Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Amazfit GTS test – review – beoordeling

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Amazfit GTS
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Connectiviteit
Batterijduur
Schermkwaliteit
Features
Besturingssysteem
App
Compatibiliteit
Metingen
Test / beoordeling conclusie
Smartwatch Test Reviews Nl

Amazfit GTS test – review – beoordeling


Gepubliceerd op: 16-05-2020 / gewijzigd: 23-05-2020
Huami is een Chinese fabrikant die er met het aangesloten horlogemerk Amazfit in geslaagd is zich wereldwijd te vestigen. Het bedrijf is opgericht in 2014 en heeft financiële steun gekregen van grote investeringsfondsen en ook van Xiaomi.

In feite is het Huami die de technologie levert voor de met Xiaomi's Mi Band aangesloten armbanden. Dus Huami is niet Xiaomi, maar Xiaomi gebruikt Huami.

Amazfit gebruikt een beetje dezelfde strategie als Xiaomi om zich aan de markt op te dringen door het aanbieden van complete producten voor een zeer concurrerende prijs.

Ik heb de Amazfit GTS gekocht omdat hij in dezelfde prijsklasse zat als andere producten, maar op papier presteert hij beter dan de concurrentie op het gebied van functionaliteiten.

Ik ga dus kijken of Amazfit het net zo goed kan als Xiaomi op het gebied van smartwatches.
Prijs Amazfit GTS

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Amazfit GTS van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

11/05/20 Aankoop van de Amazfit GTS op Amazon
15/05/20 Ontvangen pakket, uitpakken en testen begonnen

Waarom deze telefoon?

Ik heb de Amazfit GTS uit nieuwsgierigheid gekocht omdat dit merk steeds meer plaats inneemt in de wereld van de smartwatches en de kritieken zijn vrij positief.

Dit is de 5de smartwatch die ik in minder dan een jaar heb getest, dus ik begin een aantal goede benchmarks te hebben om de verschillende producten te kunnen vergelijken.

De Amazfit GTS is een horloge voor sportliefhebbers, het is vrij vergelijkbaar met de Huawei Watch GT Active die ik een paar maanden geleden heb getest, het wordt verkocht voor een gelijkwaardige prijs maar biedt veel meer functionaliteit.

Na de eerste paar minuten testen was ik zo enthousiast dat ik een ander Amazfit model kocht met crowd funding dat ik later zou testen.

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

Toen ik de Amazfit-doos ontving, deed deze me denken aan de dozen die je in de rekken van de supermarkt vindt, alsof de Amazfit een alledaags consumentenproduct was.

In de doos vinden we het absolute minimum. Er is natuurlijk het horloge, een oplaadkabel en een handleiding. Het is een beetje hetzelfde als de andere horloges die ik heb gekocht, ik vraag me af waarom de horloges zo'n grote handleiding hebben, omdat ze uiteindelijk vrij eenvoudig te gebruiken zijn.Eerste configuratie

Om je Amazfit GTS te gebruiken, heb je een smartphone nodig. Bij het starten van de Amazfit geeft het scherm een QR-code weer waarmee je in theorie de Amazfit-applicatie zou moeten kunnen downloaden. Ik zeg in theorie omdat deze QR code niet werkt, het eindigt op een foutpagina. Dus het begint niet erg goed...

Dus ging ik naar de Play Store om de officiële Amazfit applicatie te downloaden. Als ik deze applicatie opstart, moet ik een nieuw account aanmaken zonder gebruik te kunnen maken van een bestaand account. Ik heb nog nooit een account gehad bij Amazfit, dus het is geen probleem, maar aangezien ik van plan ben om de applicatie op meerdere telefoons te installeren, hoop ik dat ik niet elke keer een account hoef aan te maken.

Om mijn accounts aan te maken, gebruik ik meestal complexe wachtwoorden die verschillende soorten speciale karakters mengen, dit is niet mogelijk met de Amazfit applicatie, je moet een wachtwoord maken van cijfers en letters. Het is geen groot drama, maar het verrast me wel een beetje.

De procedure voor het aanmaken van een account is vrij klassiek, maar je moet een code invoeren vanuit een afbeelding (een captcha), deze code gebruikt groene letters op een witte achtergrond, ze zijn niet erg leesbaar. Ik moest dan meerdere malen mijn land selecteren, ik moest ook meerdere keren de voorwaarden accepteren en ik moest het ook meerdere keren doen om het horloge aan te sluiten.

Ik zag geen mogelijkheid om de installatietaal te wijzigen, maar mijn telefoon was in het Engels geconfigureerd, dus misschien was de applicatie daarom wel in het Engels. Ondanks de keuze van mijn land moest ik toch mijn lengte in voeten/inches en mijn gewicht in lbs invoeren.

Zoals je kunt zien, kon de opstartprocedure worden verbeterd. Het is geen onoverkomelijk probleem, maar je moet geduld hebben en het nog een paar keer proberen voordat je er bent.Afwerking

Voordat ik de Amazfit GTS kocht, vergeleek ik verschillende modellen en ik aarzelde om de GTS te kopen omdat hij erg groot leek.

Dimensie van de Amazfit GTS:
43,25 mm x 36x25 mm x 9,4 mm

De Amazfit GTS is immers niet zo groot, hij past goed om de pols en ik voel geen ongemak in mijn pols. Hij weegt 24,8 gram, dus hij is vrij licht voor zijn grootte.

De afwerking van de Amazfit doet denken aan de Apple Watch, de vorm en het ontwerp zijn vrij gelijkaardig. Ik ben geen fan van dit soort ontwerpen, ik geef de voorkeur aan afgeronde horloges, maar dit is puur een persoonlijke mening. Het horloge heeft een goed afwerkingsniveau, het zwarte scherm is ingebed in een metallic effectband die het horloge een meer premium uitstraling geeft.

Schermgrootte: 1,65 inch
Resolutie: 348x442 pixels

Het horloge is verkrijgbaar in verschillende kleuren die zowel mannen als vrouwen in staat stellen om de juiste combinatie te vinden volgens hun stijl.

Aan de zijkant is er een enkele knop waarmee u het sportmenu kunt openen of de menu's kunt verlaten. U kunt aan de knop draaien, maar het is nutteloos.

Aan de achterkant vindt u de hartslagsensor en de diodes voor het opladen van het horloge.Connectiviteit


Bluetooth

De Amazfit GTS maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon om te synchroniseren met de applicatie en om updates te downloaden. Als je van het horloge weggaat en terugkomt, is de herverbinding vrij snel, je telefoon zal aangeven dat het horloge opnieuw is aangesloten.

Als je de Amazfit op meerdere telefoons gebruikt en deze telefoons zijn ingesteld in verschillende talen, kan het zijn dat je problemen ondervindt omdat de applicatie een update voor elke telefoon zal forceren om het horloge in te stellen op de taal van de telefoon. Het zal daarom zijn tijd besteden aan het overschakelen van de ene naar de andere taal.


GPS

De Amazfit heeft een eigen GPS-sensor, wat betekent dat je geen telefoon nodig hebt om buiten te sporten, wat een enorm voordeel is, vooral in deze prijsklasse.

Ik heb een vergelijkende test gedaan tussen een fietsactiviteit opgenomen vanuit de Amazfit en dezelfde activiteit opgenomen met een smartphone met behulp van de Strava-applicatie:De oranje achtergrondschermen zijn van Strava, de andere zijn van de Amazfit applicatie.

Wat ik zie:
- het perceel op de kaart is hetzelfde
- er is een verschil van 5 meter over een totaal van meer dan 13 km, dus het is volledig te verwaarlozen.
- De maximale snelheid die door de Amazfit wordt gedetecteerd is 51,41 km/u, Strava geeft 52,9 km/u aan.
- De Amazfit geeft een maximale hoogte van 99 meter aan waar Strava 62 meter aangeeft.

Het perceel van de Amazfit is dus goed, het horloge meet ook de afstanden correct. De snelheid is iets anders, maar het verschil is niet erg groot. Het is op de hoogte waar de Amazfit sterk afwijkt van de werkelijkheid. De juiste waarde is 62m.

De GPS werkt vrij goed, maar is bij het opstarten langzamer dan op een smartphone, het duurt ongeveer tien seconden (soms meer) voordat het signaal beschikbaar is. Tijdens uw activiteit moet je er ook op letten dat je het horloge niet afdekt om te voorkomen dat je het signaal verliest.

Batterijduur

Amazfit prijst de levensduur van de batterij als een van de hoogtepunten van zijn product. De Amazfit GTS is ontworpen om 14 dagen mee te gaan. In de praktijk heb ik dat nooit kunnen doen, maar ik heb het horloge bijna elke dag minstens 30 minuten gebruikt. Met dit tempo heb ik een autonomie van ongeveer tien dagen.

Het is iets minder dan wat is aangekondigd, maar het is nog steeds erg comfortabel. Met hetzelfde tempo van activiteit verwacht ik niet dezelfde autonomie op andere horloges die ik heb getest.

Schermkwaliteit


amazfit gts test avis review screen


Het Amazfit-scherm is waarschijnlijk een van de beste schermen die ik tot nu toe heb getest. Het is erg helder (soms zelfs te helder), de scherpte is echt goed en de contrasten zijn onberispelijk.

Het scherm is leesbaar in direct zonlicht wanneer de helderheid op maximaal is ingesteld. Je kunt de helderheid ook automatisch laten aanpassen. Deze helderheid is overdag een voordeel, maar 's nachts is het een defect, omdat het scherm zelfs op minimaal niveau nog veel licht genereert.

Features

De Amazfit GTS biedt 12 sportmodi voor zowel binnen- als buitenactiviteiten.

Voor elke sport registreert het horloge de hartslag, het verloop (indien beschikbaar) en het aantal stappen. Vervolgens berekent het horloge het aantal calorieën op basis van de geregistreerde gegevens.

Naast de verschillende sportmodi biedt de Amazfit de volgende mogelijkheden:
- de telefoon opnemen/opnemen (met contactendisplay)
- kennisgevingen te ontvangen (ik was niet in staat om de kennisgevingen te laten werken)
- het weer controleren
- een kompas gebruiken
- gebruik een stopwatch en aftelklok
- evenementenwaarschuwingen ontvangen
- een waarschuwing instellen
- zie oefeningen
- de hartslag volgen
- laat je telefoon rinkelen als je niet meer weet waar hij is.
- het startscherm aanpassen

De Amazfit GTS biedt een vrij uitgebreide reeks functies en biedt in deze prijsklasse een van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen.

Besturingssysteem


Hartslag

Net als alle andere apparaten van dit type, kan je met de Amazfit GTS je hartslag in de gaten houden en is het resultaat vrij goed. Ik krijg betere resultaten dan met de andere horloges die ik heb getest.

Om de metingen te vergelijken heb ik een Polar H10 band en de Amazfit GTS tegelijkertijd gebruikt. De Polar H10 riem is een van de meest betrouwbare riemen voor hartslagmetingen.Met de Polar H10, krijg ik:
149 slagen per minuut (maximaal)
134 pulsen per minuut (gemiddeld)

Met de Amazfit GTS:
149 pulsen per minuut (maximaal)
138 pulsen per minuut (gemiddeld)

De gegevens liggen zeer dicht bij elkaar en het verschil voor het gemiddelde zou verklaard kunnen worden door de lengte van de oefening. Ik had het horloge iets voor de riem gestopt, zodat de riem de mogelijkheid had om lagere pulsen te meten en zo het gemeten gemiddelde te beïnvloeden.

Ik heb nog wat meer metingen gedaan met de Polar H10 en ik kreeg vrij gelijkaardige resultaten voor de Amazfit. Ik vond echter een grotere afwijking bij het fietsen, ik neem aan dat trillingen een rol spelen bij de stabiliteit van de metingen.


Slaapgegevens

De meeste horloges die ik heb getest vertellen me dat ik niet genoeg slaap krijg en dat ik niet genoeg diepe slaap krijg. De Amazfit GTS vertelt me het tegenovergestelde. Ik heb een uitstekende slaapscore en ik heb een hoog percentage diepe slaap.

Ik denk dus niet dat ik veel waardering kan opbrengen voor deze maatregelen.


Aantal stappen

Ik heb een afwijking van ongeveer 10% gemeten voor het aantal gemeten stappen, de Amazfit lijkt het aantal stappen te overschatten. Ook vond ik dat als de armbewegingen niet significant genoeg waren, het aantal stappen gewoon niet werd geteld.

App

Om je Amazfit GTS op je smartphone te kunnen gebruiken, moet je de Amazfit-applicatie downloaden. De applicatie is volledig gratis.

De Amazfit GTS werkt niet met Strava, maar je kunt je gegevens wel exporteren naar Google Fit en al je gegevens op één plek verzamelen.

De Amazfit-applicatie is de meest complete applicatie die ik tot nu toe heb getest, omdat het naast de gegevens die door het horloge zijn vastgelegd, ook nog eens tonnen gegevens verzamelt. Deze rijkdom aan gegevens gaat in tegen de eenvoud van het gebruik. Ik vind dat de applicatie te veel dingen tegelijk biedt terwijl de basisgegevens makkelijker toegankelijk zouden moeten zijn.

Hier is een demo van de verschillende mogelijkheden:
youtube previewyoutube previewOnderaan het scherm heb je de mogelijkheid om gegevens toe te voegen zoals zuurstofgehalte, lichaamsmaten, suikergehalte, ... Ik weet niet eens of het mogelijk is om een apparaat te vinden om al deze gegevens te meten, maar ze nemen veel ruimte in beslag.

Je moet dus wennen aan de interface om de weg te vinden naar de meest nuttige schermen.

Compatibiliteit

De Amazfit GTS is compatibel met alle apparaten die de Amazfit applicatie kunnen draaien.

Metingen

youtube previewyoutube preview


Het besturingssysteem van de Amazfit GTS is geen open systeem, dus je kunt geen andere toepassingen installeren.

Het startscherm van de Amazfit GTS toont een samenvatting van de basisindicatoren van het horloge. Natuurlijk heb je ook de tijd en gegevens, het weer van vandaag en morgen, het aantal stappen, de hartslag en het batterijniveau. Het scherm zit zo vol met informatie dat het afwijkt van de basisfunctie van een horloge. Sommige indicatoren zijn zo klein dat je goede ogen nodig hebt om ze te kunnen lezen.

Bovenaan:
Nachtstand
Zaklantaarnstand
Helderheidsmanagement
Schermvergrendeling

Beneden:
- status
- doelstellingen
- hartslag
- activiteiten
- weer
- muziek
- meldingen
- alarm
- evenementen
- parameters

Dit menu past zich aan aan uw gebruik, de laatst gebruikte functionaliteiten staan bovenaan.

Links/rechts
- stappenteller
- hartslag

De knop wordt gebruikt om het horloge te starten, een meting te starten of terug te gaan.


Bugs

Ik ben geen enkele bug tegengekomen, maar het is me nooit gelukt om de "muziek" functie aan het werk te krijgen. In theorie kan je je Deezer of Spotify playlist direct vanuit het horloge bedienen. Ik heb het vele malen geprobeerd met Deezer, het horloge is nooit gesynchroniseerd met Deezer en elke keer kreeg ik een foutmelding.

Vergelijk Amazfit GTS met de anderen

Test / beoordeling conclusie

De Amazfit GTS is het vijfde slimme smart watch dat ik heb getest en het is het beste. In deze prijsklasse vind je niet veel smart watches met zoveel functies en een geïntegreerde GPS-sensor. Er zijn nog een paar andere goedkope Chinese merken beschikbaar, maar de beoordelingen zijn veel meer gemengd.

Het rechthoekige formaat van het horloge en het feit dat het te veel informatie op het hoofdscherm weergeeft bevalt me niet echt, maar het is volledig subjectief. Het afwerkingsniveau is onberispelijk, het scherm is prachtig en de autonomie is goed.

Ik heb dit smart watch getest op een loopband, een fiets buiten en buiten lopen. De gegevens van het gewikkelde hart zijn betrouwbaar, het is de eerste keer dat ik gegevens krijg die zo dicht bij wat ik met de Polar H10 meet.

Ik heb niet echt een defect in dit horloge gevonden, de dingen die ik minder leuk vond zijn specifiek voor mijn smaak of situatie. Ik vind bijvoorbeeld dat de tekens op het hoofdscherm te klein zijn en ik heb moeite om ze te lezen. Het horloge herinnert me er regelmatig aan dat ik te lang heb gezeten, wat op den duur vervelend is.

Ik vind dat het bandje iets minder goed ontworpen is dan wat ik op de actieve Huawei GT had, het geeft een rubberachtig gevoel en de sluitingen zijn van zacht plastic.


Sterktes

Scherm
gps-sensor
Betrouwbaarheid van de hartslag
AutonomieZwaktes

Soms ingewikkelde applicatie
Zachte plastic armband
Scherm te helder 's nachts


Kospet Tank M2 : test / recensie
Of je nu heel onhandig bent of iets doet waarbij je je horloge kunt beschadigen, Kospet heeft een oplossing met de tweede versie van zijn Tank horloge.
Xiaomi Smart Band 7: test / recensie
De Mi Band is terug met deze 7e versie die zich duidelijk onderscheidt van eerdere generaties zonder de prijs te zien stijgen.
Honor Watch GS3: test / avis
Ik heb al een hele tijd geen Honor horloge meer getest, maar dit nieuwe model heeft me van gedachten doen veranderen. Premium design, sportieve functies, geweldig scherm, ...
Kospet Tank M1 : test / review
Na het testen van een eerste robuust horloge (Kospet Rock), test ik nu de Kospet Tank M1 die zijn robuuste identiteit volledig aanneemt.
Mibro Watch X1 : test / review
Xiaomi Mi Watch Lite : test / review
Na de lancering van de Mi Band armbanden brengt Xiaomi nu ook horloges op de markt met het merk Mi Watch. Zal Xiaomi erin slagen om de markt te veroveren zoals het deed met zijn smartphones?
Amazfit Bip U : review / test
De Amazfit Bip U is de derde Amazfit smartwatch die ik dit jaar heb getest, het is ook de goedkoopste. Ik zal echter hetzelfde testprotocol toepassen om te zien wat het waard is in vergelijking met andere smartwatches.
Samsung Galaxy Watch 3 test / review
Na het testen van goedkope smartwatches wilde ik het high-end segment testen met de nieuwe Galaxy Watch 3. Is die smartwatch de prijs waard?
Amazfit GTS review / test
Huami is een van de grootste fabrikanten van smartwatches, ik heb de Amazfit GTS getest, die veel mogelijkheden biedt voor sportliefhebbers zonder het spaarvarken te hoeven breken.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen