Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Sonic Soak test en review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Crowdfunding
Tijdlijn / updates
Unboxing
Eerste test
Het is al dood
Tweede test - Aluminium vouw
Tweede test - zakdoek + aardbeienjam
Tweede test - schroevendraaier
Kaas raclette
Waterreservoir voor huisdieren
Dood voor de tweede keer
Update november 2019
Nieuwe versie - test
Test Reviews Nl

Sonic Soak test en review


Gepubliceerd op: 16-07-2018 / gewijzigd: 08-12-2019Sonic Soak, wat is dat?

Sonic Soak is een klein apparaatje dat is ontworpen om vrijwel alles met ultrasounds te reinigen. Plaats het apparaat met de te reinigen voorwerpen in het water en laat het een paar minuten draaien om alles schoon te maken. Dat klinkt veelbelovend en ik zie veel verschillende soorten gebruik voor dit type apparaat, maar de belangrijkste vraag is: werkt het echt? Is het een oplichterij ? Laten we daar achter komen!
 

Officiële website:
Sonic Soak


 

Crowdfunding

Sonic Soak kreeg zijn geld van crowdfunding op Indiegogo, ze slaagden erin om meer dan 2 miljoen dollar op te halen om hun idee tot leven te brengen. Ok, crowdfunding? Wat betekent het?
 

Crowdfunding moet worden gezien als een aankoop vooraf. Er zijn veel ideeën van nieuwe producten/concepten op sites zoals Indiegogo of Kickstarter. Als je een product vindt dat je interesseert, kun je het tegen een lagere prijs kopen voordat het bestaat. Je geld wordt dan gebruikt om de financieringscampagne te ondersteunen en uiteindelijk, met een beetje geluk, krijg je wat je betaald hebt. Natuurlijk is er altijd het risico dat het oorspronkelijke idee nooit een product wordt, dus denk goed na voordat je gaat beleggen.
 

Sites zoals Indiegogo of Kickstarter zijn gespecialiseerd in crowdfunding. Tot nu toe heb ik de Xgimi H1 projector, Wasteland 2 en Wasteland 3 en nu Sonic Soak zou mijn vierde crowdfunding campagne zijn.
 

Ik heb mijn betaling in maart gedaan en begin juli heb ik nog steeds niets ontvangen omdat de productie van de Sonic Soak enige vertraging heeft opgelopen. De eerste artikelen zijn in juni verstuurd en ik heb deze week een e-mail ontvangen met de mededeling dat mijn bestelling half augustus aankomt. Vertragingen komen vaak voor bij dit soort projecten, dus ik moet maar even wachten. Sonic Soak is erin geslaagd om 2,2 miljoen dollar te verhogen, het is een groot succes, het moet hen de middelen geven om hun productiedoel te bereiken.

 

Tijdlijn / updates


18/04/18:
: Ik kocht een eenheid van het apparaat van Sonic Soak voor 150 USD

31/08/18:
: Ik kreeg een mailtje met de mededeling dat het apparaat is verzonden

06/09/18:
: Ik heb het apparaat ontvangen! Ik kan nu beginnen met het testen.

09/09/18:
Het uitpakken van het apparaat, het nemen van enkele foto's. Het apparaat stierf met een klap tijdens de eerste test. Ik heb hierover contact opgenomen met Sonic Soak

10/09/18:
: Ik ontdekte dat ik niet de enige was met hetzelfde probleem (vooral in Europa)

15/09/18:
Na meerdere mails uitgewisseld met Sonic Soak, vroegen ze me om het apparaat terug te sturen naar China.

01/10/18:
Mijn defecte sonische weekunit is aangekomen in China, ik wacht nu op feedback van het bedrijf.

16/10/18:
: Ik heb een terugbetaling ontvangen voor de verzendkosten en Sonic Soak heeft me laten weten dat ze een nieuwe unit zullen sturen zodra er een beschikbaar is.

26/11/18:
: Ik heb vanochtend een nieuwe unit ontvangen, ik zal deze de komende dagen testen. Het heeft lang geduurd om mijn eenheid terug te krijgen, maar SonicSoak kepts zijn engagement.

09/12/18:
: Ik heb eindelijk tijd gevonden om het Sonic Soak apparaat te testen (voor de tweede keer).

06/04/19:
: Ik heb het toestel gebruikt om wat nieuwe kleren schoon te maken en het blies letterlijk op, het is de tweede keer!

06/12/19
: ik heb een nieuwe versie gekregen, deze keer moet het voor Europa geschikt zijn

 

Unboxing

sonic soak test review avis unboxing 6
Het Sonic Soak apparaat kwam eindelijk aan en de doos was veel groter dan ik had verwacht. Ik heb wat foto's genomen om de doos en de inhoud ervan te laten zien. Het is eigenlijk vrij eenvoudig, daar het apparaat, een etui en twee folders. De doos is erg sober maar geeft niet de indruk een shitty low cost chinees product te kopen, dat is al een goed begin. Ik was echt verrast door de grootte van het apparaat, ik dacht dat het kleiner was. De power connector is veel groter dan de ultrasone connector, het lijkt een beetje op een wifi zender/extender terwijl de ultrasone connector meer op een medisch apparaat lijkt. Nu ik alles heb, laten we beginnen met spelen met dit nieuwe speelgoed.
.

 

Eerste test

De handleiding legt uit hoe het apparaat te bedienen en voor het eerste gebruik moet je het ultrasone apparaat in dunne aluminiumfolie wikkelen en in een recipiënt vol water plaatsen. Zoals je kunt zien of horen, kun je het effect in ieder geval zien door het apparaat in een aluminiumfolie te wikkelen en dat werkte! Op de foto is te zien dat er letterlijk gaten in de folie zijn geboord!
.

 

Het is al dood

Ik was erg enthousiast om dit nieuwe spul te testen dus ik opende de doos, las de installatie-instructie zorgvuldig door en begon aan mijn eerste test. Om te zien of het apparaat werkt, moet je het in een dunne aluminiumfolie wikkelen en het ultrasone apparaat in een waterontvanger plaatsen. Het doel van deze test is om te zien of het apparaat goed werkt, de ultrasone klank moet gaten in de aluminium vouw maken. Na het wikkelen plaats ik het apparaat voorzichtig in het water en schakel het in. Het begint te zoemen en ik hoor de aluminiumfolie letterlijk kraken, ik zag wat aluminium stof op de bodem van de ontvanger verschijnen, alles leek te werken zoals verwacht totdat ik een knal hoorde van de voedingsaansluiting. Het apparaat ging dood slechts 1 minuut nadat het begon te werken. Ik probeerde het apparaat in een andere stekker, ik herhaalde de operatie op verschillende plaatsen in mijn huis, het apparaat is duidelijk dood. Mijn elektriciteitsopstelling thuis is nieuw, het probleem komt daar zeker niet vandaan. Nu, het enige wat ik kan doen is contact opnemen met Sonic Soak en we zullen zien hoe snel (en goed) ze kunnen reageren.
 

Ben ik boos? Nee, maar ik ben teleurgesteld, vooral na het zien van wat het apparaat kan doen met een aluminiumfolie. Ik hoop nu dat ik snel weer een andere krijg, zodat ik een complete test kan doen.

 

Tweede test - Aluminium vouw

Voor mijn tweede test heb ik dezelfde methode gevolgd als voor de eerste test. Ik wikkelde het apparaat eerst in aluminium vouw en dompelde het een paar minuten in het water. Ik was een beetje bang dat het weer zou opblazen, maar het werkte prima zonder problemen. Aan het einde van de test zag ik gaten in de aluminium vouw en wat aluminium stof op de bodem van de waterbak. Dus de eerste test is ok!

youtube previewyoutube preview


.

 

Tweede test - zakdoek + aardbeienjam

Voor de tweede test nam ik een waterontvanger die ik met heet water vulde. Ik nam een zakdoek mee, wreef er wat aardbeienjam op, voegde er wat standaard zeep aan toe. Ik stortte de Sonic Soak in het water, het begon te zoemen zoals altijd, ik kon wat beweging in het water zien, zeep was in beweging. Ik zette de teller op 720 seconden en wachtte geduldig tot het einde. Ik verplaats de zakdoek een paar keer terwijl het apparaat werkte.
.
youtube previewyoutube preview

 

Na 720 seconden controleerde ik de zakdoek, die was schoner dan toen ik hem in het water liet vallen, maar de vlek was nog steeds duidelijk zichtbaar. Ik besloot het een tweede keer te doen zonder er iets aan te veranderen. Ik liet het apparaat weer in het water vallen en zette het dit keer 360 seconden aan. Toen ik klaar was, controleerde ik de zakdoek en de vlek was bijna helemaal weg, je kon nog steeds iets zien om eerlijk te zijn, maar het was bijna weg. Daarna wreef ik de zakdoek een beetje in het water en de vlek ging grotendeels weg. Ik heb echt heel zorgvuldig gekeken naar de sporen.
youtube previewyoutube preview


 

Tweede test - schroevendraaier


Na de zakdoek wilde ik de Sonic Soak op een gereedschap testen, dus nam ik een van mijn schroevendraaier, die had wat witte verf op de punt en wat vet op het handvat. Ik liet de schroevendraaier in het water vallen en liet hem 720 seconden achter met de Sonic Soak. Toen ik mijn schroevendraaier uit het water haalde, controleerde ik of er verschil was en ja, er was een verschil, maar het was niet spectaculair. Er was iets minder witte verf en het handvat voelde gladder aan, maar de grootste vlekken waren er nog steeds.

.
 

Kaas raclette


Gisteravond hadden we een raclette met een paar vrienden en wat ik niet leuk vind aan raclettes is het schoonmaken. De laatste keer dat we raclette hadden heb ik de coating van de plaatjes beschadigd door te hard over de gesmolten kaas te wrijven. Ik wilde het eens proberen met Sonic Soak en kijken of het een hulpmiddel was. De (goede) verrassing is dat het enorm heeft geholpen. Ik liet de platen in heet water met natriumbicarbonaat vallen en ik liet Sonic Soak 720 seconden lopen. Vanaf het begin zag ik het schillen van de kaas van de borden en het vuile water. Na 720 seconden was het grootste deel van de kaas er nog steeds, maar het ging heel gemakkelijk af door met mijn vingers over de borden te wrijven. Vervolgens heb ik op die manier het grootste deel van de kaas verwijderd en heb ik besloten om de platen nog een ronde van 720 seconden onder water te zetten om het schoonmaken af te maken en het heeft goed werk geleverd. Uiteindelijk moest ik de platen nog een beetje wrijven, maar ze waren bijna schoon.
 

Vanaf het begin kun je kaas zien rondzweven:
youtube previewyoutube preview

 

sonic soak test avis review photo raclette 1

Na 720 seconden en wrijven met mijn vingers is het water echt vies, maar het grootste deel van de kaas is weg.
sonic soak test avis review photo raclette 2

Eindelijk, na 2x720 seconden, maak ik met mijn vingers schoon wat er nog over is van de kaas en krijg ik schone borden.
sonic soak test avis review photo raclette 3

Nu, om eerlijk te zijn, ben ik er zeker van dat er andere manieren zijn om die platen schoon te maken, maar wat ik leuk vond is dat ik niet veel hoefde te doen en dat ik de platen deze keer niet heb beschadigd. Als je de platen lange tijd in heet water met het juiste product laat staan, zal het ook loskomen, maar het zal veel langer duren.

 

Waterreservoir voor huisdieren


Ik heb twee vogels en ze krijgen hun water door een watertank voor huisdieren die bestaat uit een waterreservoir en een metalen buisje op de bodem. Het probleem met dit type ontvanger is dat het water stagneert en dat er wat groen aan de onderkant verschijnt. Omdat het waterreservoir niet gemakkelijk toegankelijk is met gereedschap of je vingers, is het bijna onmogelijk om goed schoon te maken, dus heb ik besloten om het eens te proberen met Sonic Soak.
 

Zoals je kunt zien, is er veel groen aan de onderkant.
sonic soak test avis review photo 12

Daarna heb ik alles in heet water gedompeld met zeep en de Sonic Soak. Ik heb 720 seconden geselecteerd om mee te beginnen.
sonic soak test avis review photo 13

Na 720 seconden controleerde ik de watertank en ja, er was nog wat groen, maar er was al veel weg.
sonic soak test avis review photo 14

Ik heb de operatie twee keer herhaald, wat betekent dat de Sonic Soak in totaal 3x720 seconden heeft gelopen. Kijk maar eens naar de foto hieronder, het werkte!
sonic soak test avis review photo 15

Ja, er zijn nog wat kleine sporen, maar in vergelijking met de originele staat van de watertank kan ik zeggen dat Sonic Soak hier goed werk heeft verricht!
 


Dood voor de tweede keer


Ik heb onlangs sportkleding gekocht om te gaan fietsen die ik wil schoonmaken voordat ik ze droeg. Omdat ik maar twee stukken had, besloot ik mijn Sonic Soak apparaat te gebruiken. Ik zette het aan zoals ik het meestal doe, het begon te werken zoals gewoonlijk en toen produceerde het apparaat plotseling een luide knal en ging dood. Het is de tweede keer dat het gebeurt terwijl ik niets bijzonders met het apparaat heb gedaan. Ik zal contact opnemen met Sonic Soak, maar nu kan ik je niet meer aanraden om dit apparaat te kopen.

Update november 2019


Sonic Soak heeft me een nieuwe unit gestuurd (het is mijn derde) en deze unit is ontworpen om in Europa te werken. Het zal een tijdje duren voordat ik alles voor de derde keer kan testen, maar tot nu toe lijkt het erop dat het werkt.

Nieuwe versie - test


De nieuwe versie die ik heb ontvangen zou de Europese normen moeten ondersteunen en ook al ziet het er van buitenaf helemaal hetzelfde uit, het is niet opgeblazen zoals de vorige. Ik heb eerst een test gedaan met een zakdoek met ketchup en rode wijn.
sonic soak test review 10

Daarna heb ik het in heet water gedompeld met wat zeep en de nieuwe versie van Sonic Soak:
youtube previewyoutube preview

Ik heb de film versneld zodat je niet teveel hoeft te wachten om het resultaat te zien. Het eerste wat me opviel is dat Sonic Soak veel meer vibreert dan de vorige versie, je kunt de vibratie echt voelen als je je hand in het water steekt. Zoals je kunt zien in de video, gaat de vlek vrij snel weg. Met de vorige unit die ik had, ging ik ook weg, maar ik moest het apparaat meer dan 20 minuten gebruiken om dezelfde resultaten te krijgen. In deze video duurt het ongeveer 6 minuten.

Na de zakdoek heb ik een pan geprobeerd waar wat vet was verbrand na het koken van wat worstjes. Dit soort vuil is niet gemakkelijk te verwijderen met een eenvoudige spons. Zodra ik het Sonic Soak apparaat in het water stortte, begon het water donkerder te worden. Ik kon het apparaat horen trillen op de koekenpan en de trillingen zijn ook veel beter zichtbaar in het water.

sonic soak test review 11


youtube previewyoutube preview

Nogmaals, ik versnelde de video om te voorkomen dat je te veel tijd verspilt, maar uiteindelijk was het resultaat dat de pan bijna schoon was, ik kon het resterende vet met mijn vinger wrijven. Het duurde ook zo'n 5-5 minuten om tot dat resultaat te komen.

Ik heb mijn nieuwe unit nu meer dan een uur gebruikt en hij is niet zo opgeblazen als de andere. Ik zal hem blijven gebruiken en deze pagina bijwerken als er iets gebeurt met deze derde unit, maar het is de eerste keer dat ik hem zo veel kan gebruiken zonder enig probleem.

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Urtopia elektrische fiets : test / review
De Urtopia moet geeks met fietsen verzoenen. Deze fiets is een elektrische fiets die volledig van koolstofvezel is gemaakt. Futuristisch uiterlijk, verbonden fiets, ...het spreekt me aan!
XGIMI Mogo Pro: test, reviews en prijs
De Mogo Pro is mijn tweede projector van XGIMI, het is een van de eerste draagbare projectoren in 1080, zal het erin slagen om zich als referentie op de markt te vestigen?
Nebula Cosmos Max 4k test & review
Een 4k projector onder de 1000€? Het is een primeur, ik moest het testen. Zal het vergelijken met de andere projectoren die ik heb getest?
Umidigi Bison : test / review
Na de Ulefone Armor en de Doogee S58 Pro besloot ik een derde robuuste telefoon te testen met de Umidigi Bison. Op papier biedt het een zeer goede prestatie/prijsverhouding. Zal deze nieuwe Umidigi het beter doen dan zijn concurrenten?
Xiaomi Mi 11 Lite test / review
Elk jaar test ik de nieuwe versie van de Xiaomi Mi XX Lite, ik ben mijn tests begonnen met de Mi 8 Lite en met elke iteratie brengt Xiaomi het niveau een beetje hoger, maar hoe ver kunnen ze gaan?
Xiaomi Redmi Note 10: test / review
Na een ietwat teleurstellende Redmi Note 9 is Xiaomi terug van weggeweest met een veelbelovende Redmi Note 10 die de concurrentie waarschijnlijk opnieuw zal doen wankelen.
Xiaomi Redmi Note 10 Pro: test / review
De Redmi Note Pro-reeks werd altijd al gekenmerkt door goede prestaties en goede foto's, de Redmi Note 10 Pro zal nog harder toeslaan met een Amoled-scherm en een 108 miljoen pixel fotosensor!
Doogee S58 Pro test / review
De Doogee S58 Pro zit in een klasse van telefoon die ik niet gewend ben te testen, deze telefoon is ontworpen om schokbestendig te zijn en je zou bijna iemand kunnen knock-out slaan omdat hij zo zwaar is.
Redmi 9C test / review
Redmi valt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone met redelijke specificaties. Is dit echt een goede deal?
Poco M3 : test / review
Poco werd wakker in 2020, na de F2 Pro en de X3, hier is de M3 die het startniveau komt aanvallen met een bodemprijs die de smartphonemarkt ongetwijfeld zal opschudden.
Samsung Galaxy A21s test / review
De Samsung Galaxy A21 is een concurrent van de Redmi-serie, maar zal deze de waardekampioen kunnen overtreffen?
Poco F2 Pro review - comprehensive and objective test
Ik ben niet gewend om telefoons in deze prijsklasse te testen, maar op papier kan de Poco F2 Pro een Samsung Galaxy S20 aan zonder te blozen. Hoe zit het in werkelijkheid?
Xiaomi Redmi Rating 9 test / review
De Redmi 2020 collectie is gearriveerd. De Redmi is gegroeid en heeft aan gewicht gewonnen om een groter scherm en een betere batterij te bieden. Zal het genoeg zijn om de groeiende concurrentie het hoofd te bieden?
Xiaomi Mi 10T Pro : test / review
Ik heb de Mi 9T Pro in 2019 getest en ben tot de conclusie gekomen dat het een van de beste telefoons in zijn prijsklasse is. De Mi 10T Pro kostte 200 euro extra bij de lancering, dus ik moest mijn spaarpotje breken om hem te kunnen kopen. Zal hij het beter doen dan zijn voorganger?
Xiaomi Redmi Note 9T : test / review
Xiaomi heeft net de Redmi Note 9T, die een beetje boven de Poco X3 komt met wat nieuwe functies en een beetje oude dingen, weer de markt in elkaar geflanst.
Xiaomi Mi Note 10 Lite : test / review
Xiaomi is erin geslaagd om de lijnen nog meer te vervagen door de Mi Note reeks toe te voegen aan de catalogus met deze Lite versie van de Mi Note 10 die eind 2019 werd uitgebracht.
Redmi 9A test / review
Redmi pakt de prijsklasse onder de 100 euro aan met een smartphone die de concurrentie lijkt aan te kunnen. Is dit echt een goede deal?
Nokia 5.3 test / review
Ik heb geen Nokia meer gekocht sinds het merk onder Chinese controle is gekomen, dus ik was benieuwd wat deze Chinese Nokia waard was in vergelijking met andere Chinese concurrenten.
Samsung Galaxy S20: review/test
Ik test niet vaak de premium segment, maar ik maak soms een paar uitzonderingen om een idee te krijgen van wat er in dit segment aan de hand is. Deze keer is mijn slachtoffer de S20.
Ulefone Armor 7 and 7E full test / beoordeling
De Ulefone Armor is een stevige smartphone, hij is ontworpen om schokken en water te weerstaan, maar hij biedt interessante functies voor normaal gebruik.
Xiaomi Mi Laser TV 150 test / review
Deze laatste jaren waren laserprojectoren te duur en het is opnieuw Xiaomi die de prijzen breekt met een zeer interessante machine, maar die niet aangepast zal worden aan alle soorten van gebruik.
Samsung Galaxy S10 + : objectieve test, beoordelingen en prijzen
De Samsung Galaxy S10 heeft het allemaal, er ontbreekt niets (behalve jij misschien). Op dit prijsniveau verwachten we het beste, maar hoe verschillend is het van de concurrentie?
Sonic Soak test en review
Sonic Soak is een klein apparaat ontworpen om dankzij ultrasounds ongeveer alles wat je wilt schoonmaken. Werkt het zoals beloofd ? Lees mijn test verder.
Xgimi H1 – Test / review naar 1 jaar intensief gebruik
Geïnteresseerd in XGIMI H1? Ik kocht het in 2016 en hier is mijn test na meer dan 100 uren.
Test, review en vergelijking van GPS trackers/tracers (Invoxia vs Hangang TK901)
Met een GPS tracker kun je je voertuigen of mensen op een kaart volgen zoals in de films, maar wat is dit type object echt de moeite waard?
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden