Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Amazfit Bip U : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Amazfit Bip U
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Connectiviteit
Batterijduur
Schermkwaliteit
Features
Besturingssysteem
App
Compatibiliteit
Metingen
Test / beoordeling conclusie
Smartwatch Test Reviews Nl

Amazfit Bip U : test / review


Gepubliceerd op: 23-11-2020 / gewijzigd: 24-11-2020
Ik ben in 2020 begonnen met het testen van smartwatches uit nieuwsgierigheid en niet wetend of ik dit soort producten wel leuk zou vinden. In feite was het een andere Amazfit die me ertoe aanzette om dit soort producten te blijven testen. De Amazfit Bip U is de derde Amazfit smartwatch die ik dit jaar heb getest.

Amazfit heeft een vergelijkbare positionering als Xiaomi op smartphones, het merk wil een maximum aan features bieden voor een lagere prijs dan de concurrentie en dit zonder al te veel concessies te doen aan de kwaliteit. Ik heb de Amazfit GTS getest die verkocht werd voor ongeveer 100€, ik heb de Amazfit X getest die verkoopt voor meer dan 200€ en nu ga ik een instapmodel testen dat verkoopt voor iets meer dan 50€.

Op papier biedt deze Amazfit Bip U dezelfde mogelijkheden als een GTS (of zelfs meer), dus dit nieuwe Amazfit product ziet er veelbelovend uit.
Prijs Amazfit Bip U

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Amazfit Bip U van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

helpBovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

23/11/2020 Levering van de Amazfit Bip U en start van de tests

Waarom deze telefoon?

Ik test steeds meer producten en ik test zowel instap producten (ex: Amazfit Bip U) als high-end producten (ex: Samsung Galaxy Watch 3) en ondanks alles blijf ik zeer prijsgevoelig. Ik heb echt lang geaarzeld voordat ik de Galaxy Watch kocht, waar de Amazfit Bip U niet de vraag is.

Prijs is een van de argumenten voor deze smartwatch en het is waarschijnlijk wat kopers zal aantrekken in de eerste plaats, maar het verhaal houdt daar niet op. Voor ongeveer 50€ biedt de Amazfit Bip U alles wat u kunt vinden op een horloge dat twee of drie keer deze prijs kost (hartmeting, slaap, sport, zuurstof in het bloed, ...). Wat is het addertje onder het gras? Misschien is er geen!

De Amazfit Bip U lijkt gericht te zijn op een jong publiek (tieners) maar ik denk dat dit horloge een veel groter publiek zal bereiken, het is voldoende neutraal van opzet om een veel groter publiek aan te spreken.

Structure van mijn test

Ik test producten volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zo veel mogelijk informatie te geven. Helaas kost dit veel tijd. In tegenstelling tot sommige sites waar producten op één dag worden getest, gebruik ik de producten die ik test minimum enkele weken en soms zelfs enkele maanden. Als de test niet compleet is op het moment van je bezoek, nodig ik je uit om later terug te komen of je vraag te stellen in de commentaren.

Uitpakken

amazfit bip u test avis review recensione opinioni prueba analisis 4


De Amazfit Bip U wordt verkocht in een verpakking die kan worden opgehangen in een schap in een supermarkt waar andere fabrikanten veel moeite doen om een sfeer te creëren rond het product. Dit product is duidelijk een massaproduct, ik heb er niets op tegen, integendeel.

De doos bevat het horloge, een handleiding in verschillende talen en een USB-kabel met magnetische punt om het horloge op te laden. De box wordt niet geleverd met een oplader, dus je moet deze kabel aansluiten op een USB-poort van een computer of een smartphone-oplader.Eerste configuratie

amazfit bip u test avis review recensione opinioni prueba analisis 17


Om de Amazfit Beep U te configureren, gebruik je de gratis Zepp applicatie (ontwikkeld door Amazfit) om een QR code op het horloge scherm te scannen en het horloge te associëren met je smartphone. Het proces is zeer eenvoudig, scan de code met de Zepp applicatie en volg de instructies. In werkelijkheid moest ik het 4x doen, want na het scannen van de QR-code duwt de applicatie een update naar het horloge en dit proces resulteerde in een foutmelding drie keer...de vierde poging was de juiste (zonder iets aan het proces te hebben veranderd). Ik heb een Samsung Galaxy S20 gebruikt voor deze eerste configuratie, het is geen exotisch toestel. Hoe dan ook, na het passeren van deze stap, ging alles soepel.

De applicatie maakt het mogelijk om de Amazfit Bip U te updaten, maar het wordt ook gebruikt om gegevens te verzamelen (slaap, hart,...) en om het horloge aan te passen. Sinds mijn test van de Amazfit GTS heeft Amazfit vooruitgang geboekt op het gebied van personalisatie, er zijn veel wijzerplaten beschikbaar en je kunt ook kiezen voor de functies die beschikbaar zijn op het horloge.

Afwerking

amazfit bip u test avis review recensione opinioni prueba analisis 10


Voordat ik de Amazfit Bip U kreeg, vroeg ik me af wat Amazfit moest opofferen om dit product tegen zo'n aantrekkelijke prijs te kunnen verkopen. Ik kreeg het antwoord bij het eerste contact. De afwerking is zeer basic, het horloge is gemaakt van plastic en het scherm is kleiner. Is dit een probleem? Ik denk het niet.

Het horloge is zeker gemaakt van plastic, het afwerkingsniveau is vrij correct. Er is geen metalen rand, dus het horloge is erg licht en het scherm neemt niet het hele oppervlak van het horloge in beslag. Amazfit moest ergens kosten besparen.

Het horloge is zo licht dat ik het niet aan mijn pols voel, dus de keuze van het plastic is hier een voordeel.Connectiviteit

De Amazfit Beep U maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone, dus je moet dicht bij de smartphone zijn om te synchroniseren. De Amazfit Bip U heeft geen GPS-chip, alleen het Pro-model heeft een GPS-chip.

Batterijduur

Amazfit kondigt op hun website aan dat de levensduur van de batterij tot 2 weken kan oplopen. Fabrikanten hebben altijd de neiging om optimistischer te zijn dan de werkelijkheid, maar het resultaat dat de Amazfit Bip U bereikt, is echter vrij goed.

Ik houd het ongeveer 9 dagen vol met de batterij bij normaal gebruik en bij normaal gebruik integreer ik verschillende gebruiksmogelijkheden van het horloge per dag (metingen) en ongeveer 2 uur sporten over de gemeten periode. Ik activeer de schermschakelaar niet met de beweging van de pols en het scherm is ingesteld op 75% helderheid. Het is dus mogelijk om de helderheid te verhogen door de helderheid van het scherm te verlagen.

Het opladen van de batterij gaat vrij snel, het duurt iets meer dan een uur om van 1% naar 100% te gaan.

De Amazfit Bip U biedt daarom een goede autonomie en een vrij snelle oplaadtijd.

Schermkwaliteit

amazfit bip u test avis review recensione opinioni prueba analisis 21


Het scherm van de Amazfit Bip U is waarschijnlijk een van de kleinste schermen die ik ooit heb getest, de GTS bood een 1,65 inch scherm, terwijl de Bip U hier beperkt is tot 1,43. Het verschil is niet erg groot, maar je kunt het wel zien, de onderkant van het scherm wordt bezet door een rand met het Amazfit logo.

Amazfit gebruikte ook een LCD scherm waar de GTS een Amoled scherm gebruikte. Het verschil zit hem in de contrasten. Bij een LCD is zwart nooit echt zwart, het is lichtgrijs waar zwart echt zwart is bij een Amoled scherm. Het is een logische keuze voor deze prijspositionering en het heeft geen invloed op de leesbaarheid van het scherm. Als je nog nooit een horloge met een Amoled-display hebt gehad, zul je waarschijnlijk niets merken.

De rechthoekige vorm van het scherm maakt het makkelijker om menu's en gegevens te presenteren, ik vond dat de tekst soms uit het scherm komt. Het is een beetje zoals het besturingssysteem is ontworpen voor een horloge met een groter scherm.

Als geheel vervult dit scherm zijn rol zeer goed, het reageert correct op de aanraking om van het ene naar het andere menu over te schakelen.


Features

youtube previewyoutube preview


De Amazfit Bip U is een lichtere versie van de Amazfit GTS, hij heeft veel van dezelfde schermen met minder opties voor de Bip U.

Het hoofdscherm kan worden aangepast, hetzij rechtstreeks vanaf het horloge (sommige schermen zijn beschikbaar) of door gebruik te maken van de Zepp-applicatie waar vele andere schermen beschikbaar zijn.

Vanaf het hoofdscherm kunt u het configureren om het horloge vanaf het bovenste scherm te tonen, er zijn de gebruikelijke helderheidsregelaars maar ook enkele functies zoals het tijdslot voor de "niet storen"-modus die voorkomt dat het horloge midden in de nacht aangaat.

Het onderste scherm wordt gebruikt voor meldingen, maar om deze te kunnen gebruiken moet je de rechten configureren in de Zepp applicatie. U kunt meldingen ontvangen voor inkomende oproepen, sms'jes en meldingen van bepaalde toepassingen die op uw telefoon zijn geïnstalleerd, zoals Whatsapp. U moet autorisatie verlenen voor elke toepassing. Deze meldingen gaan slechts in één richting (smartphone naar Beep U), het is niet mogelijk om berichten te beantwoorden.

Aan de linkerkant van het hoofdscherm ziet u de verschillende sportmodi, het horloge geeft er slechts vier tegelijk weer. Aan de rechterkant staan de belangrijkste widgets om uw activiteit te volgen.

De Amazfit Bip U heeft zeer goed ontworpen menu's, het is eenvoudig te gebruiken en in tegenstelling tot de meer exotische Chinese merken, zal het besturingssysteem blijven evolueren met de rest van het Amazfit-assortiment.

Besturingssysteem

Met de Amazfit Bip U kunt u uw dagelijkse activiteiten monitoren, zoals het aantal stappen, slaaptijd, zuurstof in het bloed, ... De Amazfit Bip U biedt een klassieke set indicatoren die tegenwoordig op de meeste horloges te vinden zijn.

De betrouwbaarheid van de stapmeting is sterk afhankelijk van het tempo en het soort ondergrond en de slaapmeting is afhankelijk van uw inactiviteit na 22.00 uur. Het horloge zal stille activiteit snel als slaap beschouwen, wat helaas het geval is bij alle horloges die ik heb getest.

Ik heb verschillende hartslagmetingen gedaan met mijn Polar H10 riem op hetzelfde moment. Als je de cijfers leest die volgen, zou je kunnen denken dat de Amazfit onbetrouwbaar is als het gaat om hartslagmetingen, maar je moet naar de grafieken van elke oefening kijken. Het horloge lijkt tijdens de oefeningen te zijn losgekoppeld, misschien als gevolg van de bewegingen, de gemeten hartslagen liggen ver onder de cijfers van de Polar H10. Het gemiddelde verschilt dus nogal, maar dat geldt niet voor de maximumwaarden, die vrij dicht bij elkaar liggen.

De Amazfit Beeper U kan dus metingen leveren die dicht bij de Polar H10 liggen, maar is gevoelig voor schokken, zodat hij aan de pols moet worden bevestigd om de hartslag zonder onderbreking te kunnen blijven meten. Ik had dit probleem niet met de Amazfit GTS.

Sessie 1 - Amazfit Beep U
Gemiddelde hartslag: 132
Max. hartslag: 166
Calorieën: 368

Sessie 1 - Polar H10
Gemiddelde hartslag: 146
Max. hartslag: 164
Calorieën: 508


Sessie 2 - Amazfit Beep U
Gemiddelde hartslag: 122
Max. hartslag: 147
Calorieën: 301

Sessie 2 - Polar H10
Gemiddelde hartslag: 134
Max. hartslag: 147
Calorieën: 399

Sessie 3 - Amazfit Beep U
Gemiddelde hartslag: 143
Max. hartslag: 162
Calorieën: 383

Sessie 2 - Polar H10
Gemiddelde hartslag: 141
Max. hartslag: 160
Calorieën: 474
App

De Amazfit Bip U maakt net als alle andere Amazfit-horloges gebruik van de Amazfit-applicatie die onlangs is omgedoopt tot Zepp. Het is een beetje een vreemde naam, maar de toepassing is in wezen dezelfde.

Deze toepassing is ontworpen om meer gegevens te verzamelen dan Amazfit-horloges. Dit is op zich een prijzenswaardig voornemen, maar het maakt de toepassing onnodig ingewikkeld, omdat er tonnen indicatoren worden opgesomd die leeg blijven.

De Zepp-applicatie biedt dus heel wat mogelijkheden, maar je moet wel in staat zijn om tussen al het beschikbare materiaal de weg te vinden naar de gegevens die je echt interesseren.

Compatibiliteit

Amazfit-horloges zijn compatibel met alle telefoons die de Zepp-applicatie kunnen uitvoeren.

Metingen

Nog niet beschikbaar / getest


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Vergelijk Amazfit Bip U met de anderen

Test / beoordeling conclusie

Ik heb de afgelopen maanden verschillende Amazfit-horloges getest en voor mij is Amazfit zeer vergelijkbaar met Xiaomi in de smartphone-wereld. Dit merk slaagt erin kwaliteitshorloges op de markt te brengen tegen een zeer concurrerende prijs.

De Amazfit Bip U is een instaphorloge met een plastic afwerking, een kleiner scherm maar met bijna alle functies van een duurder horloge.

De Amazfit Bip U is een gebruiksvriendelijk horloge met een goed ontworpen besturingssysteem dat in de loop der tijd zal blijven evolueren in navolging van de rest van de Amazfit-reeks. Het horloge biedt de meeste functies die je van een horloge mag verwachten, het enige dat ontbreekt is GPS, maar dat is vrij zeldzaam in deze prijsklasse.

De metingen die ik deed met de Amazfit Bip U toonden aan dat het bandje zeer goed moet worden bevestigd omdat het zeer gevoelig is voor bewegingen, maar over het algemeen en in deze prijsklasse doet de Amazfit Bip U zijn werk goed.

De levensduur van de batterij is vrij goed, het is niet de beste op de markt, maar het kan duren tussen een tot twee weken, afhankelijk van het type activiteiten.

In deze prijsklasse zul je niet veel horloges vinden die zo succesvol zijn, ik denk dat zijn grootste concurrent de Mi Watch Lite zal zijn (ook getest op deze site).


Sterktes

Waar voor je geld
Levensduur batterij
Gebruiksgemak


Zwaktes

Beperkte inhoud van meldingen (soms alleen titels)
Lichte vertraging in meldingen
Verlies van metingen bij polsbeweging


Kospet Tank M2 : test / recensie
Of je nu heel onhandig bent of iets doet waarbij je je horloge kunt beschadigen, Kospet heeft een oplossing met de tweede versie van zijn Tank horloge.
Xiaomi Smart Band 7: test / recensie
De Mi Band is terug met deze 7e versie die zich duidelijk onderscheidt van eerdere generaties zonder de prijs te zien stijgen.
Honor Watch GS3: test / avis
Ik heb al een hele tijd geen Honor horloge meer getest, maar dit nieuwe model heeft me van gedachten doen veranderen. Premium design, sportieve functies, geweldig scherm, ...
Kospet Tank M1 : test / review
Na het testen van een eerste robuust horloge (Kospet Rock), test ik nu de Kospet Tank M1 die zijn robuuste identiteit volledig aanneemt.
Mibro Watch X1 : test / review
Xiaomi Mi Watch Lite : test / review
Na de lancering van de Mi Band armbanden brengt Xiaomi nu ook horloges op de markt met het merk Mi Watch. Zal Xiaomi erin slagen om de markt te veroveren zoals het deed met zijn smartphones?
Amazfit Bip U : review / test
De Amazfit Bip U is de derde Amazfit smartwatch die ik dit jaar heb getest, het is ook de goedkoopste. Ik zal echter hetzelfde testprotocol toepassen om te zien wat het waard is in vergelijking met andere smartwatches.
Samsung Galaxy Watch 3 test / review
Na het testen van goedkope smartwatches wilde ik het high-end segment testen met de nieuwe Galaxy Watch 3. Is die smartwatch de prijs waard?
Amazfit GTS review / test
Huami is een van de grootste fabrikanten van smartwatches, ik heb de Amazfit GTS getest, die veel mogelijkheden biedt voor sportliefhebbers zonder het spaarvarken te hoeven breken.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen