Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Redmi 10A: test en beoordeling

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Redmi 10A
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Energieprestaties
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Redmi 10A: test en beoordeling


Gepubliceerd op: 20-09-2022 / gewijzigd: 01-10-2023
We zullen het jaar 2022 ongetwijfeld herinneren als een historisch jaar vanwege de inflatie en de impact op het dagelijks leven van een grote meerderheid van de bevolking. Terwijl sommigen zich afvragen hoe ze hun elektriciteitsrekening zullen betalen, is de nieuwe iPhone, die meer dan € 1000 kost, een hit. Gelukkig blijven sommige merken smartphones aanbieden tegen een betaalbare prijs, Redmi is je niet vergeten door zijn nieuwe generatie instaptelefoons te lanceren met de Redmi 10A.

De A-reeks en de C-reeks bij Redmi vertegenwoordigen het instapniveau in zijn eenvoudigste vorm, dus het zijn complete telefoons maar met beperkte prestaties en niet met de nieuwste geavanceerde technologieën. Dus ik weet van tevoren dat deze telefoon op de meeste criteria onderaan mijn ranglijst zal komen, maar dat betekent niet dat het een slechte telefoon is. Deze telefoon zal ongetwijfeld een publiek vinden onder degenen die niet alle nieuwe functies willen en op dit publiek is deze test gericht.

Website waar ik de Redmi 10A gekocht heb:
https://s.zbanx.com/...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Redmi 10A

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Redmi 10A van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

14 september 2022: aankoop van de Redmi 10A op Goboo.com in de uitverkoop en gebruik de promocode ZBANX99 om hem voor € 100 te krijgen
20 september 2022: ontvangst van het pakket, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Toen ik begon met het testen van smartphones, lanceerde Xiaomi/Redmi slechts ongeveer tien telefoons per jaar, dus ik kon ze allemaal kopen en testen. Tegenwoordig heb ik niet langer de mogelijkheid om alles te kopen omdat de Xiaomi-groep (met de merken Mi, Redmi, Poco, Black Shark) te veel telefoons op de markt brengt. Ik moet dus keuzes maken en gezien de economische situatie waarin we ons bevinden, heb ik gekozen voor de goedkoopste telefoon in hun assortiment. Ik had de Redmi 9A en 9C een paar jaar geleden al getest en deze telefoons genieten nog steeds enig succes, dus deze nieuwe Redmi 10A zal waarschijnlijk hetzelfde pad volgen.

De Redmi 10A is geen technologische curiositeit, hij brengt niets nieuws, maar biedt een eenvoudige en complete smartphone voor een lagere prijs dan andere modellen. Het zijn dan ook niet de eigenschappen die mij aantrokken, ik zie deze test eerder als een gratis openbare diensttest om mensen die op zoek zijn naar een goedkope telefoon te helpen bij het maken van hun keuze.

Uitpakken

redmi 10a test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 10
De Redmi 10A is verpakt in een doos die vergelijkbaar is met andere dozen van het merk Redmi, niets wijst erop dat het een instaptelefoon is. Binnenin vinden we de telefoon, een oplader, een kabel en een handleiding. Er is geen siliconen bescherming zoals bij de andere modellen en het scherm wordt ook niet beschermd door een plastic film. De doos bevat dus het absolute minimum.


Eerste configuratie

De Redmi 10A wordt uitgebracht met MIUI 12.5 en de opstartfase verschilt niet van wat ik op andere telefoons heb gezien. Ik was zelfs behoorlijk verrast om geen verschillen te zien, want sinds mijn test van de Redmi 9A is MIUI veel geëvolueerd en ik verwachtte een afgeslankte versie van MIUI te vinden, zodat de telefoon niet te veel zou worden gestraft door zijn gebrek aan prestaties. Ik zal met gebruik zien of Xiaomi een goede keuze heeft gemaakt.

Afwerking

redmi 10a test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 16
Ik heb al meerdere keren herhaald dat deze telefoon een instaptelefoon is, ik denk dat je de boodschap hebt begrepen, maar het is niet direct zichtbaar op het niveau van afwerking. Ja, als je gewend bent om duurdere telefoons te gebruiken, zul je hier en daar wat aanwijzingen opmerken zoals de aanwezigheid van dikke randen rond het scherm of de selfie-sensor in de vorm van een druppel, het is lang geleden dat ik heb dat niet gezien. Het scherm heeft met zijn 6,53 inch nog steeds een mooi formaat.

redmi 10a test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 17
De achterkant van de telefoon is vrij neutraal, het is 100% plastic maar het vervormt niet bij aanraking en de gevoerde textuur zorgt voor een goede grip, deze telefoon zal daarom niet snel uit je handen glippen. Het fotoblok is duidelijk zichtbaar maar vrij goed geïntegreerd omdat het niet meer dan een of twee millimeter uit de achterkant van de telefoon steekt.

redmi 10a test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 18
De camera is geïntegreerd in een zwart blok, een beetje zoals op sommige modellen van Poco, maar hier is het fotoblok echt tot een minimum beperkt. Dit zwarte blok bevat ook de vingerafdruksensor en het is een nogal merkwaardige keuze omdat het de vingerafdruksensor op een zeer ongebruikelijke plaats plaatst, het een beetje zoeken kost om het te vinden en de sensor vrij klein is.

redmi 10a test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 34
Op het bovenste gedeelte is er alleen een audio-uitgang voor een hoofdtelefoon.
redmi 10a test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 37
Op het onderste deel vinden we de enige luidspreker, een geluidssensor en een micro-usb-poort! Het was jaren geleden dat ik een telefoon had gezien met een micro-usb-poort en ik begrijp deze keuze niet omdat ik denk dat het gebruik van dit type USB-poort niet zuiniger is dan een usb-type c-poort, tenzij je onderdelen hebt hergebruikt van een oude telefoon om geld te besparen.
redmi 10a test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 30
Aan de linkerkant vinden we de simlade die plaats biedt aan 2 simkaarten en een geheugenkaart, de lade is dan ook vrij lang.

redmi 10a test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 29
De volume- en aan / uit-knoppen zitten op de gebruikelijke plaats, ook hier is het 100% plastic, maar het is niet schokkend, het is hetzelfde met de rest van de telefoon.

De Redmi 10A heeft een vrij eenvoudig ontwerp dat een zeer klassiek formaat gebruikt, een 100% plastic maar correcte afwerking, een groot scherm voor een instaptelefoon. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een publiek dat op zoek is naar een goedkope smartphone tevreden te stellen zonder al te veel in te boeten op de afwerking.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Ik heb de 2Gb / 32 Gb-versie getest, het is de goedkoopste versie, maar het is mogelijk om tot 4Gb voor RAM en 128 Gb voor opslag te gaan. Ik heb alle kenmerken van de telefoon in de volgende schermen genomen, er is natuurlijk niets bijzonders, maar ik kom later in deze test op bepaalde punten terug.CPU / GPU PrestatieDe Redmi 10A gebruikt een Mediatek MT6762G CPU en een PowerVR Rogue GE8320 GPU, het is vrijwel dezelfde configuratie als de Redmi 9A die 3 jaar geleden werd gelanceerd, dus Redmi probeerde zichzelf niet opnieuw uit te vinden. Ze namen oude hardware over, veranderden het uiterlijk van het exterieur en verhoogden de prijs. We kunnen deze keuze dan ook in twijfel trekken en ons afvragen of het niet beter is om een Redmi 9A te kopen maar ik laat u beoordelen wat het beste bij u past. Vanuit prestatieoogpunt zijn het dezelfde telefoons en de meeste andere componenten zijn strikt hetzelfde.

Benchmark Antutu/3DMark

De Redmi 10A is geen prestatiegerichte telefoon, dus ik was niet verrast om met Antutu een score van 85928 punten te behalen, het is vooral in het grafische gedeelte dat deze telefoon meer significante zwakke punten heeft. Deze telefoon zal daarom niet de ideale kandidaat zijn voor het spelen van 3D-games.Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten. Ik heb PUBG Mobile getest op de Redmi 10A en hoewel het spel probleemloos start, is de ervaring verre van optimaal. De lage prestaties van de telefoon maakten het opnemen van video tijdens het spel behoorlijk ingewikkeld omdat het opnemen van de video de prestaties in het spel beïnvloedde. Het grafische niveau is minimaal, het spel is helemaal niet soepel en we zijn van mening dat de telefoon niet daarvoor ontworpen. Kleine bubble breaker-achtige spellen zouden echter zonder problemen moeten werken.

Netwerkprestatie

De Redmi 10A biedt een redelijk gemiddelde frequentiedekking voor 4G, de meeste frequenties die in Europa worden gebruikt, zijn compatibel (zelfs de B28), maar het is geen wereldwijde telefoon, het mist een paar frequenties om overal te gebruiken.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeIk heb 751 metingen gedaan in 4G om de netwerkgevoeligheid van deze telefoon te meten en ik verwachtte een positief resultaat te krijgen omdat dit vaak het geval is bij simpele telefoons maar helaas is dit niet het geval. Ik kreeg een gemiddeld signaal van -97.97 dBm met de telefoon terwijl ik een signaal boven de 0.90 dBm kreeg met de sonde, dus de afwijking is erg groot en geeft aan dat deze telefoon sneller het contact met het netwerk zal verliezen als het signaal zwak is.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik kreeg een gemiddeld signaal van -17dBm in de buurt van de router, ik had hetzelfde signaalniveau gekregen met de Redmi 9A. Dit is een goed niveau van wifi-gevoeligheid. Van een afstand heb ik een gemiddeld signaal gemeten van -56 dBm, ook dit is een goed signaalniveau. Gevoeligheid voor wifi is dus goed maar let op, deze telefoon lijkt niet te willen werken met de 5Ghz frequentie, ik heb alleen wifi toegang gedetecteerd in 2.4Ghz. Dit zal dus de downloadsnelheid beperken.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

Deze telefoon is uitgerust met een Mediatek GPS-chip en dit resulteert meestal in een goed precisieniveau, ik heb hier een precisieniveau van 1 meter verkregen zoals de Redmi 9A, maar pas op, dit precisieniveau wordt ondersteund. Ik heb mijn werkelijke positie vergeleken met mijn positie op een kaart en het nauwkeurigheidsniveau is meer als 3 tot 4 meter wanneer de GPS-applicatie geen oriëntatiepunten zoals een straat heeft om de gedetecteerde positie te verbeteren.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
De Redmi 10a heeft een batterij van 5000 mAh, het is dezelfde batterij als het vorige model en ik krijg vrijwel dezelfde resultaten. Ik heb 682 minuten batterijduur met het scherm op maximaal en 1820 minuten batterijduur met het scherm op 50%. Er is een groot verschil tussen de verschillende helderheidsniveaus, waardoor het scherm geen lineair verbruik heeft omdat het bij 100% 3 keer meer verbruikt dan bij 50%.
redmi 10a battery discharging speed
Autonomie met 50% helderheid is uitstekend, deze telefoon staat in de top 5 van degenen die ik heb getest.

redmi 10a battery charging speed
De oplaadtijd is daarentegen vrij lang, het kostte me meer dan 160 minuten om de telefoon op te laden van 4% naar 100%. We kunnen dus niet spreken van snelladen. Het duurt 25 minuten om 20% te bereiken en de laatste 20 procent is erg traag omdat het meer dan 50 minuten duurt om van 80 naar 100% te gaan. Het duurt ongeveer 2 uur om de telefoon van 0 tot 80% op te laden.

Energieprestaties

Gezien de lage prestaties van deze telefoon, verwachtte ik goede energieprestaties te krijgen en dat is inderdaad het geval. De processor en de grafische chip verbruiken heel weinig stroom en wanneer ze tot het uiterste worden geduwd, verbruiken ze niet meer dan één Watt. De gemiddelde temperatuur van de telefoon blijft ook erg laag, ik merkte alleen een fluctuatie van een paar graden tijdens mijn laadtest.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Nog niet beschikbaar / getest

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

IMG_20220921_202354
De hoofdsensor van de Redmi 10A is een Galaxy Core, ik denk dat het dezelfde sensor is als de Redmi 9A en ik denk niet dat ik hem op een andere telefoon heb getest. Deze sensor is een ultra basic sensor, maar levert toch een fotoniveau dat redelijk klopt voor dit prijsniveau. In gecontroleerde omstandigheden zoals de studio is het belichtingsniveau redelijk goed, de kleurweergave is niet super natuurgetrouw maar ook niet catastrofaal, het scherpteniveau is goed en ik zie geen grote achteruitgang. De Redmi 10A is duidelijk niet de telefoon van het jaar voor foto's, maar net als bij de Redmi 9A had ik erger verwacht.
IMG_20220921_202715_1
Ik deed de test met de bankbiljetten nog niet toen ik de Redmi 9A testte, maar ik zou waarschijnlijk hetzelfde resultaat hebben verkregen. De scherpte van de foto's is echt goed voor een instaptelefoon en aan de periferie neemt deze scherpte niet al te veel af.

Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

De Redmi 10A gebruikt dezelfde fotosensor als de Redmi 9A, het is een 13 miljoen pixel Hynix 1337. Toen ik de Redmi 9A testte, ontdekte ik dat deze sensor foto's produceerde van acceptabele kwaliteit voor een telefoon in deze prijsklasse. Dit is nog steeds het geval, maar de wereld van smartphones is duidelijk enorm geëvolueerd, ook de prijzen, deze fotosensor loopt daarom achter zonder foto's van catastrofale kwaliteit te produceren.
redmi 10a test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 20
Deze foto is gemaakt aan het einde van de middag in december, de helderheid was niet erg belangrijk, de zon was gedeeltelijk verborgen door een bewolkte sluier. Als je deze foto bekijkt op een telefoonscherm of een pc-scherm met een resolutie lager dan 2k, zul je waarschijnlijk merken dat deze foto niet zo slecht is en je hebt gelijk. Als ik de foto analyseer, vind ik heel veel fouten, maar voor een instaptelefoon is het volkomen correct.
redmi 10a test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 28
Deze foto is ingewikkelder voor een camera omdat er een zeer grote opening is tussen de donkere delen en de lichte delen. De Redmi 10A verliest detail in donkere gebieden, maar het is nog steeds redelijk acceptabel en zelfs als het dynamische bereik niet buitengewoon is, vind ik opnieuw dat deze Redmi 10A het erg goed doet.

Als je voor deze prijs een telefoon koopt, stel ik me voor dat je geen high-end camera verwacht, dus ik zou zeggen dat de kwaliteit van de foto's in overeenstemming is met de prijspositionering en dat zou ik doen voeg eraan toe dat veel duurdere merken het niet beter kunnen doen.

Test foto / nacht

Deze telefoon is niet ontworpen om 's nachts foto's te maken, hij kan niet genoeg licht opvangen en verwerking toepassen om de belichting te verbeteren.

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
Er is geen videostabilisatie, dus bewegingen worden niet gedempt en als je video's maakt terwijl je loopt, kun je zeeziek worden als je de video's daarna opnieuw bekijkt. Dit is weer volkomen normaal en voorspelbaar in deze prijsklasse.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De Redmi 10A is beperkt tot een resolutie van 1080p bij 30 fps, zoals veel telefoons in deze prijsklasse. De geconstateerde gebreken bij het fotogedeelte worden op de video's uitvergroot omdat de telefoon meer informatie moet kunnen verwerken en dat sneller moet doen. Deze telefoon is niet erg krachtig en dat is te zien aan de verwerking van video. Bewegingen zijn schokkerig, focus is onstabiel, belichtingssprongen zijn zichtbaar. Deze elementen zijn veel minder zichtbaar op krachtigere telefoons. Dit probleem verminder je door meer statische video's te maken (zonder noemenswaardige bewegingen) en zonder al te grote verschillen in helderheid.

De video is daarom niet van erg goede kwaliteit, maar was perfect voorspelbaar door de technische kenmerken van de telefoon te lezen.

Video low light

Deze telefoon heeft al moeite om onder normale omstandigheden kwaliteitsvideo te produceren, 's nachts is het resultaat verschrikkelijk, dus je moet dit soort gebruik met de Redmi 10A vergeten.

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

Nog niet beschikbaar / getest

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Nog niet beschikbaar / getest

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

redmi 10a screen
Ik had niet verwacht een goede colorimetrie te meten op deze telefoon, maar ik was toch aangenaam verrast. De basisinstellingen zijn niet de beste, zoals gebruikelijk bij Xiaomi, maar nadat ik het scherm naar de standaardkleurmodus had geschakeld, kreeg ik een dE van 3.03. Het is duidelijk niet de beste telefoon voor colorimetrie, maar in dit prijsniveau is het echt een goede score. Het wit is iets te warm wat de foto's een lichtgele uitstraling geeft maar een ongetraind oog zal het waarschijnlijk niet zien.Helderheid / Contrast

Ik heb een piekhelderheid van 427 cd/m² gemeten met de zonmodus en de sensor overspoeld met licht. Dat is geen slechte score, dus je zult deze telefoon bij daglicht kunnen gebruiken, maar op zeer zonnige dagen moet je misschien de stand van het scherm veranderen om een betere leesbaarheid te krijgen.

Ik heb een contrastverhouding van 1541:1 gemeten, wat een goede score is voor dit type scherm (LCD IPS). De scherminstellingen zijn iets beter dan de vorige versie maar het contrast is wat lager.

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


De Redmi 10A draait op MIUI 12.5 en ik vroeg me af of dit problematisch zou worden voor zo'n slecht presterende telefoon. Helaas merk ik dat het gebrek aan prestaties meer wordt gevoeld op deze telefoon dan op de Redmi 9A die op een eerdere en lichtere versie van MIUI draaide. De telefoon is vrij traag in de meeste dagelijkse bewerkingen, zoals toegang tot de app-lijst, het toetsenbord bellen, overschakelen naar een ander scherm. Als je gewend bent om krachtigere telefoons te gebruiken, heb je wat tijd nodig om je aan te passen. Dit verhindert natuurlijk niet het gebruik van de telefoon, maar het is beter om te weten voordat u hem koopt.

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Redmi 10A

Vergelijk Redmi 10A met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Nog niet beschikbaar / getest

Sterktes

Nog niet beschikbaar / getest

Zwaktes

Nog niet beschikbaar / getest

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden