Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Redmi Note 11 Pro  test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Redmi Note 11 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Redmi Note 11 Pro test / review


Gepubliceerd op: 17-02-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
Ik test het Redmi-assortiment sinds de Redmi Note 5, dus ik heb genoeg perspectief om te zien hoe deze telefoons in de loop der jaren zijn geëvolueerd. Als ik de "oude" Redmi Note 5 die ik nog heb, vergelijk met deze nieuwe Redmi Note 11 Pro, kan ik duidelijk stellen dat deze twee telefoons niet veel meer met elkaar gemeen hebben. Het Redmi-assortiment is geëvolueerd naar een premiummodel met een netter uiterlijk en specificaties die van jaar tot jaar veranderen. De Redmi Note 11 Pro 5G gaat verder in deze richting door zichzelf een iPhone-look (groter en zwaarder) te geven met dit nieuwe formaat en door de ingrediënten te gebruiken die het merk in het verleden succesvol hebben gemaakt. De Pro-versie heeft zich altijd gericht op het fotogedeelte, dit zal bij dit nieuwe model ook weer het geval zijn, we vinden de Samsung-sensor die foto's van 108 miljoen pixels produceert. Het is niet nieuw, maar in deze prijsklasse is het nog steeds een sterk argument. Xiaomi slaagt erin om elke keer zijn inspanningen te balanceren tussen evolutie en revolutie om de concurrentie voor te blijven, dus ik ga kijken of het recept nog steeds werkt, vooral omdat deze telefoon nu veel meer kost dan vorige generaties en de concurrentie niet zit inactief.

Redmi Note 11 Pro 4G

Redmi Note 11 Pro 4G / Aliexpress (259€-319€)

Redmi Note 11 Pro 5G

Redmi Note 11 Pro 5G / Aliexpress (279-339€)

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Redmi Note 11 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi Note 11 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

15 februari 2022: ik heb de Redmi Note 11 Pro 5G ontvangen, de test kan beginnen
18 februari 2022: telefoon gelanceerd in Europa, mijn test zal duidelijk niet worden voltooid, maar ik zal het artikel bijwerken afhankelijk van mijn test voortgang

Waarom deze telefoon?

Zoals ik in de inleiding schreef, heb ik Redmi-telefoons getest sinds de Redmi Note 5 en ik heb deze modellen altijd gewaardeerd, zelfs als sommige niet veel brachten, waren ze altijd een stap voor op alle andere merken in deze prijsklasse. Ik denk in het bijzonder aan de democratisering van amoled-schermen, stereogeluid, high-performance camera's, ... al deze elementen bestonden al in het midden- of high-end maar Xiaomi maakte ze toegankelijk voor een breder publiek.

Wat gaat deze nieuwe Redmi Note 11 Pro 5G brengen? De verandering begint bij het exterieur, deze nieuwe Redmi is heel vrij geïnspireerd door de iPhone met zijn afgeronde hoeken en rechte randen, Redmi had dit formaat nog niet getest. Ik kom hier later in de test op terug. De Redmi Note 11 Pro 5G markeert de terugkeer naar een Mediatek-architectuur die de prestaties van dit model met ongeveer twintig procent zou moeten verbeteren in vergelijking met de vorige versie. De telefoon maakt gebruik van de sensor van 108 miljoen pixels die ik al heb getest op de vorige versie, ik ben benieuwd of Xiaomi erin is geslaagd zijn beeldverwerking te verbeteren. Er blijft de vraag over de prijs (alle prijzen stijgen), zal Redmi dit type telefoon voor minder dan 250 € op de markt kunnen blijven brengen?

Uitpakken

xiaomi redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1
De Redmi Note 11 Pro is verpakt in een witte doos zoals alle andere modellen van het merk, de doos bevat de telefoon, een transparante zachte siliconen bescherming, een handleiding, een 67W oplader en een USB-kabel. De aanwezigheid van een 67W oplader is een belangrijk voordeel, zeker wanneer sommige fabrikanten besluiten om geen oplader meer in hun doos te stoppen.

Eerste configuratie

De Redmi Note 11 Pro is uitgebracht onder MIUI 13, dus de installatieprocedure zal dezelfde stappen volgen als andere telefoons onder MIUI 13, ik heb geen grote veranderingen opgemerkt met de vorige versie. De grafische interface is prettiger en Xiaomi heeft de schermen verwijderd om zich te registreren voor zijn cloud, dit is ongetwijfeld een zeer goede zaak voor een grote meerderheid van de gebruikers, maar ik denk dat ze een andere bron van inkomsten hebben gevonden. Aan het einde van de configuratie van de telefoon kunt u dynamische achtergronden activeren en door deze functie te activeren, zal de telefoon u vragen om cookies van een reclametussenpersoon te accepteren. Door deze functie te activeren, kan Xiaomi dus inkomsten genereren met de gegevens van zijn gebruikers. Niet meteen huilen, dat is heel slim van ze want dat doet iedereen op internet en hier wordt je niet gevraagd om je ergens aan te melden. Als u hier allergisch voor bent, kunt u zich afmelden voor het delen van informatie.

Afwerking

xiaomi redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 9
Toen ik mijn eerste Redmi testte, had Xiaomi de reputatie erg geïnspireerd te zijn door iPhones, maar in de loop der jaren hebben ze dit universum verlaten om allerlei andere formaten te verkennen. Met de Redmi Note 11 Pro keren we terug naar deze basics van die tijd met een design dat sterk geïnspireerd is op de iPhone. De telefoon heeft afgeronde hoeken en dikkere rechte randen en toen ik hem voor het eerst uit de doos haalde, was dat het eerste dat me opviel. Ik oordeel niet of het goed is of niet, het is slechts een constatering. Het is een ongebruikelijk formaat voor de Redmi, maar ik vind het behoorlijk succesvol, het geeft het een meer premium uitstraling.

De achterkant van de telefoon is bedekt met een zeer glad metaalachtig oppervlak (maar het is glas en polycarbonaat) dat licht vanuit verschillende hoeken reflecteert. Het gladde oppervlak glijdt niet te veel weg, de grip is goed. Het fotoblok is niet geïnspireerd op de iPhone, maar dit fotoblok komt vrij sterk naar voren aan de achterkant en is afhankelijk van de sensor uit twee niveaus opgebouwd. De sensor van 108 miljoen pixels heeft duidelijk de ruimte nodig en dit is heel duidelijk te zien op de volgende foto:
xiaomi redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 11
Op het bovenste gedeelte vinden we de audio-uitgang, een geluidssensor, een van de twee externe luidsprekers en een infrarood zender.
xiaomi redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
Aan de rechterkant vinden we de gebruikelijke volume- en aan / uit-knoppen waar we ook de vingerafdruksensor vinden. Deze knoppen zijn zeer goed geïntegreerd en hebben geen groot reliëf om de lijn van de telefoon niet te breken. De linkerkant is perfect glad en ononderbroken omdat de simlade deze keer onderaan zit.
xiaomi redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 12
Aan de onderkant vinden we de USB type C-poort, een geluidssensor en de SIM-lade die 2 kaarten kan bevatten in front/back-modus of een SIM-kaart met een geheugenkaart.
xiaomi redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 20
Het 6,67-scherm neemt iets meer dan 85% van de beschikbare ruimte in beslag, de randen zijn zichtbaar maar iets dunner dan wat ik op de Redmi van vorige generaties zag. De selfiesensor is ook kleiner dan wat ik eerder op dit bereik heb gezien.

Ik vind dat dit nieuwe formaat zeer succesvol is, de schermruimte wordt goed benut en ondanks de grootte is het gewicht nauwelijks meer dan 200 gram. We zijn natuurlijk ver verwijderd van de formaten van de iPhone maar het is een volledig veronderstelde keuze. Dit nieuwe formaat zou in ieder geval nieuwe ogen naar Redmi moeten trekken.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Xiaomi is een voorvechter van herbruikbaarheid, we vinden vaak dezelfde componenten op een hele reeks telefoons, maar deze Redmi onderscheidt zich op meerdere punten. Het deelt dezelfde CPU/GPU-architectuur als de Poco M4 Pro, maar het scherm is anders, het is een gtx8, ik heb dit scherm nog niet kunnen testen. Ook de versnellingsmeters, gyroscopen en vingerafdruksensor zijn anders. Het geheugen is van het type LPDDR4X en de opslag is UFS 2.2. Deze telefoon is dan ook behoorlijk anders dan de andere modellen in het assortiment.


CPU / GPU PrestatieEr zijn twee versies van de Redmi Note 11 Pro, een 4G-versie en een 5G-versie. De 4G-versie (versie getest) draait onder een Mediatek-architectuur waar de 5G-versie draait onder een Qualcomm-architectuur die efficiënter is. Mijn versie draait daarom op een Mediatek-architectuur, wat betekent dat de CPU, GPU, wifi, GPS, Bluetooth deel uitmaken van een set die hetzelfde zal zijn als alle telefoons die dezelfde architectuur gebruiken. De resultaten van mijn tests zullen dus ook gelden voor andere telefoons zoals de Poco M4 Pro 4G.
Wat het grafische gedeelte betreft, deze telefoon is gebaseerd op een Mali G57 die mid-range prestaties biedt en met dit soort hardware kun je bijna alle games spelen met soms een verslechtering in termen van details.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van 275835 punten op Antutu, dit plaatst deze telefoon in een comfortabel gemiddelde. Met dit prestatieniveau kun je deze telefoon in bijna alle omstandigheden gebruiken, behalve dat je voor veeleisende games waarschijnlijk het detailniveau moet verlagen om in goede omstandigheden te spelen. Buiten gamen is dit vermogen meer dan genoeg voor dagelijks gebruik.

Dit prestatieniveau lijkt erg op de vorige generatie en als je meer prestaties wilt met dezelfde smartphone, zul je voor de 5G-versie moeten gaan die hogere prestaties biedt dan deze versie. Je moet 400.000 punten overschrijden met Antutu.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 11 Pro is geen smartphone die is ontworpen voor hardcore gamers, maar dat betekent niet dat je hem niet kunt gebruiken om games te spelen. De onderstaande video toont een deel van PUBG Mobile in HD, de in-game ervaring is goed, ook al zijn de bewegingen soms niet altijd soepel. Het is nogal noodzakelijk om naar de 5G-versie over te stappen om volledig te kunnen profiteren van dit soort games.

Netwerkprestatie

De Redmi Note 11 Pro ondersteunt de meeste 3G- en 4G-frequenties in Europa, maar er is een 4G-versie en een 5G-versie, dus controleer welke versie u koopt. De 5G-versie ondersteunt een groot aantal frequenties die ook de meeste toepassingen in Europa moeten dekken.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methoderedmi note 11 pro 4G signals
Ik moest iets sneller gaan dan normaal om de netwerkgevoeligheid te testen, omdat ik mijn artikel op tijd wilde lanceren voor de lancering van deze telefoon. Ik zal proberen om opnieuw een langere test uit te voeren zodra mijn wachtrij is gewist, omdat ik op dit moment andere telefoons in test heb. Ik deed iets meer dan 300 metingen en kreeg een zeer stabiele gemiddelde score van -93dBm waar de sonde gemiddeld -95dBm was met meer signaalonregelmatigheid. De Redmi slaagt erin om de sonde in te halen, het is altijd een goed teken en het slaagt erin om het signaal stabieler te houden. Dit is heel duidelijk te zien op de grafiek.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een gemiddeld signaal van -13 dBm gemeten in de buurt van de router, dit is een uitstekende score die een uitstekende wifi-gevoeligheid laat zien. Van een afstand heb ik -55 dBm gemeten in 2.4Ghz, ook hier is het een uitstekende score. Het signaal is bij 5Ghz iets minder goed maar dat is normaal, deze frequentie heeft niet zo'n goed bereik als 2.4Ghz.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 11 Pro draait op een Mediatek-architectuur die vaak een beter precisieniveau biedt dan het equivalent van Qualcomm. Dit onderscheid zal ongetwijfeld een prestatieverschil veroorzaken tussen de 4G-versie (Mediatek) en de 5G-versie (Qualcomm). Ik kreeg een nauwkeurigheidsniveau van 3 meter in de open lucht met een vrij snelle oplossing. Meestal krijg ik een beter nauwkeurigheidsniveau met Mediatek, maar GPS-toepassingen zijn perfect in staat om dit nauwkeurigheidsverschil te compenseren. Deze telefoon zou in principe twee frequenties op GPS-niveau moeten kunnen opvangen (GPS / QZSS L1+ L5 / Galileo E1 + E5a / BeiDou B1C + B2a / NAVIC) maar in werkelijkheid heb ik er maar één vastgelegd behalve Galileo of ik zag de E1 en de L1. Het aantal aangesloten satellieten zorgt ook voor een betere precisie (ongeveer 25 van de 44 beschikbaar).


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Nog niet beschikbaar / getest

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Redmi Note 11 Pro is uitgerust met verschillende camera's aan de achterkant:
- Samsung S5KHM2 met 108 megapixels (ook beschikbaar op de Poco M4 Pro 5G, Redmi Note 11s, Motorola Edge 20 lite,.. .). Ik heb deze sensor al verschillende keren getest en de grootste zwakte kwam van de colorimetrie, dus ik zal zien of Xiaomi dit probleem in deze versie heeft verholpen.
- Omnivision OV8856 met 8 miljoen pixels voor ultragroothoekfoto's.
- GalaxyCore GC02m voor macro's

Aan de voorkant vind ik een Hynic Hi1634 selfie-sensor van 16 miljoen pixels.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Hoofdsensor Samsung S5KHM2 / 108 miljoen pixels
redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 8
Om deze studio-testserie te starten, heb ik een foto gebruikt die in de handmatige modus is gemaakt, waarbij ik de belichting opzettelijk heb geforceerd om te laten zien wat deze camera in staat is van. Waarschijnlijk heb ik de helderheid een tandje te ver omhoog geduwd, maar met onderstaande automatische stand is het verschil nog beter te zien.
redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1
Bijna alle telefoons produceren onderbelichte foto's in de studio, maar ze zijn goed in staat om beter belichte foto's te maken, zoals ik laat zien met het eerste voorbeeld. Het resultaat in de automatische modus is niet zo slecht, ik zou zelfs zeggen dat het bovengemiddeld is, de foto had iets helderder kunnen zijn maar dat is niet slecht. De scherpte lijkt goed en de kleuren lijken een beetje af te wijken richting blauw en dit is een verrassing voor mij omdat ik deze sensor al heb getest en het tegenovergestelde resultaat had gekregen dat de kleuren te warm waren. Met de technische test die volgt, kan ik zien of het een impressie is of dat de behandeling echt veranderd is. Ik heb foto's gemaakt in de automatische modus, HDR, AI+HDR, alleen AI, nachtmodus en 108 miljoen pixels, deze foto's staan allemaal in de onderstaande galerij.

redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio bank 1
Uit de test met bankbiljetten blijkt dat deze sensor in staat is zeer fijne details te herstellen (vooral in het midden), de tekst van het Canadese bankbiljet blijft perfect leesbaar maar het valt me echter op problemen met uniformiteit van de scherpte, ik kan een probleem van plaatsing niet uitsluiten omdat het soms op enkele millimeters wordt afgespeeld, ik zal zien of het op de andere foto's reproduceert.

Deze sensor kan foto's produceren in 108 miljoen pixels, maar wat voor nut kan het op een telefoon hebben? Het antwoord is vrij eenvoudig. Telefoons hebben geen optische zoom zoals op echte camera's. Xiaomi heeft het probleem daarom omzeild door hele grote foto's te maken waarop je kunt inzoomen. Hier zijn enkele voorbeelden op verschillende zoomniveaus:
12%
redmi note 11 pro 12pc
50%
redmi note 11 pro 50pc
100%
redmi note 11 pro 100pc
200%
redmi note 11 pro 200pc
Beeldkwaliteit bij 100% blijft volledig correct ondanks het feit dat de grootte van de rubix-kubus op de foto veel groter is dan de grootte van de rubix-kubus in werkelijkheid. De 108 miljoen pixels laten je dus heel ver in de foto duiken met behoud van een goed detailniveau.

Omnivision OV8856 / 8 miljoen pixels
redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 5
Sensoren van dit type produceren allemaal minder goed belichte foto's en hebben allemaal meer vervormingen of minder belangrijk . Sommige doen het beter dan andere, maar dat is niet het geval voor deze Omnivision-sensor. De foto is sterk onderbelicht en de vervormingen zijn erg belangrijk. De scherpte is niet erg goed en de foto maakt ondanks de overvloed aan licht veel ruis.

redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio bank2
Deze foto is een beetje in tegenspraak met wat ik in de vorige paragraaf schreef omdat ik geen onderbelichting heb zoals in de vorige foto terwijl de omstandigheden precies hetzelfde zijn. Ook hier is de scherpte veel beter en over het algemeen is de foto redelijk geslaagd. Ik controleerde en controleerde de metadata om zeker te zijn en het was dezelfde camera die deze twee foto's nam. Ik zal andere foto's moeten maken om deze fotosensor beter te kunnen beoordelen.

Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

Ik heb de afgelopen dagen geen geluk gehad met mooi weer en de storm Eunice heeft me duidelijk niet geholpen. Ik ging snel tussen de stormen door om wat foto's te plaatsen voor de lancering van deze telefoon. De omstandigheden waren niet ideaal om goede foto's te maken, maar het laat zien hoe de camera zich gedraagt in slechte omstandigheden. Ik heb veel foto's gemaakt op de gebruikelijke plaatsen en soms afgewisseld tussen normale modus, HDR/AI en nachtmodus. Foto's in de nachtmodus zijn het donkerst, dus ik raad af om de nachtmodus op klaarlichte dag te gebruiken. Meestal helpt het om foto's te ontstoppen, maar niet met deze telefoon. De AI-modus voegt een laag blauw toe aan de afbeelding, soms werkt het goed, soms niet, dus ik onthoud me liever.

Samsung S5KHM2 / 108 miljoen pixels

redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 8
Deze foto is gemaakt zonder HDR of AI, de bewolking was aanzienlijk en de kloof tussen lichte en donkere gebieden is ook vrij groot. Over het algemeen is de foto een beetje onderbelicht, maar ik vind hem goed in balans, er is heel weinig overbelichting in de lucht en onder de horizonlijn heb ik niet veel gebieden die volledig zwart zijn. Het dynamisch bereik is dus best goed. De kleuren zijn vrij koud maar komen redelijk goed overeen met de sfeer, ik zou graag foto's willen maken met wat meer zon om te kijken of het kleurtemperatuur probleem van deze sensor is opgelost maar dat is voor later. De scherpte is goed maar een beetje geforceerd.

Als ik de 108 megapixel-modus gebruik en inzoom tot 40%, krijg ik dit:
redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun zoom
108 megapixel-modus kan tot op zekere hoogte een rol spelen in de zoom, het kan behouden details iets langer dan de normale modus maar het kan niet concurreren met een echte optische zoom, het verlies van details is te belangrijk. Hier kunnen we de vorm van meeuwen in het water zien, maar met een echte optische zoomlens zou dit detailniveau veel beter zijn. Met deze zoom kun je dus een optische zoom simuleren om details te krijgen die onmogelijk te zien zijn met een telefoon zonder deze optie, maar het zal de zoom van je camera niet vervangen.

Omnivision OV8856 8 miljoen pixels

redmi note 11 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 13
Voordat ik deze ultragroothoeksensor testte, wist ik niet zeker of ik deze had getest het in een andere telefoon, maar toen ik de eerste foto's zag, realiseerde ik me al snel dat ik deze sensor nog nooit eerder had getest. Ultragroothoeksensoren zijn vaak zwakker wat betreft scherpte en belichtingstijd. Deze Omnivision sensor wist ondanks het slechte licht goed belichte foto's te maken en de scherpte is veel meer uitgesproken dan op de meeste sensoren van dit type die ik heb getest. De scherpte is ook veel te geforceerd tot het punt dat er een wit net op de contouren van objecten verschijnt. Dit kan de verkeerde indruk wekken dat de scherpte goed is, maar het is een kunstmatige behandeling. Het dynamisch bereik is goed en de kleuren geven de sfeer vrij goed weer. Deze foto's kunnen niet tippen aan de kwaliteit van de hoofdsensor, maar voor een sensor van dit type doet deze Omnivision OV8856 het erg goed.

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 11 Pro is in staat om het beeld te stabiliseren en doet het redelijk goed omdat het trillen van de voetstappen goed wordt verzacht, ik zie alleen een snelle herberekening van de scherpte, maar dat is heel acceptabel voor een telefoon in deze prijsklasse.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 11 Pro is beperkt tot 1080p en 30 frames per seconde voor video's, maar het resultaat is redelijk goed. Het scherpstellen gaat behoorlijk snel, ik zie geen belichtingssprongen, het dynamisch bereik is goed en de scherpte is goed genoeg voor 1080p.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

youtube previewyoutube preview


Audio-/muziekkwaliteit
De Redmi Note 11 Pro heeft twee externe luidsprekers die asymmetrisch zijn gerangschikt aan de boven- en onderkant van de telefoon, dus ze leveren geen geluid vanaf dezelfde plek op de telefoon. Het geluid dat deze speakers produceren is van goede kwaliteit voor dit soort telefoons. De lage en hoge tonen zijn redelijk goed vertegenwoordigd. Het geluid is niet overdreven krachtig maar eerder middelmatig.

Audio/gesprekskwaliteit

Het volume tijdens gesprekken is redelijk gemiddeld, ik heb ongeveer 50 dB gemeten, dat is nogal een volume Gemiddeld. Met de luidspreker neemt het volume toe om richting 70 dB te gaan, hier is het veel beter. Ik vind dat het geluid dat door de monitorluidspreker wordt geproduceerd een beetje gedempt is, een beetje alsof de hoge tonen zijn afgevlakt, het heeft geen invloed op het verstaan van de stem, maar het frequentiebereik lijkt smaller.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
redmi note 11 pro dynamic range
De Redmi Note 11 Pro kan de meeste frequenties correct reproduceren, het heeft alleen een kleine zwakte in zeer hoge tonen waar het sneller afwijkt van de norm dan de Redmi Note 11, maar de afwijking is vrij licht. Het volume is iets onder het gemiddelde maar produceert geluid zonder vervorming.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi note 11 pro screen
De standaard scherminstellingen zijn niet de beste, dit is vaak het geval bij Xiaomi die liever gokt op een sterkere schermverzadiging om de kleuren een sterker effect te geven. Als je betere colorimetrie wilt krijgen, moet je het kleurenschema in de standaardmodus zetten en krijg je de score die ik heb gekregen. Onder een dE van 3 neemt het menselijk oog geen kleurverschillen waar, dus deze score is goed, maar er is een zeer kleine zwakte op het wit dat heel licht naar blauw/groen verschuift.

Daarentegen is het contrast uitstekend, dit is een amoled scherm met diepe zwarttinten en een vrij brede kijkhoek.Helderheid / Contrast

De basishelderheid van het scherm is iets meer dan 420 cd/m², waardoor het scherm in bijna elke omgeving goed leesbaar is, behalve in direct zonlicht. Om de helderheid te verhogen, moet je de zonmodus activeren in de scherminstellingen en met deze modus kreeg ik een helderheid van 662 cd/m². Met zo'n helderheidsniveau heb je geen probleem meer om het scherm in de zon af te lezen. Dit overschot aan helderheid treedt alleen op bij fel licht, je batterijduur zal er dus niet onder lijden (tenzij je blootgesteld blijft aan heel sterk licht).

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Redmi Note 11 Pro

Vergelijk Redmi Note 11 Pro met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Ik heb veel telefoons uit het Redmi Pro-assortiment getest en in minder dan 3 jaar hebben deze telefoons zich gevestigd als een benchmark in deze prijsklasse met behulp van de foto als verkoopargument. Deze nieuwe Redmi Note 11 Pro gebruikt dezelfde fotosensor als de vorige generatie en de 4G-versie biedt min of meer dezelfde prestaties. Het is dan ook niet op deze criteria dat deze nieuwe generatie zal opvallen, tenzij je de 5G-versie neemt die betere prestaties biedt. Het afwerkingsniveau is een tandje hoger, dit nieuwe ontwerp geïnspireerd door Apple is redelijk succesvol en zal een serieuzere en meer volleerde kant aan de Redmi geven, maar de interesse van deze telefoon stopt daar niet. Ik heb een paar andere verbeteringen opgemerkt die deze telefoon zullen helpen een paar punten van de concurrentie te pakken en over concurrentie gesproken, ik denk dat de grootste concurrent voor deze telefoon de Redmi Note 10 Pro is.

De Redmi Note 11 Pro gebruikt de 108 Mpixel fotosensor van de vorige versie, maar ik denk dat de fotoverwerking is verbeterd omdat ik de te warme colorimetrie van de vorige versie niet vind. Ik had geen goed weer om dit artikel af te ronden, maar de Samsung-sensor deed het goed in moeilijke omstandigheden. Voor de video is het een beetje dezelfde observatie, ik betreur alleen de afwezigheid van 4k, maar de kwaliteit in 1080p is goed. Ook de videostabilisatie is verbeterd.

Het amoled-scherm was bij de vorige versie al uitstekend, dat is bij deze versie ook weer het geval. In deze prijsklasse zijn er nog steeds veel IPS-schermen die niet kunnen concurreren met dit type scherm. De toevoeging van 120Hz maakt het punt nog meer naar huis omdat het vinden van een goed amoled-scherm met 120Hz voor minder dan 300€ nog steeds niet erg gebruikelijk is.

De gevoeligheid voor het 4G-signaal van de 4G-versie is uitstekend, het is hetzelfde voor het wifi-gedeelte, maar ik was een beetje teleurgesteld over het GPS-signaal dat iets beter had gekund.

Deze telefoon is niet een bliksemschicht in termen van prestaties, maar het biedt een goede vloeibaarheid op een dagelijkse basis, er zijn alleen voor grote games waar je het niveau Retail moet verlagen.

Deze nieuwe Redmi brengt geen revolutie, maar moet eerder worden gezien als een optimalisatie van het assortiment waardoor hij zijn referentiepositie in zijn segment kan behouden door de goede dingen van de vorige versie en met enkele nieuwe functies en verbeteringen. Bij Samsung vind je ongetwijfeld gelijkwaardige modellen maar deze zullen veel duurder zijn.

Sterktes

- fotokwaliteit
- schermkwaliteit
- Gevoeligheid van 4G en wifi-netwerk
- levensduur van de batterij
- uitrustingsniveau

Zwaktes

- imposant fotoblok op de achterkant van de telefoon
- gemiddeld GPS-signaal
- gemiddeld belvolume
- geen 4k voor video

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden