Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Doogee S96 Pro: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Doogee S96 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Doogee S96 Pro: test / review


Gepubliceerd op: 15-05-2021 / gewijzigd: 01-10-2023
De Doogee S96 Pro is een telefoon van een ietwat speciale categorie, hij is gericht op een professioneel publiek dat op zoek is naar een robuuste telefoon die bestand is tegen schokken en water. Dit is niet de eerste telefoon in zijn soort die ik heb getest en ik was verbaasd om te zien dat de interesse in dit type telefoon verder ging dan het professionele publiek waar ik aan dacht. Deze telefoon kan zeer geschikt zijn voor een sportpubliek dat buitensporten beoefent die een telefoon kunnen beschadigen, er zijn ook mensen die van nature de neiging hebben om hun telefoon kapot te maken, dus het publiek voor de Doogee S96 Pro is iets groter dan men zich zou kunnen voorstellen .

Het probleem met dit soort telefoons is dat je in ruil voor robuustheid vaak moet inleveren op prestaties en / of fotokwaliteit. Op papier zou deze Doogee S96 Pro de voordelen van een robuuste telefoon moeten verzoenen met die van een normale instaptelefoon. Dus ik ga het testen als een normale telefoon en kijken of het bestand is tegen referenties op instapniveau, zoals de Redmi Note 9 of Redmi Note 10.

Website waar ik de Doogee S96 Pro gekocht heb: https://www.banggood.com/custlink/mKmhaoePS8

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Doogee S96 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Doogee S96 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

22 februari 2021: aankoop van de Doogee S96 Pro voor voorverkoop op Banggood
12 mei 2021: na meer dan twee maanden wachten ontving ik eindelijk de Doogee, de test kan eindelijk beginnen

Waarom deze telefoon?

Ik ben geen doelgroep voor dit soort telefoons, maar dat betekent niet dat robuuste telefoons niet interessant zijn. Ik heb verschillende modellen getest en deze telefoons hebben echt een bestaansreden, ze nemen een zeer brutale kant aan zonder te blozen en in sommige gevallen zijn ze zo goed uitgerust dat ze kunnen concurreren met een traditionele telefoon.

Ik kocht de Doogee S96 Pro omdat ik positief verrast was door de S58 Pro die ik een paar maanden geleden heb getest en toen omdat deze S96 Pro op papier veel dichter bij een mainstream op instapniveau staat telefoon. Vanuit het oogpunt van prestaties biedt het prestaties die vergelijkbaar zijn met een Redmi Note 9 en dit zou voldoende moeten zijn voor een groot deel van het publiek dat dit type telefoon koopt. Voor de foto vind ik de Samsung S5KGM1 als hoofdsensor, het is dezelfde sensor als in de Redmi Note 9T, Poco M3 of de Oppo A93. Robuuste telefoons zijn vaak uitgerust met oudere fotosensoren van mindere kwaliteit, dit is hier niet het geval, het valt nog te bezien of de integratie in deze telefoon succesvol is.

Naast fotografie en prestaties biedt de S96 Pro royaal 8 Gb RAM en 128 Gb opslag, uitbreidbaar met een geheugenkaart. In deze prijsklasse heb ik dit nog nooit gezien. Met 8Gb open je een groot aantal applicaties tegelijkertijd en door de opslag kun je een groot aantal foto's en video's opslaan.

De Doogee S96 Pro maakt gebruik van een Mediatek-processor en dit resulteert vaak in een bovengemiddelde GPS-nauwkeurigheid, dit kan erg handig zijn voor degenen die deze telefoon buitenshuis gebruiken en soms in afgelegen gebieden (bijv. Wandelen in de bos / berg).

Uitpakken

doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
Telefoons van het merk Doogee hebben de bijzonderheid dat ze worden verpakt in platte dozen die veel ruimte innemen. De opstelling in de doos is ook ongebruikelijk, omdat waar de meeste fabrikanten ruimte proberen te besparen door alle elementen van de doos op elkaar te stapelen, Doogee de ruimte heeft gekozen om het product goed te presenteren en ruimte te laten tussen elk onderdeel. De doos bevat de telefoon, een handleiding, een audio-headset, een polsbandje, een schraper om de telefoon te schrobben, een usb-kabel en een oplader. Doogee heeft zijn telefoon goed ingepakt, misschien moeten andere merken zich erdoor laten inspireren. Doogee is geen premium merk en ze verkopen vooral robuuste telefoons, de keuze voor dit soort verpakkingen is best wel merkwaardig maar ik ga geen kritiek uiten op een fabrikant als ze iets goed doen.


Eerste configuratie

De Doogee S96 Pro draait op Android 10 (bij de lancering) en puristen zullen waarderen dat deze versie van Android volledig vrij is van ongewenste apps. Doogee is een van de kleine fabrikanten die geen wijzigingen aanbrengt in het besturingssysteem. De opstartprocedure is daarom beperkt tot het strikte minimum en het duurt niet langer dan 2 minuten voordat de telefoon operationeel is.

Afwerking

doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 7
De Doogee S96 Pro is niet ontworpen om een schoonheidswedstrijd te winnen, maar ik vind dat hij zijn eigen identiteit heeft en ik vind dat het ontwerp behoorlijk succesvol is. Het is geen telefoon om in de samenleving rond te lopen, maar ondanks zijn brute uiterlijk volgt zijn uiterlijk een bepaalde logica en lijkt alles te helpen de telefoon te beschermen tegen vallen of schokken.

doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 9
Aan de achterkant zijn de fotosensoren geïntegreerd in de schaal en is het geheel versterkt door een metalen bescherming. De rest van de rug wordt beschermd door een stevige plastic schaal en metalen verstevigingen aan de zijkanten.

doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 11
Van opzij gezien beseffen we hoe dik deze telefoon is, hij is ook erg zwaar omdat hij met zijn 310 gram een van de zwaarste telefoons is die ik heb kunnen test. De zijkanten zijn verstevigd met een metalen laagje en aan de rechterkant vinden we de volumeknoppen, de ontstekingsknop en de vingerafdruksensor. Hoewel de configuratie klassiek lijkt, merk ik toch enkele verschillen op met wat ik gewend ben te testen. De aan / uit-knop bevindt zich heel dicht bij de volumeknoppen en het zal even wennen zijn om niet op de volumeknop in plaats van de aan / uit-knop te drukken. De vingerafdruksensor bevindt zich niet op de ontstekingsknop, deze bevindt zich iets lager. Aan de linkerkant vinden we de SIM-lade die zonder naald geopend kan worden, deze kan 2 SIM-kaarten en een geheugenkaart bevatten. Iets verder naar beneden is er een aanpasbare knop waaraan u maximaal 3 acties kunt koppelen (enkele klik, dubbelklik, lang indrukken) en voor elke actie kunt u een applicatie koppelen. Deze aanpasbare knop is vaak aanwezig op dit soort telefoons en ik vind hem erg praktisch, andere fabrikanten zouden er door geïnspireerd moeten worden!

doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 16
De USB-C-poort is beschermd door een rubberen lipje en bevindt zich naast een audio-uitgang van het type jack.

doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 26
Een van de nadelen van dit type telefoon is de grootte van het scherm omdat er vaak grote randen zijn die de grootte van het scherm sterk verkleinen. De Doogee heeft ook grote bezels maar biedt nog steeds een 6,22-inch scherm.

Uiteindelijk kan ik niet zeggen dat het afwerkingsniveau van deze telefoon vergelijkbaar is met een klassieke telefoon, maar ik kan duidelijk niet zeggen dat deze telefoon een mislukking is, hij neemt zijn stijl perfect aan . en Doogee heeft er goed aan gedaan dit type telefoon toegankelijker te maken.


Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik kocht de Doogee S96 Pro in zijn 8Gb / 128Gb-versie, er zijn momenteel geen andere versies. Omdat ik niet vaak een telefoon van dit merk test, heb ik niet veel benchmarks voor de hardware. De meeste componenten zijn uniek voor Doogee en ik heb niet echt iets gemeen gevonden met andere merken zoals Xiaomi (afgezien van CPU / GPU en geheugentype).

CPU / GPU PrestatieDe Doogee S96 Pro is uitgerust met een MediaTek Helio G90T CPU die ook aanwezig is in andere telefoons zoals de Realme 6 of de Redmi Note 8 Pro. Het is geen erg recente processor, maar hij biedt voldoende prestaties om de meeste applicaties en games uit te voeren en zorgt voor een goede vloeibaarheid van de telefoon.

Voor het grafische gedeelte is de Doogee gebaseerd op een Arm Mali-G76 GPU en ook hier vind ik deze GPU in andere telefoons zoals de Redmi Note 8 Pro, Realme 6 of opnieuw de Redmi Opmerking 10S. Het is hier dan ook dezelfde observatie, de Doogee S96 Pro is niet voorzien van de laatste innovaties maar wel op hetzelfde niveau uitgerust als de zeer populaire telefoons in het consumentensegment.

Benchmark Antutu/3DMark

De Doogee S96 Pro is geen telefoon die is ontworpen voor gamers of mensen die goede prestaties nodig hebben, maar hij biedt nog steeds een prestatieniveau dat vergelijkbaar is met een Redmi Note 8 Pro, die op het moment van lancering een van de beste prijs / prestatie-rapporten bood. De Redmi Note 8 Pro bestaat al sinds 2019, dus de Doogee loopt een beetje achter op de curve, maar dit prestatieniveau blijft redelijk comfortabel voor de meest voorkomende games en applicaties.

Ik kreeg een score van 265.308 punten op Antutu, dit rangschikt de Doogee S96 Pro op het niveau van de Redmi Note 10 Pro in termen van prestaties, de prijs / prestatie-verhouding blijft redelijk goed ondanks de gebruik van op de markt aanwezige apparatuur gedurende 2 jaar. De snelheid van het geheugen zorgt ook voor vloeiendheid bij dagelijks gebruik, je hoeft geen gamer te zijn om ervan te genieten.

Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
Zoals ik in de vorige paragraaf schreef, had ik niet verwacht dat ik games als PUBG Mobile in HD zou kunnen spelen en toch is de game-ervaring redelijk goed. Ik kon PUBG Mobile probleemloos met HD-texturen draaien. De schermresolutie in 720p helpt het werk van de GPU te verlichten, waar de meeste telefoons een 1080p-scherm gebruiken, de resolutie is lager maar dit had geen invloed op de game-ervaring, de pixeldichtheid is voldoende.

Netwerkprestatie

De Doogee S96 Pro biedt een zeer brede 4G-frequentiedekking, dus je zou hem overal in Europa moeten kunnen gebruiken, de B28-frequentie is gedekt en je kunt deze telefoon gebruiken met operators zoals Free in Frankrijk.

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeDe Doogee is verpakt in echt pantser om hem te beschermen tegen schokken en tot nu toe hebben alle telefoons van dit type die ik heb getest een slechtere netwerkgevoeligheid vertoond. De Doogee S96 Pro heeft dit probleem helemaal niet, integendeel, hij laat zich zelfs een beter signaal halen dan mijn meetapparaat, dit is de eerste keer dat mij dit is overkomen.

Bij meer dan 1200 metingen kreeg ik een gemiddeld signaal van -91,21 dBm terwijl mijn referentieapparaat boven -94 dBm is. Het is daarom een uitstekende score die vrij goed te zien is in de volgende grafiek:
doogee s96 pro signals 4G


Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een signaal van -25dBm in de buurt van de router, het is geen slechte score, maar het is ook geen geweldige score, ik heb veel telefoons getest die het beter doen. Van een afstand krijg ik een signaal dat ook in het gemiddelde scoort. Ik denk dat telefoonbeveiliging hier een rol speelt bij wifi-gevoeligheid.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
De Doogee S96 Pro biedt goede GPS-prestaties, dit is vaak het geval met Mediatek CPU's, want waar ik een nauwkeurigheid van 3m haal met een Snapdragon, krijg ik een nauwkeurigheid van 1 meter met een Mediatek. Ik heb deze test in de open lucht gedaan, dus je moet een meter of twee toevoegen als je op een plek bent waar de lucht niet helder is.


Batterijduur

De Doogee s96 Pro is voorzien van een enorme accu van ruim 6000 mAh, dit verklaart deels het gewicht van de telefoon. Wie grote batterij zegt, zegt ook lange oplaadtijd, het kostte me bijna 7 uur om de batterij volledig op te laden. De lading is vrij lineair zoals weergegeven in de volgende grafiek:
doogee s96 charging


Met zo'n batterij is de autonomie goed en zorgt ervoor dat je bij intensief gebruik meer dan een dag meegaat, maar deze autonomie verbergt een slechte energiescore. Als autonomie belangrijk is, is dat vooral omdat de batterijcapaciteit belangrijk is, maar ik heb telefoons getest die meer autonomie bieden met een lagere batterijcapaciteit. Dit wordt deels verklaard door de hoge helderheid van het scherm, de autonomie is ook niet lineair en merkwaardig, ik constateer hier dat een 100% scherm een autonomie biedt die 1,5 minder is dan de autonomie met een scherm op 50%, ik heb meestal minimaal een factor 2.
doogee s96 discharging

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Doogee S96 Pro is aan de achterkant voorzien van 4 sensoren. Ze zijn geïntegreerd in een cirkelvormige structuur die goed wordt beschermd door het pantser van de telefoon. De hoofdsensor is een Samsung S5KGM1-sensor die te vinden is in veel andere middenklasse telefoons (bijvoorbeeld: Redmi Note 9T of Realme 6), deze sensor is in staat om goede foto's te maken. De ultragroothoeksensor is een Samsung S5KGM1 die niet erg wijdverspreid is, ik heb hem nog niet kunnen testen.

Naast traditionele sensoren (groothoek en ultragroothoek), is de Doogee ook uitgerust met een GalaxyCore GC2385 macro sensor en een infrarood sensor waarmee je foto's kunt maken in de meest complete duisternis. Ik heb nog niet de gelegenheid gehad om dit soort sensor te testen, ik ben benieuwd wat deze sensor allemaal kan.

Standaard app

De standaard foto-app werkt vrijwel hetzelfde als wat u bij andere merken kunt vinden. De belangrijkste ingangspunten worden onder aan het scherm weergegeven en de configuratie van elk ingangspunt staat bovenaan het scherm. De belangrijkste toegangspunten zijn:
- nachtzicht
- video
- afbeelding
- macro

- foto ultra HD - plus: nachtmodus, pro-modus, hdr-modus, gif-modus, filter, schoonheid, panorama, time-lapse-fotografie en slimme scan.
De keuze om een aantal populaire functies zoals HDR in het menu "meer" te plaatsen is een beetje vreemd, het is niet erg intuïtief, maar voor de rest merkte ik niets bijzonders met deze applicatie.

Ik kon GCam 6.1 op deze telefoon draaien, maar de app is niet stabiel, soms werkt het, soms crasht de app.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 9
Voor deze eerste studiotest heb ik een foto gemaakt met elke sensor en als het mogelijk was om filters of verbeteringen te gebruiken, heb ik ze gebruikt (bijvoorbeeld: AI-modus, HDR, ...)
De belangrijkste sensor doet het redelijk goed voor dit soort telefoons (foto bovenaan deze paragraaf), de foto is iets onderbelicht en de kleuren zijn iets te koud maar in deze prijsklasse is dit een volkomen correct resultaat. Het is voor het eerst dat ik een robuuste smartphone heb getest die qua fotografie geen grote gebreken vertoont.

doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 4
De ultragroothoeksensor produceert ook interessante foto's voor dit soort sensor. De vervorming is erg uitgesproken, maar het is niet verrassend, deze sensoren zijn niet ontworpen om foto's van speelgoed te maken, maar aan de andere kant vind ik dat het belichtingsniveau goed is en dat de colorimetrie ook redelijk goed is voor dit soort sensoren. De grote zwakte van ultragroothoeksensoren is de hoeveelheid licht die op de sensor valt, maar hier denk ik dat de sensor het redelijk goed doet. Ik krijg meestal foto's die minder goed belicht zijn.

Ik heb ook de macro-sensor getest, maar het resultaat is niet erg goed, de foto is erg donker en de kleuren neigen naar groen. Dus ik moest nog een van de vier sensoren testen: de infraroodsensor. Deze sensor maakt gebruik van infraroodverlichting aan de achterkant van de telefoon, zodat je in volledige duisternis foto's en video's kunt maken. Het is een interessant concept, maar het is niet ontworpen voor close-upfotografie omdat de minimale scherpstelafstand groter is dan die van andere sensoren. Op de foto's die volgen, zie je dat de politieauto helemaal wazig is.Foto test / zon

doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 4

Hoofdsensor: Samsung S5KGM1

De Samsung S5KGM1-sensor is een veelgebruikte sensor, hij is ook te vinden in de volgende telefoons: Realme 7, Realme 8 , Xiaomi Mi 9T, Motorola G9 Speel Xiaomi Redmi Note 9, ...
Van deze telefoons heb ik er een paar getest, dus ik zal de fotokwaliteit kunnen vergelijken, maar ik wil twee dingen verduidelijken voordat ik begin . Ik behaalde vrij gemiddelde resultaten met deze sensor op de Redmi Note 9 en de Redmi Note 9T en het tweede punt is dat robuuste telefoons vaak beelden van lagere kwaliteit produceren dan hun equivalent in traditionele smartphones. Dit zijn dus twee waarschuwingen die suggereren dat de fotokwaliteit niet uitzonderlijk zal zijn. Is dat het geval? Laten we dat meteen zien.

De foto die ik heb gekozen om deze test te illustreren, laat zien dat de Doogee S96 Pro de richting van de Redmi Note 9 niet zal volgen omdat de kleuren niet groenachtig zijn zoals op de Xiaomi. De behandeling van Doogee is dan ook beter dan die van Xiaomi, het is best verrassend maar het resultaat is best opvallend. De scherpte is ook veel meer uitgesproken op de Doogee, het is ook teveel want als ik de foto op een groot scherm op 100% bekijk zie ik duidelijk gebreken van een te uitgesproken scherpte, dit zie ik veel minder op een telefoonscherm. Ik was zeer verrast om tijdens mijn technische test te zien dat de Doogee een van de hoogste scherpteniveaus had van de telefoons die ik heb getest. Dit is ook zo in de realiteit.

Dynamisch bereik (= mogelijkheid om heldere en donkere gebieden tegelijkertijd vast te leggen) is niet geweldig, maar bij mooi weer zal het geen probleem zijn. Als je in de schaduw bent en een helder verlichte ruimte fotografeert, is de kans groot dat de schaduw onderbelicht is of de lucht overbelicht is. In deze prijsklasse komt het vrij vaak voor.

De scherpte is daarom te hoog maar niet overal, de beheersing van de onscherpte is niet uniform, ik zie met name links een onscherpe zone die ofwel voortkomt uit een slechte beheersing van de onscherpte of afkomstig is van het beschermende plastic van de sensor. Ik heb dit soort dingen eerder op een robuuste telefoon gehad, het beschermende plastic zal de kleuren veranderen.

De kleuren zijn een beetje te koud maar blijven in realistische tinten, ik heb geen dominantie van groen zoals bij de Xiaomi Redmi Note 9 waar de foto's allemaal werden gemist vanwege dit probleem.

Al deze punten lijken negatief maar je moet er rekening mee houden dat dit een robuust type telefoon is en je moet rekening houden met de prijsklasse. Als we rekening houden met deze twee criteria, zijn de foto's helemaal niet slecht. Je gaat geen meesterwerken maken met de Doogee S96 Pro, maar als je een telefoon als deze nodig hebt, maak je geen slechte keuze.
Secundaire sensor: Samsung S5K4H7
doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 30
Ultragroothoeksensoren produceren geen foto's van zeer goede kwaliteit en bij gebruik in dit soort telefoons is het soms nog erger. De Doogee doet het nog steeds goed, want voor een telefoon van dit type doet hij het best goed. De Samsung ultragroothoeksensor geeft ons het volledige menu van de problemen die we tegenkomen met een ultragroothoeksensor (gladheid, colorimetrie, onscherpte, chromatische aberratie, ...) maar de foto's zijn best goed te bekijken. Je kunt hier zien dat de Doogee verhoogde scherpte toepast in het middengebied, op een klein scherm is dit geen probleem maar als je de foto op een computerscherm bekijkt is de overmatige scherpte zichtbaar.

Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

doogee s96 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo night 9 1
Ik ontdekte dat de Doogee S96 Pro het voor foto's overdag redelijk goed deed, maar voor nachtfoto's niet. De foto's maken veel ruis, de scherpte is niet goed en het scherpstelgebied is soms wat vreemd. De resultaten zijn nog slechter met de ultragroothoeksensor. De infraroodsensor daarentegen maakt interessante foto's, het detailniveau is veel beter.

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
De Doogee S96 Pro heeft geen stabilisatie voor 4k video en dit is heel duidelijk te zien op de video, de schokken worden absoluut niet gedempt en het beeld gaat een beetje in alle zintuigen. Het is vrij zeldzaam in deze prijsklasse om effectieve stabilisatie te hebben, dus hier is niets abnormaals.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Doogee S96 Pro kan video's produceren met 4K 30 FPS. De opmerkingen over de kwaliteit van de foto's zullen enigszins volgen wat ik voor de foto's heb gezegd. Ik heb hier 3 video's ingevoegd, 2 video's bij zonnig weer (1 in landschap en één in portret) en een derde video bij bewolkt weer. De verscherpingsboost is hier merkbaar minder merkbaar en dat is maar goed ook. De kleuren bij mooi weer zijn iets te koud maar niet te ver van de werkelijkheid. Aan de andere kant krijgen de kleuren bij slecht weer een groenachtige tint zoals ik had waargenomen met de Xiaomi Redmi Note 9. Ik heb ook dezelfde observatie met betrekking tot het gebied van onscherpte.

Video low light

youtube previewyoutube preview
De sensor voor video is hetzelfde als voor foto's, dus het verbaast me niet dat de kwaliteit van de video niet goed is. De sensor kan niet consistent een focusgebied vinden, digitale ruis is erg merkbaar en het belichtingsniveau is te laag.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
doogee s96 pro frequency response
De Doogee S96 Pro is in staat om de meeste frequenties correct weer te geven, hij wijkt sneller af van de norm in de hoge frequenties, dus hij verliest een beetje aan zachtheid, maar de geluidskwaliteit is redelijk goed. Eigenlijk vergelijkbaar met andere telefoons in deze prijsklasse.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
doogee s96 pro dynamic range
De Doogee produceert een gemiddeld krachtig geluid op alle frequenties, ik heb hem vergeleken met de Umidigi Bison en hij is iets krachtiger en stabieler door alle frequenties. Het maximale vermogen zit daarentegen in het gemiddelde, het is mogelijk om goed naar het geluid te luisteren zonder de oren te laten exploderen.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
doogee s96 pro noise level
Ik heb geen interferentieproblemen opgemerkt op de Doogee, het klinkt eigenlijk een beetje beter dan de Umidigi Bison.

De Doogee S96 Pro is geen telefoon die is ontworpen voor muziekliefhebbers, maar hij levert een goede geluidskwaliteit met de headset, de geproduceerde geluidskwaliteit is vrij gelijkaardig aan die van andere telefoons in dezelfde prijsklasse.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

doogee s96 pro screen quality
Robuuste telefoons stellen meestal geen normen als het gaat om schermkwaliteit. Ze moeten eerst en vooral voldoen aan hun belofte van sterkte en waterbestendigheid voordat ze prachtige kleuren kunnen produceren. Toen ik de Doogee s96 Pro voor het eerst testte, had ik zeer slechte resultaten met colorimetrie, maar gelukkig stopte ik daar niet. Tijdens het zoeken in de instellingen vond ik de mogelijkheid om de kleurtemperatuur te veranderen en daarom heb ik de kleurtemperatuur verhoogd tot een niveau waarop de colorimetrie sterk verbeterd is. Ik ging van een dE groter dan 10 naar een dE 4,62. Dit is geen buitengewone colorimetrische score, maar voor een telefoon van dit type is het helemaal correct. Met de verandering in kleurtemperatuur steeg wit van bijna 10000k naar 6800k.Helderheid / Contrast

De Doogee S96 Pro is voorzien van een lcd-scherm, waardoor het contrast niet zo goed is als bij een amoled-scherm. Ik heb een contrast gemeten van 1: 1282, dit is een gemiddelde waarde, ik kreeg een redelijk vergelijkbaar contrast op de Poco X3 Pro. Ik was een beetje teleurgesteld over de helderheid, aangezien dit type telefoon is ontworpen om buitenshuis te worden gebruikt, dus het scherm moet omgevingslicht kunnen compenseren om een goede leesbaarheid te garanderen, maar ik heb een helderheid van 499 cd / m² met mijn sonde. Het is een behoorlijk behoorlijke score, maar ik had meer verwacht voor dit soort telefoons.

Biometrie

De vingerafdruksensor bevindt zich aan de rechterkant op een speciale locatie. Doogee heeft ervoor gekozen om de ontstekingsknop te scheiden van de vingerafdruksensor. Deze sensor werkt feilloos, hij is erg snel en zit op de goede plek.

Besturingssysteem


Doogee levert zijn telefoons met een schone Android-versie, dus er is geen extra laag of ongewenste apps. Hier is een demonstratie van de hoofdschermen van de interface:
youtube previewyoutube preview

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Doogee S96 Pro

Vergelijk Doogee S96 Pro met de anderen

Test / beoordeling conclusie


De Doogee S96 Pro is een ietwat brutaal ogende telefoon zoals de meeste smartphones van dit type, je zou hem bijna willen gebruiken om spijkers te slaan. Dit is dus niet het soort telefoon dat je gaat gebruiken om te schitteren in de samenleving, maar je zult echter niet veel andere offers moeten brengen. De Doogee S96 Pro neemt de goede basis van een normale smartphone om alles in een echt pantser te wikkelen en in deze prijsklasse is het resultaat best interessant.

De Doogee S96 Pro is niet alleen een robuuste telefoon, hij biedt ook goede prestaties waardoor je zowat elke game of applicatie kunt draaien met soms een paar concessies in graphics voor games. Het echt bruikbare scherm is groot genoeg voor dit soort telefoons, de colorimetrie is bijna correct wat ook vrij zeldzaam is voor dit soort telefoons. De Doogee heeft een camera die in veel andere telefoons te vinden is en de verwerking van de foto's is verre van slecht. Je gaat geen meesterwerken maken, maar de Doogee doet het beter dan een flink aantal andere telefoons die dezelfde camera gebruiken. Er is ook de infraroodcamera, ik had dit soort nieuwsgierigheid nog niet getest, ik kan me perfect voorstellen dat dit soort camera een professioneel publiek zal interesseren dat wordt geconfronteerd met een te donkere kamer.

De goede verrassingen eindigen daar niet, de Doogee S96 Pro biedt een goede gevoeligheid voor het 4G-netwerk, het heeft een enorme batterij die een batterijlevensduur van meerdere dagen biedt en het GPS-signaal biedt een precisie van 1 meter in heldere lucht.

De Doogee S96 Pro is daarom vrij veelzijdig en heeft niet echt een grote fout, afgezien van misschien zijn grootte en gewicht, maar het is niet alsof Doogee je probeerde te misleiden omdat het een veronderstelde keuze is . Ik had ongetwijfeld liever een iets helderder scherm gehad, foto's met beter onscherptebeheer en betere colorimetrie, maar ik kan deze defecte telefoon nauwelijks aan, behalve misschien de geluidskwaliteit van de luidspreker, maar dit soort telefoon maakt nooit een goed geluid.

Sterktes

- robuustheid / waterbestendigheid
- batterijcapaciteit
- 4G-netwerkgevoeligheid
- GPS-gevoeligheid
- infraroodcamera
- aanpasbare knoppen
- prestatie

Zwaktes

- scherpte van foto's soms te intens
- ongelijkmatig beheer van onscherpte in foto's
- schermhelderheid een beetje krap voor gebruik in direct zonlicht
- geluid van de externe luidspreker slechte kwaliteit

Alternatieven voor dit product

Van de telefoons die ik heb getest, raad ik de Umidigi Bison of de Ulefone Armor 7 aan, maar de Doogee S96 Pro scoort beter om de redenen die in de conclusie worden vermeld.


Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Black Shark 4 Pro : review / test
De Black Shark 4 Pro is de nieuwste toevoeging aan Xiaomi's reeks van gamersmartphones. Deze telefoon heeft een sterke visuele identiteit en niets lijkt in de weg te staan.
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen