Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
XGIMI H1 test / review na 1 maand

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Xgimi H1 prijs
Prijs Xgimi H2
Mijn verwachtingen
Bioscoop thuis
Toestel design
Beeldkwaliteit
Lichtsterkte
Wit/Zwart balans
Harman-Kardon geluid
Bluetooth audio lag
Regenboog effect
Verbruik
3D active
Android
Maakt de projector veel lawaai?
Afstand bediening
Games
Beeld grootte / afstand
Oververhittingsproblemen?
Google Play Services Update (Root XGIMI)
Enkele zwaktes ?
Conclusie
Test Reviews Nl

XGIMI H1 test / review na 1 maand


Gepubliceerd op: 02-12-2017 / gewijzigd: 08-06-2019

Opmerking: Nederlands is niet mijn moedertaal

Xgimi H1, wat is dat?
De XGIMI H1 is al de tweede videoprojector van de Chinese startup Xgimi, de twee projectoren zijn via crowdfunding uit de grond gekomen. Het principe van crowdfunding is eenvoudig, het bedrijf stelt een prototype voor, mensen betalen voor het product op voorhand en krijgen een voordeel bij de aankoop (goedkopere prijs + extra's). Dat klinkt mooi maar dat bevat ook risico's, je hebt nooit de zekerheid dat het product ooit geproduceerd zal worden. Aangezien XGIMI al een projector op die manier gelanceerd had en dat de reviews vrij positief waren, heb ik het risico genomen. Ik heb in september 2016 in het project geïnvesteerd en in december 2017 heb ik mijn exemplaar van het product ontvangen. In plaats van 800€ te betalen heb ik maar 420€ betaald en ik heb een aantal extra's gekregen (3D brillen, tas, voet, ...). Da's mooi maar is de projector de moeite waard?
 

Officiele site: www.xgimi.com 


Xgimi H1 prijs
 

Prijs Xgimi H2Voor wie op zoek is naar de H2, heb ik hier een aantal aanbiedingen gegroepeerd.
[pricelist keyword="28"]

]

Mijn verwachtingenIk ben al jaren op zoek naar een 1080p LED projector met laag verbruik en een redelijke prijs. Een LED projector vinden is op zich geen probleem maar meestaal zit het verbruik boven de 250W, dat is 2 à 3 keer meer dan een TV. Ik heb zonnepanelen en ik heb mijn productie berekend om mijn verbruik te dekken maar met een 300W projector zou ik dat evenwicht in gevaar brengen. Mijn andere criteria was de prijs, ik was niet bereid meer dan 1000€ te betalen.

 


Bioscoop thuisMijn home cinema kamer is een speciale zaal van 3m bij iets minder dan 5m. De projectiewand is een zeer klassieke wand, geen projectiescherm, geen speciale verf, maar een zeer gladde wand met witte verf. De projector wordt op een camerastatief aan de achterzijde van de kamer geplaatst (tussen het strijkplankje en de hometrainer om volledig transparant te zijn).
 


Toestel designDe Xgimi H1 is een draagbare projector, hij kan niet in een zak worden geschoven zoals andere Chinese modellen, maar een kleine rugzak is dit wel te doen. Het toestel zou waarschijnlijk nog kleiner kunnen zijn als het geen versterker met Harman-Kardon luidsprekers bevat. Eerste goede punt, de projector is niet te groot en qua design ziet het redelijk goed uit!
 

In de verpakking....

Dankzij de crowdfunding had ik het geluk om als een van de eerste kopers te mogen profiteren van een zeer gunstige prijs (420€!) en een voordeliger uitrustingspakket:een oplaadbare afstandsbediening via USB, twee actieve 3D-brillen, een draagtas en een standaard statiefadapter. Alles is verpakt in een premium pakket, het is duidelijk dat Xgimi zijn product niet wil positioneren als een goedkope Chinese gadget en dat is wel gelukt. De projector voelt echt premium, geen cheap plastic!

 


BeeldkwaliteitGoedkopere projectoren zijn gemakkelijk te vinden in China, maar de beeldkwaliteit valt meestal niet goed mee. Hoe zit het met de Xgimi H1? Ik ben geen beeldspecialist maar ik vind dat de kwaliteit van H1 echt goed is. Alle mensen die de gelegenheid hebben gehad om het beeld te komen kijken waren allemaal onder de indruk van beeldkwaliteit.
 

Voor mijn projector had ik een muur van iets meer dan 3m breed gepland en met een projectie op een afstand van 4m heb ik een diagonaal van 360cm in full hd (1920x1080). Het beeld is natuurlijk niet zo scherp als een goede 4k TV, maar het beeld is echt mooi en vloeiend. Met fabrieksinstelling vond ik de beelden een beetje te rood, ik heb dus de kleurenbalans naar mijn smaal aangepast.
 

Mijn muur is een gewone muur, ik heb geen projectiescherm of speciale verf gebruikt. Toen ik de muur een paar jaar geleden schilderde, zorgde ik er net voor dat de muur glad was.
 

De projector biedt de mogelijk het beeld aan de vorm van de muur aan te passen, het is ruwweg een trapeze waar u de hoeken kunt controleren, het werkt zeer goed, het stelt je in staat geen centimeters te verliezen. Hierdoor hoef je je projector niet meer in het midden van de kamer te plaatsen, je kunt hem in een hoek plaatsen en de afbeelding configureren zoals je wilt.
 

Enkele voorbeelden:
 


xgimi hobbit

xgimi hobbit 2

 


LichtsterkteMet 900 Lumens is de Xgimi H1 niet de sterkste projector op de markt en toch projecteert hij krachtig licht. Zie voor jezelf op de volgende afbeeldingen. De kamer wordt verlicht met een zeer krachtige LED lamp tussen de projector en de projectiewand, kwaliteit van het beeld is minder goed dan in het donker maar dat kwaliteit is aanvaardbaar. In het donker is de intensiteit van het beeld te vergelijken met veel sterkere projectoren, ik heb zelfs het licht op 80% ingesteld hebt, 100% was te veel.

xgimi sans lumi%C3%A8re

xgimi avec lumiere

 


Wit/Zwart balansDe kleurgetrouwheid is waarschijnlijk de grootste zwakte van projectoren, wit is bijna nooit 100% wit en zwart leunt eerder naar grijs. Met de XGIMI H1 is dat ook een beetje zo. Wit is sterk genoeg, even met 80% licht instelling maar zwart zou wat sterker kunnen zijn. Voor veeleisende gebruikers zal dat misschien een probleem zijn, voor mij is het meer dan ok, zeker voor die prijs! Zwart is met een projector nooit helemaal zwart, dat moet je zowiezo aanvaarden.

 


Harman-Kardon geluidAanvankelijk geloofde ik het niet echt, ik vroeg me af hoe onbekend Chinezen dit soort materiaal in hun projector konden krijgen en toch... het is niet zomaar een sticker! Het geluid is van goede kwaliteit, het kan niet concurreren met een dedicated installatie met speciale versterkers en luidsprekers, maar het is zeker niet slecht. Ik ben geen expert op het gebied van geluid, maar ik vind dat de luidsprekers een goed geluid leveren, maar missen een beetje bassen of in ieder geval iets dat de trommelvliezen kan laten trillen. Qua volume is het ruim genoeg, zeker in zo een kleine kamer.
 

De projector kan ook als Bluetooth luidspreker gebruikt worden, beel kan in dit geval uitgeschakeld worden. Ik heb het met mijn Nokia Lumia 930 geprobeerd, geen probleem met de setup en het geluid is erg goed, maar zoals eerder gezegd zou het geluid een beetje meer punch kunnen hebben.

 


Bluetooth audio lagIk heb verschillende e-mails ontvangen van XGIMI H1-gebruikers met betrekking tot een vertraging in geluid wanneer ze een BlueTooth-luidspreker gebruiken. Ik kwam dit probleem niet tegen, maar nam contact op met XGIMI-support voor meer informatie. Wat XGIMI klantenservice adviseert is om software te gebruiken die de geluidsvertraging compenseert, Kodi biedt deze mogelijkheid. Zo kun je het gelijkd met beeld synchroniseren.

 


Regenboog effectDe XGIMI is een DLP-projector, er is een regenboog effect maar deze is vrij beperkt. Ik kan de regenboog bij snelle bewegingen zien maar ik heb er nooit problemen mee gehad.

 


VerbruikWaarom is dat zo belangrijk voor mij? Ik hou niet van energieverspilling en gebruik zonnepanelen met een bepaalde capaciteit. Ik heb zonnepanelen geïnstalleerd die voldoende produceren om in onze behoeften te voorzien (we zijn met 3) maar om deze capaciteit niet te overschrijden, was er dus geen sprake van een projector die 300W zou verbruiken. Resultaat ? Bij de stekker verbruikt de projector... 80W! Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het resultaat zag. Mijn "oude" 42 inch LCD TV gebruikt 150W, mijn Sony 70W versterker, mijn TV decoder 15W en mijn Android box 15W, ik had een verbruik van 250W voor mijn oude installatie, nu heb ik met de XGIMI 80W alles inbegrepen. Door de lichtsterkte van 90% naar 80% te brengen is het stroomverbruik zelfs tot 70W gedaald.

 


3D active3D was voor mij niet belangrijk, in de bioscoop werkt 3D voor mij niet, ik zie gewoon geen 3D beeld. Nu, 3D thuis met een projector, ik was een beetje sceptisch maar... voor het eerst in mijn leven zag ik 3D met diepte! De Xgimi wordt geleverd met enkele demo video's waaronder een van een ultra kitch Chinese zangeres, het resultaat is verbazingwekkend. De bril maakt gebruik van stereoscopisch 3D en werkt goed. De bril kan via USB worden opgeladen.

 


AndroidDe Xgimi wordt geleverd met een speciale versie van Android (gebaseerd op Android 5.0). In plaats van de normale play store biedt Aptoide een beperkt aantal applicaties. Persoonlijk had ik alleen maar Kodi nodig om de films te kunnen kijken, de rest is dus een bonus. Door een beetje te zoeken ben ik erin geslaagd om de normale play store te installeren, zo krijg je toch toegang tot alle bestaande applicaties.
 

Het systeem is stabiel, ik heb nooit geen crash gehad. De interface is snel, vloeiend, geen vertragingen. De processor van de Xgimi werkt goed, geen probleem om uncompressed 1080p bestanden te decoderen. Vroeger gebruikte ik een Android Minix box om mijn films af te spelen, daar was er geen sprake van 1080 zonder stutter. De interface is in het Engels, ik denk niet dat het beschikbaar is in het Nederlands of Frans, maar daar heb ik geen probleem mee.

 


Maakt de projector veel lawaai?Ik heb geen apparaat om de lawaai in dB te meten maar ik kan zonder aarzelen zeggen dat de projector heel stil is, je hoor het gewoon niet, zelfs als het volume naar beneden brengt. Het straalt ook niet veel warmte uit.

Ik voegde een video toe die ongeveer 1m van de projector werd genomen. Zelfs met een lagere volume kun je amper de ventilatie van de projector horen:
youtube previewyoutube preview


 


Afstand bedieningDe projectoren worden vaak geleverd met ultracomplexe afstandsbedieningen, maar dit is hier niet het geval. Deze is eenvoudig en efficiënt. De afstandsbediening gebruikt een batterij en kan worden opgeladen via USB. Na een maand gebruik hoef ik hem nog niet op te laden. Update, ik heb de afstandbediening voor de eerte keer na 6 maanden moeten opladen!
 

De afstandbediening heeft ook een ingebouwde micro om speech functies van apps te kunnen gebruiken. Druk de tweede knop van boven en geef je instructies.

 


GamesPC game streaming is via een applicatie in theorie mogelijk maar ik ben er niet in geslaagd om deze functie gebruiken, ik denk dat het een netwerkconfiguratieprobleem is, mijn pc bevindt zich op een ander IP-range. Ik heb ook mijn oude XBOX 360 geprobeerd, beeld was goed en vlot, geen lag, de projector is sterk genoeg voor games. Ik vond alleen dat de resolutie van de XBOX niet zo goed eruit zag maar dat heeft volgens mij niets te maken met de projector.
 

De H1 wordt niet verondersteld een spelprojector te zijn omdat het een lag rond 50ms heeft, maar uit mijn ervaring, doet het redelijk goed. In het onderstaande voorbeeld heb ik een beetje gespeeld met Need For Speed Shift 2 en de ervaring was erg goed. Kijk hieronder voor jezelf:
youtube previewyoutube preview


 


Beeld grootte / afstandDe Xgimi H1 heeft slechts een 1,1 optische zoom, dat betekent dat de schermgrootte afhangt van hoe ver je projector van de muur/het scherm is. In mijn opstelling ligt mijn projector op ongeveer 4 m afstand en heb ik een diagonaal van ongeveer 150 inch. Ik moest de software zoom gebruiken om het beeld iets kleiner te maken omdat mijn beeld op die afstand iets te groot was.
 

Hoe kun je de schermgrootte berekenen ? Er is een kleine formule voor, zelfs als het niet wetenschappelijk nauwkeurig is, geeft het je een vrij goed idee van wat te verwachten. Je moet alleen maar de projectieafstand (afstand tussen scherm en projector) te delen door 1,39 en 1,5 om de breedte van je scherm te krijgen (niet de diagonaal). In mijn geval zou ik 4m door 1.39 en 1.5 verdelen wat resulteert in 2.6-2.87m. De formule werkt, mijn muur heeft een breedte van 2.89m.
 

Het berekenen van de resulterende diagonaal vereist wat basis wiskunde. De projector heeft een projectieverhouding van 16:9. Als je een breedte van 100 cm hebt, betekent dit dat je hoogte 56,25 cm zou zijn. Om de diagonaal te berekenen, moet je de volgende formule gebruiken: breedte²+hoogte² = diagonaal². In mijn geval heb ik zoiets als 2,89² + 1,62² = diagonaal². Dus als mijn wiskunde niet te roesten is, kom ik uit op een diagonaal van 3,31m ( = 130,3 inch). In werkelijkheid is het iets meer, waarschijnlijk omdat mijn projector het beeld niet recht voor de muur gooit.
 

Hier is iets wat ik heb gevonden op XGIMI's forum, het moet je een idee geven zonder al te veel in de wiskunde te gaan.
h1 throw distance projection


 

Oververhittingsproblemen?Ik ontvang regelmatig berichten van andere H1-gebruikers die een oververhittingsprobleem hebben gemeld waarbij de projector zichzelf na enkele minuten uitschakelt. In de overgrote meerderheid van de gevallen gebeurde dit probleem na een update. Om de een of andere reden hebben sommige updates de sensoren verkeerd gelezen en uiteindelijk de projector stilgelegd omdat hij te heet is. De oplossing is eenvoudig, ga terug naar de fabrieksinstellingen en update naar de laatste beschikbare versie.

 

Google Play Services Update (Root XGIMI)Onlangs ontving ik een paar berichten van gebruikers die niet in staat waren om sommige applicaties te installeren (fout 506) en op een gegeven moment werd ik ook geconfronteerd met het probleem. Het probleem komt blijkbaar uit de toepassing Google Play Services (en niet Store) die moet worden bijgewerkt. Als deze toepassing niet is bijgewerkt, kun je geen recente toepassingen installeren. Ik weet niet waarom dit probleem zich voordoet, maar met de onderstaande methode ben ik erin geslaagd om het probleem op te lossen voor mijn projector. Het is een beetje technisch en er is altijd een risico betrokken bij dat soort manipulatie dus gebruik het op eigen risico, ik publiceer het alleen voor degenen die voldoende bekwaam zijn om een dergelijke update uit te voeren.
 

1. Root projector
Home screen > System Setup > About > System Information
Houd op dit scherm de pijl naar links van de afstandsbediening ingedrukt totdat het volgende scherm verschijnt. Er is hier een mix van Chinees en Engels. Zoek de ADB lijn en zorg ervoor dat je het symbool hebt zoals in de afbeelding hieronder.
xgimi root

 

2. IP Adres
Als je projector is aangesloten via een bekabelde aansluiting: System Setup > Connection Settings > Wired Network
Als je projector is verbonden via een draadloze verbinding: System Setup > Connection Settings > Wifi
Noteer uw IP-adres, het moet een intern adres met iets als 192.168.xxx.xxx (is afhankelijk van je netwerkconfiguratie)
 

3. Download ADB
Om verbinding te maken met je projector heb je een klein programma nodig dat wordt geleverd door Google. Je kunt het hier downloaden: https://dl.google.com/android/repository/platform-tools-latest-windows.zip
Installeer de inhoud ergens op je lokale schijf zoals c:\adb (elke locatie zal ok zijn zolang je je herinnert waar je deze hebt opgeslagen)
 

4. Download Google Play Services
Er zijn vele versies van deze applicatie op het web, je hebt in principe een APK-bestand nodig, zodat je het handmatig kunt installeren. Ik heb getest met de volgende:
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-services/google-play-services-11-9-51-release/google-play-services-11-9-51-230-177350961-android-apk-download/
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-services/google-play-services-12-5-29-release/google-play-services-12-5-29-020300-192802242-android-apk-download/
Een woord van voorzichtigheid, ik beheer die bestanden niet, ze werkten voor mij, maar je moet ervoor zorgen dat ze veilig zijn voor je.
 

Once downloaded you need to store the file where you have installed ADB and rename the file in GmsCore.apk (case sensitive)
 

5. Verbinding met projector
De volgende procedure is niet ingewikkeld, maar als je niet vertrouwd bent met de command line instructies, ga je een beetje schrik hebben. Dit soort manipulatie kan de software van je projector veranderen, je moet dus heel voorzichtig zijn, doe niet iets dat je niet begrijpt. Ik deed dit met mijn projector en alles ging goed, maar je neemt de verantwoordelijkheid om het op je apparaat te doen.
 

Voer de command line uit vanuit Windows (type command in de zoekopdracht als je niet weet waar je deze moet vinden). Er wordt een zwart venster met de actuele directory geopend. Je moet nu naar de directory gaan waar je ADB geïnstalleerd hebt. Nadat je dit hebt gedaan, kun je de volgende procedure starten:
 

adb connect XXX.XXX.XXX.XXX (X vervangen door uw eigen projector IP)
adb root
adb connect XXX.XXX.XXX.XXX (X vervangen door uw eigen projector IP)
adb shell
setenforce 0
rm -rf /system/priv-app/GmsCore/GmsCore.apk
exit
adb push c:\adb\GmsCore.apk system/priv-app/GmsCore/ (don't forget to adapt the location of your APK file)
adb disconnect youripaddress
 

Vanaf hier kun je je projector weer in de normale modus zetten (zie stap 1 waar je naar de root bent overgeschakeld) en vervolgens het apparaat opnieuw opstarten.
Je kunt controleren welke versie van Google Play Services je hebt door een toepassing, Play Services Info/Update genaamd, te downloaden. Met de hierboven vermelde bestanden moet je versie 11 of 12 hebben, afhankelijk van het bestand dat je koos (laatste versie in april 2018)

 


Update 27/02/17

De projector was oorspronkelijk in het midden van de kamer, daar was het beeld in het midden super scherp maar sinds dat ik de projector in een hoek geplaatst hebt was het beeld minder sterk. Je kunt het gelukkig aanpassen om dit te vermijden maar het beeld blijft lichtjes beter als de projector vlak voor de projectiewand zit.

 


Update 15/06/2018

Xgimi is bezig met het implementeren van een nieuwe update, maar ze zetten deze stil in. Mijn projector gedroeg zich gisteren vreemd, ik kon niet verder dan het hoofdmenu, de projector was voortdurend terug te gaan naar het beginscherm. Ik liet de projector een paar minuten aanstaan zonder iets te doen en plotseling verscheen er een bericht waarin ik werd uitgenodigd om een nieuw gedownloade update te installeren.
 

Na 10 tot 15 minuten werd de update geïnstalleerd en werkte mijn projector weer normaal. Ik begrijp het belang van update, maar het is de eerste keer dat een update wordt gedwongen zonder mijn toestemming. Xgimi moet zijn gebruikers ten minste waarschuwen voordat het downloadt.

 


Enkele zwaktes ?Tot nu toe heb ik geen problemen gehad. Ik heb nu meer dan 100 uren achter de rug maar alles draait nog altijd zoals het moet.
 

Natuurlijk is niet alles perfect, er zijn toch enkele zwaktes:

- Een afstandsbediening is soms niet genoeg om sommige applicaties te gebruiken, beter om een muis (of zelfs een toetsenbord) aan te sluiten.
- De scherpte van het beeld is niet altijd gelijkmatig, men kan een onberispelijke scherpte in het midden hebben en een lichte vervaging op de randen. Ik denk dat het verband houdt met de positie van de projector en de beeldcorrectie. Door de positie en de correctie te veranderen krijg ik een ander resultaat, dus het is geen defect aan de lens.
- Het geluid geeft meer voorang aan muziek dan stemmen
- Ik moet nu "Frozen" op groot scherm kijken :)

 


ConclusieIk ben super blij met mijn aankoop, ik kan mijn vorige configuratie (TV + amp + + Android box) volledig vervangen met de Xgimi H1, het biedt een 360cm beeld van kwaliteit, goed geluid en verbruikt veel minder dan de vorige set. Afgezien van de puristen denk ik dat deze projector een meerderheid aan mensen overtuigen! Ik hoop ook dat Xgimi in de toekomst andere modellen zal aanbieden (met 4k bvb), dat is de enige reden waarom ik ooit van projector zou veranderen.
 

Post uw vragen hieronder, ik zal proberen ze zo snel mogelijk te beantwoorden.

 

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden