Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Redmi 9c test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Redmi 9c
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Test Reviews Nl

Redmi 9c test / review


Gepubliceerd op: 12-09-2020 / gewijzigd: 20-12-2021
Ik test vooral telefoons tussen 200 en 300€ omdat ze alles bieden wat je van een telefoon verwacht en dat geeft me iets interessants om te testen.

Ik maak soms uitzonderingen door telefoons op instapniveau te kopen, maar tot nu toe ben ik teleurgesteld. Zo had ik bijvoorbeeld de Huawei Y6 getest die verkocht was voor de prijs van een Redmi Note 8 maar op geen enkele manier kon concurreren met de Xiaomi.

Ik besloot de Xiaomi te testen met deze Redmi 9C en kocht de Redmi 9A die je in een ander artikel kunt vinden. Deze twee telefoons worden verkocht voor minder dan 100€ maar ze bieden een prijs/prestatie verhouding die je niet zult vinden in de competitie.

Ik verwacht natuurlijk dat de Redmi 9C onderaan de performance ranking komt, maar ik ben benieuwd wat hij in petto heeft en of Xiaomi opnieuw een prijssegment met het beste aanbod zal hebben weten te veroveren.

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Redmi 9c

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi 9c van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

02/09/2020 aankoop van de Redmi 9C voor 94€ op Edwaybuy.
04/09/2020 Ik heb de telefoon ontvangen, dus de test kan beginnen.

Waarom deze telefoon?

Ik had nog geen instapmodel Redmi gekocht, ik was ervan overtuigd dat er geen reden was om ze te testen. Ik ben van gedachten veranderd met de komst van de Redmi 9C en Redmi 9A omdat deze twee telefoons vergelijkbaar zijn met wat de concurrentie doet, maar ze kosten veel minder.

Voor minder dan 100€ vindt u voornamelijk Chinese telefoons zoals Umidigi, Doogee of Cubot. Als ik criteria aan mijn selectie toevoeg zoals een batterij zoals de Redmi's, een groot scherm en redelijke prestaties... is er niets meer over!

Uitpakken

redmi 9C test avis review recencione analisis opinion beoordeling 1


De Redmi 9C is een instapmodel telefoon, dus ik verwacht niet verrast te worden door de inhoud van de doos.

Het doosje van de Redmi 9C lijkt op het doosje van de Redmi Note, de inhoud is ongeveer hetzelfde maar er is geen transparant omhulsel. De gebruikelijke USB-laders en -kabels zijn aanwezig.Eerste configuratie

Ik kon geen screenshot maken tijdens de opstartprocedure van de Redmi 9C, ik had hetzelfde probleem met de Redmi 9A. Ik denk dat het een gemeenschappelijke beperking is op beide telefoons.

De opstartprocedure is gestandaardiseerd op de meeste Xiaomi-telefoons met MIUI 12. Het levert geen problemen op, het herstellen van de back-up kan iets langzamer gaan omdat de telefoon langzamer is en niet compatibel is met de 5Ghz-frequentie in wifi.

Xiaomi zal proberen te verleiden met zijn cloud aan het einde van de procedure, ze voegden een snelkoppeling toe om te registreren met een Google-account, dus laat je niet misleiden als je de cloud niet nodig hebt.

Afwerking

redmi 9C test avis review recencione analisis opinion beoordeling 8


Dit is de eerste keer dat ik een Xiaomi-telefoon op instapniveau heb getest. Ik had de gelegenheid gehad om instapmodellen van andere merken te testen en de afwerking was het eerste zichtbare element van de prijspositionering van de telefoon.

Deze Redmi 9C verraste me positief. Plastic is alomtegenwoordig, maar de afwerkingen zijn goed voor een telefoon in deze prijsklasse.

redmi 9C test avis review recencione analisis opinion beoordeling 6


Het scherm is vrij groot (6,53 inch) en neemt 81% van de beschikbare ruimte in beslag. De grenzen zijn zichtbaar, maar niet meer dan een telefoon uit het middensegment. De frontcamera zit in een inkeping, zoals een jaar of twee geleden vaak het geval was.

redmi 9C test avis review recencione analisis opinion beoordeling 9

De achterkant van de telefoon heeft een geribbelde textuur waardoor de telefoon er minder monotoon uitziet. Er is ook een vingerafdruksensor en een fotomodule met 3 sensoren. Deze module valt een beetje op, maar zonder het gebruik van de telefoon te hinderen.

De rest van het toestel heeft een zeer klassieke configuratie met de SIM-lade aan de linkerkant (2 SIM-slots + 1 geheugenkaartslot), de gebruikelijke knoppen zijn beschikbaar aan de rechterkant, ze zijn duidelijk zichtbaar en goed gepositioneerd. Onderaan is er een micro USB-poort, het is jammer want vandaag de dag hebben alle telefoons een USB-C-poort. De telefoon is ook uitgerust met een audio-uitgang.Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de Redmi 9c in 2Gb / 32 Gb versie gekocht, er is ook een 4 Gb / 64Gb versie.

Kopers van deze telefoon zullen hem waarschijnlijk niet kopen voor zijn eigenschappen.

Hier is een overzicht van de functies:


CPU / GPU PrestatieDe Redmi 9c is uitgerust met een Helio G35 processor, deze processor is ook te vinden in de Realme C11. Het is een instapmodel processor die is ontworpen voor algemeen telefoongebruik.

Voor het grafische gedeelte is de Redmi 9c uitgerust met een IMG PowerVR GE8320 grafische chipset waarmee je zonder problemen 720p video's kunt afspelen, deze chipset is niet ontworpen voor mobiele PUBG-games.

Benchmark Antutu/3DMark

Het testen van een telefoon als de Redmi 9c met Antutu heeft niet veel zin omdat deze telefoon niet ontworpen is om prestatierecords te breken.

Ik kreeg een score van iets meer dan 110.000 punten met Antutu, wat genoeg zou moeten zijn voor dagelijks gebruik zoals het surfen op het internet, het bekijken van wat video's en het spelen van wat kleine spelletjes.
Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview


De Redmi 9C is geen telefoon die ontworpen is voor gaming, dus ik had niet verwacht dat ik PUBG Mobile in goede omstandigheden zou kunnen spelen en toch is het resultaat niet zo slecht.

De laadtijd van het spel was erg lang, het kostte me enkele minuten om in het spel te komen, maar eenmaal in het spel is de spelervaring niet al te slecht. Het niveau van de graphics is op zijn minst, de animaties zijn niet altijd vloeiend en soms was de reactietijd niet snel genoeg, maar over het algemeen was het spel speelbaar.

Netwerkprestatie

De Redmi 9C ondersteunt de meeste Europese frequenties, dus je zou het overal moeten kunnen gebruiken.


Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.


Met precies 1000 metingen kreeg ik een gemiddeld signaal van -97,04 dB. Het is lang geleden dat ik een Xiaomi heb getest die boven het gemiddelde uitkwam.

De Redmi 9c scoort goed op netwerkniveau, hij presteert beter dan de meeste andere Xiaomi die ik dit jaar heb getest. Ik krijg ook een betere score dan de Samsung Galaxy A21's waarmee ik een gemiddeld signaal van -97,78 heb.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeDownload/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.

De Redmi 9C is niet erg snel in 4G, maar dat zou je niet moeten tegenhouden om de telefoon te gebruiken. De 4G-snelheid maakt het mogelijk om te surfen op het internet, video's te bekijken op Youtube en toepassingen te gebruiken. Je zult de telefoon waarschijnlijk niet als modem kunnen gebruiken omdat de snelheid waarschijnlijk niet snel genoeg is om het gebruikscomfort te garanderen.

Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Met een gemiddeld signaal van -19 dBm in de buurt van de router en -63 dBm op afstand biedt de Redmi 9c een goede gevoeligheid voor het wifi-signaal (bovengemiddeld).Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.De Redmi 9C (evenals de Redmi 9A) zijn alleen compatibel met een wifi-frequentie (2.4Ghz) en helaas heeft dit invloed op de downloadprestaties.

Ik heb iets minder dan 50 Mbps in download gemeten, het is veel minder dan de 5Ghz telefoons maar deze snelheid zou genoeg moeten zijn om video's op Youtube te bekijken.


GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview


De Redmi 9C is uitgerust met een Mediatek-processor, wat vaak resulteert in een betere GPS-nauwkeurigheid. Opnieuw bereikt de Redmi 9C een nauwkeurigheidsniveau van 2 meter.

Het lage vermogen van de Redmi 9C zal echter een probleem zijn voor snelle reizigers, omdat de telefoon snelle kaarten moet verversen en er vertraging kan optreden.


Batterijduur

Met een 5000 mAh batterij en een telefoon die niet veel vermogen vraagt, zou ik een goede autonomie moeten krijgen. Uit tests blijkt dat dit het geval is, maar dan met een klein verschil. Wanneer het scherm op vol vermogen wordt ingeschakeld, neemt het verbruik exponentieel toe omdat de Redmi 9c met 100% helderheid 3 keer meer energie verbruikt dan bij 50%.

Dit is te zien op de volgende grafiek:
redmi 9c batterie test

Het verbruik is lineair, maar de batterij ontlaadt zich 3 keer sneller als de helderheid 100% is. Met een helderheid van 50% heb ik meer dan 32 uur autonomie, het is een uitstekende score.

De oplaadtijd van de batterij is in het gemiddelde van dit soort telefoons. Het is niet helemaal lineair, de laatste procenten duren langer.

redmi 9c batterie charge test


Met 32 uur levensduur van de batterij in continu gebruik, zou je in staat moeten zijn om 3 tot 4 dagen in regelmatig gebruik te gaan, dus de Redmi 9c heeft een zeer goede levensduur van de batterij.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Xiaomi communiceerde geen informatie over de fotosensoren, dus ik weet niet welk type sensor in de Redmi 9c werd gebruikt. Kijkend naar de specificaties, kon ik geen soortgelijke sensor vinden in de andere telefoons die ik heb getest.

De hoofdsensor is een 3,43 mm sensor met 13 miljoen pixels. Er is geen ultra-groothoeksensor. Deze sensor wordt ook gebruikt in de Redmi 9a.

Standaard app

De standaard fototoepassing van de Redmi 9c is dezelfde als in de meeste Xiaomi's met MIUI 12. De slechte prestaties van de telefoon zijn merkbaar bij het gebruik van de fotoapplicatie, omdat deze langzamer reageert dan bij andere modellen uit het middensegment. Het overschakelen van de ene modus (bijv. foto naar video) naar de andere gebeurt met een lage latency.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

Hoofdsensor

redmi 9c test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1


Ik was positief verrast door de kwaliteit van de foto van de Redmi 9c in de studio. Ik verwachtte een slecht resultaat, maar dat is niet het geval. De foto is een beetje onderbelicht, maar de scherpte is echt goed voor een telefoon in deze prijsklasse. De kleuren lijken ook behoorlijk accuraat, zelfs als het gebrek aan contrast de indruk wekt dat er een sluier over de foto hangt.

Uit de analyse van de colorimetrie blijkt dat de Redmi 9c vooral op groen en blauw afwijkt van de norm. De colorimetrische afwijkingen van de andere kleuren zitten in het gemiddelde.

redmi 9c test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2


Als ik kijk naar waar deze kleuren afwijken, zie ik dat groen afwijkt in de richting van geel, blauw afwijkt in de richting van een lichter blauw. Foto's met een blauwe lucht moeten dus met een lichter blauw dan in werkelijkheid verschijnen. Vegetatie zal waarschijnlijk een warmere kleur krijgen.
redmi 9c test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 3


Foto test / zon

redmi 9c test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 1

Voor minder dan 100€ kan je niet verwachten een telefoon te vinden die zeer goede foto's kan produceren... en toch doet deze Redmi 9c het vrij goed!

De technische test van de foto toonde aan dat de telefoon blues ging produceren die iets te licht was en groen die naar geel gleed. Dit kan worden geverifieerd op deze foto zonder dat het een probleem wordt. Afgezien van deze twee elementen zijn de kleuren goed gerestaureerd. De scherpte is ook goed.

Als ik de foto vergelijk met de prijs met een betere telefoon op hetzelfde moment, dan ziet het er zo uit:
poco x3 redmi 9c 9a


We zien hier dat de blauwen dieper zijn, het groen glijdt niet naar geel toe en de kleurtemperatuur is over het algemeen koeler.

Hier zijn enkele andere foto's genomen met de Redmi 9c die de waarnemingen bevestigen:


Foto test / bewolkt

redmi 9c test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo cloud 3


De Redmi 9c komt in de problemen als de helderheid afneemt omdat alle vegetatie zich in een onderbelichte zone bevindt en de lucht een aanzienlijke overbelichting vertoont. Scherpte is correct, maar met zo'n verschil tussen de belichtingsgebieden verliest het beeld veel detail.Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview


De Redmi 9c heeft geen stabilisatie, dus schokken worden niet gedempt, maar in deze prijsklasse biedt geen enkele telefoon stabilisatie.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview


De lichtomstandigheden waren niet ideaal voor de videotest, maar ik denk dat de Redmi 9c het heel goed doet voor een telefoon onder de 100€. De scherpte is goed, de focus is snel en de beweging is niet te schokkerig.

De kleuren zijn niet altijd correct en de belichting kan beter, maar ook hier is het resultaat meer dan correct.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Ik heb de Redmi 9C eerst getest in subjectief luisteren en zonder koptelefoon is de geluidskwaliteit van de luidspreker niet erg goed. Het geluid is behoorlijk gedempt en de hoogtepunten zijn overdreven. Gelukkig is het geluid veel beter als je met een koptelefoon luistert.

De Redmi 9C levert een goede geluidskwaliteit maar mist een beetje kracht. In deze prijsklasse is dit heel normaal, ik zou zelfs zeggen dat het geluid technisch gezien op het niveau van telefoons boven de 150 euro ligt.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
redmi 9c frequency response


Ik heb de Redmi 9C vergeleken met de Redmi Note 9 en kreeg een zeer vergelijkbaar resultaat. Ze hebben beiden een zeer gelijkaardige prestatie met een lichte kwaliteitsgraad rond 2khz die meer uitgesproken wordt boven 10khz. Dit is te horen als je gewend bent om naar muziek te luisteren op een apparaat van goede kwaliteit, maar voor de gemiddelde persoon denk ik dat de geluidskwaliteit heel acceptabel zal zijn.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
redmi 9c dynamic range

Ik heb de Redmi 9C opnieuw vergeleken met de Redmi Note 9 en was verbaasd te zien dat de Redmi 9C beter presteert dan de Redmi Note 9 wanneer het volume toeneemt. De Redmi 9C biedt een krachtiger geluid dan de Redmi Note 9 met een betere stabiliteit over alle frequenties. De Redmi Note 9 lijdt aan een vrij duidelijk machtsprobleem.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
redmi 9c noise level


De Redmi 9C heeft geen storingsproblemen, hij presteert weer beter dan de Redmi Note 9 voor deze test.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi 9c ecran screen calibration

De Redmi 9c maakt gebruik van een LCD-type display dat 81% van de ruimte in beslag neemt met een resolutie van 720x1600. De pixeldichtheid is lager dan gemiddeld, dus de pixelafwijking is enigszins zichtbaar als men goed oplet.

Op het colorimetrische niveau heb ik een afwijking dE van 2,6 gemeten, dit is een uitstekende score. Het is echter noodzakelijk om de configuratie van het display te wijzigen om de kleurtemperatuur terug te brengen naar "standaard" in de displayparameters, anders zal de telefoon een minder goede colorimetrie vertonen.Helderheid / Contrast

Ik heb met mijn sonde een lichtsterkte van 380 cd/m² gemeten, het is een vrij gemiddelde score. De Redmi 9c heeft ook een "zonnetype" parameter om een betere aflezing van het scherm in vol zonlicht mogelijk te maken. Deze parameter geeft niet genoeg helderheid aan het scherm om perfect leesbaar te zijn in vol zonlicht.

Ik heb met mijn sonde een contrastverhouding van 1704:1 gemeten, wat een bovengemiddelde score is voor dit type scherm.

De Redmi 9c mag dan wel een instapmodel zijn, hij kan wel concurreren met duurdere telefoons zoals de Samsung Galaxy A21s.

Biometrie

De Redmi 9c is uitgerust met een vingerafdruksensor aan de achterzijde, deze sensor werkt zeer goed maar is langzamer dan gemiddeld door de lage prestaties van de telefoon.

Besturingssysteem

De Redmi 9C draait onder MIUI 12 en de ervaring is niet verminderd in vergelijking met een ander apparaat dat gebruik maakt van hetzelfde besturingssysteem. De reactietijd is duidelijk langzamer dan op een sneller apparaat, maar dit heeft geen invloed op de werking van de telefoon.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Redmi 9c

Vergelijk Redmi 9c met de anderen

Test / beoordeling conclusie

De Redmi 9C is een instapmodel telefoon die voor ongeveer 100 euro is gaan verkopen. Voor deze prijs vind je niet veel telefoons met een groot scherm, een grote batterij, verschillende fotosensoren, ... Xiaomi is er opnieuw in geslaagd zich te vestigen in een prijssegment met een voorstel dat zinvol is.

Dus, ja, de Redmi 9C is geen prestatiegerichte oorlogsmachine, maar dat is waarschijnlijk niet de prioriteit voor kopers van dit type telefoon. Het is langzamer dan de meeste telefoons die ik heb getest, maar het is niet de langzaamste.

De Redmi 9C moet gezien worden als een lichtere versie van de Redmi Note 9 die ongeveer 50€ meer kost en die zich in sommige opzichten zelfs beter laat zien dan de Redmi Note 9.

De Redmi is geen "eenvoudige" telefoon omdat hij net als andere Xiaomi-telefoons op MIUI 12 draait, hij moet gezien worden als een complete smartphone met enkele concessies zoals prestaties.

Sterktes

Prijs
Levensduur van de batterij
4G Netwerkgevoeligheid

Zwaktes

Langzaam
MicroUSB-poort in plaats van USB-C
Wifi alleen in 2.4Ghz
Downloadsnelheid

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden