Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Mibro Watch X1 : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Introductieaanbieding
Prijs Mibro Watch X1
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Connectiviteit
Batterijduur
Schermkwaliteit
Features
Besturingssysteem
App
Compatibiliteit
Metingen
Test / beoordeling conclusie
Smartwatch Test Reviews Nl

Mibro Watch X1 : test / review


Gepubliceerd op: 06-01-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Ik heb de afgelopen maanden veel horloges getest (bijna 20) en zelfs als er veel modellen zijn, heb ik me beperkt tot een selectie van merken om niet te verspreid te zijn en de evolutie ervan te kunnen vergelijken. Voordat ik de Mibro Watch X1 testte, heb ik twee andere Mibro-horloges getest (Mibro Lite en Mibro Air). Mibro heeft prijspositionering op instapniveau met enkele mid-range functies, waaronder het gebruik van een amoled-scherm. Mibro heeft ook de neiging om horloges te produceren met ronde wijzerplaten en een lager dan gemiddeld gewicht. Het podium is klaar, ik hoef alleen maar deze nieuwe Mibro Watch X1 te testen.

Introductieaanbieding

De Mibro Watch X1 wordt op 10 januari gelanceerd op Aliexpress met een introductieprijs van ongeveer € 60:
Mibro Watch X1 aanbieding van lancering op Aliexpress

Prijs Mibro Watch X1

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Mibro Watch X1 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

28 december 2021: Ik heb de Mibro Watch ontvangen van YouPin Labs, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Horloges zijn gemakkelijk te testen producten omdat het producten zijn die ik dagelijks gebruik, dus ik kan snel veelvoorkomende functies vergelijken en feedback geven. Ik ben geen grote atleet, maar ik probeer nog steeds een tot twee uur per week aan sport te doen, waarbij ik mijn prestaties meet met hartslagmeting. Zo kan ik ook de betrouwbaarheid van de metingen van het horloge vergelijken en kan ik ook de bijbehorende toepassingen testen.

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

mibro watch x1 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
Tot nu toe hadden alle Mibro dozen een ander design. Deze keer heeft de doos een sober maar effectief kubisch ontwerp. De doos bevat het absolute minimum met het horloge, een oplaadkabel (alleen voor Mibro) en een gebruikershandleiding.

Eerste configuratie

De configuratie van de Mibro Watch X1 volgt hetzelfde principe als bijna alle horloges. Het biedt een QR-code om de Mibrofit-app te downloaden en een andere QR-code om het horloge met de app te koppelen, hoewel het ook via Bluetooth kan worden gedetecteerd. Ik heb geen enkel probleem ondervonden tijdens deze configuratie.

Afwerking

mibro watch x1 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 5
De Mibro Watch X1 is voornamelijk gemaakt van hard plastic waardoor het een steviger uiterlijk heeft. De wijzerplaat is omgeven door een ring met metaaleffect die dit gevoel van stevigheid versterkt. De ring is ook gemaakt van plastic. De omsnoering is vast/statisch, het kan de indruk wekken mobiel of tactiel te zijn, maar is in werkelijkheid puur decoratief.

mibro watch x1 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 9
De knopen aan de zijkant zijn breed en plat, zodat ze niet blijven haken in de stof van je kleding of druk uitoefenen op de huid als je je pols buigt. De bovenste knop geeft toegang tot de belangrijkste functies van het horloge, de onderste knop geeft toegang tot sportmodi.

mibro watch x1 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
Het horloge is vrij dun (11 mm dik) en licht (52 gram met de band).
mibro watch x1 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 10
Op de achterkant vinden we de gebruikelijke sensoren, ik heb geen informatie over het type sensor dat wordt gebruikt, ik kan het niet vergelijken met de andere horloges die ik heb getest.

Over het algemeen is het afwerkingsniveau redelijk correct, het ontwerp is vrij klassiek en maakt dit horloge aantoonbaar betaalbaarder voor een breder publiek waar andere merken horloges op de markt hebben gebracht met een meer verdeeldheid zaaiend ontwerp dat misschien niet een beroep doen op iedereen.

Connectiviteit

De Mibro Watch X1 is Bluetooth 5.0-compatibel en heeft geen GPS-chip.

Batterijduur

De Mibro X1 heeft een 350mAh-batterij die hem in theorie 14 dagen batterijduur zou moeten geven en in werkelijkheid zou ik een effectieve batterijduur van twee weken moeten halen. Ik had het horloge 7 dagen om mijn pols toen ik dit artikel schreef en ik had nog 46% batterij over. Ik gebruik het horloge elke dag met de basisfuncties (automatische hartslagmeting bijvoorbeeld) en gedurende de 7 dagen heb ik 3x30 minuten gesport (fietsen).

Schermkwaliteit

mibro watch x1 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 14
gebruik van een 1,3 inch amoled-scherm voegt echt waarde toe aan horloges die dit type scherm gebruiken. Zwart is echt zwart en het geeft aangepaste wijzerplaten meer diepte, de wijzerplaat ziet er realistischer uit. De helderheid is variabel en wanneer het tot het maximum wordt geduwd, zou het horloge bijna als een zaklamp kunnen dienen omdat de helderheid zo sterk is. Ik raad ook aan om de helderheid voor de nacht te verlagen, want als je je horloge in het donker aanzet, loop je het risico een beetje verblind te worden.

Met maximale helderheid kunt u het horloge buiten gebruiken, het scherm blijft perfect leesbaar.

Features

De Mibro Watch X1 hervat in grote lijnen de gebruikelijke functies van een horloge van dit type. Het startscherm is aanpasbaar, je kunt kiezen uit een twintigtal wijzerplaten, sommige zijn beschikbaar in het horloge en de andere moeten worden gedownload vanuit de MibroFit-applicatie.

Het horloge heeft de volgende functies:
- hartslagmeting
- meting van het zuurstofgehalte in het bloed
- muziekspeler
- alarm / wekker
- activeer de camera van de telefoon
- oproepweergave
- ademhalingsoefening
- vind uw telefoon
- stopwatch
- rekenmachine
- slaapregistratie
- stressniveaumeting
- sportmodi (38 in totaal)
- berichten ontvangen (mail, sms, chat, etc.)

De Mibro Watch X1 heeft dus alle basisfuncties van een horloge van dit type. Het ontbreekt waarschijnlijk aan de GPS, maar in deze prijsklasse is het vrij zeldzaam.

Besturingssysteem

Ik heb de Mibro Watch tijdens verschillende sportsessies getest en de resultaten vergeleken met mijn Polar H10-riem.

Zoals de meeste instaphorloges is dit horloge niet bedoeld voor sporters die hun prestaties willen meten, daar zijn twee redenen voor:
1. Het horloge kan niet tegen grote schommelingen in de hartslag goed, dus het verliest veel informatie over stijgingen en dalingen van de hartslag. In rust of in een constant tempo zijn de metingen veel betrouwbaarder en lijken ze veel op de metingen van mijn Polar H10-riem.
2. Noch het horloge, noch de Mibrofit-app slaat alle informatie over de sportsessie op. Dus ik kan mijn hartgemiddelden niet beoordelen, de applicatie houdt alleen oppervlakkige gegevens bij.

Voor meneer en mevrouw allemaal, dit probleem van meetbetrouwbaarheid zal niet belangrijk zijn, want als uw hartslag regelmatig is, geeft het horloge een juiste indicatie van het aantal slagen.

App

De Mibrofit-applicatie is behoorlijk geëvolueerd sinds de eerste keer dat ik hem testte, hij is gemakkelijk te gebruiken en bevat alle gegevens die door het horloge zijn verzameld. De app kan nog niet concurreren met meer volwassen apps zoals Zepp of Mifit, er moeten nog wel wat dingen worden opgelost voordat we zover zijn. Ten eerste zijn er de vertalingen, ik werd vaak geconfronteerd met Chinese schermen, dus ik kon de berichten die door het horloge werden weergegeven niet begrijpen. Het andere dat ik heb gemist, is de gegevensgeschiedenis. Hoewel de basisgegevens door de app worden opgeslagen, zijn de sportgegevens erg oppervlakkig en helemaal niet vergelijkbaar met wat ik op andere horloges heb gevonden.

Compatibiliteit

De Mibro Watch X1 is compatibel met alle telefoons waarop de Mibrofit-applicatie kan worden uitgevoerd.

Metingen

De Mibro X1 is een zeer gebruiksvriendelijk consumentenhorloge. De menustructuur is erg overzichtelijk en je hoeft nooit ver te zoeken om een feature te vinden. Het startscherm is aanpasbaar, u kunt de wijzerplaten wijzigen door de beschikbare wijzerplaten in het horloge te selecteren, maar u kunt andere kiezen uit de applicatie, er is voor elk wat wils.

Aan de linkerkant vinden we een reeks niet-aanpasbare snelkoppelingen, waaronder de weersvoorspelling, hartslagmeting en bloedzuurstofniveaus. Ook vind je een snelkoppeling naar de meest gebruikte functies, hierdoor hoef je niet alle menu's in.

Aan de rechterkant vindt u een reeks widgets zoals de details van de hartslag of de activiteit van de dag. U kunt alle gewenste widgets toevoegen aan de beschikbare widgets, maar als dat eenmaal is gebeurd, kunt u ze niet meer verwijderen.

Onderaan staat de lijst met berichten en meldingen die op de telefoon zijn ontvangen en gesynchroniseerd met het horloge. Deze berichten kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen zoals gmail, whatsapp, sms, ... Deze berichten worden boven elkaar gestapeld met enkel het logo van de gebruikte applicatie om ze te kunnen onderscheiden. Wanneer je een bericht ontvangt, trilt het horloge meerdere keren en hoewel je deze berichten misschien al op een ander apparaat hebt gelezen, trilt het horloge nog steeds.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Vergelijk Mibro Watch X1 met de anderen

Test / beoordeling conclusie

De Mibro Watch X1 is een horloge dat qua formaat en design een redelijk groot publiek moet aanspreken, ik vind dat Mibro een goede balans heeft gevonden met een licht horloge, een redelijk groot scherm en een redelijk geslaagd design. Naast subjectief oordeel, heeft dit horloge verschillende kwaliteiten die het zullen onderscheiden van de concurrentie. Ten eerste is er het amoled-scherm dat een uitstekend contrast en uitstekende leesbaarheid biedt. Dit scherm is vanuit alle hoeken leesbaar en de helderheid is voldoende voor gebruik buitenshuis. Na het scherm zou ik zeggen dat autonomie een ander sterk punt is. Ik had de mogelijkheid om horloges te testen met een autonomie van één tot twee dagen, andere horloges met weken autonomie, de Mibro Watch X1 biedt ongeveer 2 weken autonomie. Het horloge is vrij eenvoudig te gebruiken, alle functies zijn gemakkelijk en snel toegankelijk.

Hoewel de afbeeldingen die worden gebruikt om dit horloge te promoten vaak atletische mensen tonen, is dit horloge niet geschikt voor een atletisch publiek omdat hartmetingen niet betrouwbaar genoeg zijn. Het horloge heeft moeite om de hartslag bij te houden wanneer de hartslag veel fluctueert, waardoor informatie verloren gaat die uiteindelijk van invloed is op het eindresultaat. Als u daarentegen gewoon een horloge wilt om u een momentopname van uw hartslag te geven, kan de Mibro uw hartslag vrij betrouwbaar meten. Het andere punt dat me een beetje stoorde, was het bewaren van gegevens in de applicatie. De applicatie geeft alleen een overzicht van sportactiviteiten weer, het is niet mogelijk om de details van een sportsessie op te halen. Nogmaals, als je niet atletisch bent, zou dit je niet al te veel moeten storen.

Sterktes

- schermkwaliteit (contrast, leesbaarheid, helderheid, ...)
- batterijduur
- gebruiksgemak
- licht (52g)

Zwaktes

- niet ontworpen voor een sportief publiek
- geen gps
- vertalingen niet altijd correct in het horloge en de app
- betrouwbaarheid van de hartslagmeting
- applicatie nog niet op wedstrijdniveau (Mifi, Zepp, ...)Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn
Kospet Tank T2 : test / mening
Kospet heeft een lange weg afgelegd sinds ik begon met het testen van horloges van dit merk, en deze keer is het op het gebied van afwerking dat Kospet een sprong voorwaarts maakt.
Kospet Tank M2 : test / recensie
Of je nu heel onhandig bent of iets doet waarbij je je horloge kunt beschadigen, Kospet heeft een oplossing met de tweede versie van zijn Tank horloge.
Mibro Watch X1 : test / review
Kospet Tank M1 : test / review
Na het testen van een eerste robuust horloge (Kospet Rock), test ik nu de Kospet Tank M1 die zijn robuuste identiteit volledig aanneemt.
Kospet Tank S1: test / recensie
Het Tank-assortiment bij Kospet was gericht op robuustheid en niet op esthetiek. De Kospet Tank S1 keert het idee een beetje om door te streven naar esthetiek boven robuustheid.
Xiaomi Smart Band 7: test / recensie
De Mi Band is terug met deze 7e versie die zich duidelijk onderscheidt van eerdere generaties zonder de prijs te zien stijgen.
Honor Watch GS3: test / avis
Ik heb al een hele tijd geen Honor horloge meer getest, maar dit nieuwe model heeft me van gedachten doen veranderen. Premium design, sportieve functies, geweldig scherm, ...
Xiaomi Mi Watch Lite : test / review
Na de lancering van de Mi Band armbanden brengt Xiaomi nu ook horloges op de markt met het merk Mi Watch. Zal Xiaomi erin slagen om de markt te veroveren zoals het deed met zijn smartphones?
Amazfit Bip U : review / test
De Amazfit Bip U is de derde Amazfit smartwatch die ik dit jaar heb getest, het is ook de goedkoopste. Ik zal echter hetzelfde testprotocol toepassen om te zien wat het waard is in vergelijking met andere smartwatches.
Samsung Galaxy Watch 3 test / review
Na het testen van goedkope smartwatches wilde ik het high-end segment testen met de nieuwe Galaxy Watch 3. Is die smartwatch de prijs waard?
Amazfit GTS review / test
Huami is een van de grootste fabrikanten van smartwatches, ik heb de Amazfit GTS getest, die veel mogelijkheden biedt voor sportliefhebbers zonder het spaarvarken te hoeven breken.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen