Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
POCO M5 : test, mening en prijs

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs POCO M5
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Energiezuinigheid
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

POCO M5 : test, mening en prijs


Gepubliceerd op: 14-11-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Ik ben een vaste klant van het merk POCO, ik heb de afgelopen 12 maanden minstens een dozijn telefoons van dit merk gekocht, maar met een afname van de activiteit rond smartphones, was ik naar andere horizonten verhuisd om andere producten te testen en ik had de release van deze nieuwe POCO M5 niet opgemerkt. Ce nouveau téléphone est sorti assez discrètement en septembre mais c'est à l'approche de Black Friday qu'il connaitra sans doute son premier envol car il renoue avec la tradition POCO en offrant un rapport prix / performance supérieur à la concurrence avec quelques petites nieuwtjes.

Website waar ik de POCO M5 gekocht heb:
https://amzn.to/3ExM...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs POCO M5

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het POCO M5 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

14 november 2022: aankoop van de Poco M5 op Amazon
15 november 2022: ontvangst van het pakket, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Het merk POCO richtte zich in de eerste plaats tot gamers met een zeer specifiek ontwerp, maar door hoogwaardige telefoons te produceren voor een goede prijs, heeft POCO een breder publiek aangetrokken. Het is te zien aan het ontwerp, ze zijn een beetje verwijderd van het rauwe ontwerp voor gamers en prestaties zijn niet meer het enige verkoopargument. De M-reeks is het instapbereik van POCO, het zijn consumentengerichte telefoons en met een lanceringsprijs onder de € 200, denk ik dat het zijn plaats op de markt zal vinden. De prijs is ongetwijfeld het eerste sterke argument van de telefoon, want het vinden van een fatsoenlijke telefoon voor minder dan € 200 wordt vrij zeldzaam.

De POCO M5 gebruikt een Helio G99 CPU die niet beschikbaar is op een andere POCO of Xiaomi, dit is een teken dat het echt een nieuwe telefoon is en niet een eenvoudige recycling van een bestaand model. Ik zie ook dat POCO Omnivision heeft laten vallen ten gunste van Samsung voor de hoofdsensor, dit is weer een positief signaal voor deze telefoon. Er is geen 5G en het scherm is een IPS-scherm, dit zijn zwakke punten in vergelijking met andere modellen van POCO, maar we mogen niet vergeten dat deze telefoon beschikbaar is voor minder dan 200€. Voor de batterij blijft het merk op een capaciteit van 5000 mAh, dus ik denk dat de argumenten voor deze telefoon de prijs, de camera, de prestaties en de autonomie zijn.

Uitpakken

poco m5 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
POCO-telefooncellen hebben allemaal hetzelfde formaat met dezelfde kleuren, geen twijfel over het merk van de telefoon met deze kleurkeuze. De doos bevat de telefoon die is verpakt in een plastic zak in plaats van de gebruikelijke zelfklevende laag (des te beter!), er is ook een kartonnen envelop met de handleidingen en een transparante, zachte siliconen bescherming. In de bodem van de maand is er een oplader, een USB-kabel en een bedrade hoofdtelefoon. Het is lang geleden dat ik koptelefoons heb gezien die bij een instaptelefoon worden geleverd.


Eerste configuratie

De POCO M5 is uitgebracht onder MIUI 13 en na de eerste configuratie had ik de mogelijkheid om MIUI 13.0.8 te downloaden, wat een Android-beveiligingsupdate met zich meebrengt. De instelschermen zijn grotendeels hetzelfde als die ik op andere POCO-telefoons heb gezien.

Afwerking

poco m5 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 12
POCO heeft verschillende soorten ontwerpen voor deze telefoons getest, de trend was gestabiliseerd met de aanwezigheid van een groot rechthoekig blok op de achterkant en deze POCO volgt dezelfde trend, maar toch met enkele verschillen. Het grote zwarte blok aan de achterkant van de telefoon is nu beter geïntegreerd dan voorheen en de fotosensoren vallen niet meer zo op aan de achterkant van de telefoon. De integratie is meer harmonieus en maakt het mogelijk om een perfect stabiele telefoon te verkrijgen wanneer deze op zijn rug wordt geplaatst.
poco m5 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 14
Het "nieuwe" kenmerk van deze telefoon is de lederen of imitatieleren bekleding aan de achterkant. Ik denk dat POCO dit type coating al had getest, maar het was lang geleden dat ik dit soort materiaal op deze telefoon had gezien. Ik geef de voorkeur aan gladde ruggen, maar iedereen heeft zijn eigen smaak, dit type coating beperkt vingerafdrukken. Hieronder vinden we de USB-poort, een geluidsuitgang (er is er maar één op deze telefoon) en een geluidssensor.

poco m5 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 18
De volume- en startknoppen bevinden zich aan de rechterkant op de gebruikelijke plaats, niets nieuws hier. De vingerafdruksensor zit net als veel andere modellen van het merk op de startknop.
poco m5 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 17
Aan de bovenkant bevindt zich een hoofdtelefoonuitgang en nog een geluidssensor.
poco m5 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 16
Aan de linkerkant bevindt zich de SIM-lade die twee SIM-kaarten en een geheugenkaart kan bevatten, dus de lade is vrij lang.
poco m5 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 20
De camera aan de voorkant is geïntegreerd in de vorm van een druppel, het is lang geleden dat ik dat heb gezien, hier is een erfenis. Ik heb er nooit last van gehad, maar ik zie veel mensen die het als een erfenis beschouwen.

poco m5 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 11
Ik merk geen belangrijke nieuwe functies in termen van de afwerking van deze telefoon, het is een beetje een mix van verschillende andere modellen en voor instapniveau, ik vind dat helemaal juist.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de 4GB / 128 Gb-versie van de POCO M5 in zwarte kleur getest. U vindt alle gedetailleerde technische kenmerken van deze telefoon in de volgende screenshots. Zoals gewoonlijk zag ik sporen van recycling en met recyclen bedoel ik dat Xiaomi/POCO vaak componenten van andere telefoons hergebruikt om nieuwe modellen te maken.

Ik zie bijvoorbeeld dat het scherm een NVT-ts type scherm is dat ook op andere modellen zit, de vingerafdruklezer is ook van andere modellen overgenomen en hetzelfde geldt voor wifi chip, geluid chipset, hoofdcamera en meer. Dat wil niet zeggen dat deze telefoon slecht is, het is gewoon een nieuwe combinatie van bestaande dingen met wat nieuwe dingen zoals de CPU.CPU / GPU PrestatieDe CPU is de grootste nieuwigheid van deze telefoon, het is een Helio G99 van Mediatek. Op het moment dat deze regels worden geschreven, is het de eerste POCO die deze processor gebruikt, maar ik weet zeker dat we deze binnenkort in andere modellen zullen vinden. Het is een processor op instapniveau die de middenklasse benadert. Het biedt zeer goede prestaties voor de prijs, het is niet gericht op gamers, maar biedt voldoende prestaties voor een grote meerderheid van de gebruikers.

Aan de GPU-kant vinden we een Mali G57, het is een oude bekende die ik al heb kunnen testen in de Redmi Note 9T, de Poco M3 Pro, de Poco M4 Pro en nog veel meer. Ook hier zitten we op instapniveau maar voldoende voor dagelijks gebruik uitgezonderd hardcore gaming.

Benchmark Antutu/3DMark

Met een score van 268158 punten kan de POCO M5 niet worden beschouwd als een krachtige smartphone, tenzij we deze prestatie vergelijken met zijn prijs. Met zo'n prestatieniveau krijg je een perfect soepele telefoon voor dagelijkse taken en waarmee je de meeste eenvoudige games in goede omstandigheden kunt spelen. Ben je meer een fan van Fortnite of dit soort games, dan zul je wat grafische concessies moeten doen, maar nogmaals, in deze prijsklasse zul je niet veel beters vinden. Deze POCO M5 doet het iets beter dan de M4 Pro maar het is vooral qua geheugenprestaties dat hij opvalt en een goede geheugenprestatie moet een positieve invloed hebben op het reactievermogen van de telefoon.

Energiezuinigheid

Om de prestaties beter te meten, heb ik de telefoon een aantal minuten op zijn maximum geduwd en heb ik de rekenkracht gemeten als evenals het verbruik in watt. Met deze test krijgt u een beter inzicht in de onbewerkte prestaties van de telefoon en de impact ervan op de levensduur van de batterij.

Resultaten van mijn metingen:
Gemiddeld CPU-verbruik bij 100%: 4,07W
Gemiddeld GPU-verbruik bij 100%: 1,71W
Gemiddeld verbruik van de FPU bij 100%: 2.37W
Gemiddeld verbruik van het scherm: 0.68W (in 60hz)

Wat moeten we uit deze resultaten begrijpen?
De onbewerkte prestaties (in berekening) van de telefoon zijn vergelijkbaar met wat we vinden in de middenklasse, dus deze POCO doet het beter dan andere telefoons in dezelfde prijsklasse, maar het heeft een prijsconsumptie omdat deze telefoon heeft een benedengemiddelde energie-efficiëntie en dit zal ongetwijfeld van invloed zijn op de levensduur van de batterij als u het type bent dat uw telefoon maximaal gebruikt. De batterij bereikte tijdens deze test een gemiddelde temperatuur van 33°C, dus we voelen alleen een beetje warmte van de achterkant van de telefoon komen, maar niets ergs.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
Ik heb PUBG Mobile in HD getest met de POCO M5 en ik heb geen enkel probleem ondervonden, de prestaties van de telefoon zijn voldoende om in goede omstandigheden te spelen. Deze POCO is misschien niet ontworpen voor hardcore gaming, maar hij is krachtig genoeg om veel games in goede omstandigheden te kunnen spelen.

Netwerkprestatie

De POCO M5 is niet compatibel met 5G, maar het zou me niet verbazen als POCO later een 5G-versie van deze telefoon uitbrengt. Voor 3G/4G is de telefoon compatibel met de meeste Europese frequenties (zelfs de B28).

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeIk heb 762 metingen gedaan in 4G om de netwerkgevoeligheid van deze telefoon te evalueren en ik kreeg een goed resultaat. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -95,07 dBm met de telefoon en -95,18 dBm met de sonde, dus de telefoon deed het iets beter dan de sonde. We zien op de grafiek ook dat de verschillen tussen de twee erg klein zijn en dat het signaal gedurende de hele test stabiel bleef.
poco m5 network sensitivity


Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik kreeg een gemiddeld signaal van -18 dBm in de buurt van de router en -64dBm op een afstand, dit zijn gemiddelde waarden die duiden op een goede wifi-gevoeligheid. Ik heb toen zo'n 300 metingen gedaan waaruit bleek dat het wifi-signaal gedurende de hele test stabiel bleef.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

youtube previewyoutube preview
De POCO M5 gebruikt een Mediatek-chip voor GPS en zoals vaak het geval is, is het nauwkeurigheidsniveau beter dan met Snapdragon-chips. De telefoon pikt het netwerk redelijk snel op en de nauwkeurigheid zakt heel snel naar 1 meter in de open lucht. Als ik deze positie echter vergelijk met mijn werkelijke positie op een kaart, zie ik een iets groter verschil van zo'n 2 tot 3 meter.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Nog niet beschikbaar / getest

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De POCO M5 heeft een vrij eenvoudige configuratie voor de foto, er zit maar één sensor aan de achterkant ondanks de aanwezigheid van twee fotomodules. De tweede module is een dieptesensor. De belangrijkste (en enige) sensor is een Samsung S5KJN1 met 50 miljoen pixels die ook in veel andere telefoons zit, zoals de Samsung Galaxy A23, de Realme 10, de Redmi 10, de Nokia G60 of de OnePlus Nord N20SE. Deze sensor is een instapsensor, hij is niet slecht, hij is zelfs beter dan het equivalent bij Omnivision dat vaak op de instap POCO werd gebruikt. Ik moet nog controleren of POCO enkele verbeteringen heeft aangebracht in de fotoverwerking, maar a priori verwacht ik hetzelfde soort prestaties als de andere modellen.

Update: tweede sensor is inderdaad een ultragroothoeksensor en zelfs als deze niet toegankelijk is vanuit de fototoepassing, is het mogelijk om deze sensor te gebruiken door langs GCAM te gaan.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

IMG_20221115_213716
Ik heb deze sensor al in andere telefoons getest, dus de resultaten van deze test zijn geen verrassing, de POCO M5 past geen andere behandeling toe. Het belichtingsniveau is een tandje of twee te laag bij kunstlicht, zoals vaak het geval is, niets dramatisch hier, maar dat moet je weten als je veel binnenshuis fotografeert. Buiten zal het probleem zich niet voordoen. De kleuren zijn een beetje koud maar de belichting speelt een rol en de scherpte is goed, ik zie geen sporen van verscherping. Voor een instaptelefoon doet deze POCO het redelijk goed als het om foto's gaat.

IMG_20221115_214009
Voor deze foto is het hetzelfde als de vorige voor kleuren en belichting, ik heb geen AI- of HDR-modus gebruikt om dit punt te verbeteren. Deze foto geeft daarentegen een goed overzicht van de scherpte in het centrum en aan de randen. De scherpte is goed in het centrum en blijft tot aan de randen redelijk gelijkmatig. In het midden kun je gemakkelijk de kleine lettertjes op het Canadese biljet lezen en het detailniveau op het biljet van 10 pond is nog steeds redelijk goed, ook al is de scherpte in dit deel van de foto iets minder goed.

Het vreemde aan deze telefoon is dat hij is uitgerust met een tweede sensor, maar deze is standaard niet toegankelijk vanuit de fotomodus van de fototoepassing. Ik kreeg toegang tot deze tweede sensor met behulp van Gcam, wat geweldig werkt op deze telefoon. Ik zou Gcam gebruiken naast de standaard foto-app voor mijn buitenfoto's (als het weer het toelaat).

Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

Nog niet beschikbaar / getest

Video normale condities
Nog niet beschikbaar / getest

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

youtube previewyoutube preview

Geluidskwaliteit voor oproepen

De luisterende luidspreker levert geluid van goede kwaliteit voor oproepen, het volume is iets boven het gemiddelde waardoor u om uw gesprekspartner in de meeste situaties te horen. Als ik daarentegen het geluid op de hoofdluidspreker afspeel, is de geluidskwaliteit veel slechter, vooral in de hoge tonen. Het volume dat door de hoofdluidspreker wordt geleverd, is ook gemiddeld.

Geluidskwaliteit voor muziek
De POCO M5 is alleen uitgerust met een luidspreker aan de onderkant van de telefoon, het is een merkwaardige keuze omdat de meeste instapmodellen Xiaomi-telefoons leveren stereogeluid. Het geluid dat uit deze speaker komt is niet zo krachtig als wat ik gewend ben te testen in deze prijsklasse en hoewel de geluidskwaliteit niet slecht is, zijn er toch wat hoorbare verliezen in de hoge tonen.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
poco m5 frequency respon
Ik heb de getrouwheid van de geluidsfrequenties, het geluidsvermogen en de vervorming getest en ik vind dat deze POCO het redelijk goed doet. Het is in staat om alle frequenties weer te geven zonder al te veel afwijkingen van de norm, het heeft alleen een zwak punt in de hoge frequenties waar het sneller wegvalt dan gemiddeld en het is een beetje te horen in nummers met veel hoge tonen.

De kracht is er, het geluid van de hoofdtelefoonuitgang is iets bovengemiddeld zonder te brutaal te zijn, het lijdt bijna geen vervorming op vol volume. Over het algemeen is het geluid dat door deze POCO M5 wordt geproduceerd redelijk vergelijkbaar met wat er in het middenbereik wordt gedaan.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

poco m5 screen colorimetry
De POCO M5 is uitgerust met een 6,58-inch IPS-scherm dat 83% van de voorkant van de telefoon beslaat. Ik vind het jammer dat POCO een IPS-scherm koos waar Redmi AMOLED-schermen gebruikt op instapniveau. Gelukkig is dit IPS-scherm helemaal niet slecht, ik haalde op alle kleuren een dE van 1,75 en de verschillen zijn redelijk homogeen. Het is echter noodzakelijk om het scherm in de "standaard" -modus te zetten om nauwkeurige kleuren te hebben.Helderheid / Contrast

Ik heb een maximale helderheid van 400cd/m² gemeten en hoewel dit in de meeste omstandigheden voldoende is, kun je je scherm misschien niet goed lezen in de zon, maar idealiter zou er meer dan 500cd/m² nodig zijn geweest om het scherm buitenshuis goed te kunnen lezen conditie.

Ik heb een contrast van 1509:1 gemeten, het is een goed resultaat voor een scherm van dit type, maar een amoled-scherm zou het mogelijk hebben gemaakt om een bijna oneindig contrast te verkrijgen met zwarten die echt zwart zijn .

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


De POCO M5 gebruikt hetzelfde besturingssysteem als de meeste POCO's, maar ik merkte enkele verschillen op met de andere modellen die ik heb getest. Ten eerste is er de verschijning van een wachtende animatie telkens wanneer de toepassing terugkeert, wat een vertraging veroorzaakt tussen het sluiten van de toepassing en het terugkeren naar het hoofdscherm. Ik merkte ook dat het bestandsinstallatieprogramma niet standaard POCO's was, bij elke installatie heb ik de keuze tussen het standaardinstallatieprogramma en dat van APK Mirror, ik zie niet wat APK Mirror daar vandaan komt. Dit zijn op zich geen problemen maar wel verschillen met andere telefoons.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires POCO M5

Vergelijk POCO M5 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Nog niet beschikbaar / getest

Sterktes

Nog niet beschikbaar / getest

Zwaktes

Nog niet beschikbaar / getest

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden