Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Samsung Galaxy Watch 3 test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Samsung Galaxy Watch 3
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Connectiviteit
Batterijduur
Schermkwaliteit
Features
Besturingssysteem
App
Compatibiliteit
Metingen
Test / beoordeling conclusie
Smartwatch Test Reviews Nl

Samsung Galaxy Watch 3 test / review


Gepubliceerd op: 19-10-2020 / gewijzigd: 19-10-2020
Ik ben begin 2020 begonnen met het testen van smartwatches zonder te denken dat ik dit soort producten zou willen. Ik begon met nieuwsgierigheid en vandaag denk ik dat ik niet zonder dit soort product kan.

Ik ben begonnen met het testen van horloges voor ongeveer 100€, maar om een completer beeld te krijgen, moest ik een topproduct testen, dus koos ik voor de Samsung Galaxy Watch 3.

De Samsung Galaxy Watch 3 bestaat in verschillende versies (41 mm SM-R855FZDAEUB of 45 mm SM-R840NZKAEUB), er is ook een 4G-compatibele versie (SM-R845FZKAEUB in 45 mm). Ik heb de 45 mm versie gekocht die overeenkomt met de codenaam R840NZKAEUB.
Prijs Samsung Galaxy Watch 3

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Samsung Galaxy Watch 3 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

17/09 Bestelling van de Galaxy Watch 3 in de RueDuCommerce
02/10 Late levering van mijn bestelling omdat mijn straatnummer ontbrak (hoewel ik het correct had ingevoerd).
03/10 Ik had het horloge besteld met het inruilpakket, maar helaas zie ik dat het pakket niet is geactiveerd. Daarom besluit ik gebruik te maken van mijn recht op herroeping. Deze test zal dus ongeveer 10 dagen hebben geduurd waar ik meer dan een maand nodig heb om dit soort producten te testen.

Waarom deze telefoon?

Ik heb mijn eerste horloge begin 2020 getest door een Huawei horloge te kiezen. Vervolgens heb ik een aantal minder bekende Chinese producten getest en uiteindelijk besloten om een Samsung horloge te testen.

In tegenstelling tot de smartphonemarkt zijn er niet veel merken die premium horloges aanbieden. De best verkochte merken zijn waarschijnlijk Apple en Samsung. Ik besloot het Samsung horloge te testen omdat ik een Samsung bij de hand had.

Ik heb geleerd dit soort producten te waarderen voor mijn sportactiviteiten. Ik ben geen geweldige sporter, maar met 2 tot 3 uur sport per week geven de metingen en monitoring die dit type horloge biedt een goede indicatie van de prestaties en de voortgang. De Samsung Galaxy Watch 3 gaat verder dan prestatiemeting, het biedt vele andere functies die ik nog niet had kunnen testen op een ander horloge.

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

samsung galaxy watch 3 test review avis recensione prueba analisis 1

De meeste smartwatches die ik tot nu toe heb gekocht waren verpakt in een compacte doos waar de smartwatch om een rol plastic werd gewikkeld. Samsung heeft een andere keuze gemaakt door hun smartwatches te verpakken in een lange doos die veel ruimte in beslag neemt omdat de smartwatch plat ligt.

De doos bevat de smartwatch, een magnetische lader met zijn kabel en een gebruikershandleiding.

Aangezien deze smartwatch me iets meer dan 400€ kostte verwachtte ik een wow-effect toen ik de doos opendeed, maar eerlijk gezegd was dat niet het geval. Ik kan niet ontkennen dat de smartwatch mooi is, maar hij kost 3 tot 4 keer meer dan de andere smartwatches die ik heb getest, maar ik heb niet het gevoel dat het afwerkingsniveau 3 tot 4 keer beter is. Daar hield ik het natuurlijk niet bij op, deze smartwatch heeft andere argumenten in zijn voordeel.Eerste configuratie

Om de Samsung Galaxy Watch 3 te configureren, moet je de Samsung Health applicatie gebruiken. Dit is een gratis applicatie die door Samsung is ontwikkeld om allerlei verbonden objecten te bundelen die door Samsung op de markt worden gebracht.

Het begin van de configuratie begint op de smartwatch waar je enkele basiskeuzes moet maken zoals taal en land, je moet dan de applicatie gebruiken om het proces te voltooien. De applicatie zal je veel rechten vragen omdat het horloge in staat moet zijn om te communiceren met vele functies van uw telefoon, zoals de lijst met contactpersonen, telefoongesprekken, berichten en een aantal andere rechten.

De applicatie zorgt er dan voor dat de smartwatch wordt aangepast aan de laatste versie van de software. De configuratieprocedure duurt tussen 5 en 10 minuten.Afwerking

samsung galaxy watch 3 test avis review recensione analisis beoordeling 5


De Samsung Galaxy Watch 3 heeft een onberispelijk afwerkingsniveau, maar het mist een klein beetje om het wow-effect te hebben. Ik denk dat ik iets verfijnder had verwacht, maar de Samsung lijkt erg op andere modellen die ik heb getest en dat kostte drie tot vier keer minder. Het gebruik van plastic is waarschijnlijk beperkter op de Samsung, maar vanuit het oogpunt van formaat is er niet veel verschil. Met een blinde test weet ik niet zeker of iedereen het verschil kan zien tussen een Samsung smartwatch en een Huawei smartwatch.

Het is waarschijnlijk de lederen band die het meest in het oog springt omdat de andere horloges die ik heb getest gebruik maakten van rubberen banden. Het gebruik van leer is een goede esthetische keuze, maar na een tiental dagen gebruik laat de bandbevestiging al een vervorming zien in de band waar dit fenomeen niet optreedt bij een rubberen band.

Ik ben meestal meer neutraal in mijn oordeel, maar gezien de prijs van het horloge, wilde ik mijn gevoelens met je delen. Ik zou deze subjectieve indruk niet meenemen in de score die ik aan deze smartwatch zal geven.Connectiviteit

De Samsung Galaxy Watch 3 biedt een ultra volledige connectiviteit met een standalone GPS-modus (= geen behoefte aan een smartphone), een bluetooth-verbinding om te synchroniseren met het horloge, wifi en zelfs 4G voor compatibele modellen. De Samsung Galaxy Watch 3 kan dus zonder smartphone worden gebruikt, omdat hij zelfs in staat is om zonder externe hulp applicaties te draaien.

Batterijduur

De Samsung Galaxy Watch 3 is uitgerust met een 340 mAh batterij. In theorie zou het horloge met zo'n batterij een goede autonomie moeten hebben, maar in werkelijkheid is dat niet het geval.

Ik heb een autonomie van 2 tot 3 dagen verkregen door het scherm autonoom te activeren met de bewegingen van de pols, met een helderheid die een of twee inkepingen lager is dan het maximum, door 30 tot 60 minuten de sportmodus te gebruiken en door de hele dag mijn meldingen te ontvangen.

Autonomie is dus duidelijk een zwak punt van dit horloge en de oplaadtijd is ongeveer 2 uur.

Schermkwaliteit

galaxy watch 3 setup 8


Of het nu gaat om smartphones of televisies, Samsung is in staat om goede schermen te produceren. Het is hetzelfde voor deze Galaxy Watch 3, het scherm is van zeer goede kwaliteit. De zwarten zijn echt zwart, de helderheid is goed en de contrasten zijn uitstekend.

Als je het horloge in direct zonlicht gebruikt, moet je het helderheidsniveau op maximaal instellen of het Galaxy Watch automatisch laten aanpassen.

Het scherm is aanraakgevoelig, waardoor je door de menu's kunt navigeren, maar het is ook omgeven door een wiel waarmee je door de menu's kunt navigeren zonder dat je door het scherm hoeft te gaan. Hierdoor kun je veel sneller door de menu's navigeren en met dit wiel kun je zowel horizontaal als verticaal navigeren.

Features

youtube previewyoutube preview


De Samsung Galaxy Watch 3 biedt een zeer groot aantal functies, het gaat soms zoveel minder ver dat men zich afvraagt waarom Samsung zo ver wilde gaan.

We kunnen twee hoofdcategorieën van functies onderscheiden, eerst zijn er de functies met betrekking tot het horloge (bijv.: hartslagmeting) en vervolgens de functies met betrekking tot toepassingen die op het horloge kunnen worden geïnstalleerd. In de volgende paragraaf kom ik terug op de metingen, ik zal me eerst concentreren op de toepassingen.

De Galaxy Watch draait onder Tizen OS, het is een door Samsung ontworpen besturingssysteem dat het mogelijk maakt om applicaties direct op het horloge te draaien. Dit besturingssysteem heeft een eigen "winkel" waar je allerlei toepassingen kunt downloaden. Er zijn natuurlijk niet zoveel applicaties als in de officiële Google store, maar ik was verrast door het aantal beschikbare applicaties.

Hier zijn enkele voorbeelden van beschikbare toepassingen:
- rekenmachine (een van de meest populaire)
- wat is app
- Facebook-boodschapper
- MX-speler
- Facebook
- Flipboard
- Spelletjes: Tetris, Temple Run, Candy Crush...
- ... ...enz...

Zelfs als het horloge deze toepassingen zonder externe hulp kan uitvoeren, zal het niveau van de interactiviteit vrij beperkt blijven. De Galaxy Watch moet vooral worden gezien als een hulpmiddel voor het raadplegen van informatie.

Sommige van deze toepassingen komen in de vorm van widgets die aan het hoofdmenu kunnen worden toegevoegd. Het is ook mogelijk om andere wijzerplaten te downloaden om de interface van de smartwatch aan te passen aan uw voorkeuren. Het is waarschijnlijk de smartwatch die het hoogste niveau van maatwerk biedt (met waarschijnlijk het equivalent bij Apple).

Deze Galaxy Watch is een mooie technologische showcase, ook al heb ik de applicaties niet veel gebruikt. Ik heb ze niet gebruikt en het gebruik van een draaischijf is niet altijd even praktisch. Ik kan me echter voorstellen dat voor een zeer verbonden publiek en op zoek naar de geringste kennisgeving, dit type product een echte verslaving zal creëren.

Besturingssysteem


Cardiac metingen

Ik heb verschillende oefeningen gedaan om de prestaties van de Galaxy Watch 3 te vergelijken met behulp van een Polar H10 band op hetzelfde moment.

Ik nam de langste oefening als voorbeeld.

Samsung Galaxy Watch 3 metingen
Maximale frequentie: 159
Gemiddelde frequentie: 148

Polaire H10 metingen
Maximale frequentie: 160
Gemiddelde frequentie: 146De meetverschillen tussen Galaxy Watch en Polar zijn niet significant. Ik heb een verschil van amper één puls op de maximale frequentie en ik heb een verschil van 2 pulsen over een uur, het verschil is ook hier te verwaarlozen.

Als ik kijk naar de curve van de metingen in Polar Beat en Samsung Health, zie ik dat de curve dezelfde trend volgt, je ziet bijvoorbeeld dezelfde toename rond de twintigste minuut.


Slaapmeting

Ik heb nooit veel geloof gehecht aan dit soort metingen en ik heb geen ander apparaat om te controleren of deze metingen correct zijn. De slaaptijd is correct, maar ik weet niet of de door de Galaxy Watch gedetecteerde slaapfasen correct zijn. Het horloge maakt soms een fout bij het nemen van een rustige periode voor een slaapperiode, bijvoorbeeld bij het tv-kijken.
Bloedzuurstofmeting

Ik heb ook geen ander apparaat om het zuurstofgehalte in het bloed te meten, maar ik krijg altijd waarden in de buurt van 100%. Ik heb de Amazfit X Curved tegelijkertijd getest en de verkregen waarden waren vergelijkbaar.


Stressmeting

Ik heb andere horloges getest met de mogelijkheid van stressmeting en tot nu toe was ik niet echt overtuigd door dit soort metingen. De Galaxy Watch 3 lijkt betrouwbaarder te zijn omdat ik de verschillen duidelijk kan zien (op en neer) en ik ze kan uitleggen.

Ook met de Amazfit X Curved heb ik vrij gelijkaardige resultaten behaald.


Meten van het aantal stappen

Ik heb een verschil van ongeveer 15% met de werkelijkheid gemeten, de Samsung Galaxy Watch geeft me 15% meer stappen dan ik eigenlijk deed.

App

Compatibiliteit

De Samsung Galaxy Watch 3 is compatibel met de meest recente Android-telefoons, dus je hoeft geen Samsung-telefoon te kopen om het te laten werken.

Metingen

Het besturingssysteem (Tizen OS) van de Samsung Galaxy Watch 3 is waarschijnlijk het meest geavanceerde systeem op Android. De eerder in dit artikel gepresenteerde video toont de belangrijkste ingangspunten en de belangrijkste kenmerken.

De wijzerplaat van de Galaxy Watch maakt het mogelijk om heel gemakkelijk door de verschillende menu's van de Galaxy Watch te navigeren, het is een echt pluspunt van het horloge. De menu's zijn goed ontworpen en snel toegankelijk, de diepte van de menu's wordt beheerd met de draaiknop (om verder te gaan) en de knoppen (om terug te komen).

De hoofdmenu's zijn eigenlijk widgets die aangepast/geïnstalleerd kunnen worden. Zo kan je widgets toevoegen of verwijderen om je horloge aan te passen met de applicaties waarin je geïnteresseerd bent. Dit is een van de sterke punten van deze Galaxy Watch, omdat de aanpassingsmogelijkheden meestal veel beperkter zijn bij andere producten van dit type.

Met Tizen OS kan je ook extra toepassingen downloaden zoals GPS-toepassingen, spelletjes, toepassingen zoals Whatsapp of Flipboard. Je hebt geen toegang tot een catalogus die zo rijk is als Google's Play Store, maar de applicaties in de Samsung store zijn ontworpen om te werken aan de Galaxy Watch, dus je kunt er zeker van zijn dat ze zullen werken.


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Vergelijk Samsung Galaxy Watch 3 met de anderen

Test / beoordeling conclusie

Ik had nog niet eerder een Galaxy Watch getest. Ik verwachtte dat dit horloge de hoogste score in mijn ranking zou halen en dat deed het ook, maar met een paar verrassingen.

Ik had nog niet zo'n duur horloge gekocht en ik verwachtte dat het prijsverschil in de afwerking voelbaar zou zijn. Dit is niet echt het geval, want ook al zijn de afwerkingen goed, ze zijn niet 4x beter dan een goed horloge dat voor 100€ wordt verkocht. Ik was een beetje teleurgesteld, maar het is gewoon een kwestie van perceptie in vergelijking met de prijs.

Ik heb betrouwbare metingen voor hartslag en stressniveau, de andere metingen zijn moeilijk te vergelijken. GPS werkt ook goed, maar de kwaliteit van de metingen zal ook afhangen van het type activiteit. Bewegingen op de pols kunnen de kwaliteit van de metingen beïnvloeden.

Samsung maakt goede displays en dat geldt ook weer voor deze Galaxy Watch waar de kwaliteit van het display essentieel is om te kunnen genieten van alle functies van het horloge.

Er zijn tegenwoordig horloges rond de 100€ die betrouwbare metingen bieden en een goede GPS-positionering geven. Men kan zich dus afvragen of het nog wel interessant is om een horloge als de Galaxy Watch te kopen. Het antwoord ligt in het besturingssysteem. Met Tizen OS biedt Samsung een universum aan applicaties die elders (onder Android) niet bestaan en die het mogelijk maken om de Galaxy Watch om te vormen tot een product dat een James Bond waardig is. Het is een geweldige prestatie, zelfs als ik deze toepassingen niet erg nuttig zou vinden. Op een klein scherm vind ik de mogelijkheden vrij beperkt.

De echte zwakte van het horloge is de levensduur van de batterij, ik hield het maximaal 2 dagen vast en helaas moedigt dit soort horloges je aan om het de hele tijd te gebruiken, de autonomie kan dalen tot één dag als je het intensief gebruikt.


Sterktes

Betrouwbaarheid van de metingen (hart, stress)
Schermkwaliteit
Mogelijkheden die Tizen OS biedt
GebruiksgemakZwaktes

Levensduur van de batterij

Kospet Tank M2 : test / recensie
Of je nu heel onhandig bent of iets doet waarbij je je horloge kunt beschadigen, Kospet heeft een oplossing met de tweede versie van zijn Tank horloge.
Xiaomi Smart Band 7: test / recensie
De Mi Band is terug met deze 7e versie die zich duidelijk onderscheidt van eerdere generaties zonder de prijs te zien stijgen.
Honor Watch GS3: test / avis
Ik heb al een hele tijd geen Honor horloge meer getest, maar dit nieuwe model heeft me van gedachten doen veranderen. Premium design, sportieve functies, geweldig scherm, ...
Kospet Tank M1 : test / review
Na het testen van een eerste robuust horloge (Kospet Rock), test ik nu de Kospet Tank M1 die zijn robuuste identiteit volledig aanneemt.
Mibro Watch X1 : test / review
Xiaomi Mi Watch Lite : test / review
Na de lancering van de Mi Band armbanden brengt Xiaomi nu ook horloges op de markt met het merk Mi Watch. Zal Xiaomi erin slagen om de markt te veroveren zoals het deed met zijn smartphones?
Amazfit Bip U : review / test
De Amazfit Bip U is de derde Amazfit smartwatch die ik dit jaar heb getest, het is ook de goedkoopste. Ik zal echter hetzelfde testprotocol toepassen om te zien wat het waard is in vergelijking met andere smartwatches.
Samsung Galaxy Watch 3 test / review
Na het testen van goedkope smartwatches wilde ik het high-end segment testen met de nieuwe Galaxy Watch 3. Is die smartwatch de prijs waard?
Amazfit GTS review / test
Huami is een van de grootste fabrikanten van smartwatches, ik heb de Amazfit GTS getest, die veel mogelijkheden biedt voor sportliefhebbers zonder het spaarvarken te hoeven breken.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen