Informatie wordt geladen, even geduld...loading
sluit dit venster
Poco F4 GT: test, volledige review/mening

notificationsNotificaties aanzetten
UitlegActiveer meldingen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er nieuwe artikelen en deals beschikbaar zijn. U kunt zich op elk moment afmelden. Deze functie werkt niet op iOS.
Op deze pagina:
Prijs Poco F4 GT
Uitpakken
Eerste configuratie
Afwerking
Specificaties
CPU / GPU Prestatie
Benchmark Antutu/3DMark
Prestaties en koeling
Netwerkprestatie
Wifi-prestaties
GPS-prestaties
Batterijduur
Foto camera test
Externe geluidskwaliteit
Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)
Schermkwaliteit
Biometrie
Besturingssysteem
Test / beoordeling conclusie
Smartphones Reviews

Poco F4 GT: test, volledige review/mening


Gepubliceerd op: 26-04-2022 / gewijzigd: 02-11-2022
De race naar ultieme prestaties lijkt na een rustigere periode weer op gang te zijn gekomen. Ik heb de Black Shark 4 Pro twee maanden geleden getest en in die tijd vertegenwoordigde deze telefoon de top van de piramide met de Realme GT (een van de telefoons die ik heb getest), maar een nieuwkomer zal ze waarschijnlijk schaduw geven en het is deze keer met het merk Poco dat het ongetwijfeld zal gebeuren.

De F-reeks bij Poco vertegenwoordigt de top van de reeks en de GT-aanduiding komt overeen met een efficiëntere versie die is ontworpen voor gamers en degenen die de meest efficiënte smartphone willen hebben. Op papier ziet deze nieuwe Poco F4 GT er echt uit als een bruut. Het is uitgerust met een Snapdragon 8 Gen 1 CPU vergezeld van een Adreno 730, het is het soort telefoon dat de lat zeer hoog zal leggen en niet alleen in termen van prestaties. Ik zie ook interessante dingen op het gebied van fotografie, gps, wifi, 5G... er zijn nieuwe dingen op elke verdieping!Website waar ik de Poco F4 GT gekocht heb:
https://s.zbanx.com/...

Structure van mijn test

Ik test de telefoons volgens een vooraf vastgestelde structuur (zie hieronder) om je zoveel mogelijk informatie te geven. Helaas duurt dit lang. Sommige tests, zoals de netwerkprestatietests, duren enkele dagen en voor fototests moet ik soms wachten tot het weer geschikt is om in goede omstandigheden foto's te nemen. Ik ben daarom verplicht om de testen stap voor stap te publiceren, dus ik nodig je uit om terug te komen als de test niet compleet is op het moment van je bezoek.

Prijs Poco F4 GT

Onderstaande lijst toont de prijzen voor het Poco F4 GT van meer dan 50 sites over de hele wereld. Als je niet tevreden bent met een prijs, kun je je abonneren op een prijsalert, zodat je eerst op de hoogte wordt gebracht als de prijs daalt.

Bovenstaande links zijn affiliate links van bedrijven zoals Amazon, Gearbest, Aliexpress,... Als je mijn werk waardeert, zou ik het op prijs stellen dat je deze producten via deze links koopt.Het kost je absoluut niets, maar ik krijg een kleine commissie waarmee ik het materiaal dat ik test kan kopen. Dank u wel!

Tijdslijn

26-04-2022 Ontvangst van de Poco F4 GT, de test kan beginnen

Waarom deze telefoon?

Ik heb bijna alle Poco-modellen getest die sinds 2020 zijn uitgebracht, sommige ontgingen me maar deze nieuwe Poco F4 GT kon me niet ontgaan. Zelfs als ik geen harde mobiele gamer ben, interesseert dit soort telefoons me op veel punten. Er is natuurlijk de uitvoering, deze eerste versie van de nieuwe Snapdragon zal ongetwijfeld alle scores exploderen. Dus ik ben benieuwd naar de invloed van deze prestatie op de koeling van de telefoon omdat het vaak een probleem is met high-performance telefoons, ik ben ook benieuwd naar de impact op de batterij.

De prestaties zijn niet het enige interessante punt, er is met name de aanwezigheid van de Sony IMX 686-fotosensor die ook werd gebruikt in de Poco F2 Pro en die ik vandaag nog steeds gebruik omdat het een zeer goede fotosensor. Ik kan me voorstellen dat Poco enkele verbeteringen heeft aangebracht sinds de Poco F2 Pro 2 jaar geleden werd uitgebracht.

Voor wifi verwachtte ik een configuratie met meerdere antennes en voor GPS zal het dual band zijn. De telefoon is dan ook zeer goed uitgerust op veel onderdelen.

Uitpakken

poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 9
Ik ontving de Poco F4 GT in een gesloten doos met een code, ik vond het initiatief leuk genoeg om deze nieuwe telefoon te ontdekken. De Poco-box is echter vrij klassiek, hij gebruikt de gebruikelijke kleurcodes van het merk en bevat de telefoon, een transparante zachte siliconen schaal, een handleiding, een naald voor de simlade, een USB C-kabel in een rechte hoek en een 120W-oplader.

Eerste configuratie

Telefoons met MIUI zien er allemaal hetzelfde uit en dat is normaal, maar soms merk ik een paar kleine verschillen op, zoals bij deze nieuwe Poco. Ten eerste is er de keuze tussen het gebruikelijke toetsenbord en het Google-spraaktoetsenbord, dit is de eerste keer dat MIUI mij deze keuze biedt. Gegevens overzetten van de oude telefoon is ook anders, Poco biedt eerst kabeloverdracht aan, dat vind ik niet zo handig maar ik kan me voorstellen dat het een strategie is om Google's cloud niet al te veel in de weg te staan. Ik vind echter dat de Google-cloud veel praktischer is voor het beheren van een back-up dan een kabelsysteem.

Afwerking

poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 16
De Poco F4 GT is een geweldige telefoon, maar het is niet de grootste of de grootste. Het heeft een lengte die vergelijkbaar is met andere telefoons die een 6,67-inch scherm gebruiken, maar aan de andere kant is het minder dik dan de Black Shark 4 Pro, het heeft min of meer dezelfde dikte als een Redmi Note 11. Poco heeft ongetwijfeld een paar gewonnen millimeter met een 4700 mAh-batterij in plaats van de gebruikelijke 5000.

poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 29
Het fotoblok op de achterkant is goed geïntegreerd in de achterkant van de telefoon, het steekt niet te veel uit en het ontwerp met een driehoek aan elke kant geeft het de indruk slanker te zijn. Door de Sony IMX 686 als hoofdsensor te gebruiken, vermijdt u integratieproblemen zoals wat u kunt zien op een Poco X4 Pro, waar de camerasensor vrij sterk aan de achterkant uitkomt.
poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 20
De simlade bevindt zich linksboven op de telefoon en is vrij klein, er passen twee simkaarten in, er is geen SD-indicatie aan beide kanten, dus er kan geen geheugenkaart in.

poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 21
De Poco F4 GT heeft twee externe luidsprekers en hun vorm is vrij ongebruikelijk, wat doet denken aan het gebruik van driehoeken op het fotoblok op de achterkant. De speakers zijn aan de boven- en onderkant van de telefoon geplaatst en op gelijke hoogte aan de rechterkant van de telefoon. Deze plaatsing zou in principe geluid moeten laten reizen zonder te worden geblokkeerd door de hand tijdens het spelen met de telefoon.
poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 27
De volumeknop bevindt zich aan de linkerkant, dit is een ongebruikelijke plaats voor deze knop, behalve op gametelefoons zoals deze. De rechterkant wordt ingenomen door de gamepads, dus de volumeknop moest ergens anders worden geplaatst en het is een goed idee om hem daar te plaatsen omdat het het volume tijdens het spelen met de rechterduim toegankelijk maakt.
poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 26
Hieronder vindt u de gebruikelijke USB C-poort, maar deze telefoon heeft geen audio-uitgang en er zit geen adapter in de doos. U zult daarom ofwel een USB-naar-jack-adapter moeten kopen of een Bluetooth-koptelefoon moeten gebruiken.

poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo unboxing 17
De achterkant van de telefoon is gemaakt van aluminium en glas, het is een koud metaalachtig gevoel dat overheerst, er is echt een verschil in gevoel tussen het grijze gebied en het gebied met lijnen en driehoeken. Ik vermoed dat deze keuze ook te maken heeft met de warmteafvoer van de telefoon. Ook al is het formaat van de telefoon erg klassiek vind ik deze afwisseling van glas en aluminium erg geslaagd, deze Poco F4 GT heeft een minder brutaal uiterlijk dan de Black Shark 4 Pro.

Specificaties


De onderstaande informatie komt uit de applicatie Device Info HW. De applicatie geeft gedetailleerde technische informatie over de geteste telefoon. De Poco F4 GT draait op een Qualcomm-architectuur die ik in de volgende paragraaf zal beschrijven, maar er zijn andere interessante dingen die ik opmerkte uit de technische specificaties:
- 12 GB basis-RAM in LPDDR5, grote RAM-capaciteit en snel geheugen
- Cirrus Logic CS35L41 versterker
- GPS met dubbele frequentie
- 440 pixeldichtheid (1440 x 3200px resolutie)
- CPU-temperaturen lijken hoog, maar ik zal het testen dat specifiek met de batterijtest
Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar laten zien dat deze Poco niet zomaar een kopie is van een andere Poco, ik verwachtte een geweldige omscholingsoefening zoals ze gewend zijn door elementen uit de Black Shark in het bijzonder, maar dit is helemaal niet het geval. Deze Poco is voorlopig uniek in het Poco assortiment.

CPU / GPU PrestatieDe Poco F4 GT bevat een Snapdragon 8 Gen 1 CPU gegraveerd in 4nm, deze processor is de beste op dit moment. De Poco F4 GT is niet de enige die deze CPU gebruikt, er is ook de Vivo X80 Pro, de Realme GT 2 Pro, de Samsung Galaxy S22+, de One Plus 10 Pro, maar a priori zal de Poco de goedkoopste zijn van al deze telefoons. Hierdoor zou Poco opnieuw de beste prijs/prestatie-positionering kunnen claimen.

Voor het grafische gedeelte is deze telefoon uitgerust met een Adreno 730 GPU die ook de top van het assortiment vertegenwoordigt in termen van prestaties, hij is aanwezig in dezelfde telefoons omdat hij deel uitmaakt van dezelfde CPU/>GPU-configuratie.

De Poco zal daarom waarschijnlijk mijn prestatieranglijst overtreffen en de Black Shark 4 Pro inhalen voor een lagere prijs.

Benchmark Antutu/3DMark

Voordat ik de telefoon ontving, had ik Antutu-scores gezien die meer dan een miljoen punten bedroegen en bij het testen van de mijne was ik verrast om te zien dat ik slechts 853016 punten bereikte. De reden is heel simpel, ik test de telefoons met Antutu v8 om een eerlijke vergelijking te houden met alle telefoons die ik heb getest en de score van 1 miljoen werd behaald met Antutu v9. Hoe dan ook, het is erg hoog, het is 12% meer dan de Black Shark 4 Pro, maar wat heel bijzonder is, is dat deze Poco qua grafische prestaties 146% beter is dan de Black Shark! De Adreno 730 GPU is echt ver boven alles wat ik tot nu toe heb getest, dus het zal alle hardcore gamers verrukken.

De temperatuur van de telefoon is tijdens de test met 7°C gestegen, het lijkt misschien veel, maar het is niet voelbaar in de vingers vanwege het vloeistofkoelsysteem van de telefoon.

Prestaties en koeling

Om de prestaties beter te meten, heb ik de telefoon enkele minuten op het maximum geduwd en de computer gemeten vermogen en het verbruik in watt. Voor mijn eerste test was de temperatuur van de kamer waarin ik de test deed rond de 23°C. Na drie minuten bevroor de telefoon met een Engels bericht met de melding oververhitting. Dus ik liet de telefoon afkoelen en deed een tweede poging door de telefoon in mijn koelkast te leggen en daar kon ik de test tot het einde doen. Ik heb toen een derde test gedaan bij kamertemperatuur maar de achterkant van de telefoon in de open lucht laten staan (de telefoon werd voor de eerste test op hout gelegd) en daar kon ik de test ook voltooien.

Resultaten van mijn metingen:
Gemiddeld CPU-verbruik bij 100%: 10,67W
Gemiddeld GPU-verbruik bij 100%: 7.67W
Gemiddelde FPU stroomverbruik bij 100%: 8,34W
Gemiddeld stroomverbruik van het scherm: 1W

Deze telefoon verbruikt veel energie!
Ik heb toen de rekenkracht van elke eenheid vergeleken en voor de CPU kreeg ik goede prestaties, maar het is niet buitengewoon omdat het ongeveer 50% meer is dan een Redmi Note 11 Pro Plus. Het is de GPU die alle prestaties naar boven haalt, want daar heb ik een GPU die bijna 6x efficiënter is dan een Redmi Note 11 Pro Plus. Ik vergelijk de prestaties met de Redmi omdat dit de laatste telefoon is die ik heb getest met dit testprotocol. De GPU-prestaties zijn werkelijk indrukwekkend.

En de temperatuur? Welnu, zoals ik aan het begin van de parameter schreef, viel de telefoon na mijn eerste test in slaap omdat hij de warmte niet goed had afgevoerd. Bij mijn derde test steeg de batterij tot 64,3 ° C terwijl de achterkant van de telefoon in contact was met de omgevingslucht. Het is absoluut enorm en de telefoon was erg heet, maar hij crashte niet. Voordat je wegrent, moet ik nog zeggen dat het zeer onwaarschijnlijk is dat je de telefoon in deze situatie met een game kunt plaatsen. Uit mijn PUBG-test blijkt dat de telefoon minder dan 50% van de capaciteit gebruikte, we zijn daarom erg ver verwijderd van de 100% continu van mijn test. Koelen met PUBG werkte prima. Ik adviseer in ieder geval duidelijk om de achterkant open te laten om problemen te voorkomen.
Gaming

Om de prestaties in het spel te testen, download ik het mobiele PUBG-spel en evalueer ik de vloeibaarheid, het grafische niveau en de diepte van het zicht. Dit spel is vrij veeleisend en stel je in staat om de prestaties van een telefoon te schatten.
youtube previewyoutube preview
Deze telefoon is ontworpen voor gamers, dus het was te verwachten dat de game-ervaring goed zou zijn en dat is inderdaad het geval. Ik heb hier PUBG Mobile getest in HD in Ultra-modus en de game-ervaring is perfect vloeiend met 60 fps consequent. Het grafische niveau is fantastisch, de zichtdiepte is uitstekend en tijdens het spel voelde ik geen significante stijging van de temperatuur van de telefoon.

Netwerkprestatie

Deze Poco F4 GT heeft een uitstekende frequentiedekking, hij ondersteunt 13 5G-frequenties en 19 4G-frequenties. Je kunt hem dus overal in Europa gebruiken.

Signaal 4G (vanaf december 2020)

Ik heb besloten om de methode voor het meten van het netwerk te veranderen omdat ik merkte dat de configuratie van het mobiele netwerk in de loop van de tijd verandert. Dit maakt het moeilijker om telefoons te vergelijken omdat de omstandigheden niet meer exact hetzelfde zijn.

Om dit probleem te voorkomen, heb ik een apparaat opgezet dat 24 uur per dag een tiental parameters van het mobiele netwerk opvangt (bv.: cel id, rssi, rsrq, snr, frequentie,...). Ik plaats dan de telefoon naast het toestel gedurende 24 tot 48 uur met dezelfde metingen, zodat ik ze kan vergelijken.

Overzicht van de geteste telefoons met deze methodeIk voerde 832 metingen uit om de netwerkgevoeligheid van de Poco F4 GT te beoordelen en kreeg een gemiddeld signaal van -95,02 dBm. Sur la même période j'ai obtenu un signal moyen de -93.09 dBm avec la sonde, l'écart n'est pas très important mais va placer le Poco F4 GT dans la moyenne et pour un téléphone haut de gamme c'est un peu jammer.

Download/Upload snelheid

Om de downloadsnelheid te testen, heb ik een aantal 4G-cellen geïdentificeerd die goede prestaties bieden, waarbij ik al mijn apparaten een aantal keer test om te zien wat voor download- en uploadsnelheid ze kunnen bereiken.


Wifi-prestaties

Om te testen of een telefoon het netwerk goed kan ontvangen, meet ik in de buurt van mijn router en vervolgens op afstand (en altijd op dezelfde plaats). Dit geeft mij een gemiddelde in dBm waarbij een waarde van -90 dBm wijst op slechtere prestaties dan een waarde bij -30 dBm.


Wifi-signaal

Ik heb een gemiddeld signaal gemeten van -20 dBM in de buurt van de router (in 2,4 GHz en 5 GHz), het is geen buitengewoon signaalniveau, het is gemiddeld, terwijl ik verwachtte dat deze telefoon erg gevoelig zou zijn voor wifi. Van een afstand heb ik een signaal van -58 dBm, dit signaalniveau is goed maar ook niet waar ik het verwachtte. Het zou niet te veel moeten worden gevoeld op dagelijkse basis omdat dit signaalniveau niet slecht is, maar gezien de configuratie van deze telefoon had ik een betere score verwacht.Download/Upload snelheid

Om de snelheid in Wifi te testen, maak ik verbinding met mijn router in 2.4Ghz en 5Ghz (indien beschikbaar) en gebruik ik de applicatie Ookla om de snelheid te meten.

GPS-prestaties


Om de nauwkeurigheid van het GPS-signaal te testen, gebruik ik twee positioneringsapplicaties om het verschil te evalueren tussen de werkelijke positie en de positie die door de telefoon wordt aangegeven. Deze test wordt buiten gedaan, zonder dat het signaal wordt belemmerd. Een nauwkeurigheid tot 3 meter kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door een toepassing (bijv. Google Maps).

youtube previewyoutube preview
De Poco F4 GT is uitgerust met een dual-frequency GPS-chip, zodat hij toegang heeft tot meer signalen en sneller kan positioneren. Toen ik de GPS voor het eerst lanceerde, kreeg ik vrij snel een kwaliteitssignaal met een nauwkeurigheidsniveau dat binnenkwam op 3 meter zoals alle Snapdragon-chips. Dit precisieniveau kan worden gecorrigeerd door uw GPS-toepassing zoals Google Maps. Ik heb de volgende frequenties gedetecteerd: L1/L5 GPS, L1 Glonass, E1/E5a Galileo, B1/B1C/B2a Baidu.


Batterijduur

Om de levensduur van de batterij te testen heb ik een toepassing ontwikkeld die het batterijniveau minuut per minuut meet totdat de batterij leeg is. Deze toepassing verbruikt ongeveer tien procent van de bronnen van de telefoon en ik doe een test met 100 helderheid. Deze test is bedoeld om een contemplatief gebruik van een telefoon na te bootsen (bv. surfen op het internet, artikelen lezen, tijd doorbrengen op sociale netwerken). Deze resultaten gelden niet voor intensief gamen/streaming-gebruik.
Tijdens het uitvoeren van mijn belastingstests merkte ik dat deze telefoon echt veel stroom nodig had en logischerwijs moet dat ook de batterijtest hebben beïnvloed. Dit is inderdaad het geval, ik heb een batterijduur van 365 minuten met het scherm op 100% en 1092 minuten met het scherm op 50%. Deze autonomiescore is een van de laagste van de telefoons die ik de afgelopen maanden heb getest. Het scherm verbruikt meer energie dan het gemiddelde, het is ongetwijfeld de hogere resolutie die de oorzaak is maar ook de helderheid speelt een rol want bij 100% is het verbruik van het scherm 3 keer hoger dan bij 50%.
poco f4 pro discharging


120W opladen is snel en kan de telefoon na ongeveer 30 minuten opladen van 0-100%, het is een goede score, maar niet de beste. De Black Shark 4 Pro en de Redmi Note 11 Pro Plus doen het beter. De grafiek laat zien dat de laadsnelheid in het begin erg snel is en dan zie ik een pauze na 8 minuten waar de snelheid vertraagt en dan een nieuwe pauze richting 90% van de batterij.
poco f4 pro charging


Autonomie zal ongetwijfeld een van de zwakke punten van deze telefoon zijn, want als je een telefoon van dit type koopt, is het om hem te gebruiken en helaas is hij behoorlijk energie-intensief. Als je het redelijk gebruikt, kun je waarschijnlijk de dag meegaan, maar als je meerdere uren speelt, moet je altijd een oplader bij de hand hebben.

Foto camera test

Om de kwaliteit van foto's geproduceerd door een telefoon te testen, doe ik een technische test (resolutie, scherpte, chromatische aberratie, ...) in de studio (identieke omstandigheden) om het technische gedeelte objectief te evalueren. Vanaf de tweede helft van 2020 heb ik mijn eigen laboratorium gebouwd om volledig objectieve technische metingen te doen. Ik maak dan foto's in reële omstandigheden om te zien hoe de camera presteert. Ik beoordeel deze foto's dan volgens mijn criteria, maar ik publiceer de foto's zodat je het resultaat kunt beoordelen volgens je criteria.

Hardware

De Poco F4 GT gebruikt een Sony IMX 686 als hoofdsensor, het is een goede sensor, maar het is geen zeer recente sensor. Deze sensor was twee jaar geleden al aanwezig in de Poco F2 Pro en sommige Huawei-modellen gebruikten hem voor de Poco F2 Pro. Voor een telefoon van dit prijsniveau had ik iets nieuws verwacht, hoewel, ik herhaal, deze sensor een goede sensor is. Ik gebruik de Poco F2 Pro vandaag nog steeds omdat deze deze sensor gebruikt.

De secundaire sensor (ultragroothoek) is een Omnivision OV8856 sensor, ik heb deze sensor nog niet getest. De selfie-sensor is een Sony IMX 586, ook hier is het geen erg recente sensor, maar het is toch een goede sensor.

Fotokwaliteit


Fotokwaliteit (binnen/studio)

De studiotest wordt onder dezelfde omstandigheden uitgevoerd, zodat de resultaten op gelijke basis kunnen worden vergeleken. Ik kalibreer mijn verlichting voor elke test om dezelfde helderheid en kleurtemperatuur te verkrijgen. Deze test is een voorlopige analyse van de technische kwaliteiten van een camera. De meeste telefoons slagen niet voor deze test, je moet dus de resultaten van de andere tests in de volgende paragrafen ook lezen.

Sony IMX 686 / 64 Mpix
poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 8
Ik heb de foto hierboven handmatig gemaakt om te laten zien waartoe deze camera in staat is. Ik ken deze sensor goed omdat ik hem al 2 jaar op de Poco f2 Pro gebruik. In de handmatige modus kun je zelfs bij kunstlicht geweldige foto's maken. In de automatische stand is het resultaat minder goed, de keuze van de sluitertijd is niet de beste, maar gelukkig doet dit probleem zich niet voor bij buitenfoto's. Als ik naar mijn andere criteria kijk, zou ik zeggen dat de scherpte goed is, de kleuren dicht bij de werkelijkheid en er zijn geen grote gebreken op te merken.

poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 15
De laatste keer dat ik de IMX 686 heb getest, was voordat ik deze foto bij de tickets gebruikte, dus ik ben blij te ontdekken dat deze goede oude IMX 686 nog steeds heel goed standhoudt goed vandaag tegen meer recente sensoren. De scherpte is goed en redelijk gelijkmatig, de foto is helderder dan ik gewend ben (ik stond echter in de automatische modus) en de kleuren zien er goed uit.
Omnivision OV8856
poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 2
Dit soort sensor produceert nooit foto's van buitengewone kwaliteit, maar ik ben soms positief verrast, dit is helaas niet het geval voor deze. De foto is vervormd, maar dat is normaal, maar de kleuren zijn echt raar. Het lijkt erop dat het personage rechts ziek is, de kleur van zijn gezicht en de gele tint over het geheel van de foto wijkt sterk af van de werkelijkheid. De scherpte is niet erg goed en gaat vrij snel achteruit, er is ook digitale ruis ondanks dat de foto gemaakt is met ISO 56.

poco f4 gt test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo studio 16
Hier is het dezelfde observatie, de scherpte is niet erg goed, het verslechtert snel. De belichtingstijd is iets te snel en sommige kleuren zijn niet meer erg natuurlijk. Deze Omnivision-sensor produceert daarom foto's van mindere kwaliteit dan de Sony IMX 355 die meestal als secundaire sensor wordt gebruikt.

Foto: technische test

Ik werd geïnspireerd door industriële technische tests om mijn eigen technische test te creëren om de technische kwaliteit van een camera te evalueren. Deze test is een objectieve beoordeling van het vermogen van een camera om een scène correct weer te geven.

Ik test de volgende elementen:
- centrumscherpte, perifere scherpte
- kleurechtheid op basis van 24 referentiekleuren
- mate van chromatische aberratie
- dynamisch bereik (vermogen om donkere en lichte partijen zonder verlies vast te leggen)
- vervorming

De technische evaluatie kan afwijken van de subjectieve evaluatie, omdat het gevoel van een foto wordt beïnvloed door de bewerking die door elke fabrikant wordt geleverd.

Nog niet beschikbaar / getest

Buiten fotokwaliteit

Sony IMX 686
poco f4 gt wide test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 25
De foto's gemaakt door de Sony IMX 686 zijn vrij helder in de zon en de kleuren zijn erg verzadigd tot het punt dat ik dacht dat ik de AI had verlaten ​of HDR-modus werken voor alle foto's. Ik doe altijd wat tests in AI of HDR maar voor de meeste foto's deactiveer ik deze modi om te voorkomen dat ik te surrealistische foto's maak en na controle werden de AI- en HDR-modi inderdaad gedeactiveerd. De meeste foto's in de volgende galerij hebben bijna allemaal kleuren die te fel zijn. Ik had dit probleem niet met de Poco F2 Pro die dezelfde camera gebruikt. De scherpteverwerking is iets te agressief omdat ik op bepaalde gebieden een witte omtrek zie verschijnen die wijst op een kunstmatige verscherping, maar dit is niet zichtbaar als ik naar de foto's op de telefoon kijk. Het dynamisch bereik is goed, want tenzij ik de camera op de zon richt, krijg ik de lucht niet wit als het landschap de foto domineert. Ik vind niet hetzelfde gedrag dat wordt waargenomen op de Poco F2 Pro en om te zien of de verwerking gerelateerd is aan de fototoepassing, heb ik Gcam gebruikt om tegelijkertijd foto's te maken en het type verwerking te vergelijken (zie volgende paragraaf) Foto's gemaakt met de Poco-app: Foto's gemaakt met de Gcam-app: Foto's gemaakt met de Sony IMX 686 en de ultragroothoeksensor vindt u in dezelfde fotogalerij. Het verschil is duidelijk, de licht vervormde en sterk verzadigde foto's komen van de ultragroothoeksensor (Omnivision). De verwerking van de foto's gemaakt door de Sony IMX 686 is nog steeds heel anders dan wat ik zag met de hoofdapplicatie, de kleuren zijn hier veel minder verzadigd en zijn soms best vreemd (dominante groene toon). Ik zou met de vele parameters van de applicatie moeten spelen om te proberen een correcter resultaat te krijgen, maar het laat zien dat de verwerking een grote rol speelt en dat de verwerking van de foto's helaas te ver gaat.

Omnivision OV8856
poco f4 gt uwide test review avis recensione prueba opinion beoordeling photo sun 1
Ik had nog niet de kans gehad om deze sensor in een andere telefoon te testen, dus het was een ontdekking en ik vind dat het resultaat best interessant is. We vinden de gebruikelijke gebreken van dit soort sensoren met onvoldoende scherpte, vervorming, chromatische aberratie, ... maar over het algemeen vind ik dat de foto best mooi is als je hem niet op een groot scherm bekijkt. Deze sensor haalt niet het niveau van de Sony IMX 355 die normaal gebruikt wordt bij Xiaomi/Poco maar we komen steeds dichterbij.Test foto / nacht

Nog niet beschikbaar / getest

Videokwaliteit


Stabilisatie

Nog niet beschikbaar / getest

Video normale condities
Nog niet beschikbaar / getest

Video low light

Nog niet beschikbaar / getest

Externe geluidskwaliteit


Deze test is bedoeld om je een overzicht te geven van het volume en de geluidskwaliteit tijdens gesprekken en bij het luisteren naar muziek via de externe luidsprekers.

youtube previewyoutube preview
De Poco F4 GT maakt gebruik van een high-end Qualcomm-audiochip, waardoor het geluid een hele reeks optimalisaties heeft ondergaan, zoals een groter frequentiebereik, streaming in 24 bits en optimalisaties om de latentie te beperken. zoveel mogelijk. De geluidskwaliteit van de Poco F4 GT is dan ook bovengemiddeld, het is hetzelfde type geluid als bij de Black Shark 4 Pro die waarschijnlijk dezelfde componenten gebruikt maar met andere speakers. De bas- en treble-klanken zijn dan ook goed weergegeven, het volume is iets bovengemiddeld en ik merk geen vervormingsproblemen.

De geluidskwaliteit voor oproepen is goed, er is hier duidelijk een optimalisatie omdat ik zojuist een andere telefoon op hetzelfde netwerk had getest en het geluid dat door deze telefoon werd geproduceerd behoorlijk hoog was, waar het geluid van de Poco was veel warmer en minder chirurgisch. Het volume met de luisterluidspreker was daarentegen niet erg hoog, het was iets onder het gemiddelde. Als je het geluid op de speakers doorgeeft voor muziek, is het geluid beduidend krachtiger maar van mindere kwaliteit omdat er een klein resonantie-effect te horen is in de video.

Geluidskwaliteit (hoofdtelefoon)

Om de kwaliteit van de audio-uitgang van de telefoon te testen, sluit ik de audio-uitgang van het toestel aan op een meetinstrument, speel ik het geluid af op alle frequenties en meet ik de verschillen tussen het originele geluid en het geluid dat door de telefoon wordt geproduceerd. Op deze manier meet ik het vermogen van de telefoon om alle geluiden correct te reproduceren.
Om de geluidskwaliteit heel objectief te testen, heb ik een bekabelde verbinding nodig. De Poco F4 GT heeft geen jack-audio-uitgang, dus ik moet een usb-naar-jack-adapter gebruiken die onderweg wat verlies veroorzaakt. Ondanks dit verlies is het geluid van de Poco F4 GT van zeer goede kwaliteit, ik heb een goede balans gevonden tussen hoge tonen, lage tonen en stemmen. Het geluidsvermogen is onder het gemiddelde, maar dit probleem zou heel goed van de usb-adapter kunnen komen. Ik heb geen vervorming gemeten op maximaal volume, dus het geluid is goed gecontroleerd.

Ik heb geprobeerd mijn Du Smart-oortelefoons aan te sluiten op de Poco, maar het is nooit gelukt, de telefoon weigerde verbinding te maken met de oortelefoons, het zou me in staat hebben gesteld om het geluid in betere omstandigheden te testen dan met de usb naar jack-adapter.

Schermkwaliteit

Om het scherm te testen, gebruik ik een colorimetrische sonde die de kleurnauwkeurigheid van een scherm meet, en andere parameters om te kijken of een scherm in staat is om een afbeelding correct weer te geven. Ik test ook het helderheidsniveau om te bepalen of het scherm in staat zal zijn om een beeld in vol zonlicht weer te geven.

Colorimetrie

poco f4 gt screen calibration
Wanneer ik een telefoon uit de Xiaomi-groep test, heb ik de neiging om het scherm naar de standaardconfiguratie te schakelen om betere colorimetrie te verkrijgen. Deze truc werkte niet met de Poco F4 GT, ik heb alle beschikbare modi geprobeerd en geen enkele gaf me echt voldoening op het gebied van colorimetrie, het kleurverschil was te groot. Gelukkig is er een mogelijkheid om de bijdrage van elke kleur in de geavanceerde parameters te verfijnen en dit stelde me in staat om een goede colorimetrie te verkrijgen. Uiteindelijk heb ik een dE van 1,92 behaald door de bijdrage van groen met één stap te verminderen en door de blauwe met 3 inkepingen te verlagen. Met deze instelling is de colorimetrie beter, maar het is me niet gelukt om een perfect wit te verkrijgen.

De kleurruimte van deze telefoon is ook breder dan normaal, wat betekent dat hij een grotere rijkdom aan kleuren kan weergeven. Het dekt 97,9% van sRGB en 93% van DCI P3. telefoons die een bredere kleurdekking bieden, zijn tegenwoordig vrij zeldzaam. Deze Poco F4 GT heeft dan ook een zeer goed scherm.Helderheid / Contrast

Ik heb een helderheid van 470 cd/m² gemeten in de normale modus, maar als ik adaptieve helderheid gebruik, krijg ik een helderheid van 750 cd/m², dus het scherm is heel erg helder en je kunt het buiten in de zon gebruiken.

Wat het contrast betreft, is het geen verrassing dat er oneindig veel contrast is dankzij de amoled-technologie, dus zwart zal echt zwart zijn en niet grijs zoals op LCD-schermen.

Biometrie

Nog niet beschikbaar / getest

Besturingssysteem


Nog niet beschikbaar / getest

Bugs

Nog niet beschikbaar / getest

Accessoires Poco F4 GT

Vergelijk Poco F4 GT met de anderen

Test / beoordeling conclusie


Toen ik de doos van de Poco F4 GT opende, zei ik tegen mezelf dat ik waarschijnlijk een serieuze concurrent voor de Black Shark 4 Pro in handen had omdat ik niet alleen high-end functies had, maar ook vond dat het afwerkingsniveau beter was. Het is natuurlijk een subjectief gevoel, maar de eerste indruk is altijd belangrijk, zeker voor een telefoon in deze prijsklasse. Naarmate ik vorderde in mijn test, realiseerde ik me dat deze Poco er om verschillende redenen misschien niet in zou slagen de Black Shark te onttronen. De Poco doet me denken aan een mooie Amerikaanse muscle car met een mooie volledig uitgebouwde carrosserie (hier om te gamen), enorme bijna plezierige kracht maar met hier en daar wat vervelende minpuntjes voor een telefoon van dit prijsniveau.

De kracht is er, je zult niet teleurgesteld zijn, ik zie niet echt welk spel deze telefoon in gevaar zou kunnen brengen, behalve dat ik erin slaagde hem uit te schakelen met een laadtest die verhoogde de temperatuur hoog genoeg is om de telefoon uit te schakelen, zodat deze kan afkoelen. A priori is het onwaarschijnlijk dat je hetzelfde probleem tegenkomt tijdens het spelen, maar de telefoon wordt nog steeds behoorlijk warm.

Net als bij de Black Shark kan de batterij een probleem zijn als je lang zonder oplader speelt. Het is niet echt een probleem van de batterijcapaciteit, maar de Poco is echt een heel gulzige telefoon en de autonomie zal daarom snel dalen als je hem tot het maximum duwt. Gelukkig is hij compatibel met snelladen van 120 W, waardoor je hem in ongeveer twintig minuten weer op 100% kunt zetten. Het is op zich al een soort compromis om niet een te dikke telefoon te hebben en niet te lang te moeten wachten om de telefoon op te laden. Dit is duidelijk geen verlammend defect, maar het is beter om het te weten en uw oplader in de buurt te houden.

Het scherm van de Poco is fantastisch, het neemt zijn positionering in het hoge segment volledig over. Het biedt een uitstekend contrast, uitstekende helderheid, uitgebreide kleurdekking, een goede kijkhoek en een voorbeeldig reactievermogen. Dit scherm is zonder twijfel een van de beste in het Poco-assortiment tot nu toe.

Het geluid is ook high-end, zowel via externe luidsprekers als bij het luisteren met koptelefoons en oortelefoons. Het geluid zal daardoor erg meeslepend zijn voor alle games waar geluid belangrijk is.

Ik was een beetje verrast door de fotoverwerking die beter zou moeten zijn dan bij vorige generaties, ik vind dat de beeldverwerking te agressief is in termen van scherpte en verzadiging. De foto's die ik heb gemaakt, kunnen een wow-effect veroorzaken als je ze op het telefoonscherm laat zien, maar de kleuren zijn niet realistisch en als je inzoomt op de foto, begin je de vervaging te zien. Ik had deze camera echter al op andere telefoons getest en had deze problemen niet opgemerkt. Het is dus mogelijk dat dit na een update verandert.

De Poco heeft ook goede connectiviteit met dual band GPS, supersnelle wifi en goed netwerkbewustzijn.

Ik hoop dat Poco erin zal slagen de paar problemen op te lossen door middel van een update, want het zou deze telefoon naar het niveau van de Black Shark kunnen brengen of zelfs overtreffen.

Sterktes

Rauwe kracht
Scherm bovenaan (kleuren, helderheid, contrast, reactievermogen, ...)
GPS met dubbele frequentie
Zeer snelle wifi
Videostabilisatie in 4k 60fps
Videokwaliteit in 4k 60fps
Afwerking
Aanpasbare controllers

Zwaktes

Koeling niet efficiënt genoeg
Fotoverwerking te agressief
Stroomverbruik

Alternatieven voor dit product

Nog niet beschikbaar / getest

Laurent Willen LAURENT WILLEN
Hoofd van mezelf op deze blog

Sinds 2006 deel ik mijn passies op mijn blog in mijn vrije tijd, dat geef ik de voorkeur aan het kijken naar onzin op tv of op sociale netwerken. Ik werk alleen, ik ben ongetwijfeld een van de laatste overlevenden van de wereld van blogs en persoonlijke sites.

Mijn specialiteit? Digitaal in al zijn vormen. De afgelopen 25 jaar heb ik voor multinationals gewerkt, waar ik digitale teams aanstuurde en een omzet genereerde van ruim € 500 miljoen per jaar. Ik heb expertise op het gebied van telecommunicatie, media, luchtvaart, reizen en toerisme.
Samsung Galaxy A25 5G: test / beoordeling
Door tijdgebrek heb ik al een paar jaar geen Samsung instapmodel meer getest, maar nu ga ik er weer tegenaan met de A25 en vergelijk ik hem met zijn Chinese rivalen.
POCO F6 Pro: volledige test en beoordeling
POCO heeft het zware geschut bovengehaald om de top van het assortiment van andere merken te kietelen... kracht, elegantie en een nieuwe camera. Een succes of een vochtig onderdeurtje?
Xiaomi Redmi Note 13 beoordeling
De prijzen gaan voor alles omhoog, maar tot nu toe is Redmi er altijd in geslaagd om zijn instapmodellen voor rond de €200 te verkopen, zij het zonder veel innovatie. Is dit nog steeds het geval?
Redmi Note 13 Pro: volledige review (fotokwaliteit)
De Redmi Note 13 Pro legt de lat hoger met nog meer prestaties, een geweldig scherm en een 200-megapixel fotosensor. Gewoon marketing of een echt koopje?
POCO X6 5G : Test / Beoordeling
Het X-gamma van POCO is altijd synoniem geweest voor prestaties tegen een lage prijs, en de POCO X6 versterkt deze positie nog meer door nog meer kracht te bieden voor een zeer breed publiek.
Honor Magic6 Lite 5G : test / mening
Een sober, eersteklas en elegant ontwerp... een enorme fotosensor, goede prestaties, de Honor Magic 6 Lite heeft alles om in de smaak te vallen... in theorie toch!
Xiaomi Redmi Note 12 Pro: test / recensie
De Redmi Note 12 Pro is uitgerust met een camerasensor van Sony, iets wat al lang niet meer is gebeurd, zal het eindelijk iets nieuws brengen?
Honor 90 Lite: test / beoordeling
Honor heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen ondergaan en ik had nog niet de kans gehad om een van hun laatste generatie smartphones te testen.
POCO X5 5G : test / review
De POCO X5 5G is een meesterlijke aankoop in het middensegment, hij weet alles of bijna alles te doen terwijl het budget beperkt blijft.
Google Pixel 6a review, tests en fotokwaliteit
Een nieuwe Pixel voor een betaalbare prijs, het kan! De Pixel 6a is een mid-range toestel met alle kwaliteiten van een high-end toestel.
Unihertz Luna : test / mening
Ik kende Unihertz pas 6 maanden geleden, ik was aangenaam verrast door het eerste model dat ik testte, zal de Luna mij ook weten te verrassen
POCO F5 : test / mening
Deze nieuwe POCO is de 17e telefoon van dit merk die ik test, dus ik heb veel tijd om te evalueren of dit nieuwe model de afleidingen waard is.
Redmi Note 11 : test / review
Ik test de Redmi-reeks sinds de Redmi 5 en dit merk heeft zichzelf gevestigd als de koning van het instapniveau, zal de Redmi Note 11 dezelfde weg volgen?
Redmi Note 11 Pro: test / review
De Redmi Note 11 Pro beweegt zich in de richting van een meer premium formaat, maar met elementen van het vorige model. Zal het de concurrentie nog aankunnen?
Poco M4 Pro 4G : test / review
Na een eerste versie in 5G, komt de Poco M4 Pro terug in een 4G-versie met een beter scherm, een betere camera en meer geheugen.
Poco X4 Pro 5G : test / review
De Poco X4 Pro is de tweede telefoon in de X Pro-reeks van Poco, de eerste was een succes, zal dit tweede model dezelfde weg volgen?
Redmi 10A: test en beoordeling
Sommige mensen kennen de crisis niet door iPhones te kopen voor meer dan 1000€, voor de anderen biedt Redmi een telefoon aan voor ongeveer 100€.
POCO M5 : test, mening en prijs
Ik heb bijna het hele POCO M-assortiment gekocht en ik vond dat het merk de laatste maanden niet veel vernieuwd had. Zal de M5 dit veranderen?
Unihertz Tank : test / recensie
Wil je een zombie-invasie overleven of gewoon overleven in de jungle met een smartphone? Ik denk dat ik iets voor je heb!
Poco X3 Pro: test / review
De Poco X3 Pro neemt de basis van de Poco X3 (wat een goede telefoon was) door 50% meer prestaties te bieden voor een min of meer gelijkwaardige prijs. Daarmee wordt hij de koning van de prestaties in het middensegment.
Poco F3 Test / Review
De Poco-familie met een nieuwe generatie van de F-serie, maar met een focus op prestaties in plaats van fotografie. De Poco F3 biedt ongeëvenaarde kracht in dit prijssegment, gamers zullen er blij mee zijn.
Doogee S96 Pro: test / review
Na een eerste positieve ervaring met het merk Doogee, besloot ik een tweede te kopen met deze S96 Pro die een interessante prestatie/kwaliteit/prijs verhouding lijkt te bieden.
Xiaomi 11T: test / review / fotokwaliteit
Het T-gamma gaat een tandje hoger en tikt aan tegen de top van het gamma van andere merken. Het heeft een 108 miljoen pixel camera en een amoled scherm.
Xiaomi Redmi Note 12: test / review
Ik test de Redmi reeks al 5 jaar en om de andere keer heb ik een interessant model gezien. In principe zou dit model interessant moeten zijn, maar zal Redmi de traditie volgen?
iiiF150 R2022 : test / review
De iiiF150 R2022 is gepositioneerd als een rugged smartphone met een zeer militair ontwerp. Deze telefoon wijkt duidelijk af van de gebruikelijke normen om een bijna brutale identiteit aan te nemen.
Redmi 10: test / review / recensie
Generatie na generatie slaagt Xiaomi erin om zijn instapmodellen zo op te waarderen dat ze de middenklasse modellen kietelen.
Realme GT 5G : uitgebreide test / review
Ik heb al een tijdje geen Realme meer getest, maar ik kon de kans niet laten liggen om deze nieuwe Realme GT te testen. De kracht van deze telefoon zal hem in staat stellen om te concurreren met de meest krachtige telefoons op de markt voor een lagere prijs.
Umidigi Bison Pro : test / review / recensie
Umidigi maakte een geweldige entree in de wereld van robuuste smartphones met de Umidigi Bison, ze zijn nu terug met de Pro-versie met een mooiere afwerking en betere prestaties.
TCL 10 Pro: test / review / prijs
Ik kende het merk TCL niet voordat ik de TCL 10 Pro testte, ik was positief verrast door het hoge afwerkingsniveau, maar houdt de rest ook stand?
Poco M4 Pro 5G: test / review en prijs
Poco is terug met een supersterk instapmodel en deze Poco M4 Pro is zeker een topper voor minder dan £200
Test van de Google Pixel 5 / foto kwaliteit
Ik wilde de Google Pixel 5 al heel lang testen, vooral voor de foto. Ik vond hem te duur dus heb ik hem tweedehands gekocht.
Redmi Note 11 Pro+ 5G : test / review
Na de Note 11, Note 11 Pro, is hier een derde versie van de "11"-generatie met een Pro+ 5G die een 11 Pro is met meer vermogen.
Poco F4 GT: test, volledige review/mening
De Poco F4 GT is een supercharged smartphone die is ontworpen om te voldoen aan de eisen van hardcore gamers of degenen die gewoon de beste prestaties willen.
Oukitel WP18: test en review
Ik had al een paar maanden geen telefoon van dit type meer getest en ik besloot deze te testen omdat zijn prijspositionering hem ongetwijfeld interessant zal maken voor een zeer groot publiek.
Poco X4 GT review / test / recensie
Poco blijft naar de maan reiken met steeds krachtigere telefoons, maar gelukkig houden de kwaliteiten van de telefoon daar niet op.
Poco F4 : test / review / recensie
De F-reeks vertegenwoordigt de top van het gamma bij Poco en deze reeks is vaak synoniem met kracht, design en innovatie. Is dit nog steeds het geval met de F4?
OnePlus Nord 2T : test / review
Deze OnePlus is de tweede telefoon van dit merk die ik test, de eerste maakte geen indruk op me maar deze heeft een aantal sterke argumenten om me van gedachten te doen veranderen.
TCL 30 SE : test / review / prijs
Wie zei dat instappen niet interessant was? Voor 150€ is de TCL SE geen prestatiegerichte machine, maar hij heeft heel wat andere troeven in handen.
OnePlus Nord N100: test / review
Ik heb nog geen enkele OnePlus telefoon getest omdat ze te duur waren, maar met de N100 komt OnePlus in een meer betaalbare prijsklasse, dus ik moest hem wel testen.
Poco M3 Pro : test / review
Na het enorme succes van de Poco M3 eind 2020, lanceert Poco de PRO-versie met een prestatie/prijsverhouding die de markt van smartphones onder de 200€ nog zal doen schudden.
Samsung Galaxy A52: test / review
Ik test niet vaak Samsung toestellen zoals vele anderen al doen maar ik wilde een uitzondering maken voor de Galaxy A52 die waarschijnlijk veel verkoop zal genereren.
Redmi Note 10s : test / review
De Xiaomi-machine blijft meer modellen produceren dan welk merk ook en deze Redmi Note 10s komt tussen de Redmi Note 10 en Redmi Note 10 Pro
page index
Inhoudsopgave
prices
Prijs
notifications
Waarschuwingen
category
Categorie
comments
reacties


Vragen/Opmerkingen

Privacybeleid | Voorwaarden