Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Urtopia elektrische fiets : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Wat is Urtopia
Prijs / Waar te koop?
Urtopia - De fiets
Urtopia-beoordeling
Test Reviews Nl

Urtopia elektrische fiets : test / review


Gepubliceerd op: 26-02-2022 / gewijzigd: 03-07-2023

Ik test allerlei producten, maar aangezien dit blog niet mijn hoofdberoep is, moet ik dagelijks producten testen die nuttig voor mij zijn om er zeker van te zijn dat ik genoeg tijd heb om ze te testen. Onder deze producten was er een waar ik nog niet echt aan had gedacht, het was de fiets. Ik ben geen geweldige atleet, maar ik probeer een tot twee uur per week te fietsen om in vorm te blijven. A priori zijn fietsen geen producten voor geeks zoals ik gewoonlijk test, maar ik heb een product gevonden dat nerds verzoent met fietsen, het is de elektrische Urtopia-fiets.

De Urtopia ebike is een elektrische fiets die zijn leven begon in crowdfunding op Indiegogo, de campagne bracht iets meer dan 3 miljoen euro op. Het is een zeer goede prestatie, maar deze mooie cijfers geven geen enkele garantie dat het product uiteindelijk op de markt zal komen. Er is altijd een risico met dit soort campagnes, maar deze keer denk ik dat dit product verder zal gaan dan het prototypestadium en uiteindelijk op de Europese markt zal komen. Er circuleren al een paar video's waarin testers een pre-productieversie hebben ontvangen, dus de fiets is heel echt.

Wat is Urtopia


Urtopia is de eerste elektrische fiets die door Newurtopia op de markt wordt gebracht. Deze Chinese start-up positioneert zichzelf in een ecologische niche om verschillende producten te ontwerpen zonder CO2-voetafdruk. Newurtopia heeft zich omringd met Europese en Amerikaanse profielen om hun product te ontwerpen, in het bijzonder Mathis Heller (https://www.mathisheller.com/) die een reeks successen heeft op het gebied van design, je kunt zijn professionele carrière hier vinden: https://www.linkedin.com/in/mathisheller/details/experience/

Uiteraard zijn al deze elementen voorlopig puur theoretisch, andere start-ups zijn ontstaan ​​met dezelfde ambitie en hebben de marketing van hun eerste product niet overleefd. Er is hier dus altijd een risico, maar alle bedrijven die tegenwoordig bestaan, moesten ergens mee beginnen, dus waarom niet dit.

Prijs / Waar te koop?


De Urtopia is beschikbaar voor pre-order op de officiële website newurtopia.com voor de prijs van 2799 USD of 3399 USD, afhankelijk van de gekozen versie. De eerste leveringen worden verwacht voor de maand mei.

Als je geïnteresseerd bent in deze fiets: Urtopia / pre-order op newurtopia.com

Urtopia - De fiets


urtopia bike velo test avis review opinion prueba bewertung analisis 2%20

De Urtopia doet me denken aan een ander project dat ik destijds ondersteunde, het ontwerp lijkt erg op de Superstrata die ook op Indiegogo begon. Het andere element is het ontbreken van verticale ondersteuning van het zadel naar de trapas. Ik las hier veel reviews over toen Superstrata met dit idee kwam. Ik moet vandaag zien dat het concept werkt, kijk maar naar de paar (serieuze) video's over deze fiets. Naast het uiterlijk zijn er nog andere interessante elementen op deze fiets.

Frame

Het frame is volledig gebouwd in koolstofvezel, het is hetzelfde voor de vorken en het stuur, het is niet de eerste fiets van dit type maar hierdoor kan hij een gewicht bereiken van slechts 14 kilo. Het gebruik van carbon maakt het ook mogelijk om fietsen van een iets ander formaat te ontwerpen en deze heeft duidelijk een futuristisch design.

Motor

De motor is een 250W-motor met een koppel van 35 Nm die op papier niet te luidruchtig zou moeten zijn. Deze motor alleen weegt 1,7 kg en heeft een levensduur van 20.000 km. De Europese versie wordt beperkt tot 25 km/u, daarboven biedt de motor geen ondersteuning meer. De Amerikaanse versie wordt beperkt tot 32 km/u. De motor wordt ondersteund door een Samsung Li-Ion-batterij van 360 Wh, die 2u30 nodig heeft om op te laden. De batterij kan ook worden verwijderd, zodat de fiets kan worden opgeladen zonder dat u hem thuis hoeft te brengen. Ik ben benieuwd om de autonomie van deze fiets te testen, want zelfs als de motor niet de hele tijd draait, lijkt deze fiets niet ontworpen om erg lange routes te rijden.

Overbrengingsketen

Fietsen zijn in de meeste gevallen uitgerust met een ketting om de overbrenging van het crankstel naar het achterwiel te verzekeren. De Urtopia maakt gebruik van een soort koolstofvezel riem die geen onderhoud nodig heeft en een levensduur heeft van 30.000 km. Het crankstel oogt enorm met zijn 55 tanden, de cassette heeft 22 tanden. Met 700 wielen brengt dit de fiets op een ontwikkeling van 5 meter per omwenteling van het pedaal. Het is niet veel, het is niets zoals een racefiets die dat gemakkelijk kan verdubbelen. Ik heb nog nooit met een elektrische fiets gereden, het zal me ongetwijfeld de indruk geven in een vacuüm te trappen.

urtopia bike velo test avis review opinion prueba bewertung analisis 4%20


Geek-uitrusting

Het stuur bevat een scherm dat indicaties geeft over de werking van de fiets, maar de geekkant stopt daar niet. De Urtopia ondersteunt ook de volgende functies:
- spraakbesturing (ik ben benieuwd of het andere talen dan Engels ondersteunt)
- ontgrendelen door vingerafdruk
- gps en esim voor connectiviteit
- versnellingsmeter en gyroscoop om een ​​melding te sturen als uw fiets in beweging is (bijvoorbeeld om u te waarschuwen voor diefstal)
- links/rechts richtingaanwijzers die kunnen worden geactiveerd op het stuur
- update op afstand
- achterradar om te waarschuwen voor de komst van voertuigen

De technologische uitrusting ziet er echt interessant uit, valt nog te bezien of dit allemaal werkt zoals verwacht, software betekent bugs en ik wil niet echt een softwarebug hebben als ik fiets.

Urtopia-beoordeling


De fiets zou in de maand april beschikbaar moeten zijn, het is een goede timing omdat a priori het weer het fietsen gemakkelijker maakt dan in januari of februari. Ik heb verschillende lussen (10/12/20/30 km) die ik gebruik om te fietsen, ik fiets deze lussen al een paar jaar, dus ik ken het terrein goed en zal ze daarom kunnen vergelijken met deze elektrische fiets. Ik zal ook mijn hartslag meten om te zien hoeveel moeite ik moet doen om hetzelfde aantal kilometers met deze elektrische fiets af te leggen.

Ik ben 1m94 en ongeveer 100kg dus ik ben niet wat je een klein formaat zou noemen, ik ben benieuwd hoe goed de Urtopia zich kan aanpassen aan mijn situatie en of hij genoeg kracht zal leveren om mijn 100kg te verplaatsen. Mijn huidige racefiets is een vrij basic racefiets van Decathlon met een 50/12, het is duidelijk geen fiets voor de profs maar ik denk niet dat de Urtopia gericht is op een veeleisender publiek, de vergelijking zal dus interessant zijn.Terwijl u wacht om de fiets te ontvangen, kunt u uw vragen stellen in het opmerkingengedeelte en ik zal proberen ze te beantwoorden zodra ik de fiets heb.

Update 08/05:
De levering in de VS is begonnen, de eerste klanten zouden hun fietsen zeer binnenkort moeten ontvangen.
Hier is een extra video over de motor:
youtube previewyoutube preview


U kunt de Urtopia zien in Frankfurt, Duitsland op de Eurobike beurs van 13-17 juli.

Er is nog steeds een introductie promo: betaal nu $99 en krijg $500 aan voordelen als je bestelt.

Update 21/05:
Bestellingen voor Europa staan ​​gepland voor juni.
Er is ook een nieuwe pre-sale promo met een lagere instapprijs voor degenen die bang waren om zich aan de vorige promo te binden.
Als u € 49 vooruit betaalt, ontvangt u € 200 korting en gratis verzending.

Om hiervan te profiteren: Urtopia / pre-order op newurtopia.com

Nieuw model


03/07/2023
Urtopia lanceert in Europa het model Urtopia Carbon 1S, dat in de Verenigde Staten het best verkochte model is.

Wat zijn de verschillen tussen de Carbon en de Carbon 1S?
Het meest voor de hand liggende verschil is dat de Carbon 1S is uitgerust met een Shimano derailleur met 7 versnellingen. Dat is wat ik het meest miste op de Carbon, want boven de 25 km/u trapte ik in het luchtledige omdat ik niet de versnellingen had om hogere snelheden te halen. Het verbaast me dan ook niet dat de verkoop van de Carbon 1S die van het basismodel heeft overvleugeld.

Het gewicht is iets anders, namelijk 15,8 kg voor de Carbon 1S versie, wat nog steeds een geweldige prestatie is voor een elektrische fiets!

Het koppel is ook hoger, namelijk 45 Nm in plaats van 35 Nm. Deze toename in koppel zou een voordeel moeten opleveren bij het accelereren en zou de fiets gemakkelijker te gebruiken moeten maken op beklimmingen.

Je kunt deze fiets met €300 korting pre-orderen en krijgt dan nog 2 cadeaus: een standaard om de fiets op te zetten en een jaar lang een esim-abonnement voor mobiel datagebruik.
Urtopia Carbon 1S op officiële website
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Oukitel C21: test / review
Ik heb nog nooit een Oukitel-smartphone getest voor dit model en op papier staat hij op het niveau van een Redmi Note 9. Zal deze eerste Oukitel Xiaomi overtreffen?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
Poco X3: test / review
De Poco F2 Pro heeft zich gevestigd als de koning van het €350-400 segment, de Poco X3 zal in zijn voetsporen treden in het €200-300 segment. Zal het ook de hele competitie verpletteren zoals de F2 Pro?
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Xiaomi Mi 10 Lite 5G test / review
Het kopen van de nieuwe Mi Lite is bijna een traditie geworden, het is minder het derde model in dit segment. De prijs stijgt elk jaar, maar Xiaomi biedt ons elke keer weer wat aan. Hoe zit het met deze Mi 10 Lite?
Umidigi F2: volledige test / review , objectief advies en prijzen
Ik heb de Umidigi F1 een jaar geleden getest en hoewel het toestel veelbelovend was, was het nog niet volledig ontwikkeld. Zal de Umidig F2 dit rechtzetten?
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen