Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Poco M3: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Poco M3
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Test Reviews Nl

Poco M3: test / review


Gepubliceerd op: 24-11-2020 / gewijzigd: 13-12-2021
Het merk Poco werd sinds 2018 en 2020 niet meer gebruikt door Xiaomi. Dit betekende de terugkeer van het merk met 3 nieuwe modellen. De Poco F2 Pro kwam op de eerste plaats door de high-end aan te vallen, de Poco X3 kwam daarna door de mid-range aan te vallen en de laatste, de Poco M3, komt het startniveau aanvallen met een lancering voor Black Friday 2020 en een aangekondigde prijs van 129€!

Bij elke Poco heb ik de indruk dat Xiaomi de afvlakkende wals tevoorschijn haalt om de concurrentie nog verder te duwen met steeds lagere prijzen. Ik heb echt moeite om geloofwaardige alternatieven te vinden in dezelfde prijsklasse.

Ik denk meestal veel na voordat ik een telefoon koop, maar ik heb de Poco X3 blind gekocht omdat ik erg tevreden was met de F2 Pro. Ik deed hetzelfde met deze Poco M3 en ik ben benieuwd wat hij in petto heeft voor 129€.

Website waar ik de Poco M3 gekocht heb: https://s.zbanx.com/r/PgHM70TSTj1t

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Poco M3

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco M3 van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

27/11/2020 Ik bestel de Poco M3 op Aliexpress tegen inleidende prijs

18/12/2020 Ik heb eindelijk de Poco M3 ontvangen, zodat ik hem kan gaan testen.

Waarom deze telefoon?

Zoals ik hierboven al schreef, heb ik eerder dit jaar de Poco F2 Pro en de Poco X3 getest. Ik hield echt van beide telefoons, de prijs-kwaliteitverhouding is absoluut onverslaanbaar. Deze twee Poco's hebben de grenzen verlegd van wat je voor deze prijs kunt krijgen. De Poco M3 wordt geleverd met een nog lagere prijs, zodat hij toegankelijk is voor een nog breder publiek.

Naast de prijs van de Poco M3, zijn de eigenschappen dicht bij de Redmi Note 9, deze twee telefoons hebben veel gemeen. Ze hebben dezelfde grootte, maar de Poco is iets dikker om een grotere batterij te herbergen. Het scherm heeft dezelfde grootte en resolutie. De performance is vergelijkbaar, ook al is de architectuur anders. Het is ook mogelijk dat de Poco de camera van de Redmi overneemt, als dat het geval is hoop ik dat hij het slechte kleurmanagement van de Redmi niet overneemt.

De Poco ziet er dus uit als een Redmi Note 9 met een hogere accucapaciteit. De vergelijking kan daarom interessant zijn.

Uitpakken

poco m3 test avis review recensione prueba analisis opinion 19


Xiaomi gebruikt de kleur oranje voor zijn telefoons en om zich te onderscheiden van het hoofdmerk, gebruikt Poco geel. De doos is daarom geel en bevat de telefoon, een transparante bescherming, een handleiding, een naald om de simlade te openen, een oplader en een USB-kabel.Eerste configuratie

De configuratie van de Poco M3 is identiek aan de andere modellen van het merk, Xiaomi heeft net een mogelijkheid toegevoegd om de configuratie vrij snel te verlaten voor het geval je een dringende oproep wilt doen. U kunt uw e-mailbox en vingerafdruk later instellen.

Xiaomi heeft onlangs een extra vraag geïntroduceerd om u aan te moedigen zich aan te melden voor de Xiaomi Cloud. Ze worden meer en meer vasthoudend.

Afwerking

poco m3 test avis review recensione prueba analisis opinion 10


De Poco M3 is een instapmodel telefoon, dus verwacht geen glazen of metalen achterkant. De Poco M3 is gemaakt van plastic en de achterkant van de telefoon is bedekt met een textuur die me doet denken aan een krokodillenhuid. Ik had dit soort textuur al bijna 2 jaar niet meer gezien. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de telefoon, de Poco M3 volgt niet de trend dat telefoons moeten glanzen met allerlei lichteffecten. Het voordeel van dit soort textuur is dat het niet uitglijdt.

De Poco M3 heeft een ietwat eigenaardige configuratie aan de achterzijde met een fotoblokje aan de linkerzijde, maar die wordt uitgebreid met een glad oppervlak over de gehele breedte van de telefoon. Elke Poco die in 2020 gelanceerd wordt is anders, ik heb de indruk dat Poco nog niet het ideale formaat heeft gevonden om het merk met zijn eigen identiteit te vertegenwoordigen. Ik heb veel recensies over dit formaat gelezen, ik heb er persoonlijk niets op tegen, deze telefoon is gewoon anders en de keuze van Poco heeft geen invloed op het gebruik van de telefoon. Dus het is allemaal een kwestie van smaak.

Voor de rest volgt de Poco de richtlijnen van de markt met een aansluiting aan de bovenzijde van de telefoon, een infraroodsensor, een USB C poort, een mono speakerphone aan de onderzijde van de telefoon. De vingerafdruksensor zit aan de zijkant zoals de Redmi Note 9S en de Poco X3. In de SIM-lade kunnen twee SIM-kaarten en een extra micro-SD-geheugenkaart worden geplaatst (niet ten koste van de SIM-kaarten).

De afwerkingen zijn niet premium, maar over het algemeen vind ik de Poco M3 vrij goed.Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.Ik heb de Poco M3 getest in zijn 4Gb/64Gb versie. De volledige functies zijn beschikbaar in de schermafbeeldingen onder deze paragraaf.CPU / GPU PrestatieDe Poco M3 is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 662 CPU, deze processor wordt ook gebruikt in andere telefoons zoals de Nokia 5.4, de Oppo A73, de Realme 7i of de Motorola G9. Deze CPU is ook vergelijkbaar met de Mediatek Helio G70 CPU die in de Redmi Note 9 is gevonden.

De Qualcomm Snapdragon 662 is een instapmodel CPU, dus hij biedt geen geweldige prestaties, maar dit is geen probleem omdat de Poco M3 op het instapniveau is gepositioneerd. Deze CPU biedt voldoende prestaties om de Poco M3 in het dagelijks leven zonder grote problemen te kunnen gebruiken. Ik merkte een aantal vertragingen op toen er veel applicaties tegelijk open waren, maar over het algemeen werkt de Poco M3 vrij goed.

De Poco M3 is uitgerust met een Qualcomm Adreno 610 GPU die ook wordt gebruikt in de Nokia 5.3, Motorola G8 Power of Redmi Note 9. Deze GPU is ook een instapmodel GPU, maar net als de CPU biedt deze voldoende prestaties om de Poco M3 zonder problemen te laten draaien. De Poco M3 is geen gamer georiënteerde smartphone zoals de Poco X3 maar eenvoudige spellen zullen geen probleem zijn.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik scoorde 185.000 punten met Antutu, dit is de Poco M3 op een Redmi Note 9 niveau. De prijspositionering van de Poco is lager dan die van de Redmi, waardoor de prijs/prestatieverhouding gunstig is voor de Poco.


Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview


De Poco M3 is niet bedoeld voor een gamingpubliek, maar hij doet het erg goed op PUBG Mobile, dit gaat ten koste van de vloeiendheid van het beeld en de mate van detail van de texturen. Dit zijn normale degradaties voor een telefoon van dit type en het zal je er niet van weerhouden om dit soort games te spelen, zolang het toestel een lage grafische modus biedt.

Netwerkprestatie

De Poco M3 ondersteunt de meeste 3G/4G-frequenties die in Europa worden gebruikt, wat een standaard is geworden bij Xiaomi waar dat 2 jaar geleden nog helemaal niet het geval was. De B28 / 700 Mhz frequentie is ook beschikbaar.


Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeDe Poco M3 is de 8e telefoon die ik test met mijn nieuwe 4G testprotocol en het is duidelijk de beste. Ik krijg meestal vrij gemiddelde resultaten met Chinese merken, maar hier heeft Poco het heel goed gedaan.

Ik heb meer dan 1000 metingen gedaan, waarbij ik de resultaten heb vergeleken met mijn referentieapparaat. Voor het eerst heb ik een telefoon die beter scoort dan mijn referentieapparaat.

Op de volgende grafiek kunt u zien dat de Poco-metingen bijna identiek zijn aan de metingen van mijn referentie-apparaat. De resultaten zijn zo dichtbij dat ik eerst dacht dat het een fout was in de datamanipulatie, maar na verschillende controles kwam ik tot dezelfde conclusie.

poco m3 network 4G


De Poco M3 is momenteel de beste telefoon qua netwerkgevoeligheid.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik kreeg een -21 dBm signaal in de buurt van mijn router en een -63 dBm signaal op een afstand. De Poco M3 is niet de beste op het gebied van wifi-gevoeligheid, hij is ook niet slecht, hij zit ergens in het midden van de ranglijst.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview


Ik kreeg een GPS signaal nauwkeurigheid van 4 meter, wat onder het gemiddelde is. De eerste fix met het GPS netwerk was ook vrij lang.

De Poco M3 lijkt geen dubbele GPS te bieden, want ik zie maar één frequentie per netwerk.


Batterijduur

De Poco M3 heeft een enorme 6000 mAh accu, die duidelijk boven het gemiddelde ligt. Deze batterij biedt een autonomie van 2 tot 3 dagen bij normaal gebruik, maar is niet de meest efficiënte batterij.

Met het display aan op 100%, heb ik een batterijlevensduur van 842 minuten, het is een goede score maar ik heb andere telefoons getest die een betere autonomie bieden met een lagere capaciteit batterij. Dit kan worden verklaard door de helderheid van het scherm die boven het gemiddelde ligt.

Met het scherm aan op 50%, kreeg ik een batterijlevensduur van 1898 minuten, dit is ook een goede score maar ook hier heb ik andere telefoons getest die het beter doen met een kleinere batterij.

Het verbruik volgens de schermverlichting is dus bijna lineair, het verbruik bij 50% is bijna de helft van het verbruik bij 100%. Er zijn hier dus geen verrassingen, in tegenstelling tot sommige telefoons waar ik een veel hogere verhouding heb.

poco m3 battery discharge


Om de batterij tot 100% op te laden had de Poco M3 217 minuten nodig, wat een gemiddelde score is. De oplaadsnelheid is hoger in de eerste procenten van de levensduur van de batterij en vertraagt in de laatste 10 procenten.

poco m3 battery charge


Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Poco M3 is uitgerust met een Samsung S5KGM1 sensor die ook in veel andere telefoons wordt aangetroffen, zoals de Redmi Note 9 waar de beeldverwerking catastrofaal was. Deze sensor bewees echter zijn waarde op andere modellen door een goede fotokwaliteit aan te bieden, dus ik hoop dat Xiaomi niet dezelfde fout heeft gemaakt met deze Poco M3.

Standaard app

De standaard fotoapplicatie van de Poco M3 is identiek aan de andere Xiaomi-telefoons met MIUI 12. Xiaomi heeft de fotoapplicatie geleidelijk aan vereenvoudigd omdat het complex was geworden om te gebruiken met te veel keuzes op hetzelfde scherm. Er is echter nog steeds hetzelfde probleem met het weergeven van de parameters in overlay van de foto, deze parameters zijn onleesbaar als je een zeer heldere scène fotografeert.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

poco m3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2

Meestal test ik de studiofoto's vooraleer ik de buitenfoto's maak, maar deze keer deed ik het tegenovergestelde. Buiten foto's zijn later in het artikel beschikbaar. De studiofoto's zijn niet goed, de kleurverwerking is erg slecht, de belichtingstijd is ook niet goed en het is duidelijk een softwareprobleem omdat ik in de PRO-modus een veel beter resultaat kon krijgen dan op de foto hieronder.

poco m3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 9


Ik heb bijna alle fotostanden geprobeerd (AI, HDR, nacht,...) en elke keer is de belichtingstijd en het kleurbeheer niet goed. Het was hetzelfde met de Redmi Note 9, het is echt betreurenswaardig omdat de sensor in staat is om goede foto's te produceren (bijvoorbeeld in de PRO-modus).

Gelukkig kreeg ik buiten betere resultaten.Foto test / zon

poco m3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 17


Voordat ik mijn eerste buitenopnames maakte, had ik enkele angsten met betrekking tot de slechte ervaring van de Redmi Note 9 met dezelfde camera. Gelukkig brengt de Poco M3 enkele verbeteringen, maar nog niet alle problemen zijn opgelost. Ik had echt het gevoel dat ik een evenwichtsoefening moest doen om het juiste compromis voor de foto's te vinden. Op de eerste foto heb ik voorrang gegeven aan de lucht en de lucht is correct weergegeven terwijl alles onder de horizonlijn iets te donker is. Door te focussen onder de horizonlijn heb ik het tegenovergestelde. De Poco M3 heeft dus een te beperkt dynamisch bereik dat vaak een overlay van de lucht of onderbelichting voor de grond zal genereren.

Kan dit probleem worden vermeden? Ja, er zijn verschillende oplossingen. De Poco M3 heeft AI, HDR, nacht, ... modi. Deze modi zijn ontworpen om dergelijke problemen te corrigeren. Voor elke foto heb ik de verschillende modi geprobeerd en het resultaat is echt heel anders. In het algemeen heeft AI de neiging om de kleuren te forceren en ik vind het resultaat niet goed. HDR daarentegen doet het veel beter, maar heeft de neiging om iets onderbelichte foto's te produceren, dus je moet je richten op een gebied dat niet te licht en niet te donker is. Dit alles is duidelijk te ingewikkeld voor iedereen en ik vind het jammer omdat de camera in staat is om mooie foto's te maken als je bereid bent om wat moeite te doen.

Gelukkig is er een eenvoudigere oplossing dan het trial-and-error spel met de verschillende beschikbare fotomodi. De Poco M3 werkt met Gcam!

Hier is eerst een foto gemaakt zonder Gcam en met HDR+AI ingeschakeld:
poco m3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 41


Met Gcam zonder speciale instellingen:
poco m3 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 42


Het resultaat is dus vrij goed voor een telefoon in deze prijsklasse. Ik begrijp niet waarom Xiaomi dit kwaliteitsprobleem voorbij laat gaan omdat het geen hardwareprobleem is, maar een (slechte) keuze in de software. Dus ik ga geen goed cijfer geven aan het beeld, zelfs als het mogelijk is om goede foto's te produceren met Gcam of PRO modus, omdat ik denk dat een consumententelefoon moet kunnen worden gebruikt zonder enige aanpassingen van de gebruiker.Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview


De Poco M3 heeft geen videostabilisatie, wat geen verrassing is, ik heb nog geen effectieve stabilisatie getest in deze prijsklasse.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview


De Poco M3 is in staat om 1080p video te produceren met 30fps. De video produceert kleuren die iets te warm zijn, de bomen moeten niet zo oranje zijn en het dynamisch bereik is niet erg hoog omdat de lucht vaak overbelicht is. De verandering van de belichting is zichtbaar maar vrij snel.

De Poco M3 produceert video's met een kwaliteit die gelijkwaardig is aan wat we daar in deze prijsklasse vinden.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
poco m3 frequency respons


De Poco M3 is in staat om de meeste frequenties correct weer te geven, hij is beter in de lage frequenties dan de Poco X3 maar hij stagneert sneller in de hoge frequenties. De geluidskwaliteit van de M3 is minder goed dan die van de X3, maar in deze prijsklasse is het resultaat zeer correct.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
poco m3 dynamic range


De Poco M3 biedt een krachtig geluid, en dit vermogen heeft een prijs in termen van geluidskwaliteit. Wanneer de Poco M3 tot het uiterste wordt geduwd, heeft hij nogal wat klankvervorming. Als ik tussen 80 en 90% van het volume houd, is het geluid nog steeds krachtig en is de vervorming veel beperkter.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
poco m3 noise level


Ik heb geen enkel probleem met geluidsinterferentie opgemerkt, de Poco M3 produceert een goed geluid tot 80/90% van het volume.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

poco m3 screen calibration


Ik denk dat de Poco M3 hetzelfde scherm gebruikt als de Redmi Note 9 omdat het veel overeenkomsten heeft. Ik had een goede colorimetrie score met de Redmi Note 9 maar mijn eerste test van de Poco M3 resulteerde in een slechte score. Ik was vergeten dat Xiaomi de neiging heeft om hun telefoons op een te verzadigd kleurprofiel in te stellen en door het kleurprofiel terug te brengen naar een standaardmodus, kreeg ik een van de beste colorimetrie voor dit type scherm. Het Poco M3 scherm biedt niet alleen een goede resolutie maar ook een zeer nauwkeurige colorimetrie.Helderheid / Contrast

De Poco M3 biedt een maximale helderheid van ongeveer 390 cd/m², maar met de "sun mode" kan deze helderheid oplopen tot 440 cd/m². Je zou deze telefoon dus op zonnige dagen buiten moeten kunnen gebruiken, maar ik denk dat je het scherm soms moet kantelen om schittering en slechte leesbaarheid te voorkomen.

Biometrie

De meeste Xiaomi/Poco/Redmi telefoons die ik de afgelopen maanden heb getest, waren uitgerust met een vingerafdruksensor aan de zijkant. Voordat dit type sensor op de markt verscheen, gaf ik de voorkeur aan telefoons met een vingerafdruksensor aan de achterkant, maar sinds Xiaomi een sensor aan de zijkant heeft geïntroduceerd, geef ik de voorkeur aan dit type sensor. Deze sensor is goed gepositioneerd voor de duim en is snel (zelfs op de Poco M3 die een langzamere telefoon is).

Besturingssysteem


Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Poco M3

Vergelijk Poco M3 met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Ik moet de camera nog 's nachts testen, maar aangezien dit de conclusie waarschijnlijk niet zal veranderen, sta ik mezelf toe de conclusie te trekken voordat ik mijn test heb afgerond.

Het merk Poco sloeg in 2020 hard toe met de Poco F2 Pro om het topsegment op te schudden, de Poco X3 om het middensegment op te schudden en nu de Poco M3 om het instapniveau op te schudden. De drie nieuwe Poco-modellen kwamen niet met nieuwigheden of grote innovaties, dat was waarschijnlijk ook niet het doel. Poco heeft telefoons in elkaar gezet met een zeer interessante kwaliteit/prijs verhouding en deze Poco M3 heeft het net zo goed gedaan als de eerste twee modellen.

Het is een instapmodel, dus hij is niet te vergelijken met een telefoon van meer dan 200€. Als ik hem vergelijk met andere telefoons rond de 100€, zie ik niets dat tegen de Poco M3 op kan. Op sommige punten van mijn tests zijn er geloofwaardige alternatieven, maar over het algemeen scoort de Poco beter.

Voor iets meer dan 100€ biedt de Poco een goede batterijduur, een goed scherm, een goede netwerkgevoeligheid en voldoende prestaties om ten volle te genieten van alle functies van de telefoon.

De Poco M3 is duidelijk geen prestatietoestel en dat is soms voelbaar in het gebruik, maar in deze prijsklasse is dat normaal. Het afwerkingsniveau is niet uitzonderlijk, de Umidigi A9 Pro doet het veel beter, maar het is ook een kwestie van smaak.

De camera van de Poco is niet uitzonderlijk, maar opnieuw, in deze prijsklasse, is de kwaliteit van de foto's vrij goed. Gcam werkt op deze telefoon, dus je kunt de kwaliteiten van de sensor ten volle benutten door je eigen instellingen te gebruiken. Dankzij de raw RAW- en/of Gcam-modus kunt u echt interessante foto's maken.

De conclusie is dus vrij simpel...De Poco M3 is niet perfect maar voor ongeveer 100€ zul je niet zo'n veelzijdige telefoon vinden.

Sterktes

Waarde voor je geld
Goed scherm
Goede levensduur van de batterij
Foto's in RAW-mode en compatibel met Gcam
4G netwerkgevoeligheid

Zwaktes

Gemiddelde prestaties voor spelletjes
Sommige vertragingen
Gemiddelde wifi prestaties

Alternatieven voor dit product

De Poco M3 biedt prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de Redmi Note 9, maar kost minder en scoort over het algemeen beter. De Umidigi A9 Pro komt waarschijnlijk het dichtst in de buurt van de Poco, hij biedt een betere afwerking maar scoort over het algemeen lager dan de Poco.

De Poco is er dus in geslaagd zich te vestigen als een referentie in dit prijssegment.

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden