Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Samsung Galaxy A52: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Samsung Galaxy A52
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Samsung Galaxy A52: test / review


Gepubliceerd op: 25-04-2021 / gewijzigd: 08-11-2021
Ik test Samsung niet vaak, want hoewel het geen slechte telefoons zijn, zijn ze over het algemeen duurder dan andere telefoons die ik heb getest en het merk is zo sterk (zoals Apple) dat het schrijven van een lange recensie niet altijd helpt. te veel. Gelukkig maak ik een paar uitzonderingen en heb ik dit jaar besloten om de Samsung Galaxy A52 te testen. Deze nieuwe middenklasse Samsung-telefoon is er in twee versies, er is de normale versie en de 5G-versie die simpelweg Samsung Galaxy A52 5G wordt genoemd en dat is ongeveer alles waarmee je de twee versies kunt onderscheiden. Dit zijn twee telefoons die in alle opzichten vrijwel identiek zijn, de 5G-versie is iets efficiënter maar het verschil is in de orde van 10 tot 15%. Ik heb de "normale" versie getest omdat ik sowieso geen toegang heb tot 5G-dekking in België, maar mijn test zal ook geldig zijn voor de 5G-versie.

Het Axx-assortiment behoort over het algemeen tot de topverkopers bij Samsung, ik had nog niet de gelegenheid gehad om dit soort modellen te testen, dus ik was benieuwd of deze Samsung Galaxy A52 in staat was om concurreren met de middenklasse bij Xiaomi. Ik kocht deze telefoon voor € 349 en voor die prijs kreeg ik een Poco F3 die in veel opzichten beter presteert dan de Samsung. Als ik een telefoon van Xiaomi probeer te vinden die in de buurt van de Samsung komt, denk ik dat de Xiaomi Mi 11 Lite een goede kandidaat zou zijn en dat is goed want ik test hem tegelijk met deze Samsung.

Samsung is er altijd in geslaagd telefoons te produceren met kleinere afmetingen dan de Chinese concurrentie, deze Galaxy A52 is echter vrij groot en behoorlijk zwaar vergeleken met wat ik gewend ben om bij Samsung te testen. De andere nieuwsgierigheid van deze telefoon is de keuze uit fotosensoren. Samsung maakt zelf fotosensoren, maar ze hebben ervoor gekozen om in dit model een Sony sensor te integreren. Ik heb tot nu toe niet veel Samsungs getest, maar dit is de eerste keer dat ik een concurrerende Samsung-sensor in een Samsung heb gezien. Dit is de Sony IMX 682 die ook gebruikt wordt in de Poco x3 of de Xiaomi Mi 9T Pro. Afgezien van die dingen, onderscheidt de Samsung zich niet echt van de concurrentie, dus ik zal zien wat een dergelijk prijsverschil met de Xiaomi Mi 11 Lite of andere telefoons in dit prijs / prestatiesegment kan rechtvaardigen.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Samsung Galaxy A52

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Samsung Galaxy A52 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

24-04-2021 Het is zeer zeldzaam, maar ik heb het niet gekocht van de Samsung Galaxy A52 op internet, ik heb het gekocht in een benzinepomp bij mij in de buurt! Ik had cadeaubonnen om te liquideren, ik maakte van de gelegenheid gebruik om deze telefoon te kopen.

26-04-2021 Start van de test

Waarom deze telefoon?

Ik was niet van plan om de Galaxy A52 te testen, ik lette niet eens op de nieuwste Samsung-releases omdat ze vaak te duur zijn in vergelijking met de concurrentie. Wat me van gedachten deed veranderen, is dat ik cadeaubonnen had die zouden vervallen en een beetje op zoek was naar wat het meest "nuttig" voor mij zou kunnen zijn. Ik koos ervoor om deze telefoon te kopen in een benzinepomp in de buurt van mijn huis. Dit is dus geen erg gebruikelijke manier om een test te starten, maar dat betekent niet dat ik deze telefoon zal verwaarlozen, ik zal hem testen met hetzelfde detailniveau als de anderen en ik zou een objectieve conclusie trekken ondanks mijn vrees voor de prijs .

Uitpakken

samsung galaxy a52 test avis review recensione bewertung analisis 23
De Samsung Galaxy A52 wordt verkocht in een vrij standaard witte doos die de telefoon, een handleiding, een oplader en een USB-kabel bevat. Samsung is geen goedkoop merk, maar het biedt niets meer in de doos waar Xiaomi een beschermende schaal biedt voor de meeste van zijn telefoons.

Eerste configuratie

De procedure voor het opzetten van een nieuwe Samsung is heel anders dan bij andere merken. De procedure voor het overzetten van gegevens van uw oude telefoon volgt niet dezelfde methode als de meeste Android-telefoons, u moet de Smart Switch-app gebruiken die is ontwikkeld door Samsung. Met deze applicatie kunt u alle gegevens van uw oude telefoon herstellen (inclusief foto's en video's), dus deze overdracht gaat veel verder dan de standaardback-up die door Android wordt aangeboden. Wat mij stoort aan deze app is dat ik gewend ben geraakt om mijn data op te slaan in de Google cloud en met Smart Switch kan ik mijn data niet ophalen uit de cloud. Het gebruik van Smart Switch houdt ook in dat u nog steeds uw oude telefoon moet hebben omdat u de overdracht van de oude telefoon moet toestaan.

Het andere punt dat me een beetje irriteerde bij de eerste installatie, is dat Samsung erop aandringt dat je ongewenste apps installeert. U hoeft niet alleen tweemaal te bevestigen dat u de voorgestelde Samsung-applicaties niet wilt, maar dan zal Samsung u opnieuw applicaties aanbieden en moet u ze handmatig uitschakelen om ze niet te hoeven installeren. Deze applicaties zijn gratis, maar ze interesseren me niet en een weigering is niet genoeg om er vanaf te komen.

Afwerking

samsung galaxy a52 test avis review recensione bewertung analisis 17
Ik heb de matzwarte versie van de Samsung Galaxy A52 gekocht en ben best tevreden met mijn keuze. Waar veel fabrikanten proberen op te vallen met allerlei effecten op de achterkant van de telefoon, heeft Samsung gekozen voor een zekere nuchterheid en dat vind ik best gelukt. Afgezien van het matte uiterlijk van de telefoon, lijkt deze uit één stuk te zijn ontworpen. De foto-unit aan de achterkant lijkt in de telefoonbehuizing te zijn geteerd, de optische unit is goed geïntegreerd en er kan geen stof achterblijven.

samsung galaxy a52 test avis review recensione bewertung analisis 10
Het matte oppervlak is ook beduidend minder rommelig dan een glazen oppervlak, ik zie nog steeds vingerafdrukken maar ze zijn merkbaar minder zichtbaar dan op een glazen achterkant. De omtrek van de telefoon heeft een metallic uiterlijk maar ook hier is een mat effect toegepast, hierdoor blijft het matte aspect van de achterkant van de telefoon in de continuïteit.

samsung galaxy a52 test avis review recensione bewertung analisis 11
De camera aan de voorkant is geïntegreerd in de vorm van een stoot in het midden van het scherm, het is een vrij standaard configuratie maar in deze prijsklasse is de stoot over het algemeen dunner.

samsung galaxy a52 test avis review recensione bewertung analisis 6
Voor de rest is de telefoon redelijk standaard, hij heeft aan de onderkant een USB type C-poort met een luidspreker en een audio-jack-uitgang. De SIM-lade die plaats biedt aan twee SIM-kaarten of een SIM-kaart + geheugenkaart bevindt zich bovenaan. De tweede luidspreker voor stereogeluid is in de luidspreker ingebouwd om te luisteren. De vingerafdruksensor is geïntegreerd in het scherm.

Deze nieuwe Samsung Galaxy A52 is zowel klassiek als elegant, door het matte effect ziet hij er serieuzer uit dan de Chinese concurrentie, maar dit alles is natuurlijk slechts een kwestie van smaak.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik kocht de Samsung Galaxy A52 in zijn matzwarte versie en met 6 Gb RAM / 128 Gb voor opslag. De A52 is uitgerust met een 6,5 inch 90hz Amoled-scherm dat 84% van de voorkant van de telefoon beslaat, de vingerafdruksensor is in het scherm geïntegreerd. Afgezien van de CPU, GPU en wifi-chipset, zijn de gebruikte componenten specifiek voor Samsung. De andere functies van de telefoon zijn te vinden in de onderstaande screenshots.

CPU / GPU PrestatieDe Samsung Galaxy A52 is uitgerust met een middenklasse Snapdragon 720G-processor die ik al heb mogen testen in de uitgebrachte Redmi Note 9S ... hij is een jaar oud! Als ik de prestaties van deze processor vergelijk met zijn prijs, loopt Samsung duidelijk achter, want voor de prijs van een Samsung Galaxy A52 vinden we een Poco F3 die 3 keer de prestatie biedt. Dit wil niet zeggen dat de Snapdragon 720G een slechte processor is, omdat je de A52 onder de meeste omstandigheden vrij normaal kunt gebruiken. Het is de prijs / prestatie-positionering die niet goed is.

Voor het grafische gedeelte vertrouwt de Samsung Galaxy A52 op een Adreno 618 GPU voor de 4G-versie en een Adreno 619 voor de 5G-versie. Ook hier is er een aanzienlijke discrepantie in de prijs / prestatie-verhouding. Deze GPU werd ook gebruikt in de Redmi Note 9s die vorig jaar werd gelanceerd, maar hij is ook te vinden in de Poco X3 die bijna de helft van de prijs van de A52 kost.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik behaalde een score van 283.381 punten met Antutu, dit plaatst de Samsung Galaxy A52 qua prestaties op hetzelfde niveau als een Poco X3 of een Xiaomi Mi 11 Lite. Hierdoor kan de Samsung Galaxy A52 de meeste games probleemloos draaien, maar voor de meest veeleisende games zoals Fortnite moet je het detailniveau verlagen om een perfect vloeiende ervaring te hebben.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
Met een score van 283.000 punten op Antutu scoort Samsung niet erg goed op het gebied van prijs / prestatie-verhouding omdat een Poco X3 Pro het 2x beter doet voor 200 €. Dit prestatieniveau is echter voldoende om de meeste games uit te voeren. PUBG Mobile werkt zonder problemen in HD en de game-ervaring is redelijk goed. Voor meer hebzuchtige games zoals Fortnite, zal het echter nodig zijn om wat opofferingen te maken op het gebied van graphics.

Netwerkprestatie

De Samsung Galaxy A52 biedt een brede 3G / 4G-frequentiedekking waardoor je hem overal in Europa kunt gebruiken. Voor 5G ondersteunt de A52 7 verschillende frequenties die ook brede compatibiliteit in Europa zouden moeten bieden, maar aangezien 5G in veel landen niet beschikbaar is, moet u de frequentie die in uw land wordt gebruikt controleren voordat u deze telefoon aanschaft.

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeIk heb meer dan 1400 metingen gedaan in 4G om de gevoeligheid op het netwerk van de Samsung Galaxy A52 te meten. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -93.39 dBm waar ik tegelijkertijd een gemiddeld signaal van -89.27 dBm kreeg met mijn meter. Dus ik heb een verschil van iets meer dan 4 dBm tussen de twee apparaten, het is een aanzienlijk verschil als ik kijk naar de gemiddelde afwijkingen die op andere telefoons zijn verkregen, maar het verlies aan gevoeligheid brengt de Galaxy A52 terug naar slechts het gemiddelde. Het is niet uitstekend of slecht.
samsung galaxy a52 4G
In de grafiek zien we dat de Galaxy A52 niet in staat is om te concurreren met het meetapparaat, maar het biedt stabiele prestaties die de meeste gebruikers met een behoorlijke netwerkdekking zouden moeten tevredenstellen. Als netwerkgevoeligheid belangrijk voor je is, heb ik andere telefoons getest die veel beter scoren.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een signaal van -17 dBm in de buurt van de router, het is een goede score die wijst op een goede wifi-gevoeligheid. Van een afstand kreeg ik een score van -68 dBm en ook hier is het een goede score.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
Ik heb een nauwkeurigheidsniveau van 3 meter met de Samsung Galaxy A52, het is dezelfde score als de meeste telefoons met Snapdragon-architectuur. Dit precisieniveau kan worden verbeterd met uw GPS-toepassing, die ervoor zorgt dat u zich op de weg kunt herpositioneren.


Batterijduur

Om de batterij van 0 naar 100% op te laden, deed de Samsung Galaxy A52 er 165 minuten over, wat een goede score is zonder uitzonderlijk te zijn. De belasting is vrij lineair, dus je kunt gewoon een deling doen om te zien dat de belasting elke minuut met 0,6% toeneemt.
samsung galaxy a52 charging battery
Ik heb een batterijduur van 652 minuten met het scherm op 50% en 1239 minuten met het scherm op 100%. De 100%-test lijkt iets later te zijn begonnen om een of andere reden die ik niet weet, maar dat verandert niets aan de levensduur van de batterij. De autonomie is goed en bij normaal gebruik zou je het 2 dagen vol moeten kunnen houden met de Samsung batterij. Als je een gamer bent, zul je waarschijnlijk je telefoon voor het einde van de dag moeten opladen. De autonomie is ook vrij lineair, het scherm bij 50% verbruikt bijna de helft van de energie bij 100%.
samsung galaxy a52 discharging battery

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Zoals ik in de inleiding van dit artikel schreef, gebruikt de Samsung Galaxy A52 een Sony-sensor als hoofdsensor. Het is een nogal merkwaardige keuze, Samsung bouwt zijn eigen fotosensoren en integreert die van een concurrent in de A52. Voor de eindconsument maakt dit natuurlijk niet zoveel uit, vooral omdat de Sony IMX 682-sensor een uitstekende sensor is. Ik had goede resultaten met deze sensor op de Xiaomi Mi 9T Pro 2 jaar geleden. Deze sensor is dus niet nieuw maar ik ben wel benieuwd wat de optimalisatie van Samsung gaat brengen aan de kwaliteit van de foto. Samsung heeft voor zijn foto's een krachtige optimalisatielaag ontwikkeld en met een gelijkwaardige sensor zou een Samsung door optimalisatie betere foto's kunnen maken. Ik heb 2 jaar geleden nog foto's gemaakt met deze Sony sensor, dus ik kon zien of het Samsung is gelukt om het beter te doen met hetzelfde materiaal.

De camera aan de voorkant gebruikt ook een Sony-sensor (IMX 616), ik heb geen informatie over de gebruikte ultragroothoeksensor, het is waarschijnlijk een Samsung-sensor die ik nog niet heb kunnen test.

Standaard app

De standaard fototoepassing van Samsung is heel gemakkelijk te gebruiken, het richt zich op de essentie, je hoeft niet in de menu's te graven om betere foto's te maken. De verschillende opties worden weergegeven op een zwarte achtergrond, dit lijkt misschien triviaal maar het biedt leesbaarheid van de opties in alle omstandigheden waarin Xiaomi deze opties in het fotogebied weergeeft. De Samsung-optimalisatielaag is standaard ingeschakeld en kan worden uitgeschakeld door een klein logo onderaan het fotografiegebied.

De applicatie biedt de volgende opties:
- grappige foto (foto met snapchat-type effect)
- enkele opname
- foto
- video
in het menu "meer":
AR Doodle, Pro, Panorama, eten, nacht, macro, portret, professionele video, super slow motion, slow motion, hyperlapse.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

samsung galaxy a52 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 9
In de automatische modus koos de Sony IMX 682-sensor ervoor om studio-opnames te maken met ISO 25 en 1/250, terwijl de ultragroothoeksensor koos voor 1/400 en ISO 50. Het verschil in belichting is duidelijk tussen deze twee sensoren. Met 1/200 zou de hoofdsensor het beter kunnen doen omdat ik een beter resultaat krijg in de handmatige modus op 1/125. Het is vaak hetzelfde probleem met de automatische modus, fotosensoren op smartphones hebben de neiging om foto's onderbelicht te maken als ze onder kunstlicht staan. Door de foto's van hetzelfde type die ik twee jaar geleden maakte te vergelijken met de Mi 9T Pro die dezelfde sensor gebruikt, zie ik geen grote verschillen qua colorimetrie, het Samsung-retoucheereffect is hier dus niet echt zichtbaar, het is zal ongetwijfeld met de buiten genomen foto's zijn.

De foto in de introductie van deze studiotest is een foto gemaakt in pro-modus met een sluitertijd van 1/200 en ISO 50, dit laat zien dat de sensor in staat is om foto's te maken. goede foto met goede belichting maar in automatische modus de verkeerde keuze gemaakt.Foto test / zon

Hoofdsensor: Sony IMX 682
samsung galaxy a52 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 39
Ik vroeg me af of Samsung zijn optimalisatiesleutel zou toevoegen om de foto's te verbeteren en met deze eerste foto kreeg ik meteen mijn antwoord. De foto-optimalisatie van Samsung speelt een grote rol bij de kleurverzadiging en op deze eerste foto zijn de kleuren levendig en bijna bovennatuurlijk. De begroeiing is weelderig, het hout heeft een warme tint en over het algemeen is de scherpte goed zonder te worden geduwd. Dus ja, het is een beetje een cheat, want in werkelijkheid waren de kleuren minder levendig, maar maakt het uit? Ik denk dat je je voor de overgrote meerderheid van de gebruikers van deze telefoon een goede fotograaf zult voelen en dat is ongetwijfeld het effect waar Samsung naar op zoek is. Ik kan zeker een beter resultaat krijgen met een spiegelreflexcamera en een beetje retoucheren met Photoshop, maar hoe lang duurt het? De Samsung Galaxy A52 zorgt voor alles, je hoeft alleen maar op de knop te drukken en een seconde later is alles klaar.

Ik heb min of meer dezelfde waarneming voor de andere foto's, de foto's zijn levendig, rijk aan details en met een goede balans tussen lichte en donkere gebieden. De verwerking maakt soms wat foutjes als bijvoorbeeld een paar losse takken verloren gaan in het blauw van de lucht, het knippen van de takken een roze kleur krijgt maar in de meeste gevallen zijn de foto's van goede kwaliteit. Samsung heeft er dan ook goed aan gedaan haar concurrent voor het optische gedeelte te kiezen omdat het daarmee een sensor biedt met goede optische eigenschappen die vervolgens nog versterkt worden door de beeldverwerking van Samsung.

Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
De Samsung Galaxy A52 kan 4K-video's stabiliseren, maar kan de zwaarste schokken veroorzaakt door lopen niet volledig absorberen. Stabilisatie is het meest effectief bij 1080p. De pixelherberekening is erg snel, ik zie geen pixelatie vanwege de beweging. In deze prijsklasse doen andere telefoons het beter, de Samsung biedt een stabilisatieprestatie die vergelijkbaar is met een telefoon die rond de 200 € wordt verkocht.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Galaxy A52 kan video's produceren met 4k en 30 fps. De video's van deze telefoon zijn bijzonder scherp en de kleuren zijn goed verzadigd (zelfs iets te veel voor water). De bewegingen zijn vloeiend, maar ik merk de sprongen van belichtingen op, evenals een compressie die zichtbaar is op het niveau van de lucht, waar men kleurniveaus met pixelisatie ziet. De ontwikkeling gaat erg snel, de Samsung past zich snel aan aan verschillende bladniveaus.

youtube previewyoutube preview
In deze tweede video is de kleurverzadiging duidelijk zichtbaar, de kleuren zijn levendig en levendig zonder overdrijving. De scherpte is goed, hoewel een beetje geforceerd ter hoogte van de boomtoppen. De bewegingen zijn vloeiend en zonder schokken.

De Sony-sensor die in deze Samsung wordt gebruikt, heeft zichzelf al bewezen op andere telefoons, hij produceert goede video's met een goede scherpte en goed verzadigde kleuren.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
samsung galaxy a52 frequency respons
Ik heb de weergave van frequenties van de A52 vergeleken met de S10 + en de grafiek bevestigt mijn eerste indruk. De A52 reproduceert getrouw de meeste frequenties en komt heel dicht bij de S10 +, hij vertoont ook verschillen bij dezelfde frequenties, de banden zijn bijna parallel op alle frequenties.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
samsung galaxy a52 dynamic range
Als ik deze grafiek puur technisch bekijk, zie ik dat de Galaxy A52 een iets krachtiger geluid kan produceren dan de S10 + en hier is het moeilijk om de koptelefoon op maximaal volume te laten staan , het geluid is te krachtig. Dit vermogen leidt niet tot vervormingen, het geluid wordt perfect beheerst op alle frequenties.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
samsung galaxy a52 noise level
Ik heb geen interferentieproblemen met de A52 opgemerkt, integendeel, hij produceert een heel goed geluid.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

samsung galaxy a52 test avis ecran screen
Samsung is in staat om goede beeldschermen te produceren, maar waar deze kwaliteit een jaar of twee geleden voorbehouden was aan Samsung-telefoons, zijn goede Samsung-beeldschermen nu te vinden op telefoons van andere merken zoals Xiaomi. Het verschil tussen Samsung en concurrerende merken vervaagt en ik zou zelfs zeggen dat concurrerende merken soms betere displays bieden.

De Samsung Galaxy A52 heeft een goed scherm dat in staat is om heel zuiver wit te produceren, wit is eigenlijk wit, wat nog niet erg gebruikelijk is. Daarnaast merkte ik een significante colorimetrische afwijking op de green en een minder belangrijke op de rode. Uiteindelijk krijg ik een dE-kleurverschil van 2, het is een goede score, maar ik heb betere scores met concurrerende telefoons die Samsung-schermen gebruiken.Helderheid / Contrast

Het scherm van de Samsung Galaxy A52 past de helderheid aan zijn omgeving aan, waardoor hij veel helderder zal zijn in de zon. Ik heb een helderheid van 799 cd / m² gemeten, het is vrij uitzonderlijk, ik heb niet veel telefoons getest die zo'n helderheidsniveau kunnen bieden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de leesbaarheid van het scherm onder de zon.

De Galaxy A52 is voorzien van een amoled scherm, waardoor het contrast bijna oneindig is. Deze telefoon heeft een uitstekende weergave van wit en zwart.

Biometrie

Ik zie steeds meer telefoons met een vingerafdruksensor aan de zijkant op de aan / uit-knop. Ik vind dit ook een van de beste oplossingen maar Samsung heeft besloten tegen de stroom in te zwemmen door een vingerafdruksensor op het scherm aan te bieden, ik begrijp niet waarom Samsung dit type sensor blijft gebruiken omdat het minder goed werkt dan de zijkant sensor. Het ontgrendelen van de telefoon is het eerste contact met een telefoon en als dit ontgrendelen inefficiënt is, wordt het al snel vervelend. Ik heb hetzelfde probleem met de Galaxy S20 waar de herkenning ook niet erg goed is en in het beste geval altijd langzamer zal zijn dan een goede zijsensor.

Besturingssysteem


Het besturingssysteem van Samsung is misschien wel het meest geavanceerde in het Android-assortiment, het biedt veel aanpassingsmogelijkheden en ik denk dat sommige alleen beschikbaar zijn op Samsung (bijvoorbeeld: snelkoppelingsbalk). Als je Samsung gewend bent, zul je je oriënteren maar als je gewend bent aan een Android-versie zonder overlay, kan het zijn dat je overweldigd wordt door alle beschikbare opties (een beetje zoals wanneer je voor het eerst een Xiaomi gebruikt). ). Gelukkig is dit allemaal een kwestie van gewoonte en ondanks de opdringerige kant van de applicaties die door Samsung zijn ingebed, vind ik dat dit besturingssysteem als geheel zeer succesvol is. In de paar maanden dat ik de Galaxy A52 heb, heb ik veel updates gehad, dus Samsung is zeer actief in het garanderen van het beste beveiligingsniveau en de beste ervaring voor zijn gebruikers.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Samsung Galaxy A52

Vergelijk Samsung Galaxy A52 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Ik test Samsung niet veel omdat iedereen Samsung test en over het algemeen is de conclusie vaak hetzelfde, Samsung-telefoons kosten meer dan de Chinese concurrentie zonder echt enig tastbaar voordeel te bieden. Is dat bij deze Samsung Galaxy A52 ook het geval? Ik zou zeggen dat Samsung qua prijs/prestatieverhouding erg ver achter ligt op de concurrentie en dat Samsung op veel punten in het midden zit voor een hogere prijs. Er zijn echter enkele elementen waarin de Galaxy A52 zich onderscheidt van de Chinese concurrentie. Het eerste element is de foto. Samsung heeft voor de Galaxy A52 een sensor van concurrent Sony gekozen, het is een curieuze keuze omdat Samsung zelf fotosensoren maakt, maar het is geen slechte keuze. De Sony IMX 682-sensor is een goede fotosensor en Samsung heeft enige expertise in het optimaliseren van foto's. Het resultaat is dan ook best goed. Deze sensor is er ook in goedkopere telefoons, maar dat neemt niet weg dat het een goede fotosensor is.

Geluidskwaliteit is vaak een sterk punt geweest bij Samsung en dat is het nog steeds bij de Galaxy A52. De geluidskwaliteit voor muziek met koptelefoon is echt goed en hoewel Xiaomi veel verbeterd is, behoudt Samsung naast zijn Chinese concurrent een klein vleugje finesse.

De afwerking van deze Galaxy A52 in matzwarte uitvoering is echt goed en zonder deze stealth bomberkleur zou de Samsung Galaxy A52 er waarschijnlijk een beetje deja vu hebben uitgezien, maar begrijp me niet verkeerd. Overigens slaagt Samsung er bijna altijd in om telefoons te maken met een onberispelijke afwerking, dit is nog steeds het geval met deze telefoon

Op de andere criteria scoort de Samsung Galaxy A52 op hetzelfde niveau als telefoons op 200 €. De prestaties zijn goed zonder buitengewoon te zijn, het scherm is goed zonder buitengewoon te zijn, de netwerkgevoeligheid is gemiddeld, de gps-gevoeligheid is gemiddeld, ... kortom, voor al deze andere criteria is de Samsung Galaxy A52 slechts gemiddeld. Als je een fan bent van het merk en geen zin hebt om het avontuur met een Chinese telefoon te proberen, dan zal je deze telefoon zeker leuk vinden maar als je een ander merk wilt proberen, vind je zeker wat je zoekt bij Xiaomi / Poco / Redmi.

Sterktes

- foto- / videokwaliteit
- audiokwaliteit met koptelefoon voor muziek
- afwerking
- goed scherm
- correcte batterijduur

Zwaktes

Zoals ik hierboven schreef, zou je, als je je geluk wilt beproeven met een ander merk, in de verleiding kunnen komen door de Xiaomi Mi 11 Lite of de Poco F3 die gemakkelijk met deze Samsung kan concurreren voor een lagere prijs.

Alternatieven voor dit product

- vingerafdruksensor
- prijs / prestatieverhouding

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden