Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Xiaomi Mi G9: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Waar kan ik de Xiaomi Mi G9 kopen?
Uitpakken
Overzicht van de Xiami Mi G9
Video
Technische specificaties
Zuiging op harde vloer
Zuigen op tapijt
Bedrijfslawaai
Batterijduur
Consumptie
Bespreking/Conclusie
Huis

Xiaomi Mi G9: test / review


Gepubliceerd op: 15-06-2021 / gewijzigd: 18-10-2021

Xiaomi heeft zich een plaats veroverd in de wereld van de smartphones, maar de Chinese reus heeft het daar niet bij gelaten. Xiaomi is een wereldwijd merk dat telefoons, horloges, projectoren, camera's, elektrische scooters en ook stofzuigers verkoopt! Xiaomi is geen merk dat gericht is op innovatie, het is vooral de kwaliteit/prijsverhouding die de boventoon voert. Ik heb nog niet veel stofzuigers kunnen testen, maar met de twee Dreame die ik dit jaar heb getest, ben ik al verder dan degenen die dit soort apparaat nog nooit in huis hebben gehad. Dreame maakt deel uit van het Xiaomi ecosysteem, dus zullen we veel gelijkenissen vinden maar met een fundamenteel verschil, deze Xiaomi G9 kost ongeveer 200€ waar een Dreame 300 tot 400€ kost en dit zonder Dyson te vergeten die stofzuigers van dit type op de markt brengt voor meer dan 600€.

Zal het Xiaomi lukken om het beter te doen dan Dyson voor 3 keer minder geld? Ik weet het niet zeker, maar voor 200 pond biedt Xiaomi waarschijnlijk veel waar voor zijn geld, ik zal alleen moeten controleren of dat ook echt zo is.

Waar kan ik de Xiaomi Mi G9 kopen?


De Xiaomi Mi G9 is verkrijgbaar in veel winkels, maar de goedkoopste die ik vond is Aliexpress. De stofzuiger is verkrijgbaar in Europa (geen belastingen te betalen) en voor sommige landen is de terugzending in geval van problemen gratis.

Link op Aliexpress: Xiaomi Mi G9

Uitpakken


xiaomi mi g9 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 1 1

Wat mij altijd heeft verbaasd bij rechtopstaande stofzuigers is de verpakking, ik heb het natuurlijk niet over de doos zelf maar over de organisatie van de inhoud. Ik heb de indruk dat ingenieurs hebben gewerkt aan de meest compacte opslag van alle stofzuigeraccessoires. De binnenzijde van de doos is zo ingedeeld dat elk onderdeel op een eigen plaats kan worden ondergebracht en dit alles zonder dat een onderdeel elkaar raakt.

De Xiaomi G9 doos bevat de stofzuiger, 2 aangedreven borstels, een verlengbuis, 2 niet-aangedreven borstels voor textiel of kleine tapijten, een oplader en een muurbeugel om de stofzuiger op te hangen en de batterij te herbergen. De Xiaomi G9 biedt minder accessoires dan de Dreame stofzuigers die ik eerder dit jaar heb getest, maar voor deze prijspositionering mag ik niet klagen. Er is ook een handleiding, maar ik heb nog nooit de handleiding voor dit soort producten hoeven lezen, deze stofzuiger is goed genoeg ontworpen dat ik dat niet hoef te doen.Overzicht van de Xiami Mi G9


xiaomi mi g9 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 19

De Xiaomi Mi G9 lijkt erg op de andere modellen die ik heb getest, de kleur is anders maar de grootte van de stofzuiger is bijna identiek. Dit vacuümblok weegt iets meer dan 1,6kg, dat is heel licht, maar ik betwijfel of het lang zal kunnen blijven staan zoals op sommige foto's te zien is, want met de buis en de borstel erbij weegt het geheel bijna 3kg. De stofzuiger is hoofdzakelijk bedoeld voor gebruik op de vloer en in dit geval vertrouwt hij op zijn verlengbuis en is het gewicht absoluut geen probleem.

Deze stofzuiger werkt met een cycloonsysteem, u kunt het vuil echt zien rondwervelen in zijn tank. Dit zuigsysteem wordt vergezeld door vele filters die tot doel hebben de snelste deeltjes op te vangen, Xiaomi kondigt zelfs aan 99,97% van de deeltjes te kunnen opvangen, ik moet ze op hun woord geloven want ik heb geen manier om dit soort dingen te verifiëren. De filters zijn afneembaar en wasbaar.

xiaomi mi g9 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 23

De zuigkracht kan worden aangepast met de knop op de achterkant van de stofzuiger. De Dreame-modellen bieden een LCD-scherm met enkele extra functies, maar dit verandert niets aan de zuigkracht. Het door de stofzuiger geproduceerde geluid is sterk afhankelijk van de gekozen zuigstand. Ik zal het geluid later in dit artikel meten.

xiaomi mi g9 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 5

De verlengbuis wordt aangedreven, wat betekent dat hij kracht overbrengt op de borstel om een roterende borstel te laten draaien en het zuigen te vergemakkelijken. De stofzuiger wordt geleverd met twee roterende borstels, zoals deze bijvoorbeeld:
xiaomi mi g9 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 10

Dit voedingssysteem lijkt erg op wat ik van Dreame heb gezien, maar ik heb geprobeerd een Dreame borstel in de Xiaomi te steken maar dat werkt niet, de aansluitingen voor de voeding zijn iets anders. De hoofdborstel is scharnierend, zodat hij kan kantelen en draaien om bijvoorbeeld onder meubels te komen. Deze kanteling heeft zijn beperkingen, want als u ver onder een meubelstuk moet gaan dat geen grote vrije ruimte heeft, kan het zijn dat u de achterkant van het meubel niet bereikt. Dreame heeft een accessoire toegevoegd aan zijn Dreame T30 waarmee u de hoek bij de stofzuiger kunt breken.

De stofzuiger heeft een verwijderbare batterij die u kunt opladen via de wandhouder of rechtstreeks op de stofzuiger. Ik heb de muurbevestiging nog niet gebruikt, want als ik dat elke keer moet doen als ik een nieuwe stofzuiger test, krijg ik waarschijnlijk overal gaten in mijn muren.
xiaomi mi g9 test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 26


Voor de rest zijn er de klassieke accessoires voor het reinigen van tapijten of textiel, deze borstels worden niet aangedreven, zodat hun zuigkracht veel minder belangrijk is, maar aangezien het een snoerloze stofzuiger is, hoeft u geen last te hebben van een draad om uw auto te bereiken.Video


youtube previewyoutube preview


Technische specificaties


Om de Xiaomi met andere modellen te vergelijken, heb ik de technische specificaties genomen van andere stofzuigers die ik heb getest en er enkele aan toegevoegd om deze stofzuiger beter tegen de anderen te kunnen plaatsen.

Dreame T20

Levensduur batterij: 70 min
Oplaadtijd: 4 uur
Zuigkracht: 150 AW / 25000A
Motordraaiing: 125 000 rpm
Gewicht: 1,6 kg
Tankinhoud: 0.6l

Dreame T30

Levensduur batterij: 90 min
Oplaadtijd: 4 uur
Zuigkracht: 190 AW / 27000A
Motordraaiing: 150 000 rpm
Gewicht: 1,6 kg
Tankinhoud: 0.6l

Xiaomi Mi G9
Levensduur batterij: 60 min
Oplaadtijd: 3+ uur
Zuigkracht: 120 AW
Motordraaiing: 100 000 rpm
Gewicht: 1,6 kg
Tankinhoud: +/- 0.6l

Dyson V11
Levensduur batterij: 60 min
Oplaadtijd: 4,5 uur
Zuigkracht: 220 AW
Motordraaiing: 125.000 rpm
Gewicht: 2,97 kg (met accessoires)
Tankinhoud: +/- 0.76l

De Dyson V11 is aanzienlijk krachtiger dan de Dreame en de Xiami, zijn tank is ook iets groter maar hij kost veel meer.

Zuiging op harde vloer


De Xiaomi Mi 9G is niet de krachtigste stofzuiger die ik heb getest, maar hij doet het heel goed voor al het alledaagse vuil zoals kruimels, haar, veren, vogelzaad, opgedroogde modder die van schoenen is gevallen, ... Ik heb thuis geen hond of kat, maar haren van huisdieren zouden geen probleem mogen zijn. Anderzijds heb ik een vacuümtest gedaan met (grote) broodkruimels in de veronderstelling dat het met hondenvoer hetzelfde zou zijn. Zo kunt u zien dat de zuigkracht voldoende is, maar dat de hoofdborstel niet helemaal geschikt is voor dit soort oefeningen.

youtube previewyoutube preview


De hoofdborstel is ontworpen om vuil tot een bepaalde grootte op te zuigen en ik veronderstel dat dit voor enige zuigkracht zorgt. Om grotere voorwerpen zoals broodkruimels of hondenvoer te kunnen opzuigen, moet u de borstel optillen, want een enkele beweging is niet voldoende. De zuigkracht is dus meer dan voldoende voor dit soort vuil, maar het gebruik van de borstel moet worden aangepast. Dit is geen gebrek, het is gewoon een realiteit voor alle stofzuigers van dit type.

Zuigen op tapijt


youtube previewyoutube preview

Ik heb geen groot tapijtoppervlak in mijn huis, dus heb ik het grootste tapijt gebruikt om deze stofzuigtest te doen. De zuigkracht werkt goed in stand 1 en stand 2, maar wanneer wordt overgeschakeld naar stand 3, is de zuigkracht te sterk. De borstel maakt meer lawaai en is bijna blokkeerbaar. Als de borstelharen van het tapijt langer waren, zou de borstel in stand 3 hoogstwaarschijnlijk blokkeren. Ik heb verstoppingen gehad met een kleiner tapijt dat iets langere borstelharen had. Modus 3 is te krachtig voor tapijten en zorgt ervoor dat de stofzuiger minder natuurlijk beweegt, omdat u hem misschien een beetje moet forceren om vooruit te komen.

Bedrijfslawaai


youtube previewyoutube preview

Ik heb alle 3 zuigstanden getest en het geluid van de stofzuiger gemeten met een geluidsniveaumeter die vlak naast de zuigunit was geplaatst. Aangezien ik aanneem dat u niet zuigt met uw oor naar de stofzuiger, zullen de waarden die op oorhoogte worden waargenomen lager zijn. Het belangrijkste doel van de test is de geluidsniveaus tussen de verschillende geteste stofzuigers te testen.

Mode 1 metingen: 71 - 74 dB
Mode 2 metingen: 78 - 79 dB
Mode 3 metingen: 89 - 91 dB
Deze waarden lijken hoog, maar als ik ze vergelijk met de andere stofzuigers die ik heb getest, zijn de waarden in modus 1 vrij goed. Zodra u echter overschakelt naar modus 2 of 3, is de Xiaomi G9 behoorlijk luid.

Batterijduur


De levensduur van de batterij is sterk afhankelijk van de zuigkracht. Als u de stofzuiger op de laagste zuigstand laat staan, gaat de batterij ongeveer een uur mee. Als u echter een sterkere zuigkracht nodig hebt, daalt de levensduur van de batterij tot 5-6 minuten in de hoogste zuigstand.

Consumptie


xiaomi mi g9 power min

Ik heb een gemiddeld verbruik gemeten van 22W aan de stekker, dit brengt het verbruik op 1,3Kwh en het duurt tussen de 3 en 4 uur om de stofzuiger volledig op te laden. Zo kunt u de elektriciteitskosten van de stofzuiger berekenen door uw tarieven per kwh toe te passen.

Bespreking/Conclusie


De Xiaomi G9 is niet bedoeld om de superioriteit van Dyson op het gebied van zuigkracht uit te dagen, noch is de Xiaomi G9 de stofzuiger met de langste batterijduur, maar tenzij je speciale eisen hebt, biedt deze Xiaomi G9 een betere prijs-kwaliteitverhouding dan andere stofzuigers van dit type die ik heb getest. Met een prijskaartje van ongeveer £200 is hij slechts iets minder krachtig dan andere stofzuigers van £300 of £400.

De Xiaomi G9 is ontworpen om alledaags vuil op te zuigen, zoals vuil achtergelaten door schoenen, kruimels, zaden, haren, ... Hij is ook in staat grotere stukken vuil op te slokken als u de hoofdborstel boven het op te zuigen vuil plaatst. Hij is wendbaar genoeg om bijna overal te komen en effectief te zijn in hoeken, hij mist alleen een flexibele elleboog waarmee hij de onderkant van meubels zou kunnen bereiken wanneer de beschikbare hoogte niet erg belangrijk is. In modus 1 en modus 2 is de Xiaomi G9 iets minder lawaaierig dan de Dreame die ik heb getest, in modus 3 is het echter het tegenovergestelde. Het formaat van deze stofzuiger is bijna volledig identiek aan dat van de Dreame stofzuigers, er is eerlijk gezegd niets om over te klagen. Ik vind hem iets minder mooi dan de Dreame modellen die ik getest heb, maar wie heeft er nu een mooie stofzuiger nodig?

Sterke punten:
- prijs/prestatieverhouding
- stille werking in modus 1 en 2
- krachtig genoeg voor het meeste dagelijkse vuil
- gemakkelijk te gebruiken
- lichtgewicht

Zwakke punten:
- Batterijduur iets minder dan bij de concurrentie
- Ontbreekt een flexibele elleboog om onder meubels te komen
- zeer luidruchtig in modus 3

Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


Lefant F1 (robotstofzuiger): test / mening
De Lefant F1 is klein en wendbaar maar heeft niets om zich voor te schamen in vergelijking met de concurrentie, hij heeft een grote zuigkracht, gebruikt twee borstels en heeft een tank van 600 ml. Klein maar sterk!
Lefant P1 : test / mening
Klein maar sterk, de Lefant P1 komt overal dankzij zijn kleine formaat maar zonder afbreuk te doen aan zijn zuigkracht.
Dreame T30 stofzuiger: test / mening
Ik kocht de Dreame T20 in crowdfunding en ik was erg blij met mijn aankoop, ik zei tegen mezelf dat ik verder moest gaan en ik ga nu de Dreame T30 testen.
Dreame Bot L10 Pro: test / review
Ik kocht mijn eerste robotstofzuiger lang geleden en de wereld is sindsdien veranderd. Na het testen van de uitstekende Yeedi, is het nu de beurt aan Dreame met zijn Lidar sensor uit een science fiction film.
Dreame T20 : test / review
Ik ben niet gewend om stofzuigers te testen, maar de Dreame T20 had mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en werd voor een scherpe prijs aangeboden op Indiegogo. Dit zal de eerste keer zijn dat een van mijn tests me zal helpen met huishoudelijke taken.
Lefant M210P robotstofzuiger
De Lefant M210P is de derde stofzuiger van dit merk die ik heb getest, het is een instaprobot met een wat militair design.
Yeedi Mop Station: test / review / recensie
Ik heb verschillende robotstofzuigers/reinigers getest, maar de Yeedi Mop Station is veruit de interessantste, het is de eerste robot met een echt efficiënte vloerreiniging.
Dreame H11 Max: test / recensie /review
De Dreame H11 is een rariteit in de wereld van stofzuigers, half stofzuiger en half reiniger, hij is in staat om hardnekkig vuil zonder enige moeite te verwijderen.
Jimmy HW10: test / review / recensie
Ik testte een nieuwe Chinese curiositeit met deze Jimmy HW10 die de functie van een bezemstofzuiger combineert met die van een stofzuiger. Het idee is interessant, maar werkt het ook?
Lefant M1 robotstofzuiger: test / review
Lefant brengt voornamelijk vacuümrobots op de markt, ik had 2 basis instapmodellen getest, ik ga nu een high-end model testen met LIDAR.
Xiaomi Mi G9: test / review
Xiaomi brengt echt allerlei producten op de markt, ik heb veel smartphones van dit merk getest maar ik was benieuwd of ze ook goede stofzuigers konden produceren.
Draadloze stofzuiger TROUVER Power 12: test / review / prijs
Ik heb verschillende snoerloze stofzuigers van Dreame en Xiaomi getest, ik kan ze nu vergelijken met een goedkoper alternatief met deze Trouver Power 12.
Oclean W10 - water flosser : test / review
Hou je niet van flossen? Er is een meer praktische en even doeltreffende oplossing met de Oclean W10 waterflosser
Yeedi Vac Max Station: test / review
Na het Yeedi-schoonmaakstation te hebben getest, zal ik nu het vacuümstation testen en het vergelijken met zijn directe concurrent bij Dreame om te zien welk product beter is.
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen