Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Poco M3 Pro : test / review

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Poco M3 Pro
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Audiokwaliteit
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Poco M3 Pro : test / review


Gepubliceerd op: 23-05-2021 / gewijzigd: 13-12-2021
Poco keerde terug naar de voorgrond in 2020 en sindsdien heeft het merk meedogenloos nieuwe modellen gelanceerd om de markt te overspoelen met hoogwaardige smartphones tegen de laagste prijs. Na het immense succes van de Poco M3 eind 2020, was het te verwachten dat Poco een "PRO" -versie van hun instaptelefoon zou lanceren. Dus deze nieuwe Poco M3 Pro was voorspelbaar, maar ik was verrast door de specificaties van de telefoon. De prestaties zijn bijna verdubbeld in vergelijking met de M3, maar de M3 Pro biedt een zeer brede dekking van 5G-frequenties, waardoor het de meest betaalbare 5G-telefoon op de markt is.

Poco heeft de gewoonte Amazon te verwaarlozen voor de lancering van nieuwe producten, maar dit keer is het niet het geval, de Poco M3 Pro is beschikbaar op Amazon voor 159 € (lanceringsaanbieding), het is is dezelfde prijs als op AliExpress maar met twee jaar garantie. Voor deze prijs heb je een krachtigere telefoon dan de Redmi Note 10 voor een gelijkwaardige prijs!

Ik heb soms de indruk dat Xiaomi wordt gerund door mensen die met elkaar concurreren, omdat Xiaomi's grootste concurrent Xiaomi is, ze eindigen op elkaar. Voeten met alle modellen die ze gooien.

Website waar ik de Poco M3 Pro gekocht heb: https://s.click.aliexpress.com/e/_AOMBs3

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Poco M3 Pro

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco M3 Pro van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

21-05-2021 aankoop van de Poco M3 Pro op AliExpress, het was nog niet beschikbaar op Amazon, maar twee later lanceerde Amazon het voor dezelfde prijs als AliExpress. Ik kon niet meer annuleren op AliExpress, dus ik zal het waarschijnlijk ontvangen na degenen die het bij Amazon hebben gekocht.
06/11/2021 Ik had het verwacht, ik had op Amazon moeten bestellen, de levering duurde 3 weken van Aliexpress maar hey, jammer, ik kan nu beginnen met de test

Waarom deze telefoon?

Prijs is een grote factor bij het kiezen van welke telefoons ik recensie, en ik kan me voorstellen dat jij dat ook bent. De prijs is ook het sterke punt van Poco en tot nu toe ben ik nog nooit teleurgesteld geweest, ik heb absoluut alle Poco-modellen gekocht die in 2020 en 2021 uitkwamen. Met elk nieuw model slaagt Poco erin om de prijs te verlagen door meer prestaties te bieden en dit prestaties zijn niet alleen nuttig voor gamers, de prestaties brengen ook dagelijkse winst met zich mee voor degenen die niet spelen. Poco was zijn weg begonnen met een reeks telefoons voor gamers, vandaag openen Poco-telefoons zich voor een veel breder publiek.

Deze race om prestaties en prijs heeft het voordeel dat goede smartphones toegankelijker worden en dat merken als Samsung onder druk komen te staan. Ik vroeg me zelfs af waarom ik weer een Samsung zou kopen, want voor dezelfde prijs heb ik niets echt interessants aan hen en toch blijft Samsung miljoenen telefoons verkopen. Het merk is erg krachtig en hoewel de telefoons een veel hogere prijs / prestatieverhouding bieden, blijft een grote meerderheid van de kopers Samsung kopen.

Uitpakken

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 2
Sinds het merk Poco in 2020 weer op de voorgrond trad, is het merk teruggekomen met een veel meer uitgesproken identiteit en maakt geel deel uit van zijn visuele identiteit. De dozen zijn dus allemaal geel of zwart met geel, we kunnen ze niet missen. De doos bevat de telefoon, een zakje met Poco-stickers, een zachte siliconenbeschermer, een oplader en een USB-kabel. De dozen bij Xiaomi / Poco zijn erg gestandaardiseerd, ze bevatten de essentiële dingen.

Eerste configuratie

De configuratie van de Poco M3 Pro volgt precies hetzelfde pad als de andere Poco onder MIUI 12. De configuratie is heel eenvoudig, maar je moet de schermen invullen om je te registreren voor de Xiaomi-cloud (niet verplicht) en twee schermen om te bevestigen de configuratie algemeen. De Poco heeft uiteraard een paar opgelegde applicaties aan boord, maar dat heeft me nooit problemen opgeleverd, de meest irritante elementen zijn uit te schakelen.

Afwerking

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 17
Ik denk dat Poco het ideale formaat voor hun telefoons nog moet vinden, want bij elke iteratie brengen ze behoorlijk grote veranderingen aan, ze hebben waarschijnlijk nog niet het perfecte model gevonden. De Poco M3 kenmerkte zich door een grote zwarte streep op de achterkant en deze zwarte streep was gemaakt van een ander materiaal. De Poco M3 Pro neemt het concept van de zwarte band, maar deze keer is deze verticaal georiënteerd en gebruikt hij hetzelfde materiaal als de achterkant van de telefoon (plastic). De Poco M3 Pro gebruikt een reflecterend materiaal met gradiënten aan de achterkant, een beetje zoals de Redmi Note 10, maar met een iets andere kleur.

De foto-unit aan de achterkant steekt iets uit de achterkant van het toestel, deze optische unit bestaat uit een hoofdsensor, een dieptesensor en een portretsensor. Hoewel dit formaat misschien nog niet ideaal is, merk ik dat de Poco M3 Pro vooruitgang boekt ten opzichte van de Poco M3. Daarna is het ook een kwestie van smaak en het is erg subjectief, we mogen niet vergeten dat dit een instaptelefoon is en voor deze prijsklasse vind ik de Poco M3 Pro best geslaagd. Ik zie veel opmerkingen over vingerafdrukken, ja dat is waar, maar ik heb nog nooit een telefoon getest die vingerafdrukken kan vermijden.

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 13
Het scherm wordt beschermd door plastic folie, dus u hoeft geen bescherming te kopen en wordt dan boos als er luchtbellen verschijnen. De luisterspeaker wordt niet gebruikt voor muziek, dus de Poco M3 speelt alleen geluid af via de onderste speaker.

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 11
De Poco M3 Pro heeft een klassieke configuratie met de volumeknoppen aan de rechterkant (een enkele grote knop), de ontstekingsknop met vingerafdruksensor ook aan de rechterkant, de sim lade aan de linkerkant biedt plaats aan een simkaart en een geheugenkaart, een USB-poort aan de onderkant en een jack-connector aan de bovenkant. De Poco M3 Pro is ook uitgerust met een infraroodpoort aan de bovenkant van de telefoon.

Ik vind dit ontwerp op instapniveau behoorlijk succesvol, het is vrij dicht bij de Redmi Note 10 met een paar toetsen die specifiek zijn voor het merk Poco.

xiaomi mi 10 lite test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 22
Het scherm neemt 83% van de beschikbare ruimte in beslag, de randen zijn qua afmetingen redelijk vergelijkbaar met wat we op andere telefoons in dezelfde prijsklasse vinden en het scherm is alleen onderbroken door een stoot voor de selfie-sensor. Deze stoot is goed zichtbaar en tast de helderheid van het scherm rond de sensor een beetje aan, maar ik heb er nooit problemen mee gehad.


Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. Door de technische fiche van de Poco M3 Pro te raadplegen dacht ik meer overeenkomsten te vinden met andere telefoons van het merk zoals de Redmi Note 10. In werkelijkheid gebruikt de telefoon voornamelijk verschillende componenten en niet alleen voor de CPU/GPU. Alles is anders, zoals bijvoorbeeld het scherm, de vingerafdruksensor, de wifi-chipset, het moederbord, de fotosensoren, ... Ik dacht dat deze Poco M3 Pro een gerecyclede versie van een Redmi of een andere Poco zou zijn, maar dat is het niet .

CPU / GPU Prestatie



De Poco M3 Pro is gebaseerd op een MediaTek Dimensity 700 CPU, het is niet een veel voorkomende processor maar zit ook in de Redmi Note 10 versie 5G. De Poco M3 Pro en de Redmi Note 10 5G hebben veel gemeen, Xiaomi deelt veel componenten tussen deze verschillende modellen en zouden bijna tweelingbroers kunnen zijn. Deze CPU is een middenklasse CPU die goede prestaties levert voor deze prijsklasse.

Voor het grafische gedeelte is de Poco M3 Pro gebaseerd op de Arm Mali-G57 GPU en wat betreft de CPU is het dezelfde GPU als de Redmi Note 10 5G of de Redmi Note 9T maar de Poco is elke keer de goedkoopste.

Deze combinatie van CPU / GPU biedt voldoende prestatieniveau voor gamers die de bank niet willen breken, maar ook voor een zeer groot publiek dat op zoek is naar een responsieve telefoon voor een betaalbare prijs.

Benchmark Antutu/3DMark

Het merk Poco is er tot nu toe in geslaagd om naar de top van de prijs / prestatieverhouding te stijgen, waarbij elk model de eerste plaats in zijn prijsklasse inneemt. Is dit bij deze Poco M3 Pro nog steeds het geval? Ja dat is het weer. De Poco M3 Pro wordt op de markt gebracht tegen een prijs die vergelijkbaar is met die van de Redmi Note 10, maar behaalt een score van 271.000 punten op Antutu, terwijl een Redmi Note 10 nogal rond de 220.000 punten ligt.

Ik zag op andere sites dat de score zelfs nog hoger was, de Poco M3 Pro biedt prestaties die dicht bij de Poco X3 liggen.

Ondanks deze goede prestaties vind ik nog steeds dat de Poco M3 Pro een beetje vloeibaarheid mist, ik heb vaak een kleine latentie opgemerkt tijdens het gebruik, niets echt uitschakelend, maar ik heb het niet gemerkt enige latentie op de Poco X3.



Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
De Poco M3 Pro kan PUBG Mobile probleemloos in HD-modus draaien. Het aantal FPS in de video wordt helaas bepaald door de gebruikte video-opnametoepassing, dus de vloeibaarheid is in werkelijkheid beter. De ervaring is goed en het scherm reageert. Voor games zoals Fortnite zal het echter nodig zijn om het grafische niveau te verlagen, omdat dit type game veel veeleisender is.

Netwerkprestatie

5G is nog niet overal beschikbaar en het is soms wat lastig navigeren. Welke telefoon moet je kiezen als je nog niet weet welke frequenties in jouw land worden gebruikt? Sommige 5G-telefoons die tegenwoordig op de markt zijn, dekken slechts een paar frequenties af, dus u loopt het risico een telefoon te kopen die niet werkt in 5G in uw land. De Poco M3 Pro verkleint dit risico omdat hij 13 5G-frequenties ondersteunt. Het is daarom niet alleen de goedkoopste 5G-telefoon, maar het is ook een van degenen die een van de beste frequentiedekking bieden. Helaas kan ik de signaalkwaliteit niet testen omdat ik geen 5G heb in België.


Signaal 4G (voor december 2020)

De capaciteit om het netwerk correct op te pikken is een essentieel element voor een telefoon, maar het wordt slechts zeer zelden gemeten. Om het vermogen van een telefoon om het netwerk op te pikken te meten, voer ik een groot aantal metingen uit op dezelfde cellen om telefoons onder vergelijkbare omstandigheden te kunnen vergelijken. Het signaal wordt gemeten in dBm, een waarde van -90dBm wijst op een slechter signaal dan -70dBm. Deze metingen worden dus onder reële omstandigheden uitgevoerd en niet in een laboratorium, ze zijn niet wetenschappelijk maar geven een goede indicatie van de prestaties.



Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methode



Ik deed 1247 metingen in 4G om een gemiddelde score van -102,97 dBm te krijgen met de Poco M3 Pro waar ik een gemiddelde van -91,76 dBm behaalde met mijn meetapparaat. Het verschil is heel belangrijk, Poco had toch zijn radio-interface verbeterd sinds de Poco X3 maar met de Poco M3 Pro verliest de radiogevoeligheid in 4G serieus terrein. De Poco M3 Pro maakt gebruik van de Dimensity 700-modem die ook wordt gebruikt in de volgende telefoons: Realme 8 5G, Redmi Note 10 5G, Realme Narzo. De netwerkprestaties van deze telefoons zouden daarom ook slechter moeten zijn.

De onderstaande grafiek laat zien hoe ver de Poco M3 Pro van de referentie is op alle metingen
poco m3 pro 4g


Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

De Poco M3 Pro gebruikt een wifi-chipset die ik niet heb gezien op andere modellen die ik onlangs heb getest en dat kan een goede zaak zijn, want ik vind de wifi-prestaties niet zo goed als de andere Poco die ik heb getest. Ik heb een signaal gemeten van -21 dBm in de buurt van de router, het is geen slechte score maar als ik overschakel naar 2.4Ghz zakt het signaal op dezelfde plek naar -38 dBm en dat is aan de andere kant niet erg goed. Ik heb op een afstand dezelfde soort prestaties gezien, dus de wifi-gevoeligheid van de Poco M3 Pro is niet erg goed. Als je een goede wifi-dekking hebt, zul je waarschijnlijk niets zien, maar als je wifi slecht is, is deze telefoon misschien niet voor jou.



Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de kwaliteit van het GPS-signaal te testen gebruik ik de Offline Maps applicatie en maak ik dezelfde treinreis in de voetgangersmodus. Waarom? In de voetgangersmodus corrigeert de GPS het signaal om aan de weg te blijven hangen niet kunstmatig, het heeft geen markeringen, zodat je de werkelijke positie kunt zien. Ik gebruik dan een applicatie om de nauwkeurigheid van het signaal te meten.
youtube previewyoutube preview
De Poco M3 Pro is uitgerust met een Mediatek CPU en dit merk CPU biedt over het algemeen betere prestaties op GPS-niveau. Dit is nogmaals geverifieerd omdat ik een nauwkeurigheidsniveau heb behaald op 2 meter buiten en 3 meter binnen achter glas.


Batterijduur

Het kostte me 131 minuten om de Poco M3 Pro van 0 tot 100% op te laden, het is erg snel. De Poco M3 Pro zou 18 W snel opladen moeten hebben, maar ik denk dat het meer in werkelijkheid is, omdat de oplaadsnelheid dicht bij de metingen ligt die ik heb gedaan op telefoons met 33 W snel opladen. Na 20 minuten opladen bereik ik 20% van de batterij. De batterijlading is bijna lineair.
poco m3 pro battery charging
De levensduur van de batterij varieert sterk, afhankelijk van de helderheid van het scherm, want met een scherm van 50% krijg ik een batterijduur van 2,5x langer dan met een scherm van 100%. Dankzij de 5000 mAh-batterij kan de Poco M3 Pro een goede batterijduur bieden, waarmee je het 2 tot 3 dagen uithoudt bij normaal gebruik en met een scherm tussen 50 en 70%.
poco m3 pro battery discharging

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

Ik dacht dat de Poco M3 Pro de Sony IMX 582 als hoofdsensor zou hergebruiken, maar dit is niet het geval, Poco besloot een Omnivision-sensor te gebruiken zoals op de Redmi Note 10s. Ik heb deze sensor nog nooit getest, dus ik ben benieuwd wat hij waard is. Ik had een goede sensor van dit merk getest op de Xiaomi Mi 10 Lite, ik hoop dat het resultaat ook goed zal zijn voor de Poco.

De Poco M3 Pro heeft geen ultragroothoeksensor, dit is de eerste keer dat Xiaomi deze sensor over het hoofd ziet. Ik denk niet dat dit voor een grote meerderheid van de kopers een probleem zal vormen, maar ik vond desondanks dat de kwaliteit van dit type sensor toch flink was verbeterd en dat we een volledig correct kwaliteitsniveau hadden bereikt. Jammer, de Poco M3 Pro zal zijn reis voortzetten zonder een ultragroothoeksensor, het zal nodig zijn om tevreden te zijn met een macrosensor en een andere voor portretten.

Standaard app

youtube previewyoutube preview
De standaard fototoepassing van Poco M3 Pro is dezelfde als die op andere telefoons van dit merk. Omdat de Poco M3 Pro alleen een hoofdsensor en een portretsensor heeft, zijn de mogelijkheden beperkter. Ik merkte een beetje latentie tussen de verschillende schermen, dat vind ik een beetje verrassend voor een telefoon met dit prestatieniveau.

Fotokwaliteit


Foto test / studio

poco m3 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 1
Ik heb nog niet de kans gehad om de Omnivision OV48B fotosensor te testen, ik was best benieuwd waar hij toe in staat was. Zoals de meeste telefoons die ik in de studio test, kreeg ik een enigszins onderbelichte foto, maar vond het resultaat nog steeds behoorlijk. De scherpte is niet buitengewoon, we kunnen bijvoorbeeld de grille aan de voorkant van de auto niet duidelijk onderscheiden maar de schaalverdeling of de teksten zijn goed leesbaar. We zien duidelijk een verschil in scherpte tussen het centrum en de periferie, dit is ook het geval bij de meeste smartphones. Qua colorimetrie zal ik later een meer diepgaande analyse doen, maar de kleuren lijken mij een lichte verschuiving te vertonen met een gebrek aan verzadiging en een kleurtemperatuur die iets te koud is. Ik heb de AI-, HRD-, handmatige en nachtmodi getest die je in de volgende galerij kunt vinden.

Foto test / zon

poco m3 pro test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 23
De Poco M3 Pro heeft alleen een groothoek fotosensor, dus dit zal het voor mij makkelijker maken om mijn test te doen. Poco heeft ervoor gekozen om dit model uit te rusten met een 48 miljoen pixel Omnivision sensor en helaas heb ik niet zo'n goede ervaring met de sensoren van dit merk. Ik vind echter dat het resultaat niet zo slecht is als ik me had voorgesteld, vooral na het testen van een teleurstellende Omnivision-sensor in de Redmi Note 10s. De kleuren zijn best aangenaam, ze hadden iets meer verzadigd mogen zijn, maar het resultaat is correct. De scherpte is goed zonder geforceerd te worden, ik zie een afvlakking en daar maar niets heel dramatisch. Het dynamisch bereik is niet heel groot, de lucht zou behoorlijk blauw moeten zijn en de wolken zouden beter getekend moeten worden, maar nogmaals het is niet dramatisch. In dezelfde prijsklasse doet de Redmi Note 10 het beter, maar biedt aanzienlijk minder prestaties.

Ik nam de volgende foto's onder dezelfde omstandigheden, soms met AI of HDR om te zien of het de foto's kon verbeteren. AI heeft de neiging om foto's een beetje bovennatuurlijk te maken, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit soort foto's leuk zullen vinden.

Foto test / bewolkt

Nog niet beschikbaar / getest

Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

youtube previewyoutube preview
Als ik een telefoon test onder de 200 € verwacht ik niet dat de videostabilisatie goed zal zijn, de Poco M3 Pro biedt wel een goede videostabilisatie. Waarom? Het is heel eenvoudig, de resolutie is beperkt tot 1080p en de kracht van de Poco M3 Pro stabiliseert dit resolutieniveau. Ik zie nog even een herberekening van de pixels na wat schokken maar verder is de stabilisatie goed.

Video normale condities
youtube previewyoutube preview
De dag dat ik deze verschillende video's maakte, testte ik de Redmi Note 10s tegelijk met de Poco M3 Pro. De Redmi Note 10s gebruikt ook een Omnivision-sensor en ik was behoorlijk teleurgesteld over het resultaat, dus ik verwachtte geen wonder voor de Poco en toch slaagt de Poco erin het beter te doen dan de Redmi. De standaard foto-app staat geen bewerking toe die verder gaat dan 1080p en dat is misschien geen slechte zaak, want de video is echt soepel, ik zie de belichting niet springen zoals op de Redmi. De kleuren bij mooi weer zijn dicht bij de werkelijkheid en de scherpte is correct. Ik geef opnieuw de voorkeur aan de Redmi Note 10 (niet het model met de S aan het einde), maar het is een ander type telefoon, dus waarschijnlijk ook een andere doelgroep.

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Audiokwaliteit

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.

Frequency Response

Deze test is bedoeld om te testen of het toestel in staat is alle frequenties correct te reproduceren. De witte lijn in het midden van de grafiek is de ideale situatie en de andere kleuren zijn afkomstig van tests op verschillende telefoons. Een afwijking van de referentielijn wijst op een afwijking van de ideale situatie. Om op alle frequenties een goed geluid te zien, is het daarom noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij de referentielijn te komen.
poco m3 pro frequency respons
Ik heb de Poco M3 Pro vergeleken met de Poco X3 en zie dat de Poco M3 Pro een vergelijkbare frequentiedekking biedt in lage tonen, maar sneller oppikt in hoge tonen. De Poco M3 Pro mist daarom een beetje finesse op het gebied van geluid, maar het biedt een resultaat dat vergelijkbaar is met andere telefoons in deze prijsklasse. De Poco X3 wint het duel op frequentiebereik.

Dynamisch bereik

Deze test is ontworpen om het vermogen van een telefoon om geluiden op verschillende volumeniveaus te spelen te testen. Ook hier moeten de telefoons zo dicht mogelijk bij de referentie staan.
poco m3 pro dynamic range
De Poco M3 Pro produceert een iets krachtiger geluid dan de Poco X3 en de kloof is meer merkbaar in de basklanken terwijl het verschil vervaagt in de hoge tonen. Voor kracht wint de Poco M3 Pro het duel met de Poco X3.

Geluidsniveau

Deze test heeft tot doel te bepalen of het geteste apparaat in staat is om geluiden zonder veel ruis te reproduceren. Een hoge score duidt op een lage parasietendruk, een lagere score duidt op een hogere aanwezigheid van parasieten.
poco m3 pro noise level
Ik heb geen parasitaire problemen gezien met de Poco M3 Pro, de metingen laten opnieuw zien dat hij het beter doet op lage frequenties, maar over het algemeen zijn de prestaties goed.

De Poco M3 Pro is een instaptelefoon, dus het is geen telefoon voor audiofielen, maar dat betekent niet dat hij niet goed klinkt. Het geluid mist een beetje finesse in het hoog en het is zeer waarschijnlijk dat dit kwaliteitsniveau voldoende zal zijn voor de gemiddelde consument.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

pocom3pro screen
Het scherm van de Poco M3 Pro is redelijk goed gekalibreerd voor een telefoon in deze prijsklasse, ik kreeg een dE van 1.82 in de standaardmodus (de standaardmodus heeft een slechtere colorimetrie). De verschillen zijn meer aanwezig op groen en blauw, maar deze verschillen zouden voor het blote oog onzichtbaar moeten zijn. Wit ligt heel dicht bij puur wit, wat vaak ontbreekt voor telefoons op instapniveau, maar dit is niet het geval bij deze Poco.



Helderheid / Contrast

Ik kreeg een helderheid van 446 cd / m² met de zonmodus die de helderheid van het scherm aanpast bij blootstelling aan fel licht. Het is een goede score, maar de Redmi Note 10 doet het veel beter met 726 cd/m². Ik ben van mening dat het nodig is om boven de 500 cd / m² te zijn om het scherm onder alle omstandigheden te kunnen gebruiken, de Poco is er niet ver van en je kunt hem onder de zon gebruiken met soms de noodzaak om de hoek aan te passen om te voorkomen dat de spiegeleffect van het scherm.

Het contrast is ook redelijk goed, ik heb 1: 657 met maximale helderheid, het contrast moet stabiliseren rond 1: 1400 met normale helderheid. Deze waardes zijn goed genoeg voor dit type scherm.

Biometrie

Xiaomi / Poco heeft de afgelopen 12 maanden allerlei soorten vingerafdrukscanners getest en de sensor in combinatie met de aan / uit-knop lijkt de strijd te winnen. De meeste Xiaomi / Poco's die ik dit jaar heb getest, waren uitgerust met dit soort sensor en dat vind ik nogal positief omdat deze sensoren best goed werken. Ik geef nog steeds de voorkeur aan de snelheid van de vingerafdruklezer aan de achterkant van de telefoon, maar deze sensor aan de zijkant werkt veel beter dan de sensoren op het scherm.

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Poco M3 Pro

Vergelijk Poco M3 Pro met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Door de Poco M3 Pro te kopen, dacht ik bij mezelf dat ik overeenkomsten zou vinden met de Poco M3 maar in werkelijkheid is het een heel andere telefoon en behalve de naam is er niet veel met elkaar gemeen. De Poco M3 Pro gebruikt een andere architectuur (Mediatek vs Snapdragon), een ander scherm, een Omnivision-sensor in plaats van een Samsung en de Poco M3 Pro is 5G-compatibel. De vergelijking tussen deze twee telefoons is dan ook volkomen nutteloos ze zijn zo verschillend.

De M-reeks bij Poco vertegenwoordigt het instapniveau en bij Poco speelt het instapniveau de prestatiekaart. Deze Poco M3 Pro biedt vergelijkbare prestaties als de Redmi Note 10 Pro en overtreft aanzienlijk een Samsung Galaxy A52 die twee keer zoveel kost. Voor elke nieuwe Poco zeg ik hetzelfde, de Poco komt op de eerste plaats in de prijs / prestatieverhouding.

Prestaties zijn één ding, andere functies van de telefoon moeten hun beloften nog waarmaken. Hier aan de andere kant scoort de Poco iets meer in het gemiddelde met scores die erg lijken op wat we bij Xiaomi in deze prijsklasse vinden. De batterijduur is goed, het scherm is van goede kwaliteit, de afwerking is goed, de gevoeligheid voor GPS is goed maar dit zijn dingen die ook terug te vinden zijn in telefoons zoals bijvoorbeeld de Redmi Note 10. 5G zal het misschien doen. verschil voor wie op zoek is naar een telefoon die compatibel is met dit type frequentie, omdat er in deze prijsklasse nog niet veel 5G-compatibele telefoons zijn.

De grootste zwakte van deze telefoon is de gevoeligheid van het netwerk (in 4G heb ik geen toegang tot 5G) omdat Poco een stap achteruit doet met een prestatie in terugslag. Als u in een gebied met een goede netwerkdekking woont, is dit misschien geen probleem voor u, maar als uw dekking slecht is, is deze telefoon niets voor u.

De Poco M3 Pro brengt dus allerlei goede ingrediënten samen die ook in andere telefoons aanwezig zijn maar komt opvallen door meer prestaties en 5G te bieden tegen een zeer betaalbare prijs, deze telefoon zal dus ongetwijfeld om een goed commercieel succes te hebben, zoals het geval was met de Poco M3.

Sterktes

- prijs / prestatie
- batterijduur
- 5G-compatibel
- goede batterijduur
- goede schermcolorimetrie
- goede GPS-gevoeligheid

Zwaktes

- 4G-netwerkgevoeligheid
- helderheid van het scherm
- wifi-prestaties

Alternatieven voor dit product

Als prestaties niet je belangrijkste criterium zijn, kun je kiezen voor de Redmi Note 10 die betere foto's produceert en is uitgerust met een Amoled-scherm.


Vind je dit artikel leuk? Deel het, het zal mij enorm helpen
Ik werk alleen, dus ik heb geen bedrijfsbudget voor reclame. Jullie zijn mijn eerste ambassadeurs en jullie kunnen mij helpen door mijn artikelen te delen op jullie sociale netwerken, forums, artikelen,...
Deel op Meta/Facebook
Delen op Twitter
Deel op LinkedIn
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Black Shark 4 Pro : review / test
De Black Shark 4 Pro is de nieuwste toevoeging aan Xiaomi's reeks van gamersmartphones. Deze telefoon heeft een sterke visuele identiteit en niets lijkt in de weg te staan.
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen