Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Xiaomi Mi Watch Lite : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Mi Watch Lite
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Connectiviteit
Batterijduur
Schermkwaliteit
Features
Besturingssysteem
App
Compatibiliteit
Metingen
Test / beoordeling conclusie
Smartwatch Test Reviews Nl

Xiaomi Mi Watch Lite : test / review


Gepubliceerd op: 16-01-2021 / gewijzigd: 13-12-2021
Xiaomi is geen kleine fabrikant, Xiaomi produceert allerlei producten, van telefoons tot luchtreinigers, maar deze keer pakt Xiaomi de horlogemarkt aan met de Mi Watch Lite.

De strategie van Xiaomi is altijd hetzelfde, het merk is geïnspireerd op wat elders wordt gedaan, het brengt een soortgelijk product op de markt en verkoopt het tegen een zeer concurrerende prijs. Ik heb het gevoel dat het een beetje hetzelfde is met de Mi Watch Lite. Het horloge is vergelijkbaar met wat sommige concurrenten doen, maar met een introductieprijs van 42€ zal Xiaomi zijn concurrenten waarschijnlijk opnieuw in de problemen brengen.

Ik ben dus benieuwd of Xiaomi een horloge kan produceren met dezelfde filosofie als hun smartphones.
Prijs Xiaomi Mi Watch Lite

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Mi Watch Lite van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

10/12/2020: aankoop van de Mi Watch Lite op Aliexpress
06/01/2021: ontvangst van de Mi Watch en start van de test

Waarom deze telefoon?

Als ik een horloge koop, geef ik over het algemeen een budget van maximaal 100€ uit, op enkele uitzonderingen na. Er zijn veel horloges voor minder dan 100€, maar ze worden meestal geproduceerd door onbekende fabrikanten. Als een merk als Xiaomi zich in deze prijsklasse waagt, is het product waarschijnlijk interessant en zal het ongetwijfeld een groot publiek bereiken.

Het is deze combinatie van merk en prijs die mij motiveerde om de Mi Watch Lite te kopen omdat dit horloge niets revolutionairs op de markt brengt, het doet gewoon hetzelfde als de andere horloges voor een lagere prijs.

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

xiaomi mi watch lite test avis review recensione prueba analisis opinion 1


De instapproducten die ik koop worden vaak geleverd in een eenvoudige doos zonder franje. Ik heb zelfs producten gekocht waarbij de dozen wit waren met alleen de naam van het product. De Mi Watch mag dan wel een instapmodel zijn, de verpakking lijkt sterk op wat je in het middensegment vindt.

Het doosje bevat het horloge, een oplader en een handleiding in verschillende talen. Het horloge zit letterlijk in zijn doosje als een sieraad in zijn doosje.Eerste configuratie

Xiaomi heeft de keuze gemaakt om de gebruiker te dwingen zijn applicatie te gebruiken voordat hij het horloge kan gebruiken. Het horloge geeft een QR-code weer bij het opstarten, deze QR-code werkt helaas niet. Ik probeerde het op verschillende telefoons te gebruiken en het werkte niet.

Dus ging ik de Xiaomi Wear applicatie downloaden in de Play Store om het horloge te kunnen configureren. Tot nu toe was ik in staat geweest om Mi Fit te gebruiken om mijn Xiaomi Mi Band armbanden te controleren, maar deze applicatie werkt niet met de Mi Watch, dus je moet Xiaomi Wear downloaden. Als je vroeger Mi Fit gebruikte, zul je moeten veranderen en zonder dat je je gegevens van Mi Fit naar Xiaomi Wear kunt terugroepen. Het is het soort ding dat me een beetje boos maakt omdat je voor elk horloge een andere toepassing moet gebruiken, ik had op zijn minst gehoopt dat Xiaomi de moeite zou nemen om zijn producten in dezelfde toepassing te groeperen.

De rest van de configuratie van het horloge is gelukkig soepel verlopen, de configuratie is zelfs vrij eenvoudig. Met de Xiaomi Wear-applicatie kunt u uw horloge aanpassen met een andere wijzerplaat of functies activeren/deactiveren (meldingen, oproepen, widgets, ...).Afwerking

xiaomi mi watch lite test avis review recensione prueba analisis opinion 6


De Mi Watch Lite is gemaakt van plastic, maar de afwerking is correct. Het horloge is erg licht en het ontwerp doet me denken aan de Amazfit BIP, alleen de knop aan de zijkant valt op. Het horloge is dus niet revolutionair qua grootte of formaat, maar dat betekent niet dat het niet goed is. Het recept van Xiaomi is vaak geïnspireerd op goede ideeën van concurrenten, en ook hier is dit het geval.

De armband is echter op een vreemde manier bevestigd, hij is niet helemaal rond, maar zoals de meeste horloges is hij vervangbaar. Aan de andere kant past het heel goed om de pols.

De Mi Watch heeft dus een zeer klassiek ontwerp dat in alle prijsklassen te vinden is en net als de andere horloges in deze prijsklasse is het geheel in matte kunststof, het scherm is qua grootte vergelijkbaar met de concurrentie in deze prijsklasse.Connectiviteit

De Mi Watch Lite maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon, dus hij moet binnen bereik van de telefoon zijn om gegevens te synchroniseren. Het heeft ook een standalone GPS-sensor (GPS / A-GPS / GLONASS), wat vrij zeldzaam is in deze prijsklasse.

Ik heb de GPS getest in een natuurgebied waar geen weg is die het resultaat zou kunnen afknellen, het horloge biedt goede GPS-tracking, zelfs in het beboste gebied. Mijn batterij was leeg toen ik dicht bij het water kwam, daarom werd de reis onderbroken.

Screenshot_2021 01 30 13 37 33 575_com.xiaomi.wearable


Batterijduur

De Mi Watch Lite is uitgerust met een 230 mAh batterij, dit lijkt misschien erg weinig, maar het laat hem toe om 2 weken in normaal gebruik te blijven ("normaal" gebruik + 2 uur sport per week).

Toen ik het horloge kreeg, had het 60% batterijvermogen toen ik het voor het eerst opstartte. Na 10 dagen gebruik stond de batterij op 8%. De levensduur van de batterij kan fluctueren, afhankelijk van uw keuze (bijv.: helderheid), maar de levensduur van de batterij van de Mi Watch Lite is bovengemiddeld lang.

Schermkwaliteit

xiaomi mi watch lite test avis review recensione prueba analisis opinion 20


De Mi Watch Lite gebruikt een vierkant scherm van 320x320 pixels, wat een goede resolutie is voor een scherm van dit formaat. Het scherm is zeer goed leesbaar, de kleuren zijn goed verzadigd en de helderheid is vrij sterk.

Het scherm is vrij reactief, maar sommige pictogrammen zijn vrij klein, dus je moet precies genoeg zijn om toegang te krijgen tot sommige functies.Features

youtube previewyoutube preview


De Xiaomi Mi Watch Lite heeft de volgende kenmerken:
- aanpasbaar scherm (veel keuzes beschikbaar)
- meldingen (toepassingen, berichten)
- zaklampfunctie
- sportmodus met 11 modi
- samenvatting van de oefeningen (het horloge wist de gegevens niet na 24 uur!)
- samenvatting van de activiteiten van de dag (calorieën, stappen, aantal keren dat je wakker werd)
- hartslagmeting
- slaapmeting
- ademhalingsoefening om te ontspannen
- kompas
- barometer (atmosferische druk)
- muziekbediening aan de telefoon
- alarm
- stopwatch
- timer
- weer
- de telefoon rinkelen

De organisatie van de functies is een beetje anders dan wat ik tot nu toe heb kunnen testen. De meldingen staan bovenaan het startscherm, de instellingen staan onderaan. De menu's links en rechts zijn aanpasbare snelkoppelingen. Om toegang te krijgen tot de volledige functionaliteit, moet u twee keer op de knop drukken.

Besturingssysteem

SPORT

Om de betrouwbaarheid van de hartslag te meten gebruik ik een Polar H10 riem samen met de Xiaomi Mi Watch Lite, zodat ik kan zien of de Mi Watch even nauwkeurig is als de riem.

Sessie 1 - Mi Watch Lite
Gemiddelde hartslag: 131
Maximale hartslag: 154
Calorieën: 300

Sessie 1 - Polar H10
Gemiddelde hartslag: 135
Maximale hartslag: 152
Calorieën: 442

Sessie 2 - Mi Watch Lite
Gemiddelde hartslag: 130
Maximale hartslag: 154
Calorieën: 292

Sessie 2 - Polar H10
Gemiddelde hartslag: 131
Maximale hartslag: 154
Calorieën: 412

Sessie 3 - Mi Watch Lite
Gemiddelde hartslag: 137
Maximale hartslag: 157
Calorieën: 310

Sessie 3 - Polar H10
Gemiddelde hartslag: 140
Maximale hartslag: 158
Calorieën: 479

Zoals u kunt zien, is het verschil vrij klein en voor een horloge van deze prijs is dat een goed resultaat. Ik kreeg betere metingen met andere horloges, maar ze waren allemaal duurder. Het verschil is belangrijker voor de calorieën, maar de berekeningsmethode is waarschijnlijk anders.

SLAAP

Ik heb geen betrouwbare referentie om slaapgegevens te vergelijken, dus ik kan de resultaten niet objectief beoordelen. Wat ik merk is dat de Mi Watch Lite genereuzer lijkt te zijn in diepe slaap, waar de meeste horloges die ik heb getest me vertellen dat ik heel weinig diepe slaap heb. Het begin van de slaapfase is gebaseerd op de activiteit van uw pols en als u, zoals alle horloges, 's nachts TV kijkt zonder al te veel te bewegen, zal het horloge deze tijd associëren met slaaptijd.

AANTAL STAPPEN
Het aantal stappen lijkt te worden beïnvloed door het soort ondergrond, want op een volkomen vlakke ondergrond die niet veel schokken veroorzaakt, heeft het horloge de neiging het aantal stappen te overschatten, terwijl op een oneffen ondergrond de schokken groter zijn en de meting dichter bij de werkelijkheid ligt.

App

Je moet de Xiaomi Wear applicatie downloaden om het horloge op een telefoon te kunnen gebruiken. Ik ben een beetje verrast door deze keuze omdat ik tot nu toe de Mi Fit applicatie kon gebruiken met de toestellen van het merk Xiaomi, dus het is weer een applicatie om te downloaden.

De Xiaomi Wear-applicatie is prettiger in gebruik dan de MiFit-applicatie, ook al maakt deze gebruik van dezelfde basis. De interface is lichter en duidelijker. Het maakt het ook mogelijk om de wijzerplaat aan te passen, vele keuzes zijn mogelijk. Als het horloge niet uitblinkt door originaliteit vanwege zijn zeer klassieke vorm, kunt u met het aantal beschikbare wijzerplaten een vleugje originaliteit geven aan de hoofdwijzerplaat van het horloge. Er is voor elk wat wils!

Compatibiliteit

Nog niet beschikbaar / getest

Metingen

De Mi Watch Lite maakt gebruik van een eigen Xiaomi besturingssysteem, maar ik heb dit systeem tot nu toe nog nooit op een ander Xiaomi product zien draaien, dit is waarschijnlijk een nieuwe versie. Het is niet mogelijk om andere functies te installeren dan die in het horloge beschikbaar zijn, maar het is wel mogelijk om het display aan te passen vanuit de Xiaomi Wear-applicatie.

De Mi Watch Lite onderscheidt zich een beetje van de massa door widgets en menu's in een andere vorm aan te bieden. Berichten staan bovenaan waar de meeste horloges ze onderaan zetten. De configuratie is dus bovenaan of in plaats van onderaan. De gebruikelijke widgets zijn beschikbaar op het linker- en rechterscherm, maar om toegang te krijgen tot het volledige menu moet je twee keer op de enkele knop op het horloge drukken. Je komt dan terecht in een interface gebaseerd op iconen die alle functionaliteiten op twee schermen tonen.


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Vergelijk Xiaomi Mi Watch Lite met de anderen

Test / beoordeling conclusie

Wat moeten we denken van de komst van Xiaomi in de wereld van de verbonden horloges? Xiaomi heeft geen revolutie of echt nieuwe dingen gebracht, de Mi Watch Lite is een horloge dat de essentie opneemt van wat een goedkoop verbonden horloge kan bieden, maar in tegenstelling tot andere minder bekende merken, heeft Xiaomi een goed product ontworpen. In de laaggeprijsde horloges die ik test, is er vaak een of ander ding dat onregelmatig werkt. Soms zijn het de metingen die onbetrouwbaar zijn, soms zijn het de meldingen die niet goed werken. Met de Xiaomi Mi Watch Lite heb ik deze problemen niet ondervonden.

Zo vind ik de gebruikelijke ingrediënten van Xiaomi, dat zich vrij laat inspireren door de goede producten die al bestaan om een kwaliteitsproduct tegen een concurrerende prijs op de markt te brengen. Tot nu toe dacht ik dat alleen Amazfit hiertoe in staat was, nu moet ik ook op Xiaomi vertrouwen.

De Mi Watch Lite is niet perfect, want hij mist een beetje precisie bij de metingen, maar nogmaals, voor deze prijs maakt dat niet veel uit. Wie totale betrouwbaarheid in de metingen wil, zal waarschijnlijk bereid zijn een duurder horloge te kopen. De Mi Watch Lite heeft dus geen echt gebrek, ik kan het gebrek aan originaliteit niet als een gebrek beschouwen omdat het je er niet van zal weerhouden het horloge ten volle te gebruiken.

De lader die bij de Mi Watch Lite werd geleverd, is waarschijnlijk de vreemdste lader die ik ooit heb mogen testen en ik begrijp niet waarom ik voor Xiaomi heb gekozen. Het is een soort basis waarin je de Mi Watch moet klemmen, het is niet alleen niet erg praktisch maar ik vind het ook omslachtig omdat de basis bijna net zo groot is als het horloge.

Sterktes

Levensduur batterij
Leesbaarheid van het scherm
Gebruiksgemak
Talrijke aanpassingsmogelijkhedenZwaktes

Plastic afwerking
Nogal klein scherm
Licht verschil in hartslag metingen


Kospet Tank M2 : test / recensie
Of je nu heel onhandig bent of iets doet waarbij je je horloge kunt beschadigen, Kospet heeft een oplossing met de tweede versie van zijn Tank horloge.
Xiaomi Smart Band 7: test / recensie
De Mi Band is terug met deze 7e versie die zich duidelijk onderscheidt van eerdere generaties zonder de prijs te zien stijgen.
Honor Watch GS3: test / avis
Ik heb al een hele tijd geen Honor horloge meer getest, maar dit nieuwe model heeft me van gedachten doen veranderen. Premium design, sportieve functies, geweldig scherm, ...
Kospet Tank M1 : test / review
Na het testen van een eerste robuust horloge (Kospet Rock), test ik nu de Kospet Tank M1 die zijn robuuste identiteit volledig aanneemt.
Mibro Watch X1 : test / review
Xiaomi Mi Watch Lite : test / review
Na de lancering van de Mi Band armbanden brengt Xiaomi nu ook horloges op de markt met het merk Mi Watch. Zal Xiaomi erin slagen om de markt te veroveren zoals het deed met zijn smartphones?
Amazfit Bip U : review / test
De Amazfit Bip U is de derde Amazfit smartwatch die ik dit jaar heb getest, het is ook de goedkoopste. Ik zal echter hetzelfde testprotocol toepassen om te zien wat het waard is in vergelijking met andere smartwatches.
Samsung Galaxy Watch 3 test / review
Na het testen van goedkope smartwatches wilde ik het high-end segment testen met de nieuwe Galaxy Watch 3. Is die smartwatch de prijs waard?
Amazfit GTS review / test
Huami is een van de grootste fabrikanten van smartwatches, ik heb de Amazfit GTS getest, die veel mogelijkheden biedt voor sportliefhebbers zonder het spaarvarken te hoeven breken.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen