Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Kospet Tank M2 : test / recensie

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Kospet Tank M2
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Connectiviteit
Batterijduur
Schermkwaliteit
Features
Besturingssysteem
App
Compatibiliteit
Metingen
Test / beoordeling conclusie
Smartwatch Test Reviews Nl

Kospet Tank M2 : test / recensie


Gepubliceerd op: 19-12-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Een smartwatch had ik al een paar maanden niet getest, ik had me op andere producten gericht want aangezien ik alleen werk, moet ik ook keuzes maken en kan ik niet alles testen. Ik ga van deze rustigere periode aan het einde van het jaar profiteren om de Kospet Tank M2 te testen, ik heb de Kospet Tank M1 een jaar geleden getest, zodat ik kon zien hoe het merk is geëvolueerd tussen deze twee modellen.

U kunt dit horloge met korting kopen op de officiële website van Kospet:
Kospet Tank M2 / Kospet. met

Prijs Kospet Tank M2

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Kospet Tank M2 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

19 december 2022: ontvangst van het Kospet Tank M2 horloge, de test kan beginnen. Om een horloge te testen heb ik een paar weken nodig omdat ik de batterijduur moet kunnen testen en moet kunnen sporten om de betrouwbaarheid van de metingen te kunnen beoordelen.

Waarom deze telefoon?

Het universum van geconnecteerde horloges is de afgelopen jaren enorm geëvolueerd omdat deze markt, die voorbehouden was aan een bepaalde elite, volledig is opengegaan met de komst van Chinese horloges die alles hebben veranderd. Tegenwoordig vinden we horloges in alle prijsklassen en Chinese horloges zijn niet beperkt tot het instapmodel. Kospet is een van die merken die het grote verschil maken door zowel instapproducten als duurdere producten aan te bieden.

De nieuwe Kospet Tank M2 houdt het midden tussen instapmodel en high-end Chinees, het vorige model was meer een instapmodel en dat is op het eerste gezicht te zien. Het eerste model had een wat kinderlijke kant met zijn militaire ontwerp en zijn kunststof constructie, dit nieuwe model houdt zich aan de militaire codes maar doorstaat qua uiterlijk een volwassenheid.

Ik ben benieuwd of de verandering beperkt is tot het uiterlijk of dat Kospet ook de componenten van dit horloge heeft geüpgraded, inclusief de sensoren om de hartslag te meten of andere functies van het horloge .

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

kospet tank m2 test avis review recensione opinioni bewertung 2
Ik herinner me de simplistische verpakking van het eerste model, deze nieuwe verpakking plaatst dit horloge meteen op een ander niveau. Zie zelf hoe de verpakking van de vorige versie eruit zag:
kospet tank m1 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 2
Het horloge neemt de codes van de eerste versie over, het behoudt zijn militaire uitstraling maar is aantrekkelijker met een minder polariserend ontwerp dan de vorige. Dit horloge zou een breder publiek moeten trekken en sommige elementen van de doos geven enkele aanwijzingen met de "made in USA", "Military grade" en de 2 jaar garantie. Mijn eerdere beoordelingen voor Kospet-horloges werden meestal gelezen door bezoekers in Azië, dus met dit nieuwe model kan er iets veranderen.

De doos bevat het horloge, een armband, een oplaadstation, een beschermfolie voor het scherm, 2 doekjes om het scherm voor te bereiden en een handleiding.

Eerste configuratie

De configuratie van het horloge is heel eenvoudig en ik zie dat ook hier Kospet enkele verbeteringen heeft aangebracht. U kunt een QR-code scannen die op het scherm wordt weergegeven of de Kospet Fit-app direct downloaden. Dit is de eerste keer dat ik deze app test omdat eerdere modellen de Da Fit-app gebruikten, dus Kospet begon hun eigen app te ontwikkelen en ik denk dat dat een goede zaak is, ik kom later in dit artikel op dit punt terug.

De app detecteerde het horloge direct en ik hoefde verder niets te doen om het horloge te synchroniseren met mijn smartphone.

Afwerking

kospet tank m2 test avis review recensione opinioni bewertung 6
De Kospet Tank M2 heeft zijn robuuste horloge-DNA en zijn zeer hoekige structuur behouden terwijl hij evolueert naar een meer toegankelijk product. Ik ken niet veel mensen die zouden hebben ingestemd met het dragen van een horloge met een militair roosterpatroon, deze nieuwe versie gebruikt meer toegankelijke kleuren. Het horloge is grotendeels gemaakt van plastic en hoewel de wijzerplaat lijkt te zijn omgeven door metaal, is het plastic dat de kleur van metaal nabootst. Dit plastic is verdeeld in drie verschillende kleuren, er is metallic grijs rond de wijzerplaat, de knoppen aan de zijkanten in oranje en de rest van het horloge in zwart.
kospet tank m2 test avis review recensione opinioni bewertung 9
Aan de rechterkant vinden we de ontstekingsknop en de terugknop voor navigatie, deze knoppen zijn imposant maar ze zijn beschermd om te voorkomen dat ze per ongeluk worden ingedrukt.
kospet tank m2 test avis review recensione opinioni bewertung 7
Aan de andere kant is er een geïsoleerde knop om een van de soorten sporten te kiezen die beschikbaar zijn in het horloge.
kospet tank m2 test avis review recensione opinioni bewertung 16
Het scherm is vrij groot, het heeft een resolutie van 320x385 voor een formaat van 1,85 inch. Het is configureerbaar zoals bij de meeste horloges van dit type, maar ik kom hier later in dit artikel op terug.
kospet tank m2 test avis review recensione opinioni bewertung 12
Aan de achterkant vinden we de gebruikelijke sensoren om onder andere de hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed te meten. We zien hier een tegenstrijdig bericht met de doos die een "made in USA" vermeldde, het horloge geeft hier aan "ontworpen in de VS, gemaakt in China".
kospet tank m2 test avis review recensione opinioni bewertung 8
De armband is vrij klassiek, hij past zich aan vele polsmaten aan en er zijn 2 rubberen strips om de armband vast te houden na het sluiten. Deze 2 lamellen zijn veel minder mobiel dan het vorige model, hierdoor hoef je ze niet elke dag handmatig te verstellen, maar ze zullen elke keer dat je het horloge verwijdert een beetje moeite vergen.

Connectiviteit

Het horloge is via Bluetooth met de telefoon verbonden, maar lijkt geen eigen GPS-sensor te hebben, dus je hebt nog steeds een telefoon nodig om positie-informatie toe te voegen, maar ik zou dat testen tijdens het buiten sporten.

Batterijduur

De Kospet Tank M2 is uitgerust met een 380 mAh-batterij, deze is hetzelfde als het vorige model. Ik zal deze paragraaf bijwerken wanneer ik de batterij meerdere keren had kunnen opladen en ontladen. Bij het vorige model had ik een batterijduur van iets meer dan twee weken.

Update 30 december 2022: Ik gebruik het horloge sinds 19 december en het was niet volledig opgeladen toen ik het ontving. Vandaag zit ik op 9% bij regelmatig dagelijks gebruik en 4 sportsessies van in totaal ongeveer 2 uur.

Schermkwaliteit

IMG_20221220_182144
Het scherm van de Kospet Tank M2 is erg helder en biedt uitstekende leesbaarheid vanuit alle hoeken, zelfs als het geen amoled-scherm is. De helderheid kan indien nodig handmatig worden aangepast, er is geen automatische helderheidsdetectie. Het is mogelijk om het scherm te activeren door de pols te bewegen zoals bij veel andere horloges, maar ik raad je aan om deze functie 's nachts uit te schakelen, omdat bewegingen tijdens de slaap het scherm activeren en de helderheid je heel goed wakker kan maken. U kunt automatisch inschakelen handmatig uitschakelen of een tijdbereik instellen.

U kunt het startscherm wijzigen vanaf het horloge of vanuit de Kospet-app, er worden veel schermen aangeboden in de app als het basisscherm niet naar wens is.

Features

De Kospet Tank M2 biedt alles wat je van een horloge van dit type mag verwachten met een paar features die ik nog niet had gezien op een horloge van dit prijsniveau.

Gemeenschappelijke kenmerken:
Tijd (en ja, het is een horloge!)
Overzicht van de activiteiten van de dag
Slaapanalyse
Hartslag
Bloedzuurstof
Bloeddruk
Weer
Sportmodi (buiten hardlopen, buiten fietsen, zwemmen, badminton, tennis, wandelen, wandelen, basketbal, voetbal, honkbal, volleybal, cricket, rugby, hockey, spinning, yoga, sit-ups, hardlopen op de
, enz... de lijst gaat maar door.

Wat me verbaasde was de mogelijkheid om oproepen te beheren, je kunt je telefoon opnemen zoals op veel andere horloges (het geluid komt nog steeds uit op de telefoon) maar je kunt ook een nummer bellen vanaf je horloge om een oproep te starten met je telefoon
Berichten lezen (maar geen mogelijkheid om ze te beantwoorden)
Spraakassistent (gekoppeld aan je telefoon)
Chrono/Countdown
Cameratrigger
Lam zaklamp
Rekenmachine

Dit horloge is dan ook zeer compleet, het ontbreekt aan niets voor een horloge in deze prijsklasse. Horloges die een toetsenbord kunnen weergeven of geluid kunnen produceren (oproep/muziek) kosten over het algemeen meer.

Besturingssysteem


Hartslag

Ik heb verschillende soorten activiteiten getest om de betrouwbaarheid van hartslagmetingen te meten, waarbij ik de resultaten telkens vergeleek met een Polar H10-band.

Snel hardlopen:
Ik heb 2 minuten hardgelopen (loopbandmodus) om te zien of het horloge snelle inspanningen kon oppikken. Ik haalde 224 stappen, een gemiddelde hartslag van 141 slagen en een maximum van 181 slagen. Het aantal stappen lijkt realistisch, maar de hartslag niet, want mijn hart ging nooit naar 181 slagen. Het werkelijke gemiddelde was 122 hartslagen. Ik had verwacht dat het horloge achter zou blijven bij de metingen, maar dat is niet het geval, ik zou zelfs zeggen dat het het tegenovergestelde is omdat het meer pulsaties heeft gemeten dan de werkelijkheid. Het startpunt lag al dicht bij 115 terwijl ik aan het rusten was.

Fietsen/Spinnen:
Ik heb 2 fietssessies van meer dan 30 minuten gedaan, hier zijn de resultaten met de Polar vergeleken met de Kospet:
Polar: 36 min, maximale frequentie 151, gemiddelde frequentie 116
Kospet: 36 min, maximale frequentie 142, gemiddelde frequentie 86

Polar: 35 min, maximale frequentie 142, gemiddelde frequentie 126
Kospet: 35 min, maximale frequentie 150, gemiddelde frequentie 109

De hartslagmeting is daarom helaas niet erg betrouwbaar en zoals bij de meeste instapmodellen hartslaghorloges zit er een vertraging tussen de werkelijke frequentie en de weergegeven frequentie die tot een onjuist resultaat leidt. Het is een beetje alsof het horloge niet alle metingen heeft gezien en daarom kan de berekening uiteindelijk niet correct zijn. Het bijzondere hiervan is dat het pulsaties detecteert die hoger zijn dan de werkelijkheid.

Slaap

Ik was positief verrast door de slaaptijdmetingen. De meeste horloges detecteren slaap als je 's avonds tv kijkt of als je niet veel beweegt. Dit horloge is minder gevoelig voor dit soort problemen, ik hield rekening met de slaapmetingen van de laatste 2 weken toen ik op heel andere tijden naar bed ging. In de meeste gevallen kon de Kospet de juiste begintijd van de slaap detecteren, hoewel hij soms te vroeg de slaap detecteerde.

Stappentelling

De meting van het aantal stappen komt redelijk dicht bij de werkelijkheid, ik krijg 19 stappen voor elke 20 stappen op een vlakke ondergrond. Deze afmetingen kunnen variëren, afhankelijk van de aard van de grond en uw type trede.

Zuurstof in het bloed

Ik heb geen apparaat waarmee ik de gemeten gegevens kan controleren, maar alle gemeten gegevens waren tussen 97 en 99%, dus ik veronderstel dat deze metingen correct waren.

Bloeddruk

Horloges zijn geen betrouwbare producten om de bloeddruk te meten, ze kunnen je hooguit vertellen of de druk hoog is of niet maar de cijfers mogen geenszins als waarheid worden aangenomen. De metingen die ik deed waren allemaal lager dan de echte, ik vergeleek ze met een echte drukmeter die de druk in de biceps meet.

App

De Kospet Fit-applicatie is een nieuwe applicatie, dit is de eerste keer dat ik de kans heb gehad om het te testen, ik moet een van de eersten zijn geweest, want op het moment van downloaden was het minder dan 500 keer gedownload. Hoewel deze applicatie geen revolutie is, brengt het toch een grote verbetering met zich mee ten opzichte van de generieke Da Fit-applicatie die in eerdere modellen werd gebruikt.

Met de applicatie kunt u het horloge configureren met in het bijzonder de mogelijkheid om het gedrag van het horloge aan te passen (meetdrempel, automatisch inschakelen, enz.), het type wijzerplaat wijzigen, een sportsessie starten, voltooide sportsessies bekijken of statistieken bekijken over een langere periode dan op het horloge.

De app lijkt veel op de app die door Xiaomi is ontwikkeld, hij is gemakkelijk te gebruiken en ik ben geen problemen tegengekomen.


Compatibiliteit

Het horloge kan worden gebruikt met iOS of Android, de telefoon moet alleen compatibel zijn met Kospet Fit.

Metingen

De Kostpet Tank M2 is in grote lijnen gebaseerd op wat ook op andere horloges te vinden is. Het hoofdscherm is configureerbaar vanaf het horloge (beperkte keuze), vele andere schermen zijn beschikbaar in de Kospet-applicatie.

Het bovenste scherm van het startscherm biedt toegang tot snelle configuratie van het horloge, zoals overschakelen naar nachtmodus, het activeren of deactiveren van meldingen of het opnieuw aanpassen van de helderheid. Via het onderste scherm heb je toegang tot notificaties, kan je oproepnotificaties, inkomende berichten (sms) en applicaties (YouTube, Instagram, Messenger, Snapchat, Whatsapp,...etc) ontvangen.

De schermen aan de linkerkant corresponderen met gespecialiseerde widgets die je een overzicht geven van alle beschikbare metingen zoals het aantal stappen, slaap, hartslag, ... je kan een reader media toevoegen, weer,...

Aan de linkerkant vinden we de lijst met alle beschikbare applicaties. Wil je sneller toegang krijgen tot de sportmodi, dan kun je de knop aan de linkerkant van het horloge gebruiken.

Bugs

Ik heb geen problemen ondervonden met het horloge, maar ik heb wel enkele bugs in de applicatie gevonden. Eerst zijn er wat vertaalproblemen maar niets echt problematisch, dit is vaak het geval bij nieuwe Chinese applicaties. Er zit echter een vervelendere bug in de selectie van sporten omdat ik niet een van de beschikbare sporten kan kiezen behalve klimmen, het menu keert elke keer terug naar het begin. Er is een mogelijkheid om de lijst met sporten te configureren, maar ook daar loop ik vast, want nadat ik een tiental sporten in de lijst heb verwijderd, kan ik andere niet meer verwijderen.

Vergelijk Kospet Tank M2 met de anderen

Test / beoordeling conclusie

De Kospet Tank M2 neemt de codes van het vorige model (Tank M1) over, maar maakt het horloge toegankelijker voor een breder publiek dankzij zijn minder verdeeldheid zaaiende esthetiek. Het horloge lijkt minder massief, ook al zijn de afmetingen vrijwel identiek, dit nieuwe horloge weet het robuuste deel te combineren met de esthetiek van een sporthorloge.

De Kospet Tank M2 is uitgerust met een groot, zeer helder scherm met uitstekende leesbaarheid, zelfs als het geen AMOLED-scherm is. Het scherm is configureerbaar zoals op de meeste horloges en er zijn veel gezichten beschikbaar in de applicatie.

Kospet heeft zijn besturingssysteem verfijnd door de basisprincipes over te nemen die al beschikbaar waren op het vorige model, de grafische interface is herwerkt en het is zeer succesvol. De interface is duidelijk en gebruiksvriendelijk, je hoeft niet ver te zoeken om te vinden wat je zoekt en door het gebruik van een sportknop heb je nog sneller toegang tot de beschikbare sporten op het horloge. De Kospet Tank M2 biedt maximale functionaliteit (sport, hartslag, slaap, bloeddruk, % zuurstof in het bloed, ...), je kunt oproepen beantwoorden en zelfs een oproep plaatsen (let op: je hebt nog steeds de telefoon nodig voor geluid).

Hartslagmetingen zijn niet zo betrouwbaar als een Polar H10-band, dit zal waarschijnlijk geen probleem zijn als je je prestaties niet wilt meten, maar aan de andere kant voor atleten heeft het de voorkeur om jezelf uit te rusten met een riem. Metingen van stappen, slaap en bloedzuurstof zijn redelijk goed.

De autonomie van dit horloge is redelijk goed, omdat je gemakkelijk twee weken kunt overschrijden als je de automatische ontsteking van het scherm uitschakelt, want dit gecombineerd met de helderheid van het niveau heeft invloed op de levensduur van je batterij het meest.

Dit nieuwe Kospet-horlogemodel is daarom over het algemeen vrij succesvol en zal voldoen aan de behoeften / verwachtingen van een breder publiek, het is schokbestendig en waterdicht, dus je kunt het overal mee naartoe nemen. Alleen een publiek van atleten die op zoek zijn naar prestaties, vindt misschien niet wat ze zoeken met dit horloge.

Sterktes

Grootte, leesbaarheid en schermhelderheid
Schokbestendig en waterdicht
Gebruiksgemak
Autonomie
Meting van stappen, slaap en bloedzuurstof
Armband beter bevestigd dan het vorige model
Nieuwe Kospet-app

Zwaktes

Betrouwbaarheid van het meten van hartslag en bloeddruk
Enkele bugs in de applicatieVind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Kospet T3 Ultra test en review / smartwatch
Met zo'n naam verwacht je iets sterks. De Kospet Tank T3 Ultra is een goed uitziende, robuuste smartwatch met heel veel functies.
Kospet Tank T2 : test / mening
Kospet heeft een lange weg afgelegd sinds ik begon met het testen van horloges van dit merk, en deze keer is het op het gebied van afwerking dat Kospet een sprong voorwaarts maakt.
Kospet Tank M2 : test / recensie
Of je nu heel onhandig bent of iets doet waarbij je je horloge kunt beschadigen, Kospet heeft een oplossing met de tweede versie van zijn Tank horloge.
Mibro Watch X1 : test / review
Kospet Tank M1 : test / review
Na het testen van een eerste robuust horloge (Kospet Rock), test ik nu de Kospet Tank M1 die zijn robuuste identiteit volledig aanneemt.
Kospet Tank S1: test / recensie
Het Tank-assortiment bij Kospet was gericht op robuustheid en niet op esthetiek. De Kospet Tank S1 keert het idee een beetje om door te streven naar esthetiek boven robuustheid.
Xiaomi Smart Band 7: test / recensie
De Mi Band is terug met deze 7e versie die zich duidelijk onderscheidt van eerdere generaties zonder de prijs te zien stijgen.
Honor Watch GS3: test / avis
Ik heb al een hele tijd geen Honor horloge meer getest, maar dit nieuwe model heeft me van gedachten doen veranderen. Premium design, sportieve functies, geweldig scherm, ...
Xiaomi Mi Watch Lite : test / review
Na de lancering van de Mi Band armbanden brengt Xiaomi nu ook horloges op de markt met het merk Mi Watch. Zal Xiaomi erin slagen om de markt te veroveren zoals het deed met zijn smartphones?
Amazfit Bip U : review / test
De Amazfit Bip U is de derde Amazfit smartwatch die ik dit jaar heb getest, het is ook de goedkoopste. Ik zal echter hetzelfde testprotocol toepassen om te zien wat het waard is in vergelijking met andere smartwatches.
Samsung Galaxy Watch 3 test / review
Na het testen van goedkope smartwatches wilde ik het high-end segment testen met de nieuwe Galaxy Watch 3. Is die smartwatch de prijs waard?
Amazfit GTS review / test
Huami is een van de grootste fabrikanten van smartwatches, ik heb de Amazfit GTS getest, die veel mogelijkheden biedt voor sportliefhebbers zonder het spaarvarken te hoeven breken.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen