Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Redmi 10 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Test Reviews Nl

Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review


Gepubliceerd op: 04-03-2021 / gewijzigd: 01-10-2023
De lancering van de nieuwe Redmi Note 10-reeks komt in drie versies:

- Redmi Note 10 (basisversie)

- Redmi Note 10 Pro (telefoon getest in dit artikel)

- Redmi Note 10 Pro Max (telefoon voor de Indiase markt)

Het Redmi Note Pro-assortiment is altijd gericht geweest op prestaties en foto's, dit is weer het geval met deze nieuwe Redmi Note 10 Pro en ik vind dat Xiaomi zelfs een stapje verder is gegaan omdat deze telefoon is uitgerust met een van de beste fotosensoren op de markt met de Samsung S5KHM2 van 108 miljoen pixels die we terugvinden in veel duurdere telefoons zoals de Xiaomi Mi 11 of de Xiaomi Mi 10T Pro . De Redmi Note 10 Pro biedt daarom de laagste prijs voor deze sensor.

De andere aangename verrassing is het scherm. In deze prijsklasse vinden we voornamelijk IPS LCD-schermen maar de Redmi Note 10 Pro heeft een 120Hz Amoled-scherm. Ook hier is de revolutie de prijs, want een scherm van dit type in deze prijsklasse is zeer zeldzaam.

Ik moet deze nieuwe Redmi Note 10 nog grondig testen om te zien of hij zijn belooft.

Website waar ik de Xiaomi Redmi 10 Pro gekocht heb: https://bit.ly/3qcAAzm

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Xiaomi Redmi 10 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Redmi 10 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

03/04/21 Lancering van de Redmi Note 10 Pro, ik had het geluk dat ik er vanaf de lancering een kon krijgen

Waarom deze telefoon?

Omdat ik alleen sta om mijn tests te doen, moet ik keuzes maken om de telefoons te testen die commerciële successen zullen worden. Door mijn criteria (en met name de prijs) toe te passen, heb ik veel Xiaomi / Redmi / Poco getest omdat ze bijna altijd een goede prestatie / prijsverhouding bieden. Ik ben zelden teleurgesteld, zelfs als sommige modellen hun beloften niet hebben nagekomen.

De Redmi Pro-reeks is altijd een groot succes geweest door goede prestaties te bieden (zelfs tijdens het spelen) en een goede fotokwaliteit. Deze nieuwe Redmi Note 10 Pro wordt geleverd met enkele andere goede verrassingen, zoals in het bijzonder een Amoled 120Hz-scherm, een 5020 mAh-batterij, stereogeluid, snel opladen met 33W en een scherm dat 85% van het vooroppervlak van de telefoon beslaat. Het enige dat ontbreekt, is 5G, maar ik betwijfel of dit een essentieel criterium is voor de meeste kopers.

Ondanks al deze positieve elementen kan ik niet zeggen dat de Redmi Note 10 Pro innovatief is omdat het bevat componenten van andere Xiaomi-modellen, de revolutie is niet technologisch, het is voornamelijk commercieel omdat ik geen andere telefoons zie die ermee kunnen concurreren.

Uitpakken

xiaomi redmi note 10 pro test avis review recensione bewertung opinion prueba 1
De doos van de Redmi Note 10 Pro is vrij klassiek, deze bevat de telefoon, een transparante zachte siliconen bescherming, een handleiding, een oplader en een USB-kabel. Dit is het absolute minimum, maar het is geen probleem, het is hetzelfde voor alle telefoons in deze prijsklasse.Ik heb voor het eerst een videopresentatie van de telefoon gemaakt:
youtube previewyoutube preview

Eerste configuratie

De opstartprocedure van Xiaomi Redmi Note 10 Pro volgt dezelfde volgorde als de andere telefoons onder MIUI 12, ik merkte een verschil op een scherm waarop Xiaomi vraagt welk type toetsenbord moet worden gebruikt, er is een keuze tussen het toetsenbord Google (Gboard) en een speciaal toetsenbord voor brailleschrift.

Xiaomi probeert altijd subtiel aan te melden voor zijn cloud. Er is natuurlijk niets ernstigs, maar als je het niet wilt, moet je voorzichtig zijn, want de registratie kan met één klik worden gedaan.

Afwerking

xiaomi redmi note 10 pro test avis review recensione bewertung opinion prueba 7
De Redmi Note 10 Pro biedt een goed afwerkingsniveau, bestaande uit plastic en glas. De achterkant van de telefoon biedt een uniform oppervlak (behalve de camera) dat licht reflecteert, afhankelijk van de kijkhoek, het lijkt alsof het van metaal is gemaakt onder een laag glas. Het metallic effect komt van een metallic verloop dat een uniforme weergave biedt aan de achterkant waar een Poco X3 een meer grillig verloop bood.

De camera aan de achterkant valt nogal op. telefoon en dit is het geval voor elk model met deze Samsung 108 miljoen pixelsensor, deze sensor is indrukwekkend en het is niet mogelijk om deze volledig in de telefoon te integreren. De telefoon hinkt een beetje als hij op zijn rug wordt gelegd. Het formaat van deze sensor is een beetje anders dan wat ik tot nu toe heb gezien, hij komt in twee fasen met een deel voor de flitser en een hoger deel voor de fotosensoren.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.De Redmi Note 10 Pro deelt een aantal dingen met de Poco X3, dit maakt deel uit van Xiaomi's geweldige recyclingtaak die een groot aantal modellen produceert door zoveel mogelijk dingen te hergebruiken. De CPU is anders, maar biedt dezelfde kenmerken en hetzelfde prestatieniveau. De GPU is 100% identiek. Beide telefoons gebruiken dezelfde basis voor wifi, geheugen en geluid (hoewel de versie van Redmi iets anders is).

Aan de andere kant is het radionetwerkgedeelte totaal anders en dit is een goede zaak omdat de Poco X3 geen goede netwerkgevoeligheid bood, terwijl het juist het tegenovergestelde is met de Redmi. Xiaomi heeft op dit niveau duidelijk geleerd van zijn fouten. Alleen al daarvoor zouden degenen die aarzelden tussen de Poco en de Redmi de Redmi moeten kiezen.CPU / GPU PrestatieDe Xiaomi Redmi Note 10 Pro is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 732G CPU die ook aanwezig is in de Poco X3, dit type CPU levert over het algemeen goede prestaties en hoewel de Poco X3 goedkoper is dan de Redmi, biedt de Redmi toch best een goede prestatie / prijsverhouding als ik het vergelijk met andere merken.

Voor het grafische gedeelte is de Redmi Note 10 Pro uitgerust met een Qualcomm Adreno 618 GPU, ook hier Dit is dezelfde configuratie als de Poco X3 maar andere modellen van het merk gebruiken het ook, ik denk met name aan de Redmi Note 9s of de Mi Note 10 Lite. Deze GPU is een middenklasse GPU die voldoende prestaties biedt om de meeste games in goede omstandigheden te spelen.

De gelijkenis met de Poco X3 houdt hier niet op, de Redmi Note 10 Pro gebruikt ook hetzelfde Wifi-chipset, deze deelt ook dezelfde basis voor de audio-chipset en ik denk dat de vingerafdruksensor ook hetzelfde is.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 286.000 punten met Antutu, het is een goede score voor een telefoon uit het middensegment, maar de Redmi Note 10 Pro is niet de enige die dergelijke prestaties levert in deze prijsklasse. De Poco X3 gebruikt dezelfde hardware voor een lagere prijs.

Met zo'n hoge score kun je vrijwel elk spel spelen zonder al te veel concessies.
Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
PUBG Mobile starten Ik wist dat de prestaties goed zouden zijn, aangezien ik telefoons met vergelijkbare prestaties testte. De goede prestaties van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro verbaasden me dan ook niet, maar ik was eerder verrast door het geluid. De Xiaomi Redmi Note 10 Pro heeft twee luidsprekers, één aan de onderkant van de telefoon en één aan de bovenkant, het produceert goed geluid en de positie van twee luidsprekers versterkt dit gevoel. Ik had nog geen telefoon met dit soort configuratie getest en Xiaomi heeft een goede keuze gemaakt, het geluid komt identiek naar buiten aan beide kanten van de telefoon, waar meestal een van de luidsprekers een iets ander geluid produceert.

PUBG Mobile draait in HD met het hoogste detailniveau, ik heb geen problemen met de vloeibaarheid ondervonden en de telefoon warmt niet veel op. De Redmi Note 10 Pro zal daarom een publiek van gamers kunnen verleiden.

Netwerkprestatie

De Redmi Note 10 Pro dekt de meeste 4G-frequenties in Europa, dus je zou hem overal moeten kunnen gebruiken. Het enige dat ontbreekt is 5G, maar ik denk dat Xiaomi later een 5G-versie zal uitbrengen om weer een nieuw model te lanceren.

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeHet bereik van Redmi bij Xiaomi heeft nooit echt geschenen door zijn vermogen om het 4G-netwerk vast te leggen, het is ook hetzelfde voor de Poco X3 die een slechte score behaalde in termen van netwerkgevoeligheid. Dus ik verwachtte niet veel van deze Redmi Note 10 Pro, maar ik was positief verrast omdat dit de beste Redmi is die ik tot nu toe heb kunnen testen.
redmi note 10 pro 4G test


Ik heb bijna 900 metingen gedaan en ze vergeleken met mijn meetapparaat en gemiddeld is het verschil tussen de Redmi en mijn apparaat 0,89 dBm, het verschil is daarom bijna te verwaarlozen. Ik heb er nog niet veel getest met mijn nieuwe testprotocol, maar op het moment van schrijven was de Redmi Note 10 Pro het beste apparaat.

De metingen aan de buitenkant van de grafiek zijn de beste en we zien dat mijn referentieapparaat het vaakst naar voren komt als de winnaar van deze test. Dit klopt maar het verschil tussen de metingen in rood en de metingen in blauw is niet groter dan 2 dBm, dus de verschillen zijn erg klein. Er moet ook worden opgemerkt dat de Redmi soms zakt naar -95 dBm, maar dit is helemaal mijn schuld, want het kostte me twee minuten om de telefoon terug op zijn plaats te zetten nadat ik hem opnieuw had opgeladen en gedurende die twee minuten bevond de telefoon zich in een gebied waar het netwerk was is iets zwakker.

Als het technische deel van dit soort test je niet interesseert, kun je deze paragraaf overslaan en tevreden zijn met de conclusie, de Redmi Note 10 Pro heeft een goede gevoeligheid voor 4G netwerk.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

De Redmi Note 10 gebruikt een wifi-chipset die identiek is aan die van de Poco X3, dus ik verwachtte vergelijkbare prestaties te vinden. Ik kreeg echter een beter signaal met de Redmi Note 10 Pro, deze telefoon behoort ook tot de beste op het gebied van wifi-gevoeligheid.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 10 Pro krijgt een nauwkeurigheid van 3 meter, het is een gemiddeld nauwkeurigheidsniveau, ik kreeg hetzelfde resultaat met de meeste telefoons die zijn uitgerust met een CPU Qualcomm. Dit precisieniveau kan worden gecompenseerd door GPS-toepassingen in de wegmodus, het signaal wordt aangepast om op de weg te blijven. Op wandelpaden waar geen route bekend is, kan het signaal minder nauwkeurig zijn.


Batterijduur

De Redmi Note 10 Pro heeft een goede accu waarmee je bij normaal gebruik 2 tot 3 dagen meegaat. Als ik de prestaties van deze batterij vergelijk met andere telefoons die ik heb getest, zie ik dat deze gemiddeld scoort. De Redmi Note 10 Pro is niet de meest energiezuinige telefoon. Waarom? Het verbruik wordt sterk beïnvloed door de grootte en helderheid van het scherm. Omdat de Redmi Note 10 Pro een heel groot scherm gebruikt met een hoge helderheid, wordt deze telefoon daarom bestraft in vergelijking met andere telefoons die een kleiner, minder helder scherm hebben.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

xiaomi redmi note 10 pro test avis review recensione bewertung opinion prueba 15 1
De Xiaomi Redmi Note 10 Pro is uitgerust met 4 sensoren aan de achterkant:

- Samsung S5KHM2 (108 Mpx)
- Sony IMX355 (8 Mpx) ultra groothoek
- GalaxyCore GC02M1 (2 Mpx) portret
- Omnivision OV5675 (5 Mpx) macro

De voorste sensor is een Sony IMX471 Exmor RS van 16 Mpx .

De kracht van deze Redmi Note 10 Pro is het gebruik van de Samsung S5KHM2. Dit is geen nieuwe sensor, want hij verscheen bijna 2 jaar geleden voor het eerst op een Xiaomi Mi Note 10 (met de S5KHMX) en werd toen overgenomen door de meeste high-end modellen van het merk. Het is voor het eerst dat Xiaomi een middenklasse telefoon met deze sensor heeft uitgerust. Het is een van de beste fotosensoren van dit moment, de middenklasse zal dus kunnen concurreren met de high-end voor de kwaliteit van de foto's. Aangezien ik deze sensor al verschillende keren heb getest, kon ik zien of de instellingen van dit model anders zijn.

Standaard app

De Redmi Note 10 Pro gebruikt dezelfde fototoepassing als andere Xiaomi-telefoons met MIUI 12. Deze applicatie is veel verbeterd, de interface is duidelijker dan voorheen en het is mogelijk om de menu's aan te passen. Er is echter nog steeds hetzelfde defect, de instellingen en de zoom worden over het scherm heen weergegeven, zodat ze bij sterk licht onleesbaar zijn.

Ik merkte ook een kleine vertraging bij het maken van foto's in 108 Mpx, deze foto's zijn zo zwaar dat het wat verwerkingstijd kost. De latentie duurt niet langer dan een seconde, maar het is te zien of ik de reactietijd vergelijk met een normale foto.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

%E2%80%A6sione prueba opinion beoordeling photo studio top
Ik heb de Samsung S5KHM2-sensor al twee keer getest in andere telefoons (Xiaomi Mi 10T Pro en Xiaomi Mi Note 10), dus het resultaat van deze test is redelijk voorspelbaar. De Samsung S5KHM2 is in staat om uitstekende foto's te maken zoals ik in de inleiding van deze paragraaf heb gezet, helaas heeft de instelling bij kunstlicht de neiging om de foto's donkerder te maken, de sluitertijd is te hoog. De andere bijzonderheid van deze sensor is de geringe scherptediepte voor objecten in de buurt. De auto op deze foto lijkt omgeven te zijn door een wazige halo.

Wanneer ik overschak naar de PRO (handmatige) modus, kan ik dit probleem omzeilen door de belichting te vergroten en de scherptediepte te veranderen . Het resultaat is veel beter. Ik zal proberen Gcam of een andere foto-app te testen om te zien of deze hetzelfde is.

Ik heb ook getest dat de groothoeksensor (waarschijnlijk een sensor van Sony) dezelfde trend volgt met een nog duidelijker onderbelichting maar het is niet verrassend, het is hetzelfde probleem met alle groothoeksensoren.

In de fotogalerij hieronder heb ik de hoofdsensor en de groothoeksensor getest, foto's zonder tekst zijn foto's gemaakt in handmatige modus.Foto test / zon

xiaomi redmi note pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 105 1
Omdat ik de Samsung 108 Mpx-sensor eerder in andere telefoons heb getest, weet ik wat ik kan verwachten, ik was gewoon benieuwd of de beeldverwerking voor de Redmi Note 10 Pro anders zou zijn.

Ik nam de volgende foto's in de late namiddag, begin maart, dus het licht was oranje. De Redmi Note 10 Pro heeft het erg goed gedaan om de warme kleuring van deze late namiddag te herstellen met een goede balans tussen de zeer donkere gebieden en de lichtere gebieden. De lucht valt niet overbelicht en de donkere gebieden zijn niet helemaal zwart. Het detailniveau is erg indrukwekkend, want zelfs bij het inzoomen is het detail van de boomtakken nog duidelijk zichtbaar. Er zijn momenteel niet veel camera's op de markt die kunnen concurreren met deze Samsung sensor en in deze prijsklasse zijn die er ook niet. In maart 2021 kan ik daarom zeggen dat de Redmi Note 10 Pro de beste camera heeft voor de prijsklasse tussen 200 en 250 €.

Ik heb de fotomodus, 108 Mpx, HDR en AI getest op de volgende foto's, dit verklaart soms de verschillen in kleuren. Als het licht goed is, vind ik dat de telefoon het heel goed doet zonder hulp, dus het is beter om AI en HDR uit te schakelen, omdat de kleuren soms niet realistisch zijn.Ook de ultragroothoeksensor is niet over het hoofd gezien omdat dit type sensor meestal zwakker is. Xiaomi besloot om een groothoeksensor van Sony te gebruiken en het resultaat is erg goed voor dit type sensor. Het detailniveau is aanzienlijk lager dan bij de hoofdsensor, maar het is nog steeds acceptabel. De kleuren zijn meer verzadigd maar de weergave is goed. De foto is iets onderbelicht maar dit is heel vaak het geval bij ultragroothoeksensoren. De Sony-sensor heeft een lager dynamisch bereik dan de Samsung, sommige delen van de lucht zijn wit geworden en je kunt de cyaan duidelijk zien bewegen tussen blauw en wit. Donkere gebieden zijn ook minder gedetailleerd. De Sony sensor is slechter dan de Samsung sensor, het is geen verrassing maar als ik deze Sony sensor vergelijk met andere ultragroothoeksensoren, vind ik dat deze Sony een fotokwaliteit biedt die redelijk vergelijkbaar is met de sensoren. Ultragroothoek van Samsung in de high-end.Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 10 Pro biedt geen erg effectieve stabilisatie omdat de schok veroorzaakt door voetstappen nog steeds zichtbaar is. Stabilisatie is iets wat telefoons uit het middensegment nog missen, ik moet nog een telefoon testen onder de $ 250 met effectieve videostabilisatie.

Video normale condities
Nog niet beschikbaar / getest

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
redmi note 10 pro frequency respon
Ik heb de Redmi Note 10 Pro vergeleken met de Poco X3 omdat ze dezelfde componenten gebruiken en toch heb ik een klein verschil gemeten. De Redmi Note 10 Pro biedt een minder regelmatig optreden dan de Poco, maar de afwijkingen zijn minimaal, daarom merkte ik waarschijnlijk niets tijdens het luisteren. De frequenties zijn goed weergegeven en het geluid komt over het algemeen heel dicht bij de referentiemeting.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
redmi note 10 pro dynamic range
Het geluid geproduceerd door de Redmi Note 10 Pro is krachtiger dan dat geproduceerd door de Poco, de versterking is waarschijnlijk anders, maar over het algemeen volgt de curve dezelfde trend als de Poco. De geluidskwaliteit lijkt daarom erg op elkaar, maar met het volume van de Redmi kun je hoger gaan in decibel.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
redmi note 10 pro noise level
Ik heb geen interferentieproblemen opgemerkt met de Redmi (noch de Poco X3), het geluid komt heel dicht bij het referentiegeluid.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

xiaomi redmi note 10 pro screen calibration
Xiaomi heeft er een gewoonte van gemaakt zijn telefoons in een modus te zetten waarin het scherm te verzadigd is. Dit kan de indruk wekken dat de kleuren levendiger zijn, maar in werkelijkheid wijken de kleuren af van de werkelijkheid. Met de standaardinstelling krijg ik een dE voor wit van 6,3 terwijl ik met de instelling in standaardmodus een uitstekende dE voor wit van 2,3 krijg. De temperatuur van wit is net iets onder de perfectie met bijna 6300K, waar het idealiter 6500K zou moeten zijn.

Door alle kleuren te combineren en met de instelling in de standaardmodus, krijg ik een dE van 1,31, dat is een uitstekende score, de Redmi Note 10 Pro biedt een uitstekende kleurweergave.Helderheid / Contrast

De Redmi Note 10 Pro biedt twee modi voor helderheid, een normale modus en een "zon" -modus. Ik heb een helderheid gemeten van bijna 400 cd / m² in de normale modus, het is een goede score zonder buitengewoon te zijn. Aan de andere kant heb ik met de zonmodus een helderheid gemeten van 617 cd / m². Het is een geweldige score, het is een van de helderste schermen die ik tot nu toe heb getest.

De Redmi Note 10 Pro gebruikt een super Amoled-scherm dat een bijna oneindig contrast geeft, dus zwart is echt zwart, wat een van de grote voordelen is van dit type scherm.

Dit Amoled-scherm is duidelijk een van de sterke punten van deze Redmi Note 10 Pro omdat de kleuren nauwkeurig zijn en het contrast uitstekend is. In deze prijsklasse heb ik nog niet beter gezien.

json.php:78:13


Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Xiaomi Redmi 10 Pro

Vergelijk Xiaomi Redmi 10 Pro met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Nog niet beschikbaar / getest

Sterktes

Nog niet beschikbaar / getest

Zwaktes

Kleurtemperatuur iets te warm in 108 Mpx
Kleine latentie voor foto's in 108 Mpx

Alternatieven voor dit product

Xiaomi is er opnieuw in geslaagd om een telefoon te lanceren die de concurrentie letterlijk verplettert. In deze prijszone is er niet echt een gelijkwaardige telefoon van Samsung of andere merken. Zoals ik vaak schrijf, is Xiaomi's grootste concurrent Xiaomi. Het dichtstbijzijnde alternatief voor deze telefoon is ongetwijfeld de Poco x3 of misschien ook de Mi 10 Lite, maar als geheel overtreft de Redmi Note 10 Pro ze op verschillende criteria.
Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden