Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Test, review en vergelijking van GPS trackers Invoxia en Hangang TK901

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Spionagetechnologie voor iedereen
Hoe werkt het?
GPS tracker prijs
Invoxia - test & / review
Hangang TK901 test & review
Update 19/01/19
Hangang TK901 vs Invoxia: wie is de winnaar?
Test Reviews Nl

Test, review en vergelijking van GPS trackers Invoxia en Hangang TK901


Gepubliceerd op: 18-12-2018 / gewijzigd: 19-01-2019

Spionagetechnologie voor iedereenSamenvatting


We kennen allemaal iemand die ooit een diefstal van een auto, motor, fiets meegemaakt heeft. In dergelijke gevallen kunnen we er alleen op vertrouwen dat de autoriteiten vinden wat er gestolen is. Er zijn echter eenvoudige oplossingen om een voertuig te vinden door er een GPS tracker in te verbergen. Natuurlijk kan dit soort objecten ook gebruikt worden om mensen of dieren te volgen, maar wat je ermee doet is aan jou, ik test de technologie gewoon.

Voel je vrij om je vragen te stellen in de commentarensectie ten voordele van iedereen.

Hoe werkt het?


Er zijn vandaag de dag allerlei soorten GPS-trackers beschikbaar, maar ze werken vaak volgens hetzelfde principe. De GPS tracker heeft natuurlijk een GPS-sensor voor objectpositionering, maar wordt meestal ondersteund door een SIM-kaart of een modernere technologie voor object-naar-object communicatie (bijv. LoRa, Sigfox,....). Informatie over positionering, batterijstatus en andere informatie kan dus door een extern apparaat (computer, smartphone,....) worden bekeken.

Om aan de vraag naar discretie te voldoen, zijn fabrikanten begonnen aan een race om apparaten te miniaturiseren, er zijn nu GPS-sensoren ter grootte van een USB-stick (of zelfs kleiner dan dat). De grootte is belangrijk voor het bereik van de batterij, de batterij heeft altijd een minimum aan ruimte nodig om de afstand te bewaren.

GPS tracker prijs


Je stelt je waarschijnlijk voor dat je een bank moet beroven om voor dit soort objecten te betalen die alleen beschikbaar zijn in een James Bond film, je hebt het mis, je kunt al GPS trackers vinden voor ongeveer tien euro in China. Dus voor deze prijs heb je uiteraard een instapmodel dat mogelijk niet aan je behoeften voldoet. Je mag potentiele extra kosten zoals communicatiekosten tussen uw tracker en andere apparaten (computer, smartphone,....) niet verwaarlozen.

Voor mijn test kocht ik twee verschillende soorten trackers:
- Model met behulp van een SIM-kaart: Hangang TK901 Minitracker (59€)
- Model met behulp van het LoRa-netwerk: Invoxia Tracker (99€)

prijslijst trefwoord="26"]

Ik heb niet de goedkoopste trackers genomen omdat ik een goed product wilde vinden. Ik zal goedkopere apparaten later testen, ik wil eerst die twee toestellen grondig testen. Het Invoxia model lijkt een beetje duur, maar het is inclusief 3 jaar abonnement op de dienst, dus je betaalt niet voor communicatie. Het is zeer waarschijnlijk dat SIM-kaartmodellen duurder in gebruik zijn.

Testdatum: december 2018

Invoxia - test & / review

test invoxia gps tracker avis


Afwerking

Invoxia's GPS tracker heeft een ongebruikelijke vorm voor dit soort objecten. Het is niet super discreet, het is ongeveer twee keer zo groot als een USB-sleutel. Als we het hebben over een groot voertuig zoals een auto, zal het verbergen van de Invoxia geen probleem zijn. Aan de andere kant wordt het voor een tweewieler al ingewikkelder.

Hoe het werkt

Zoals ik al eerder zei, gebruikt de Invoxia GPS tracker het LoRA netwerk en betaal je 3 jaar niet voor dataverkeer, daarna kost het 9,99€ per jaar. Deze keuze is een keuze voor gemoedsrust, want drie jaar lang hoef je niet voor iets anders te betalen of na te denken over het opladen van een prepaid kaart. Na 3 jaar zijn de kosten zeer beperkt, het is zeer onwaarschijnlijk dat je een prepaid kaart kunt vinden tegen 9,99€ per jaar die het dataverkeer zal dekken.
test invoxia gps tracker avis 2


Configuratie

Voordat je de tracker kunt gebruiken, moet je deze eerst opladen en dit gebeurt via een USB-poort. Het duurt iets meer dan een uur voor de eerste lading. Eenmaal geladen, moet je de Invoxia GPS-toepassing voor Android en iOS downloaden. Ik heb het gedownload op mijn Xiaomi Redmi Note 5 en het werkte zonder problemen. Je moet de tracker dan associëren met je smartphone, dit gebeurt via Bluetooth.

Deze eerste associatie maakt het mogelijk om de GPS tracker te configureren, zodat je dit later niet meer hoeft te doen. Je kunt meerdere trackers aan je telefoon koppelen, de applicatie is daarvoor ontworpen. Na de initiële configuratie van de tracker kun je deze plaatsen waar je wilt en direct vanaf je smartphone volgen. De associatie met Bluetooth is gebaseerd op een code, iemand anders zal niet in staat zijn om de controle over het apparaat terug te krijgen zonder deze code. Ik denk ook dat het apparaat moet worden opgeladen om door een ander apparaat gevonden te worden.

Batterijbereik

De aangekondigde autonomie van de tracer is tussen één en acht maanden. De kloof tussen minimale en maximale autonomie is enorm, maar ik neem aan dat netwerkdekking en je gebruik een rol zullen spelen. Ik heb de tracker nog niet zo lang gebruikt, ik kan dus er nog geen commentaar op geven. Na 2 weken gebruik was de batterij nog steeds vol, ik denk dus dat ik zonder al te veel problemen de grens van een maand zal overschrijden.

Update: na meer dan een maand en een verbindingsinterval van 10 minuten ligt de batterij nog steeds op meer dan 80%.

Netwerkvangst/positionering

De belangrijkste functie van dit type object is om iets of iemand te lokaliseren, de betrouwbaarheid van deze locatie is dus essentieel. De positionering van de Invoxia tracker is vrij goed. Binnenin een huis met dikke muren, is het object gelegen in de tuin op 10-15 meter van de echte positie. In de straat is de positionering nauwkeuriger, het verschil met de werkelijkheid is amper een paar meter. Verwacht dus geen klein object te vinden, de locatie is daarvoor niet precies genoeg.

Om het data- en batterijverbruik te beperken, kun je kiezen tussen updates van enkele minuten tot enkele uren. Als het bijgehouden object een gebied binnenkomt dat niet door het netwerk wordt gedekt, behoudt het de laatst opgenomen positie. Het positioneringssysteem werkt dus met sprongen en niet in real time. Als je vervolgens naar een kaart kijkt, ga je zien dat de route de wegen niet volgt, de applicatie koppelt alleen de punten waar de locatie-update is uitgevoerd. Voor korte tochten zie je misschien niet veel.

Android/iOS app

Ik was verbaasd dat de applicatie vrij goed en gebruiksvriendelijk is, het is geen semi-officiële applicatie ontwikkeld door amateurs. In ieder geval wekt het meer vertrouwen dan wat ik op Chinese sites heb gezien.

De applicatie toont een basiskaart met de laatste positionering van het object, hier vinden we Google maps met een punt waar het object zich bevindt. De kaart is voornamelijk voor illustratieve doeleinden omdat de GPS geen rekening houdt met de wegen om een object te lokaliseren. De kaart geeft je een indicatie van het dichtstbijzijnde adres.

Vanaf de kaart kun je een waarschuwingsgebied (sleep het scherm omhoog om een waarschuwing te maken of druk op de huidige positie), een straal en een richting van de doorgang. Met een waarschuwingszone kun je een perimeter rond het voertuig definiëren en een waarschuwing ontvangen als het voertuig de zone verlaat, als het voertuig de zone betreedt of beide. Deze functie is essentieel, zodat u een perimeter rond je huis of werkplek kunt definiëren en een melding kunt krijgen als uw voertuig deze gebieden verlaat. De aanmelding is een normale aanmelding van een verzoek, dus het is nogal discreet, misschien een beetje te veel.

Ik heb een gebied rond de parkeerplaats ingericht waar ik elke dag mijn auto parkeer en ik heb het gebied actief gelaten zodat ik niet hoef te wachten tot iemand mijn auto steelt om de applicatie te testen. Omdat de positionering om de 10 minuten gebeurt en de zone een straal van 200 meter groot is, ontvang ik niet meteen een melding, maar ik neem aan dat een dief niet in het gebied blijft en het meer dan 10 minuten duurt om het voertuig te verbergen.

Ik ben erg blij met de applicatie, ik moest de menu's een beetje doornemen om de finesse ervan te begrijpen, maar het levert geen bijzondere moeilijkheid op, het is voor iedereen toegankelijk.

Ik heb de gps-tracker al twee weken en ik ben hem nog steeds aan het testen. Voorlopig heb ik de basisfuncties getest om de kwaliteit van de positionering, de werking van de applicatie, de autonomie en de communicatie tussen de twee apparaten te controleren. Het geheel werkt vrij goed, maar ik wacht op de andere GPS tracker voordat ik het kan vergelijken.

Hangang TK901 test & review

hangang gps tracker test review photo 4

Ik heb eindelijk de tijd gevonden om deze tweede GPS tracker te testen, het is een product van een totaal ander type dan de vorige en het is duidelijk niet gericht op een publiek. De verpakking zegt veel over de commerciële rijpheid van het product, de tracker wordt geleverd in een plastic zak met instructie papieren. De tracker is erg klein en veel discreter dan de Invoxia tracker, dus hij moet bijna overal kunnen schuiven. De tas bevat ook genoeg om het te bevestigen waar u maar wilt. Dit model werkt met een simkaart, dus je moet er een inbrengen voordat je begint.
gallery ids="4063,4064,4065,4065,4066,4062"].

Afwerking

Een GPS tracker hoeft niet mooi te zijn, dit Hangang TK901 model is heel eenvoudig en heel klein. Het heeft een kleine lade voor het plaatsen van een SIM-kaart (volledige grootte). Zodra de SIM-kaart is geplaatst, knippert er een klein lampje om aan te geven dat alles werkt (GPS-signaal en mobiel netwerk). De kleine behuizing is uitgerust met een USB-poort om de batterij op te laden wanneer nodig.

Configuratie/Instelling

De werking van deze GPS tracker is rudimentairer dan die van Invoxia, maar dit verhindert het gebruik ervan niet, deze tracker is gewoon bedoeld voor een beter geïnformeerd publiek. Om de tracker te starten, moet u de SIM-kaart in het toestel plaatsen. Om het apparaat te kunnen gebruiken, moet u het per SMS configureren. Als u SMS-commando's wilt gebruiken, hebt u een reeks commando's die u naar het toestel moet sturen om in ruil daarvoor SMS-berichten te ontvangen. Als u de toepassing wilt gebruiken of uw tracker met uw computer wilt volgen, moet u de gegevens op het apparaat activeren door een SMS-instructie met de instellingen van uw netwerkprovider te verzenden.

Ik heb beide opties getest, te beginnen met de SMS. Dus stuurde ik de instructie G123456# naar het nummer in het apparaat en ik kreeg niet meteen een antwoord, het duurde me ongeveer tien minuten om een SMS te ontvangen met de GPS-positie, zelfs als het apparaat zich binnen het netwerk bevond. Vervolgens heb ik de gegevens per SMS geactiveerd om de applicatie en de website te kunnen gebruiken. De activering was onmiddellijk. De applicatie is beschikbaar voor Android en iOS, de website is toegankelijk via mytkstar.net.

Op de tweede dag probeerde ik de positie per sms te vergelijken met die van de dataverbinding en ondanks mijn vele pogingen heb ik nooit een antwoord per sms ontvangen. Ik vermoed dat het probleem voortkomt uit de accountconfiguratie, want zodra de applicatie is geïnstalleerd, is het apparaat van mening dat de communicatie wordt gedaan door middel van gegevens en niet via SMS (dat is wat ik sowieso denk).

Batterijbereik

De Hangang tracker heeft een kleine batterij en daardoor een kleiner bereik. Het opladen tot 100% is snel (via USB) en pas 24 uur later stond het apparaat al op 70%, terwijl ik het niet veel gebruikte. De autonomie is daarom veel lager dan die van de Invoxia tracker en dit alleen al zal ongetwijfeld een tip in het voordeel van veel gebruikers zijn. Een GPS tracker moet een goede actieradius van de batterij hebben, zodat u deze niet elke week hoeft op te laden.

Netwerkvangst/positionering

Ik heb gisteren iets meer dan 100 km gereden met beide trackers in mijn auto. In beide gevallen worden alleen de stappen geregistreerd, de positionering is zeer vergelijkbaar tussen de twee apparaten. Ik had net een slechte startpositie voor de Hangang, maar ik merkte geen verschil tussen de twee apparaten. Dus stel je niet voor dat je de tracking-straat per straat ziet, je ziet alleen punten die met elkaar verbonden zijn door een lijn die de hele kaart doorkruist.

Android/iOS app

De Hangang applicatie is eenvoudig en efficiënt, het heeft dezelfde functies als de Invoxia applicatie, het kan zelfs een beetje makkelijker te gebruiken zijn omdat je niet hoeft te raden dat menu's verborgen zijn aan de onderkant van het scherm. Met de toepassing kunt u het apparaat configureren, de positionering ervan controleren, de bewegingsgeschiedenis bekijken, waarschuwingen ontvangen, een bewakingsperimeter instellen,..... Hangang biedt ook webtoegang tot de tracker en dit is erg handig voor het volgen op een groot scherm.
galerie ids="4067,4068,4069,4070"].

Dagelijks gebruik

Hangang's kleine tracker kan echt overal uitglijden en zelfs als je hem in je auto verstopt, zal het signaal nog steeds voldoende zijn om hem te volgen. Dit signaal is gelijk aan het signaal van uw operator met een telefoon, dus waar u een signaal heeft kunt u de tracker volgen. Het apparaat werkt met een SIM-kaart, wat betekent dat u op de een of andere manier moet betalen voor gesprekken. U kunt de sms-modus kiezen en betalen voor elke sms die door de tracker wordt verzonden of u kunt de gegevensoptie kiezen waar u het datanetwerk passeert. De keuze hangt af van wat het beste bij u past, maar als u de mogelijkheid heeft om een sms of data-abonnement te hebben, voorkomt u waarschijnlijk een slechte verrassing. Ik installeerde een prepaid kaart in de tracker en op een dag werd deze met een paar euro's verlaagd.

Update 19/01/19De batterij van de Invoxia is na twee maanden en een week eindelijk leeg, we zijn ver van de 8 maanden die de fabrikant beweert. De TKstar hield iets meer dan een maand aan, de batterij-indicator bleef een tijdje op 10%, waardoor ik geloof dat de indicator niet erg betrouwbaar is.

Hangang TK901 vs Invoxia: wie is de winnaar?


De twee producten bieden dezelfde functionaliteiten, maar werken volgens verschillende principes. Het batterijbereik is naar mijn mening een essentieel criterium voor dit type apparaat en Invoxia gaat veel verder dan wat Hangang kan bieden. Na autonomie kunnen ook de gebruikerskosten een rol spelen en bij Invoxia worden de kosten voor 3 jaar vastgelegd, zodat u geen risico's loopt. Met Hangang zijn de kosten afhankelijk van het type aanbieding op je simkaart, als je een goedkope databundel hebt, kun je misschien onder de kosten van het Invoxia-apparaat blijven, maar je moet wel overwegen om de kaart opnieuw te laden/betalen. Ik heb dus een duidelijke voorkeur voor de Invoxia tracker, maar deze tracker is niet geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een discreet apparaatje of een klein apparaatje dat overal kan worden geplaatst.

Ik kocht mijn Invoxia-apparaat op 99€ op Amazon, van daaruit begon Invoxia me reclame te sturen zonder mijn toestemming en een week na mijn aankoop stuurde ze me een aanbod om hetzelfde apparaat op 79? Het is echt dom en zelfs mooi borderline!

Samengevat voor Invoxia

Positieve punten:
* levensduur van de batterij
* kostenbeheersing
* goed ontworpen toepassing
Negatieve punten:
* formaat niet erg discreet
* geen real-time tracking
* veel duurder in aanschaf
* geen toegang via een computer

Samengevat voor Hangang TK901

Positieve punten:
* Zeer discreet formaat
* real-time positie (op aanvraag)
* prijs
* tracking via de computer is mogelijk

Negatieve punten:
* slechte levensduur van de batterij
* kosten van gegevens / sms niet inbegrepen in het pakket

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden