Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Doogee s58 Pro test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Doogee S58 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Test Reviews Nl

Doogee s58 Pro test / review


Gepubliceerd op: 26-10-2020 / gewijzigd: 02-11-2022
Toen ik begon met het testen van telefoons op mijn blog, was Xiaomi nog een wat exotisch merk voor de meeste Europeanen. Dit is vandaag de dag niet meer het geval en ik wilde een merk testen dat ik nog nooit eerder had getest.

Er zijn veel Chinese merken die nog onbekend zijn in Europa en veel van hen zullen over 3 jaar nog steeds onbekend zijn, sommige zullen zelfs uit het landschap zijn verdwenen. Ik heb voor Doogee gekozen omdat dit merk al 7 jaar bestaat en elk jaar groeit.

Er is iets grappigs aan het merk Doogee, als ik een hond had zou ik het Doogee kunnen noemen maar de naam is nieuwsgierig voor een smartphone merk. Doogee maakt vooral telefoons waarvan bekend is dat ze onbreekbaar zijn en die gericht zijn op professionals (bijvoorbeeld bouwplaatsmedewerkers) of buitensporters die hun telefoon niet bij de eerste de beste schok willen kapotmaken. Het merk heeft misschien een grappige kant, maar dat is niet het geval met telefoons!

Ik heb onlangs nog zo'n telefoon getest, de Ulefone Armor 7, de Doogee is veel goedkoper maar richt zich op hetzelfde segment.

Website waar ik de Doogee S58 Pro gekocht heb: https://www.banggood.com/custlink/vGDYFr8wp6

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Doogee S58 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Doogee S58 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

14/10/2020 : Ik heb de Doogee s58 Pro op Banggood gekocht voor 110€.
26/10/2020: Ik heb de Doogee s58 Pro ontvangen, zodat ik de test kan beginnen.

Waarom deze telefoon?

Ik kocht mijn eerste onbreekbare telefoon een paar maanden geleden, ik kocht de Ulefone Armor 7. Ik had deze telefoon gekocht uit nieuwsgierigheid en omdat ik dacht dat mijn test alleen mensen zou interesseren die een degelijke telefoon nodig hebben voor hun werk. Ik was nogal verrast door het succes van de telefoon en ook door het publiek dat geïnteresseerd is in dit soort telefoons. Ik had niet gedacht dat sporters geïnteresseerd zouden zijn in dit soort telefoons, maar het is inderdaad zo.

Dus heb ik besloten om een andere telefoon van dezelfde soort te testen met een veel voordeliger prijs.

Uitpakken

doogee s58 pro test avis review recensione opinioni prueba analisis 1


De doos van de Doogee heeft een bepaalde vorm, ik had helemaal niet verwacht zo'n doos te ontvangen. De Ulefone werd verpakt in een industriële designdoos en in een formaat dat vergelijkbaar is met andere merken. De Doogee wordt geleverd in een platte doos die er niet uitziet als een industriële telefoon.

De inhoud van de doos is goed verdeeld en bevat de telefoon, een gebruikershandleiding, een oplader, een USB C-kabel, een USB-naar-jack-aansluiting en een kleine plastic schraper waarmee u de telefoon kunt schrapen. Dit is een origineel accessoire, maar het geeft een vrij duidelijke indicatie van het verwachte gebruik van de telefoon.Eerste configuratie

Het opzetten van Doogee s58 Pro verloopt volgens dezelfde stappen als de meeste Android-telefoons met netwerkverbinding, telefoonupdate en gegevensherstel vanaf uw oude telefoon.

Deze procedure is minimaal omdat Doogee een van die fabrikanten is die u geen toepassingen opleggen. Doogee installeert geen ongewenste toepassingen, ik weet dat sommige bezoekers dit waarderen, dus ik zeg het liever.

Afwerking

doogee s58 pro test avis review recensione opinioni prueba analisis 10

Het ontwerp van de Doogee s58 pro deed me een beetje glimlachen toen ik hem voor het eerst onder handen nam. Ik weet zeker dat andere fabrikanten miljoenen euro's investeren in het ontwerp van hun telefoons, maar deze Doogee is waarschijnlijk niet het geval en het is een perfecte keuze.

De Doogoo s58 pro is een werkinstrument dat is ontworpen om schokken te weerstaan in plaats van dat het een modeartikel is dat 's avonds wordt tentoongesteld. De Doogee heeft dus een zeer industrieel en robuust ontwerp, maar in dit specifieke genre vind ik het vrij goed.

doogee s58 pro test avis review recensione opinioni prueba analisis 6

De voorkant van de telefoon is vrij groot maar het scherm is eigenlijk vrij klein, het is een van de kleinste schermen die ik ooit heb kunnen testen, het meet minder dan 6 inch diagonaal met een bezettingsgraad van 61%. Het scherm is goed beschermd door versterkte randen en ik was verrast door de sterkte van de verlichting die echt overweldigend is voor een telefoon van dit formaat. Het scherm van de Ulefone Armor 7 is veel minder helder.

doogee s58 pro test avis review recensione opinioni prueba analisis 14

De zijkanten volgen een beetje dezelfde lijn als de rest van de telefoon, ze zijn versterkt met metalen elementen, de toetsen zijn ook metaalkleurig. U vindt de gebruikelijke start- en volumeknoppen aan de rechterkant en aan de linkerkant is de rode knop een aanpasbare knop. Het is mogelijk om er een functie of een applicatie aan te koppelen voor een snellere toegang.

doogee s58 pro test avis review recensione opinioni prueba analisis 5

De boven- en onderkant van de telefoon zijn gewikkeld in een semi-rigide materiaal om schokken te absorberen, de USB C poort is zelfs volledig bedekt met een deksel.

doogee s58 pro test avis review recensione opinioni prueba analisis 13


De achterkant van de telefoon is ook goed beschermd, de fotomodule is volledig geïntegreerd in de achterkant van de telefoon en wordt beschermd door een resistent glas. Ik hoop dat dit glas de kleuren van de foto's niet zal vervormen zoals op de Ulefone Armor 7.

De luidspreker bevindt zich ook achterin, het is een ongewone positionering, het zal waarschijnlijk een aanpassing nodig hebben omdat het geluid uit de achterkant van de telefoon zal komen.

Al met al kan ik niet zeggen dat de Doogee s58 pro een mooie afwerking biedt, maar daar gaat het toch niet om. Aan de andere kant, in het industriële genre, denk ik dat het vrij goed is.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon.De Doogee S58 Pro heeft geen technische fiche die je doet dromen, maar voor deze prijs en voor dit soort telefoon is het niet echt een probleem.

Wat me opviel:
- het scherm heeft een resolutie van 720p...
- het maakt gebruik van een Mediatek-processor, wat vaak resulteert in betere GPS-prestaties.CPU / GPU PrestatieDe Doogee S58 Pro maakt gebruik van een Mediatek Helio P22-processor, een instapmodel dat geen buitengewone prestaties biedt. De telefoon die het dichtst bij deze configuratie ligt en die ik zou kunnen testen is de Huawei Y6 2019. Deze telefoon was verschrikkelijk traag, maar dit is niet het geval met de Doogee die veel soepeler te gebruiken is.

Voor het grafische gedeelte is de Doogee uitgerust met een PowerVR GE8320 grafische processor en ook hier is deze processor niet ontworpen om een grote prestatie te leveren. Dit is sowieso niet het doel van dit soort telefoons, dus het mag geen invloed hebben op het gebruik van de telefoon.

Benchmark Antutu/3DMark

Zoals ik in de vorige paragraaf al schreef, is de Doogee S58 Pro geen performance-pester, maar deze telefoon is niet ontworpen voor een voorstelling die op zoek is naar publiek. Een Antutu-prestatietest heeft dus niet veel zin, maar er zijn wel enkele interessante elementen.

Ik kreeg een totaalscore van 92084 punten, dat is niet veel en het was voorspelbaar. Aan de andere kant zijn de prestaties van de CPU beter dan die van de Huawei Y6, die een vergelijkbare configuratie heeft en de geheugenscore ligt niet ver van de Samsung Galaxy A21s. Deze elementen verklaren waarschijnlijk waarom de Doogee niet verschrikkelijk traag in gebruik is.

De Doogee maakt gebruik van een strakke versie van Android, dit kan ook verklaren waarom het vloeiend in gebruik is omdat een overlayer het zou kunnen bestraffen.


Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview


Ik heb PUBG Mobile getest op de Doogee S58 Pro zoals ik dat met alle andere telefoons doe. Het spel werkt prima, maar je moet wel wat concessies doen aan de ervaring, zoals het accepteren van schokkerige bewegingen of het evolueren in een slechte grafische omgeving. De texturen zijn niet erg mooi, maar met dit prestatieniveau is het niet mogelijk om het beter te doen.

Netwerkprestatie

Na het testen van de wifi en de vaststelling dat het signaal onder het gemiddelde lag, was ik bang dat het hetzelfde was met het 4G-signaal. Gelukkig is dat niet het geval. Ik heb iets meer dan 800 metingen gedaan en ik kreeg een gemiddeld signaal van -96,22 dBm, dat is een score die iets boven het gemiddelde ligt.

Het signaal was vrij stabiel over de hele set van metingen omdat het nooit onder -98 dBm ging en het beste signaal dat ik kreeg was -95 dBm.

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeDownload/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een -26dBm signaal gemeten in de buurt van de router en ik verloor het signaal op afstand waar ik meestal op afstand test.

De Doogee pakt niet erg goed wifi op als je weggaat van de router, in 5Ghz verloor ik het signaal na ongeveer tien meter, ik herwon wat bereik in 2.4Ghz maar het bereik is nog steeds beperkt.

Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview


Toen ik de Ulefone Armor 7 testte, kreeg ik veel berichten van wandelaars die wilden weten of de GPS nauwkeurig genoeg was voor het wandelen. Aangezien de Doogee S58 Pro gericht is op hetzelfde type publiek, heb ik mijn GPS-nauwkeurigheidstest in het bos gedaan om te zien hoe nauwkeurig het zou zijn. Het bos was niet erg dicht en een deel van het gebladerte was al gevallen (val) maar het GPS signaal was vrij goed met een nauwkeurigheid van 1 tot 2 meter in het bos.

Ik heb nog een video genomen waarop de kaart deze keer te zien is, ook hier klopt de positionering. De oriëntatie is niet goed, maar ik heb nog geen telefoon gevonden die de juiste oriëntatie kan geven. Ik ben eerst 1m van de rivier gepasseerd, daarna ben ik in een meer bebost gebied gegaan en ben ik dichter bij de vijver gekomen.

youtube previewyoutube previewBatterijduur

doogee s58 pro batterie autonomie battery range


De Doogee S58 Pro heeft een enorme 5180 mAh batterij, die in theorie een enorme levensduur zou moeten geven. De realiteit is iets anders, want de Doogee S58 Pro wordt gestraft door zijn zeer heldere display. Als het display 100% aanstaat, gaat de Doogee 845 minuten mee. Dit is een goede score, maar andere telefoons met een kleinere batterij (en een minder helder scherm) doen het beter. Aan de andere kant, met een 50% scherm, gaat de levensduur van de batterij tot 1908 minuten. De helderheid van het scherm lijkt een lineaire impact te hebben op de batterij, een verdubbeling van de helderheid zal de autonomie halveren. Dit is niet voor alle telefoons het geval.

Om van een goede autonomie te genieten, moet je een beetje met de belichting van de telefoon spelen om het niveau van de belichting en de autonomie te vinden die bij je past.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Doogee S58 Pro is uitgerust met een Sony IMX298 Exmor RS hoofdsensor. Hoewel Sony-sensoren over het algemeen een goede beeldkwaliteit bieden, is deze sensor vrij oud omdat de in 2016 gelanceerde Xiaomi Mi 5 er al gebruik van maakte.

Standaard app

Fotokwaliteit


Foto test / studio

doogee s58 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1


De Doogee S58 Pro is alleen uitgerust met een Sony IMX 298 hoofdsensor aan de achterzijde en een macro module. Dus de test zal zeer snel zijn.

Ik was nogal verbaasd over de kwaliteit van de hoofdsensor in de studio, de belichting is echt goed, de kleuren zijn vrij natuurgetrouw hoewel ze wel wat meer verzadigd zouden kunnen zijn. De scherpte is ook vrij goed. Ik had geen goed resultaat verwacht met een sensor die al 5 jaar bestaat. Ik merkte echter dat de sensor moeite had om het focusgebied te vinden, hij bewoog zich voortdurend van een voor- naar een achtergebied en vice versa.

De macromodule is niet erg goed, het laat toe om heel dichtbij te fotograferen, maar de kleur is slecht, het beeld is erg rumoerig en de resolutie is niet erg goed. De aanwezigheid van deze macro-sensor is daarom niet erg interessant.Foto test / zon

doogee s58 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 1


Ik had niet verwacht dat ik met de Doogee S58 Pro geweldige foto's zou kunnen maken, maar het resultaat is nog steeds iets beter dan ik had verwacht.

Deze foto's heb ik aan het eind van de dag gemaakt bij weinig licht, zodat de natuur in oranje licht baadt. De Doogee S58 Pro produceert foto's met een te warme kleur, want zelfs als het licht inderdaad oranje was, was het niet zo warm als op de foto. De lucht was iets blauw, maar ook hier is de kleurtemperatuur te warm.

De scherpte van het beeld is correct, maar het dynamisch bereik is vrij laag omdat de lucht vrij snel overbelicht is. Als je foto's wilt maken met een zeer heldere lucht, krijg je meestal een volledig witte lucht en is de rest van de foto vrij donker.

Ik heb de normale fotomodus, de HDR-modus en de pro-modus getest en het is met de pro-modus dat ik de beste resultaten kreeg. Ik heb de kleurtemperatuur aangepast, de belichting een inkeping verlaagd en de ISO's op 200 vergrendeld. De foto waar je mijn schaduw ziet is gemaakt in pro mode met deze instellingen.

De Doogee s58 produceert dus geen uitzonderlijke kwaliteitsfoto's, maar in deze prijsklasse (Foto test / bewolkt

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview


De Doogee S58 Pro heeft geen effectieve videostabilisatie, dus schokken zijn goed zichtbaar. Pixel herberekening is ook zeer zichtbaar.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview


De kwaliteit van de video volgt een beetje dezelfde trend als de kwaliteit van de foto. De kleurtemperatuur is te hoog en het dynamisch bereik is gereduceerd. The Doogee s58 Pro lijkt moeite te hebben om zich te concentreren omdat de film zonder duidelijke reden schudt en beweegt. De videokwaliteit is duidelijk geen sterkte van deze telefoon.

Video low light

De Doogee S58 Pro heeft geen "nacht"-modus, dus het is niet in staat om nachtelijke kwaliteitsvideo's te produceren.

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
doogee s58 pro frequency response


De Doogee S58 Pro is in staat om de meeste frequenties te reproduceren, maar zijn prestaties zijn niet lineair. De witte curve is niet glad en als ik hem vergelijk met de Redmi Note 9, volgt hij dezelfde trend maar is hij veel minder regelmatig. Ik heb deze verschillen niet opgemerkt bij het luisteren met een koptelefoon, het geluid is vergelijkbaar met wat een Redmi Note 9 kan produceren.

De geluidskwaliteit zonder koptelefoon is verschrikkelijk, het geluid is schril en onaangenaam. Met een hoofdtelefoon is de ervaring veel beter, de Doogee biedt een geluidsprestatie (in termen van frequenties) die gelijkwaardig is aan de Redmi Note 9.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
doogee s58 pro dynamic range


De Doogee S58 Pro biedt een krachtig geluid op de grens van wat draaglijk is, ik was zo verbaasd over de geluidskracht van deze telefoon dat ik mijn headset moest verwijderen. Deze telefoon ziet er ruw uit, maar het geluid dat hij produceert is net zo ruw. Dit is een van de luidste telefoons die ik ooit heb getest.

Dit vermogen gaat helaas gepaard met een sterke vervorming, de geluiden raken door elkaar en de kwaliteit wordt sterk aangetast.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
doogee s58 pro noise level


De Doogee S58 Pro levert geen storingsproblemen op, we zien hier het effect van het volume op de curve waar het zeer dicht bij de referentie ligt terwijl de Redmi Note 9 is gevallen.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

Ik heb een colorimetrische afwijking van 6.38 gemeten, het is geen uitstekende score maar het is niet catastrofaal. De colorimetrie is erg koud, ik heb een witje gemeten bij 8201K daar zou het bij 6500k moeten zijn. Ik heb geen mogelijkheid gevonden om de kleurtemperatuur te veranderen om het probleem te verzachten.Helderheid / Contrast

De eerste keer dat ik de telefoon opstartte, vond ik dat het display bijzonder helder was en dit kan worden geverifieerd met de sensor. Wanneer de helderheid op 100% wordt gebracht, is het scherm in staat om 644 cd/m² te produceren, wat absoluut enorm is. Met een dergelijke helderheid is het display in bijna alle omstandigheden leesbaar. Deze telefoon is ontworpen voor gebruik buitenshuis, wat waarschijnlijk de reden is waarom Doogee in staat is om een dergelijke helderheid aan het scherm te geven.

Ik heb een contrastverhouding van 2146:1 gemeten, wat een uitstekende score is voor dit type display.

Biometrie

De Doogee S58 Pro heeft een vingerafdruksensor op de achterkant van de telefoon. Deze vingerafdruksensor werkt zeer goed en is zeer snel.

Besturingssysteem


youtube previewyoutube preview


De Doogee S58 Pro draait op Android 10 en heeft niet allerlei ongewenste applicaties zoals bij Samsung, Huawei of Xiaomi.

De applicaties zijn geclassificeerd op het juiste scherm, er is geen applicatielade of specifieke zoekmachine, het is een beetje jammer.

Voor de rest is deze versie van Android zeer vergelijkbaar met wat er op de meeste andere telefoons met Android 10 te vinden is. Ik was positief verrast door de soepelheid van de interface omdat, in tegenstelling tot andere low-performance telefoons, het overschakelen van het ene scherm naar het andere zonder rukken gebeurt.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Doogee S58 Pro

Vergelijk Doogee S58 Pro met de anderen

Test / beoordeling conclusie


De Doogee S58 Pro is een telefoon die ontworpen is voor een specifiek publiek. Aan de ene kant is er een professioneel publiek dat deze telefoon zal gebruiken als een werkinstrument dat niet zal breken bij de eerste druppel. Aan de andere kant is er een publiek met buitenactiviteiten zoals wandelen.

Voldoet deze telefoon aan zijn missie voor beide doelgroepen? Ja, en zijn kwaliteiten zijn niet beperkt tot zijn degelijkheid en waterdichtheid. Ik was positief verrast door deze telefoon. Zijn prijspositionering (ik kocht hem voor 110€!) en zijn lage prestaties gaven me de indruk dat de telefoon traag en onpraktisch zou zijn voor dagelijks gebruik, maar dit is niet het geval. Natuurlijk ziet het er een beetje ruw uit om als een modieuze telefoon te worden beschouwd, maar het doet wat het moet doen en doet het goed.

De Doogee s58 Pro biedt zeker niet minder dan een normale telefoon in dezelfde prijsklasse. Het heeft een goede gevoeligheid voor het 4G-netwerk, het luistergeluid is correct, zelfs als het een beetje gedempt is door het beschermende pantser. Het biedt een goede GPS-prestatie en dankzij het zeer heldere scherm kunt u het zonder problemen onder de zon gebruiken.

De kwaliteit van foto's en video's is niet buitengewoon, maar het is niet minder goed dan andere telefoons in dezelfde prijsklasse. Voor games, het is hetzelfde, het stelt u in staat om games te spelen zoals PUBG mobiel, maar met een lager niveau van de graphics.

Puur praktisch gezien werd ik gegenereerd door de bescherming van de USB-poort omdat ik kabels met magnetische connectoren gebruik, ik moest terug naar een traditionele kabel omdat mijn kabels niet in de USB-poort pasten. Ik vind ook dat de knoppen aan de zijkant een beetje ontbreken en ik had moeite om de volumeknoppen te onderscheiden.

Dit is de eerste Doogee die ik getest heb, ik denk dat ik andere zal testen, want voor 110€ zijn er niet veel andere telefoons van dit type.

Sterktes

Soliditeit
Waterdichtheid
GPS
Schermhelderheid
4G Netwerkgevoeligheid

Zwaktes

Slechte kwaliteit achterluidsprekergeluid (voor muziek)
Ondergemiddeld wifi-signaal
Lage prestatie
Gemiddelde foto-/videokwaliteit, maar gelijkwaardig aan de concurrentie

Alternatieven voor dit product

Ik heb niet veel van dit soort telefoons getest, tot nu toe heb ik alleen de Ulefone Armor 7 getest. Andere merken bieden dit soort telefoons aan, zoals Oukitel of Blackview, maar ik heb er nog geen gekocht. Dus ik zal alleen de Doogee met de Ulefone vergelijken.

De Ulefone is veel duurder dan de Doogee (ongeveer 3x) maar biedt niet 3x meer mogelijkheden. Ik zou zeggen dat de Doogee, afgezien van het prestatieaspect, een veel betere prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden