Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
iiiF150 R2022 : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs F150 B2021
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

iiiF150 R2022 : test / review


Gepubliceerd op: 26-08-2021 / gewijzigd: 29-01-2023
Opmerking voor nieuwe bezoekers: ik schreef het begin van dit artikel met de gedachte om de iiiF150 B2021 te testen, maar het is in feite de iiiF150 R2022, ik zal het artikel corrigeren met een toekomstige update. Als ik me op een dag in een apocalyptische wereld als "Walking Dead" zou bevinden, denk ik dat ik de telefoon heb gevonden om te overleven met deze nieuwe iiiF150 R2022. Het merk iiiF150 is zeer recent, maar het is eigenlijk geen nieuwe fabrikant omdat het Oukitel was die besloot een specifiek merk voor zijn robuuste smartphones te creëren. Ik heb de afgelopen maanden veel robuuste telefoons getest (Ulefone, Oukitel, Doogee, Umidigi, ...), ik denk dat deze Oukitel iiiF150 R2022 misschien wel de meest brute van allemaal is. Het heeft hetzelfde soort ontwerp als de meeste telefoons van dit genre, maar voegt een militair tintje toe om stoer te spelen en met zijn buitensporige gewicht (meer dan 300 gram!), Kun je waarschijnlijk de boze beer die tot je beschikking staat uitschakelen.

De Oukitel iiiF150 R2022 is dan ook niet de nieuwste trendy telefoon, het is een tool waar je misbruik van kunt maken omdat hij er alleen maar om lijkt te vragen. Naast zijn brute uiterlijk, heeft het andere troeven om te benadrukken, zoals een prachtig 90Hz-scherm, een goede camera, geïntegreerde tools ... dit soort telefoon kan je aan het lachen maken, maar het ontwerp lijkt erg serieus.

Website waar ik de F150 B2021 gekocht heb: https://s.zbanx.com/r/0xV8xxip02aC

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs F150 B2021

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het F150 B2021 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

26 augustus 2021: ontvangst van de Oukitel iiiF150 R2022, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Testsites voor smartphones zijn vaak gericht op consumententelefoons die hoge verkoopvolumes genereren, mijn site is geen uitzondering op deze regel, maar soms probeer ik een beetje uit de weg te gaan om een minder bekend merk te testen. Ik heb met name veel robuuste smartphones getest die op de markt worden gebracht door Chinese fabrikanten. Ik had mijn eerste robuuste telefoon gekozen uit nieuwsgierigheid, ik had geen specifieke verwachtingen, maar was positief verrast. Daarom heb ik toen andere telefoons van dit type getest.

Robuuste smartphones volgen en zien er hetzelfde uit. Ze zijn allemaal massief, zwaar en hebben een zeer hoekig ontwerp. Deze iiiF150 R2022 volgt de normen van dit soort telefoons, maar doet geen moeite met franje, het ontwerp is eenvoudig en brutaal, de coating is niet eens prettig om aan te raken, we kunnen duidelijk de wens voelen om onszelf te positioneren als een hulpmiddel in plaats van om probeer te behagen.

Deze telefoon wordt verkocht voor minder dan 200 €, het is op zich vrij zeldzaam voor een telefoon van dit type, de technische kenmerken zijn echter niet belachelijk. De officiële site geeft aan dat deze telefoon een Mediatek Helio G25 gebruikt, maar ik zie dat de telefoon een Mediatek Helio G95 heeft, het is een processor van een ander niveau die op het niveau van een Redmi Note 10s staat. De test zal uitwijzen wie gelijk heeft.

Uitpakken

oukitel iiiF150 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
De doos van de iiiF150 geeft geen enkele indicatie van de inhoud, ik was zelfs een beetje verrast toen ik hem ontving omdat ik me afvroeg wat het was. De doos volgt niet het doosformaat van de meeste telefoons, het is een vrij platte grote doos, hij is helemaal wit met alleen het opschrift "iiiF150" op de bovenkant van de doos. De doos staat een beetje op gespannen voet met de inhoud.

De doos bevat de telefoon, een usb-kabel, een oplader, een naald om de simlade te openen en een handleiding in verschillende talen. De doos bevat dus het absolute minimum.


Eerste configuratie

Toen ik de iiiF150 R2022 voor het eerst aanzette, was ik verrast dat ik hem niet hoefde te configureren, ik zette hem aan en ging rechtstreeks naar het startscherm. Ik dacht dat het misschien een fout was en dat er een testtelling in het apparaat was achtergelaten, maar dat is niet zo. Dus je kunt de iiiF150 direct uit de doos gebruiken zonder iets te hoeven configureren, het is de eerste keer dat ik dit zie. Dan moet je natuurlijk wat tijd besteden aan het configureren van de telefoon volgens je voorkeuren, je moet de wifi configureren, een Google-account toevoegen, een vingerafdruk toevoegen, ... Ik vind deze aanpak interessant omdat het niets oplegt aan de gebruiker.

Afwerking

oukitel iiiF150 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 9
Moeten we spreken van afwerking voor een telefoon van dit type? Ja en nee. Ik zie dat sommige fabrikanten moeite hebben gedaan om hun telefoons aantrekkelijker te maken, dit is duidelijk niet het geval bij deze iiiF150. Deze telefoon heeft een zeer ruw uiterlijk, het ontwerp is rudimentair en het oppervlak van de achterkant van de telefoon is enigszins ruw. Zowel de simlade als de toegang tot de usb / jack-poort worden beschermd door een rubberen strip om de waterdichtheid van de telefoon te garanderen, de knoppen zijn allemaal zichtbaar.

oukitel iiiF150 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 20
De vier hoeken van de telefoon zijn versterkt met een plastic hoes, de rest van de rand is van metaal. De fotosensoren aan de achterkant zijn ondergebracht in een zwarte doos die iets opvalt. De sensoren worden beschermd door een extra kunststof rand. De hele foto-unit doet denken aan de koplampen van offroad-auto's, onder de sensoren is een enorme LED geplaatst. Deze led kan worden geactiveerd via het meldingenmenu of de telefoon-toolbox. Ik vind het niet bijzonder helder.

oukitel iiiF150 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 21
Aan de onderkant van de telefoon zit een inkeping om de telefoon aan een polsbandje te bevestigen (niet meegeleverd met de telefoon) en de speakeruitgang zit aan de achterkant, deze heeft geen invloed op de geluidskwaliteit, vooral niet als u de luidspreker gebruikt met de telefoon op de achterkant.
oukitel iiiF150 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 22
Het scherm is vrij groot, het is bijna 7 inch, ook al wekt het de indruk groter te zijn met zijn grote randen. Ik was verrast door de soepelheid van dit scherm omdat de officiële site een resolutie van 720p aankondigt, maar in werkelijkheid heb ik een resolutie van 2460 x 1080 met een frequentie van 90hz, het is ongehoord voor dit soort telefoons in deze prijsklasse.

oukitel iiiF150 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 15
De sim-lade wordt beschermd door een rubberen strip, deze strip is gemakkelijk te verwijderen maar aan de andere kant moet je een naald gebruiken om de sim-lade los te maken en deze naald is voorzien van een haak waarmee je de simlade eruit kunt trekken omdat deze er niet gemakkelijk uit komt. De simlade biedt plaats aan 2 simkaarten en een geheugenkaart tot 256 Gb. Onder de simlade bevindt zich de gebruikelijke configureerbare knop die u kunt koppelen aan de functionaliteit van uw keuze (vb: zaklamp, camera, ...).

De Oukitel iiiF150 B2021 gaat dus geen schoonheidswedstrijd winnen, daar gaat het sowieso niet om. Het is ontworpen om schokken en water te weerstaan, het probeert zich er niet voor te verbergen om een groter publiek aan te spreken. Het is niet erg prettig om aan te raken, maar dit wat ruwe oppervlak zou moeten voorkomen dat je het te vaak moet schoonmaken.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De iiiF150 R2022 is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, een zandkleurige “Sahara” uitvoering, een metallic uitvoering en een zwarte “Rock” uitvoering. Ik heb de "Rock" versie getest.

Ik heb screenshots gemaakt van de specificaties van de telefoon hieronder. Samengevat, wat ik vind:
- een versnellingsmeter
- een gyroscoop
- een magnetometer
- NFC
- 8Gb RAM-basis
- een mid-range CPU en GPU
- een 2460x1080 scherm op 90Hz
- 128 Gb opslag
- een 64 Mp groothoek fotosensor (merk/model onbekend )
- een fotosensor ultragroothoek van 20,2 MP
- heel veel codecs

De technische kenmerken van deze telefoon zijn verrassend omdat ik alle ingrediënten van een telefoon uit het middensegment wordt meestal verkocht voor meer dan 200 €.


CPU / GPU PrestatieZoals ik hierboven schreef, is de officiële website-informatie over de CPU / GPU niet correct. Deze telefoon is uitgerust met een Mediatek Helio G95 CPU, deze CPU vinden we ook terug in de Redmi Note 10s, Ulefone Power Armor 13, Realme 8 en Realme 7. Het is dus geen kleine instap CPU, het zou integendeel moeten bieden zeer goede prestaties voor een telefoon die voor minder dan 200 € wordt verkocht.

Voor het grafische gedeelte is de iiiF150 R2022 gebaseerd op een Mali G76 GPU zoals de Redmi Note 10S. Hoewel deze telefoon niet is ontworpen voor gamers, presteert hij nog steeds goed voor de meeste games en de enorme batterij kan een gamepubliek aanspreken.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik heb een score van meer dan 330.000 punten behaald met Antutu, het is een uitstekende score voor een telefoon van dit type en vooral in deze prijsklasse. Ik ben verbaasd om zo'n prestatieniveau te vinden, omdat het niet is wat op de site werd geadverteerd en ik zie dat velen deze informatie gewoon hebben gekopieerd zonder zelfs maar te controleren of het correct was.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De Oukitel iiiF150 R2022 heeft een ingebouwde functie om video op te nemen van scherminhoud, maar deze functie biedt niet de mogelijkheid om de resolutie of het aantal frames per seconde te regelen. Waarom is het belangrijk? Dit heeft invloed op de weergavekwaliteit van de video. Dus de ervaring aan de telefoon is beter dan die op deze video. Ik heb geen problemen ondervonden met PUBG Mobile in HD, de iiiF150 is perfect in staat om dergelijke games te spelen zonder te vertragen. Je hoeft alleen maar na te denken over het deactiveren van de adaptieve verlichting, want ik merkte dat de helderheid van het scherm veel verandert tijdens het spelen en dat is best vervelend.

Netwerkprestatie

Ik heb geen gedetailleerde specificaties ontvangen over frequentieondersteuning op netwerkniveau en aangezien veel van de informatie op de officiële site onjuist is, heb ik geen betrouwbare bron om frequenties op te sommen. A priori voor 3G / 4G moet de frequentiedekking vergelijkbaar zijn met de meeste telefoons, ik zal zien of ik iets merk door de netwerkinterface te testen.

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeNetwerkgevoeligheid is een van de elementen die het merk naar voren brengt om de kwaliteiten van deze telefoon te prijzen. Volgens de beschrijving van de fabrikant is deze telefoon ontworpen om het netwerk op lastige plekken te kunnen ontvangen. Dus ik was benieuwd of dat zich zou vertalen in een goede netwerkgevoeligheid en in feite, nee, het is precies het tegenovergestelde. Ik heb meer dan 1000 metingen gedaan om een gemiddeld signaal te krijgen dat ver onder het gemiddelde ligt, dus tenzij de optimalisatie op een ander niveau ligt (bijv. verbetering van het geluid), is de netwerkgevoeligheid eerlijk gezegd niet erg goed.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik kreeg een signaal van -25dBm in de buurt van de router en een signaal van -75dBm op afstand. Dit zijn niet erg goede scores, ik vermoed dat het pantser dat de telefoon beschermt een rol speelt bij de wifi-gevoeligheid.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
Ik heb een signaalnauwkeurigheid van 2 meter met de iiiF150 R2022, het is een goede score, maar ik haal meestal een nauwkeurigheid van 1 meter met een GPS-chip van Mediatek. Ik ga er weer vanuit dat de beschermende coating van de telefoon een rol speelt. Als je binnen bent, moet je 2 tot 3 meter toevoegen voor nauwkeurigheid, afhankelijk van de dikte van wat je scheidt van de buitenkant.


Batterijduur

De iiiF150 R2022 is uitgerust met een enorme 8300mAh-batterij en met dat soort capaciteit zou ik een echt goede batterijduur moeten krijgen en je zult zien dat het gedeeltelijk in orde is.

Met zo'n batterij en een geadverteerde snelle lading van 18W, verwachtte ik dat een volledige batterijlading echt heel lang zou duren en dat is inderdaad zo. Het duurt bijna 4 uur om de telefoon op te laden, het lijkt misschien lang, maar je moet de 8300 mAh vullen en als ik kijk naar de oplaadsnelheid door de mAh / min te nemen, zie ik dat het opladen veel sneller is dan geadverteerd. Deze belasting is vrij lineair, ik merk alleen een zeer kleine vertraging op voor de laatste percentages. Het duurt ongeveer 50 minuten om 20% te bereiken
f150 r2022 battery charging
Zoals ik hierboven schreef, is 8300 mAh veel en daarom zou de autonomie logischerwijs goed moeten zijn. Dit is deels het geval maar ik zou deze telefoon moeten vergelijken met een auto met een grote brandstoftank maar met een bovengemiddeld verbruik. Met het scherm op 50% kreeg ik een autonomie van bijna 25 uur, het is een zeer comfortabele autonomie, maar ik behaalde een identieke score met telefoons met een kleinere batterij. Deze telefoon is daardoor minder efficiënt in het sparen van de batterij en het grote scherm verbruikt meer stroom. Als ik de helderheid verhoog naar 100% krijg ik een autonomie van bijna 15 uur. Ook hier is het een comfortabele autonomie, maar andere telefoons bereiken hetzelfde niveau met een batterij met een lagere capaciteit.
f150 r2022 battery discharging

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De iiiF150 R2022 is uitgerust met een hoofdsensor van 64 miljoen pixels, het zou een Sony- of Samsung-sensor kunnen zijn, maar op dit moment heb ik geen informatie meer. Deze sensor van 64 miljoen pixels wordt vergezeld door een infraroodsensor van 20 miljoen pixels. Met deze sensor maak je foto's in totale duisternis, de telefoon is voorzien van infrarood verlichting aan de achterzijde.

Standaard app

Robuuste telefoonbouwers volgen over het algemeen de basisversie van Android voor algemene telefoonfunctionaliteit. Oukitel heeft echter enkele wijzigingen aangebracht met deze telefoon. De foto-applicatie werkt over het algemeen volgens dezelfde principes als de basisversie op Android maar de menu's zijn anders geplaatst. Het is mogelijk om het display aan te passen zoals op andere telefoons, maar als je Samsung of Xiaomi gewend bent, zul je een beetje moeten zoeken om je merken te vinden. De applicatie is over het algemeen goed ontworpen, je moet alleen weten waar je heen moet om de instellingen te wijzigen.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

De iiiF150 R2022 heeft een 64 Mpx fotosensor, ik weet niet welk model het is, dus een vergelijkingspunt heb ik niet. Deze telefoon is ook uitgerust met een 20 Mpix infraroodsensor waarmee je foto's kunt maken in totale duisternis.

Hoofdsensor
oukitel iiiF150 R2022 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1
Ik heb de hoofdsensor getest met en zonder HDR / AI evenals de 64 Mpix-modus. HDR / AI-modi produceren foto's die een beetje griezelig zijn, omdat de compensatie van het donkere gebied ook invloed heeft op de kleuren en de weergave soms behoorlijk vreemd is (ik heb een voorbeeld opgenomen in de onderstaande galerij). Ik merk dat ondanks de overvloed aan licht in mijn studio, de iiiF150 R2022 de neiging heeft om de foto te onderbelichten. De scherpte is goed en egaal maar had iets meer mogen zijn. Buiten het centrum zag ik geen plotseling scherpteverlies. Het probleem van onderbelichting komt vrij vaak voor, dit probleem is mogelijk niet aanwezig voor foto's die bij daglicht zijn gemaakt. De rest van de test zal dit aantonen (of niet).

Ik pakte wat oude briefjes die al een tijdje in mijn portemonnee lagen om een testafbeelding te maken. Deze telefoon is de eerste die deze test doet.
oukitel iiiF150 R2022 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 7
deze test kunt u het detailniveau zien dat door de telefoon is vastgelegd en de consistentie van scherpte van rand tot rand. Wat ik op de vorige foto zag, is hier ook waar. Ten eerste is er de onderbelichting maar de scherpte lijkt constant. De karakters op de Hongaarse bankbiljetten zijn altijd gemakkelijk te lezen, de details van het Canadese bankbiljet in het midden zijn goed genoeg zonder geforceerd te zijn zoals op sommige telefoons.

Infraroodsensor
oukitel iiiF150 R2022 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 4
Ik heb de studiolampen niet uitgezet voor deze foto, ik zou de nachtfoto later testen. Ik wilde kijken of de infraroodsensor een goede beeldkwaliteit en vooral een goede beelddiepte kon leveren. Ik heb dit soort sensoren al getest en de kwaliteit had me tot nu toe niet echt overtuigd. Deze iiiF150 R2022 is de eerste telefoon met een infraroodsensor die een acceptabele beeldkwaliteit levert. De foto is vrij korrelig maar de scherpte is veel beter dan wat ik eerder heb kunnen testen. Dit is een bemoedigend eerste resultaat voor de nachttest die binnenkort volgt.

Foto test / zon

Nog niet beschikbaar / getest

Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

oukitel f150 r2022 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 2
De iiiF150 B2022 is geen voorvechter van nachtfotografie en ook niet de slechtste voor dit soort foto's. De foto's gemaakt door de hoofdsensor missen scherpte, ze zijn iets te donker en digitale ruis is erg aanwezig. De infraroodsensor daarentegen doet het veel beter, mits hij niet direct wordt blootgesteld aan een te sterke lichtbron.

Videokwaliteit


Stabilisatie

Nog niet beschikbaar / getest

Video normale condities
Nog niet beschikbaar / getest

Video low light

youtube previewyoutube preview
De iiiF150 is niet erg goed voor nachtelijke video's, het belichtingsniveau is veel te laag, de video is veel te donker. De kracht van deze smartphone heeft echter een positief effect op video, beeldverwerking is direct, video is daardoor erg vloeiend en digitale ruis wordt zeer goed onder controle gehouden. Ook lijkt de sensor moeite te hebben met het vinden van een focusgebied als het te donker is, waardoor het beeld soms wat overslaat.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
iiiF150 R2022 frequency respons
De iiiF150 R2022 reproduceert de meeste frequenties redelijk natuurgetrouw, hij biedt een bijna identieke geluidskwaliteit als de Doogee S96 Pro met hoge frequentie-uitval vanaf 10khz. De hoge tonen zijn daardoor minder natuurgetrouw.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
iiiF150 R2022 dynamic range
De iiiF150 R2022 produceert een behoorlijk krachtig geluid tot 93 dB met een koptelefoon. Dit vermogen veroorzaakt geen noemenswaardige vervorming van het geluid.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.Nog niet beschikbaar / getest

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

oukitel iiiF150 b2021 screen
Ik heb een dE-kleurverschil van 9,42, het is geen erg goede score, maar tegelijkertijd verwachtte ik niet veel van een telefoon als deze, het is eerder een behoorlijk hulpmiddel. Het kleurverschil is zichtbaar en ik kon geen instellingen vinden om de kleurtemperatuur te wijzigen. Wit heeft een temperatuur van meer dan 10000k, dus beelden zullen koud en soms een beetje blauwachtig zijn.Helderheid / Contrast

Ik heb met mijn sonde een helderheid van 600 cd/m² gemeten, dit helderheidsniveau is voldoende om de telefoon bij daglicht te kunnen gebruiken. Ik heb een contrast gemeten van 1366:1, wat een gemiddelde score is.

Het scherm van de iiiF150 R2022 biedt dus geen beeld van buitengewone kwaliteit, maar voor de doelgroep van dit type telefoon zal dit waarschijnlijk geen probleem zijn. De iiiF150 heeft een zeer groot 6,78-inch scherm (het is enorm voor dit soort telefoons) en een frequentie van 90hz, het is de eerste smartphone van dit type die ik test met de combinatie van deze twee elementen.

Biometrie

Deze telefoon gebruikt een vingerafdruksensor aan de rechterkant van de telefoon, deze sensor werkt geweldig, ik heb geen enkel probleem ondervonden bij het gebruik ervan.

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires F150 B2021

Vergelijk F150 B2021 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Nog niet beschikbaar / getest

Sterktes

Nog niet beschikbaar / getest

Zwaktes

Nog niet beschikbaar / getest

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden