Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Redmi Note 10s : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Xiaomi Redmi Note 10s
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Redmi Note 10s : test / review


Gepubliceerd op: 23-05-2021 / gewijzigd: 26-07-2021
De Redmi S-reeks verscheen voor het eerst in 2020 met de Redmi Note 9s. De Redmi Note 10s is een telefoon die tussen de Redmi Note 10 en de Redmi Note 10 Pro past. De Redmi Note 10s moet worden gezien als een telefoon die het uiterlijk (grootte / gewicht) van de Redmi Note 10 overneemt met iets meer prestaties en een betere camera. Het is dus een middenklasse telefoon die een goede prijs / prestatie verhouding biedt en soms zijn dit details die hem onderscheiden van de andere twee modellen.

Xiaomi lanceert zoveel modellen dat het soms moeilijk is om te kiezen, dus ik zal proberen dingen te benadrukken die je misschien ten gunste van deze telefoon zouden kunnen tippen. Er is nooit echt een grote winnaar bij Xiaomi, hun telefoons zijn altijd ergens goed in en niet zo goed in andere dingen, dus de keuze zal gebaseerd moeten zijn op wat voor jou belangrijk is. Als de foto bijvoorbeeld een prioriteit bij jou is, zou ik zeggen dat de Redmi Note 10s de beste keuze zou moeten zijn, maar dat kon ik pas bevestigen na het voltooien van deze test.

Website waar ik de Xiaomi Redmi Note 10s gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_9ulmmV

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Xiaomi Redmi Note 10s

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Xiaomi Redmi Note 10s van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

12 mei 2020: ik koop de Redmi Note 10s op Aliexpress voor pre-order, ik stel me voor dat ik 3 weken moet wachten voordat ik hem ontvang.
23 juni 2020: ik heb eindelijk de Redmi Note 10s ontvangen na meer dan een maand wachten, het lijkt erop dat iemand te voet uit China is gekomen om het bij mij te bezorgen.

Waarom deze telefoon?

Ik ben altijd op zoek naar goede deals, ik heb scripts die 24 uur per dag draaien om de juiste prijzen te vinden. Ik had gezien dat Xiaomi een Redmi Note 10s zou lanceren, maar ik had niet al te veel aandacht besteed omdat ik dit jaar al veel Xiaomi had gekocht. Ik ben helemaal alleen om mijn tests te doen, ik moet keuzes maken. Ik ben van gedachten veranderd toen ik een waarschuwing ontving voor de Redmi Note 10s en het lanceringsaanbod van bijna € 150. Voor deze prijs is het een prijs die dicht bij het Poco-assortiment ligt en de Redmi Note 10s is verre van belachelijk in vergelijking met het Poco-assortiment en het is uitgerust met een goede fotosensor met de Samsung GW3 die ik heb getest op de Xiaomi Mi 11 Lite .

Dus voordat ik een overdosis op Xiaomi neem, laat ik mezelf nog steeds verleiden door deze Redmi Note 10s, ik denk dat deze telefoon zijn plaats zal vinden in het Xiaomi-assortiment en dat hij schaduw zal gaan doen de PRO-versie die nauwelijks iets krachtiger is en geen betere fotosensor biedt.

Uitpakken

redmi note 10s test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 1 1
Xiaomi heeft bijna al zijn dozen gestandaardiseerd, dus het is niet op basis van de doos dat de Redmi Note 10s zal opvallen, naast de verpakking heeft het een familiegelijkenis met de Redmi Note 10 , we zouden kunnen ze bijna verwarren. De doos bevat de telefoon, een transparant zacht siliconen hoesje, een handleiding, een oplader en een type-c usb-kabel.

Eerste configuratie

De Redmi Note 10s is de eerste telefoon die ik heb getest met MIUI 12.5 standaard geïnstalleerd, ik heb deze versie van MIUI nog nooit eerder op andere telefoons getest. Verandert dit iets? Ja en nee. De grafische interface van de telefoonconfiguratie is anders, de schermen zijn herzien met meer ruimte voor illustraties en de interface is over het algemeen luchtiger. De configuratiestappen veranderen niet en het feit dat de MIUI-schermen opnieuw zijn ontworpen, wordt het verschil tussen deze schermen geproduceerd door Xiaomi en die opgelegd door Google nog duidelijker.

De verbetering is daarom voornamelijk van cosmetische aard en de opmerkingen die ik eerder heb gemaakt, blijven volledig geldig, met name deze wens van Xiaomi om te proberen zijn cloud en zijn applicaties op te leggen is een constante bij Xiaomi.

Afwerking

redmi note 10s test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 6
De Redmi Note 10s is een instaptelefoon, maar bij Xiaomi is het gebruik van de term "instapniveau" niet denigrerend, want jaar na jaar is Xiaomi erin geslaagd om steeds meer telefoons te produceren die interessant zijn in deze prijsklasse en vandaag is Xiaomi ongetwijfeld het merk dat het beste prijs/kwaliteit compromis biedt. De Redmi Note 10s heeft veel overeenkomsten met de Redmi Note 10 (dus zonder S). Het heeft min of meer dezelfde afmetingen, het fotoblok lijkt erg op elkaar en het materiaal dat op de achterkant van de telefoon is gebruikt, is bijna identiek.

De achterkant van de telefoon is gemaakt van plastic en biedt een licht metalen reflectie van licht. Dit is een recept dat Xiaomi al op andere telefoons heeft gebruikt door te variëren met de kleuren en het type fotoblok. Dit formaat is niets origineels maar ik vind dat het geheel best geslaagd is, het ademt geen premium maar de telefoon vervormt niet aan de achterkant zoals bij de Redmi Note 9.

redmi note 10s test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 18
De foto-eenheid steekt een beetje uit aan de achterkant van de telefoon, maar dit effect is niet erg opvallend zoals op een Poco, deze sensoreenheid is samengesteld uit een hoofdsensor (Omnivision), een secundaire ultragroothoeksensor (Sony ), een portretsensor (Omnivision) en tot slot een macrosensor (ook Omnivision). Zelfs als de fotosensoren niet hetzelfde zijn als op de Redmi Note 10, gebruikt de optische eenheid hetzelfde type formaat.

redmi note 10s test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 22
Het scherm beslaat 83% van het frontpaneel, randen zijn zichtbaar maar ze zijn redelijk vergelijkbaar met andere modellen van het merk in deze prijsklasse. Het scherm wordt onderbroken door een fotosensor in de vorm van een stoot, ook hier is het vrij klassiek, de stoot is goed zichtbaar maar niet hinderlijk.

redmi note 10s test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
Hieronder vinden we de gebruikelijke elementen zoals de usb type c poort, de audio jack connector en een speaker. De Redmi Note 10s produceert stereogeluid, de andere speaker zit bij de luisterende speaker.

De Redmi Note 10s schittert niet met zijn originaliteit, maar biedt een echt goed afwerkingsniveau voor deze prijsklasse, hij neemt een instapkarakter aan zonder zijn uiterlijk te verwaarlozen.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de 6Gb / 64Gb-versie gekocht en u vindt alle technische kenmerken van de telefoon op de volgende schermafbeeldingen.

Dit zijn de eigenaardigheden die ik opmerkte in vergelijking met de Redmi Note 10:
- De Redmi Note 10s gebruikt hetzelfde scherm
- De Redmi Note 10s gebruikt hetzelfde vingerafdruksensor
- De Redmi Note 10s biedt 2Gb meer RAM
- De wifi-chipset is compleet anders en je zult in de rest van deze test zien dat dit een goede zaak is
- De GPS van de Redmi Note 10s gebruikt een Mediatek-chipset die een betere nauwkeurigheid biedt dan andere merken

CPU / GPU PrestatieXiaomi lijkt zich voor zijn CPU's en GPU's niet aan een bepaalde fabrikant te willen binden, sommige modellen zijn uitgerust met Snapdragon-processors en andere met Mediatek-processors. Wat verandert dit voor de consument? Niet veel omdat deze processors min of meer dezelfde prestaties bieden met soms pure prestatieverschillen en soms beter energiebeheer. De meest zichtbare factor van verschil tussen deze twee processorsfamilies is de precisie van de GPS, waar ik met een Snapdragon nooit een precisie onder de 3 meter heb behaald, terwijl ik met een Mediatek een niveauprecisie van 1 meter behaalde. De Redmi Note 10s is uitgerust met een Mediatek-processor, dus ik zou verwachten dat de GPS-prestaties beter zijn dan die van de Redmi Note 10 Pro.

Voor het grafische gedeelte vinden we dezelfde twee families van GPU's met aan de ene kant de Qualcomm Adreno en aan de andere kant de ARM Mali, de Redmi Note 10s gebruikt een ARM Mali G76 die de 'wij vind je ook in andere telefoons zoals de Huawei P30, Redmi Note 8 Pro, Realme 6 en nog veel meer. Het is daarom geen GPU van de laatste generatie, maar biedt een goed prestatieniveau voor de meeste gebruikers.

Benchmark Antutu/3DMark

Ik kreeg een score van iets meer dan 276.000 punten met Antutu, deze score plaatst de Redmi Note 10s boven de Redmi Note 10 en onder de Redmi Note 10 Pro. De Redmi Note 9T en de Samsung Galaxy A52 zijn andere voorbeelden van telefoons die qua prestaties erg op elkaar lijken.

Met zo'n hoge score geeft de Redmi Note 10s je een comfortabele dagelijkse ervaring en kun je zelfs de meeste games spelen zonder al te veel opofferingen te maken op het gebied van graphics. Alleen meer hebzuchtige games zoals Fortnite zullen iets minder vloeiend zijn.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
Ik kon de UHD- en HDR-modus op PUBG Mobile gebruiken met de Redmi Note 10s, dit is de eerste keer dat deze opties beschikbaar zijn voor een telefoon in deze prijsklasse. De ervaring is over het algemeen erg goed, maar de applicatie die ik gebruik om de video's op te nemen, heeft de video niet opgenomen met een voldoende hoge FPS, het geeft een indruk van weergavevertraging, maar in werkelijkheid is er geen. De ervaring voor dit soort games is dan ook meer dan bevredigend.

Netwerkprestatie

De Redmi Note 10s is niet 5G-compatibel, maar het zou me niet verbazen als later dit jaar een 5G-versie verschijnt. Voor 3G / 4G-frequenties biedt de Redmi Note 10s een goede frequentiedekking waarmee u hem overal in Europa kunt gebruiken.

Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeIk heb 957 metingen uitgevoerd in 4G om de netwerkgevoeligheid van de Redmi Note 10s te beoordelen en helaas deed Xiaomi een stapje terug omdat de gevoeligheid van deze telefoon beduidend lager is dan de beste Xiaomi die ik de afgelopen 6 maanden heb getest. Over de hele test kreeg ik een verschil van meer dan 5 dBm tussen deze telefoon en mijn meetapparaat, waar de Redmi Note 10 een score kreeg die heel dicht bij het meetapparaat lag.

In de volgende grafiek kunnen we duidelijk zien dat deze telefoon nooit de gevoeligheid van mijn meetapparaat weet te evenaren:
redmi note 10s 4G
De score is echter niet zo slecht als bij een Poco X3 maar in deze prijsklasse doen de Redmi Note 10 en de Redmi Note 10 Pro het beter.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een signaal gemeten van -17 dBm in de buurt van de router en -67 dBm op afstand, dit zijn goede waarden, het zijn precies dezelfde waarden die ik kreeg met de Redmi Note 10 terwijl de Redmi Note 10s een andere wifi-chipset gebruikt. Het verschil tussen deze twee telefoons zal beter zichtbaar zijn in de downloadtest. De Redmi Note 10s biedt daardoor een goede wifi-gevoeligheid.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 10s maakt gebruik van een Mediatek GPS-chip, chips van dit merk bieden meestal een hoger nauwkeurigheidsniveau en dit is opnieuw het geval voor deze telefoon omdat ik nauwkeurigheid krijg op 1m buitenshuis en deze nauwkeurigheid zakt tot 2-3 meter in de auto of achter een raam.


Batterijduur

De Redmi Note 10s is voorzien van een 5000 mAh accu, dit soort capaciteit is bij Xiaomi bijna standaard geworden. De batterij laadt redelijk snel op (161 minuten) maar uiteindelijk duurt de laatste 10 procent langer. Het duurt ongeveer 35 minuten om 20% te bereiken.

redmi note 10s battery charging
Ik heb een autonomie gemeten van 636 minuten met het scherm op 100% en 1556 minuten (iets meer dan 25 uur) met het scherm op 50%, de autonomie is dat niet lineair en wanneer het scherm op 100% helderheid staat, verbruikt het 2,48 keer meer energie dan bij 50%. Deze accuduur is goed en vergelijkbaar met de meeste Xiaomi telefoons in deze prijsklasse. Je kunt het ongeveer 3 dagen uithouden bij normaal gebruik en tussen één en twee dagen bij intensiever gebruik (tenzij je urenlang speelt met het scherm op 100%).
redmi note 10s battery discharging

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Redmi Note 10s is uitgerust met een Samsung GW3 48 Mpix-sensor. Ik had de mogelijkheid om deze sensor te testen in de Xiaomi Mi 11 Lite en ik was positief verrast met het resultaat. Ik ben nog niet klaar met mijn technische tests van deze sensor, maar ik zie in het bijzonder dat deze een betere kleurweergave biedt dan de Redmi Note 10 Pro, die echter een betere beeldkwaliteit zou moeten bieden. De Redmi Note 10s is momenteel de goedkoopste met Samsung GW3 uitgeruste telefoon.

Voor het ultragroothoekgedeelte neemt de Redmi Note 10s de Sony IMX 355 over, die ik dit jaar in ten minste 5 andere telefoons heb getest. De kwaliteit van ultragroothoeksensoren is inferieur aan de kwaliteit van groothoeksensoren, maar deze Sony IMX 355 doet het redelijk goed.

Standaard app

youtube previewyoutube preview
De standaard foto-app van de Redmi Note 10s is hetzelfde als op de meeste telefoons met MIUI 12, ik merkte geen verandering op MIUI 12.5. De instellingen aan de bovenkant van het scherm zijn gemakkelijk te gebruiken en af te lezen dankzij het gebruik van de zwarte achtergrond, die aan de onderkant van het scherm zijn stil en altijd in superpositie van het beeld, waardoor ze absoluut onleesbaar zijn als de scène erg helder is .

Fotokwaliteit


Foto test / studio

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 10
Ik had nog niet de gelegenheid gehad om de Omnivision OV64B-sensor te testen, Xiaomi gebruikt meestal Samsung- of Sony-sensoren. Ik nam foto's met deze sensor en de ultragroothoeksensor door alle beschikbare modi te doorbladeren (normaal, AI, HDR, AI + HDR, Pro, nacht, ...). In de normale modus maakt de Omnivision-sensor onderbelichte foto's, wat bijna altijd het geval is als ik foto's maak in de studio. Ik moest de belichtingstijd met twee inkepingen verlengen om de juiste helderheid te krijgen. De scherpte is in het centrum erg goed, maar het scherptegebied is erg smal. De gegradueerde verticale lijn op de color checker is erg scherp, maar het Google-logo op de rubix-kubus staat al op een minder scherp gebied. Het feit dat het onderwerp zich zo dicht bij de telefoon bevindt, verergert het probleem, het valt nog te bezien of dit scherpteprobleem nog steeds aanwezig zal zijn voor buitenfoto's waar de onderwerpen verder weg zijn. Ik ga een aparte technische test doen voor kleurnauwkeurigheid omdat ik met de onderbelichting van deze foto's niet echt een mening kan vormen.

De ultragroothoeksensor is een Sony IMX 355, het is dit jaar de meest gebruikte ultragroothoeksensor bij Xiaomi. Ik heb het dit jaar al minstens 5 of 6 keer getest. Dit type sensor produceert altijd foto's van mindere kwaliteit dan de hoofdsensor, maar in deze reeks sensoren is de Sony IMX 355 ongetwijfeld een van de beste sensoren. Uit de studiotest blijkt dat de Sony de belichting beter beheert dan de Omnivision sensor, er zijn uiteraard grote vervormingen maar dit is normaal, deze sensor is niet ontworpen om close-up foto's te maken. De scherpte in het centrum is iets slechter dan die van de Omnivision sensor en het is normaal voor dit soort sensoren maar het scherptegebied is breder dan bij de Omnivision sensor.Foto test / zon

redmi note 10s test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 38

Hoofdsensor: Omnivision OV64B
Ik heb niet veel sensoren van het merk Omnivision getest en degene die ik heb getest waren zelden goede camera's. Dus ik was een beetje ongerust voordat ik deze Redmi Note 10s testte en helaas was mijn intuïtie goed. Alvorens in te gaan op de details van deze analyse, zal ik eerst de context herkaderen. De Redmi Note 10s wordt verkocht tussen 150 en 200 €, in deze prijsklasse zijn er smartphones uitgerust met sensoren zoals de Sony IMX 582 of soms zelfs de Sony IMX 682. De concurrentie is dan ook zwaar en om te kunnen concurreren met deze camera's ., we moeten de lat hoog genoeg leggen.

Ik heb voor deze eerste foto gekozen omdat deze heel goed illustreert waartoe deze Omnivision-sensor in staat is. Ik nam deze foto onder de zon, het licht was goed. Het eerste dat me opvalt zijn de kleuren, ze zijn flauw en de foto mist contrast. De AI-modus corrigeert dit maar dwingt de kleuren soms tot een onwerkelijke verzadiging. Het dynamisch bereik is ook niet erg breed omdat de lucht erg helder is en de wolken niet erg goed getekend zijn. De scherpte is redelijk matig, het blad verliest snel aan scherpte.

Ik nam tegelijkertijd een foto met een telefoon met een Sony IMX 682 en dit is hoe het eruit ziet:
realme GT test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 31
De omlijsting is iets anders, maar er is slechts een paar seconden verschil tussen deze twee foto's.

De Omnivision sensor van deze Redmi Note 10s haalt dus niet het niveau van de concurrentie en voor iets minder geld doen de Redmi Note 10 of de Poco X3 het beter.
Secundaire sensor: Sony IMX355
redmi note 10s test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 40
De Sony IMX 355 is een "oude bekende", ik heb deze camera getest op vele andere telefoons en onder ultrabrede hoeksensoren zijn ongetwijfeld een van de beste. Het produceert beelden met alle fouten van sensoren van dit type, maar deze fouten (vloeien, vervagen, vervorming, chromatische aberratie, enz.) zijn minder uitgesproken.

Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
Ik heb nog niet veel smartphones op instapniveau getest die 4K-video kunnen stabiliseren en het is niet de Redmi Note 10s die de situatie zal veranderen. Stabilisatie in 4k is niet effectief, de schokken van het lopen zijn goed zichtbaar en worden niet voldoende gedempt.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Redmi Note 10s kan 4k 30 FPS opnemen zoals de meeste telefoons in deze prijsklasse. Het resultaat is helaas niet op het niveau van andere Xiaomi-modellen zoals de Redmi Note 10 of de Poco X3. De kleuren zijn dof, het dynamisch bereik is niet erg breed en de belichtingssprongen zijn erg opvallend, terwijl deze telefoon goed genoeg is om dit soort problemen te voorkomen. De scherpte is ook niet uitzonderlijk, het is het soort kwaliteit dat een jaar of twee geleden acceptabel zou zijn geweest, maar tegenwoordig vinden we veel beter voor dezelfde prijs.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
redmi note 10s frequency response
Ik heb de Redmi Note 10s vergeleken met het vorige model (Redmi Note 9s) en ik zie een zeer duidelijke verbetering in de geluidskwaliteit. De Redmi Note 9 reproduceerde geluiden niet goed op alle frequenties, de prestaties waren grillig. De Redmi Note 10s heeft dit probleem niet en kan bovendien een breder frequentiebereik dekken, de hoge tonen wijken vrij snel af van de norm, echter het geluid zal daardoor finesse missen.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
redmi note 10s dynamic range
De Redmi Note 10s produceert een krachtig geluid met een beperkte mate van vervorming, het vermogen is vergelijkbaar met andere Xiaomi's die ik onlangs heb getest, Xiaomi heeft ongetwijfeld dezelfde luidsprekers hergebruikt op verschillende modellen. Het volumeniveau en de lage vervorming zijn redelijk vergelijkbaar met andere Xiaomi-telefoons in deze prijsklasse.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
redmi note 10s noise level
Ik merkte geen interferentie met de Redmi Note 10s, het geluid gedraagt zich aanzienlijk beter dan de Redmi Note 9s, dit nieuwe model van de S-reeks is daarom veel beter dan zijn voorganger, maar behoort tot het gemiddelde van andere telefoons in dezelfde prijsklasse.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi note 10s screen ecran
De Redmi Note 10s gebruikt hetzelfde scherm als de Redmi Note 10, maar ik heb een iets hogere dE (zelfs in de standaardmodus). Ik heb met deze telefoon een dE-score van 2,78 behaald, het is een goede score maar Xiaomi heeft dit scherm minder goed gekalibreerd dan op de Redmi Note 10. A priori zou het verschil met het blote oog niet zichtbaar moeten zijn want met een dE onder de 3 doen we dat wel zie de verschillen niet echt. Het wit daarentegen is erg wit, de temperatuur van het wit is bijna perfect en het zwart is erg zwart dankzij het gebruik van een amoled scherm.Helderheid / Contrast

Ik heb een zeer hoog helderheidsniveau op deze Redmi Note 10s, ik heb een helderheid van 729cd / m² gemeten in de zonmodus, het is echt veel. Ik kreeg een vergelijkbare score met de Redmi Note 10, met een dergelijk helderheidsniveau kun je de telefoon in direct zonlicht gebruiken.

Xiaomi was de eerste die amoled-schermen onder de € 200 bracht en ook de Redmi Note 10s profiteert ervan. Het gebruik van amoled biedt een bijna oneindig contrast en daarom is in deze prijsklasse het scherm van de Redmi Note 10s ongetwijfeld een van de beste.

Biometrie

De Redmi Note 10s gebruikt een vingerafdruksensor aan de zijkant zoals op de meeste Xiaomi-telefoons die dit jaar zijn uitgebracht. Deze vingerafdruksensor werkt zo goed dat wanneer ik een telefoon moet testen met een ander type sensor (bijvoorbeeld: onder het scherm), ik de neiging heb om deze uit te schakelen.

Besturingssysteem


youtube previewyoutube preview
De interface van MIUI 12.5 is niet veel veranderd in vergelijking met de vorige versie. De installatieschermen zijn verfraaid, maar dat verandert de ervaring niet fundamenteel. De nieuwe features zijn niet direct voor de hand liggend omdat het vooral functionaliteiten zijn die verbeterd zijn.

Wat is er nieuw?
- lancering van MIUI +: met deze functie kunt u uw telefoon koppelen aan uw computer, zoals aangeboden door Samsung met Samsung Dex. De koppeling wordt gedaan door een QR-code, maar ik denk dat de Redmi Note 10s geen toegang heeft tot deze functie omdat ik het niet in de instellingen heb gezien
- beveiligingsversterking, het is een mogelijk voorbeeld van het uitvoeren van een applicatie in een sandbox om te voorkomen dat een slecht onderhouden applicatie de rest van het systeem infecteert.
- een nieuwe tool voor het maken van aantekeningen met de mogelijkheid om te tekenen
- nieuwe geluiden, live achtergronden
- verminderd stroomverbruik

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Xiaomi Redmi Note 10s

Vergelijk Xiaomi Redmi Note 10s met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Ik heb de neiging om Xiaomi te vertrouwen en ik koop hun smartphones vaak zonder recensies op internet te hebben gelezen. In de meeste gevallen gaat het goed en er zijn gevallen waarin Xiaomi helaas een verkeerde stap zet. Xiaomi heeft ons dit jaar overspoeld met zoveel nieuwe modellen dat de concurrentie tussen de verschillende Xiaomi modellen flink is en je Xiaomi eerst met Xiaomi moet vergelijken voordat je gaat kijken wat er elders gedaan wordt. De Redmi Note 10s is geen slechte telefoon, maar hij is niet te vergelijken met andere Xiaomi-telefoons in dezelfde prijsklasse, ik denk met name aan de Redmi Note 10 of de Poco X3 (of zelfs de Poco X3 Pro, afhankelijk van de prijs) 'mogelijke promoties).

De Redmi Note 10s heeft een prijs / prestatie-positionering en in dit spel komt het uit als een winnaar als we ons beperken tot het Redmi-assortiment. Zodra je over de muur naar Poco kijkt, kom je al snel in aanraking met fellere concurrentie. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen een fan is van het Poco-ontwerp en dat deze Redmi Note 10s zijn plaats kan vinden bij mensen die op zoek zijn naar goedkope prestaties zonder de identiteit van het Poco-gamertype. De Redmi Note 10s heeft een goed amoled-scherm, dit onderscheidt hem ook van de Poco die zich beperkt tot een IPS-scherm. Meer positieve punten kan ik hem helaas niet geven ten opzichte van de Poco.

Het fotogedeelte van deze Redmi is duidelijk niet op het niveau van wat Xiaomi gewoonlijk doet en aangezien het voor veel kopers een belangrijk aankoopcriterium is, raad ik aan om in plaats daarvan aan de zijkant van de Redmi Note te kijken 10 (zie mijn test) of zelfs de Poco X3 (met of zonder Pro). De andere zwakte van deze telefoon is de gevoeligheid voor het 4G-netwerk, het is onder het gemiddelde, dus als er iemand van jullie is die hun telefoons voor telefoons gebruiken (ja, het gebeurt nog steeds), doet de Redmi Note 10 het beter. .

Afgezien van prestaties, design en scherm, is de rest redelijk gemiddeld. Het geluid is goed zonder buitengewoon te zijn, het GPS-signaal is gemiddeld, de batterij is gemiddeld, ... Kortom, ik zal niet te lang op deze telefoon doorbrengen, ik heb meer positieve tests op deze telefoon gezien en ik begrijp het niet Ik laat je zelf de kwaliteit van de foto's beoordelen, evenals de andere punten die ik in deze test heb verzameld.

Sterktes

- voltooien
- prestaties
- scherm
- correcte batterijduur
- wifi-downloadsnelheid

Zwaktes

- netwerkgevoeligheid in 4G
- foto-/videokwaliteit

Alternatieven voor dit product

Als prestaties geen prioriteit voor je zijn, zou ik in plaats daarvan de Redmi Note 10 aanbevelen.Als prestaties belangrijk zijn, zal de Poco x3 Pro het veel beter doen qua prestaties, maar ook voor veel andere punten.


Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn


POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Black Shark 4 Pro : review / test
De Black Shark 4 Pro is de nieuwste toevoeging aan Xiaomi's reeks van gamersmartphones. Deze telefoon heeft een sterke visuele identiteit en niets lijkt in de weg te staan.
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen