Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Kospet Tank M1 : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Lanceringsaanbieding
Prijs Kospet Tank M1
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Connectiviteit
Batterijduur
Schermkwaliteit
Features
Besturingssysteem
App
Compatibiliteit
Metingen
Test / beoordeling conclusie
Smartwatch Test Reviews Nl

Kospet Tank M1 : test / review


Gepubliceerd op: 15-01-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
De tijd vliegt en ik realiseer me niet altijd hoeveel producten ik aan het testen ben. In de afgelopen 12 maanden heb ik meer dan 20 aangesloten horloges getest en ik zeg tegen mezelf dat dit waarschijnlijk mijn maximum moet zijn, want ik heb tenslotte maar twee polsen waar ik ze kan testen. Mijn horloges zijn ook onderwerp van gesprek geworden omdat deze horloges zichtbaar zijn en de ene keer meer aandacht trekken dan de andere, dit is met name het geval bij deze Kospet Tank M1. De naam van het horloge zegt het al, het is een horloge met een militair design en die stijl volledig overneemt. Dit horloge zal dus niet voor iedereen weggelegd zijn, maar het zichtbare deel van het horloge laat ik u zelf beoordelen, ik zal mijn test richten op de functies van dit horloge.

Lanceringsaanbieding

Ter gelegenheid van de lancering biedt Kospet u 10% korting met de code KOSPETTM12

Aan profiteer ervan: Kospet Tank M1 - introductieaanbieding

Prijs Kospet Tank M1

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Kospet Tank M1 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

13 januari 2022: Ik heb het horloge rechtstreeks van Kospet ontvangen, dus de test kan beginnen.
10 februari 2022: Kospet Tank M1 officiële lancering met kortingsbon.

Waarom deze telefoon?

Ik test al 2 jaar horloges en het is vooral nieuwsgierigheid die me motiveert om ze te testen, ik heb alle soorten horloges getest maar deze is echt uniek in zijn soort. Ik had een robuust horloge van Kospet (de Kospet Rock) getest, maar dit gaat verder door zich nog meer te laten gelden als een versterkt horloge met zijn militaire ontwerp. Het horloge moet dus tegen een stootje kunnen maar is ook waterdicht tot 5 ATM. Als je het type bent dat je horloges snel beschadigt, is dit horloge misschien iets voor jou.

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

kospet tank m1 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 2
Kospet verkoopt horloges van verschillende soorten en in heel verschillende prijsklassen, deze keer kozen ze voor een platte doos met het horloge, twee siliconen banden (kakigroen en militaire textuur), een magnetische kabel om het horloge op te laden en een handleiding.

Eerste configuratie

De Kospet Tank M1 werkt direct uit de doos, dus je hoeft geen app te gebruiken om hem te activeren of in te stellen, je kunt het allemaal rechtstreeks vanaf het horloge doen. Als u de gegevens op uw smartphone wilt herstellen, kunt u de Da Fit-app gebruiken. Kospet gebruikt deze applicatie op de meeste van zijn horloges. U kunt meldingen configureren, het type scherm wijzigen en nog veel meer. Ik kom later in het artikel terug op de toepassing.

Afwerking

kospet tank m1 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 12
De Kospet Tank M1 heeft een sterke identiteit met een vrij uniek ontwerp. Het heeft een ietwat brutaal aspect dat waarschijnlijk niet iedereen zal bevallen, maar ik vind dat Kospet er in dit register in is geslaagd om bruikbaarheid te combineren met originaliteit. Het horloge is meestal gemaakt van hard plastic met enkele verstevigingen om het te beschermen, maar Kospet deed dat niet ten koste van de schermgrootte.

Connectiviteit

De Kospet Tank M1 gebruikt Bluetooth om verbinding te maken met uw smartphone, maar heeft geen andere communicatiemiddelen (noch wifi noch GPS).

Batterijduur

De Kospet Tank M1 is uitgerust met een 380 mAh batterij, dit is een iets bovengemiddelde batterijcapaciteit wat zou moeten resulteren in een batterijduur van ongeveer twee weken. In de praktijk kon ik zonder problemen de twee weken overschrijden, terwijl ik dag en nacht het horloge om mijn pols hield en één tot twee uur sport per week. Dit horloge heeft een goede batterijduur.

Schermkwaliteit

kospet tank m1 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
De Kospet Tank M1 is uitgerust met een 1.72 inch scherm met een resolutie van 280x320. Het scherm is vrij groot, de leesbaarheid is onberispelijk, je kunt de pixels zien als je heel goed kijkt, maar het scherm is perfect leesbaar. De helderheid van het scherm is vrij sterk wanneer deze op maximaal wordt geduwd, zodat je de wijzerplaat kunt lezen terwijl je wordt blootgesteld aan daglicht, je kunt het ook gebruiken om een gebied dichtbij je te verlichten als het donker is.

Features

De Kospet Tank M1 is een redelijk compleet horloge dat de volgende eigenschappen biedt:
- hartslagmeting
- slaapanalyse
- bloeddrukmeting
- meting van de zuurstofgehalte in het bloed
- meting van het aantal stappen
-
- activering van de smartphonecamera (van de Da Fit)
- muziekbesturing op de smartphone
- ontvangst van berichten en notificaties
- wekker
- ademhalingsoefening
- aftellen
- stopwatch
- sportmodus met veel sporten beschikbaar

Het horloge is ook waterbestendig, kan 5 ATM-druk weerstaan en heeft een IP69K-certificaat. Het horloge is ook ontworpen om schokken te weerstaan, het kan in theorie de passage van een auto van 2 ton overleven.

Ik kan de betrouwbaarheid van het horloge niet als een kenmerk beschouwen, maar het is nog steeds een belangrijk argument. Kospet heeft een video gemaakt met allerlei extreme omstandigheden om de kracht van de video te demonstreren:
youtube previewyoutube preview

Besturingssysteem

De Kospet Tank M1 maakt gebruik van een HRS3690 hartslagsensor die in principe betrouwbare hartslagmetingen moet geven. Ik heb een aantal tests gedaan om de betrouwbaarheid van deze metingen te beoordelen door de Kospet Tank M1 te vergelijken met mijn Polar H10-riem, waarbij de twee apparaten tegelijkertijd voor dezelfde sportsessie worden gebruikt. Ik heb hieronder twee voorbeelden genomen.
- sportsessie 1 met de Kospet Tank M1:
Duur: 31 minuten
Gemiddelde hartslag: 90
Calorieën: 48

- 1 sportsessie met Polar H10:
Duur: 31 minuten
Gemiddelde hartslag: 129 (met 157 als maximum)
Calorieën: 399

- sportsessie 2 met de Kospet Tank M1:
Duur: 46 minuten
Gemiddelde hartslag: 83
Calorieën: 62

- sportsessie 2 met Polar H10:
Duur: 46 minuten
Gemiddelde hartslag: 122 (met 145 als maximum)
Calorieën: 527

Zoals je kunt zien, zijn de metingen heel verschillend, de Polar H10 produceert zeer betrouwbare hartslagmetingen. Hoe komt het dat deze metingen zo verschillend zijn? Ik heb gemerkt dat bij veel instaphorloges de metingen betrouwbaar zijn wanneer het hart in rust is en de hartslag niet te veel fluctueert. Zodra de hartslag stijgt, kan het horloge de pulsen niet meer snel genoeg opvangen en zijn de verschillen met de Polar H10 veel groter. Dit is geen probleem dat uniek is voor Kospet, het is bijna altijd het geval bij horloges in deze prijsklasse.

App

U hebt geen applicatie nodig om de Kospet Tank M1 te kunnen gebruiken, maar als u de evolutie van uw hartslag of uw slaap wilt volgen, kunt u met de applicatie de gegevens in de loop van de tijd opslaan en de resultaten weergeven in de vorm van grafieken.

De Da Fit-applicatie is vrij eenvoudig te gebruiken, het is verdeeld in 3 schermen. De eerste hervat de samenvatting van alle metingen in de vorm van een grafiek. Met de tweede kun je het horloge personaliseren door de wijzerplaat te veranderen, maar ook door allerlei diensten zoals notificaties of automatisch inschakelen van het scherm te activeren/deactiveren.

Ik gebruik deze applicatie al bijna 2 jaar om verschillende horloges te testen en ik vind dat de applicatie zich goed heeft ontwikkeld. Er zijn nog wat vertaalproblemen en sommige functies zijn niet altijd intuïtief, maar over het algemeen gaat deze app de goede kant op.

Compatibiliteit

De Kospet Tank M1 is compatibel met alle smartphones waarop de Da Fit-applicatie kan worden uitgevoerd.

Metingen

Het besturingssysteem van de Kospet Tank M1 is in grote lijnen gebaseerd op wat gewoonlijk op alle horloges van dit type wordt aangetroffen, het ontwerp is zeer eenvoudig en de meeste functies zijn toegankelijk met een of twee acties.

Het basisscherm kan vanaf het horloge worden aangepast, sommige wijzerplaten zijn vooraf in het horloge geïnstalleerd, maar als u meer keuze wilt, moet u in dit geval de Da Fit-app gebruiken. Als u vanuit het startscherm omhoog gaat, vindt u de basisingrediënten voor het configureren van het horloge, zoals helderheid, batterijstatus of "niet storen"-modus. Onder het startscherm staat de lijst met inkomende meldingen (configureerbaar in de applicatie). Aan de linkerkant is er niet echt een scherm, maar eerder een paneel dat is gesuperponeerd met snelle toegang tot de belangrijkste functies. Aan de rechterkant vinden we de belangrijkste functionaliteiten in de vorm van speciale schermen met meer informatie dan de wijzerplaat. De knop rechtsonder op het horloge geeft toegang tot de lijst met functionaliteiten in de vorm van iconen.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Vergelijk Kospet Tank M1 met de anderen

Test / beoordeling conclusie

Kospet doet me een beetje aan Xiaomi denken omdat dit bedrijf in staat is vele soorten horloges van zeer verschillende typen te produceren en op de markt te brengen, terwijl ze ze tegen een zeer agressieve prijs verkopen. Ook deze Kospet Tank M1 is vrij uniek in zijn genre. Het is dan ook niet makkelijk te vergelijken met andere horloges (behalve misschien de Kospet Rock die ik ook heb getest) vanwege het robuuste uiterlijk, maar anderzijds biedt het op functioneel vlak alles wat je van een horloge voor deze prijs mag verwachten.

Een van de sterke punten van dit horloge is zijn stevigheid en het is niet alleen een marketingargument. Het horloge breekt niet als het van je pols valt, is bestand tegen een aanrijding met een auto en is ook nog eens waterbestendig tot 5 ATM, weinig horloges in deze prijsklasse zijn bestand tegen dergelijke omstandigheden. De bescherming van het horloge geeft het een zeer brutaal aspect dat waarschijnlijk niet iedereen zal bevallen, maar het is de prijs die moet worden betaald om het horloge te kunnen beschermen, het is hetzelfde met smartphones van dit type.

De Kospet Tank M1 is een zeer gebruiksvriendelijk horloge, het besturingssysteem is eenvoudig en intuïtief, je hoeft niet ver te gaan om alle functies te vinden. Het horloge biedt alle functionaliteit van een smartwatch op instapniveau. Over het algemeen werkt alles geweldig, begrijp gewoon dat hartslagmetingen niet snel genoeg zijn om uw hartprestaties betrouwbaar te meten.

Autonomie is ongetwijfeld een ander sterk punt van dit horloge, omdat ik het meer dan twee weken heb kunnen gebruiken terwijl ik het de hele tijd om mijn pols hield en een tot twee uur sport per week. Voor een horloge met zo'n groot scherm is dit een zeer goede prestatie.

Kospet is er daarom in geslaagd een horloge te produceren dat vrij uniek is in zijn genre en dat bovendien voor een betaalbare prijs op de markt wordt gebracht. Ik zie vooral twee soorten doelgroepen voor dit soort horloges. Ten eerste zijn er mensen die een sport beoefenen die een horloge in gevaar kan brengen (door vallen of schokken). Ik denk ook aan een publiek dat een beroep uitoefent waar het risico op beschadiging van een horloge groot is, de Kospet Tank M1 zal hen een horloge bieden met alle basisfunctionaliteiten maar met bescherming die hen bij de eerste schok grote problemen zal besparen.

Sterktes

- stevigheid
- batterijduur
- grootte en helderheid van het scherm
- gewicht
- gebruiksgemak
- geen app nodig (behalve voor metingen na 24 uur)

Zwaktes

- meetbetrouwbaarheid
- licht zwevend sluitsysteem



Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn
Kospet Tank T2 : test / mening
Kospet heeft een lange weg afgelegd sinds ik begon met het testen van horloges van dit merk, en deze keer is het op het gebied van afwerking dat Kospet een sprong voorwaarts maakt.
Kospet Tank M2 : test / recensie
Of je nu heel onhandig bent of iets doet waarbij je je horloge kunt beschadigen, Kospet heeft een oplossing met de tweede versie van zijn Tank horloge.
Mibro Watch X1 : test / review
Kospet Tank M1 : test / review
Na het testen van een eerste robuust horloge (Kospet Rock), test ik nu de Kospet Tank M1 die zijn robuuste identiteit volledig aanneemt.
Kospet Tank S1: test / recensie
Het Tank-assortiment bij Kospet was gericht op robuustheid en niet op esthetiek. De Kospet Tank S1 keert het idee een beetje om door te streven naar esthetiek boven robuustheid.
Xiaomi Smart Band 7: test / recensie
De Mi Band is terug met deze 7e versie die zich duidelijk onderscheidt van eerdere generaties zonder de prijs te zien stijgen.
Honor Watch GS3: test / avis
Ik heb al een hele tijd geen Honor horloge meer getest, maar dit nieuwe model heeft me van gedachten doen veranderen. Premium design, sportieve functies, geweldig scherm, ...
Xiaomi Mi Watch Lite : test / review
Na de lancering van de Mi Band armbanden brengt Xiaomi nu ook horloges op de markt met het merk Mi Watch. Zal Xiaomi erin slagen om de markt te veroveren zoals het deed met zijn smartphones?
Amazfit Bip U : review / test
De Amazfit Bip U is de derde Amazfit smartwatch die ik dit jaar heb getest, het is ook de goedkoopste. Ik zal echter hetzelfde testprotocol toepassen om te zien wat het waard is in vergelijking met andere smartwatches.
Samsung Galaxy Watch 3 test / review
Na het testen van goedkope smartwatches wilde ik het high-end segment testen met de nieuwe Galaxy Watch 3. Is die smartwatch de prijs waard?
Amazfit GTS review / test
Huami is een van de grootste fabrikanten van smartwatches, ik heb de Amazfit GTS getest, die veel mogelijkheden biedt voor sportliefhebbers zonder het spaarvarken te hoeven breken.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen