Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
OnePlus Nord N100: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs OnePlus Nord N100
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

OnePlus Nord N100: test / review


Gepubliceerd op: 06-04-2021 / gewijzigd: 13-12-2021
Ik heb nog nooit OnePlus-telefoons getest voordat ik deze OnePlus Nord N100 kocht, omdat OnePlus voornamelijk high-end telefoons produceert die vrij duur zijn. Met de komst van de "North" -reeks besloot OnePlus het instapniveau aan te vallen, dus ik had geen excuses meer, ik moest dit nieuwe model testen.

OnePlus is voornamelijk gepositioneerd in een premiumsegment en het afwijzen van een telefoon voor het instapniveau is een oefening die OnePlus zal dwingen om offers te brengen en tegelijkertijd een filosofie dicht bij hun andere producten te houden. Met een prijs van rond de 150 € zal de OnePlus Nord N100 het moeten opnemen tegen telefoons zoals de Redmi Note 10 of de Poco X3 die op papier de OnePlus op veel punten lijken te overtreffen. Het is dus niet vanzelfsprekend, maar aan het einde van deze test kunt u zelf beoordelen of deze telefoon voor u is gemaakt.

Website waar ik de OnePlus Nord N100 gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_AFhjH4

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs OnePlus Nord N100

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het OnePlus Nord N100 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

1 april 2021: Bestelling van de OnePlus Nord N100 op AliExpress
6 april 2021: Ik heb de OnePlus ontvangen, de levering was snel, ik kan de test starten

Waarom deze telefoon?

De prijs is een essentieel keuzecriterium in de telefoons die ik test, de gebruikelijke prijs van OnePlus ligt ver boven de telefoons die ik normaal koop, maar met zijn 128 € werd deze OnePlus N100 bijna automatisch een doelwit voor een test. De prijs is natuurlijk niet de enige drijfveer, ook mijn nieuwsgierigheid speelt een rol en ik kijk altijd naar de technische specificaties.

Op papier is deze OnePlus Nord N100 geen maatstaf qua prestaties en ik kon geen informatie vinden over de gebruikte fotosensor. Het afwerkingsniveau lijkt daarentegen redelijk goed, het scherm gebruikt een frequentie van 90 Hz en neemt 90% van de beschikbare ruimte in beslag, de telefoon heeft twee luidsprekers voor stereogeluid en de batterijcapaciteit is bovengemiddeld.

Uitpakken

oneplus nord n100 test avis review recensione bewertung analisis opinion 4
Ik ontving de OnePlus Nord N100 in de zwarte verpakking en een klein rood zakje met een Europese oplader, want vreemd genoeg was de versie met een Europese oplader duurder terwijl de telefoon precies hetzelfde is. De keuze voor zwart voor de doos geeft ondanks de prijs van de telefoon een meer premium effect, de verpakking is redelijk standaard maar consistent met het merk.

De doos bevat de telefoon, een handleiding (veiligheidsinstructies!), Een oplader en een USB-kabel. De doos bevat dus het strikte minimum zoals ook bij Xiaomi in deze prijsklasse het geval is.


Eerste configuratie

De configuratie van de OnePlus Nord N100 wijkt iets af van wat ik op andere Android-telefoons heb gezien, je moet eerst de algemene voorwaarden van OnePlus accepteren voordat je je bestanden van een vorige telefoon (Android of iOS) herstelt en de gebruikelijke stappen doorlopen. OnePlus heeft een scherm ingevoegd zodat u zich kunt aanmelden voor het programma voor het verbeterprogramma, dit is de eerste keer dat ik dit op zo'n hoog niveau in de configuratie van een telefoon heb gezien. Afgezien van dit scherm zijn er geen andere geforceerde services zoals een cloud of dat soort dingen die te vinden zijn bij Samsung of Xiaomi.


Afwerking

oneplus nord n100 test avis review recensione bewertung analisis opinion 12
Wat doet een premiummerk als het begint met het op de markt brengen van een instapproduct? Het brengt offers en de meest voor de hand liggende verleiding is om afwerkingen op instapniveau aan te bieden. Gelukkig is dit bij deze OnePlus Nord N100 niet het geval, OnePlus heeft een sobere en elegante telefoon ontworpen. Het gebruik van plastic is redelijk succesvol, de achterkant vervormt niet, het biedt metalen reflecties en de fotosensor is goed geïntegreerd.

ik een beetje verrast door de positie van de knoppen. De volumeknoppen bevinden zich links onder de sim-lade terwijl de meeste fabrikanten deze knoppen aan de andere kant plaatsen. Ik vind dit een nogal gewaagde keuze, want als je gewend bent om volumeknoppen aan de rechterkant te gebruiken, zal het gebruik van deze knoppen aan de linkerkant enige aanpassingen in je gewoonten vereisen. Ik vind de knoppen aan de rechterkant gemakkelijker toegankelijk. De startknop is vrij klein en bevindt zich aan de bovenrand aan de rechterkant.

De OnePlus Nord N100 is uitgerust met twee stereoluidsprekers, een aan de bovenkant en een aan de onderkant van de telefoon, het is een configuratie vergelijkbaar met de nieuwste modellen van Redmi / Xiaomi. Dit type constructie zorgt voor geluid van gelijke kracht en kwaliteit aan beide kanten van de telefoon.

Het scherm beslaat een groot gebied en wordt alleen onderbroken door een stoot linksboven. De randen zijn zichtbaar en de onderste is ook behoorlijk dik.

De OnePlus Nord N100 heeft een vrij langwerpige vorm waardoor hij gemakkelijk met één hand kan worden vastgehouden, maar dit formaat zal ertoe leiden dat je video's in liggend formaat worden weergegeven met een grote zwarte rand aan de linkerkant en juist. Op het eerste gezicht ziet het scherm er goed uit.


Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik kocht de 4Gb / 64 Gb-versie van de OnePlus Nord N100, er waren ook geen andere versies tegelijkertijd om deze test te schrijven. Ik heb een screenshot gemaakt van de onderstaande technische specificaties. De wifi-chipset is dezelfde als op de Redmi Note 10. Qua geluid is het een chipset die ik nog niet heb getest. Ik kon ook geen aanvullende informatie over de camera vinden.


CPU / GPU PrestatieDe OnePlus Nord N100 is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 460-processor, het is een CPU die instapprestaties biedt die onder de Redmi Note 10 zouden moeten liggen. Deze CPU wordt ook gebruikt in de Nokia 3.4, de Oppo A32 of de Realme C15.

Voor het grafische gedeelte is de OnePlus Nord N100 gebaseerd op een Qualcomm Adreno 610 GPU, het is ook een GPU op instapniveau die lagere prestaties zou moeten bieden dan Redmi Note 10.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik haalde iets meer dan 145.000 punten met Antutu, dit plaatst de OnePlus Nord n100 vrij laag in de ranglijst en vergeleken met andere telefoons van dezelfde prijs loopt de OnePlus Nord N100 een beetje achter. Als u aan dit soort telefoons gewend bent, zult u geen dagelijkse problemen ondervinden. Aan de andere kant ben ik gewend om vaak van telefoon te wisselen en heb ik het gevoel dat deze OnePlus Nord N100 wat traag is als het nodig is om van scherm te wisselen of als het bijvoorbeeld nodig is om het toetsenbord te gebruiken is er een merkbaar latentie tussen uw verzoek en het telefonische antwoord.

Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De OnePlus Nord N100 is geen telefoon die is ontworpen voor gamers, maar je kunt hem gebruiken om games als PUBG Mobile te spelen, met wat opoffering voor de grafische kwaliteit. Omdat het scherm niet in HD is, heeft de telefoon minder bronnen nodig om een game van dit type uit te voeren, maar ondanks alles is het grafische niveau vrij laag. De texturen worden vrij langzaam geladen, maar eenmaal in het spel is de ervaring correct en had ik geen enkel probleem met de vloeibaarheid.

Netwerkprestatie

De OnePlus Nord N100 biedt een goede dekking van de frequenties die in Europa worden gebruikt, hij is zelfs compatibel met de B28-frequentie in 700 MHz die wordt gebruikt door sommige operators zoals Bouygues in Frankrijk.

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeoneplus nord n100 network sensitivity
Ik heb 896 4G-signaalmetingen uitgevoerd met de OnePlus Nord N100 en kreeg een gemiddeld signaal van -96,005 dBm terwijl mijn meter een gemiddeld signaal kreeg van -91,23 dBm over dezelfde periode. Het verschil is aanzienlijk en daarmee staat de OnePlus Nord in het lage gemiddelde van de ranglijst. Dit betekent dat als u in een gebied woont waar de netwerkdekking niet erg goed is, deze telefoon mogelijk kwaliteitsproblemen heeft. Ik zag grote fluctuaties met mijn meter (vooral 's nachts), ik vermoed dat de netwerkoperator enkele wijzigingen heeft aangebracht die de signaalprestaties beïnvloedden.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

De OnePlus Nord N100 gebruikt dezelfde chipset voor wifi als de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro, dus het resultaat van mijn metingen lijkt erg op elkaar. Ik heb -15 dBm in de buurt van mijn router en -67 dBm op een afstand, deze zijn in het bovenste gemiddelde van mijn metingen.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
De GPS-test laat een nauwkeurigheidsniveau van 3 meter zien, wat een gemiddelde score is. Ik heb deze score in de open lucht, dus je moet een paar meter toevoegen onder een dikke laag takken.

Ik heb ook de ondersteunde frequenties gecontroleerd en ik denk dat de OnePuls Nord N100 meerdere frequenties aankan, aangezien ik L1 en L5 zie voor GPS, E1 en E5 voor Galileo.


Batterijduur

Ik was een beetje verrast met de resultaten van de batterijtest, ik dacht dat ik ergens een fout had gemaakt, dus ik deed het een paar keer opnieuw maar kreeg hetzelfde resultaat. Elke keer dat ik meer dan 10 uur nodig had om de telefoon volledig op te laden, heb ik dat nog nooit gezien. Ik gebruikte eerst mijn gebruikelijke oplader, ik veranderde de kabels, ik gebruikte de oplader die in de doos zat, maar ik kreeg elke keer ongeveer hetzelfde resultaat. 10 uur opladen van een telefoon is buitengewoon lang!

Aan de andere kant is de autonomie gemiddeld en ik zou zelfs zeggen dat met het scherm op 100% ingeschakeld, de OnePlus Nord N100 redelijk goed scoort in de tabel. Door naar 50% helderheid te gaan, is de autonomiewinst niet spectaculair, je verdubbelt de autonomie niet, het ideale niveau zal ongetwijfeld tussen 50 en 100% liggen.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Ik kon de technische specificaties van de fotosensoren die door de OnePlus Nord N100 worden gebruikt, niet vinden. Ik zie dat het is uitgerust met een 13 Mpix-sensor aan de achterkant en een brandpuntsafstand van 3.462 mm, ik heb geen andere sensoren gevonden die ik heb getest die dezelfde kenmerken hebben als deze. De camera aan de voorkant is een 8 Mpix-sensor met een brandpuntsafstand van 2.749 mm, ook hier heb ik geen andere telefoons met deze sensor gevonden.

Standaard app

youtube previewyoutube preview
Omdat dit de eerste keer is dat ik een OnePlus heb getest, is het ook een primeur voor de standaard foto-app. Deze applicatie werkt volgens dezelfde principes als de standaard Android-applicatie met een vereenvoudiging van de menu's. De OnePlus Nord N100 is geen fotogerichte telefoon, waardoor de mogelijkheden beperkt zijn. De fotomodus biedt echter een HDR-modus, een modus voor "levendige kleuren" en filters.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

oneplus nord n100 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 4
OnePlus heeft geen informatie verstrekt over de gebruikte fotosensor en de resultaten van deze eerste foto's geven me geen enkele indicatie die me zou kunnen vertellen welke sensor het is.

Aangezien er slechts één fotosensor is (exclusief macro), biedt de fotomodus slechts één zoomniveau. Het is mogelijk om de HDR en een modus te associëren om de kleuren te verbeteren, maar de fototoepassing biedt niets meer. Ik heb foto's gemaakt met deze verschillende mogelijkheden en ik heb ook een foto gemaakt in handmatige modus (de foto bovenaan deze paragraaf).

Zoals met veel telefoons, legt de OnePlus Nord N100 foto's niet voldoende bloot wanneer deze onder kunstlicht wordt geplaatst, dus foto's in de automatische modus zijn allemaal een beetje onderbelicht. Als ik de pro-modus gebruik om de belichting te corrigeren, verdwijnt het probleem, dus het is een kwestie van afstemmen. Met de foto in pro mode zie ik dat de sensor redelijk scherpe foto's kan maken, de kleuren en verzadiging zijn goed, ik had de kleurtemperatuur iets moeten verhogen omdat de weergave iets te koud is.

De hoofdsensor van de OnePlus Nord N100 lijkt foto's te produceren van dezelfde kwaliteit als wat we in deze prijsklasse vinden, het resultaat is goed, maar je moet zien hoe de camera zich buitenshuis gedraagt in daglicht.

Foto test / zon

oneplus nord n100 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 11
Ik had niet echt verwachtingen van de OnePlus Nord N100 omdat het een instaptelefoon is, maar ik was aangenaam verrast. Ik nam deze foto's op een bewolkte dag met afwisselend zon en schaduw. Als de zon schijnt, produceert de OnePlus Nord N100 foto's die een beetje onderbelicht zijn, maar dit probleem kan worden verholpen door de HDR-modus in automatische modus te gebruiken. Zo krijgt u moeiteloos beter belichte foto's. De kleurverzadiging is redelijk goed, bij gebruik van HDR is de lucht erg blauw en biedt de vegetatie een mooi kleurenpalet. De scherpte is correct maar ik zie veel chromatische aberratie bij de slapen, dit is alleen te zien door in te zoomen op de foto.

Dans cette gamme de prix, la plupart des téléphones produisent des photos de qualité moyenne, c'est aussi le cas de ce téléphone mais je m'attendais à pire donc au final, je suis assez blij. De belangrijkste fout van de sensor is dat hij niet de juiste belichting kan vinden, dus er zijn veel grijze gebieden die kunnen worden verzacht door HDR.

Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
De OnePlus Nord N100 biedt geen videostabilisatie, zelfs niet bij 1080p, dus de schokken zijn duidelijk zichtbaar in de video. Ik moet nog een instaptelefoon testen die video kan stabiliseren, dus dit is geen abnormaal resultaat.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
Video's geproduceerd door deze telefoon hebben hetzelfde probleem met onderbelichting als foto's met de hoofdsensor, maar hier is er geen HDR om het probleem te verhelpen. Deze video is gemaakt in de zon, maar het is te donker.

De focus is snel, maar je kunt de sprongen in belichting zien wanneer ik van een donker naar een helder gebied ga. De zoom is handig maar de kwaliteit gaat snel achteruit doordat de telefoon beperkt is tot 1080p.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
oneplusnordn100 frequency response
Ik test alle telefoons met het volume op maximaal en deze OnePlus Nord N100 produceert een bijzonder krachtig geluid maar op maximaal volume ondergaat het geluid een sterke vervorming die goed zichtbaar is in deze grafiek. De OnePlus wijkt af van alle frequenties en je moet het geluid significant genoeg verlagen om terug te vallen naar een normaal niveau van vervorming.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
oneplusnordn100 dynamic range
Ik heb de OnePlus vergeleken met de Redmi Note 10 die in dezelfde prijsklasse zit en het is duidelijk dat de OnePlus krachtiger geluid produceert op alle frequenties.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
oneplusnordn100 noise level
Ik heb geen storing door ruis opgemerkt bij de OnePlus, het resultaat van deze test is goed.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

oneplus nord n100 screen calibration
Ik behaalde een dE van 3,4 met mijn colorimetrische sonde, het is een goede score waaruit blijkt dat het scherm de kleuren kan reproduceren zonder al te veel afwijkingen. De concurrentie doet het veel beter, de Redmi Note 10 scoort echter veel beter en maakt gebruik van een Amoled-scherm dat oneindig veel contrast biedt. De OnePlus is niet slecht, het is de Redmi die op dit moment beter presteert dan alle telefoons.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid van 378 cd / m² gemeten met mijn sonde en ondanks de aanwezigheid van een lichtsensor kon ik de helderheid niet naar een hoger niveau tillen. U kunt deze telefoon dagelijks onder bijna alle omstandigheden gebruiken, maar bij sterk licht is het mogelijk dat u het scherm niet kunt lezen.

Ik heb een contrast gemeten van 1630: 1, wat redelijk goed is voor een IPS-scherm, maar niet genoeg vergeleken met de Amoled-schermen die door de concurrentie worden aangeboden.

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires OnePlus Nord N100

Vergelijk OnePlus Nord N100 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


In een universum waar Xiaomo / Poco niet bestaat, zou deze OnePlus Nord N100 een interessante plaats kunnen innemen op het instapniveau. Het is een prachtige telefoon, met een goed doorontwikkeld besturingssysteem, voldoende prestaties voor het dagelijks leven en voldoende fotokwaliteit voor een grote meerderheid van de instapkopers van telefoons. Afgezien van de enorme oplaadtijd van de batterij, heb ik geen grote tekortkomingen met deze telefoon gevonden. Het is niet erg krachtig en biedt niets buitengewoons, maar voor deze prijs is het zelden het geval.

Helaas is er voor OnePlus een sterke concurrent in deze prijsklasse, Xiaomi lanceerde onlangs de Redmi Note 10 die voor een vergelijkbare prijs wordt verkocht als deze OnePlus. De Redmi Note 10 doet het op alle gebieden beter dan de OnePuls, hij kan ook nauwelijks met enkele criteria komen. Het zijn dus geen technische elementen die deze twee telefoons zullen scheiden, het zijn eerder emotionele elementen zoals je subjectieve voorkeur voor de ene telefoon boven de andere. Doordat de OnePlus geen grote gebreken heeft en als je geen speciale wensen hebt, zal hij zeker een groot publiek aanspreken.

Als je op een puur rationele manier een telefoon kiest, raad ik je aan om in plaats daarvan voor de Redmi Note 10 te gaan die ik ook heb getest.

Sterktes

Afwerkingsniveau
Autonomie met scherm op 100%
Besturingssysteem
Dubbele frequentie in GPS
Compatibel met vele frequenties

Zwaktes

Gemiddelde 4G-netwerkgevoeligheid
Zeer lange oplaadtijd van de batterij
Gemiddelde prestaties (CPU, GPU en download)
in foto / video

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getestVind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Black Shark 4 Pro : review / test
De Black Shark 4 Pro is de nieuwste toevoeging aan Xiaomi's reeks van gamersmartphones. Deze telefoon heeft een sterke visuele identiteit en niets lijkt in de weg te staan.
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen