Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Redmi 10: test / review / recensie

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Redmi 10
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Redmi 10: test / review / recensie


Gepubliceerd op: 05-10-2021 / gewijzigd: 10-11-2022
Tot een paar jaar geleden waren instaptelefoons van grote merken (bijv. Samsung) schrikbarend traag en boden ze een zeer beperkte ervaring. Met de komst van Xiaomi zijn er dingen veranderd en waar je voor 150 tot 200 € een kruiwagen van Samsung kunt kopen, biedt Xiaomi je een fiets met een mooie bel.

De Redmi 10 (niet te verwarren met de Redmi Note 10) is een instaptelefoon die kan worden aangezien voor een middenklasse telefoon van andere fabrikanten.

De Redmi 10 is op veel punten een verbetering ten opzichte van de vorige generatie (Redmi 9). De Redmi 10 is iets kleiner en lichter zonder dat dit ten koste gaat van het scherm. De prestaties zijn iets verbeterd en voor de foto heeft Xiaomi een Samsung-sensor geïntegreerd in plaats van de Omnivision-sensor van de Redmi 9. Nog steeds geen 5G in zicht, in deze prijsklasse is het eerder het territorium van het merk Poco. In afwachting van de vermoedelijke komst van de Redmi 10A en Redmi 10C heeft het instapniveau bij Xiaomi een nieuwe portier gevonden.

Website waar ik de Redmi 10 gekocht heb: https://s.zbanx.com/r/biYeYphkyzNT

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Redmi 10

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi 10 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

27 september 2021: Redmi 10-bestelling op Goboo.com (introductieaanbieding) 4 oktober 2021: ik heb de telefoon ontvangen, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Prijs is een belangrijk criterium bij het kiezen van een telefoon, niet iedereen kan een iPhone betalen en Xiaomi begrijpt dit. Ik heb dit jaar bijna elk Xiaomi-merkmodel gekocht, dus ik kon de kans niet missen om hun nieuwe instaptelefoon te testen, want ik ben er vrij zeker van dat het een hit gaat worden.

Bij het testen van veel telefoons hebben we de neiging om alles te vergelijken met goede ervaringen en aangezien het instapniveau niet kan concurreren met de high-end krijgen deze telefoons een slechte noot. Ik probeer echter niet te veel in deze val te trappen door de kwaliteiten van dit soort telefoons te beoordelen op basis van de verkoopprijs. Ik vermoed dat de Redmi 10 minder krachtig zal zijn en slechtere foto's zal produceren dan de topklasse, dus ik ga gewoon een ervaring delen zodat je een oordeel kunt vellen over deze telefoon.

Uitpakken

redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 2
Xiaomi-boxen volgen en lijken op elkaar, het is onmogelijk om het ene model van het andere te onderscheiden. De industriële machine van Xiaomi heeft een formaat gevonden en kopieert het voor de meeste van zijn telefoons. Het heeft geen invloed op de kwaliteit van de telefoon, ik zie het alleen als een indicatie van merkpositionering. Xiaomi is een voorvechter van recycling, ze hergebruiken allerlei componenten om ze in talloze modellen te weigeren.

De doos bevat het absolute minimum, namelijk de telefoon, een oplader, een USB-kabel, een handleiding, een semi-transparante siliconen bescherming en een naald om de simlade te openen.


Eerste configuratie

De Redmi 11 draait out of the box onder MIUI 12.5, het is de laatste versie van de Xiaomi overlay die gebaseerd is op Android 11. Het instapniveau is dus niet benadeeld ten opzichte van andere Xiaomi telefoons. Het eerste contact met MIUI 12.5 verloopt via de configuratieschermen die zijn vernieuwd, de interface is grafischer en prettiger in gebruik, Xiaomi wijkt af van de basisinterface die wordt aangeboden door Android. De configuratie is heel eenvoudig, in maximaal 2-3 minuten is de telefoon operationeel.

De nieuwe interface is dus een succes, maar het is een nieuwe kans voor Xiaomi om te proberen zich te registreren voor zijn cloud en ze zijn elke keer slimmer om daar te komen. Lees goed wat er op het scherm wordt weergegeven, als u wordt gevraagd om in te loggen met uw Google-account of uw Xiaomi-account, kunt u deze stap overslaan anders registreert u zich met één klik voor de Xiaomi-cloud. Daar is niets mis mee, maar als je dat niet wilt, laat je dan niet vangen.

Afwerking

redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 10
Ik was een beetje teleurgesteld over het afwerkingsniveau van de vorige generatie omdat het gebruik van plastic te uitgesproken was en de achterkant van de telefoon zo dun was dat ik de componenten van de telefoon met een klein beetje kon voelen van druk. De Redmi 10 maakt een grote sprong voorwaarts qua afwerking, ik was echt verrast toen ik hem de eerste keer in mijn hand kreeg. De telefoon is aan de achterkant nog steeds van plastic, maar het plastic oogt steviger. Ik kocht de witte versie en het plastic op de achterkant geeft een vrij succesvol parelmoereffect. Het vervormt niet zoals het vorige model en de omtrek met metallic effect geeft het een premium karakter.

redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 15
Aan de voorkant heeft de telefoon niet echt een onderscheidend teken, niets lijkt meer op een Xiaomi dan een andere Xiaomi. Het scherm neemt echter 83% van de beschikbare ruimte in beslag, de randen zijn zichtbaar maar dun genoeg voor instapniveau.
redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 25
De omtrek met metallic effect geeft de telefoon een meer premium uitstraling, het is vrij zeldzaam in deze prijsklasse, deze telefoon doet me denken aan de witte Poco F3 die ik eerder dit jaar kocht. Bij aanraking is het instapeffect voelbaar, maar visueel is het zeer succesvol.
redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 22
De foto-eenheid valt vrij sterk op aan de achterkant van de telefoon, er is hier geen grote verandering ten opzichte van de vorige generatie, het is een beetje jammer maar het is vaak het geval in deze prijsklasse, dus ik zal daar niet bij stilstaan.
redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 31
De selfie-camera is gehuisvest in de vorm van een duidelijk zichtbare stoot in het midden van het scherm, ook hier is niets bijzonders, het moet gezegd worden dat zelfs Apple niet erin is geslaagd om de bovenkant van zijn scherm, dus vanuit dit oogpunt doet de Redmi 10 het erg goed.


Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik kocht de Redmi 10 in zijn 4Gb / 64 Gb-versie (witte versie), u vindt de technische kenmerken in de volgende schermafbeeldingen.

Als ik de basis zou moeten
- 2400x1080 scherm waar veel instaptelefoons beperkt zijn
- versnellingsmeter, magnetometer, gyroscoop
- Mediatek-architectuur (goed voor GPS, Galileo-ondersteuning)
- Samsung-sensor van 50 miljoen pixels aan de achterkant

CPU / GPU PrestatieDe Redmi 10 is gebaseerd op een Mediatek Helio G85 CPU, het is een instapprocessor die prestaties zal bieden aan een Poco M3 of een Redmi Note 9. Voor het grafische gedeelte is het gebaseerd op de Mali GPU G52 is een GPU gevonden in veel instaptelefoons. Het is geen GPU voor gamers, maar eenvoudige games speel je zonder problemen.

Benchmark Antutu/3DMark

De Redmi 10 is niet bedoeld om een hele hoge score te halen op Antutu, ik kreeg iets minder dan 200.000 punten en dat plaatst deze telefoon op het niveau van de Redmi Note 9. Met dit prestatieniveau heb je een voldoende responsieve telefoon voor alle dagelijkse taken. Als je grote apps moet draaien of grote games wilt spelen, zal de telefoon langzamer en minder responsief zijn.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De Antutu-score maakt het mogelijk om een telefoon in de ranglijst te plaatsen, maar zegt niets over de echte in-game ervaring. Met deze video kun je zien dat de Redmi 10 perfect in staat is om het spelen van dit spel in HD, maar de texturen zijn verslechterd en de bewegingen zijn niet perfect vloeiend. Deze lichte degradatie zou je niet moeten beïnvloeden als je een casual gamer bent, hardcore gamers zullen naar een krachtiger model moeten gaan.

Netwerkprestatie

Xiaomi heeft de ondersteuning van 4G-frequenties gestandaardiseerd op de meeste modellen die te koop zijn, ik merk geen grote verschillen meer zoals voorheen het geval was. De Redmi 10 dekt de overgrote meerderheid van de 4G-frequenties die in Europa worden gebruikt (inclusief de B28 in 700 Mhz)

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeIk heb meer dan 2000 metingen gedaan om de netwerkgevoeligheid van deze Redmi 10 te beoordelen. Ik heb meer metingen gedaan dan normaal omdat ik simpelweg vergeten was de telefoon uit mijn testruimte te halen. Dit is niet erg, het maakt de metingen nog betrouwbaarder. Ik kreeg een gemiddeld signaal van ongeveer -100 dBm, het is niet a priori een heel goed signaal, maar ik kan het niet afzonderlijk bekijken en daarom gebruik ik een parallelle sonde om de kwaliteit van het netwerk te meten. De sonde verkrijgt een signaal rond -94 dBm. Dit signaalniveau laat zien dat het netwerk tijdens de test een beetje verslechterd was omdat ik over het algemeen een beter signaal krijg, maar het laat ook zien dat het gat met de Redmi ondanks alles vrij groot is. Met een verschil van ongeveer 6 dBm staat de Redmi laag in het midden van de tafel, dus het is geen telefoon die ik aanbeveel voor mensen die op een plek wonen waar de netwerkdekking niet erg goed is.
redmi 10 4G test


Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een -21dBm signaal gemeten in de buurt van de router en een -65dBm signaal op afstand. Ik heb telefoons getest met een betere gevoeligheid, maar deze score is redelijk correct, het zit zelfs in het hoge gemiddelde.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
De Redmi 10 draait op een Mediatek-architectuur die over het algemeen efficiënter is op GPS-niveau, dit wordt nogmaals geverifieerd met deze telefoon omdat ik een nauwkeurigheid van 1 tot 2 meter per heldere hemel heb behaald. De Redmi 10 ondersteunt Galileo, maar ik heb maar één frequentie per netwerk gedetecteerd, dus ik denk niet dat het dual-band is.


Batterijduur

Ik heb de Redmi 10 in 165 minuten van 0 naar 100% geladen, het is een gemiddelde laadsnelheid, maar ik merkte een sterke vertraging op in de laatste 20 procent en dit is sterk te zien in de volgende grafiek.
redmi 10 battery charging
Ik bereik 20% in 20 minuten en 40% in 48 minuten, maar het duurt meer dan 60 minuten voor de laatste 20 procent. Het is sowieso niet aan te raden om je telefoon met een volledige cyclus op te laden en deze telefoon is behoorlijk traag tegen het einde, het zal je waarschijnlijk een goede reden geven om hem tot 80% op te laden.

Ik heb een looptijd van 664 minuten met de helderheid van het scherm op 100% en 1684 minuten met de helderheid op 50%. De energie-efficiëntie van de telefoon op 100% is gemiddeld, dus de levensduur van de batterij is goed en geeft u 2-3 dagen batterijduur bij normaal gebruik als u uw evenwicht vindt tussen 50 en 100% helderheid. Het scherm is niet overdreven helder op 100% maar een 2,5x betere batterijduur op 50%, dus je zult de balans moeten vinden die het beste bij je past.
redmi 10 battery discharging

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Redmi 10 is uitgerust met een Samsung S5KJN1 hoofdsensor, het is een instapsensor die ik nog niet op een andere smartphone heb kunnen testen. Het is momenteel alleen beschikbaar op de Redmi 10 en Realme Narzo 50A (alleen voor India). De ultragroothoeksensor is een Sony IMX 355 die ik vaak heb mogen testen, hij heeft ook een portretsensor van 2 miljoen pixels en een anekdotische macrosensor van 2 miljoen pixels.

Het kan fotograferen in 4k 30 fps en kan ook in slow motion fotograferen met 120 fps.

Standaard app

De standaard-app is precies hetzelfde als op de andere Xiaomi die dit jaar is gelanceerd. De interface is vereenvoudigd met MIUI 12 en dat is een goede zaak, het is nog steeds mogelijk om in de opties te graven, maar ze maken het scherm niet langer rommelig zoals voorheen. Ik merkte een kleine aarzeling op bij het scherpstellen waar de focus onmiddellijk is.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

Hoofdsensor: Samsung S5KJN1
redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 9
Foto's gemaakt onder kunstlicht resulteren vaak in onderbelichte foto's en ik moet mijn toevlucht nemen tot de pro / handmatige modus om de opnametijd te verlengen. foto hierboven. Deze foto laat zien dat deze sensor in staat is om desgevraagd goed belichte foto's te maken, maar daar staat tegenover dat in handmatige modus de onderbelichting duidelijk zichtbaar is. Ik was best verrast een goede scherpte te vinden in het centrum van het beeld, het scherptegebied is niet heel groot op het centrale gebied deze scherpte is goed. Ik merk een aanwezigheid van digitale ruis, het is lang geleden dat ik het op foto's overdag had gezien, het ISO-niveau was echter laag. De kleuren zijn te donker door de onderbelichting, de colorimetrietest zal toelaten om te zien of deze sensor de kleuren correct weergeeft.

De AI-modus lijkt niet al te veel vrijheid te nemen met de kleuren en ik zie geen erg spectaculair effect op HDR-niveau, het is misschien beter te zien op foto's die buiten zijn gemaakt.
redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 10
Deze meer technische foto maakt het mogelijk om te verifiëren dat de scherpte redelijk goed is. Het detailniveau is goed in het centrum en het verslechtert niet te veel aan de periferie, zelfs als er een lichte achteruitgang is. De kleuren lijken mij vrij natuurlijk, ook al speelt de onderbelichting hier een rol.
Ultragroothoeksensor: Sony IMX 355
redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 5
De ultragroothoeksensor is niet ontworpen voor het maken van close-upfoto's omdat de vervorming ernstig is. De foto is iets meer onderbelicht dan de hoofdsensor en ook de scherpte is minder goed dan bij de sensoren van dit type doet de Sony IMX 355 het best goed. Deze sensor wordt ook in veel mid-range telefoons gebruikt, het verbaast me dat ik hem op een instaptelefoon aantreft.
redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 11
Als je deze foto vergelijkt met de vorige, zie je al snel de verschillen. De scherpte is veel slechter en neemt ook sterker af aan de periferie. De gelaatstrekken van het Canadese bankbiljet zijn al wazig, de details van het Hongaarse bankbiljet gaan verloren in een soep van pixels. Dit soort sensor maakt meestal geen erg goede foto's, ik had niet anders verwacht. De kleuren daarentegen zijn iets meer verzadigd dan wat ik op andere sensoren van dit soort heb gezien.

Foto test / zon

redmi 10 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 27
De helderheid was niet uitstekend voor mijn test buitenshuis, maar het benadrukt wel de sterke en zwakke punten van deze telefoon. De hoofdsensor produceert foto's met een goede scherpte in het centrum, maar deze scherpte neemt af aan de randen, wat te zien is in het gebladerte. De kleuren zijn vrij donker, de foto's zijn een beetje onderbelicht en het dynamisch bereik is niet erg groot aangezien ik al snel een volledig witte lucht had. Het gebruik van HDR verlicht het probleem een beetje maar met het risico zeer onnatuurlijke foto's te krijgen, zijn er enkele voorbeelden van HDR in de volgende reeks foto's, het resultaat is niet altijd erg goed, hetzelfde voor het gebruik van AI. De groothoeksensor doet het wat beter als het om kleuren gaat, maar de Redmi 10 is duidelijk geen fotokampioen, het is een instaptelefoon die redelijk doorsnee foto's maakt.Technische test
Voor mijn technische tests test ik de volgende criteria: scherpte bij centrum, randscherpte, kleurgetrouwheid, chromatische aberratie en dynamisch bereik. Deze tests worden uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving om een vergelijking tussen de verschillende geteste telefoons mogelijk te maken.

Scherpte
Voor de hoofdsensor krijg ik een goede scherpte in het centrum (niet te veel en niet te weinig) en een tot 3 keer slechtere scherpte aan de randen. Voor de secundaire sensor is de scherpte in het centrum niet erg goed, deze komt min of meer overeen met de scherpte van de randen van de hoofdsensor. De secundaire sensor is ongeveer 3 keer minder scherp dan de hoofdsensor.

Colorimetrie
Ik kreeg een dE van 12,83 voor de hoofdsensor en een dE van 10,11 voor de secundaire sensor. Dit zijn significante verschillen waardoor er op bepaalde kleuren een afwijking ontstaat. Ik merk hier dat de secundaire sensor meer natuurgetrouwe kleuren biedt dan de hoofdsensor. Deze (dE)-scores lijken misschien hoog omdat het menselijk oog een kleurverschil van een dE van 3 kan zien, maar de beste telefoons die ik heb getest hebben een dE tussen 8 en 9, de score van deze Redmi is niet zo slecht.

Dynamisch bereik
dynamisch bereik kunt u donkere en heldere gebieden vastleggen zonder informatie te verliezen. De hoofdsensor heeft een dynamisch bereik dat iets onder het gemiddelde ligt, hetzelfde geldt voor de secundaire sensor. Op buitenfoto's is dit te zien omdat je de wolkentextuur nauwelijks kunt onderscheiden als het licht niet goed genoeg is.

Chromatische aberratie
Ik ontdekte de aanwezigheid van chromatische aberraties op beide sensoren, maar de impact was vrij beperkt.

Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
Videostabilisatie werkt snel op instaptelefoons, en de Redmi 10 is daarop geen uitzondering. De telefoon absorbeert de schokken van mijn stappen niet, het resultaat is niet catastrofaal, maar elke stap is duidelijk zichtbaar.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Redmi 10 kan 1080p-video's produceren met 30 frames per seconde, de Redmi Note-reeks maakt het meestal mogelijk om 4k-video's te produceren. Omdat de video's gemaakt zijn met dezelfde sensor als degene die getest is voor de foto, vinden we ook dezelfde gebreken maar ik zou hier zeggen dat de scherpte minder goed is, het lijkt soms erg geforceerd maar dit gaat ten koste van het beeld kwaliteit. Het feit dat de video in 1080p is, speelt ook een rol als je je video's bekijkt op een pc-scherm met een resolutie hoger dan 1080p. De video's van de Redmi 10 zijn dan ook van redelijk gemiddelde kwaliteit, maar in deze prijsklasse is het vrij gebruikelijk.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
redmi 10 frequency respons
Het geluid dat door de hoofdtelefoon wordt geproduceerd, is van betere kwaliteit dan dat van de luidsprekers. De Redmi 10 kan de meeste frequenties vrij natuurgetrouw weergeven, hij wijkt op hoge tonen net een klein beetje af van de benchmark. Met de koptelefoon is het geluid getrouwer in de basklanken dan in de hoge tonen, het is een beetje het tegenovergestelde van wat ik met de luidsprekers heb gezien, maar het is heel normaal en gebruikelijk.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
redmi 10 dynamic range
Het geluid dat door de hoofdtelefoon wordt geproduceerd, is behoorlijk krachtig en vormt geen noemenswaardig vervormingsprobleem. Ik vergeleek de Redmi 10 met de Umidigi Bison Pro omdat ik ze tegelijkertijd aan het testen was, ik kreeg zeer vergelijkbare resultaten.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
redmi 10 noise level
Ik heb geen enkele storing in het geluid opgemerkt, de waarden liggen vrij dicht bij de norm.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi 10 screen calibration
Ik kreeg een dE van 2.2 met behulp van de standaard kleurmodus van de Redmi 10. Standaard gebruikt de telefoon de "levendige kleur" -modus die de dE boven 5 verhoogt. De "levendige kleurmodus" "kan de indruk wekken dat het beeld beter is omdat de verzadiging soms overdreven is, maar vanuit colorimetrisch oogpunt is het de standaardwereld die het beste resultaat biedt en met 2.2 behoort de Redmi 10 tot het goede gemiddelde van de rangschikking.

De temperatuur van het wit is 6628K, het is een waarde die vrij dicht bij de standaard ligt, het wit is daarom erg wit en niet blauwachtig zoals op sommige telefoons.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid van 372 cd / m² gemeten door de voorsensor met licht te overspoelen en ik vind deze meting vreemd omdat Xiaomi-schermen over het algemeen helderder zijn. Ik heb geprobeerd de lichtinvoer te variëren voor het geval de lichtsensor anders was geplaatst, maar kreeg er niet meer uit. Deze helderheid is voldoende voor gebruik thuis of op een overdekte plek, maar in direct zonlicht is het scherm niet goed af te lezen.

Ik heb een contrast van 1278:1 gemeten, het is een gemiddeld contrast voor dit soort schermtype. Als u gewend bent om een LCD-scherm te gebruiken, zult u geen problemen ondervinden. Aan de andere kant, als je van een Amoled-scherm komt, zal het lage contrast erg opvallen.

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Redmi 10

Vergelijk Redmi 10 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Ik moet nog wat resultaten publiceren maar om jullie niet te laten wachten, zal ik alvast de conclusie schrijven. De Redmi 10 is een telefoon op instapniveau, als je dit in gedachten houdt, zal de rest van de conclusie logischer voor je zijn.

Het eerste dat me verraste met deze telefoon is de afwerking, want zelfs als deze telefoon grotendeels van plastic is gemaakt, is het afwerkingsniveau hoger dan wat Xiaomi heeft gebruikt om te produceren voor zijn instap- niveau telefoons. Ik heb de witte versie gekocht en vind deze telefoon best stijlvol. Het fotoblok is misschien een beetje te veel op de achterkant, maar het is hetzelfde voor de meeste telefoons in deze prijsklasse

Deze Redmi 10 is helemaal geen kampioen, maar ik kan het niet vind het echt fout. De kwaliteit van de foto's en video's is gemiddeld, de gevoeligheid op het netwerk is gemiddeld, de wifi-snelheid is gemiddeld, de prestaties zijn gemiddeld, de geluidskwaliteit is goed, alleen de GPS onderscheidt zich van het gemiddelde met een nauwkeurigheidsniveau van 1 meter .

Xiaomi heeft de productie van telefoons met een goede prijs-kwaliteitverhouding onder de knie en daarom gebruikt Xiaomi, wanneer de prijs daalt, gemiddelde componenten, maar slaagt het er toch in om de meeste andere telefoons in dezelfde prijsklasse voor te blijven . De Redmi 10 biedt prestaties vergelijkbaar met een Samsung Galaxy A32 door 100 € minder te kosten en het is vooral bij Xiaomi dat je concurrenten moet vinden. Telefoonprijzen zijn de afgelopen maanden flink gestegen en een telefoon als de Redmi Note 10 die ik voor € 150 kocht, kost nu € 100 meer. Dit maakt de concurrentie voor de Redmi 10 een beetje vrij voor degenen die niet meer dan 200 € willen betalen, maar als je bereid bent iets meer te betalen, zou ik de Redmi Note 10 aanraden, die een veel evenwichtiger telefoon is dan alleen over alle punten getest op mijn site.

Sterktes

GPS-nauwkeurigheid
Levensduur batterij (met scherm op 50%)
Afwerking
WiFi snel genoeg voor streaming
Schermcolorimetrie

Zwaktes

Gemiddelde foto-/videokwaliteit
Schermhelderheid niet
Gemiddelde 4G-netwerkgevoeligheid

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getestVind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Black Shark 4 Pro : review / test
De Black Shark 4 Pro is de nieuwste toevoeging aan Xiaomi's reeks van gamersmartphones. Deze telefoon heeft een sterke visuele identiteit en niets lijkt in de weg te staan.
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen