Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Realme GT 5G : uitgebreide test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Realme GT
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Realme GT 5G : uitgebreide test / review


Gepubliceerd op: 02-07-2021 / gewijzigd: 02-11-2022
Na de val van Huawei internationaal (vanwege het conflict met de Trump-regering in de Verenigde Staten) maakten verschillende Chinese fabrikanten gebruik van de ruimte die Huawei had om zich buiten hun grenzen op te dringen. Xiaomi is ongetwijfeld een van de grote winnaars van deze operatie, want met hun agressieve beleid om het gebied te bezetten, zijn ze erin geslaagd de markt te overspoelen met veel modellen telefoons die beschikbaar zijn in alle prijsklassen. Deze Chinese invasie is op zich geen slechte zaak, want Xiaomi heeft de consument in staat gesteld om meer te krijgen voor een lagere prijs. Deze strategie heeft zo goed gewerkt dat het vinden van een geloofwaardig alternatief voor Xiaomi moeilijk is geworden, maar ik denk dat ik er een heb gevonden met deze nieuwe Realme GT 5G.

Ik heb vorig jaar de Realme 6 getest en hoewel dit model nog niet op het niveau was van wat Xiaomi deed in dezelfde prijsklasse, was Realme absoluut het meest geloofwaardige merk om te concurreren met Xiaomi op de middenbereik. Realme staat vandaag weer in de schijnwerpers met de Realme GT, dit is een gloednieuw wapen van Realme om Xiaomi en ook OnePlus aan te pakken.

De Realme GT 5G is een monster van kracht en kracht wordt meestal opgeëist door Xiaomi / Poco en OnePlus. De Realme GT heeft een sterke identiteit met zijn zeer specifieke ontwerp en de oefening stopt daar niet, want de Realme GT 5G neemt ook een aantal goede ideeën van de concurrentie over, waardoor hij op de voeten van zijn concurrenten zou moeten stappen. Dus alles wat ik moet doen is het testen om te zien wat erin zit.

Website waar ik de Realme GT gekocht heb: https://www.realme.com/eu/

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Realme GT

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Realme GT van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

07/02/2021: ontvangst van de telefoon, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Mijn eerste keuze voor een telefoon is de prijs, maar ik maak soms uitzonderingen als ik denk dat het het waard is. De Realme GT 5G ligt op het moment van lancering tussen 300 en 400 €, dit vertegenwoordigt al een mooi budget, maar kijkend naar de technische specificaties, realiseren we ons dat deze Realme GT 5G een van de goedkoopste telefoons is die is uitgerust met de Snapdragon 888. op de markt. Dus als je een krachtige telefoon wilt voor de beste prijs, dan heb je de Realme GT 5G.

Ik ben geen mobiele gamer, dus macht interesseert me niet echt, dus ik "offer" mezelf op voor degenen die op zoek zijn naar dit type telefoon. Gelukkig zijn de prestaties niet het enige sterke punt van deze telefoon. Ik denk dat het scherm ook van zeer goede kwaliteit zal zijn, het moet ook zeer responsief zijn. Realme koos de Sony IMX 682 als hun primaire sensor, het is geen gloednieuwe sensor, maar het is een zeer goede sensor die zich in andere telefoons heeft bewezen.

Ik zie ook UFS 3.1, een redelijk gewicht voor dit type telefoon, 8 GB basis-RAM, high definition stereogeluid, 5G, dual frequency GPS en Android 11 meteen. De Realme GT 5G is dan ook een zeer complete telefoon.

Uitpakken

realme gt 5g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 2
Realme wilde echt een nieuwe identiteit creëren met deze Realme GT en het begint met de doos. De doos is erg groot en erg langwerpig, het is een volkomen ongebruikelijke vorm. De belettering van de doos legt een sterke nadruk op het merk en de productkenmerken zijn in extra groot formaat op de achterkant van de doos gedrukt om de boodschap verder te versterken.

De inhoud van de doos is een beetje anders gerangschikt dan wat ik gewend ben te testen, alles is meer gespreid en de telefoon is volledig geïsoleerd van de andere elementen in de doos. De doos bevat de telefoon, een USB-oplader, een USB-kabel, een zacht siliconen omhulsel, een handleiding en een naald om de simlade te openen. De inhoud is dan ook niet anders dan wat we bij Xiaomi aantreffen maar de verpakking is netter.


Eerste configuratie

De configuratie van de Realme GT volgt in grote lijnen de standaard Android-configuratie, maar ik merkte aan het begin en het einde een paar verschillen op. Zo werd ik verrast dat ik meteen bij het starten van de telefoon werd geconfronteerd met een commerciële boodschap. De telefoon had mijn aanwezigheid in België gedetecteerd zonder dat ik verbinding had gemaakt met wifi of met een mobiel netwerk en op basis van deze informatie stelde de telefoon voor dat ik datapakketten zou kopen voor consumptie in België en in het buitenland. Ik weet niet zeker of Realme veel telefoonoperators bevriend zal maken met dit soort praktijken, ik vond dat ook behoorlijk beperkend.

De schermen die volgen op dit commerciële gedeelte zijn hetzelfde als op andere Android-telefoons totdat Realme UI het overneemt. Ik had Realme UI al meer dan een jaar niet getest en de dingen zijn veranderd. Realme zal je aanmoedigen om een Realme-account aan te maken, net zoals Samsung of Xiaomi op hun telefoons doen. Dit deel van de installatie is optioneel en kan worden overgeslagen, maar bouwers concurreren creatief om je te verleiden tot het stellen van onschuldige vragen en je terug te brengen naar een registratiescherm. Als u in het verleden andere Realme-telefoons heeft gehad, kunt u de inhoud van uw oude telefoon ophalen uit de Realme-cloud in plaats van de Google-cloud.


Afwerking

realme gt 5g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 8
De Chinese telefoons van vandaag hebben echt niets te maken met wat er 2 of 3 jaar geleden is gedaan, het afwerkingsniveau is redelijk vergelijkbaar met de grote traditionele merken. Wat aan de andere kant niet veel verandert is het uiterlijk, iedereen heeft de neiging om iedereen te kopiëren en als je niet naar het logo kijkt, zou je gemakkelijk een fout kunnen maken tussen twee modellen uit dezelfde reeks. Poco was er al in geslaagd om dat een beetje te veranderen met een massiever maar niet per se elegant ontwerp. Realme zal het record rechtzetten, de Realme GT is werkelijk fantastisch en uniek in zijn soort. De naam GT is gekozen met verwijzing naar de autowereld om de telefoon een sportief karakter te geven. Het is zeer succesvol omdat deze zwarte band die de gele achterkant van de telefoon kruist, me doet denken aan een Chevrolet Camaro zoals die we kunnen vinden in de film Transformers. Het gele deel heeft een leerachtige structuur en het zwarte deel heeft een structuur die doet denken aan gelakt glas.

realme gt 5g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 20
De achterkant speelt een grote rol in de visuele identiteit van een telefoon, maar daar houdt het niet op. De omtrek van de telefoon is metaalachtig en fungeert als een kruising tussen het gele deel aan de achterkant en het zwarte deel met het scherm. Ook hebben de knoppen een metallic uitstraling. Aan de andere kant bevinden de volumeknoppen zich aan de linkerkant, het is een volkomen ongebruikelijke positie die enige aanpassingstijd vereist, vooral als je geen grote handen hebt.

realme gt 5g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 25
Het fotoblok is perfect geïntegreerd in de achterkant van de telefoon, het steekt nauwelijks uit de achterkant van de telefoon, het is zeer zeldzaam en het geeft een zeer elegante uitstraling op de telefoon. De zwarte strip aan de achterkant van de telefoon volgt perfect de lijn van het fotoblok, dus we hebben hier niet de indruk dat het fotoblok een externe module is die met geweld in de telefoon is geënt.

realme gt 5g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 16
Hieronder staat een klassieke configuratie met een luidspreker, de USB type C-poort en een audio-uitgang. De andere speaker is geïntegreerd in de luisterruimte.

realme gt 5g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 27
De Realme GT 5G speelt de kaart van overmaat voor prestaties, maar dit vertaalt zich niet in de aanwezigheid van een enorm scherm. Realme heeft gekozen voor een 6,43 inch-scherm en hierdoor kan de telefoon een kleiner formaat en gewicht hebben dan de equivalente modellen van Poco/Xiaomi. De selfiecamera is aanwezig in de vorm van een stoot, deze zit linksboven in het scherm en vind ik vrij groot voor een telefoon in dit bereik. De randen zijn niet erg dik, maar de Realme biedt niet echt een "randloze" ervaring. Het scherm beslaat 84% van het beschikbare oppervlak.

Deze Realme GT ruikt een beetje naar testosteron uit een Amerikaanse muscle car, ik ben dol op het resultaat, maar het is erg subjectief en Realme maakte een nogal verdeeldheid zaaiende keuze ... love it or hate it.


Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de 8Gb / 128 Gb-versie van Realme GT 5G getest, er is ook een 12Gb / 256 Gb-versie. De volgende schermafbeeldingen tonen de meeste technische kenmerken van de telefoon.

Ik heb niet veel telefoons van het merk Realme getest, dus ik zie geen gemeenschappelijke componenten die ik met andere telefoons zou kunnen vergelijken. Wat zeker is, is dat de Realme GT 5G is uitgerust met veel elementen die ik nog nooit eerder heb getest. De modem is een Snapdragon X60 die alleen aan de high-end te vinden is (bijv. OneNote 9 Pro, Samsung Galaxy S21, Xiaomi Mi 11, ...) en aangezien ik geen van deze andere telefoons heb getest, ben ik benieuwd naar kijk of deze modem een goede netwerkgevoeligheid biedt. De geluidschipset is ook een chipset die ik nog nooit heb getest.

Toen ik om me heen keek, merkte ik dat de Realme GT 5G een maximum aan componenten van de One Plus 9 Pro en de Vivo X60 Pro hergebruikt. Het merk Realme maakt deel uit van dezelfde groep als OnePlus, Oppo en Vivo. Dit verklaart dan ook waarom deze telefoons zoveel overeenkomsten delen.


CPU / GPU PrestatieDe Realme GT is een van de best presterende telefoons op het moment van schrijven. Hij is uitgerust met een Snapdragon 888 CPU en een Adreno 660 GPU, deze combinatie moet resulteren in een Antutu-score van boven de 800.000 punten. Het is de krachtigste telefoon die ik heb mogen testen.

Met dit soort materiaal kan niets Realme GT weerstaan, dus je kunt Fortnite (of vergelijkbaar spel) met maximaal detail spelen. Het koelsysteem moet ook oververhitting voorkomen, zoals bij sommige telefoons.

Benchmark Antutu/3DMark

Is de Realme GT de krachtigste? Ik ga de spanning niet verlengen, ja, dit is misschien wel een van de krachtigste telefoons die vandaag beschikbaar zijn. Ik heb een score van meer dan 800.000 punten op Antutu, dit is de hoogste score die ik op een telefoon heb gekregen. Afgezien van de score, als ik in detail kijk, zie ik dat het vooral de Adreno GPU is die het meest opvalt, deze overtreft de Poco F3 met 30% terwijl de Poco al erg krachtig was. Het gebruik van UFS 3.1 zoals op de Poco drijft het punt nog meer naar huis, de Realme is ultravloeiend en reageert op elke taak. Als je deze Realme koopt en vervolgens overschakelt naar een minder krachtig model, zie je misschien een groot verschil.

De Realme GT is uitgerust met een geavanceerd koelsysteem dat helpt om de warmte beter af te voeren en het testen van een telefoon met Antutu helpt om te zien of de warmteafvoer effectief is. De temperatuur van de telefoon steeg tijdens de test met 13 ° C, op zich is het niets bijzonders, maar ik voelde duidelijk de hitte in de onderkant van het apparaat, maar niet zo erg dat ik een onaangenaam gevoel voelde. Ik heb het gevoel dat het aan het opwarmen is, maar het is redelijk waar ik met een Samsung Galaxy S20 het gevoel heb dat het bijna brandt. Ik vind dat op dit niveau de Poco X3 Pro het beter doet, we voelen ook de warmte, maar de afvoer lijkt efficiënter (maar de processor is minder krachtig en zal daarom minder warmte produceren).Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De Realme GT is een gaming oorlogsmachine, niets kan het weerstaan. Ik heb PUBG Mobile op volledig detailniveau uitgevoerd en heb geen vertraging ondervonden. Ik heb zelfs een paar andere apps laten draaien terwijl het spel draaide, maar ik zag geen verschil. Als je een gamer bent, heb je de telefoon voor jou gevonden. De temperatuur aan de achterkant van de telefoon loopt wat op, maar daar heb ik nooit problemen mee gehad. Ik vind dat de koeling minder efficiënt is dan op een Poco maar met zo'n CPU is de vergelijking niet helemaal eerlijk.

Netwerkprestatie

De Realme GT 5G biedt een zeer brede frequentiedekking in 5G en hoewel u nog niet weet welke frequenties in uw land zullen worden gebruikt, zal deze Realme GT de kans op een compatibel apparaat aanzienlijk vergroten. De vrijgevigheid op het gebied van frequenties is niet beperkt tot 5G, ook de dekking van frequenties in 4G is erg breed.

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeIk had goede resultaten behaald met de Realme 6 toen ik hem testte en had niet de gelegenheid gehad om andere telefoons van dit merk te testen, dus ik wist niet zeker of dit een geïsoleerd geval was of een teken dat dit merk een goede netwerkgevoeligheid had. Met de Realme GT lijkt de trend te worden bevestigd, ik heb zeer goede resultaten behaald op het gebied van netwerkgevoeligheid, de Realme GT is erin geslaagd het beter te doen dan mijn meetapparaat, dit is pas de tweede keer dat dit is gebeurd sinds ik dat deed deze test.

realme gt 5G network
Het netwerksignaal was zwakker en onstabieler dan normaal omdat mijn meetapparaat over het algemeen een signaal van rond de -92 dBm krijgt, maar dit keer is het gemiddelde rond de -97 dBm. Ik denk dat het weer bijzonder slecht was op de dag dat ik de metingen deed. De metingen van de Realme GT geven hem een goede voorsprong over de gehele duur van de meting.

De Realme GT is uitgerust met een Snapdragon X60-modem waarmee hij in theorie een downloadsnelheid van 2000 Mbps en een uploadsnelheid van 150 Mbps (in 5G) kan bereiken. Deze modem wordt ook gebruikt door andere telefoons zoals OnePlus 9 Pro, Samsung Galaxy S21 (US / China-versie), Xiaomi Mi 11 en Xiaomi Mi 11 Ultra. Verwacht dus dat deze telefoons dezelfde prestaties leveren.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een signaal van -12dBm gemeten in de buurt van de router, dit is het beste signaalniveau dat ik tot nu toe heb kunnen meten. Ik kreeg ook een zeer goede afstandsscore met -55 dBm, ook hier denk ik dat dit de beste score is die ik heb. De Realme GT 5G biedt daardoor een zeer goede gevoeligheid voor wifi.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
De Realme GT 5G is uitgerust met een GPS-chipset van Qualcomm en met dit type chipset heb ik nooit een nauwkeurigheid van minder dan 3m kunnen behalen, dit is nogmaals geverifieerd met deze telefoon. Een nauwkeurigheidsniveau van 3m kan eenvoudig worden gecorrigeerd door een goede GPS-applicatie (Google Maps kan dit). De Realme GT is een dual-band GPS-telefoon, dus hij kan twee GPS-frequenties oppikken om het reactievermogen te verbeteren. Op deze video zien we ook dat de telefoon erin slaagt een groot aantal satellieten (meer dan 40) vast te leggen en dit ongeacht het type netwerk dat wordt gebruikt (GPS, Galileo, Beidou, ...)


Batterijduur

De Realme GT 5G heeft een snelle lading van 65W, het is een buitengewone snelheid die ik nog niet op een andere telefoon heb kunnen testen. De lading gaat van 0 naar 100% in 87 minuten en na 20 minuten gaat de batterij naar 25%. De belasting is lineair, de snelheid neemt het laatste procent niet af.
realme gt 5g battery charging


De Realme GT 5G heeft een batterij met een lagere capaciteit dan concurrerende telefoons zoals de Poco X3 Pro, dus de autonomie is minder, maar de energie-efficiëntie is vrij vergelijkbaar met de Poco X3 Pro . De Realme GT 5G staat in het midden, Realme lijkt de kaart te hebben gespeeld van de laadsnelheid in plaats van de autonomie. Bij normaal gebruik zou je het 2 tot 3 dagen vol moeten kunnen houden met een volledige lading, als je intensief speelt zal je waarschijnlijk de batterij moeten opladen voor het einde van de dag.
realme gt 5g battery discharging

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Realme koos de Sony IMX 682 als primaire sensor. Deze sensor bestaat al min of meer 2 jaar, maar behoort nog steeds tot de beste sensoren van vandaag. Ik had de mogelijkheid om deze sensor te testen in andere telefoons zoals de Poco X3, de Samsung Galaxy A52 of de Xiaomi Mi 10T Lite. Naast de natuurlijke kwaliteiten van de sensor, moeten we de optimalisatielaag toevoegen die elke fabrikant zal toevoegen. Deze optimalisatielaag kan soms een behoorlijk groot verschil maken tussen twee telefoons die dezelfde sensor gebruiken. Een van de telefoons die ik heb getest, is de Samsung Galaxy A52 die het beste gebruik maakt van de Sony IMX 682, dus ik ben benieuwd of Realme het beter kan doen.

Standaard app

De standaard Realme-fototoepassing volgt in grote lijnen wat er op andere telefoons wordt gedaan, de GUI is iets anders en een beetje beter opgeruimd, maar over het algemeen kan ik me zonder problemen oriënteren. Vreemd genoeg heeft het hetzelfde defect als bij Xiaomi, de keuze voor de zoom wordt in superpositie van het beeld weergegeven en wanneer het beeld heel duidelijk is, zijn deze knoppen onleesbaar.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

realme gt 5G notes uwide
Ik heb de Sony IMX 682 al meerdere keren getest en ik vind dezelfde kenmerken voor de foto's in de studio. Deze sensor houdt niet zo van kunstlicht, hij heeft de neiging om onder deze omstandigheden gemaakte foto's te onderbelichten. In de pro-modus kan dit gebrek aan helderheid eenvoudig worden gecompenseerd door de belichtingstijd te verlengen.

realme gt 5G notes wide
Ik heb onlangs een test met tickets geïntroduceerd om het detailniveau van rand tot rand te analyseren. De Sony IMX 682 is een uitstekende sensor die een behoorlijke hoeveelheid detail weet weer te geven. Het centrum (Canadees bankbiljet) is zeer scherp maar deze scherpte is nog steeds van goede kwaliteit voor externe bankbiljetten zoals het Engelse bankbiljet en het Hongaarse bankbiljet. De motieven op het bankbiljet zijn nog perfect leesbaar.

realme gt 5g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1
De ultragroothoeklens doet het helaas niet zo goed, maar dat is bij dit soort sensoren altijd het geval. Het Canadese bankbiljet in het midden is veel minder scherp dan zijn equivalent met de hoofdsensor en uiteraard daalt de scherpte nog sneller aan de randen, de watermerken links van het Hongaarse bankbiljet zijn bijvoorbeeld helemaal niet meer zichtbaar. Het vloeiend maken van de afbeeldingen is erg belangrijk en daarom gaat er een aanzienlijke hoeveelheid detail verloren wanneer u zich van het centrum verwijdert. Nogmaals, dit is niet verrassend, ik heb nog nooit een ultragroothoeksensor getest die een detailniveau kan leveren dat groter is dan de hoofdsensor.

Foto test / zon

Hoofdsensor: Sony IMX 682
Ik moest lang wachten voordat ik deze foto's kon maken, ik had al weken geen zonnige dag gehad en door dit slechte weer ben ik gevallen veel achterstand in mijn fototests. Ik ging met 5 telefoons tegelijk op pad en na zoveel regen was de vegetatie weelderig, je zult hieronder zien dat deze sensor deze jungle van vegetatie goed heeft vastgelegd.

De Sony IMX 682 is geen nieuwe sensor en ik heb hem al getest in andere telefoons zoals de Poco X3 of de Samsung Galaxy A52. Deze sensor heeft zeer goed gepresteerd in deze andere telefoons, dus het zou goede foto's moeten kunnen produceren met de Realme GT, tenzij Realme het softwaregedeelte miste dat de foto's optimaliseert.

realme GT test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 31
Ik heb ervoor gekozen om deze eerste foto te gebruiken om een van de sterke punten van deze telefoon te illustreren, het dynamische bereik. Wat betekent dat? Wanneer een camera wordt geconfronteerd met donkere delen en lichte delen op dezelfde foto, kan hij deze verschillen niet altijd weergeven en wordt ofwel de lucht wit ofwel is de grond te donker. Geen enkele camera kan wedijveren met het menselijk oog, maar sommige doen het beter dan andere. We kunnen hier zien dat meer dan de helft van de foto wordt ingenomen door donkere gebieden (vegetatie, water, bodem) en een klein deel wordt ingenomen door de lucht en enkele witte wolken. Het donkere gebied is correct belicht en de lucht is nog steeds zichtbaar, ook de wolken kunnen we duidelijk zien.

realme GT test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 34
Als ik wat meer belang hecht aan de lucht (hier beslaat het bijna 50% van het beeld), zien we dat het blauw van de lucht dieper is en de vegetatie is een beetje donkerder wanneer het wordt blootgesteld aan de zon. De camera heeft ervoor gekozen om meer belang te hechten aan de lucht, maar het eindresultaat is nog steeds erg goed omdat ik nauwelijks onder- of overbelichting heb.

Op basis van de twee vorige foto's kan ik ook twee andere voor de hand liggende punten identificeren. Het eerste punt gaat over kleurverzadiging, de kleuren zijn zeer levendig en rijk verzadigd terwijl ik geen AI-modus of HDR heb gebruikt. De vegetatie was echt weelderig en de lucht was echt zo blauw, de weergave is goed. Het tweede punt betreft scherpte. De Realme GT past een iets te uitgesproken scherptebehandeling toe. Het detail van de bladeren is zo uitgebreid dat de foto een beetje natuurlijkheid verliest. Deze verscherping van de scherpte is zichtbaar als je tot 100% inzoomt op de foto, er beginnen witte stippen op de contouren te verschijnen. Dit probleem is niet echt te zien op een telefoonscherm, maar als je je foto's op een groot scherm bekijkt, zal het verscherpingseffect duidelijk zichtbaar zijn.

Ik heb veel foto's gemaakt met deze sensor om je een idee te geven van wat hij allemaal kan. Ik heb soms meerdere foto's van dezelfde plek gemaakt door de HDR en de AI te activeren, je zult met name zien dat de AI de kleuren nog steeds versterkt terwijl de telefoon het eerlijk gezegd heel goed doet zonder dit effect. De Realme GT is dus in staat zeer goede foto's te maken maar komt niet overeen met de fotoverwerking van de Samsung Galaxy A52 en vooral omdat de scherpteverwerking te uitgebreid is en misschien ook omdat de opnamehoek te laag is. Afgezien van de scherpte vind ik de intrinsieke kwaliteiten van deze sensor die een referentiesensor op de markt blijft.Secundaire sensor: onbekend model
Ik weet niet welke sensor Realme gebruikte om de rol van ultragroothoeksensor te vervullen, de kenmerken van de foto's die ik nam laten me denken dat het 'is een Sony-sensor zoals de Sony IMX 355 bijvoorbeeld. De ultragroothoeksensoren produceren foto's van mindere kwaliteit dan de hoofdsensor, maar ik vind dat met sensoren zoals de Sony IMX 355 de situatie veel verbeterd is. De belangrijkste nadelen van dit type sensor zijn het gebrek aan scherpte, vervormingen en onscherpte.
realme GT test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 5 1
deze foto vat zo'n beetje samen waartoe deze fotosensor in staat is. De centrale zone is vrij duidelijk (op de voorgrond), ik vind die zelfs bijzonder duidelijk voor een ultragroothoeksensor. Deze scherpte neemt vrij snel af, de bladeren aan de zijkanten zijn helemaal niet scherp. De kleuren zijn redelijk goed verzadigd, hierdoor denk ik dat het een Sony IMX 355 is. Het dynamisch bereik is niet slecht voor een sensor van dit type. Aan de periferie zijn vervormingen zichtbaar, dat is heel normaal voor dit soort camera's. Ik zie ook chromatische aberraties aan de periferie maar niets echt dramatisch.

realme GT test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 7 1
Op deze tweede foto zijn de vervagings- en vervormingseffecten nog beter zichtbaar en zie ik ook een gladmakend effect verschijnen op de stam van de boom die de foto diagonaal kruist. Deze afvlakking is geen optisch fenomeen omdat het onregelmatig is, ik heb de indruk dat Realme een iets te agressief algoritme heeft gebruikt voor de beeldcompressie. Chromatische aberraties zijn hier veel beter zichtbaar.

Ik heb veel andere foto's gemaakt om deze analyse te illustreren. Als je de analyse letterlijk neemt, denk je waarschijnlijk dat deze ultragroothoeksensor niet erg goed is en als ik alleen de genoemde criteria neem, is het waarschijnlijk waar. Nu moeten we ook zeggen dat geen enkele ultragroothoeksensor kan concurreren met een normale sensor, dus we moeten dit soort sensor evalueren met een ander evaluatierooster. De ultragroothoeksensor van de Realme GT produceert betere foto's dan de meeste van dergelijke sensoren in andere telefoons.Foto test / bewolkt

realme gt 5g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo cloud 16

Hoofdsensor: Sony IMX 682

Voor mijn eerste fotoreis had ik niet het geluk een mooie heldere hemel te hebben, de zon was af en toe aanwezig en de helderheid zeer veranderlijk. Dit zijn goede omstandigheden om het vermogen van een camera om heldere en donkere gebieden vast te leggen, te testen. De Sony IMX 682 is een uitstekende fotosensor en doet het erg goed in deze oefening. Ik had andere telefoons bij me toen ik deze foto's nam en geen enkele kon wedijveren met de Realme GT en zijn Sony IMX 682. De meeste andere telefoons produceerden onderbelichte foto's met grote verschillen tussen de lucht en de grond.

De Sony IMX 682 heeft een goed dynamisch bereik, hij weet de lucht en de vegetatie vast te leggen zonder overbelicht te raken, zoals vaak het geval is. De scherpte is goed maar soms iets te uitgesproken (vooral in 64 M stand), ik zie dat ter hoogte van het blad de uitsnede soms te uitgesproken is en dit geeft een minder natuurlijke kant aan de foto als we bij de details blijven hangen .

De kleuren zijn goed verzadigd, zelfs zonder het gebruik van de AI-modus, ze zijn meer verzadigd dan in werkelijkheid, maar zonder overboord te gaan. Omdat de omstandigheden niet ideaal waren, merkte ik dat de Sony IMX 682 de kleuren kon oppikken die zijn aangetast door bewolking. Ik nam verschillende foto's van dezelfde plek met AI-modus en HDR-modus (zie foto's hieronder). Met HDR kun je een klein detail in de lucht herstellen en kun je het gebladerte een beetje verlichten, maar ik vind dat de Sony-sensor het heel goed doet zonder deze kunstgreep. De AI-modus heeft de neiging om de kleurverzadiging op een overdreven manier te verhogen, dit kan de foto's een levendiger kant geven, maar we gaan hier behoorlijk ver van de realiteit

Secundaire ultragroothoeksensor
>
realme gt 5g test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo cloud 17
Ik weet niet welke sensor werd gebruikt voor de ultragroothoekmodule van deze Realme, misschien kan ik er een worden nadat ik dat gedaan heb een puur technische test maar op dit moment weet ik niet welke sensor het is. Ultragroothoeksensoren produceren slechtere foto's dan de hoofdsensor en dat is hier opnieuw het geval. Ik ben positief verrast door het dynamische bereik van deze sensor omdat ik een witte lucht of te donkere begroeiing verwachtte, maar uiteindelijk doet de sensor het best goed. Het detailniveau is veel slechter dan dat van de hoofdsensor, als je inzoomt zul je merken dat de details worden afgevlakt en dit is vaak het geval bij dit soort sensor. Ook zie ik sporen van chromatische aberraties die soms heel goed zichtbaar zijn op de bladeren en de kleurtemperatuur is niet optimaal. Kortom, ik wil niet de indruk wekken dat deze sensor alleen maar gebreken heeft omdat hij niet klopt. Als ik het vergelijk met andere sensoren van dit type, vind ik het in staat om foto's van acceptabele kwaliteit te produceren.

Test foto / nacht

realme gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 10
De Realme GT kan goede nachtfoto's maken zolang u de hoofdsensor gebruikt, omdat de ultragroothoeksensor zeer luidruchtige foto's met te warme kleuren produceert. De hoofdsensor detecteert automatisch een nachtscène en maakt meerdere foto's om een helderdere foto te maken. De overdreven verscherping toegepast op de dagfoto's is hier ook zichtbaar maar ik vind het effect minder opvallend en zolang je de foto's op een klein scherm (smartphone, tablet) bekijkt heb je waarschijnlijk de indruk dat de scherpte uitstekend is zonder dat overdreven.

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
Met zo'n prestatieniveau zou de Realme GT 5G geen stabilisatieproblemen moeten hebben, dat is waar, maar slechts gedeeltelijk. De telefoon weet de bewegingen perfect te compenseren en de schokken die door de stappen worden veroorzaakt, worden correct opgevangen. Aan de andere kant is de herberekening van de scherpte duidelijk zichtbaar en is dit te zien op de video's waar veel details zijn zoals deze video met het gebladerte. Ik kreeg betere resultaten in meer open omgevingen.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
Ik nam deze video met 4k 30 fps (hetzelfde voor de volgende) op een redelijk bewolkte dag. Mijn gebruikelijke plek om foto's te maken raakte overgroeid na een paar weken regen, dus ik heb niet het heldere uitzicht zoals in mijn vorige video's. Ik nam deze eerste video zonder hulp vanuit de AI-modus en ontdekte dat ondanks de niet-ideale omstandigheden de Sony-sensor het prima doet. De video is vloeiend, helder en produceert goed verzadigde kleuren. De ontwikkeling is ultrasnel, de scherptepassage tussen het gebladerte op de voorgrond en het gebladerte op de achtergrond is zeer snel. De zoom daarentegen is niet progressief, hij springt letterlijk van het ene niveau naar het andere.

youtube previewyoutube preview
Voor deze video heb ik de AI-modus geactiveerd die niet vaak beschikbaar is voor video. Het effect is vooral zichtbaar op de kleuren waar de verzadiging belangrijker is dan de werkelijkheid.
youtube previewyoutube preview
Voor deze laatste video cirkelde ik gewoon rond om de telefoon te confronteren op alle lichtniveaus, van zeer heldere gebieden tot donkere gebieden. De Realme GT past zich onmiddellijk aan veranderingen aan, ik zie geen belichtingssprong en de telefoon weet veel meer licht vast te leggen dan andere telefoons die ik tegelijkertijd heb getest, zoals de Redmi Note 10s.

De Sony IMX 682-sensor bewijst eens te meer zijn vermogen om goede video's te produceren, zelfs als de omstandigheden niet ideaal zijn!

Video low light

youtube previewyoutube preview
De Realme GT is zeer krachtig en is voelbaar in de video omdat de beeldverwerking onmiddellijk is. De beweging in de video is erg vloeiend en het digitale ruiswerk is zeer efficiënt omdat de digitale ruis bijna onzichtbaar is. De sensor heeft echter moeite met het vangen van een gebied als het erg donker is, we zien dat het beeld op een deel van de video springt. De video had iets beter belicht kunnen zijn, maar het resultaat is nog steeds redelijk correct.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
realme gt frequency respons 1
Het is me niet gelukt om de weergave van de frequenties te meten, ik heb verschillende tests gedaan maar elke keer kreeg ik een grillig resultaat waarbij men abnormale en onregelmatige afwijkingen op bepaalde frequenties constateerde. Dit wil niet zeggen dat het geluid slecht is, ik ben dit probleem op een paar andere telefoons tegengekomen, het is vrij zeldzaam.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
realme gt dynamic range 1
Zoals ik hierboven schreef, is het geluid geproduceerd door de Realme GT erg krachtig, het overtreft zelfs de Samsung Galaxy S10 +, die een van de krachtigste telefoons op dit niveau was. Dit vermogen is vrij lineair op alle frequenties, alleen de zeer lage frequenties lopen een beetje achter, het is ook wat ik had opgemerkt met het subjectieve luisteren voordat ik aan de technische test begon.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
realme gt noise level 1
Ik merkte geen storing, maar ook hier doet de Realme GT het beter dan de Samsung Galaxy S10 +. De Realme is in staat om goed geluid te produceren met een koptelefoon, hij overtreft de S10+ nog niet in kwaliteit maar komt er heel dicht bij in de buurt.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

realme gt 5g screen
Op papier is de Realme GT 5G uitgerust met een zeer goed amoled-scherm, maar ik was verrast door mijn eerste metingen omdat ik een dE boven de 5 had behaald en voor een telefoon in dit bereik c 'onaanvaardbaar. Net als Xiaomi heeft Realme een flitsende instelling gekozen om de levendigheid van de kleuren kunstmatig te vergroten, maar dit soort keuze heeft tot gevolg dat de kleuren verslechteren. Om een betere kleurweergave te krijgen, moet je naar de scherminstellingen gaan en een "zachte" weergave kiezen. Met deze opstelling heb ik een uitstekende dE van 1,17, het is een van de beste schermen die ik tot nu toe heb getest.

Ik heb een dE van 0,3 voor wit, ik denk niet dat ik zo'n goede score heb gehaald op wit. De kleurtemperatuur is bijna perfect.Helderheid / Contrast

In handmatige modus behaalde ik een helderheid van 325 cd/m² wat onvoldoende is om het scherm leesbaar te maken in direct zonlicht. Het is daarom noodzakelijk om de automatische modus te activeren, zodat de helderheid van het scherm zich aanpast aan de helderheid van de omgeving. Ik heb meer dan 600 cd / m² gemeten met automatische modus, dit is een uitstekende score waarmee je deze telefoon in de zon kunt gebruiken.

De Realme GT 5G gebruikt een amoled-scherm, dus het biedt een zeer goed contrast, ik heb ook een zwart gemeten met een helderheid van 0,011 cd / m², het is de zwartste zwart die ik heb gemeten.

Biometrie

De Realme GT maakt gebruik van een in-display vingerafdruksensor, een keuze die een beetje tegen de stroom ingaat van de meeste telefoons die dit jaar zijn uitgebracht. Dit is een keuze die ik niet begrijp want na alles geprobeerd te hebben zijn de sensoren aan de zijkant vaak veel efficiënter. De vingerafdruksensor van Realme werkt prima, maar de herkenning is niet zo snel en efficiënt als een zijsensor.

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Realme GT

Vergelijk Realme GT met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Ik test de telefoons altijd in reeksen en na elke reeks voeg ik mijn observaties toe in mijn artikel. Ik heb dus pas een globaal overzicht als ik alle tests heb voltooid en aangezien de tests soms in de loop van de tijd zijn gespreid, realiseer ik me de score niet altijd voordat de test volledig is voltooid. Zo klom de Realme GT steeds hoger zonder dat ik het merkte en uiteindelijk verstoort het de gevestigde orde om de goede oude Poco F2 Pro in te halen die al bijna een jaar aan de leiding stond. Als ik terugkijk, zeg ik tegen mezelf dat ik het eerder had moeten beseffen, want vanaf de eerste tests sloeg de Realme GT heel hard toe.

De Realme GT is ontworpen als een prestatiemachine en deze prestatie is er en niet alleen om te spelen. Als je van gokken houdt, krijg je met deze telefoon wat kracht die op het moment van schrijven waarschijnlijk ongeëvenaard is. Deze kracht is niet alleen gunstig voor het gebruik van games, maar wordt ook dagelijks gevoeld in de vloeibaarheid van de telefoon, de telefoon is ultraresponsief en het gebruik van UFS 3.1-geheugen zal hier ook aan bijdragen, het is een veel net als bij het overschakelen van USB2 naar USB3, is het effect hetzelfde.

Het scherm is ook fantastisch, het is zeer goed gekalibreerd, het contrast is uitstekend en de helderheid (in automatische modus) stelt je in staat om het in direct zonlicht te gebruiken en laten we de 120Hz niet vergeten die brengt een vloeiende beweging in de overgangen.

Deze elementen zijn degene die we op de meeste testsites zullen vinden, maar ik zal me ook concentreren op het netwerkgedeelte dat vaak wordt genegeerd op andere sites. De Realme GT heeft een uitstekende radio-interface die hem een uitstekende netwerkgevoeligheid geeft (in 4G toch, ik heb geen 5G in België), de wifi-gevoeligheid is ook uitstekend en de downloadsnelheid volgt dezelfde richting. Op GPS-niveau zijn de prestaties gemiddeld, maar het gebruik van een Qualcomm CPU heeft aan deze kant nooit tot wonderen geleid.

Voor de foto, de Realme GT innoveert niet omdat hij een sensor hergebruikt die we bijvoorbeeld in de Samsung Galaxy A52 of de Poco X3 vinden, maar is het een slechte zaak? Helemaal niet! De Sony IMX 682-sensor is een uitstekende fotosensor, hij biedt een van de beste dynamische bereiken, goede colorimetrie en een detailniveau dat soms te hoog is (Realme lijkt dit punt iets te ver te hebben doorgevoerd). Ik heb nog steeds niet de tijd gevonden om mijn technische tests voor de foto te publiceren, maar houd er rekening mee dat deze telefoon goede foto's produceert.

Wat kunnen we nog meer zeggen? Ik zou eraan willen toevoegen dat het geluid (met koptelefoon) krachtig is en kwaliteit geeft, het afwerkingsniveau is echt goed en het is ook erg origineel met zijn typische "muscle car" -ontwerp, de autonomie is gemiddeld en de batterijduur bij het laden is supersnel .

Zijn er fouten in deze telefoon? Ja, zonder twijfel, maar dit zijn geen grote fouten. Ik heb me soms een beetje geïrriteerd door de positie van de volumeknoppen aan de linkerkant van de telefoon, ik vind het niet erg praktisch. Het besturingssysteem is over het algemeen redelijk succesvol, maar soms met enkele details die me irriteerden (bijv. trage herkenning van mail, positionering van iconen, weergave van afbeeldingen van elders op het startscherm, ...) maar over het algemeen niets ernstigs.

Sterktes

- brute kracht
- vloeibaarheid / reactievermogen
- schermkwaliteit
- netwerkgevoeligheid
- geluidskwaliteit
- laadsnelheid van de batterij

Zwaktes

- GPS-prestaties slechts gemiddeld
- batterijduur slechts gemiddeld
- volumeknoppen aan de linkerkant

Alternatieven voor dit product

De race om prestaties is dit jaar opnieuw begonnen met de komst van een paar nieuwe modellen bij Poco, met name de Poco X3 Pro of de Poco F3, die mogelijk goedkopere alternatieven voor prestaties zijn. De Poco F2 Pro is minder krachtig maar blijft ook een geloofwaardig alternatief.
Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden