Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Umidigi Bison : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Umidigi Bison
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Test Reviews Nl

Umidigi Bison : test / review


Gepubliceerd op: 10-12-2020 / gewijzigd: 01-10-2023
Ik ben begonnen met het testen van smartphones die onbreekbaar zijn met de Ulefone Armor 7, ik had niet veel verwacht maar was positief verrast door de telefoon maar ook door het aantal bezoekers voor deze test.

Ik deed een tweede poging met de Doogee S58 Pro en kwam tot dezelfde conclusie. Ik laat me dus verleiden door de Umidigi Bison die een betere prijs-kwaliteitverhouding biedt dan de andere twee. Vanuit esthetisch oogpunt onderscheidt het zich ook van de andere twee, het heeft een minder brutale en nette uitstraling.

Het merk Umidigi is niet erg bekend in Europa, maar dit is het vierde model van dit merk dat ik test, dus ik ga kijken of deze kleine Chinese fabrikant vooruitgang heeft geboekt sinds mijn laatste test.

Website waar ik de Umidigi Bison gekocht heb: https://www.banggood.com/custlink/mm3YFkWmjy

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Umidigi Bison

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Umidigi Bison van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

28/10/2020 : Ik bestel de Umidigi Bison op Banggood voor 129€.
10/12/2020: na meer dan een maand wachten krijg ik eindelijk de telefoon en kan de test beginnen.

Waarom deze telefoon?

Als ik een rugged smartphones koop, weet ik dat ik altijd offers moet brengen aan gemeenschappelijke kenmerken zoals fotokwaliteit.

Met deze Umidigi Bison laat ik me verleiden omdat hij voor een lagere prijs prestaties biedt die gelijkwaardig zijn aan die van de Redmi Note 9. Het maakt gebruik van een Sony IMX 586 sensor die zich al op vele andere telefoons heeft bewezen, ik heb deze sensor nog nooit eerder gezien in een telefoon in deze prijsklasse.

Ik vind ook Umidigi's gebruikelijke vrijgevigheid in termen van geheugen, 6GB / 128 Gb voor een telefoon voor minder dan 150€ is zeer zeldzaam. Deze vrijgevigheid komt ook door een grote 5000 mAh batterij. Umidigi heeft zich altijd weten te onderscheiden op deze twee punten.

Maar bij Umidigi is niet alles perfect. Ze konden nooit een telefoon met goede fotoverwerking aanbieden, het besturingssysteem was niet altijd up-to-date maar ik heb Umidigi al bijna 10 maanden niet getest, dus ik ben benieuwd of de situatie is verbeterd.

Uitpakken

umidigi bison test avis review recensione opinion analisis 1


De doos van de Umidigi Bison is echt heel basic, de vorige modellen van het merk werden iets beter uitgelicht met de verpakking. Het maakt niet uit, maar het verschil met de vorige modellen is duidelijk.

De doos bevat de minimale benodigdheden met de telefoon, een kabel, een oplader en een handleiding. De telefoon daarentegen maakte een betere indruk op mij dan de verpakking. Voor een telefoon van dit type ziet het er minder ruw uit dan de vorige telefoons die ik heb getest.Eerste configuratie

Umidigi maakt gebruik van een pure Android-versie, wat betekent dat ze de ervaring niet hebben veranderd door ongewenste toepassingen toe te voegen. De initiële configuratie volgt dus exact hetzelfde pad als alle telefoons op Android zonder aanpassingen.

Afwerking

umidigi bison test avis review recensione opinion analisis 10


Telefoons zoals de Umidigi Bison zijn over het algemeen niet erg mooi, ze spelen niet de kaart van de elegantie en finesse. Degenen die dit soort telefoons kopen, geven waarschijnlijk niet om esthetiek. De Umidigi Bison weet zich echter te onderscheiden door een elegant ontwerp voor een dergelijke telefoon aan te bieden. De telefoon is nog steeds een beetje ruw en massief, maar Umidigi heeft een grote stap gezet in de richting van een breder publiek.

De Umidigi Bison is vrij groot, hij is net zo lang als een Poco F2 Pro maar dan veel dikker. Dit is een gemeenschappelijk punt met de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro. De telefoon is eigenlijk kleiner, maar wordt beschermd door een plastic pantser om de schokken beter te kunnen opvangen. De 5000 mAh batterij speelt ook een rol in zijn dikte.

De Umidigi Bison heeft een nogal bijzondere configuratie met een vingerafdruksensor aan de linkerkant van de telefoon, dus het is met je wijsvinger dat je de telefoon moet ontgrendelen en het is beter om een grote hand te hebben om de vingerafdruksensor te bereiken, het is een nogal merkwaardige keuze. Iets onder de vingerafdruksensor heeft Umidigi een knop geplaatst die gekoppeld is aan een spraaknotitietoepassing. Het verraste me in het begin een beetje, maar het is een geweldig idee, het vermijdt het maken van aantekeningen. Ik zal er waarschijnlijk aan moeten wennen, maar ik heb deze knop vaak per ongeluk ingedrukt.

Rechts staan de gebruikelijke volume- en aan/uit-knoppen. Deze knoppen komen niet veel uit de rand van de telefoon en het zal even wennen zijn om de knoppen te vinden door ze aan te raken. Iets verderop heeft Umidigi een knop toegevoegd die de camera direct opent, dit is ook een heel goed idee.

Aan de achterkant heeft de telefoon een bijna volledig gladde achterkant, wat vrij zeldzaam is voor dit soort telefoons. Een luidsprekeruitgang is achteraan geplaatst en de fotomodule bevindt zich linksboven met een hoofdsensor vergezeld van een ultragroothoeksensor, een dieptesensor en een macrosensor. De sensor voor selfie is aanwezig in de vorm van een inkeping die goed zichtbaar is op het scherm.

De Umidigi Bison verschilt dus positief van de Ulefone en Doogee met enkele goede ideeën en een netter uiterlijk.Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.

CPU / GPU PrestatieDe Umidigi Bison is uitgerust met een Mediatek Helio P60-processor. Umidigi is uiteraard aan het recyclen omdat deze processor al gebruikt werd in de Umidigi F1, ik heb onlangs de Oukitel C21 getest die dezelfde processor gebruikt. De Mediatek Helio P60 is een instapmodel processor waarmee u de telefoon comfortabel kunt gebruiken voor de meeste dagelijkse taken. Het is niet ontworpen voor het spelen van grote spellen.

Voor het grafische gedeelte is de Umidigi uitgerust met een ARM Mali G72 grafische processor die ook in veel andere Umidigi modellen te vinden is, zoals de Samsung Galaxy A50, de Oppo A9 of de Oukitel C21. Dit is ook een instapmodel processor die goed werk levert voor de dagelijkse taken.

Benchmark Antutu/3DMark

Met een instapmodel CPU en GPU, verwacht je geen grote score op Antutu. Ik kreeg een score van 172448 punten op Antutu v8, dit rangschikt de Umidigi Bison iets onder een Redmi Note 9 voor een iets lagere prijs. De Umidigi Bison biedt daarom een goede prijs-kwaliteitverhouding.


Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview


De Umidigi Bison is geen gaming telefoon, maar het biedt genoeg prestaties om de meeste mobiele games te spelen. PUBG Mobile werkt zonder problemen, de spelervaring is volledig correct. Op de video is duidelijk te zien dat de texturen op het laatste moment belasten en de diepte van het zicht is niet erg belangrijk, maar dit bederft de game-ervaring niet.

Netwerkprestatie

Umidigi is altijd vrijgevig geweest in frequentiebereik en dat geldt ook voor deze Umidigi Bison. Het ondersteunt 22 frequenties in 4G, dat is vrij zeldzaam!


Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeDeze Umidigi Bison is niet de eerste Umidigi die ik heb getest en de andere modellen schitterden nooit in termen van netwerkgevoeligheid. In de 4G performance ranking stonden de Umidigi's over het algemeen in de onderste posities.

Is dit nog steeds het geval met dit model? Nee, Umidigi is echt veel beter geworden. Ik heb nog niet veel metingen met mijn nieuwe testprotocol, maar de Umidigi staat niet onderaan de ranglijst.

Ik heb meer dan 2300 metingen gedaan waarbij het gemiddelde signaal 3,75 dBa afwijkt van de referentie, maar de afwijking tussen minimum en maximum boven het gemiddelde lag. Hieruit blijkt dat deze telefoon gevoeliger is voor netwerkschommelingen.

umidigi bison test avis network reseau


De grafiek toont de metingen van het referentieapparaat en de Umidigi, het signaalniveau moet het hoogste zijn. De Umidigi overschrijdt nooit de referentie, maar de afwijking ligt binnen het goede gemiddelde van mijn metingen.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een -25 dBm signaal gemeten in de buurt van de router en een -75 dBm signaal op een afstand. De Umidigi bevindt zich in het middenbereik voor de eindmeting. Voor de meting op afstand staat deze onderaan de ranglijst, dus de afstand zal een belangrijke rol spelen in de signaalkwaliteit.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview


De Umidigi Bison is uitgerust met een Mediatek processor, wat vaak resulteert in goede gps-prestaties. Ik heb een nauwkeurigheidsniveau van 2 meter gemeten, het is niet de beste score die ik heb gekregen maar het is toch een goede score.


Batterijduur

De Umidigi Bison heeft een 5000 mAh batterij en met dit soort capaciteit kun je normaal gesproken meerdere dagen meegaan. Deze batterij is echter niet erg efficiënt, omdat de Redmi Note 9 ongeveer 100 minuten langer meegaat bij 100% helderheid en 400 minuten bespaart bij een display met 50% helderheid. Dit verschil is vooral te danken aan het zeer heldere scherm van de Umidigi.

De oplaadsnelheid ligt ook onder het gemiddelde, het kostte me 238 minuten om de accu op te laden, terwijl ik er met de Redmi Note 9 162 minuten over deed.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Umidigi Bison is uitgerust met een Sony IMX 586 hoofdsensor, deze sensor wordt gebruikt in vele mid tot high-end telefoons zoals de OnePlus 8T die meer dan 400€ kost.

Umidigi heeft altijd goede sensoren gebruikt, maar heeft de kwaliteit van zijn sensoren altijd bedorven met een slechte beeldverwerking. De Umidigi Bison brengt verbeteringen waar andere Umidigi's zwakheden hadden, dus ik ben benieuwd wat de fototest zal uitwijzen.

Ik heb geprobeerd om Gcam op deze telefoon te installeren, maar de applicatie crasht zodra deze wordt gelanceerd.

Standaard app

De standaard fotoapplicatie van de Umidigi Bison biedt niet veel mogelijkheden, wat het voordeel heeft dat het gemakkelijker te gebruiken is. Naast de gebruikelijke foto- en videomodi is het ook mogelijk om de portret- en nachtmodus te gebruiken. De instelmogelijkheden zijn beperkt, de fotomodus geeft slechts toegang tot één sensor met de mogelijkheid om HDR te gebruiken.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

umidigi bison test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2


De studiotest gaat heel snel, want omdat de Umidigi Bison niet veel instelmogelijkheden biedt, ga ik maar twee foto's maken met de hoofdsensor. De belangrijkste sensor is een Sony-sensor en dit type sensor doet het over het algemeen goed in de studio. Dit kan met deze Umidigi nog eens gecontroleerd worden omdat de foto goed belicht is, de kleuren goed verzadigd zijn en de scherpte goed is. De scherptediepte ziet er echter vrij klein uit omdat ik meestal meer van de auto in het scherptegebied kan zien. De kwaliteit van deze foto is gelijk aan wat ik kreeg met mid-range telefoons.

umidigi bison test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1


Foto test / zon

umidigi bison test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 6


Umidigi heeft een lange traditie van mislukking in fotobewerking. Ik heb de Umidigi F1, Umidigi F2 en Umidigi S3 Pro getest. Deze 3 telefoons maakten gebruik van een goede fotosensor maar met een slechte beeldbewerking die de kwaliteit van de foto verpestte. De kleurtemperatuur was te heet en elke foto was te roodachtig. Is dit nog steeds het geval met de Umidigi Bison? Ja, maar de situatie is veel beter geworden. De HDR-modus helpt het probleem te verlichten, het gebruik van de nachtmodus bij vol daglicht kan onder bepaalde omstandigheden ook goede foto's opleveren.

De foto's die de Umidigi Bison produceert zijn waarschijnlijk niet vergelijkbaar met wat een mid-range telefoon kan produceren (bijvoorbeeld Poco X3) maar het produceert betere foto's dan de andere robuuste smartphones die ik heb getest. De kleurtemperatuur is iets te hoog, de scherpte is soms een beetje geforceerd tot het punt van het verliezen van details en de kleuren kunnen meer verzadigd zijn, maar voor minder dan 150€ is het resultaat vrij acceptabel. Ik zie ook onregelmatige wazige gebieden die niet aanwezig zouden moeten zijn. Het is alsof het met de slijpbehandeling niet gelukt is om het hele plaatje te behandelen.

Dit alles klinkt misschien een beetje theoretisch, dus ik ga een foto gebruiken die op dezelfde plaats is genomen en tegelijkertijd met een Xiaomi Mi 10T Pro. De vergelijking is niet erg eerlijk omdat deze telefoon meer dan 500€ kost, maar het laat toe om beter te begrijpen wat er ontbreekt in de Umidigi.

mi10tpro


Je zult waarschijnlijk veel sites vinden die kritiek hebben op de kwaliteit van de foto, maar het is alsof je de topsnelheid van een Dacia en een Porsche vergelijkt, het heeft geen zin en een Dacia is waarschijnlijk genoeg voor een meerderheid van de mensen. Samenvattend zou ik zeggen dat het mogelijk is om betere foto's te krijgen, maar in deze prijsklasse en vooral voor dit type telefoon (robuuste telefoon) doet de Umidigi goed werk.Foto test / bewolkt

Test foto / nacht

umidigi bison test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 7


De Umidigi heeft een nachtmodus waarin verschillende foto's worden gecombineerd om een helderder beeld te krijgen. Ik kom altijd terug met het prijsargument, maar het is hier ook waar omdat een telefoon met een nachtmodus voor minder dan 150€ vrij zeldzaam is. Dankzij de nachtmodus zal de Umidigi het mogelijk maken om zonder al te veel moeite nachtfoto's te maken, je hebt uiteraard een minimum aan licht nodig zoals op de foto's die ik voor deze test heb gemaakt. Ook hier zijn de kleuren iets te warm, maar dit probleem is minder zichtbaar dan bij foto's overdag. Sommige foto's tonen ook veel digitale ruis.

De hercompositie van de foto's werkt soms wel, soms niet. Ook hier zie ik onscherpe gebieden die niet van het optische blok kunnen komen, deze onscherpe gebieden bevinden zich niet altijd op dezelfde plaats, dus ze komen van de beeldverwerking.

Deze Umidigi is dus niet de telefoon van de eeuw voor nachtfoto's, maar in deze prijsklasse doet hij het vrij goed.Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview


De Umidigi heeft geen videostabilisatie, dus hij is niet erg schokbestendig, zelfs niet tijdens het lopen. Toen ik de video's bekeek, had ik de indruk dat ik een olifant was die in een bos liep.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview


De Umidigi is in staat om te filmen in 1080p en voor statische scènes als deze levert het een acceptabel resultaat op voor deze reeks telefoons. Scherpte is soms wat geforceerd, de kleuren zijn te warm en de overgangen van lichte naar donkere gebieden komen in rukken voor.

Video low light

youtube previewyoutube preview


De nachtvideo is niet van zeer goede kwaliteit, wat zelden het geval is in deze prijsklasse. De Umidigi kan zich niet goed concentreren, zelfs als ik niet erg snel beweeg. Er is ook een vertraging in het scherm omdat de telefoon de videostream niet snel genoeg kan verwerken.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
umidigi bison frequency response


Deze grafiek laat zien dat de Umidigi Bison in staat is om de meeste frequenties vrij getrouw te reproduceren, zijn prestaties zijn zeer vergelijkbaar met die van Redmi Note 9. Het verschil wordt meer uitgesproken in de hoge frequenties, maar het verschil is vooral in deze prijsklasse te verwaarlozen.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
umidigi bison dynamic range


De Umidigi Bison levert een krachtig en goed gecontroleerd geluid omdat zelfs bij maximaal volume het vervormingsniveau zeer laag is. Ik ben positief verrast omdat dit type telefoon meestal niet erg dun is en toch is deze Umidigi Bison in staat om een krachtig geluid te produceren met behoud van een goed kwaliteitsniveau. Umidigi heeft grote vooruitgang geboekt!

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
umidigi bison noise level


Ik zag geen storingsproblemen en ik moet toegeven dat ik niet zulke goede resultaten verwachtte van een ruige telefoon. De andere telefoons die ik heb getest klinken niet zo goed.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

umidigi bison screen calibration


De Umidigi Bison biedt een 6,3 inch scherm met een resolutie van 1080x2340. Voor een telefoon van dit type is het zeldzaam om een scherm te hebben van zo'n groot formaat en vooral met zo'n goede resolutie. Alleen al daarvoor onderscheidt de Umidigi zich van zijn concurrenten, maar daar houdt het niet op. Ik heb een colorimetrisch verschil van 4.7E, het is zeker niet perfect maar je moet in gedachten houden dat dit een robuuste telefoon is die verkocht wordt voor minder dan 150€. De prijs/kwaliteitsverhouding is dus vrij goed.Helderheid / Contrast

Vanaf het eerste gebruik van deze telefoon merkte ik dat de helderheid van het scherm belangrijk was en de test met mijn sonde bevestigt dit. Ik heb een helderheid van 598 cd/m² gemeten, dit is een van de krachtigste schermen die ik kon testen en aangezien deze telefoon bedoeld is voor gebruik buitenshuis, zal deze helderheid het mogelijk maken om hem in de volle zon te gebruiken.

Biometrie

De Umidigi is uitgerust met een vingerafdruklezer aan de linkerkant van de telefoon, ik had nog geen telefoon met dit soort configuratie getest. Om het te kunnen gebruiken moet je een vinger van de rechterhand naar de linkerhand van de telefoon kunnen bewegen, je hebt een grote hand nodig. Ik heb de indruk dat deze vingerafdruklezer is ontworpen voor linkshandigen.

In absolute zin werkt deze reader goed, maar de toegankelijkheid is niet erg goed.

Besturingssysteem


youtube previewyoutube preview


Deze telefoon draait in een pure Android 10 vorm, wat betekent dat Umidigi geen ongewenste applicaties (bloatware) heeft toegevoegd en dat de menu's/functies hetzelfde zijn als op andere telefoons met Android 10 zonder overlay.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Umidigi Bison

Vergelijk Umidigi Bison met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Toen ik mijn eerste robuuste telefoon kocht, dacht ik dat mijn test niemand zou interesseren omdat de doelgroep te klein was. Ik was verrast door het succes van deze test, dus ik bleef dit soort TV testen, maar altijd met het gevoel dat er iets ontbrak aan deze telefoons.

Ik heb andere Umidigi-telefoons getest voordat ik dit model testte en daar miste ik nog iets. Het was met deze Umidigi Bison dat de verandering eindelijk kwam. Het is de eerste robuuste smartphone die alles heeft wat een normale telefoon kan bieden zonder echte beperkingen vanwege zijn robuustheid. Umidigi heeft ook vooruitgang geboekt door een complete telefoon aan te bieden voor een zeer betaalbare prijs. Al met al is deze Umidigi Bison de beste robuuste telefoon die ik ooit heb getest.

De Umidigi Bison heeft een veel netter uiterlijk dan de andere telefoons van dit type die ik heb getest, het is gericht op een breder publiek. De meeste van de gebruikelijke zwakke punten van Umidigi zijn ook verholpen (bijv. netwerkgevoeligheid of bugs in het besturingssysteem).

Het formaat van de telefoon is nog steeds behoorlijk indrukwekkend, het is even wennen, ik druk vaak per ongeluk op knoppen omdat de plaatsing niet altijd even verstandig is. Het scherm neemt een interessant oppervlak in beslag waar Ulefone of Doogee veel offers heeft gebracht. De batterij is solide, de prestaties zijn voldoende, het geluid met koptelefoon is uitstekend, de gevoeligheid voor het 4G-netwerk is goed, de wifi-snelheid is uitstekend.

Natuurlijk is alles nog niet perfect, maar voor een aankoopprijs van 130€ zult u niet veel concurrenten vinden.

Sterktes

- goede levensduur van de batterij (hoewel het efficiënter zou kunnen zijn)
- zeer helder scherm en goede colorimetrie
- koptelefoongeluid
- 4G-netwerkgevoeligheid
- afwerking / sterkte

Zwaktes

- foto-/videobewerking
- wifi-signaalgevoeligheid
- energiezuinig scherm
- luidsprekergeluid
- knopplaatsing

Alternatieven voor dit product

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden