best goed, hier is een foto die ik destijds heb gemaakt:
xiaomi mi a3 camera test photo 14
Zoals je kunt zien, zelfs 2 jaar later is deze Sony-sensor verre van belachelijk. Xiaomi heeft ook besloten om het te gebruiken voor de nieuwe Poco X3 Pro en de Poco F3. Dus deze sensor kan goede dingen doen, ik wilde gewoon zien of Xiaomi erin was geslaagd zijn prestaties te verbeteren met alle hulpmiddelen die aanwezig zijn in de telefoons van vandaag.

redmi note 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 29
Het landschap is niet zo spectaculair, ik was in 2019 in Schotland, maar vandaag zitten we allemaal thuis vanwege de Covid. De foto is nog best interessant, hij is aan het eind van de middag gemaakt met strijklicht. Het eerste wat me opvalt aan deze foto is de heel natuurlijke kant van de kleuren, de kleuren zijn niet te verzadigd zoals vaak het geval is. Ook de scherpte is goed, de bomen op de achtergrond van het beeld zijn goed gedetailleerd. De witte wolken worden correct afgekapt zonder dat het effect wordt geforceerd en de blanken worden niet overbelicht. Er is een goede dynamiek tussen lichte gebieden en donkere gebieden.
redmi note 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 18
Voor deze tweede foto was de zon verborgen door een grote wolk en ook hier is de dynamiek tussen de lichte en de donkere gebieden redelijk goed, zelfs als de donkere gebieden wat meer verlicht hadden kunnen worden. De scherpte is weer goed en de kleuren zijn natuurlijk.

Ultragroothoeksensor

De ultragroothoeksensor is ook een Sony-sensor (Sony IMX355) en ik had de kans om te testen deze sensor onlangs met de Redmi Note 10 Pro. Ultragroothoeksensoren bieden vaak een slechtere fotokwaliteit dan de hoofdsensor. De grootste zwakte van ultragroothoeksensoren is het gebrek aan licht wat resulteert in donkerdere foto's, maar dit probleem is veel minder uitgesproken bij deze Sony IMX355.
redmi note 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 28
Deze foto heeft donkere en lichte delen en dit is het soort situatie waar ultragroothoeksensoren niet zo van houden, maar het resultaat is echt goed. De foto is niet alleen goed belicht, maar de kleuren zijn natuurlijk en het detailniveau is prima. De foto is duidelijk van mindere kwaliteit dan bij de hoofdsensor, maar je moet echt opletten om de gebreken te zien. De wolken zijn bijvoorbeeld overbelicht en de omtrek is minder duidelijk, de boomstam op de voorgrond wordt gladgestreken en verliest detail, ik zie ook chromatische aberratie aan de periferie.

redmi note 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 6
Ik nam deze foto terwijl de zon verborgen was achter een grote wolk, het is een moeilijkere situatie voor een sensor van dit type, maar desalniettemin doet de Sony-sensor het erg goed goed. De foto is donkerder, dit is normaal voor een sensor van dit type maar de donkere gebieden blijven duidelijk zichtbaar, de lucht een beetje overbelicht, bepaalde delen van de lucht worden paars maar deze defecten zullen voor de meeste smartphonegebruikers ongetwijfeld onzichtbaar zijn.

Ik nam meer foto's op dezelfde plaats, afwisselend groothoek en ultragroothoek, ik gebruikte ook HDR en AI om zoveel mogelijk gevallen te dekken. HDR werkt goed genoeg om grijze gebieden bloot te leggen, AI heeft de neiging om kleuren sterk te verzadigen en dit zorgt er soms voor dat foto's er kunstmatig uitzien. De Redmi Note 10 biedt een veel betere fotokwaliteit dan de Redmi Note 9 en Redmi Note 9T. In deze prijsklasse is het misschien wel de beste fotosensor, hij wordt ook gebruikt in andere duurdere telefoons. Na een paar teleurstellende modellen is Xiaomi weer van kracht met deze nieuwe generatie Redmi die een succesvolle cocktail op fotoniveau biedt voor een onverslaanbare prijs.



Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
In de prijsklasse van de Redmi Note 10 heb ik nog nooit effectieve videostabilisatie gezien en hoewel de Redmi Note 10 beter presteert dan de meeste van zijn concurrentie, maakt videostabilisatie geen deel uit van zijn kracht. Ik heb de indruk dat de schokken licht gedempt zijn maar we kunnen niet spreken van stabilisatie, de schokken veroorzaakt door mijn stappen zijn duidelijk zichtbaar. De zijwaartse bewegingen zijn daarentegen vrij vloeiend, de scherpstelling is snel en ik zie niet de pixels die teruggeplaatst worden zoals bij veel instaptelefoons.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 10 kan filmen in 4k en 30 FPS en de Sony IMX 582-sensor doet het hier goed. Het scherpstellen gaat erg snel, de telefoon vindt snel waar hij moet scherpstellen, bewegingen zijn vloeiend en belichtingssprongen zijn niet zichtbaar. Ik heb deze video gemaakt toen de zon achter een grote wolk stond, maar het belichtingsniveau is redelijk goed. De zoom is een digitale zoom, het gebruik ervan resulteert dus in detailverlies, maar zelfs met de maximale zoom biedt de video nog steeds een goed detailniveau.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
redmi note 10 frequency response
De Redmi Note 10 kan de meeste frequenties reproduceren en doet het zelfs beter dan de Poco x3 die dezelfde chipset gebruikt. De verschillen zijn niet erg groot, maar de Redmi Note 10 biedt een betere geluidsweergave bij lage frequenties waar het iets slechter is bij hoge frequenties, maar nogmaals, de verschillen zijn minimaal. Ik kreeg vergelijkbare resultaten met de Redmi Note 10 Pro, behalve dat daar het volume hoger was.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
redmi note 10 dyanmic range
De curven van de Redmi Note 10 en Poco X3 versmelten bijna op alle frequenties omdat ze een zeer vergelijkbare prestatie bieden, ook hier is dit resultaat echt goed voor deze prijsklasse. Ik krijg betere resultaten in het hoge segment, maar voor een prijs die 3 of 4 keer lager is, is het geluid niet 3 of 4 keer slechter.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
redmi note 10 noise level
Ik heb geen interferentieprobleem opgemerkt met de Redmi Note 10, de geluidsprestaties zijn over het algemeen goed. Zelfs het geluid uit de speakers komt al snel tot een uitgesproken vervorming, dit is niet het geval bij koptelefoons waarbij de vervorming bij hoog volume goed onder controle wordt gehouden.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi note 10 calibration ecran
Xiaomi gebruikt over het algemeen goede schermen in hun telefoons, ik heb in ieder geval nog nooit een slecht scherm getest bij dit merk. In deze prijsklasse zijn de telefoons voorzien van een LCD scherm, dit is op zich geen probleem omdat deze schermen een goed beeld kunnen leveren maar hun grootste nadeel zit hem in de contrasten. Zwart is nooit echt zwart op een LCD-scherm en dit heeft invloed op hoe foto's eruitzien. Xiaomi heeft opnieuw besloten de markt op te schudden door de Redmi Note 10 uit te rusten met een Amoled-display. Wat betekent dat? Amoled-schermen bieden een bijna oneindig contrast, zwart is echt zwart, waardoor de beeldkwaliteit beduidend beter is. Amoled-schermen zijn over het algemeen verkrijgbaar vanaf middenklasse, dus dit is de eerste keer dat ik een goed Amoled-scherm zie onder de € 200.

Zoals gewoonlijk is de instelling standaard De standaard voor de kleuren bij Xiaomi is niet de juiste, je moet de standaardmodus kiezen om de juiste kleuren te krijgen. Dus ik heb het scherm in de standaardmodus getest en kreeg een dE van 1,23, deze score is gewoonweg uitzonderlijk en niet alleen voor een apparaat op instapniveau. Xiaomi heeft niet alleen de toegang tot Amoled-schermen gedemocratiseerd, maar daarnaast ook door een zeer goed kleurenscherm aan te bieden.



Helderheid / Contrast

Het contrast van een Amoled-scherm is bijna oneindig, wat betekent dat wanneer het scherm zwart zou moeten zijn, je de indruk krijgt dat het scherm is uitgeschakeld. De afbeeldingen op het scherm geven een veel groter gevoel van diepte dan een LCD-scherm.

U zult het begrijpen, dit scherm is fantastisch en dat is niet alles, de helderheid is uitzonderlijk. Ik heb een helderheid gemeten van 432 cd / m² in de normale modus, dit helderheidsniveau is niet uitzonderlijk, maar het is nog steeds een goed resultaat. Ik heb toen de "sun" -modus getest die het mogelijk maakt om de helderheid te verhogen naargelang de omgevingshelderheid en daar heb ik 726 cd / m² behaald. Het is simpelweg het helderste scherm dat ik tot nu toe heb getest.

In deze prijsklasse biedt Xiaomi daarom gewoon het beste scherm!

Biometrie

Het chassis van de Redmi Note 10 is op dezelfde basis ontworpen als de Poco X3 of de Redmi Note 10 Pro, ook al is de grootte niet helemaal hetzelfde. De vingerafdruksensor zit op de ontstekingsknop en werkt erg goed (net als op de andere twee genoemde telefoons). Fabrikanten hebben de afgelopen jaren echt alles geprobeerd van een sensor aan de achterkant, een sensor in het scherm en nu een sensor aan de zijkant. Vroeger gaf ik duidelijk de voorkeur aan de sensor aan de achterkant, maar nu geef ik de voorkeur aan deze zij-sensor omdat hij goed gepositioneerd is en snel reageert.

Besturingssysteem


De Redmi Note 10 is uitgerust met MIUI 12 waarop Android 11 draait, dus het profiteert tegelijkertijd van alle nieuwigheden van Xiaomi en Google, in deze prijsklasse is het ook niet gebruikelijk. Deze nieuwste versie van MIUI 12 is echt succesvol, ik vind er niet veel gebreken in, afgezien van de gebruikelijke klachten over het grote aantal opties. Ik merkte een verschil in de donkere modus van de Redmi Note 10 waar de app-lade de donkere modus op de tekst toepaste, maar niet op de onderkant van het scherm, dus de leesbaarheid is niet erg goed, dit probleem is niet bijgewerkt op andere sites dus ik ga het op pech zetten, het is waarschijnlijk een bug die bij de volgende update verdwijnt.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Xiaomi Redmi Note 10

Vergelijk Xiaomi Redmi Note 10 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Ik was een beetje teleurgesteld door de Redmi Note 9, de Redmi Note 10 daarentegen corrigeerde grotendeels de defecten van zijn voorganger en het laat zichzelf zelfs toe om bovenaan mijn ranglijst te worden geclassificeerd als de prijs minder is dan 200 € . De Redmi Note 10 is niet de beste in welke categorie dan ook, maar hij scoort goed voor elk criterium in mijn test, dus het is echt een goede instaptelefoon die geschikt is voor een zeer breed publiek. Hij presteert goed, heeft een goede batterijduur, heeft een goed scherm, produceert goed geluid en is in staat om kwalitatief goede foto's te maken in zijn prijscategorie. Xiaomi heeft zich in het prijssegment tussen 100 en 200 € gevestigd met de Redmi Note 10 en de Poco X3 Pro, deze twee telefoons hebben nauwelijks directe concurrentie. Als je de voorkeur geeft aan prestaties, moet je voor de Poco gaan, maar voor de rest zal de Redmi het heel goed doen.

De Redmi Note 10 is een van de eerste telefoons die een amoled-scherm aanbiedt voor minder dan € 200, - en aangezien het scherm het meest gebruikte onderdeel van een telefoon is, is een goed scherm essentieel uitgangspunt bij het kiezen van een telefoon. Het andere essentiële element van een telefoon is de batterij en met zijn 5000 mAh heb je een reservoir aan energie om bij normaal gebruik enkele dagen mee te gaan en als je snel een paar procent moet opladen, zal de 33W aan snelladen je snel helpen .

Dus ja, we kunnen waarschijnlijk spijt hebben van de afwezigheid van 5G of een 120Hz-scherm of een recentere camera, hij bestaat maar is gewoon duurder. In het midden van 2021 zijn de koningen van het 100 tot 200 € -segment de Redmi Note 10 en Poco X3.

Sterktes

- amoled-scherm en uitstekende colorimetrie
- goede batterijduur (vooral bij 50% helderheid)
- prijs / prestatieverhouding
- slechts 179 gram (Xiaomi produceert meestal veel zwaardere telefoons)
- goede gevoeligheid voor 4G-netwerk
- stereogeluid van goede kwaliteit

Zwaktes

De Redmi Note 10 heeft niet echt een fout in vergelijking met zijn prijs. Het had 5G, NFC of een nieuwere camera kunnen hebben maar de prijs / kwaliteitverhouding is al erg aantrekkelijk, Xiaomi moet daarom voor de volgende modellen een beetje onder de voeten blijven.

Alternatieven voor dit product

De telefoon die het dichtst bij de Redmi Note 10 staat, is de Poco X3 (Pro-versie als de prijs daalt) die meer prestaties biedt, maar een IPS-scherm en meer gewicht.


Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Oukitel C21: test / review
Ik heb nog nooit een Oukitel-smartphone getest voor dit model en op papier staat hij op het niveau van een Redmi Note 9. Zal deze eerste Oukitel Xiaomi overtreffen?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Poco X3: test / review
De Poco F2 Pro heeft zich gevestigd als de koning van het €350-400 segment, de Poco X3 zal in zijn voetsporen treden in het €200-300 segment. Zal het ook de hele competitie verpletteren zoals de F2 Pro?
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Xiaomi Mi 10 Lite 5G test / review
Het kopen van de nieuwe Mi Lite is bijna een traditie geworden, het is minder het derde model in dit segment. De prijs stijgt elk jaar, maar Xiaomi biedt ons elke keer weer wat aan. Hoe zit het met deze Mi 10 Lite?
Umidigi F2: volledige test / review , objectief advies en prijzen
Ik heb de Umidigi F1 een jaar geleden getest en hoewel het toestel veelbelovend was, was het nog niet volledig ontwikkeld. Zal de Umidig F2 dit rechtzetten?
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Realme 6: test / review
De Realme 6 komt op de markt net voor de volgende blockbuster van Xiaomi (Redmi Note 9), het positioneert zich als een directe concurrent met dezelfde argumenten. Zal de jonge fabrikant Realme de vergelijking houden?
Motorola G8 test / review
De Motorola G8 Power zit tussen de Redmi Note 8 en de Redmi Note 8 Pro en heeft sterke concurrenten. Zal het opvallen? Laten we dit van dichter bekijken.
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Redmi Note 9s : test / review
Ondanks de groeiende concurrentie blijft Xiaomi een helse koers varen door altijd een onovertroffen prijs/kwaliteitsverhouding te bieden en deze nieuwe Redmi Note 9s zal ongetwijfeld een kaskraker worden.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen