Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Oclean X Pro Elite elektrische tandenborstel: test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Wie is Oclean?
Oclean X Pro Elite
In de doos
Overzicht
Toepassing
Dagelijks gebruik
Autonomie
Mijn mening / Testconclusie
Connected Objects Test Reviews Nl

Oclean X Pro Elite elektrische tandenborstel: test / review


Gepubliceerd op: 27-03-2021 / gewijzigd: 01-10-2023


Ik heb een paar jaar geleden een Oral=B elektrische tandenborstel gekocht en was positief verrast door de kwaliteit van het poetsen in vergelijking met een handtandenborstel. Ik heb niet al te lang gezocht, de Oral=B elektrische tandenborstel was een van de goedkoopste en de recensies waren over het algemeen zeer positief. Ik gebruik deze Oral-B tandenborstel vandaag de dag nog steeds en ik ben er tevreden over, maar ik besloot om hem te vergelijken met een concurrerend model van het merk Oclean met de Oclean X Pro Elite elektrische tandenborstel.

De vergelijking is misschien niet helemaal eerlijk want de Oral-B tandenborstel is een vrij eenvoudige tandenborstel die me ongeveer twintig euro kostte waar de tandenborstel van Oclean 3 keer zoveel kost. Ik zal daarom de bij Oral-B ontbrekende kenmerken buiten beschouwing laten om te evalueren of de Oclean tandenborstel een echt voordeel biedt.

Officiële website: Oclean.com

Coupon codes: (geldig voor een nieuwe tandenborstel of accessoires)
OC8 (8% korting)
OC10 (10% korting)
OC20 (20% korting)

Om te profiteren: Promo Oclean X Pro Elite

Wie is Oclean?


Oral-B is een zeer bekend merk in Europa, dit is duidelijk nog niet het geval met Oclean maar dit zou moeten veranderen naarmate Oclean meer en meer aanwezig is op verkoopsites in Europa. Oclean is een Chinese fabrikant die gespecialiseerd is in mondverzorgingsproducten. Oclean brengt elektrische tandenborstels, irrigators (ik weet niet of de vertaling juist is) of producten om bacteriën te elimineren op de markt.

Oclean is eerder gepositioneerd in het topsegment, zij verkopen geen basisproducten zoals die te vinden zijn op Aliexpress. Oclean producten zijn gericht op innovatie en connectiviteit met je smartphone, zodat je de voortgang van het poetsen kunt volgen.

Oclean X Pro Elite


youtube previewyoutube preview

Ik heb een kleine videopresentatie van Oclean toegevoegd omdat ik denk dat het goed gedaan is. De Oclean X Pro Elite is het neusje van de zalm bij Oclean, het is de meest geavanceerde elektrische tandenborstel met de meeste functies. Voor het poetsen heeft hij een kleurenaanraakscherm waarmee je het soort poetsbeurt, de poetstijd en andere functies van de tandenborstel kunt regelen. Het is ook uitgerust met gadgets zoals verjaardagsherinneringen, die je niet zullen helpen beter te poetsen, maar het is een interessant idee.

Je kunt de intensiteit van het borstelen regelen, er zijn 32 niveaus en je kunt je voorkeuren opslaan, zodat je niet elke keer handmatig de keuze hoeft te maken. De borstel is theoretisch in staat om delen van je mond op te sporen die je vergeten bent, ik ben benieuwd of dit soort functies dat ook echt kunnen. Mijn Oral-B tandenborstel is duidelijk niet in staat om dit allemaal te doen.

In de doos


oclean X pro test avis review recensione prueba opinion bewertung 2

De doos van de Oclean X Pro Elite is imposant, ik had niet verwacht zo'n grote doos te ontvangen maar dat is niet verwonderlijk want de Oclean X Pro Elite is echt groot. De doos bevat de borstel met zijn afneembare borstel, een handleiding, een houder om de borstel op te laden met zijn USB-kabel en een muurbeugel. Er is geen oplader, dus je moet de USB-kabel aansluiten op een muurlader.


Overzicht


oclean X pro test avis review recensione prueba opinion bewertung 6

De Oclean X Pro Elite elektrische tandenborstel is erg groot, 25 cm, dus er is genoeg ruimte voor één hand om hem vast te houden en te werken met het aanraakscherm. Zoals alle tandenborstels van dit type is de kop met borstel afneembaar en kan worden vervangen wanneer hij versleten is. Je kunt nieuwe koppen kopen voor £13 op de Oclean website (£13 voor 2).

De borstel is ook vrij groot en bestaat uit 10 borstels die zijn gerangschikt voor een optimale reiniging. Deze borstels trillen afzonderlijk en kunnen ook van oriëntatie veranderen.
oclean X pro test avis review recensione prueba opinion bewertung 9


Het aanraakscherm is ideaal geplaatst, de hoofdknop kan met de duim worden bediend en dan veeg je gewoon het scherm op en neer of naar links en rechts.
oclean X pro test avis review recensione prueba opinion bewertung 10


De borstel heeft een batterijlevensduur van ongeveer een maand en kan worden opgeladen met de houder die bij de tandenborstel wordt geleverd. Je hebt echter nog wel een oplader nodig, want het oplaadstation heeft er geen, een telefoonoplader volstaat.
oclean X pro test avis review recensione prueba opinion bewertung 11
Ik heb een kleine video gemaakt om de tandenborstel in actie te laten zien. De tandenborstel heeft een aanraakscherm waarmee je het type poetsbeurt, de intensiteit van het poetsen en de duur van het poetsen kunt instellen. Het kan ook worden gesynchroniseerd met je smartphone om je dagelijkse poetsbeurten bij te houden.

youtube previewyoutube preview


Ik heb van deze kleine studiostunt gebruik gemaakt om het geluid van de Oclean X Pro Elite te vergelijken met mijn Oral-B elektrische tandenborstel
youtube previewyoutube preview

Ik denk niet dat er een discussie is, de Oral-B tandenborstel is veel luider! De vergelijking is echter niet helemaal eerlijk, want mijn Oral-B tandenborstel kostte me € 20, terwijl de Oclean X Pro Elite meer dan € 50 kost.

Toepassing


Normaal gesproken test ik dit soort producten niet en ik ben ook niet van plan me te specialiseren in tandenborstels, maar deze Oclean X Pro Elite heeft een reden om op mijn blog te staan, het is een aangesloten elektrische tandenborstel. Oclean heeft een app ontwikkeld waarmee je de tandenborstel kunt synchroniseren met je smartphone, dit klinkt misschien een beetje surrealistisch maar het komt tegemoet aan een groeiende vraag naar verbonden objecten. De tandenborstel kan via Bluetooth worden gesynchroniseerd met je smartphone en je kunt gebruiksstatistieken verzamelen, evenals gepersonaliseerd advies. De Oclean applicatie doet me denken aan de applicaties voor sporters die het mogelijk maken om de prestaties bij elke sessie te meten, het is een beetje hetzelfde met Oclean.

Ik test vaak Chinese producten en afgezien van de grote merken zoals Xiaomi of Amazfit, zijn de apps niet altijd even goed ontworpen. Ik was verrast door het gebruiksgemak van de Oclean app, een tandenborstel toevoegen is binnen enkele seconden gebeurd na het beantwoorden van een paar vragen over jezelf. Het zal me nu enkele dagen/weken kosten om te zien wat deze app voor mij zal doen naast het poetsen.Na een paar dagen gebruik kan ik nu meer zeggen over hoe de Oclean app werkt en hoe deze samenwerkt met de tandenborstel. Je moet je borstel elke dag synchroniseren om de resultaten op de app te kunnen zien, dit systeem werkt een beetje zoals sport apps waar je je trainingsgegevens synchroniseert met je telefoon. De applicatie registreert de poetstijd en vele andere parameters zoals intensiteit, druk op de borstel, oriëntatie van de borstel, tijd besteed aan elk deel van de mond, ... enz.Om na te gaan of deze gegevens relevant waren, liet ik de borstel gedurende 2 minuten draaien zonder hem buiten mijn mond te bewegen. Ik kreeg een slechte score in de app, die vond dat ik niet goed gepoetst had en dat ik maar één deel van mijn mond had bestreken. De tandenborstel lijkt een mechanisme te hebben dat de oriëntatie van de borstel detecteert en aangezien ik de borstel in dezelfde positie had gehouden, voelde de borstel dat ik hetzelfde gebied in mijn mond had gepoetst.

Ik heb verschillende poetsstanden getest en de aanbevelingen van de borstel opgevolgd die aan het einde van elke poetsbeurt een score geeft en ik slaagde erin deze score te verhogen, dus er is een logica die werkt in het volgen van de app. Het is mogelijk de tijd te identificeren die aan elk deel van de mond wordt besteed. Ik vind het een uitstekend idee, maar er is nog wat werk aan de winkel. De borstel detecteert niet goed het verschil tussen het poetsen aan de binnen- en buitenkant van de tanden, maar over het algemeen lijkt de tijd die aan de verschillende zones wordt besteed correct.

Wat ik ook fijn vond aan de app is dat je de borstel op je telefoon kunt instellen en de configuratie vervolgens naar de borstel kunt pushen. Het aanraakscherm op de borstel werkt prima, maar de app is waarschijnlijk handiger in gebruik. Dus je kiest de configuratie die je wilt, synchroniseert die met de tandenborstel en dan kun je hem met de nieuwe configuratie gebruiken.

Dagelijks gebruik


Ik heb nog nooit een tandenborsteltest gedaan omdat ik niet kon zien waar ik over ging schrijven. Ik gebruik al jaren een Oral=B en ik ben er best tevreden over, ik voelde een duidelijk verschil tussen een handtandenborstel en een elektrische. Dus ik dacht dat het testen van een duurder product zinloos was en dat het volgen via een app zinloos was. Brengt de Oclean X Pro Elite iets meer dan de Oral-B? Ja, en vreemd genoeg, brengt het een voordeel waar ik er geen verwachtte te krijgen.

De Oclean X Pro Elite trilt veel sneller dan de Oral-B en dat is maar goed ook. De Oral-B elektrische tandenborstel maakt veel lawaai en ik vind hem nogal brutaal in zijn gedrag omdat het voor mij bijna onmogelijk is om over mijn tandvlees te gaan zonder mezelf pijn te doen. De Oclean X Pro Elite maakt veel minder lawaai, maar is veel minder bruut. De trillingen zijn zo snel dat ik ze in de hele kaak voel, maar ik kan gemakkelijk over mijn tandvlees gaan zonder het pijn te doen. Dit is een belangrijk voordeel voor mensen met gevoelig tandvlees, maar ik denk dat het voordeel veel verder gaat dan dat, want ik voelde een grotere frisheid in mijn mond dan met mijn Oral-B. Het is misschien een beetje subjectief, maar met dezelfde tandpasta en dezelfde poetstijd, heb ik het gevoel dat mijn tanden gladder zijn met de Oclean X Pro Elite.

De verklaring van dit verschil komt waarschijnlijk van de gebruikte technologie, want de Oral-B gebruikt een mechanische rotatie, de Oclean X Pro Elite gebruikt een technologie die "sonisch" wordt genoemd met een systeem van ultrasnelle trillingen die 42 000 trillingen per minuut kunnen bereiken! Dus het is geen wonder dat je overal in je mond trillingen voelt.

Autonomie


Ik heb niet de mogelijkheid om de levensduur van de batterij van een tandenborstel zo gemakkelijk te testen als die van een telefoon, dus mijn berekening is een schatting. Met een dagelijkse poetstijd van 3 minuten, denk ik aan een batterijverlies van 3-4%. Aangezien ik de tandenborstel heb getest door de instellingen en de poetsduur te wijzigen, is de eerste autonomietest niet betrouwbaar, maar in theorie zou de autonomie 3 tot 4 weken moeten bereiken bij een dagelijkse poetsbeurt. Het duurt ongeveer 3 uur om hem op te laden.

Mijn mening / Testconclusie


Toen ik deze blog begon, had ik nooit gedacht dat ik een alledaags product zou testen. Ik heb echter twee stofzuigers en een paar alledaagse artikelen getest, waaronder deze elektrische tandenborstel van Oclean. In het begin was ik niet erg overtuigd omdat ik het belang niet inzag, maar uiteindelijk ben ik blij dat ik deze test heb gedaan en heb ik mijn Oral-B vervangen door de Oclean X Pro Elite.

Wat ik beter vond:
- snelheid van trilling
- efficiëntere reinigingssensatie
- geen bloedend tandvlees meer
- goed ontworpen toepassing
- veel stiller dan de Oral-B

Wat ik niet leuk vond:
- het scherm had aan de andere kant moeten zitten, want als je eenmaal voor de spiegel staat, zie je het niet meer
- touch screen reageert niet altijd

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Dwarf 3 Telescoop: test / review
Wilt u de sterren veroveren terwijl u comfortabel in uw woonkamer verblijft? Het kan met de elektronische telescoop Dwarf 3, de Orionnevel is slechts een paar klikken van u verwijderd.
Seestar S50 telescoop: test / review
Heeft u uw hoofd in de sterren, maar heeft u geen tijd of zin om tijd te besteden aan het opzetten van een echte telescoop? De Seestar S50 is voor u gemaakt. Kies uw object en laat de telescoop de rest doen!
Blitzwolf BW-WA3 Pro 120W: test / recensie
Wil je je muziek overal mee naartoe nemen? De 120W Blitzwolf-speaker moet een zeer breed publiek aanspreken (behalve misschien degenen die je gaat storen met het geluid)
Oclean X Pro Elite: test / review
Ik had nog geen elektrische tandenborstel getest op mijn blog omdat ik het belang er niet van inzag, de Oclean X Pro Elite liet zien dat een tandenborstel een interessant product kan zijn!
Yeedi 2 Hybrid (+ KC650 / K700) : test / review
Eind 2020 heb ik gediversifieerd door connected objecten voor thuis te testen en het is een goede manier om het nuttige met het aangename te combineren. Deze keer pak ik een verbonden stofzuiger / dweilrobot aan.
Oclean Flow : test / review
Er is misschien niets spannends aan het testen van een tandenborstel, maar als hij erg effectief is, wordt het meteen een stuk interessanter!
Oclean X10: test / review
De Oclean X10 is een eersteklas tandenborstel met efficiënt poetsen en een vereenvoudigde (geen app) benadering voor het instellen van de borstel.
Decoratie-idee: Govee Glide - LED muziek
Ben je op zoek naar een origineel idee om je feestjes te verlevendigen? De Govee Glide LED's bieden je een aanpasbare verlichting met muziek.
Imilab C21 bewakingscamera: test/review
Voor minder dan 50€ kan je veel bewakingscamera's vinden, maar de kwaliteit is niet altijd goed. De Imilab C21 filmt in 2.5k en kleurt de beelden 's nachts in.
Imilab C20 : test / review
De Imilab C20 is een instapmodel camera uit het Xiaomi ecosysteem. Hij biedt alles wat je van een camera mag verwachten tegen een lagere prijs dan de concurrentie. Weer een geslaagde gok voor Xiaomi?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden